Cocos umplut cu piure de castane din: cocos, lebar, ananas, piure de castane, paine, unt, patrunjel, coaja de lamaie, oua, brandy, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1 cocoș 200 g lebăr 5 felii de ananas 200 g piure de castane 200 g pâine albă 2 linguri unt 1 legătură pătrunjel 2 linguri coajă rasă de lămâie […]
Articole din categoria:Carne de pasare
Carne de pasare pentru hrana sanatoasa
Usor de pregatit, retete cu carne de pasare sunt foarte raspandite in viata de zi cu zi. De aceea, si noi v-am pregatit o multitudine, astfel incat sa aveti de unde sa alegeti, sa le preparati si sa ne impartasiti parerile voastre.
Pasare (sitar) fripta la cuptor
Pasare (sitar) fripta la cuptor din: sitari, slanina, unt, sare, paine. Ingrediente: 6 sitari 200 g slănină 1 lingură unt 6 felii de pîine sare Mod de preparare: Se curăţă de pene când este aproape de a fi fript. Se frige cu capul şi cu labele, şi nici intestinele nu se scot. Se smulg […]
Carne de gaina cu masline verzi
Carne de gaina cu masline verzi din: carne de gaina, ulei, masline, bulion, faina, ceapa, otet, zahar, sare. Ingrediente: carne de gaina 4 linguri ulei 200 g măsline verzi 1 lingură bulion 1 linguriţă făină 3 cepe 1 linguriţă oţet sau un păhărel de vin 1 bucăţică zahăr sare 1 foaie de dafin Mod […]
Gaina umpluta cu cartofi
Gaina umpluta cu cartofi din: gaina, ficat, unt, ceapa, ciuperci, cartof, ou, nuci, vin alb sec, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 gaina 4 ficatei de pasare 100 g unt 1 ceapa 300 g ciuperci 1 cartof mic 1 ou 5 nuci 150 ml vin alb sec 3 linguri ulei de masline sare piper 300 […]
Friptura de pasare cu afine
Friptura de pasare cu afine din: gaina, slanina, unt, ceapa, cimbru, dafin, smantana, afine, mere, sare si piper. Ingrediente: 1 găină 250 g slănină 40 g unt 3 cepe 1 linguriţă cimbru 1 foaie de dafin 1/2 kg smântână 250 g afine 350 g mere din compot sare piper Mod de preparare: Curăţaţi găina, o […]
Supa aromata de pasare cu galuste
Supa aromata de pasare cu galuste din: morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, gulie, ardei, usturoi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: părţile osoase de la un pui 3 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 felie ţelină 1 păstârnac 1 felie gulie sau varză 1 ardei 2 căţei de usturoi 1 ceapă mică boabe de piper 1/2 linguriţă seminţe […]
Carne de pasare salbatica
Aceste păsări, foarte active seara, sunt greu de vânat, prinderea lor constituind un titlu de mândrie pentru orice vânător. Spre deosebire de alte păsări sălbatice, sitarii şi becaţele se gătesc proaspete. Se curăţă de pene, dar nu se scot măruntaiele (deşi unii preferă să le scoată). Becaţele sunt mici şi pot fi făcute la grătar, […]
Carnea de gasca
Friptura de gâscă are un gust senzaţional. Ea este savurată peste tot în Europa, în special de 11 noiembrie, ziua Sfântului Martin sau în ajunul acestei zile. Potrivit legendei, Sfântul Martin se ascundea pentru a nu fi făcut episcop, dar a fost trădat de gâgâitul gâştelor. Tradiţia de a servi friptură de gâscă la cină […]
Friptura de gasca cu mere caramelizate
Friptura de gasca cu mere caramelizate din: gasca, sare, piper, usturoi, mere, zahar, scortisoara. Ingrediente: 1 gâscă de 6 kg, fără măruntaie şi fără gât sare piper negru proaspăt măcinat 3 căţei de usturoi tăiaţi în felii subţiri 8 mere Golden, curăţate de coajă şi tăiate în sferturi 50 ml suc de lămâie proaspăt 6 […]
Piept de gasca cu pere caramelizate
Piept de gasca cu pere caramelizate din: piept de gasca, pere, zahar, ulei, sare, piper, faina, lamaie. Ingrediente: 1 kg piept de gâscă 4 pere nu prea coapte 250 g zahăr 3 linguri ulei sare piper 1 linguriţă făină 1 lingură zeamă de lămâie Mod de preparare: Se taie pieptul de gâscă în două […]
Piept de gasca cu pere in caramel
