Icre de stiuca cu ceapa

Icre de stiuca cu ceapa

Icre de stiuca cu ceapa din: icre de stiuca, ulei, lamaie, paine, ceapa. Ingrediente: 3 linguri de icre de ştiucă 3 linguri ulei 1 lămâie (zeama) miezul de la 1-2 felii de pâine o ceapă rosie   Mod de preparare: Singura deosebire a pregătirii salatei de icre de ştiucă, proaspete sau sărate, constă în faptul că se […]

Icre grecesti

Icre grecesti din: icre, cartof, ceapa, ulei, lamaie. Ingrediente: 100 g icre de crap 300 g cartof fiert o ceapă mică 200 ml ulei suc de lămâie   Mod de preparare: Se pun icrele, cartofii şi ceapa într-un blender. Se mixează şi apoi se continuă mixarea turnând uleiul în fir subţire. Se adaugă şi sucul […]

Icre de stiuca cu ceapa

Salata de icre de stiuca cu ceapa

Salata de icre de stiuca cu ceapa din: icre de stiuca, ulei, lamaie, paine, ceapa. Ingrediente: 3 linguri de icre de ştiucă 3 linguri ulei 1 lămâie (zeama) miezul de la 1-2 felii de pâine o ceapă   Mod de preparare: Singura deosebire a pregătirii salatei de icre de ştiucă, proaspete sau sărate, constă în faptul că […]

Icre de crap cu ceapa

Icre de crap cu ceapa din: icre de crap, lamaie, ulei, ceapa, patrunjel. Ingrediente: 100 g icre sărate de crap zeama unei lămâi 350 ml ulei ceapă verde 2-3 fire pătrunjel     Mod de preparare: Intr-un vas se pun icrele şi se începe mixarea pentru a le desface. După 3 minute, se începe adăugarea uleiului […]

Icre simple de crap

Icre simple de crap

Icre simple de crap din: icre de crap, lamaie, ulei, ceapa, patrunjel. Ingrediente: 100 g icre de crap zeama unei lămâi 350 ml ulei ceapă verde 2-3 fire pătrunjel     Mod de preparare: Se mixeaza icrele. După 3 minute, se începe adăugarea uleiului în fir subţire şi se mixează alte 5 minute. Se pune apoi suc […]

Icre simple de crap

Reteta simpla de icre

Reteta simpla de icre din: ulei, icre, masline, ceapa, lamaie, apa minerala, sare. Ingrediente: 300 ml ulei 100 g icre sare măsline ceapă zeamă de lămâie apă minerală   Mod de preparare: Treci icrele proaspete printr-o sită ca să le îndepărtezi pieliţele. Le dai cu sare şi le laşi într-un castron, la rece, cel puţin 24 […]

Salata tarama cu pita de casa

Icre de crap

Icre de crap din: ulei, icre, masline, ceapa, lamaie, apa minerala, sare. Ingrediente: 300 ml ulei 100 g icre sare măsline ceapă zeamă de lămâie 2 felii pâine albă, înmuiate în lapte apă minerală   Mod de preparare: Treci icrele proaspete printr-o sită ca să le îndepărtezi pieliţele. Le dai cu sare şi le laşi […]

Aperitive cu pasta de peste

Icre negre aromate

Icre negre aromate din: icre, lamaie, patrunjel, paine, ulei. Ingrediente: 100 g icre negre 1/2 lămâie frunze de pătrunjel felii subţiri de pâine 1 lingură cu ulei de măsline   Mod de preparare: Tăiaţi 1/2 franzelă mai veche în felii foarte subţiri, prăjiţi-le în ulei numai pe o parte si asezaţi-le în cerc pe un platou […]

Caviar de pastrav

Caviar de pastrav

Din icrele proaspete de păstrăv, fântânei, coregon (atenţie: nu şi de mreană deoarece sunt toxice) se poate obţine foarte uşor caviarul. Icrele proaspăt scoase după eviscerare se spală foarte bine şi se pun într-un recipient cu apă rece. Apoi se adaugă sare în proporţie de 1:10 şi totul se lasă peste noapte în frigider.   […]

Salata tarama cu pita de casa

Salata de icre de crap

Salata de icre de crap din: icre, ulei, lamaie, gris, sare, ceapa, apa minerala. Ingrediente: 150 g icre de crap 1 ceaşcă ulei (cca 250 ml) zeama stoarsă de la o lămâie sare 1 ceapă 2-3 linguri gris fiert şi răcit 2-3 linguri apă minerală   Mod de preparare: Speli icrele cu atenţie, le cureţi […]

