Napi in pesmet

Bagheta

Termenul de baghetă denumeşte un tip de pâine, numită în Franţa ficelle (bagheta subţire) sau flute (bagheta mai groasă). Bagheta numită epis se coace într-o formă asemănătoare unui bob de grâu. In mod surprinzător, bagheta a apărut în Viena, la mijlocul secolului XIX, când au început să fie folosite cuptoarele cu aburi. Secretul baghetei, cu […]

Pulpa de berbec cu garnitura de rosii umplute cu orez

Pulpa de berbecut cu gutuie umpluta

Pulpa de berbecut cu gutuie umpluta din: pulpa de berbecut, morcovi, ardei, mazare, porumb, ulei, gutuie, sare, piper, otet. Ingrediente: 600 g pulpă de berbecuţ 200 g morcovi carota 200 g ardei gras roşu 1 ardei gras verde 150 g mazăre boabe 150 g porumb din conservă 50ml ulei de măsline extravirgin 1 gutuie potrivită […]

Sarmalute crude

Retete arabesti: Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita din: foi de vita, orez, carne de berbec, ceapa, stafide, ulei, supa concentrata, lamaie, ou, faina, sare, piper. Ingrediente: 25 foi de viţă 150 g orez 400 g carne de berbec 250 g ceapă 150 g stafide 1 pahar ulei 2 ceşti supă concentrată 1 lămâie 1 gălbenuş 1 lingură […]

Pulpă de berbec la tavă cu slanina si usturoi

Pulpa de berbec in stil arabesc

Pulpa de berbec in stil arabesc din: pulpa de berbec, cartofi, ulei, piper, lamaie, sare. Ingrediente: pulpă de berbec (miel, oaie, capră) 2 kg cartofi 1 cană de ulei de măsline piper suc de lămâie sare, după gust   Mod de preparare: Se spală bine pulpa, se curăţă de pieliţe şi se sărează. Se pune […]

Pulpa marinata de berbec cu garnitura de ciuperci umplute pe crutoane si cartofi ducesa

Reteta pulpa de berbec cu cartofi

Reteta pulpa de berbec cu cartofi din: pulpa de berbec, cartofi, ulei, piper, lamaie, sare. Ingrediente: pulpă de berbec (miel, oaie, capră) 2 kg cartofi 1 cană de ulei de măsline piper suc de lămâie sare   Mod de preparare: Se spală bine pulpa, se curăţă de pieliţe şi se sărează. Se pune într-o tavă […]

Ciorba de miel cu orez si verdeata

Ciorba arabeasca de berbecut

Ciorba arabeasca de berbecut din: carne de berbecut, ulei, ceapa, pasta de tomate, rosii, lamaie, paste, sare, ardei sau scortisoara. Ingrediente: 500 g carne de berbecuţ,  tăiată bucăţi mici 1 cană ulei 1 ceapă mare 1 lingură pastă de tomate 2-3 roşii 1 lămâie 1 cană paste sare ardei roşu sau scorţişoară   Mod de […]

Ciorba de spanac cu bacon

Ciorba de spanac cu iaurt si carne de berbec

Ciorba de spanac cu iaurt si carne de berbec din: spanac, iaurt, ceapa, oua, faina, smantana, ceafa de berbec. Ingrediente: 2,5 kg spanac 3 kg iaurt 200 g ceapă 4 ouă 150 g făină 250 g smântână 100 g ceafă de berbec Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală şi se pune la fiert […]

Cus-cus cu vita sau berbec

Cus-cus cu vita sau berbec

Cus-cus cu vita sau berbec din: gris, carne de berbec sau vita, bulion, boia iute, sofran, mirodenii Baharat, cepe, maut, apa, sare. Ingrediente: 1 kg griş 500 g carne de berbec (sau vită) 4 linguri bulion 1 linguriţă de boia de ardei iute 1 linguriţă şofran 1 linguriţă mirodenii „Baharat” (procurabile din magazine cu specific […]

Friptura arabeasca de berbec

Friptura arabeasca de berbec

Friptura arabeasca de berbec din: pulpa de berbec, usturoi, untura, lamai, sare, piper, boia iute. Ingrediente: 2 kg pulpă de berbec 5 căţei usturoi 5 lămâi 6 linguri untură sare piper boia de ardei iute   Mod de preparare: Pulpa se spală bine şi se împănează cu usturoi. Se stropeşte cu suc de lămâie, în […]

Costita de berbec la cuptor

Costita de berbec la cuptor

Costita de berbec la cuptor din: coasta de berbec, usturoi, ulei, unt, boia, cimbru, sare, legume. Ingrediente: 1,5 kg coastă de berbec usturoi sare 1 ceaşcă mare cu ulei 1 lingură cu unt boia de ardei cimbru legume fierte   Mod de preparare: Costiţa, curăţată de pieliţe şi oasele mici, se ţine în apă cu […]

