Scoici in crusta de fistic

Scoici in crusta de fistic

Scoici in crusta de fistic din: bacon, fistic, ceapa verde, rozmarin, sare, piper, scoici. Ingrediente:  10 felii bacon gatit ¼ ceasca fistic 1 lingura ceapa verde 1 lingura rozmarin proaspăt 1 linguriță de sare 1 linguriță de piper negru 15 scoici mari   Mod de preparare: Se combină bacon, fistic, ceapa verde si rozmarin într-un […]

Scoici cu sos de capere

Scoici cu sos de capere

Scoici cu sos de capere din: capere, stafide, ulei, unt, conopida, sare, piper, nucsoara, otet sherry, scoici, patrunjel. Ingrediente: 1/3 ceașcă capere + 1 lingura de lichid 1/3 ceașcă stafide ulei 4 linguri unt nesărat 1 conopidă, rupta în buchețelele sare piper 1/4 lingurita nucsoara proaspat rasa 1 lingură oțet sherry 12 scoici patrunjel   […]

Stridii cu sos tartar

Stridii cu sos tartar

Stridii cu sos tartar din: stridii, ou, ceapa, mustar, boia, lamai, otet de vin alb, ulei, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 stridii proaspete 1 ou 1/2ceapă 1/2 linguriţă muştar 1/2 boia 2 lămâi 1 linguriţă oţet de vin alb 1 pahar ulei de măsline extravirgin sare şi piper alb   Mod de preparare: Fierbe […]

Vongole picante

Vongole picante din: scoici, ulei, usturoi, ardei, vin, sare, piper. Ingrediente: un kg scoici albe (vongole) o lingură ulei un căţel usturoi un ardei iute 100 ml vin alb sare piper   Mod de preparare: Scoicile se curăţă bine şi se lasă 30 de minute în apă sărată. Se scurg apoi şi se spală foarte […]

Scoici cu sos de hasmatuchi

Scoici cu sos de hasmatuchi

Scoici cu sos de hasmatuchi din: salote, sunca, ulei de masline, faina, vin, mustar, hasmatuchi, sare, piper, scoici. Ingrediente: 3 şalote 100 g şuncă 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de făină 150 ml vin alb sec linguriţă de muştar linguri de hasmaţuchi tocat mare sare piper 1 kg scoici curăţate   Mod […]

Scoici scallop cu sos de rosii

Scoici scallop cu sos de rosii

Scoici scallop cu sos de rosii din: scoici scallop, bulion de peste, sac de portocala, vin alb sec, otet de vin alb, zahar pudra, piper negru, ulei de masline si frunze de busuioc. Ingrediente: 10-15 scoici scallop Pentru sos: 225 g roşii 50 ml bulion de peşte sucul de la 1 portocală 2 linguri vin […]

Scoici Saint-Jacques cu trufe

Scoici Saint-Jacques cu trufe

Scoici Saint-Jacques cu trufe din: scoici, trufa, unt, ceapa, sare, piper, scoici, ciuperci de cultura, hasme, smantana, unt, vin. Ingrediente: 24 scoici mari Saint-Jacques 1 trufă 40 g unt câteva fire ceapă de tuns sare piper măcinat proaspăt Pentru sos: 300 g scoici 4 ciuperci 2 haşme 200 ml smântână lichidă 20 g unt 150 ml […]

Midii umplute cu ansoa si rosii

Midii umplute cu ansoa

Midii umplute cu ansoa din: midii, pesmet, usturoi, ansoa, rosii, ulei, sare, piper, oregano. Ingrediente: un kg midii 150 g pesmet 4 căţei de usturoi o anşoa în ulei 4 roşii coapte ulei de măsline sare piper oregano   Mod de preparare: Spală foarte bine midiile, apoi fă-le să se deschi­dă, punîndu-le pe foc într-o […]

Scoici Saint-Jacques cu trufe

Scoici cu trufe

Scoici cu trufe din: scoici, trufa, unt, ceapa, sare, piper, scoici, ciuperci de cultura, hasme, smantana, unt, vin. Ingrediente: 24 scoici mari Saint-Jacques 1 trufă 40 g unt câteva fire ceapă de tuns sare piper măcinat proaspăt Pentru sos: 300 g scoici 4 ciuperci 2 haşme 200 ml smântână lichidă 20 g unt 150 ml […]

Frigarui de scoici cu arpagic

Frigarui de scoici cu arpagic

Frigarui de scoici cu arpagic din: tarhon, patrunjel, usturoi, ceapa, ulei de masline, sare, piper, scoici Saint Jacques, file de peste, arpagic. Ingrediente: 2-3 crenguţe de tarhon 1/2 legătură de pătrunjel 2 căţei de usturoi 3 cepe mici 3 linguri de ulei de măsline sare piper proaspăt măcinat 20 scoici Saint Jacques scoase din cochilie 400 […]