Piept de gasca cu pere in caramel din: piept de gasca, pere, zahar, ulei, sare, piper, faina, lamaie. Ingrediente: 1 kg piept de gâscă 4 pere nu prea coapte 250 g zahăr 3 linguri ulei sare piper 1 linguriţă făină 1 lingură zeamă de lămâie Mod de preparare: Se taie pieptul de gâscă în […]
Carne de pasare cu pilaf
Carne de pasare cu pilaf din: carne de pasare, orez, ardei, morcov, roie, sare, verdeata, unt. Ingrediente: 200 g piept de pasăre sau 1 copan 1 ceaşcă mare cu orez 1/2 ardei gras 1 morcov 1/2 roşie sare verdeaţă tocată 1 linguriţă cu unt Mod de preparare: Spălaţi carnea, puneţi-o la fiert cu apă […]
Salata de legume cu carne de pasare
Salata de legume cu carne de pasare din: carne de pasare, legume, anghinare, piper, ulei, otet, ou, mustar. Ingrediente: carne de pasăre, dezosat 1 kg cartofi legume (roşii, ceapă) miez de anghinare piper ulei oţet (sau zeamă de lămâie) muştar un ou Mod de preparare: Se curăţă, se spală, se fierb şi se taie […]
Salata cu andive si piept de pasare
Salata cu andive si piept de pasare din: piept de pasare, andive, oua, mustar, ulei, smantana, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pasăre 3-4 andive mijlocii 2 ouă fierte tari 2 linguri cu muştar 1 pahar cu ulei 3-4 linguri cu smântână 1/2 lămâie sare piper măcinat Mod de preparare: Curăţaţi carnea de […]
Ficatei de pasare cu sos de vin
Ficatei de pasare cu sos de vin din: ficatei de pasare, ceapa, ulei de susan, unt, usturoi, patrunjel, sare, piper, cuisoare, vin. Ingrediente: 500 g ficăţei de pasăre 100 g ceapă 100 ml ulei de susan unt usturoi pătrunjel proaspăt piper sare piper boabe cuişoare vin alb Mod de ptreparare: Ficăţeii se spală bine, […]
Chiftele de pasare cu sos de rosii
Chiftele de pasare cu sos de rosii din: pui, ceapa, faina, praz, ulei, oua, sos de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 pui mai mare 2 cepe 4 linguri făină 4 fire praz 1 cană ulei 4 ouă sos de roşii sare piper Mod de preparare: Puiul dezosat se toacă şi se prăjeşte în ulei, […]
Ciulama de pasare cu nuca
Ciulama de pasare cu nuca din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt, ulei. Ingrediente: carne de pasăre 1 kg nuci 2 căpăţâni usturoi 2 linguri făină sare piper unt ulei Mod de preparare: Se fierbe carnea de pasăre într-o oală, pe jumătate. Nucille curăţate se pisează împreună cu usturoiul, piperul şi sarea […]
Salata cu ficatei de pasare
Salata cu ficatei de pasare din: cartofi, ficatei, ceapa, usturoi, ulei, salata, lamaie, marar. Ingrediente: 1 kg cartofi noi foarte mici 500 g ficăţei de pui 4-6 fire de ceapă verde 4-6 fire de usturoi verde 2-3 linguri cu ulei de salată 1 salată verde 1 lămâie sare 6-8 tije de mărar Mod de […]
Salata cu carne de pasare
Salata cu carne de pasare din: piept de pui, nuci, compot, suc de grapefruit, banana, oua, salata, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 10 nuci 1 cutie de compot de ananas suc de grapefruit 1 banană 1 salată verde 2 ouă fierte tari sare piper ulei Mod de preparare: Ouăle fierte se […]
Chiftele din piept de pasare
Chiftele din piept de pasare din: pui/carne de pasare, ceapa, faina, praz, ulei, oua, sos de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 pui mai mare 2 cepe 4 linguri făină 4 fire praz 1 cană ulei 4 ouă sos de roşii sare piper Mod de preparare: Puiul dezosat se toacă şi se prăjeşte în ulei, […]
Bors din maruntaie si tacamuri de pasare
Bors din maruntaie si tacamuri de pasare din: tacamuri de pasare, morcovi, ceapa, ardei, rosii, bors, smantana, sare, leustean. Ingrediente: tacâmuri şi măruntaie de la două păsări 2 morcovi 2 cepe 2 ardei 2 roşii 1 l borş 1 ou 1 pahar cu smântână sare leuştean Mod de preparare: Curăţaţi tacâmurile de fulgii mărunţi, […]
Ostropel de pasare