Fasole boabe cu carne de berbec

Fasole boabe cu carne de berbec

Fasole boabe cu carne de berbec din: carne de berbec, fasole, usturoi, slanina afumata, bulion, dafin, vin, sare, piper, morcovi, pastarnac, ceapa, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de berbec 700 g fasole boabe 4-6 căţei de usturoi 200 g slănină afumată 2 linguri cu bulion 1 foaie de dafin 1 pahar cu vin sare piper […]

Varza acra cu berbec

Varza acra cu berbec

Varza acra cu berbec din: carne de berbec, varza, untdelemn, bulion, piper, apa. Ingrediente: 1 kg carne de berbec (costiţe) o varză mare sau 2 verze mai mici 3-4 linguri untdelemn o lingură bulion piper boabe apă   Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune la fiert, înăbuşit, în apă cu untdelemn, până […]

Cotlet de berbec pane

Cotlete de berbec in stil oriental

Cotlete de berbec in stil oriental din: cotlete de berbec, rinichi, slanina, usturoi, ciuperci, sare, piper, ulei, suc de rosii, patrunjel, cartofi. Ingrediente: 3 rinichi de oaie sau de miel 100 g slănină usturoi sare piper 6 ciu­perci mari ulei 1 cană cu suc de roşii pătrunjel verde tocat 1 kg cartofi   Mod de […]

Berbec cu sardele

Berbec cu sardele

Berbec cu sardele din: pulpa de berbec, slanina afumata, ulei, sardele, ceapa, patrunjel, dafin, tarhon, vin, unt, faina. Ingrediente: 1 bucată pulpă de berbec de circa 1 kg circa 200 g slănină (afumată) 2 linguri ulei 5-6 bucăţi sardele (conservă cu ulei) 2 cepe 2 linguri pătrunjel tocat fin 1 foaie dafin 1/2 lingură tarhon […]

Costita de berbec la cuptor

Cotlete de berbec (oaie) la gratar

Cotlete de berbec (oaie) la gratar din: cotlete berbec, ulei, usturoi piper, cimbru, sare. Ingrediente: 1 kg cotlete berbec (oaie) 2 linguri ulei usturoi piper măcinat cimbru sare   Mod de preparare: Cotletele se pregătesc ca şi în cazul cotletelor la tavă. Se ung apoi cu ulei şi se frig pe grătar. Când sunt gata, […]

Pulpă de berbec

Sos rece pentru carnea de berbec (oaie)

Sos rece pentru carnea de berbec (oaie) din: otet, vin negru, ulei, apa, bulion, piper, dafin, cimbru, sare, usturoi, boia. Ingrediente: 1 pahar oţet 1 cană vin negru 4 linguri ulei 1 cană apă 2 linguri bulion piper măcinat frunze de dafin cimbru sare 1 căpăţână usturoi 1 linguriţă boia dulce   Mod de preparare: […]

Sos fiert pentru carnea de berbec (oaie)

Sos fiert pentru carnea de berbec (oaie)

Sos fiert pentru carnea de berbec (oaie) din: otet, ulei, apa, usturoi, piper, dafin, cimbru, ceapa, sare. Ingrediente: 1 cană oţet de vin 4 linguri ulei 1 cană apă 1 căpătână usturoi 10 boabe piper spart (nu măcinat) foi de dafin cimbru 2 cepe tăiate mărunt sare   Mod de preparare: Toate ingredientele, cu exceptia […]

Cotlete de berbec la tava

Cotlete de berbec la tava

Cotlete de berbec la tava din: cotlete berbec, usturoi, ulei, piper, dafin, cimbru, sare. Ingrediente: 1 kg cotlete berbec 10-12 căţei de usturoi 2 linguri ulei piper boabe foi de dafin cimbru sare   Mod de preparare: Carnea se opăreşte în prealabil (20-30 de minute în apa fiartă) sau se marinează. Pentru a fi puse […]

Varza cu carne de berbec

Varza cu carne de berbec

Varza cu carne de berbec din: carne de oaie, varza acra, ceapa, ulei, bulion, piper, dafin, cimbru. Ingrediente: 1 kg carne de oaie (berbec) 1-2 verze acre 2-3 cepe 3 linguri ulei (untură) 2 linguri bulion piper boabe (spart uşor) foi de dafin cimbru   Mod de preparare: Carnea se opăreşte în prealabil (cam 20 […]

Pulpa marinata de berbec cu garnitura de ciuperci umplute pe crutoane si cartofi ducesa

Pulpa de berbec la tava cu usturoi

Pulpa de berbec la tava cu usturoi din: pulpa de berbec, usturoi, slanina, ulei, piper, dafin, sare. Ingrediente: 2 kg pulpă berbec 10-12 căţei de usturoi 50-100 g slănină 2 linguri ulei piper boabe foi de dafin sare   Mod de preparare: Pulpa de berbec (jigou) se marinează sau se opăreşte înainte în apă clocotită, cel […]

Pilaf cu carne de oaie (berbec)

Pilaf cu carne de oaie (berbec)

