retete

Cum se prepara Piept de rată cu dressing de legume (Video)

Cum se prepara Piept de rată cu dressing de legume din: piept de rata, piper, sare, ulei, usturoi, rucola, radicchio, ardei, pasta, germeni de ceapa. Ingrediente: Piept de rață piper sare ulei usturoi rucola ceapa radicchio ardei pasta de balsam germeni de ceapa   Mod de preparare: Pieptul de raţă îl frecăm cu sare şi […]

Reteta zilei: Retete cu rata

Retete cu rata Reteta zilei: Rata umpluta la cuptor   Toamna este cea mai buna perioada din an in care puteti sa gatiti o rata tanara si ar fi pacat sa ratati ocazia ca intr-un weekend sa incercati o reteta gustoasa de rata umpluta la cuptor, potrivita pentru felul principal al meniului de duminica.   […]

Reteta zilei: Rata cu legume la cuptor

Rata cu legume la cuptor din: rata, bere, boia, pudra de usturoi, sare, piper, cartofi, ceapa, morcovi, telina. Ingrediente: 1 rață 1 sticla de bere 1 linguriță boia 1 linguriță pudră de usturoi sare piper negru cartofi ceapa morcovi telina Mod de preparare: Pregatiti un borcan de 800ml si adaugati berea in el. Clătiți rața […]

Reteta zilei: Piept de rata cu sote de legume

Piept de rata cu sote de legume din: piept de rata, fasole verde, ceapa rosie, papaya, lamaie, busuioc, ulei de masline, piper.   Ingrediente: 2 bucăți de piept rață dezosat fasole verde 1 ceapă roșie papaya lămâie proaspătă busuioc ulei de măsline piper   Mod de preparare: Feliati papaya si maruntiti. Adaugati papaya, fasolea si […]

Friptura de rata cu vin

Friptura de rata cu vin

Friptura de rata cu vin din: rata, unt, mere, prune, pere, vin, sare.   Ingrediente: 1 raţă 3 linguri cu unt 2 mere 10 prune 2 pere 1 pahar cu vin sare   Mod de preparare: Curăţaţi raţa de pene şi de fulgi, treceţi-o prin flacără mare ca să se pârlească puful mărunt . Despicaţi pieptul […]

Pulpe de rata cu cirese

Pulpe de rata cu cirese

Pulpe de rata cu cirese din: pulpe de rata, cirese, unt, vin, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe raţă sau 2 piepţi rasă 200 g cireşe fără sâmburi 50 g unt 250 ml vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Se pune carnea într-o formă termorezisten-tă, se unge cu unt şi se coc la […]

Pulpe de rata cu varza de Bruxelles

Pulpe de rata cu varza de Bruxelles

Pulpe de rata cu varza de Bruxelles din: pulpe de rata, varza de Bruxelles, morcov, ceapa, rosii, marar, rozmarin, usturoi, vin, sare, piper. Varza de Bruxelles crește în forma unor mici capete rotunde, care se dezvoltă pe tulpini lungi. Aceste capete conțin frunze împănate și strânse. Planta poate atinge o înălțime de aproximativ 60-90 cm. […]

Oua umplute cu pate de rata

Oua umplute cu pate de rata

Oua umplute cu pate de rata din: oua, pate de ficat, brânză de vaci, smântână, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 10 ouă 1 cutie pate de ficat de rata brânză de vaci 20 g smântână concentrat de legume sare piper patrunjel   Mod de preparare: Fierbi ouăle în apă cu sare, timp de 10 minute. Le laşi să […]

Rata cu spanac

Piept de rata cu sos de portocale – usor de preparat

Piept de rata cu sos de portocale din: piept de rata, portocale, miere, sare.   Ingrediente: 1 piept de raţă 2 portocale întregi zeama de la două portocale 1 linguriţă cu miere sare după gust   Mod de preparare: Curăţă pieptul de raţă de eventualele oase şi împarte-l în 2 părţi egale. Spală-l, usucă-l bine […]

Rata cu sos de smantana

Rata cu sos de smantana

Rata cu sos de smantana din: piept de rata, unt, coniac, smantana, piper. Ingrediente: 6 bucati piept de rata, scoase cu o ora inainte de preparare 1 lingura unt 125 ml coniac 250 ml smantana grasa 100 ml smantana cu continut scazut de grasime 1 lingura boabe de piper verde 1 1/2 lingurita piper negru macinat […]

Piept de rata cu legume la cuptor

Piept de rata cu legume la cuptor

Piept de rata cu legume la cuptor din: piept de rata, ardei, arpagic, ceapa, morcovi, cartofi, usturoi, cartofi, sare, piper, unt, rom. Ingrediente: 700 g piept de rata 1 ardei 2-3 pumni de arpagic 2 cepe 2 morcovi 4 cartofi 5-6 catei de usturoi sare piper unt rom cimbru ulei de masline otet de vin […]

