Cotlete de berbecut cu legume

Cotlete de berbecut cu legume

Cotlete de berbecut cu legume din: cotlete de berbecut, sare de mare, piper, condimente, ulei de masline, unt, supa de vita, usturoi, zahar, ulei de masline, usturoi, ardei gras, dovlecel, vanata, rosie, cimbru, rozmarin, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cotlete de berbecut sare de mare si piper proaspat rasnit condimente marocane 4 linguri ulei de masline […]

Cotlete de berbecut cu ratatouille

Cotlete de berbecut cu ratatouille 

Cotlete de berbecut cu ratatouille din: cotlete de berbecut, sare de mare, piper, condimente, ulei de masline, unt, supa de vita, usturoi, zahar, ulei de masline, usturoi, ardei gras, dovlecel, vanata, rosie, cimbru, rozmarin, patrunjel. Ingrediente: 800-900 g cotlete de berbecut sare de mare si piper proaspat rasnit condimente marocane 4 linguri ulei de masline 80 […]

Friptura de berbecut cu sos barbeque

Friptura de berbecut cu sos barbeque

Friptura de berbecut cu sos barbeque din: pulpa de berbecut, salata, ulei de floarea soarelui, ceapa, ketchup, sos worcestershire, zahar brun, otet de vin rosu. Ingrediente: 4 felii de pulpa de berbecut salata Pentru sos: 1 lingura de ulei de floarea soarelui, plus extra pentru prajit 1 ceapa tocata marunt 150 ml ketchup 3 linguri […]

Cotlete de berbecut cu ratatouille

Berbecut cu fructe

Berbecut cu fructe din: pulpa de berbecut, prune, gutui, suc de lamaie, miere, ceapa, usturoi, scortisoara, condimente, zahar brun, seminte de susan si ulei de masline. Ingrediente: 700 g pulpa berbecut, taiata cuburi 250 g prune uscate 300 g gutui, taiate felii sucul de la 1 lamaie (jumatate pentru marinata, jumatate pentru gutui) 3 linguri […]

Berbecut la gratar cu salsa de rosii

Berbecut la gratar cu salsa de rosii

Berbecut la gratar cu salsa de rosii din: berbecut, ulei, usturoi, masline negre, sare, piper, rosii, ceapa, menta, busuioc, otet. Ingrediente: 8 muschiuleti de berbecut 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 100 g masline negre sare piper Pentru salsa: 8 rosii 1 ceapa rosie 4 fire de menta 4 fire de busuioc 1 […]

Pulpa de berbecut cu sos

Pulpa de berbecut cu sos

Pulpa de berbecut cu sos din: usturoi, scortisoara, chimen, oregano, lamaie, pulpa de berbecut, ceapa rosie, suc de rodie, iaurt, miere, seminte de rodie, frunze de menta, sare, piper. Ingrediente: 4 catei de usturoi 2 lingurite scortisoara macinata 2 lingurite chimen macinat 1 lingura oregano uscat 1 lamaie taiata in sferturi cu samburii scosi 1,5 kg […]

Pulpa de berbecut cu rodie

Pulpa de berbecut cu rodie

Pulpa de berbecut cu rodie din: usturoi, scortisoara, chimen, oregano, lamaie, pulpa de berbecut, ceapa rosie, suc de rodie, iaurt, miere, seminte de rodie, frunze de menta, sare, piper. Ingrediente: 4 catei de usturoi 2 lingurite scortisoara macinata 2 lingurite chimen macinat 1 lingura oregano uscat 1 lamaie taiata in sferturi cu samburii scosi 1,5 […]

Berbecut cu rozmarin şi vin

Berbecut cu rozmarin şi vin

Berbecut cu rozmarin şi vin din: cotlet de berbecut, rozmarin, sare, piper, vin alb, cartofi, marar, conopida, morcov, patrunjel, ulei, ulei de masline, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 kg cotlet de berbecuţ 1 linguriţă rozmarin nemăcinat sare piper 200 ml vin alb 1 kg cartofi 2 legături mărar conopidă morcovi 2 legături de pătrunjel ulei […]

