Icre de stiuca cu ceapa din: icre de stiuca, ulei, lamaie, paine, ceapa. Ingrediente: 3 linguri de icre de ştiucă 3 linguri ulei 1 lămâie (zeama) miezul de la 1-2 felii de pâine o ceapă rosie Mod de preparare: Singura deosebire a pregătirii salatei de icre de ştiucă, proaspete sau sărate, constă în faptul că se […]
Articole din categoria:Icre
Retete cu si din Icre de peste: cum se prepara icrele de casa
Prepararea icrelor poate fi uneori dificila, este nevoie de pasi pe care sa ii urmati cu strictete.
Regasiti aici tot ce aveti nevoie, toate sfaturile utile in vederea pregatirii in casa. De asemenea, regasiti idei de prezentare si se servire. Sunteti asteptati sa le descoperiti si sa pregatiti cea mai buna salata de icre, sa va impresionati oaspetii.
Icre grecesti
Icre grecesti din: icre, cartof, ceapa, ulei, lamaie. Ingrediente: 100 g icre de crap 300 g cartof fiert o ceapă mică 200 ml ulei suc de lămâie Mod de preparare: Se pun icrele, cartofii şi ceapa într-un blender. Se mixează şi apoi se continuă mixarea turnând uleiul în fir subţire. Se adaugă şi sucul […]
Salata de icre de stiuca cu ceapa
Salata de icre de stiuca cu ceapa din: icre de stiuca, ulei, lamaie, paine, ceapa. Ingrediente: 3 linguri de icre de ştiucă 3 linguri ulei 1 lămâie (zeama) miezul de la 1-2 felii de pâine o ceapă Mod de preparare: Singura deosebire a pregătirii salatei de icre de ştiucă, proaspete sau sărate, constă în faptul că […]
Icre de crap cu ceapa
Icre de crap cu ceapa din: icre de crap, lamaie, ulei, ceapa, patrunjel. Ingrediente: 100 g icre sărate de crap zeama unei lămâi 350 ml ulei ceapă verde 2-3 fire pătrunjel Mod de preparare: Intr-un vas se pun icrele şi se începe mixarea pentru a le desface. După 3 minute, se începe […]
Icre simple de crap
Icre simple de crap din: icre de crap, lamaie, ulei, ceapa, patrunjel. Ingrediente: 100 g icre de crap zeama unei lămâi 350 ml ulei ceapă verde 2-3 fire pătrunjel Mod de preparare: Se mixeaza icrele. După 3 minute, se începe adăugarea uleiului în fir subţire şi se mixează alte 5 minute. Se pune apoi suc […]
Reteta simpla de icre
Reteta simpla de icre din: ulei, icre, masline, ceapa, lamaie, apa minerala, sare. Ingrediente: 300 ml ulei 100 g icre sare măsline ceapă zeamă de lămâie apă minerală Mod de preparare: Treci icrele proaspete printr-o sită ca să le îndepărtezi pieliţele. Le dai cu sare şi le laşi într-un castron, la rece, cel puţin 24 […]
Icre de crap
Icre de crap din: ulei, icre, masline, ceapa, lamaie, apa minerala, sare. Ingrediente: 300 ml ulei 100 g icre sare măsline ceapă zeamă de lămâie 2 felii pâine albă, înmuiate în lapte apă minerală Mod de preparare: Treci icrele proaspete printr-o sită ca să le îndepărtezi pieliţele. Le dai cu sare şi le laşi […]
Icre negre aromate
Icre negre aromate din: icre, lamaie, patrunjel, paine, ulei. Ingrediente: 100 g icre negre 1/2 lămâie frunze de pătrunjel felii subţiri de pâine 1 lingură cu ulei de măsline Mod de preparare: Tăiaţi 1/2 franzelă mai veche în felii foarte subţiri, prăjiţi-le în ulei numai pe o parte si asezaţi-le în cerc pe un platou […]
Caviar de pastrav
Din icrele proaspete de păstrăv, fântânei, coregon (atenţie: nu şi de mreană deoarece sunt toxice) se poate obţine foarte uşor caviarul. Icrele proaspăt scoase după eviscerare se spală foarte bine şi se pun într-un recipient cu apă rece. Apoi se adaugă sare în proporţie de 1:10 şi totul se lasă peste noapte în frigider. […]
Salata de icre de crap