Salata cu carne de rata si alune

Salata cu carne de rata si alune

Salata cu carne de rata si alune din: piept de rata, sumac, chimen, coaja de portocala, suc de portocala, fasole verde, grapefrut rosu, ceapa rosie, quinoa, alune, ulei.   Ingrediente: 6 bucati piept de rata, pielita crestata 2 linguri sumac 1 lingura chimen macinat coaja rasa de la 1 portocala 200 g fasole verde 2 bucati […]

Piept de rata in sos dulce-acrisor

Piept de rata in sos dulce-acrisor

Piept de rata in sos dulce-acrisor din: piept de rata, praf de anason, chimen, ghimbir, coriandru, piper alb, chili, ulei de nuca de cocos, ceapa, miere, suc de portocale, suc de lamaie, unt, sare. Ingrediente: 1 piept de rata 1/2 lingurita praf de anason 1/2 lingurita chimen macinat 1 lingurita ghimbir 1/2 lingurita de coriandru […]

Rata cu fistic

Rulada de rata cu fistic

Rulada de rata cu fistic din: pulpe de rata, ceafa de porc, oua, coniac, ficatei, fistic. Ingrediente: 4 pulpe de raţă 500 g ceafa de porc 4 oua 100 ml coniac 200 g fistic 2 ficăţei de raţă   Mod de preparare: Se dezosează 4 pulpe de raţă, se toacă în maşină împreună cu 500 […]

Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi

Pulpe de rata cu ciuperci

Pulpe de rata cu ciuperci din: ciuperci uscate, pulpe de rata, ceapa, ciuperci, vin rosu, supa de pui, cimbru. Ingrediente: ¼ cana ciuperci uscate 2 pulpe rata 3 cepe 8 ciuperci 1 cana vin rosu 1 ½ cana supa de pui 4 crengute de cimbru   Mod de preparare: Adaugati ciupercile uscate intr-un bol mic […]

Cum se prepara Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale

Cum se prepara Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale (VIDEO)

Cum se prepara Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale: Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale:   Pofta buna! Piept de rata in sos de vin   Piept de rata in sos de vin din: piept de rata, ceapa, usturoi, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de raţă […]

Cum se prepara Supa de rata cu taitei

Cum se prepara Supa de rata cu taitei (VIDEO)

Cum se prepara Supa de rata cu taitei din: pulpe de rata, aripi de rata, gat de rata, spate de rata, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, taitei, patrunjel, boabe de piper, sare.   Ingrediente: pulpe, aripi, gât şi spate de la o raţă, 1 ceapă 3 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 ţelină mică, 250 g ţăiţei proaspeţi […]

Rata cu portocale si vin

Rata cu portocale si vin

Rata cu portocale si vin din: rata, orez, portocale, lamaie, vin, coniac, zahar, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 raţă 350 g orez 4 portocale 1/2 lămâie 200 ml vin alb 200 ml supă de legume 2 linguri coniac 1 lingură zahăr 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Da rata cu sare şi piper […]

Friptura de rata cu vin

Piept de rata in sos de vin

Piept de rata in sos de vin din: piept de rata, ceapa, usturoi, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de raţă cu piele, dezosat 1 ceapă 1 căţel usturoi 250 ml vin roşu sec sare piper bulete de cartofi budincă de legume   Mod de preparare: Speli bine pieptul de raţă, îl usuci şi îl […]

Piept de rata cu papaya

Piept de rata cu sos de piper

Piept de rata cu sos de piper din: piept de rata, coniac, piper, smantana.   Ingrediente: 6 bucati piept de raţă – circa 650 g 6 linguri coniac 400 ml smântână 2 linguri piper zdrobit 2 linguri piper verde în saramură, scurs de lichid       Mod de preparare: Crestează pieliţa în formă de […]

Piept de rata cu coniac

Piept de rata cu coniac

Piept de rata cu coniac din: piept de rata, coniac, piper, smantana. Ingrediente: 500 g piept de raţă 6 linguri coniac 400 ml smântână piper     Mod de preparare: Crestează pieliţa în formă de romburi. Prăjeşte în vasul încins, cu pieliţa în jos 7-8 minute. Intoarce şi prăjeşte 4-5 minute. Transferă pe platou, presară sare […]

retete

Piept de rata cu whisky

Piept de rata cu whisky din: piept de rata, whiskey, piper, smantana. Ingrediente: 500 g piept de raţă 5 linguri whiskey/coniac 400 ml smântână piper     Mod de preparare: Crestează pieliţa, prăjeşte în vasul încins, cu pieliţa în jos 7-8 minute. Intoarce şi prăjeşte 4-5 minute. Transferă pe platou, presară sare şi piper. Scurge aproape […]

