Ceai aromat cu lapte din: apa, scortisoara, ghimbir, cardamom, anason, cuisoare, piper, nucsoara, coaja de portocale, ceai, zahar brun, miere, vanilie, lapte. Ingrediente: 4 ½ căni de apă 1 baton scorțișoară 1 bucată de ghimbir proaspăt tocat cardamom anason stelat 10 cuisoare ¼ lingurița piper negru proaspăt măcinat ½ linguriță nucșoară proaspăt măcinată 1 linguriță […]
Articole din categoria:ceai
Despre ceai si retete de ceaiuri
Ceaiul este o bautura apreciata de toata lumea, astfel ca ne-am propus sa va facem cunoscuta istoria acestuia prin articolele din aceasta categorie. De asemenea, veti regasi o multitudine de retete de pregatire a ceaiului.
Chai Latte
Chai Latte din: ghimbir, ceai, levantica, cuisoare, scortisoara, nucsoara, cardamom, vanilie, miere. Ingrediente: 3 felii ghimbir proaspăt 1 1/2 linguriţă ceai negru iasomie 1 linguriţă levanţică uscată 4-5 cuişoare 1/2 linguriţă boabe de piper roşu 1 baton scorţisoară 1/4 linguriţă nucşoară măcinată 3 păstăi cardamom uşor strivite 1 păstaie vanilie despicată lapte de migdale miere […]
Ceai cu lime
Ceai cu lime din: lime, miere, ceai verde, apa. Ingrediente: 300 ml de apă frunze de ceai verde 1 lime 1 linguriţă de miere Mod de preparare: Prepari un ceai verde dintr-o linguriţă de frunze şi 300 ml de apă. După ce s-a răcit, îl amesteci cu o linguriţă de miere şi cu zeama de […]
Ceai negru cu lapte
Ceai negru cu lapte din: ceai negru, miere, frisca lichida, lapte, caramele cu lapte, inghetata de vanilie, scortisoara. Ingrediente: 3 pliculeţe ceai negru 4 linguri miere 200 ml frişcă lichidă 4 caramele cu lapte 200 ml lapte pasteurizat 4 cupe îngheţată de vanilie 1 linguriţă scorţişoară fin măcinată Mod de preparare: Incălzeşti 600 ml […]
Ceai de rubarba cu miere
Ceai de rubarba cu miere din: rubarba, apa, zahar, miere, ceai verde. Ingrediente: rubarbă 2 l apă 600 g zahăr 8 pliculeţe de ceai verde miere Mod de preparare: Se dau în clocot 10 tije de rubarbă cu 1 l apă şi 400 g zahăr. Se fierb 4 ore la foc mic, amestecând din când […]
Ceai verde cu lime
Ceai verde cu lime din: lime, miere, ceai verde. Ingrediente: 300 ml de apă frunze de ceai verde lime 1 linguriţă de miere Mod de preparare: Prepari un ceai verde dintr-o linguriţă de frunze şi 300 ml de apă. După ce s-a răcit, îl amesteci cu o linguriţă de miere şi cu zeama de la […]
Reteta zilei: Ceai cu aroma de whiskey
Ceai cu aroma de whiskey din: suc de lamaie, whiskey, apa fierbinte, ceai, miere. Ingrediente: sucul de la 1 lamaie 15 ml whiskey 1 pahar apa fierbinte 1 plic ceai, dupa preferinta 1 lingură de miere Mod de preparare: Adaugati sucul de lamaie intr-un pahar. Adăugați apă calda si plicul de ceai. […]
Ceai cu aroma de citrice
Ceai cu aroma de citrice din: ceai, lamai, portocale, miere. Ingrediente: 5 pliculete de ceai 2 lamai si 2 portocale, taiate in sferturi miere Mod de preparare: Se fierbe apa și se lasă să se răcească puțin, se adauga intr-un recpient, apoi se adauga pliculetele de ceai si se lasa la infuzat 10 […]
Reteta zilei: Ceai de turmeric cu lapte de migdale
Ceai de turmeric cu lapte de migdale din: turmerci, ghimbir, piper, ulei de cocos, miere, apa, lapte de migdale. Ingrediente: 2 lingurite turmeric 1 lingură de ghimbir, tocat ⅛ linguriță piper negru 1 lingurita ulei de cocos 1 lingură miere 2 cesti apă 1 ceasca lapte de migdale Mod de preparare: Într-o cratiță […]
Ceai de rubarba
Ceai de rubarba din: rubarba, apa, zahar, miere, ceai verde. Ingrediente: 10 tije de rubarbă 2 l apă 600 g zahăr 8 pliculeţe de ceai verde miere Mod de preparare: Se dau în clocot 10 tije de rubarbă cu 11 apă şi 400 g zahăr. Se fierb 4 ore la foc mic, amestecând […]
Ceai de citrice
