Supa de rosii de post

Supa de rosii de post

Supa de rosii de post din: ceapa, morcov, ardei, dovlecel, suc de rosii, paste, ulei, sare. Ingrediente: o ceapă un morcov un ardei gras un dovlecel 2 litri suc de roşii paste fără ou 2 linguriţe ulei 1/2 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Se pun la fiert în apă ceapa tăiată mărunt şi […]

Supa de post cu legume 

Supa de post cu legume

Supa de post cu legume din: ceapa, morcov, ardei, dovlecel, suc de rosii, paste, ulei. Ingrediente: o ceapă un morcov un ardei gras un dovlecel 2 l suc de roşii paste 2 linguriţe ulei 1/2 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Se pun la fiert ceapa tăiată mărunt şi morcovul rondele. Se călesc fâşii de […]

Supa de post cu rosii 

Supa de post cu rosii

Supa de post cu rosii din: ceapa, morcov, ardei, dovlecel, suc de rosii, paste, ulei, sare. Ingrediente: o ceapă un morcov un ardei gras un dovlecel 2 litri suc de roşii paste 2 linguriţe ulei 1/2 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Se pun la fiert în apă ceapa tăiată mărunt şi morcovul rondele. Separat, […]

Spaghete cu legume si usturoi 

Retete de post: Spaghete cu legume si usturoi

Spaghete cu legume si usturoi din: spaghete, ardei, usturoi, dovlecel, ulei, ceapa, rosii, cascaval. Ingrediente: 1 pachet spaghete fără ou 1 dovlecel 2 ardei graşi 5 căţei usturoi 2 linguri ulei 1 ceapă 5 roşii 150 g caşcaval de post, ras sare piper busuioc, după gust   Mod de preparare: Fierbi pastele, le curgi şi păstrezi […]

Chiftelute de oaie

Reteta de post: Chiftelute din naut cu legume

Chiftelute din naut cu legume din: naut, ceapa, ceapa verde, ardei, porumb, ciuperci, patrunjel, usturoi, uei, pesmet, sumac, turmeric, malai. Ingrediente: 400 g năut fiert 1 ceapă uscată 1 legătură ceapă verde 1 ardei roşu 100 g porumb fiert 200 g ciuperci proaspete pătrunjel verde 2-3 căţei usturoi ulei de măsline 100 g pesmet de […]

Salata Boueuf de post

Salata Boueuf de post

Salata Boueuf de post din: morcovi, ceapa, telina, pastarnac, patrunjel, cartofi rosii, castraveti murati, fasole, lamaie, sare, mustar, ulei. Ingrediente: 500 g morcovi carote 2 cepe roşii 1 ţelină mare 200 g păstârnac 200 g pătrunjel 500 g cartofi roşii 5 castraveţi muraţi 250 g fasole albă 1 lămâie sare muştar ulei   Mod de […]

Rulouri

Rulouri de vinete albe

Rulouri de vinete albe din: vinete albe, porumb, cuscus, ardei iute, morcovi, ciuperci, rosii, ardei capia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete albe 200 g boabe de porumb 100 g cuşcuş 1 ardei iute 100 g morcovi carote 100 g ciuperci din conservă 3 roşii 2 ardei capia 100 ml ulei sare şi piper 1 […]

Sote de maruntaie

Reteta zilei: Sote de ceapa dulce acrisor

Sote de ceapa dulce acrisor din: ceapa, otet, ulei de masline, zahar, dafin, pasta de tomate, patrunjel, stafide, sare, piper. Ingrediente:  450gr cepe, mici, curatate 1/4 ceasca otet 3 linguri ulei de masline 3 linguri zahar 1 frunza de dafin 3 linguri pasta de tomate patrunjel 1/2 ceasca stafide sare si piper Mod de preparare: […]

Salata cu fasole si masline

Salata cu fulgi de porumb

Salata cu fulgi de porumb din: fasole, ceapa, otet, ulei, fulgi de porumb, marar, sare. Ingrediente: 1 kg fasole albă 500 g ceapă 75 ml oţet 150 ml ulei 200 g fulgi de porumb 2 legături mărar sare   Mod de preparare: Fasolea fiartă se limpezeşte cu apă rece. La fel şi ceapa tăiată felii. […]

Pilaf de dovlecei cu lapte si smantana

Retete de post: pilaf de dovlecei

Pilaf de dovlecei din: orez, ceapa, dovlecei, rosii, sare, piper, ulei, verdeata, condimente. Ingrediente: 1 cană cu orez 2 cepe 2 dovlecei mari 2-3 roşii sare piper boabe 4-5 linguri cu ulei verdeaţa tocată condimente   Mod de preparare: Alegeţi orezul, spălaţi-l în mai multe ape, lasaţi-l să stea în apă rece până când pregătiţi […]

Conopida la cuptor cu suc de rosii

Conopida la cuptor cu suc de rosii

Conopida la cuptor cu suc de rosii din: conopida, sare, pesmet, ulei, usturoi, suc de rosii, zahar, condimente. Ingrediente: 1 conopidă sare 2 linguri cu pesmet 3-4 linguri cu ulei sau margarină 2-3 căţei de usturoi 1 cană cu suc de roşii sau 2 linguri cu bulion 1 lingură cu zahăr condimente   Mod de […]