Salata de icre negre

Icre negre pe felii de bagheta

Icre negre pe felii de bagheta din: icre, lamaie, patrunjel, paine, ulei. Ingrediente: 100 g icre negre 1/2 lămâie frunze de pătrunjel felii subţiri de pâine 1 lingură cu ulei de măsline   Mod de preparare: Tăiaţi 1/2 franzelă mai veche în felii foarte subţiri, prăjiţi-le în ulei numai pe o parte si asezaţi-le în […]

Tarte picante cu spanac şi brânză

Salata de icre de stiuca

Salata de icre de stiuca din: icre de stiuca, ulei, lamaie, paine, ceapa. Ingrediente: 3 linguri de icre de ştiucă 3 linguri ulei 1 lămâie (zeama) miezul de la 1-2 felii de pâine – franzelă opţional: o ceapă   Mod de preparare: Icrele de ştiucă se pregătesc ca salata de icre de crap. Singura deosebire a […]

Taramosalata (Salată grecească de icre)

Salata din icre de crap

Salata din icre de crap din: icre proaspete, ulei, lamaie, paine, ceapa. Ingrediente: 2-3 linguri de icre (proaspete sau sărate) 2-3 linguri ulei 1 lămâie (zeama) miezul de la 1-2 felii pâine – franzelă opţional: 1 ceapă   Mod de preparare: Icrele proaspete se curăţă de pieliţe, se sărează şi se lasă la frigider câteva ore. […]

Icre simple de crap

Icre de crap sarate – tarama

Icre de crap sarate – tarama din: icre, untdelemn, lamaie, ceapa, masline, paine, lapte. Ingrediente: 200 g icre un pahar untdelemn lămâie o ceapă mică măsline o felie pâine înmuiată în lapte   Mod de preparare: Se amestecă bine icrele cu o felie de pâinie, înmuiată în lapte şi stoarsă, până când totul se face […]

Icre de fasole

Icre de fasole alba

Icre de fasole alba din: fasole, ulei, ceapa, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole albă ulei ceapă zeamă de lămâie sare piper   Mod de preparare: Fasolea se fierbe în apă caldă cu sare şi după ce dă în clocot se scurge apa şi se pune din nou la fiert. Adeastă operaţie se repetă […]

Salata tarama cu pita de casa

Salata de icre cu miez de paine

Salata de icre cu miez de paine din: icre, miez de paine, ceapa, ulei, lamaie. Ingrediente: 100 g icre miez de pâine 1 ceapă ulei zeamă de lămâie Mod de preparare: Icrele se curăţă de pieliţă şi se freacă cu zeamă de lămâie. Se adaugă uleiul puţin câte puţin, amestecându-se mereu, şi miezul de pâine […]

Icre de conopida

Icre de conopida cu lamaie

Icre de conopida cu lamaie din: griş, conopidă fiar­tă, ulei, sare, zeamă de lămâie, ceapă, apă. Ingrediente: 3 linguri griş 500 g conopidă fiar­tă ulei sare zeamă de lămâie 1 ceapă mare 300 ml apă Mod de preparare: Se fierbe grisul în apă clocotită, până se îngroaşă, apoi se lasă la răcit. Sepa­rat, se fierbe […]

Somon cu salată de ţelină

File de somon cu icre de Manciuria

File de somon cu icre de Manciuria din: somon, kiwi, unt, icre de Manciuria, miere. Ingrediente: 800 g file de somon 200 g kiwi 100 g unt 200 g icre de Manciuria 200 g miere   Mod de preparare: Fileurile de somon se porţionează, se spală, se sărează şi se prăjesc în unt încins. Peştele […]

Caviar

Caviar

Una dintre mancarurile de lux pretuite in intreaga lume este caviarul, care pentru multi constituie o experienta culinara unica in viata. Cum sturionul a devenit o specie marina pe cale de disparitie, pretul caviarului – care, de altfel, a fost mereu foarte ridicat – a crescut si mai mult in ultimii ani din cauza faptului […]

Tarte picante cu spanac şi brânză

Icre la cuptor

 Icre la cuptor Ingrediente: 3 cepe potrivite ulei 2 linguri pastă de tomate 350-400 g icre de caras sau de crap 1 pahar lapte 5 ouă 1 linguriţă sare piper 3-4 legături mărar   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o înăbuşi în 5-6 linguri de ulei, adaugi pasta de tomate, apoi icrele şi amesteci […]