Berbecut cu cuscus

Berbecut cu cuscus

Berbecut cu cuscus din: cotlete de berbecut, vin rosu, cimbru, ceapa, usturoi, sare, piper, cuscus, supa de pui, stafide, unt, nucsoara si scortisoara. Ingrediente: 4 cotlete de berbecut 200 ml vin rosu sec 1 lingurita cu cimbru uscat 2 cepe 2 catei de usturoi sare piper Pentru cuscus: 1 cana cu cuscus 1/3 cana cu […]

Berbecut cu cuscus

Cotlete de berbecut cu cuscus

Cotlete de berbecut cu cuscus din: cotlete de berbecut, vin rosu, cimbru, ceapa, usturoi, sare, piper, cuscus, stafide, unt, nucsoara si scortisoara. Ingrediente: 4 cotlete de berbecut 200 ml vin rosu 1 lingurita cu cimbru uscat 2 cepe 2 catei de usturoi sare piper Pentru cuscus: 1 cana cu cuscus 1/3 cana cu stafide 500 […]

Cotlete de berbecut cu ratatouille

Cum se prepara Cotlete de Berbecuț (VIDEO)

Cotlete de Berbecut: Cum se prepara Cotlete de Berbecut:   Pofta buna!   Cotlete de berbecut cu condimente si legume   Cotlete de berbecut cu condimente si legume din: cotlete de berbecut, sare de mare, piper, condimente, ulei de masline, unt, supa de vita, usturoi, zahar, ulei de masline, usturoi, ardei gras, dovlecel, vanata, rosie, […]

Pulpa de berbec inabusita la cuptor

Pulpa de berbec inabusita la cuptor din: pulpa de berbec, slanina, untura, usturoi, ceapa, vin, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de berbec tânăr 50 g slănină afumată 1 căpăţână de usturoi 1 lingură de untură 3 cepe 1 morcov 1 pahar de vin alb 1 l supă de carne 1 foaie de dafin sare […]

Cotlete de berbecut cu legume

Carne de berbecut cu legume

Carne de berbecut cu legume din: carne de berbecut, cartofi, morcov, ardei, ceapa, usturoi, ulei, bulion, vin, boia, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de berbecuţ dezosată 500 g cartofi roze 300 g baby morcov 1 ardei gras roşu 2 cepe 3 căţei de usturoi 2 linguri de ulei 200 ml bulion mai gros […]

Pulpa de berbecut cu sos

Berbec la cuptor

Berbec la cuptor din: coasta de berbec, usturoi, ulei, unt, boia, cimbru, sare, legume. Ingrediente: 1,5 kg coastă de berbec usturoi sare 1 ceaşcă mare cu ulei 1 lingură cu unt boia de ardei cimbru legume fierte   Mod de preparare: Costiţa, curăţată de pieliţe şi oasele mici, se ţine în apă cu oţet, se […]

Plăcintă de peste cu praz şi creveţi

Placinta frageda de berbecut

Placinta frageda de berbecut din: pulpe de berbecut, ulei, ceapa, vin, marar, branza, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpă spate de berbecuţ 50 ml ulei măsline 200 g ceapă albă tocată 450 ml vin roşu sec 2 batoane scorţişoară un pachet aluat foitaj 3 legături mărar 250 g brânză Roquefort/Blue Auvergne 25 g nucşoară sare […]

Pâine cu dovlecei şi fasole

Bagheta

Termenul de baghetă denumeşte un tip de pâine, numită în Franţa ficelle (bagheta subţire) sau flute (bagheta mai groasă). Bagheta numită epis se coace într-o formă asemănătoare unui bob de grâu. In mod surprinzător, bagheta a apărut în Viena, la mijlocul secolului XIX, când au început să fie folosite cuptoarele cu aburi. Secretul baghetei, cu […]

