Clatite de post

Clatite de post din: amidon, faina, praf de copt, lapte, ulei, gem. Ingrediente: 250 g amidon 250 g făină un plic praf de copt un litru lapte de migdale sau de soia un praf sare o lingură ulei gem, după gust   Mod de preparare: Se amestecă făina cu amidonul, praful de copt şi sarea. Se […]

Retete de post: Legume inabusite

Legume inabusite din: vanata, dovlecel, ardei, ceapa, usturoi, rosii, ulei, sare. Ingrediente: o vânătă un dovlecel 2 ardei graşi de culori diferite 2 cepe 4 căţei usturoi 3 roşii proaspete 2 linguri ulei 1/2 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Vânata şi dovlecelul se taie felii care se presară cu sare şi se […]

Frigarui de legume cu rozmarin

Frigarui de post

Frigarui de post din: porumb, dovlecei, rosii, ardei, rozmarin, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 2 ştiuleţi de porumb 2 dovlecei 2 ardei graşi 4 roşii 2 crenguţe rozmarin 50 ml ulei o ceapă sare piper   Mod de preparare: Se pun beţele de frigărui la înmuiat în apă caldă. Se taie bucăţi cât mai egale porumbul, […]

Sărmăluţe în foi de vită (dolmades)

Sarmalute savuroase in foi de vita

Sarmalute savuroase in foi de vita din: foi de vita, morcovi, orez, ceapa, marar, bors, ulei, sare, piper. Ingrediente: 30 foi de viţă conservate în saramură 2 morcovi 200 g orez o ceapă o legătură mărar un litru borş 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Foile de viţă se trec sub un […]

Sarmale de post in foi de vita

Sarmale de post in foi de vita

Sarmale de post in foi de vita din: foi de vita, orez, ceapa, marar, bors, ulei, sare, piper. Ingrediente: 30 foi de viţă 200 g orez o ceapă o legătură mărar un litru borş 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Foile de viţă se trec sub un jet rapid de apă şi […]

Brownie de post

Brownie de post din: faina, zahar, ulei, cacao, dulceata, pere, praf de copt, rom. Ingrediente: 350 g făină 300 ml apă 250 g zahăr 150 ml ulei de floarea-soarelui 3 linguri cacao 2 linguri dulceaţă de caise 2 pere sau mere stafide 1 plic praf de copt esenţă de rom   Mod de preparare: Se pun […]

Mancare rapida de post

Mancare rapida de post

Mancare rapida de post din: ceapa, dovlecei, ardei, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: o ceapă 2 dovlecei mici un ardei gras 2 roşii 3 linguri ulei 1/2 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit. Se presară cu sare, se adaugă ardeiul tăiat şi se lasă […]

Mancare de post cu dovlecei

Mancare de post cu dovlecei

Mancare de post cu dovlecei din: ceapa, dovlecei, ardei, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapă 2 dovlecei 1 ardei gras 3 roşii 3 linguri ulei 1/2 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit. Se presară cu sare, se adaugă ardeiul tăiat şi se lasă 5 […]

Gulas de post cu soia

Gulas de post cu soia

Gulas de post cu soia din: soia cuburi, ceapa, ardei kapia, morcovi, rosii, patrunjel, chimen, tarhon, ulei, boia, ardei iute, sare. Ingrediente: 1 pachet soia cuburi 1 ceapă 1 ardei kapia 2 morcovi 3 roşii decojite 1 pătrunjel rădăcină 1 linguriţă chimen măcinat 1 linguriţă tarhon 50 ml ulei 1 lingură boia dulce 3-4 felii […]

Sarmale de post cu naut

Sarmale de post cu naut din: fasole, naut, orez, linte, morcov, ceapa, sare, piper, foi de vita. Ingrediente: 200 g fasoale boabe albă 200 g năut 250 g orez 200 g linte 1 morcov suc de roşii 3 cepe pătrunjel verde sare piper frunze de vită-de-vie   Mod de preparare: Spală fasolea şi năutul şi […]

Burger vegetarian cu mozzarella

Burger vegetarian cu mozzarella din: chifle, ardei, vanata, mozzarella, salata, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 chifle cu susan 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 rondele de vânătă 2 felii de mozzarella 1 frunză de salată 2 linguri de busuioc frunze 1 căţel de usturoi ulei sare piper   Mod de preparare: […]

Retete de post

Garnitura de post

Garnitura de post din: cartof, cascaval. Ingrediente: 1 cartof • caşcaval de post         Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai pe lungime, îi scobeşti în mijloc cu o linguriţă şi îi umpli cu caşcaval de post, ras. Aşezi cartofii în tavă si acoperi tava, pe care o introduci la cuptor, pentru circa 20 […]

Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi

Placinta cu cartofi (de post)

Placinta cu cartofi (de post) din: faina, drojdie, apa, ulei, cartofi, sare. Ingrediente: 250 g faină 25 g drojdie apă 120 ml apă călduţă 3-4 linguri ulei 5 cartofi de mărime medie sare   Mod de preparare: Se cerne faina şi se face o adâncitură în mijloc. Se sfarâmiţează drojdia, se toarnă 50 ml apa călduţă, […]

Mancare usoara de post

Mancare usoara de post

Mancare usoara de post din: ceapa, dovlecei, ardei, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: o ceapă 2 dovlecei mici un ardei gras roşu 2 roşii foarte coapte 3 linguri ulei 1/2 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit. Se presară cu sare, se adaugă ardeiul tăiat […]

Mancare rapida de post

Mancare de post cu ardei 

Mancare de post cu ardei din: ceapa, dovlecei, ardei, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: o ceapă 2 dovlecei mici un ardei gras roşu 2 roşii foarte coapte 3 linguri ulei 1/2 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit. Se presară cu sare, se adaugă ardeiul tăiat […]

Supa de rosii de post

Supa de rosii de post

Supa de rosii de post din: ceapa, morcov, ardei, dovlecel, suc de rosii, paste, ulei, sare. Ingrediente: o ceapă un morcov un ardei gras un dovlecel 2 litri suc de roşii paste fără ou 2 linguriţe ulei 1/2 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Se pun la fiert în apă ceapa tăiată mărunt şi […]

Retete pentru post

Supa de post cu legume

Supa de post cu legume din: ceapa, morcov, ardei, dovlecel, suc de rosii, paste, ulei. Ingrediente: o ceapă un morcov un ardei gras un dovlecel 2 l suc de roşii paste 2 linguriţe ulei 1/2 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Se pun la fiert ceapa tăiată mărunt şi morcovul rondele. Se călesc fâşii de […]

Supă-cremă de morcovi şi ghimbir

Supa de post cu rosii

Supa de post cu rosii din: ceapa, morcov, ardei, dovlecel, suc de rosii, paste, ulei, sare. Ingrediente: o ceapă un morcov un ardei gras un dovlecel 2 litri suc de roşii paste 2 linguriţe ulei 1/2 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Se pun la fiert în apă ceapa tăiată mărunt şi morcovul rondele. Separat, […]

Spaghete cu legume si usturoi 

Retete de post: Spaghete cu legume si usturoi

Spaghete cu legume si usturoi din: spaghete, ardei, usturoi, dovlecel, ulei, ceapa, rosii, cascaval. Ingrediente: 1 pachet spaghete fără ou 1 dovlecel 2 ardei graşi 5 căţei usturoi 2 linguri ulei 1 ceapă 5 roşii 150 g caşcaval de post, ras sare piper busuioc, după gust   Mod de preparare: Fierbi pastele, le curgi şi păstrezi […]

Chiftelute cu legume asortate

Reteta de post: Chiftelute din naut cu legume

Chiftelute din naut cu legume din: naut, ceapa, ceapa verde, ardei, porumb, ciuperci, patrunjel, usturoi, uei, pesmet, sumac, turmeric, malai. Ingrediente: 400 g năut fiert 1 ceapă uscată 1 legătură ceapă verde 1 ardei roşu 100 g porumb fiert 200 g ciuperci proaspete pătrunjel verde 2-3 căţei usturoi ulei de măsline 100 g pesmet de […]

Salata Boueuf de post

Salata Boueuf de post

Salata Boueuf de post din: morcovi, ceapa, telina, pastarnac, patrunjel, cartofi rosii, castraveti murati, fasole, lamaie, sare, mustar, ulei. Ingrediente: 500 g morcovi carote 2 cepe roşii 1 ţelină mare 200 g păstârnac 200 g pătrunjel 500 g cartofi roşii 5 castraveţi muraţi 250 g fasole albă 1 lămâie sare muştar ulei   Mod de […]

Rulouri de vinete cu porumb

Rulouri de vinete albe

Rulouri de vinete albe din: vinete albe, porumb, cuscus, ardei iute, morcovi, ciuperci, rosii, ardei capia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete albe 200 g boabe de porumb 100 g cuşcuş 1 ardei iute 100 g morcovi carote 100 g ciuperci din conservă 3 roşii 2 ardei capia 100 ml ulei sare şi piper 1 […]