Piept de rata cu legume

Piept de rata cu legume din: piept de rata, dovlecel, broccoli, rosii, oregano, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăţi de piept de raţă sare şi piper 1 dovlecel 1/2 ardei gras roşu câteva bucheţele de broccoli roşii cherry oregano 2-3 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Pieptul de raţă se scoate din frigider […]

Rata cu cartofi la cuptor

Reteta zilei: Rata cu cartofi la cuptor

Rata cu cartofi la cuptor din: rata, sos de soia, suc de portocale, cartofi, miere, seminte de susan, sare, piper. Ingrediente:  1 rata 4 linguri sos de soia 150ml suc de portocale 3 cartofi, cuburi 2 linguri miere 1 lingurita seminte de susan sare si piper     Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 180C. […]

Sos de nuci

Piept de rata in sos de rodie cu nuci

Piept de rata in sos de rodie cu nuci din: piept de rata, ceapa, turmeric, nuci, suc de rodii, zahar, lamaie, sos de soia, ulei, sare, piper, chimion. Ingrediente: 400 g piept de raţă 2 cepe tăiate julien 2 linguriţe turmeric 400 g nuci mărunţite 200 ml suc de rodii 2 linguriţe zahăr brun 1 […]

Steak de ton cu salata

Rata cu sos de rodie

Rata cu sos de rodie din: piept de rata, ceapa, turmeric, nuci, suc de rodii, zahar, lamaie, sos de soia, ulei, sare, piper, chimion. Ingrediente: 400 g piept de raţă 2 cepe tăiate julien 2 linguriţe turmeric 400 g nuci mărunţite 200 ml suc de rodii 2 linguriţe zahăr brun 1 lingură zeamă de lămâie […]

Piept de rata cu linte

Piept de rata cu linte

Piept de rata cu linte din: piept de rata, linte, ulei, praz, morcov, usturoi, supa de pui, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 piepţi de raţă dezosaţi si fără piele 1 cană linte sau 1 conservă 2 linguri ulei de măsline 1 fir de praz 1 morcov mare 2 căţei de usturoi 2 căni supă de pui […]

Pulpe de rata cu varza de Bruxelles

Pulpe de rata cu varza

Pulpe de rata cu varza din: pulpe de rata, grasime, ceapa, salvie, usturoi, vin, otet, varza, dafin, zahar. Ingrediente: 4 pulpe de raţă 50 g grăsime 2 cepe salvie usturoi 150 ml vin 2 linguri oţet balsamic varză roşie 2 foi de dafin 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Se presară cu sare şi […]

Piept de rata cu sos de marsala

Piept de rata cu miere

Piept de rata cu miere din: piept de rata, usturoi, vin, miere, cuisoare, zahar, unt. Ingrediente: 2 jumătăţi piept de raţă dezosate 1 căţel de usturoi 250 ml vin roşu sec 500 ml supă de vită 1 linguriţă miere 2 cuişoare 1 linguriţă zahăr 40 g unt   Mod de preparare: Se crestează în cruce […]

Pulpa de rata cu vin la cuptor

Pulpe de rata cu sos

Pulpe de rata cu sos din: pulpe de rata, prune, vin, sare, piper, rozmarin, usturoi, scortisoara, cuisoare, zahar. Ingrediente: 4 pulpe de raţă 600 g prune 200 ml vin roşu sare piper rozmarin uscat usturoi granulat 1 baton scorţişoară câteva cuişoare 2 -3 linguri zahăr 1 lingură oţet balsamic   Mod de preparare: Pulpele de raţă […]

Piept de rata cu sos de vin

Piept de rata cu sos de vin

Piept de rata cu sos de vin din: piept de rata, esalote, usturoi, vin, miere, cuisoare, zahar, unt. Ingrediente: 2 jumătăţi piept de raţă dezosate, cu piele 2 eşalote 1 căţel de usturoi 250 ml vin roşu sec 500 ml supă de vită 1 linguriţă miere 2 cuişoare 1 linguriţă zahăr 40 g unt   […]

Pulpa de rata cu vin la cuptor

Pulpe de rata cu sos de prune

Pulpe de rata cu sos de prune din: pulpe de rata, prune, vin, sare, piper, rozmarin, usturoi, scortisoara, cuisoare, zahar, otet. Ingrediente: 4 pulpe de raţă 600 g prune 200 ml vin roşu sare piper rozmarin uscat usturoi granulat 1 baton scorţişoară câteva cuişoare 2 -3 linguri zahăr brun 1 lingură oţet balsamic   Mod […]