Pulpa de berbec cu garnitura de rosii umplute cu orez

Pulpa de berbecut cu gutuie umpluta

Pulpa de berbecut cu gutuie umpluta din: pulpa de berbecut, morcovi, ardei, mazare, porumb, ulei, gutuie, sare, piper, otet. Ingrediente: 600 g pulpă de berbecuţ 200 g morcovi carota 200 g ardei gras roşu 1 ardei gras verde 150 g mazăre boabe 150 g porumb din conservă 50ml ulei de măsline extravirgin 1 gutuie potrivită […]

Sarmalute crude

Retete arabesti: Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita din: foi de vita, orez, carne de berbec, ceapa, stafide, ulei, supa concentrata, lamaie, ou, faina, sare, piper. Ingrediente: 25 foi de viţă 150 g orez 400 g carne de berbec 250 g ceapă 150 g stafide 1 pahar ulei 2 ceşti supă concentrată 1 lămâie 1 gălbenuş 1 lingură […]

Pulpa de berbecut cu sos

Pulpa de berbec in stil arabesc

Pulpa de berbec in stil arabesc din: pulpa de berbec, cartofi, ulei, piper, lamaie, sare. Ingrediente: pulpă de berbec (miel, oaie, capră) 2 kg cartofi 1 cană de ulei de măsline piper suc de lămâie sare, după gust   Mod de preparare: Se spală bine pulpa, se curăţă de pieliţe şi se sărează. Se pune […]

Pulpa de berbecut cu sos

Reteta pulpa de berbec cu cartofi

Reteta pulpa de berbec cu cartofi din: pulpa de berbec, cartofi, ulei, piper, lamaie, sare. Ingrediente: pulpă de berbec (miel, oaie, capră) 2 kg cartofi 1 cană de ulei de măsline piper suc de lămâie sare   Mod de preparare: Se spală bine pulpa, se curăţă de pieliţe şi se sărează. Se pune într-o tavă […]

Ciorba de miel cu orez

Ciorba arabeasca de berbecut

Ciorba arabeasca de berbecut din: carne de berbecut, ulei, ceapa, pasta de tomate, rosii, lamaie, paste, sare, ardei sau scortisoara. Ingrediente: 500 g carne de berbecuţ,  tăiată bucăţi mici 1 cană ulei 1 ceapă mare 1 lingură pastă de tomate 2-3 roşii 1 lămâie 1 cană paste sare ardei roşu sau scorţişoară   Mod de […]

Ciorba de spanac cu ou

Ciorba de spanac cu iaurt si carne de berbec

Ciorba de spanac cu iaurt si carne de berbec din: spanac, iaurt, ceapa, oua, faina, smantana, ceafa de berbec. Ingrediente: 2,5 kg spanac 3 kg iaurt 200 g ceapă 4 ouă 150 g făină 250 g smântână 100 g ceafă de berbec Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală şi se pune la fiert […]

Cus-cus cu vita sau berbec

Cus-cus cu vita sau berbec

Cus-cus cu vita sau berbec din: gris, carne de berbec sau vita, bulion, boia iute, sofran, mirodenii Baharat, cepe, maut, apa, sare. Ingrediente: 1 kg griş 500 g carne de berbec (sau vită) 4 linguri bulion 1 linguriţă de boia de ardei iute 1 linguriţă şofran 1 linguriţă mirodenii „Baharat” (procurabile din magazine cu specific […]

Friptura de berbecut cu sos barbeque

Friptura arabeasca de berbec

Friptura arabeasca de berbec din: pulpa de berbec, usturoi, untura, lamai, sare, piper, boia iute. Ingrediente: 2 kg pulpă de berbec 5 căţei usturoi 5 lămâi 6 linguri untură sare piper boia de ardei iute   Mod de preparare: Pulpa se spală bine şi se împănează cu usturoi. Se stropeşte cu suc de lămâie, în […]