Scoici Saint-Jacques

Scoici cu trufe si vin

Scoici cu trufe si vin din: scoici, trufa, unt, ceapa, sare, piper, scoici, ciuperci de cultura, hasme, smantana, unt, vin. Ingrediente: 24 scoici mari Saint-Jacques 1 trufă 40 g unt câteva fire ceapă de tuns sare piper măcinat proaspăt Pentru sos: 300 g scoici 4 ciuperci 2 haşme 200 ml smântână lichidă 20 g unt […]

Scoici in vin alb

Scoici in vin alb

Scoici in vin alb din: midii, usturoi, vin, ulei, patrunjel, piper. Ingrediente: un kg midii 3 căţei usturoi 350 ml vin alb sec 2 linguri ulei o legătură pătrunjel un praf piper   Mod de preparare: In ulei încins se pune usturoiul feliat să se călească. După un minut se pun midiile şi se amestecă. Se […]

Saint - Jacques A La Coque

Scoici St. Jacques cu sos de patrunjel

Scoici St. Jacques cu sos de patrunjel din: scoici, ulei de masline, boia iute, patrunjel, ceapa verde, otet de vin rosu, suc de lamaie, ulei de masline, apa, sos tabasco, sare. Ingrediente: 8-10 scoici St. Jacques (doar carnea) 2 linguri uei de masline 1/2 lingurita boia iute Pentru sos: 1/2 legatura patrunjel, tocat marunt 1 […]

Salata de scoici cu porumb

Salata de scoici cu avocado

Salata de scoici cu avocado din: scoici, rosii, ardei iute, ceapa rosie, ardei gras rosu, suc de citrice, sare, avocado, coriandru. Ingrediente: ½ kg scoici, cuburi ¼ cana rosii, taiate sferturi 1 ardei iute, tocat ¼ cana ceapa rosie, tocata ¼ cana ardei gras rosu, tocat ½ ceasca de suc de citrice (portocale, lamaie sau […]

Paste cu sos si scoici

Paste cu sos si scoici

Paste cu sos si scoici din: paste, scoici, ulei de masline, unt, usturoi, rosie, vin alb, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente:  300 g paste 10 scoici 1 lingură de ulei de măsline 1 lingura unt 1 cățel de usturoi 1 rosie, tăiata 1 cană de vin alb 1 rădăcină pătrunjel, tocat suc de […]

Paella cu midii si creveti

Paella cu scoici si creveti

Paella cu scoici si creveti din: pulpa de pui, orez, ulei, midii, creveti, mazare, ceapa, sofran, vin, boia, ardei, usturoi. Ingrediente: 1 pulpă de pui dezosată 150 g orez 30 ml ulei 8 midii 10-12 creveţi 2 linguri mazăre congelată 1 ceapă 1 roşie 2-3 fire de şofran 50 ml vin alb sec 1/2 linguriţă […]

Paste cu sos si scoici

Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si scoici

Paste cu sos de rosii si scoici din: paste, scoici, ulei de masline, unt, usturoi, rosie, vin alb, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente:  300gr paste 10 scoici 1 lingură de ulei de măsline 1 lingura unt 1 cățel de usturoi 1 rosie, tăiata 1 cană de vin alb 1 rădăcină pătrunjel, tocat suc […]

Cocktail cu fructe de mare

Salata de fructe de mare cu suc de portocale

Salata de fructe de mare cu suc de portocale din: creveti, scoici, boia, suc de portocale, ulei, busuioc, sare, ananas. Ingrediente: 2 linguri suc de portocale roşii 1 lingură suc de lămâie verde 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras 1/2 linguriţă boia de ardei 3 linguri ulei 1 lingură ulei de măsline 2 linguri busuioc sare […]

Reteta zilei: Scoici cu lapte de cocos

Scoici cu lapte de cocos din: supa de pui, pasta de curry, sos de peste, lapte de cocos, coriandru, orez basmati, scoici. Ingrediente:  1 l supa de pui 1 lingura pasta de curry 2 lingurite sos de pește 1 ceașcă lapte de nucă de cocos ¼ ceașca coriandru proaspăt, tocat orez basmati 1kg scoici   […]

Midii cu fulgi de ovaz

Midii cu vin si fulgi de ovaz

Midii cu vin si fulgi de ovaz din: midii, vin, oua, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg midii 300 ml vin alb 2 căţei usturoi 2 ouă 200 g fulgi de ovăz ulei pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Midiile se curăţă şi se spală foarte bine, se aruncă cele care sunt […]

Midii in stil italian

Scoici si melci de mare

Foarte apreciate pe vremuri în nordul Europei, scoicile cardium nu mai sunt la fel de populare. Ele cresc pe coastele Atlanticului, dar şi în sud, spre Marea Mediterană. Melcii de mare Busycon au o cochilie în formă de spirală. Sunt carnivori, iar carnea lor este extrem de tare şi, spre deosebire de cea a scoicilor […]

