Reteta zilei: Ceai cu aroma de whiskey

Ceai cu aroma de whiskey din: suc de lamaie, whiskey, apa fierbinte, ceai, miere. Ingrediente:  sucul de la 1 lamaie 15 ml whiskey 1 pahar apa fierbinte 1 plic ceai, dupa preferinta 1 lingură de miere   Mod de preparare: Adaugati sucul de lamaie intr-un pahar. Adăugați apă calda si plicul de ceai. Lasati la […]

Ceai cu aroma de citrice

Ceai cu aroma de citrice

Ceai cu aroma de citrice din: ceai, lamai, portocale, miere. Ingrediente:  5 pliculete de ceai 2 lamai si 2 portocale, taiate in sferturi miere     Mod de preparare: Se fierbe apa și se lasă să se răcească puțin, se adauga intr-un recpient, apoi se adauga pliculetele de ceai si se lasa la infuzat 10 […]

Reteta zilei: Ceai de turmeric cu lapte de migdale

Ceai de turmeric cu lapte de migdale din: turmerci, ghimbir, piper, ulei de cocos, miere, apa, lapte de migdale. Ingrediente:  2 lingurite turmeric 1 lingură de ghimbir, tocat ⅛ linguriță piper negru 1 lingurita ulei de cocos 1 lingură miere 2 cesti apă 1 ceasca lapte de migdale     Mod de preparare: Într-o cratiță […]

Ceai de rubarba

Ceai de rubarba

Ceai de rubarba din: rubarba, apa, zahar, miere, ceai verde. Ingrediente: 10 tije de rubarbă 2 l apă 600 g zahăr 8 pliculeţe de ceai verde miere     Mod de preparare: Se dau în clocot 10 tije de rubarbă cu 11 apă şi 400 g zahăr. Se fierb 4 ore la foc mic, amestecând […]

Ceai cu aroma de citrice

Ceai de citrice

Ceai de citrice din: ceai, lamai, portocale, miere. Ingrediente:  5 pliculete de ceai 2 lamai si 2 portocale, taiate in sferturi miere     Mod de preparare: Se fierbe apa și se lasă să se răcească puțin, se adauga intr-un recpient, apoi se adauga pliculetele de ceai si se lasa la infuzat 10 minute. Se […]

Reteta zilei: Ceai cu lichior de oua

Ceai cu lichior de oua din: apa calda, ceai, lichior de oua. Ingrediente:  360ml apa calda 1-2 plicuri de ceai, dupa preferinta ½ ceasca lichior de oua       Mod de preparare: Pregatiti ceaiul preferat. Amestecati lichiorul de oua sa fie spumos. Intr-un pahar de servire adaugati ceaiul si garnisiti cu lichiorul de oua […]

Ceai de citrice

Reteta zilei: Ceai cu aroma de citrice

Ceai cu aroma de citrice din: ceai, lamai, portocale, miere. Ingrediente:  5 pliculete de ceai 2 lamai si 2 portocale, taiate in sferturi miere, dupa gust       Mod de preparare: Se fierbe apa și se lasă să se răcească puțin, se adauga intr-un recpient, apoi se adauga pliculetele de ceai si se lasa […]

Reteta zilei: Ceai de kumquat

Ceai de kumquat din: kumquat, miere, apa calda. Ingrediente:  1/2 kg Kumquat miere, după gust apa calda       Mod de preparare: Tăiați kumquats în jumătăți. Stoarceti si adaugati cu totul intr-un bol. Adăugați miere și apă caldă. Lasati la infuzat jumatate de ora, apoi serviti. Ceai de kumquat

Pesmeciori pentru ceai

Ceaiuri de vara

Ceaiuri de vara Vara, când este foarte cald, există riscul de a face insofaţie. Ceaiurile răcoritoare pot preveni şi trata insolaţia uşoară. De asemenea, astâmpără setea şi măresc pofta de mâncare. Pentru asta, deosebit de bune sunt florile de crizanteme albe, uscate. Ceai fierbinte de crizanteme Acest ceai de crizanteme albe e bun la tratarea […]

Ceaiul negru

Ceaiul negru

Ceaiul negru este cea mai răspândită formă sub care se consumă ceai în Occident. Este numit negru, deoarece frunzele sunt fermentate înainte de a fi uscate şi astfel se înnegresc şi oxidează. Ele au un gust total diferit de cel al ceaiurilor verzi care se beau în mod tradiţional în China. Ambele tipuri de ceai […]

Ceai de mere usor alcoolizat

Ceaiul alb

Ceaiul alb este de fapt o variantă a ceaiului verde, în sensul că nu este oxidat, însă se obţine din frunzele si mugurii mai mici ale plantei aflate în primele stadii ale ciclului de creştere. Deoarece frunzele nu şi-au atins încă maturitatea, ceaiul uscat care se obţine din ele este mai puţin verde decât ruda […]