Cotlete de berbecut si cuscus cu stafide

Costita de berbec la cuptor

Costita de berbec la cuptor din: coasta de berbec, usturoi, ulei, unt, boia, cimbru, sare, legume. Ingrediente: 1,5 kg coastă de berbec usturoi sare 1 ceaşcă mare cu ulei 1 lingură cu unt boia de ardei cimbru legume fierte   Mod de preparare: Costiţa, curăţată de pieliţe şi oasele mici, se ţine în apă cu […]

Fasole boabe cu carne de berbec

Fasole boabe cu carne de berbec

Fasole boabe cu carne de berbec din: carne de berbec, fasole, usturoi, slanina afumata, bulion, dafin, vin, sare, piper, morcovi, pastarnac, ceapa, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de berbec 700 g fasole boabe 4-6 căţei de usturoi 200 g slănină afumată 2 linguri cu bulion 1 foaie de dafin 1 pahar cu vin sare piper […]

Varză înăbuşită cu mere si chimen

Varza acra cu berbec

Varza acra cu berbec din: carne de berbec, varza, untdelemn, bulion, piper, apa. Ingrediente: 1 kg carne de berbec (costiţe) o varză mare sau 2 verze mai mici 3-4 linguri untdelemn o lingură bulion piper boabe apă   Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune la fiert, înăbuşit, în apă cu untdelemn, până […]

Retete pentru masa de Paşte

Cotlete de berbec in stil oriental

Cotlete de berbec in stil oriental din: cotlete de berbec, rinichi, slanina, usturoi, ciuperci, sare, piper, ulei, suc de rosii, patrunjel, cartofi. Ingrediente: 3 rinichi de oaie sau de miel 100 g slănină usturoi sare piper 6 ciu­perci mari ulei 1 cană cu suc de roşii pătrunjel verde tocat 1 kg cartofi   Mod de […]

Pulpa de berbecut cu rodie

Berbec cu sardele

Berbec cu sardele din: pulpa de berbec, slanina afumata, ulei, sardele, ceapa, patrunjel, dafin, tarhon, vin, unt, faina. Ingrediente: 1 bucată pulpă de berbec de circa 1 kg circa 200 g slănină (afumată) 2 linguri ulei 5-6 bucăţi sardele (conservă cu ulei) 2 cepe 2 linguri pătrunjel tocat fin 1 foaie dafin 1/2 lingură tarhon […]

Cotlete de berbecut si cuscus cu stafide

Cotlete de berbec (oaie) la gratar

Cotlete de berbec (oaie) la gratar din: cotlete berbec, ulei, usturoi piper, cimbru, sare. Ingrediente: 1 kg cotlete berbec (oaie) 2 linguri ulei usturoi piper măcinat cimbru sare   Mod de preparare: Cotletele se pregătesc ca şi în cazul cotletelor la tavă. Se ung apoi cu ulei şi se frig pe grătar. Când sunt gata, […]

Retete cu carne de miel

Sos rece pentru carnea de berbec (oaie)

Sos rece pentru carnea de berbec (oaie) din: otet, vin negru, ulei, apa, bulion, piper, dafin, cimbru, sare, usturoi, boia. Ingrediente: 1 pahar oţet 1 cană vin negru 4 linguri ulei 1 cană apă 2 linguri bulion piper măcinat frunze de dafin cimbru sare 1 căpăţână usturoi 1 linguriţă boia dulce   Mod de preparare: […]

Cotlete de oaie la grătar cu garnitură

Sos fiert pentru carnea de berbec (oaie)

Sos fiert pentru carnea de berbec (oaie) din: otet, ulei, apa, usturoi, piper, dafin, cimbru, ceapa, sare. Ingrediente: 1 cană oţet de vin 4 linguri ulei 1 cană apă 1 căpătână usturoi 10 boabe piper spart (nu măcinat) foi de dafin cimbru 2 cepe tăiate mărunt sare   Mod de preparare: Toate ingredientele, cu exceptia […]