Ceai de citrice din: ceai, lamai, portocale, miere. Ingrediente: 5 pliculete de ceai 2 lamai si 2 portocale, taiate in sferturi miere Mod de preparare: Se fierbe apa și se lasă să se răcească puțin, se adauga intr-un recpient, apoi se adauga pliculetele de ceai si se lasa la infuzat 10 minute. Se […]
Reteta zilei: Ceai cu lichior de oua
Ceai cu lichior de oua din: apa calda, ceai, lichior de oua. Ingrediente: 360ml apa calda 1-2 plicuri de ceai, dupa preferinta ½ ceasca lichior de oua Mod de preparare: Pregatiti ceaiul preferat. Amestecati lichiorul de oua sa fie spumos. Intr-un pahar de servire adaugati ceaiul si garnisiti cu lichiorul de oua […]
Reteta zilei: Ceai cu aroma de citrice
Ceai cu aroma de citrice din: ceai, lamai, portocale, miere. Ingrediente: 5 pliculete de ceai 2 lamai si 2 portocale, taiate in sferturi miere, dupa gust Mod de preparare: Se fierbe apa și se lasă să se răcească puțin, se adauga intr-un recpient, apoi se adauga pliculetele de ceai si se lasa […]
Reteta zilei: Ceai de kumquat
Ceai de kumquat din: kumquat, miere, apa calda. Ingrediente: 1/2 kg Kumquat miere, după gust apa calda Mod de preparare: Tăiați kumquats în jumătăți. Stoarceti si adaugati cu totul intr-un bol. Adăugați miere și apă caldă. Lasati la infuzat jumatate de ora, apoi serviti. Ceai de kumquat
Ceaiuri de vara
Ceaiuri de vara Vara, când este foarte cald, există riscul de a face insofaţie. Ceaiurile răcoritoare pot preveni şi trata insolaţia uşoară. De asemenea, astâmpără setea şi măresc pofta de mâncare. Pentru asta, deosebit de bune sunt florile de crizanteme albe, uscate. Ceai fierbinte de crizanteme Acest ceai de crizanteme albe e bun la tratarea […]
Ceaiul negru
Ceaiul negru este cea mai răspândită formă sub care se consumă ceai în Occident. Este numit negru, deoarece frunzele sunt fermentate înainte de a fi uscate şi astfel se înnegresc şi oxidează. Ele au un gust total diferit de cel al ceaiurilor verzi care se beau în mod tradiţional în China. Ambele tipuri de ceai […]
Ceaiul alb
Ceaiul alb este de fapt o variantă a ceaiului verde, în sensul că nu este oxidat, însă se obţine din frunzele si mugurii mai mici ale plantei aflate în primele stadii ale ciclului de creştere. Deoarece frunzele nu şi-au atins încă maturitatea, ceaiul uscat care se obţine din ele este mai puţin verde decât ruda […]
Ceaiul verde
Spre deosebire de ceaiul negru, apreciat oriunde în lume, ceaiul băut cel mai frecvent în Asia de Est este preparat din frunze prelucrate termic, înainte de a fi rulate şi uscate. Frunzele nu sunt fermentate, ceea ce înseamnă că aroma ceaiului este mult mai puternică. Ceaiurile verzi au un gust cu care trebuie să te […]
Dieta cu ceai
Mic dejun: o cană de ceai negru îndulcit cu o linguriţă de miere de salcâm o felie de pâine integrală (20 g) prăjită sau nu 50 g urdă nesărată Gustare: o cană de ceai verde neîndulcit sucul dintr-o lămâie mică Prânz: salată din: o salată verde, 20 g boabe de porumb din conservă sau congelate, […]
Ceaiuri de slabit
Băute reci sau călduţe, ceaiurile din plante sunt ieftine, eficiente şi îţi taie foamea. Spre deosebire de ceaiurile de slăbit din plante exotice şi străine, cele autohtone se găsesc uşor şi costă mai puţin, iar dacă le cumperi la vrac sau pui chiar tu plantele la uscat, ai şi garanţia că sunt naturale. Printre cele […]
Ceaiuri dietetice
Ceaiul de coada-şoricelului are un gust bogat şi uşor amărui, ce îl face grozav pentru a-ţi tăia pofta de mâncare şi, pe lângă aceasta, întăreşte imunitatea şi este de ajutor femeilor cu amenoree. Ceaiul de cătină, comercializat, de regulă sub formă de fructe uscate, este gustos şi plin de vitamine. Are efect energizant şi tonifiant […]
Ceai de rubarba
Ceai de rubarba din: rubarba, apa, zahar, miere, ceai verde. Ingrediente: 10 tije de rubarbă 2 l apă 600 g zahăr 10 g miere 8 pliculeţe de ceai verde Mod de preparare: Se dau în clocot 10 tije de rubarbă cu 1 l apă şi 400 g zahăr. Se fierb 4 ore la […]