Care sunt beneficiile ceaiului si cat ar trebui să bei zilnic

Ceaiul verde

Spre deosebire de ceaiul negru, apreciat oriunde în lume, ceaiul băut cel mai frecvent în Asia de Est este preparat din frunze prelucrate termic, înainte de a fi rulate şi uscate. Frunzele nu sunt fermentate, ceea ce înseamnă că aroma ceaiului este mult mai puternică. Ceaiurile verzi au un gust cu care trebuie să te […]

Răspandirea ceaiului in afara Chinei

Dieta cu ceai

Mic dejun: o cană de ceai negru îndulcit cu o linguriţă de miere de salcâm o felie de pâine integrală (20 g) prăjită sau nu 50 g urdă nesărată Gustare: o cană de ceai verde neîndulcit sucul dintr-o lămâie mică Prânz: salată din: o salată verde, 20 g boabe de porumb din conservă sau congelate, […]

Ceai: Obiceiurile coreene si tibetane

Ceaiuri de slabit

Băute reci sau călduţe, ceaiurile din plante sunt ieftine, eficiente şi îţi taie foamea. Spre deosebire de ceaiurile de slăbit din plante exotice şi străine, cele autohtone se găsesc uşor şi costă mai puţin, iar dacă le cumperi la vrac sau pui chiar tu plantele la uscat, ai şi garanţia că sunt naturale. Printre cele […]

Plante medicinale: pirul

Ceaiuri dietetice

Ceaiul de coada-şoricelului are un gust bogat şi uşor amărui, ce îl face grozav pentru a-ţi tăia pofta de mâncare şi, pe lângă aceasta, întăreşte imunitatea şi este de ajutor femeilor cu amenoree. Ceaiul de cătină, comercializat, de regulă sub formă de fructe uscate, este gustos şi plin de vitamine. Are efect energizant şi tonifiant […]

Just Like Apple Cider

Ceai de rubarba

Ceai de rubarba din: rubarba, apa, zahar, miere, ceai verde. Ingrediente: 10 tije de rubarbă 2 l apă 600 g zahăr 10 g miere 8 pliculeţe de ceai verde       Mod de preparare: Se dau în clocot 10 tije de rubarbă cu 1 l apă şi 400 g zahăr. Se fierb 4 ore la […]

Ceai de rubarba

Ceai racoritor de rubarba

Ceai racoritor de rubarba Mod de preparare: Se dau în clocot 10 tije de rubarbă cu 11 apă şi 400 g zahăr. Se fierb 4 ore la foc mic, amestecând din când în când, până ce rubarba devine pastă. Se lasă să se răcească, se toarnă în forme de gheaţă şi se dau la congelator […]

Traditiile ceaiului in Malaiezia si Thailanda

Ceai verde cu lime si miere

Ceai verde cu lime si miere din: lime, miere, ceai verde. Ingrediente: 300 ml de apă frunze de ceai verde lime 1 linguriţă de miere     Mod de preparare: Prepari un ceai verde dintr-o linguriţă de frunze şi 300 ml de apă. După ce s-a răcit, îl amesteci cu o linguriţă de miere şi cu zeama […]

Traditiile ceaiului in Malaiezia si Thailanda

Ceai verde cu lime

Ceai verde cu lime din: lamaie, miere, ceai verde. Ingrediente: 300 ml de apă frunze de ceai verde zeama de la o lămâie verde 1 linguriţă de miere     Mod de preparare: Prepari un ceai verde dintr-o linguriţă de frunze şi 300 ml de apă. După ce s-a răcit, îl amesteci cu o linguriţă de […]

Pesmeciori pentru ceai

Ceai cu fructe

Ceai cu fructe din: banana, mar, portocala, pepene, prune, struguri, menta, tei, zahar. Ingrediente: 1/2 banană 1 măr 1/2 portocală 1 felie de pepene galben 4-5 prune 5-6 boabe struguri frunze de mentă flori de tei 100 g zahăr   Mod de preparare: Puneţi la fiert 1 litru de apă rece. Când clocoteşte, turnaţi-o peste […]

Just Like Apple Cider

Ceai dulce

Ceai dulce din: faina, zahar, ulei, nuca, seminte de pepene, stafide. Ingrediente: 900 g făină de grâu 250 g zahăr 4 linguri ulei de susan 2 linguri miez de nucă prăjit 2 linguri seminţe de pepene (decojite) 2 linguri stafide 1 lingură coajă îndulcită de pepene 1 lingură amestec de esenţe   Mod de preparare: […]

Ceai de ghimpe

Ghimpe (Xanthium spinosum)  Descriere Ghimpele face parte din familia Asteraceae, find o plantă erbacee, anuală, cu o tulpină bogat ramificată, cu spini trifurcaţi la baza fiecărei frunze şi flori mici verzui. Creşte pe lângă drumuri şi garduri, prin păşuni, saturi şi locuri necultivate. Ghimpele este o plantă cu o capacitate de adaptare impresionantă, care rezistă […]