Salata de icre de crap din: icre, ulei, lamaie, gris, sare, ceapa, apa minerala. Ingrediente: 150 g icre de crap 1 ceaşcă ulei (cca 250 ml) zeama stoarsă de la o lămâie sare 1 ceapă 2-3 linguri gris fiert şi răcit 2-3 linguri apă minerală Mod de preparare: Speli icrele cu atenţie, le cureţi […]
Icre negre pe felii de bagheta
Icre negre pe felii de bagheta din: icre, lamaie, patrunjel, paine, ulei. Ingrediente: 100 g icre negre 1/2 lămâie frunze de pătrunjel felii subţiri de pâine 1 lingură cu ulei de măsline Mod de preparare: Tăiaţi 1/2 franzelă mai veche în felii foarte subţiri, prăjiţi-le în ulei numai pe o parte si asezaţi-le în […]
Salata de icre de stiuca
Salata de icre de stiuca din: icre de stiuca, ulei, lamaie, paine, ceapa. Ingrediente: 3 linguri de icre de ştiucă 3 linguri ulei 1 lămâie (zeama) miezul de la 1-2 felii de pâine – franzelă opţional: o ceapă Mod de preparare: Icrele de ştiucă se pregătesc ca salata de icre de crap. Singura deosebire a […]
Salata din icre de crap
Salata din icre de crap din: icre proaspete, ulei, lamaie, paine, ceapa. Ingrediente: 2-3 linguri de icre (proaspete sau sărate) 2-3 linguri ulei 1 lămâie (zeama) miezul de la 1-2 felii pâine – franzelă opţional: 1 ceapă Mod de preparare: Icrele proaspete se curăţă de pieliţe, se sărează şi se lasă la frigider câteva ore. […]
Icre de crap sarate – tarama
Icre de crap sarate – tarama din: icre, untdelemn, lamaie, ceapa, masline, paine, lapte. Ingrediente: 200 g icre un pahar untdelemn lămâie o ceapă mică măsline o felie pâine înmuiată în lapte Mod de preparare: Se amestecă bine icrele cu o felie de pâinie, înmuiată în lapte şi stoarsă, până când totul se face […]
Icre de fasole alba
Icre de fasole alba din: fasole, ulei, ceapa, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole albă ulei ceapă zeamă de lămâie sare piper Mod de preparare: Fasolea se fierbe în apă caldă cu sare şi după ce dă în clocot se scurge apa şi se pune din nou la fiert. Adeastă operaţie se repetă […]
Salata de icre cu miez de paine
Salata de icre cu miez de paine din: icre, miez de paine, ceapa, ulei, lamaie. Ingrediente: 100 g icre miez de pâine 1 ceapă ulei zeamă de lămâie Mod de preparare: Icrele se curăţă de pieliţă şi se freacă cu zeamă de lămâie. Se adaugă uleiul puţin câte puţin, amestecându-se mereu, şi miezul de pâine […]
Icre de conopida cu lamaie
Icre de conopida cu lamaie din: griş, conopidă fiartă, ulei, sare, zeamă de lămâie, ceapă, apă. Ingrediente: 3 linguri griş 500 g conopidă fiartă ulei sare zeamă de lămâie 1 ceapă mare 300 ml apă Mod de preparare: Se fierbe grisul în apă clocotită, până se îngroaşă, apoi se lasă la răcit. Separat, se fierbe […]
File de somon cu icre de Manciuria
File de somon cu icre de Manciuria din: somon, kiwi, unt, icre de Manciuria, miere. Ingrediente: 800 g file de somon 200 g kiwi 100 g unt 200 g icre de Manciuria 200 g miere Mod de preparare: Fileurile de somon se porţionează, se spală, se sărează şi se prăjesc în unt încins. Peştele […]
Caviar
Una dintre mancarurile de lux pretuite in intreaga lume este caviarul, care pentru multi constituie o experienta culinara unica in viata. Cum sturionul a devenit o specie marina pe cale de disparitie, pretul caviarului – care, de altfel, a fost mereu foarte ridicat – a crescut si mai mult in ultimii ani din cauza faptului […]
Icre la cuptor
Icre la cuptor Ingrediente: 3 cepe potrivite ulei 2 linguri pastă de tomate 350-400 g icre de caras sau de crap 1 pahar lapte 5 ouă 1 linguriţă sare piper 3-4 legături mărar Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o înăbuşi în 5-6 linguri de ulei, adaugi pasta de tomate, apoi icrele şi amesteci […]