Supa de legume din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa, praz, usturoi, cimbru, rozmarin, frunze de dafin, piper boabe, parpika, turmeric, sare, apa. Ingrediente: 3 morcovi, taiati bucati 2 radacini pastarnac, taiat bucati 2 radacini telina, taiata cuburi 1 ceapa, taiata in bucati 3 fire praz, taiat bucati 4 catei de usturoi, zdrobit 1 legatura mica […]
Articole din categoria:Retete De Post
Va recomandam retetele noastre cu mancarare de post
Pentru a trece mai usor de perioada postului, va propunem sa gatiti din multitudinea de retete de post existente aici, in fiecare zi ceva diferit, dar satios. Nu este necesar zilnic sa consumati carne, de aceea aceste perioade de post le putem considera si o detoxifiere a organismului.
Smoothie de afine cu proteina si ciocolata neagra
Smoothie de afine cu proteina si ciocolata neagra din lapte degresat, proteina pulbere, ciocolata neagra, seminte de in, gheata. Ingrediente: 200 ml lapte degresat 120 gr afine 1 cupa proteina pulbere 3 cubulete ciocolata neagra 1-3 lingurite seminte de in gheata Mod de preparare: Adaugati toate ingredientele in blender si omogenizati. Turnati intr-un […]
Porridge de ovaz cu caise uscate
Porridge de ovaz cu caise uscate ovaz, apa, caise, gem de caise, scortisoara, sare de mare, sirop de artar. O idee buna pentru o cina usoara, satioasa si sanatoasa! Ingrediente: 88 gr ovaz 355 ml apa 4 caise uscate, maruntite 2 linguri gem de caise 1/4 lingurita scortisoara 1 praf de sare fina de mare […]
Porridge cu teff si amaranth
Porridge cu teff si amaranth din: teff uscat, amaranth, apa, lapte de cocos, stafide, scortisoara, nectar de agave, fructe proaspete, nuci, fulgi de cocos. O idee nemaipomenita pentru un mic dejun satios si sanatos! Amaranthus, cunoscut ca și amarant, este o plantă de gen cosmopolitan. Unele specii de amarant sunt cultivate ca legume pentru consum, […]
Porridge (terci) cu pere
Porridge (terci) cu pere din: hrisca, apa, suc de lamaie, ulei, ghimbir, sirop de artar, pere, unt de arahide, esenta de migdale, scortisoara. Nemaipomenit pentru micul dejun, satios, aromat si foarte usor de preparat. Ingrediente: 90 gr hrisca 235 ml apa 23 ml suc proaspat stors de lamaie Ulei 4 gr ghimbir 20 gr sirop […]
Budinca de mei cu unt de mere
Budinca de mei cu unt de mere din: lapte de cocos, apa, unt de mere, scortisoara, ghimbir, sare de mare, faina de mei, sirop de artar, esenta de vanilie, nuci pecan prajite. O budinca satioasa si sanatoasa, usor de preparat care va tine senzatia de foame departe timp de cateva ore. Ingrediente: 235 ml lapte […]
Budinca cu quinoa si chia
Budinca cu quinoa si chia din: quinoa, lapte de soia, scortisoara, seminte de chia, unt de arahide, lapte de migdale, stevie lichida. O budinca usor de preparat, sanatoasa si cu un aport de 718 calorii: 30 gr proteina, 90 gr carbohidrati, 30 gr grasimi Ingrediente: 240 gr quinoa 60 ml lapte de soya 1/2 […]
Mancarica de marar
Se încălzesc 2 linguri ulei, se pun 2-3 cepe tocate mărunt și se înăbușă bine, cateva minute. Se adaugă apoi 5 legături mărar verde, bine spălat și rupt bucățele (mărarul nu se toacă cu cuțitul), se toarnă 1 cană de supă de legume sau apă caldă, cât să acopere și usturoi verde tocat mărunt. Se […]
Salata Tabbouleh
Salata Tabbouleh din: bulgur, quinoa, cuscus, rosii, castravete, ceapa verde, patrunjel, menta, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline. Tabbouleh este o salată din bucătăria arabă și mai ales a bucătăriei libaneze. E cunoscută, de asemenea, și sub numele de salată bulgur. Varianta turcă se numește Kısır (Kisir). Tabbouleh se compune din pătrunjel și […]
Zucchini umpluti cu quinoa
Zucchini umpluti cu quinoa din: zucchini, quinoa, morcovi, rosii, ardei, cimbru verde, sare de mare, fulgi de ardei rosu, piper, unt, suc de rosii. Ingrediente: 2 zucchini 50 g quinoa 2 morcovi 4 roșii 1 ardei cimbru verde sare de mare fulgi de ardei roșu picanţi piper 50 g unt 500 ml suc de roșii […]