Pilaf cu carne de oaie (berbec) din: carne de berbec, orez, ceapa, ulei, piper, cimbru, bulion, sare. Ingrediente: 1 kg carne berbec 0,250 kg orez 2 cepe 2 linguri ulei piper cimbru 2 linguri bulion (sau 2 roşii coapte) sare   Mod de preparare: Carnea se opăreşte în prealabil (cam 20 de minute în apă […]

Miel la cuptor cu rozmarin

Spate de miel (berbecut) la tava

Spate de miel (berbecut) la tava din: spate de miel, ulei, vin rosu, otet, usturoi, mirodenii, sare. Ingrediente: 1-1,5 kg spate de miel (greabăn – cu muşchii spatelui şi zona coastelor) 4 linguri ulei 2 pahare vin roşu 1 lingură otet 1 căpăţână usturoi mirodenii (piper, foi de dafin, cimbru etc.) sare   Mod de […]

Ciorba de miel cu orez si verdeata

Ciorba de berbec (sau oaie)

Ciorba de berbec din: carne de berbec, morcovi, patrunjel, pastarnac, varza, rosii, ardei, sare, bors. Ingrediente: 1 kg carne de berbec (oaie) 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 varză mică 1/2 kg roşii 2 ardei graşi sare 1 l borş   Mod de preparare: Carnea se spală bine şi se taie în bucăţi mai […]

Ciolan de berbec

Ciolan de berbec

Ciolan de berbec din: ciolan de berbec, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, piper, vin, unt. Ingrediente: un ciolan de berbec un căţel de usturoi cimbru proaspăt rozmarin proaspăt sare de mare după gust piper zdrobit după gust un păhărel de vin (de preferinţă Chardonnay) unt   Mod de preparare: Ciolanul (cu tot cu os) se aşază […]

Berbecut_in_patrunjel

Berbecut in patrunjel

Berbecut in patrunjel din: pulpa de berbecut, paine, ceapa, patrunjel, usturoi, lapte, ulei, sare, piper, coriandru, rozmarin, cimbru, otet. Ingrediente: 800 g pulpă de berbecuţ 6-7 felii de pâine 1 ceapă mare 2 legături de pătrunjel verde 4 căţei de usturoi lapte ulei sare piper coriandru rozmarin cimbru oţet   Mod de preparare: Pulpa de […]

Berbecut cu legume

Berbecut cu legume

Berbecut cu legume din: carne de berbecut, cartofi, morcov, ardei, ceapa, usturoi, ulei, bulion, vin, boia, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de berbecuţ dezosată 500 g cartofi roze 300 g baby morcov 1 ardei gras roşu 2 cepe 3 căţei de usturoi 2 linguri de ulei 200 ml bulion mai gros 100 ml […]

Tocanita de berbec

Tocanita de berbec

Tocanita de berbec din: carne macra de berbec, coaste sau spinare de berbec, morcovi, ceapa, praz, telina, unt, orez, sare. Ingrediente: 250 g carne macră de berbec 250 g coaste sau spinare de berbec 5 morcovi 2 cepe 2 bucăţi praz 1 ţelină 80 g unt 100 g orez sare mărar pătrunjel verde pastă de roşii […]

Gulioare cu smantana

Pulpa de berbec gatita olteneste

Pulpa de berbec gatita olteneste din: pulpa de berbec, ulei, orez, tarhon, cimbru, usturoi, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 kg pulpă de berbec 250 ml ulei 200 g orez 500 g roşii frunze de tarhon cimbru 6 căţei de usturoi sare piper 30 g boia dulce de ardei   Mod de perparare: Pulpa de berbec […]

Tocana cu carne de berbecut

Tocana cu carne de berbecut

Tocana cu carne de berbecut din:pulpa de berbecut, ceapa, rosii, rozmarin, boia, vin, patrunjel, ulei, sare, piper, unt, cartofi. Ingrediente: 1 pulpă de berbecuţ 1 kg ceapă uscată 1 kg roşii mici, cherry 1 crenguţă de rozmarin 1 linguriţă de boia dulce 300 ml vin roşu, sec câteva fire de pătrunjel 3 linguri ulei  sare […]

Rotogoale de berbec

Pulpa de berbec inabusita (varianta)

Pulpa de berbec inabusita din: pulpa de berbec, slanina, usturoi, untura, sare, piper, ceapa, vin, zeama de carne, dafin. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de berbec tânăr 50 g slănină afumată 1 căpăţănă de usturoi 1 lingură de untură sare piper 3 cepe 1 pahar vin alb 1l zeamă de carne 1 frunza de dafin   […]

Spinare de berbec

Rulada de berbecut

Rulada de berbecut din: pulpa de berbecut, ciuperci, ceapa, usturoi, ardei rosu, marar, cascaval de oaie, vin, usturoi, ou, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg pulpă de berbecuţ 400 g ciuperci champignon 3 fire de ceapă verde 2-3 căţei de usturoi 1 ardei roşu 1 legătură de mărar verde 100 g caşcaval de oaie 400 […]