Spaghete cu spanac si bacon

Spaghete cu spanac si bacon

Spaghete cu spanac si bacon din: spaghete, bacon, spanac, carne, ulei, oua, smantana. Ingrediente: 1 pachet de spaghete 100 g spanac 100 g bacon 300 g carne tocată ulei de măsline sare piper 2 ouă 4 linguri smântână 100 g parmezan   Mod de preparare: Se pune la fiert apă cu o linguriţă de sare; […]

Paste picante cu parmezan 

Paste picante cu parmezan

Paste picante cu parmezan din: spanac, ardei, paste, ulei, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 300 g spanac 2 ardei iuţi 500 g paste scurte sare şi piper 4 linguri ulei de măsline 1 lingură cimbru uscat 75 g parmezan întreg   Mod de preparare: Se spală spanacul. Ardeiul se taie pe lung şi se îndepărtează seminţele, apoi […]

Paste cu rodie si masline

Paste cu rodie si masline

Paste cu rodie si masline din: paste, unt, parmezan, rodie, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 250 g paste scurte 45 g unt 30 g parmezan răzuit 1 rodie măsline 1 linguriţă coajă de lămâie sucul de la 1/2 lămâie miere pătrunjel sare piper negru   Mod de preparare: Intr-o oală se toarnă apă şi se pun pastele […]

Paste cu piept de pui si capere 

Paste cu piept de pui si capere

Paste cu piept de pui si capere din: paste, piept de pui, ulei, capere, usturoi, busuioc. Ingrediente: 1 piept de pui 300 g paste 2 linguri ulei de măsline 2 ardei capia 2 căţei de usturoi 100 ml suc (pastă de roşii) sare busuioc verde   Mod de preparare: Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet, […]

Paste fainoase cu măsline

Paste cu masline si miere

Paste cu masline si miere din: paste, unt, parmezan, rodie, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 250 g paste scurte 45 g unt 30 g parmezan răzuit 1/2 rodie măsline coajă de lămâie sucul de la 1/2 lămâie miere pătrunjel sare piper negru   Mod de preparare: Intr-o oală se toarnă apă şi se pun pastele la fiert […]

Paste cu creveti si vin

Paste cu creveti si busuioc

Paste cu creveti si busuioc din: paste, creveti, caracatita, rosii, usturoi, ulei, vin. Ingrediente: 1 pungă cu paste 300 g creveţi prefierţi 200 g caracatiţă 250 g roşii 2 căţei de usturoi 1 ardei iute 2 linguri ulei de măsline 20 ml vin alb busuioc şi oregano uscate   Mod de preparare: In tigaia cu ulei […]

Spaghete bolognese cu legume

Spaghete bolognese cu legume

Spaghete bolognese cu legume din: ulei, sunca, ceapa, usturoi, telina, rosii, vin, carne de vita, paste. Ingrediente: 2 linguriţe ulei de măsline 6 felii şuncă tocată 2 cepe mari tocate 3 căţei de usturoi zdrobiţi 2 morcovi tocaţi 1 ţelină 1 kg carne de vită, tocată 2 pahare mari de vin roşu 800 g roşii tocate […]

Salata proaspata de paste

Salata proaspata de paste

Salata proaspata de paste din: paste, surimi, lime, ardei, sare, ulei. Ingrediente: 150 g fusilli 4-5 batoane de surimi 1/2 lime 1/2 ardei gras verde 5 roşii cherry 1/2 ardei iute roşu sare ulei de măsline   Mod de preparare: Se clocoteşte apă cu sare; se scufundă fusilli şi se lasă la fiert 10 minute. […]

Spaghete cu ansoa si masline 

Spaghete cu ansoa si masline

Spaghete cu ansoa si masline din: spaghete, usturoi, ansoa, menta, capere, masline. Ingrediente: 2 catei de usturoi 100 ml ulei de măsline extravirgin 6 fileuri de ansoa 2 linguri mentă proaspătă, tocată mărunt 4 linguri pătrunjel proaspăt, tocat mărunt 500 g spaghete 2 linguri capere 12 măsline negre   Mod de preparare: Se căleşte usturoiul în […]

Paste aromate cu pui 

Paste aromate cu pui

Paste aromate cu pui din: paste, piept de pui, ceapa, ardei, rosii, oua, ciuperci, ulei. Ingrediente: 2 paste 1 piept de pui dezosat 200 g afumătură 1 ceapă roşie 2 ardei graşi 2 roşii 6 ouă de prepeliţă 5-6 ciuperci 100 ml ulei de măsline 1 linguriţă legume deshidratate   Mod de preparare: Se clocoteşte 1 […]