Conopida conservata
Conopida conservata din: conopida alba si deasa, suc de rosii si sare. Ingredinte: conopida alba si deasa suc de rosii sare Mod de preparare Se desface conopida in buchetele, care se fierb 10 minute in apa clocotita si putin sarata. citeste si: Totul despre Alimentatia sanatoasa Separat, se trec rosile prin separatorul […]
Piure de broccoli cu avocado si semințe de pin
Piure de broccoli cu avocado si semințe de pin din: broccoli, avocado, lamaie, smantana de caju, usturoi verde, sare de himalaya, seminte de pin, seminte de chimen. Ingrediente: 1 broccoli 1 avocado 1 lămâie 100 g smântână de caju câteva fire de usturoi verde sare de Himalaya seminţe de pin seminţe de chimen negru […]
Chiftele din soia granule si dovlecei
Chiftele din soia granule si dovlecei din: dovlecei, ceapa, morcovi, usturoi, soia granule, oua, sare, piper, cimbru, marar verde, faina, ulei, pesmet. Ingrediente: 500 g dovlecei 1 ceapă 2 morcovi 2 căpăţâni de usturoi 100 g soia granule 2 ouă sare piper puţin cimbru mărar verde 2 căni făină ulei pentru prăjit 1 ceașcă pesmet […]
Guacamole cu castravete
Guacamole cu castravete din: castraveti, avocado, ceapa verde, lamaie, frunze de menta, radacina de ghimbir, sare, ulei de masline, seminte de susan. Ingrediente: 4 castraveţi proaspeţi 1 avocado mai mare sau doi mai mici 2 fire de ceapă verde 1 lămâie câteva frunzuliţe de mentă proaspătă 1 cm rădăcină de ghimbir sare ulei de măsline […]
Varza alba in otet cu ardei capia si hrean
Varza alba in otet cu ardei capia si hrean din: varza alba, ardei capia, hrean, zahar, otet, sare. Ingrediente: 5 kg varza alba 3 kg ardei capia 500 gr hrean 400 gr zahar 500 ml otet sare Mod de preparare: Se taie varza si ardeii marunt (pestisori). Se rade hreanul si se amesteca […]
Supa energizanta de spanac
Se mixează la blender 200 g frunze de spanac, 100 ml apă plată, 35-40 g miez de nucă, zeama de la ½ lămâie, 1-2 linguri ulei de măsline extravirgin, 3-4 căței de usturoi, câte 1 vârf de cuțit sare și măghiran Este un bun întăritor pentru sistemul imunitar și un energizant natural. Pofta […]
Ghiveci de legume pentru iarna
Ghiveci de legume pentru iarna din: gogosari, ardei, vinete, ceapa, ulei, bulion, foi de dafin, piper si sare. Ingrediente: 1,5 kg gogosari 1,5 ardei 1 kg vinete 1 kg ceapa 0,5 l ulei 1 litru bulion 3-4 foi de dafin piper sare Mod de preparare: Se curata si se spala ceapa pestisori si […]
Mancare de vinete cu ardei copți
Mancare de vinete cu ardei copți din: vinete, ardei capia, ceapa, usturoi, suc de rosii, ulei, frunze de telina, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete mari 1 kg ardei capia 3 cepe 1/2 căpățână de usturoi 500 ml suc de roșii sau 1 kg roșii 150 ml Ulei 1 legătură frunze de țelină sare piper negru […]
Roşii umplute – usor de preparat
Roşii umplute din: rosii, castravete, telina, ceapa, patrunjel, menta, varec, seminte de floarea soarelui, zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 6 roşii mijlocii ½ castravete 2 tulpini de ţelină 2 cepe de primăvară 1/2 cană de pătrunjel proaspăt 1 lingură de mentă proaspătă 2 linguriţe de varec 1/2 cană de seminţe […]
Suc de detoxifiere
Suc de detoxifiere din: sfecla rosie, frunze de varza, tulpini de telina, zeama de lamaie. Sucul de detoxifiere este foarte sanatos. Dieta de detoxifiere cu sucuri naturale Detoxifierea fara carne Detoxifiază-ţi corpul Ingrediente: 1 sfeclă roşie mică 4 frunze de varză 3 tulpini de ţelină Zeamă de lămâie sau de lămâie verde după […]
Borş de cartofi cu urzici
Borş de cartofi cu urzici din: cartofi, morcov, urzici, ceapa verde, usturoi, bors, leustean si patrunjel. Ingrediente: 300g cartofi (2-3 buc) 1 morcov 1 castron plin cu urzici alese, spălate şi tăiate fâşii 5-6 fire de ceapă verde 2 fire de usturoi cu frunze ½ l borş sare leuştean şi pătrunjel tocate Mod de […]