Sote de maruntaie

Reteta zilei: Sote de ceapa dulce acrisor

Sote de ceapa dulce acrisor din: ceapa, otet, ulei de masline, zahar, dafin, pasta de tomate, patrunjel, stafide, sare, piper. Ingrediente:  450gr cepe, mici, curatate 1/4 ceasca otet 3 linguri ulei de masline 3 linguri zahar 1 frunza de dafin 3 linguri pasta de tomate patrunjel 1/2 ceasca stafide sare si piper Mod de preparare: […]

Salata cu fasole si masline

Salata cu fulgi de porumb

Salata cu fulgi de porumb din: fasole, ceapa, otet, ulei, fulgi de porumb, marar, sare. Ingrediente: 1 kg fasole albă 500 g ceapă 75 ml oţet 150 ml ulei 200 g fulgi de porumb 2 legături mărar sare   Mod de preparare: Fasolea fiartă se limpezeşte cu apă rece. La fel şi ceapa tăiată felii. […]

Pilaf de dovlecei cu lapte si smantana

Retete de post: pilaf de dovlecei

Pilaf de dovlecei din: orez, ceapa, dovlecei, rosii, sare, piper, ulei, verdeata, condimente. Ingrediente: 1 cană cu orez 2 cepe 2 dovlecei mari 2-3 roşii sare piper boabe 4-5 linguri cu ulei verdeaţa tocată condimente   Mod de preparare: Alegeţi orezul, spălaţi-l în mai multe ape, lasaţi-l să stea în apă rece până când pregătiţi […]

Conopida la cuptor cu suc de rosii

Conopida la cuptor cu suc de rosii

Conopida la cuptor cu suc de rosii din: conopida, sare, pesmet, ulei, usturoi, suc de rosii, zahar, condimente. Ingrediente: 1 conopidă sare 2 linguri cu pesmet 3-4 linguri cu ulei sau margarină 2-3 căţei de usturoi 1 cană cu suc de roşii sau 2 linguri cu bulion 1 lingură cu zahăr condimente   Mod de […]

Spanac cu rosii la cuptor

Spanac la cuptor cu usturoi

Spanac la cuptor cu usturoi din: spanac, lamaie, usturoi, sare, rosii, faina, ulei. Ingrediente: 1,5 kg frunze de spanac alese de pe tulpină 1/2 lămâie 3 căţei de usturoi sare 2 rosii 1 linguriţă cu făină 4 linguri cu ulei   Mod de preparare: Curăţaţi 1,5 kg de spanac, opriţi frunzele sănătoase, puneţi-le într-o oală […]

Tocanita de ciupercute

Tocanita de ghebe cu patrunjel

Tocanita de ghebe cu patrunjel din: ghebe, ceapa, ulei, faina, rosii, cartofi, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 g ghebe sau hribi de pădure 3 cepe 4 linguri cu ulei 1 lingură cu făină 2-3 roşii 2-3 cartofi pătrunjel tocat sare   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile de frunze şi de nisip, separaţi codiţele şi tăiaţi-le partea […]

Hribi picanti

Retete de post: hribi cu usturoi

Retete de post: hribi cu usturoi din: hribi, sare, ulei, usturoi. Ingreidente: 6-8 hribi sau ciuperci mari (1,5 kg) sare 1 ceaşcă mare cu ulei usturoi     Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi ciupercile, fierbeţi-le 15 min în apă care clocoteşte, scurgeţi-le si asezaţi-le într-un vas smălţuit, în care aţi pus o ceaşcă cu […]

Supa de varza dulce cu smantana

Supa de varza cruda

Supa de varza cruda din: varza, rosii, ceapa, cimbru, sare, ulei, condimente. Ingrediente: 1 varză 2-3 roşii 2 cepe 1 crenguţă de cimbru sare 1 lingură cu ulei 1 lingură cu condimente pentru supă   Mod de preparare: Curăţaţi varza de foile veştede, spălaţi-o, tăiaţi-o sferturi şi tocaţi-o fâşii subţiri. Acoperiţi-o cu sare, stoarceţi-o până […]

Conopida in aluat cu usturoi

Conopida in aluat cu usturoi

Conopida in aluat cu usturoi din: conopida, usturoi, faina, sifon, sare, ulei, ketchup. Ingrediente: 1 conopidă 4-6 căţei de usturoi 4 linguri cu făină 1 pahar cu sifon sare 1 cană ulei ketchup   Mod de preparare: Desfaceţi conopida în buchete mari, puneţi-o la fiert în apă care clocoteşte si săraţi. Fierbeţi-o 15 min, scurgeţi-o […]