Reteta zilei: Salata calda de paste cu spanac si branza

Salata calda de paste cu spanac si branza din: paste pui, dressing, spanac, pasta de rosii, ceapa verde, branza de capra, sare, piper. Ingrediente:  240gr fettucine de grâu integral 1 1/2 cesti carne de pui gatita 1 ceașcă dressing, dupa preferinta 2 cani spanac proaspat, maruntit ⅓ cești pasta de rosii uscate 1 ceapă verde, […]

Tagliatelle cu soia

Tagliatelle cu soia

Tagliatelle cu soia din: tagliatelle, ardei, dovlecei, vanata, ceapa, rosii, usturoi, ulei, piper, sos de soia. Ingrediente: 2 ardei graşi roşii 1 ardei gras verde 2 dovlecei 1 vânătă 2 cepe roşii 4 roşii 6 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline praf de chilii piper măcinat 350 g tagliatelle proaspete cu ou 2-3 linguri […]

Lasagna cu ciuperci si cascaval

Lasagna cu ciuperci si cascaval din: ciuperci, ceapa, usturoi, rosii, cascaval, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 foi de lasagna 700 g ciuperci champignon 2 cepe 2 căţei de usturoi 150 ml supă de vită 400 g roşii cubuleţe 200 g caşcaval ulei sare piper   Mod de preparare: Toacă ciupercile, ceapa, usturoiul şi căleşte-le împreună. […]

Paste cu sparanghel

Paste cu sparanghel din: paste, zucchini, usturoi, sparanghel, menta, branza, smantana, ulei, sare. Ingrediente: 250 g paste orecchiette 1 zucchini 2 căţei de usturoi 1 mănunchi de sparanghel 1 linguriţă de mentă uscată brânză cheddar 100 ml smântână de gătit ulei de măsline sare   Mod de preparare: Fierbe pastele în apă clocotită cu sare […]

Paste ravioli cu broccoli 

Paste ravioli cu broccoli

Paste ravioli cu broccoli din: paste, broccoli, lapte, oua, sare, piper. Ingrediente: 500 g broccoli 200 g parmezan 4 ouă 100 ml lapte 250 g paste ravioli cu carne sare piper busuioc oregano 1 lingură legume deshidratate 1 linguriţă ulei   Mod de preparare: Broccoli se fierbe în apă cu legume deshidratate până se înmoaie puţin, […]

Paste cu rosii, usturoi si masline

Paste clasice cu sos de rosii

Paste clasice cu sos de rosii din: paste, ceapa, rosii, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g paste o ceapă 2 roşii în bulion 2 linguri pastă de roşii 3-4 fire pătrunjel 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în apă cu sare. Intre timp, ceapa se curăţă, […]

Paste la cuptor cu sunca

Paste la cuptor cu sunca

Paste la cuptor cu sunca din: paste, smantana, sunca, ou, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 200 g paste 100 ml smântână de gătit 250 g şuncă un ou 50 g caşcaval ras sare piper pătrunjel, pentru servit   Mod de preparare: Pastele se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Intre timp, şunca […]

Salată de sfeclă roşie

Paste cu sfecla si nuca

Paste cu sfecla si nuca din: sfecla, spaghete, nuca, morcov, sare, verdeata. Ingrediente: 1 sfeclă roşie 200 g spaghete 100 g miez de nucă 1 morcov sare verdeaţă   Mod de preparare: Pune sfecla (bine spălată) la fiert fără s-o decojeşti, când dă apa în clocot. Las-o pe foc 15-20 de minute sau până când […]

Pui cu ravioli

Paste cu pui si sos

Paste cu pui si sos din: paste, ceapa, pasta de rosii, rosii, piept de pui, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente: o pungă paste o ceapă 2 linguri pastă de roşii sau bulion 2 roşii în bulion 1/2 piept de pui 3 linguri de ulei verdeaţă, după gust sare piper   Mod de preparare: Ceapa tăiată […]

Paste cu sos de branza

Paste cu sos de branza din: paste, sunca, smantana, crema de branza, unt, sare, piper. Ingrediente: 200 g paste 4 felii sunca 150 ml smântână de gătit 200 g cremă de brânză cu verdeată 25 g unt sare si piper   Mod de preparare: Se pune apă la fiert şi apoi se pun pastele. Se […]

Paste cu ciuperci si cascaval

Paste cu ciuperci si cascaval

Paste cu ciuperci si cascaval din: paste, piept de pui, ciuperci, branza, cascaval, smantana, sare, piper. Ingrediente: o pungă paste 2 felii piept de pui 4-5 ciuperci un tub mic brânză topită 100 g caşcaval 100 ml smântână de gătit sare piper   Mod de preparare: In vase separate se pun la fiert carnea şi […]

