Ciorba cu kaizer

Ciorba simpla

Ciorba simpla din: rosii, cartofi, ceapa, morcov, ardei, ulei. Ingrediente: 500 g roşii foarte bine coapte 4 cartofi o ceapă un morcov un ardei gras o lingură ulei sare   Mod de preparare: Morcovul ras se căleşte în ulei şi, după ce s-a înmuiat, se stinge cu 1,5 litri apă. Se pun ceapa tăiată mărunt, […]

Ciorba cu naut

Ciorba cu naut

Ciorba cu naut din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 fir de praz 1 conservă năut 4 roşii 1 morcov 1 ţelină mică cu frunze 2 linguri ulei de măsline leuştean verde sare piper 2 ouă fierte, pentru servire   Mod de preparare: Cureţi prazul şi îl speli, apoi îl […]

Bors de legume

Bors de legume

Bors de legume Ingrediente: 2 ardei graşi 3-4 roşii 1 dovlecel 2 mor­covi 2 cartofi 1 ţelină 1/4 varză 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac o mână de fasole verde 1 l borş sare leuştean pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi zarzavatul şi îl speli. Morcovul, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul şi ceapa […]

Acreală de corcoduşe

Ciorbă de fasole păstăi

Ciorbă de fasole păstăi Ingrediente: morcovi ceapă ardei păstăi de fasole cimbru pătrunjel sare boia condimente 1 ou smântână     Mod de preparare: Tai morcovii şi ardeii cubuleţe, toci ceapa şi apoi le căleşti în ulei cu puţină boia. Torni apă şi le laşi să fiarbă, apoi adaugi fasolea tăiată, cimbrul, sarea şi puţine […]

Ciorbă de ciuperci

Ciorbă de ciuperci

Ciorbă de ciuperci Ingrediente: 1/2-1 kg ciuperci 3-4 mor­covi 1 pătrunjel 1 păstâmac 1 ceapă potri­vită 1 ardei gras 2 roşii 50 ml ulei 200 ml smântână 1 ou sare 1 lingură condimente 3-4 l apă   Mod de preparare: Cureţi pătrunjelul şi păstârnacul şi le tai mărunt, morcovii îi tai rondele, ardeiul îl tai […]

Ciorbă cu legume si sare de lamaie

Ciorbă cu legume si sare de lamaie

Ciorbă cu legume si sare de lamaie Ingrediente: 2-3 cartofi noi o mână de păstăi galbene 4-5 roşii 2 cepe 2 ardei graşi 1 dovlecel 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean sare de lămâie sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli legumele şi oui la fiert într-o oală cu apă cartofii tăiaţi cubuleţe, păstăile […]

Ciorbă de verdeţuri cu fidea

Ciorbă de verdeţuri cu fidea

Ciorbă de verdeţuri cu fidea  Ingrediente: 1 kg verdeaţă (urzici, spanac, ştevie, măcriş) 3 – 4 cartofi 2 morcovi 2-3 cepe 100 g fidea sare 4 l apă 1 legă­tură leuştean 1 legătură mărar 1/2 l suc de roşii 4 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, morcovii şi ceapa, apoi tai […]

Ciorbă de lobodă cu crutoane

Ciorbă de lobodă cu crutoane

Ciorbă de lobodă cu crutoane  Ingrediente: 1 farfurie adâncă plină cu lobodă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2-3 căţei de ustu­roi 1 lingură făină 2-3 felii de pâine 1/2 l borş   Mod de preparare: Speli loboda în câteva ape, o tai mărunt o pui la fiert în apă cu sare. Desfaci făina într-o […]

Reteta bors de loboda

Bors de loboda cu fidea

Bors de loboda cu fidea  Ingrediente: 4 legături lobodă 1 morcov 2 fire de ceapă 1 ţelină mică 1 rădăcină de pătrunjel o mână de fidea 1/2 l borş câteva fire de pătrunjel şi câteva de  leuştean sare condiment (facultativ)   Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa mărunt, iar morcovul, ţelina şi rădăcina de […]

Ciorba de crupe de porumb

Ciorba de crupe de porumb

Ciorba de crupe de porumb  Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 1 farfurie adâncă de crupe de porumb verdeaţă sare     Mod de preparare: Se spală o farfurie de crupe de porumb şi se pun la fiert într-o oală cu apă. Se adaugă verdeţuri de tot felul tocate mărunt şi cînd totul este […]

Urzici cu hrean

Bors de urzici si spanac

Bors de urzici si spanac  Ingrediente: 300 g urzici 2 linguri orez 2 oua 80 g smantana 1 legatura ceapa verde 1 salata verde 200 g spanac 1 l bors cateva fire de leustean sare Mod de preparare: Cureti urzicile, ceapa, salata si spanacul, le speli in mai multe ape si pui la fiert in […]