Pilaf de orez cu prune uscate
Pilaf de orez cu prune uscate din: orez, prune uscate, ceapa, zahar, sare, ardei capia si ulei. Ingrediente: 250g orez 300g prune uscate sau afumate 1 ceapă mijlocie 1 lingură cu zahăr sare 1 ardei capia roşu 3-4 linguri cu ulei Mod de preparare: Spălaţi orezul cu apă rece, scurgeţi în sită. Curăţaţi […]
Orez cu scorţisoară
Orez cu scorţisoară din: orez brun, apa, zeama de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 2 căni de orez brun crud 6 căni de apă 1 lingură de zeamă de lămâie 2 beţigaşe de scorţisoară Mod de preparare: Foloseşte o oală de 3 litri şi amestecă toate ingredientele. Când începe apa să fiarbă, dă focul la mic […]
Supa de varza cu lapte de soia
Supă de varză din: varza, ceapa, sare, piper, nucsoara si lapte de soia. Ingrediente: 1 varză de mărime mijlocie o ceapă spaniolă mare, 45 grame de unt sare şi piper după gust ½ lingură plină de sare sau nucşoară 750 mililitri de lapte din soia Mod de preparare: După ce aţi pregătit şi […]
Legume prăjite cu seminte de susan
Legume prăjite cu seminte de susan din: ardei, morcov, fasole, ceapa, seminte de susan, ulei de vegetal, ulei de seminte de susan, sos de soia, stevie dulce si delikat de legume. Ingrediente: 1 ardei roşu 1 morcov 100 g de fasole încolţită 1 legătură de ceapă de primăvară 1 lingură de seminţe de susan 1 […]
Dovlecei cu lamaie
Dovlecei cu lamaie din: dovlecei, lamaie, sare de mare, piper negru, patrunjel, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 3 sau 4 dovlecei mici, feliaţi pe lungime 1 lămâie mare sau 2 lămâi mici sare de mare piper negru 1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat 1 lingură de ulei de măsline 1 căţel de usturoi, mărunţit […]
Tocană de linte cu spanac
Tocană de linte cu spanac din: linte, orez brun, ceapa, supa de legume, spanac, rosii, pudra de usturoi si sare de mare. Ingrediente: 230 grame de linte 1/3 – cană de orez brun 1 ceapă, tocată 2 – linguri de supă de legume strecurată 1 pachet mic de spanac proaspăt, tocat 2 roşii mari […]
Salată rece de orz
Salată rece de orz din: orz, telina, morcovi, ceapa rosie, otet si apa. Ingrediente: 1 cană de orz crud 1 legătură (tulpină) de ţelină tocată 2 căni de pudră de pui organic 2 linguri de ulei de măsline 3 morcovi mici, feliaţi mărunt 1 ceapă roşie medie, mărunţită 2 linguri de oţet din cidru de […]
Orez cu roşii
Orez cu roşii din: orez brun, rosie, ardei gras, ardei iute, radacina de ghimbir, usturoi, coriandru si supa. Ingrediente: 1 cană de orez brun, negătit 1 roşie mică, tăiată cubuleţe 1 ardei gras verde, tăiat cubuleţe 1 ceapă mică, tăiată cubuleţe 2 ardei iuţi verzi, tăiaţi cubuleţe 1 linguriţă de rădăcină de ghimbir, dată pe […]
Reteta zilei: Salata de castraveti cu usturoi
Salata de castraveti cu usturoi din: castraveti, sare, zahar, otet, ulei de susan, sos de soia, usturoi, fulgi de ardei iute, coriandru, seminte de susan. Ingrediente: 2 castraveți 1 linguriță sare 2 lingurițe de zahăr 2 linguri de oțet de orez 1 lingură ulei de susan 2 lingurițe de sos de soia 2 catei de […]
Reteta zilei: Retete de post
Reteta zilei: Mancare de fasole rosie (retete de post) O reteta delicioasa de mancare de fasole rosie din: fasole rosie, sare, piper si suc de rosii. Ingrediente: ½ kg fasole rosie Sare piper Suc de rosii Mod de preparare: Se spala si se fierbe fasolea aproximativ 1-2 ore. Se sareaza si pipereaza dupa […]
Reteta zilei: Bame umplute
Bame umplute din: bame, faina, chimen, mango, coriandru, curcuma, chili, ulei, sare. Ingrediente: 200 g bame 2 linguri faină 1 linguriță pudră de chimen 1 linguriță pudră uscată de mango 1 linguriță pulbere de coriandru 1 praf de curcuma 1 linguriță pudră de chilli roșu 4 linguri de ulei sare, dupa gust Mod de preparare: […]