Suvlaki de scoici

Scoici cu orez

Scoici cu orez din: scoici, orez, rosii, ceapa, ulei, dafin, sare, piper. Ingrediente: 200 g scoici fără cochilie 2 căni orez 1 cutie roşii decojite 1 ceapă tăiată mărunt 1 pahar ulei 1 foaie dafin sare piper   Mod de preparare: Se prăjesc uşor scoicile într-o cratiţă cu unt. Ceapa se căleşşte în ulei bine […]

Scoici Bon Appetit

Scoici prajite in aluat

Scoici prajite in aluat din: scoici, lapte, faina, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg scoici 1/2 cană lapte dulce 1 cană făină de grâu 1 ou bătut 1 lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Se scot scoicile din cochilie şi se spală bine de mai multe ori cu apă rece, de fiecare […]

Scoici cu mujdei

Scoici St. Jacques cu bacon

Scoici St. Jacques cu bacon din: scoici, bacon, lamaie, ulei, piper. Ingrediente: 500 g scoici St. Jacques mari (scoase din cochilie) 300 g felii de bacon afumat 1 lămâie (zeama) 2 linguri ulei de măsline piper proaspăt măcinat   Mod de preparare: Amestecaţi zeama de lămâie cu uleiul şi piperul, turnaţi peste scoici şi lăsaţi-le […]

Drob de scoici de Dunare

Drob de scoici de Dunare

Drob de scoici de Dunare din: carne de scoici de Dunare, ceapa, orez, patrunjel, marar, bulion, oua, piper, boia de ardei, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de scoici de Dunăre 3 cepe mari 250 g orez 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 2 linguri de bulion 3 ouă piper boabe piper pisat sare […]

Suvlaki de scoici

Scoici cu ardei iute

Scoici cu ardei iute din: ceapa, sunca, ardei, ulei, sherry, vongole. Ingrediente: 5 cepe 60 g şuncă 1 ardei iute roşu mic 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de sherry demisec 60 de vongole mici   Mod de preparare: Cepele se curăţă şi se taie inele subţiri. Şunca se taie cubulete. Ardeiul iute […]

Drob de scoici cu orez

Drob de scoici

Drob de scoici din: carne de scoici, ceapa, orez, patrunjel, marar, bulion, oua, piper, sare, ulei. Ingrediente: un kg carne de scoici 3 cepe mari 250 g orez o legătură pătrunjel o legătură mărar 2 linguri bulion 3 ouă piper boabe şi pisat sare 3 linguri ulei   Mod de preparare: Se fierb 30 de […]

Paella cu pui si chorizo

Paella cu pui si scoici

Paella cu pui si scoici din: orez, pulpe de pui, scoici, bacon, supa de pui, ceapa, sofran, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez 4 pulpe inferioare de pui 250 g scoici fără cochilii 100 g bacon 500 ml supă de pui o ceapă un vârf de ac de şofran 4 linguri ulei sare piper […]

Saint - Jacques A La Coque

Frigarui de scoici Saint-Jacques

Frigarui de scoici Saint-Jacques din: tarhon, patrunjel, usturoi, ceapa, ulei de masline, sare, piper, scoici Saint Jacques, file de peste, arpagic. Ingrediente: 2-3 crenguţe de tarhon 1/2 legătură de pătrunjel (cu frunză netedă) 2 căţei de usturoi 3 cepe mici (şalote) 3 linguri de ulei de măsline sare piper proaspăt măcinat 20 scoici Saint Jacques […]

Scoici cu sos de hasmatuchi

Scoici in sos de hasmatuchi

Scoici in sos de hasmatuchi din: salote, sunca Serrano, ulei de masline, faina, vin, mustar, hasmatuchi, sare, piper, scoici. Ingrediente: 3 şalote 100 g şuncă Serrano 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de făină 150 ml vin alb sec linguriţă de muştar linguri de hasmaţuchi tocat mare sare piper 1 kg scoici curăţate […]

9 Retete culinare cu poze

Retete culinare cu poze: Reteta zilei: Lasagna cu spanac si branza   Lasagna cu spanac si branza din: foi de lasagna, ricotta, spanac, mozzarella, parmezan, patrunjel, unt, usturoi, ciuperci, ceapa, faina, lapte,, busuioc, oregano, nucsoara, sare, piper. Poate te intereseaza si: Lasagna de dovlecei cu ricotta Lasagna cu carne de vita si cimbru Lasagna cu […]

15 Retete cu scoici

Scoici: Scoici Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran   Scoici Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran din: scoici saint jacques, praz, margarina, smantana, sofran, sare si piper. Ingrediente: 12-16 inimi de scoici saint jacques, cu corail 2 bucati albe de praz 15 g margarina de floarea soarelui 4 linguri cu smantana […]