Ciorbă de lobodă cu cartofi

Ciorbă de lobodă cu cartofi

Ciorbă de lobodă cu cartofi din: frunze de loboda, cartofi, ceapa verde, patrunjel, marar, leustean, rosii, sare de lamaie, ulei. Ingrediente: 1/2 kg frunze de lobodă 2 cartofi 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 1 legătură de leuştean 2-3 roşii din conservă oţet sau sare de lămâie ulei […]

Urzici la cuptor

Borş de urzici cu hrean

O reteta simpla de bors de urcizi cu hrean din: urzici, bors, orez, hrean, ceapa, ceapa verde, morcov, pastarnac, leustean, ulei si sare. Ingrediente: 300 g urzici 500 ml borş 2 linguri orez 1 bucată de hrean 1 ceapă uscată sau 1 legătură de ceapă verde 1 morcov 1 păstâmac leuştean 2 linguri ulei sare […]

Ciorba de varză dulce cu smantană

Ciorba de varză dulce cu smantană

Ciorba de varză dulce cu smantană Ingrediente: 1,5 kg varză dulce 150 g smântână sau sucul de la o jumătate de lămâie jumătate de pahar de orez jumătate de pahar ulei 2 linguri de făină o ceapă sare   Mod de preparare: Cureţi varza de cotor şi o opăreşti în apă cu sare. O laşi […]

Bors de vara

Bors de vara

 Bors de vara Ingrediente: 1 morcov o ceapă un dovlecel 2-3 cartofi 3-4 roşii o mână de fasole păstăi galbenă 250 ml borş 2-3 linguri de smântână 1 ou, leuştean tarhon mărar pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli foarte bine şi cureţi toate legumele. Tai ceapa şi o pui la călit în puţin […]

Ciorba de praz cu bors

Ciorba de praz cu bors

Ciorba de praz cu bors Ingrediente: 2 fire de praz o morcov păstârnac 1/2 litru borş leuştean roşii din sticlă   Mod de preparare: Cureţi prazul şi-l tai rondele, ceapa mărunt, morcovul îl treci pe răzătoarea mare iar păstârnacul îl tai bucăţele mici. Pui toate legumele să se călească puţin în ulei şi când au […]

Bors simplu de legume

Bors de dovlecei

  Pui la fiert 2 dovlecei (curăţaţi şi tăiaţi feii) şi 1/2 ceaşcă de orez. Separat, pui la fiert borşul împreună cu ceapă tocată mărunt şi leuştean. Când a fiert borşul, îl torni peste dovlecei. Potriveşti de sare şi piper, presari mărarşi pătrunjel. Bors de dovlecei Pofta buna!

Ciorba de legume cu kaizer si smantana

Ciorba armeneasca

Ciorba armeneasca Ingrediente: (cantităţile le sta­bileşti în funcţie de nr. de per­soane la masă şi de cât de deasă vrei să fie ciorba): ceapă sare fidea ulei iaurt mentă uscată apă   Mod de preparare: Căleşti ceapa în ulei cu sare, pui fideaua şi o căleşti şi pe ea puţin. O laşi să se răcească, […]

Ciorba de varza noua

Ciorba de varza noua

Ciorba de varza noua Ingrediente: 1 varză potrivită 3 mor­covi 2 ardei 1 ceapă pătrunjei ţelină mărar cimbru suc de roşii (din roşii proaspete trecute pe râzătoare) boia   Mod de preparare: Ceapa tocată o căleşti în ulei şi puţină apă, împreună cu morcovul ras şi cu boiaua. Completezi cu apă, tai varza fideluţă şi […]

Ciorba cu perisoare din soia

Ciorba de verdeturi

Ciorba de verdeturi Ingrediente: 5 salate verzi 5 frunze de rabarbură 5 frunze ştevie 8 frunze măcriş 6 fire ceapă verde 8 fire usturoi verde   Mod de preparare: Speli verdeţurile în două-trei ape. Rabarbura o tai mai mare şi o opăreşti. Tai normal toate verdeţurile, ceapa şi usturoiul. Aşezi o oală de 6 litri […]

Ciorbă din carne de la borcan cu zdrenţe

Ciorba de verdeturi cu smantana

Ciorba de verdeturi cu smantana Ingrediente: 2 l apa 1 l bors o farfurie adinca plina cu verdeturi 3 linguri de orez o bucatica de zahar sare un galbenus doua linguri de smintina   Mod de preparare: Se pun la fiert intr-o oala cu apa frunze de loboda, frunze de sfecla, cozi de ceapa verde, […]