Ceai racoritor de rubarba
Ceai racoritor de rubarba Mod de preparare: Se dau în clocot 10 tije de rubarbă cu 11 apă şi 400 g zahăr. Se fierb 4 ore la foc mic, amestecând din când în când, până ce rubarba devine pastă. Se lasă să se răcească, se toarnă în forme de gheaţă şi se dau la congelator […]
Ceai verde cu lime si miere
Ceai verde cu lime si miere din: lime, miere, ceai verde. Ingrediente: 300 ml de apă frunze de ceai verde lime 1 linguriţă de miere Mod de preparare: Prepari un ceai verde dintr-o linguriţă de frunze şi 300 ml de apă. După ce s-a răcit, îl amesteci cu o linguriţă de miere şi cu zeama […]
Ceai verde cu lime
Ceai verde cu lime din: lamaie, miere, ceai verde. Ingrediente: 300 ml de apă frunze de ceai verde zeama de la o lămâie verde 1 linguriţă de miere Mod de preparare: Prepari un ceai verde dintr-o linguriţă de frunze şi 300 ml de apă. După ce s-a răcit, îl amesteci cu o linguriţă de […]
Ceai cu fructe
Ceai cu fructe din: banana, mar, portocala, pepene, prune, struguri, menta, tei, zahar. Ingrediente: 1/2 banană 1 măr 1/2 portocală 1 felie de pepene galben 4-5 prune 5-6 boabe struguri frunze de mentă flori de tei 100 g zahăr Mod de preparare: Puneţi la fiert 1 litru de apă rece. Când clocoteşte, turnaţi-o peste […]
Ceai dulce
Ceai dulce din: faina, zahar, ulei, nuca, seminte de pepene, stafide. Ingrediente: 900 g făină de grâu 250 g zahăr 4 linguri ulei de susan 2 linguri miez de nucă prăjit 2 linguri seminţe de pepene (decojite) 2 linguri stafide 1 lingură coajă îndulcită de pepene 1 lingură amestec de esenţe Mod de preparare: […]
Ceai de ghimpe
Ghimpe (Xanthium spinosum) Descriere Ghimpele face parte din familia Asteraceae, find o plantă erbacee, anuală, cu o tulpină bogat ramificată, cu spini trifurcaţi la baza fiecărei frunze şi flori mici verzui. Creşte pe lângă drumuri şi garduri, prin păşuni, saturi şi locuri necultivate. Ghimpele este o plantă cu o capacitate de adaptare impresionantă, care rezistă […]
Ceai de ghimbir
Ghimbir (rădăcina) (Zingiber officinale) Descriere Un condiment care adaugă o dulceaţă piperată multor feluri de mâncare. Utilizare Ghimbirul este folosit azi mai mult în tratamentul durerilor de stomac. Unii înghit ghimbir înainte de a se îmbarca, pentru a evita răul de mare. Ghimbirul mai este folosit şi pentru alte afecţiuni inclusiv în caz de artrită […]
Ceai de gheara pisicii
Gheara Pisicii (Uncaria Tomentosa) Descriere Cunoscută şi sub numele de una de gato. Această viţă-de-vie sălbatică este o plantă medicinală importantă folosită de triburi indiene. Indienii folosesc gheara pisicii ca un tonic atoatevindecător şi ca tratament în nenumărate afecţiuni. Acţiune Unele rezultate obţinute în laborator arată că gheara pisicii poate reduce inflamaţiile, întări sistemul imunitar, […]
Ceai de gentiana
Genţiana (Gentiana lutea) Descriere Genţiana este o plantă erbacee pusă sub protecţia legii şi declarată monument al naturii, pentru pericolul actual de a dispărea din flora autohtonă. Aceasta creşte în flora spontană a României din zona de câmpie până la cea subalpină, la marginea pădurilor. Straturile exterioare şi mijlociu ale rădăcinii conţin picături de […]
Ceai de galbenele
Gălbenelele (Calendula officinalis-fam. Compositae) Descriere Creşte pe terenuri necultivate la marginea drumurilor, pe lângă garduri, de la câmpie până la zona montană. Gălbenelele sunt cultivate prin grădini pentru florile lor galben-portocalii, fiind cunoscute ca filimică, călinică, ochi galbeni, roşioară sau rujulită. Conţin: saponozide triterpenice, carotinoide dintre care licopina, alfa şi beta-caroten, luteina, xantofila, flavoxantina, flavonoizi […]