Ostropel de pasare din: pui sau gaina, ulei, faina, bulion, sare, usturoi, dafin, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 pui mare sau 1/2 găină mare (sau 1 boboc de raţă) 3 linguri cu ulei 2 linguri cu făină 2 linguri cu bulion de roşii sare 4-5 căţei de usturoi 1 foaie de dafin piper boabe 3-4 tije […]
Budinca cu carne de pasare
Budinca cu carne de pasare din: piept de pui, orez, ou, ceapa, ardei, rosie, morcov, sare, piper, suc de rosii, ulei, telina, marar. Ingrediente: 1 piept mare de pui 250 g orez (1 cană) 1 ou 1 ceapă 1 ardei 1 roşie mare 1 morcov sare piper 1 pahar cu suc de roşii 2-3 linguri […]
Supa de legume cu ficatei de pasare
Supa de legume cu ficatei de pasare din: telina, varza, morcovi, praz, gulii, unt, ficatei de pasare, sare, piper, macaroane, parmezan. Ingrediente: 1 ţelină 1/2 varză dulce 2 morcovi 2 gulii 1 praz 2 linguri cu unt 6 ficaţei de pasare sare piper boabe 200 g macaroane 100 g parmezan ras Mod de preparare: […]
Mancare din tacamuri de pasare cu trufe si capere
Mancare din tacamuri de pasare cu trufe si capere din: tacâmuri de pasăre (fazan, potâmiche, becaţă, curcan etc.), ouă, unt, trufa negra, coaja de lămâie, nucşoară, pesmet, pătrunjel, fileuri de anşoa, capere, sare, piper. Ingrediente: 500 g tacâmuri de pasăre (fazan, potâmiche, becaţă, curcan etc.) 7 ouă 50 g unt 1 trufă neagră coaja de la 1 lămâie 1 praf de nucşoară 30 […]
Prepelita cu ciuperci si vin alb
Prepelita cu ciuperci si vin alb din: prepeliţe, ulei de măsline, ceapa, tulpine de felină, roşii mici, coniac, vin alb sec, apă, foi de dafin, ciuperci (de preferinţă mânătărci), sare, piper negru. Ingrediente: 2 prepeliţe ulei de măsline 2 cepe 2 tulpine de felină 2 roşii mici bine coapte puţin coniac 1 pahar de vin alb sec 500 ml apă 1 […]
Porumbel cu sofran, maghiran si cimbru
Porumbel cu sofran, maghiran si cimbru din: porumbel, inimi de ceapă, ulei de masline, otet, maghiran, bob, pistiluri de şofran, cimbru, piper-roşu, sare, piper. Ingrediente: 1 porumbel gras şi dolofan 100 g inimi de ceapă ulei de măsline oţet câteva fire de maghiran 100 g bob 2-3 pistiluri de şofran 150 g cimbru 1 praf de piper-roşu sare piper […]
Friptura de pasare inabusita cu cartofi
Friptura de pasare inabusita cu cartofi din: carne de pasare, ulei, usturoi, cartofi, sare. Ingrediente: 150 g carne de pasare (gaina) 15 g ulei 1/4 catei de usturoi 2 cartofi sare Mod de preparare: Carnea de găină se curăţă, se spală şi se pune într-o crăticioară cu uleiul şi puţină apă caldă cu sare. […]
Gaina umpluta cu paste si sunca
Gaina umpluta cu paste si sunca din: gaina, taitei, sunca, cascaval, ou, patrunjel, unt, supa de legume, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 1 gaina de aproximativ 1 1/2 kg 150 g taitei sau alte paste 100 g sunca presata 50 g cascaval 1 ou 1 legatura patrunjel 50 g unt sau margarina 250 ml supa […]
Gasca umpluta cu prune si mere
Gasca umpluta cu prune si mere din: gasca, sare, piper, paine alba, mere acrisoare, prune uscate, cimbru, ceapa, morcov, praz, telina, vin rosu sec, supa de pasare. Ingrediente: 1 gasca gata curatata (circa 4,5 kg) sare piper 250 g paine alba 250 mere acrisoare 250 g prune uscate fara samburi 2 legaturi cimbru proaspat 1 […]
Terina din carne de pasare cu slaninuta si piept de porc
Terina din carne de pasare cu slaninuta si piept de porc din: carne de pasare, slanina, coniac, vin alb, foaie de dafin, cimbru, ciuperci, ceapa, ulei, oua, piept de porc, portocala, sare, piper, coriandru, boia iute, foi de placinta. Ingrediente: 1250 g carne de pasare (rata, pui, curcan, gasca) 300 g slaninuta 4 linguri coniac […]
Ficat de gasca cu carnati si slanina
Ficat de gasca cu carnati si slanina din: ficat de gasca, untura de gasca, carnati, ceapa, faina, ardei grasi, rosii, sare, piper, orez, patrunjel. Ingrediente: 500 g ficat de fasca 120 g untura de gasca 150 g carnati picanti 4 felii slanina cu sorici 2 cepe 60 g faina 4 ardei grasi 3 rosii sare […]