Bors de legume cu galuste

Bors de legume cu galuste

Bors de legume cu galuste Ingrediente: 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 1 ţelină mică 200 ml ulei 2 cepe 4- 5 linguri făină 1 l borş boia de ardei pătrunjel verde şi piper   Mod de preparare: Toci zarzavaturile şi le pui la fiert împreună cu o ceapă. Toci şi ceapa rămasă, […]

Ciorba de afumatura cu tarhon

Ciorba de cartofi cu sos

Ciorba de cartofi cu sos Ingrediente: 700-800 g cartofi vechi sau noi o ceapa 25 g faina 3 linguri untdelemn bors zeama de castraveti zeama sau sare de lamiie boia sau pasta de ardei tarhon leustean patrunjel sare 100 ml smintina   Mod de preparare: In circa 1-1/2 -2 l apa (simpla sau in care […]

Ciorba de sfecla cu patrunjel si leustean

Ciorba de sfecla cu patrunjel si leustean

Ciorba de sfecla cu patrunjel si leustean Ingrediente: 1/2 sfecla morcov patrunjel ceapa (apoximativ 200 g) un cartof de marime mijlocie 2-3 linguri untdelemn leustean patrunjel sare   Mod de preparare: Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc in untdelemn 2 minute, adauginduse apoi circa 1-1/2 l apa fierbinte. Se fierbe […]

Ciorba de loboda rosie si stevie

Ciorba de loboda rosie si stevie

Ciorba de loboda rosie si stevie din: loboda rosie, stevie, ceapa, orez, morcovi, cartofi, leustean, ulei si condimente. Ingrediente: 10 legături de lobodă roşie 1 legătură de ştevie 1 ceapă mijlocie 1 mână de orez (circa 100 g) 2 morcovi 1 cartof mare 1 legătură leuştean ulei condimente   Mod de preparare: Dai pe răzătoarea […]

Ciorba de stevie

Ciorba de stevie

Ciorba de stevie din: stevie, apa, bors, ceapa, ulei, faina, orez si cartofi. Poate iti place si: Ciorba de stevie cu orez si zeama de varza Ciorba de stevie cu smantana Ciorba de fasole uscata dreasa cu stevie   Ingrediente: 500 g ştevie 1 l apă 1 l borş 1 legătură de ceapă puţin ulei […]

Bors de hribi cu varza acra

Bors de hribi cu varza acra

Bors de hribi cu varza acra Ingrediente: 100 grame hribi uscati 1 litru apa 1/2 l bors 500 grame varza acra 1 buc. ceapa 2 linguri faina 2 linguri ulei sare verdeata   Mod de preparare: Se taie varza fin, se presara cu faina si se prajeste. Se fierb hribii, se scot din zeama, se […]

Ciorba de cartofi cu tarhon

Ciorba de cartofi cu tarhon (varianta)

Ciorba de cartofi cu tarhon Ingrediente: 500-600 g cartofi morcov patrunjel telina o ceapa de marime mijlocie 3 linguri de untdelemn bors zeama de castraveti suc de rosii zeama de castraveti suc de rosi zeama sau sare de lamiie sau otet leustean tarhon patrunjel telina   Mod de preparare: Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea […]

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda Ingrediente: 1/2 kg loboda 1/2 l bors zeama sau sare de lamiie, sau otet o ceapa mica un virf de cutit de piper 4-5 catei de usturoi leustean un galbenus 100 ml smintina sau iaurt sare   Mod de preparare: Loboda se spala, fara sa se rupa frunzele, in 2-3 ape, apoi […]

Supă de berbec cu găină

Bors din tarate de grau

Bors din tarate de grau Ingrediente: 500 grame tarate de grau 300 grame de malai un pahar huste sau 20 grame de drojdie o lamaie 2-3 felii de paine neagra   Mod de preparare: Se prepara intr-un vas de lut smaltuit (daca aveti) de 5-6 litri. In el se pun taritele de griu si malaiul. […]

Ciorba de praz cu bors

Ciorbă de praz

Ciorbă de praz Ingrediente: două fire de praz un morcov o ceapă un ardei o ţelină puţin orez o rădăcină de pătrunjel roşii în bulion sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală, se taie în rondele, la fel şi celelalte legume, şi se pun la călit în puţin ulei încins. […]

Reteta ciorba de urzici

Ciorbă de urzici

Ciorbă de urzici din: urzici, malai, ceapa, morcov, sare. Poate te intereseaza si: Ciorba de urzici cu stevie si loboda Ciorbă de urzici ca in Ardeal Ciorba de urzici cu orez Ciorba de urzici cu legume si smantana Ciorba de urzici cu usturoi   Ingrediente: un kilogram de urzici o jumătate de cană de mălai […]