Spanac la cuptor

Spanac la cuptor cu usturoi

Spanac la cuptor cu usturoi din: spanac, lamaie, usturoi, sare, rosii, faina, ulei. Ingrediente: 1,5 kg frunze de spanac alese de pe tulpină 1/2 lămâie 3 căţei de usturoi sare 2 rosii 1 linguriţă cu făină 4 linguri cu ulei   Mod de preparare: Curăţaţi 1,5 kg de spanac, opriţi frunzele sănătoase, puneţi-le într-o oală […]

Tocanita de ciupercute

Tocanita de ghebe cu patrunjel

Tocanita de ghebe cu patrunjel din: ghebe, ceapa, ulei, faina, rosii, cartofi, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 g ghebe sau hribi de pădure 3 cepe 4 linguri cu ulei 1 lingură cu făină 2-3 roşii 2-3 cartofi pătrunjel tocat sare   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile de frunze şi de nisip, separaţi codiţele şi tăiaţi-le partea […]

Tocănită de hribi cu smantană si ceapa

Retete de post: hribi cu usturoi

Retete de post: hribi cu usturoi din: hribi, sare, ulei, usturoi. Ingreidente: 6-8 hribi sau ciuperci mari (1,5 kg) sare 1 ceaşcă mare cu ulei usturoi     Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi ciupercile, fierbeţi-le 15 min în apă care clocoteşte, scurgeţi-le si asezaţi-le într-un vas smălţuit, în care aţi pus o ceaşcă cu […]

Supa de varza alba cu smantana

Supa de varza cruda

Supa de varza cruda din: varza, rosii, ceapa, cimbru, sare, ulei, condimente. Ingrediente: 1 varză 2-3 roşii 2 cepe 1 crenguţă de cimbru sare 1 lingură cu ulei 1 lingură cu condimente pentru supă   Mod de preparare: Curăţaţi varza de foile veştede, spălaţi-o, tăiaţi-o sferturi şi tocaţi-o fâşii subţiri. Acoperiţi-o cu sare, stoarceţi-o până […]

Conopida in aluat cu usturoi

Conopida in aluat cu usturoi

Conopida in aluat cu usturoi din: conopida, usturoi, faina, sifon, sare, ulei, ketchup. Ingrediente: 1 conopidă 4-6 căţei de usturoi 4 linguri cu făină 1 pahar cu sifon sare 1 cană ulei ketchup   Mod de preparare: Desfaceţi conopida în buchete mari, puneţi-o la fiert în apă care clocoteşte si săraţi. Fierbeţi-o 15 min, scurgeţi-o […]

Supă cremă de ceapă albă

Supa aromata de ceapa

Supa aromata de ceapa din: ceapa, margarina, faina, paine, sare, piper. Ingrediente: 4 cepe marii 4 linguri cu margarina  1 lingură cu făină 2 l supă limpede de legume sau zeamă de fasole albă 6 felii de pâine aurită în ulei fin sau în margarină sare piper măcinat   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o […]

Mancare de ceapă şi carne de viţel

Vinete si ardei cu orez

Vinete si ardei cu orez din: orez, vinete, ardei, ulei, lamaie, dafin, telina, coriandru, sare, piper, rosii. Ingrediente: 1 ceaşcă mare cu orez 6 vinete mijlocii 1 ardei capia 3 linguri cu ulei 1 lămâie 1 foaie de dafin 2-3 frunze de telină boabe de coriandru sare piper 2 roşii   Mod de preparare: Spălaţi […]

Sarmale cu grau zdrobit

Retete de Revelion: Sarmale de post cu ciuperci si orez

Retete de Revelion: Sarmale de post cu ciuperci si orez din: varza, orez, ciuperci, morcovi, ceapa, patrunjel, rosii, suc de rosii, sare, piper, busuioc, ulei. Ingrediente: 1 varză mare crudă 250 g orez 500 g ciuperci 2 morcovi 2 cepe 2 legături de pătrunjel 2 roşii 1 cană cu suc de roşii sare piper boabe 3-4 […]

Sarmale de post cu aroma de menta

Sarmale de post cu aroma de menta

Sarmale de post cu aroma de menta din: orez, ceapa, morcovi, telina, bulion, piper, sare, menta, varza murata, ulei, cimbru. Ingrediente: 1/4 kg orez 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină 3 linguri cu bulion piper boabe sare mentă uscată şi fărâmiţată (1 lingură plină) 1 varză murată mare 1 ceaşcă plină cu ulei 2 crenguţe […]

Chiftele de cartofi cu ou 

Chiftele din fasole boabe

Chiftele din fasole boabe din: fasole boabe, cartof, pastarnac, ceapa, morcovi, usturoi, sare, piper, faina, ulei. Ingrediente: 1/4 kg fasole boabe – albă sau pestriţă 1 cartof 1 păstărnac 1 ceapă 2 morcovi 6-7 căţei de usturoi sare piper măcinat 3 linguri cu făină 1 cană cu ulei   Mod de preparare: Alegeţi fasolea bob […]