Ceai de ghimbir

Ghimbir (rădăcina) (Zingiber officinale)  Descriere Un condiment care adaugă o dulceaţă piperată multor feluri de mâncare. Utilizare Ghimbirul este folosit azi mai mult în tratamentul durerilor de stomac. Unii înghit ghimbir înainte de a se îmbarca, pentru a evita răul de mare. Ghimbirul mai este folosit şi pentru alte afecţiuni inclusiv în caz de artrită […]

Ceaiul negru

Ceai de gheara pisicii

Gheara Pisicii (Uncaria Tomentosa)  Descriere Cunoscută şi sub numele de una de gato. Această viţă-de-vie sălbatică este o plantă medicinală importantă folosită de triburi indiene. Indienii folosesc gheara pisicii ca un tonic atoatevindecător şi ca tratament în nenumărate afecţiuni. Acţiune Unele rezultate obţinute în laborator arată că gheara pisicii poate reduce inflamaţiile, întări sistemul imunitar, […]

Just Like Apple Cider

Ceai de gentiana

Genţiana (Gentiana lutea)   Descriere Genţiana este o plantă erbacee pusă sub protecţia legii şi declarată monument al naturii, pentru pericolul actual de a dispărea din flora autohtonă. Aceasta creşte în flora spontană a României din zona de câmpie până la cea subalpină, la marginea pădurilor. Straturile exterioare şi mijlociu ale rădăcinii conţin picături de […]

Ceai de galbenele

Gălbenelele (Calendula officinalis-fam. Compositae)  Descriere Creşte pe terenuri necultivate la marginea drumurilor, pe lângă garduri, de la câmpie până la zona montană. Gălbenelele sunt cultivate prin grădini pentru florile lor galben-portocalii, fiind cunoscute ca filimică, călinică, ochi galbeni, roşioară sau rujulită. Conţin: saponozide triterpenice, carotinoide dintre care licopina, alfa şi beta-caroten, luteina, xantofila, flavoxantina, flavonoizi […]

Cocktail cu ceai de fructe si rachiu de zmeura

Ceai de frasin

Frasinul (Fraxinusexcelsior)  Descriere Frasinul este un arbore înalt ce creşte prin păduri umede şi lunci. Creşte în zona de câmpie şi deal fiind cultivat şi pe străzi, fiind rezistent la noxe (fum, gaze, praf). Frunzele sale conţin tanin, ulei volatil şi vitamina C. Ceaiul din frunze este uşor laxativ. Frasinul conţine manitol, inozitol, evercitrină, acid […]

Cocktail cu ceai de fructe si rachiu de zmeura

Ceai de frag

Fragul (Fraga riavesca)  Conţine tanin, un alcool triterpenic-fragarol, evercetină, ulei volatil, săruri minerale şi vitamina C. Utilizare In diaree, diabet zaharat şi gută. Intern, datorită taninului, principiile active din frunze au proprietăţi astringente, antidiareice; adjuvant în tratamentul diabetului, diuretic în diferite boli de rinichi şi vezica urinară, are proprietăţi dezinfectante. Intern: se foloseşte sub formă […]

Beneficiile socului

Ceai de floare de soc

Floare de Soc (Sambuci flos)  Descriere Produsul conţine pulbere obţinută din florile de soc (Sambuci flos). Conţinutul bogat în saponozide, rutozide, heterozide, acizi polifenolcarboxilici, taninuri, oligoelemente, vitamina C etc. conferă ceaiului de soc proprietăţi sudorifice, depurativ-diuretice, expectorante, antireumatice şi antinevral¬gice, laxative, antiponderale şi de stimulare a rezistentei organismului. Indicaţii Se reccmandă ca supliment alimentar pentru […]

Ceai de fenicul

Feniculul (Foeniculum vulgare)  Descriere Este o plantă înrudită cu anasonul, originară din sudul Europei. In România creşte numai cultivat. In scopuri medicinale de la această plantă se folosesc fructele. Conţine ulei volatil, lavonoide, zaharuri, substanţe minerale, mucilagii, ceruri, stigmasterină, subsţante amare. Utilizare In balonări abdominale, tuse convulsivă şi astm bronşic. Are acţiune antispastică, reducând spasmele […]

Just Like Apple Cider

Ceai de echinacea

Echinacea (Echinacea augustofilia, E. Palida, E. Purpurea)  Descriere Această plantă originară din vestul Americii a fost mai întâi folosită de băştinaşii indieni pentru a vindeca răni şi a trata infecţii. Acţiune Protejază celulele sănătoase împotriva atacurilor bacteriene prin stimularea activităţii sistemului imunitar şi a limfocitelor în particular (celulele care atacă agenţii patogeni). Utilizare Pentru a […]

Cocktail cu ceai de fructe si rachiu de zmeura

Ceai de dud

Dudul (Morusalba)  Descriere Este cunoscut şi sub numele de agud. Dudul este un arbore care a fost adus în ţara noastră cu multe sute de ani în urmă din Asia. Este foarte cultivat pentru frunzele sale folosite la creşterea viermilor de mătase şi pentru fructele acrişoare numite dude. In scopuri medicinale se folosesc frunzele. Conţine […]