Paste cu pecorino

Paste cu pui si mozzarella

Paste cu pui si mozzarella din: piept de pui, paste, ceapa, ulei, mozzarella, oua, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui, tocat o pungă paste o ceapă 2 linguri ulei 150 g mozzarella 2 ouă sare piper   Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt si se pune la călit în ulei. Pastele se pun […]

Spaghete cu rosii si ciuperci

Spaghete cu rosii si ciuperci

Spaghete cu rosii si ciuperci din: rosii, ceapa, ciuperci, usturoi, ulei, sare, piper, spaghete. Ingrediente: Pentru sos: 500 g roşii mici o ceapă 100 g ciuperci albe un căţel usturoi 30 ml ulei sare piper Pentru spaghete: 5 l apă o cutie spaghete 30 ml ulei o linguriţă sare 100 g brânză albastră   Mod […]

Paste cu stevie si ardei

Paste cu carnati si rosii

Paste cu carnati si rosii din: paste, carnati, ceapa, bulion, rosii, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 250 g paste 2 cârnaţi o ceapă o lingură bulion 2 roşii o lingură ulei caşcaval sare piper   Mod de preparare: Se pun la fiert pastele, conform indicaţiilor de pe ambalaj. In ulei încins se pune ceapa tocată la […]

Tagliatelle cu nuci si sos de gorgonzola

Tagliatelle cu nuci si sos de gorgonzola din: oua, faina, ulei, sare, piper, smantana, gorgonzola, nuci. Ingrediente: 3 ouă 330 g făină (300 pentru aluat, 30 pentru întins aluatul) o lingură ulei sare 150 g smântână lichidă 50 g gorgonzola piper alb 50 g nuci fulgi de ardei iute   Mod de preparare: Se frământă […]

Paste cu ciuperci si carnati

Paste cu ciuperci si carnati din: ciuperci, carnat, paste, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g ciuperci proaspete un cârnat de casă afumat 250 g paste 2 linguri ulei sare piper verdeaţă, pentru servit   Mod de preparare: Ciupercile curăţate se pun într-o tigaie fără ulei şi se lasă pe foc să se evapore apa. Apoi, […]

Paste cu ciuperci si ceapa

Paste simple cu ciuperci

Paste simple cu ciuperci din: ciuperci, margarina, patrunjel, sare, piper, paste. Ingrediente: 250 g ciuperci proaspete 4 linguri margarina o pungă paste pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se pun într-o tigaie fără grăsime. Se lasă pe foc până ce se evaporă apa, se scot şi se pune margarina […]

Peşte cu roşii

Peste cu sos de rosii si ardei

Peste cu sos de rosii si ardei din: file de peste, ardei, usturoi, zahar, boia, ulei, sare. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 2 ardei graşi o conservă mare roşii în bulion un căţel usturoi 2 linguriţe zahăr 4 linguri ulei o linguriţă boia 3-4 fire pătrunjel sau coriandru sare piper   Mod de preparare: Se […]

Paste cu afumatură si maioneză

Paste carbonara cu busuioc

Paste carbonara cu busuioc din: paste, bacon, oua, parmezan, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 500 g paste 250 g bacon afumat 6 ouă 50 g parmezan sare piper 2-3 frunze busuioc   Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în apă cu sare, respectând timpul de fierbere înscris pe pachet. Intre timp, se bat ouăle […]

Lasagna de casa

Lasagna de casa

Lasagna de casa din: lasagna, suc de rosii, ceapa, morcov, ciuperci, dovlecei. Ingrediente: un pachet foi de lasagna un litru suc de roşii 2 cepe un morcov 250 g ciuperci 1-2 dovlecei 4 linguri ulei 2-3 fire pătrunjel   Mod de preparare: In 2 linguri de ulei se căleşte o ceapă curăţată, spălată şi tocată. Se […]

Spaghete carbonara la cuptor

Spaghete carbonara la cuptor din: spaghete, unt, ceapa, mazare, rosii, oua, smantana, bacon, arpagic, sare, piper. Ingrediente: 500 g spaghete sare piper nucşoară 1 lingură de unt 1 ceapă 200 g mazăre 250 g roşii 4 ouă 200 g smântână 100 g bacon feliat fire de arpagic pentru decor unt pentru uns parmezan ras pentru […]

Spaghete cu spanac si bacon

Spaghete cu spanac si sos pesto de nuci

Spaghete cu spanac si sos pesto de nuci din: spaghete, patrunjel, spanac, usturoi, nuci, parmezan, ulei, sare. Ingrediente: 400 g spaghete 100 g frunze de spanac 1 legătură pătrunjel 2 căţei de usturoi 100 g nuci 100 g parmezan ras 90 ml ulei de măsline sare   Mod de preparare: Spaghetele se fierb conform indicaţiilor […]