Chiftele de zarzavat

Chiftele de zarzavat

Chiftele de zarzavat din: cartofi, morcovi, telina, verdeata, ceapa, paine, condimente, faina, ulei. Ingrediente: 3 cartofi 3 morcovi 1 telină verdeaţă 1 ceapă 1 felie de pâine condimente 3 linguri cu făină 1 cană cu ulei   Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în coajă, îi curăţaţi, îi fărâmaţi cu furculiţa şi-i amestecaţi cu morcovii şi […]

Arpacas sarbesc

Arpacas cu prune afumate

Arpacas cu prune afumate din: prune, arpacas, ceapa, zahar, sare. Ingrediente: 1/4 kg prune 1/4 kg arpacaş 1 ceapă 1 lingură cu zahăr sare   Mod de preparare: Alegeţi arpacaşul ca pe orez, îl spălaţi în 2-3 ape, îl lăsaţi în apă rece. Curăţaţi prunele de codiţe, le spălaţi, le lăsaţi în apă rece 1 […]

Casoleta vegetariana

Casoleta vegetariana

Casoleta vegetariana din: morcovi mari, napi, ciuperci, cartofi, ceapa, fasole, bulion, dafin, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 5- 6 morcovi mari 2-3 napi 6-8 ciuperci proaspete sau 200 g hribi uscaţi 1/2 kg cartofi 10-12 cepe mici (arpagic) 100 g fasole boabe fiartă şi scursă 3 linguri de bulion dafin 5-6 căţei de usturoi […]

Chiftele de vita cu capere 

Chiftele din varza alba

Chiftele din varza alba din: varza, cartofi, ceapa, rosie, soia granule, faina, marar, sare, ulei. Ingrediente: 1 varză albă de 1 kg 2 cartofi 2 cepe 1 roşie mare 100 g soia granule 3 linguri cu făină 2 linguri cu mărar tocat sare 1 cană cu ulei   Mod de preparare: Curăţaţi varza de frunzele […]

Ciuperci cu sos vinaigrett de lamaie

Ciuperci cu sos de rosii

Ciuperci cu sos de rosii din: ciuperci, ceapa, ulei, rosii, usturoi, sare, marar. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 2 cepe 3 linguri cu ulei 2 roşii 3-4 căţei de usturoi sare mărar tocat   Mod de preparare: Tăiaţi partea picioruşelor care a stat în pământ, aruncaţi. Spălaţi în 2-3 ape (sau sub jet uşor) ciupercile, controlând […]

Pilaf de dovlecei cu sos de roşii

Pilaf cu legume calite

Pilaf cu legume calite din: orez, ceapa, telina, dovlecel, gogosar, ardei, vanata, rosii, ulei, usturoi, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 1 cană cu orez (300 g) 2 cepe 1 morcov 1 ţelină 1 dovlecel 1 gogoşar 1 ardei gras verde sau galben 1 vânătă 2 roşii 1 pahar mic cu ulei (4-5 linguri) 4 căţei […]

Tăiţei de orez cu aripi de pui

Taitei picanti

Taitei picanti din: faina, margarina, apa, sare, taitei, varza murata, ceapa, ulei, bulion, piper. Ingrediente: 1/4 kg faină 100 g margarină apă sare – pentru tăiţei 200 g tăiţei 1/2 varză murată 1 ceapă 1 ceaşcă de ulei 1 lingură cu bulion de roşii sare piper măcinat   Mod de preparare: Cemeţi faina într-un castron […]

Varza cu smantana cu rozmarin

Budinca de varza cu tocatura de soia

Budinca de varza cu tocatura de soia din: varza murata, ceapa, ulei, granule de soia, morcovi, ardei iute, bulion, sare, cimbru. Ingrediente: 1 varză murată 2 cepe 1 pahar cu ulei 200 g granule de soia 2 morcovi 1 tardei iute tocat 2-3 linguri cu bulion de roşii sare cimbru   Mod de preparare: Spălaţi […]

Chiftele de soia si legume

Chiftele de soia si legume

Chiftele de soia si legume din: soia granule, cartofi, morcovi, telina, verdeata, faina, paina, pesmet, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 100 grame de soia granule 2 cartofi 2 morcovi 1 telină verdeaţă tocată 1 lingură cu faină sau 2 felii de pâine 3 linguri cu pesmet 1 ceaşcă mare cu ulei sare piper măcinat sau […]

Fasole facaluita servita cu castraveti murati si vin alb

Fasole facaluita servita cu castraveti murati si vin alb

Fasole facaluita servita cu castraveti murati si vin alb din: fasole, morcovi, pastarnac, usturoi, ceapa, telina, sare, ceapa, ulei, bulion, sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe albă sau pestriţă 2 morcovi 1 păstâmac usturoi 1 ceapă 1 ţelină sare 2 cepe 4 linguri cu ulei 2 linguri cu bulion sare   Mod de preparare: Alegeţi […]