Zacusca de sturion

Printeaza

Zacusca de sturion din: sturion, ulei, morcov, masline, capere, dafin, ienibahar, rosii, arpagic, ceapa, vin, piper, sare, faina.

Ingrediente:Zacusca de sturion

  • 1 kg sturion
  • 150 ml ulei
  • 1 morcov
  • 10 măsline fără sâmburi
  • câteva capere
  • 2 foi de dafin
  • 6 boabe de ienibahar
  • 6 roşii
  • 100 g arpagic, 1 ceapă
  • 1/2 pahar vin
  • boabe de piper
  • sare
  • făină

 

Mod de preparare:

Se opăreşte peştele, se curăţă de solzi, apoi se taie felii şi se sărează. Se lasă la scurs, apoi se trec bucăţile prin făină şi se prăjesc în ulei.

Se fierb roşiile şi se dau prin sită. Se căleşte în ulp ceapa tocată. Se adaugă sucul de roşii, morcovul fiert separat, condimentele, măslinele şi caperele.

Se opăreşte arpagicul, se prăjeşte în ulei, apoi se amestecă cu sosul de roşii. Se adaugă bucăţile de peşte şi vinul şi se lasă să fiarbă descoperit.

Când este gata, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se lasă să se răcească. Se serveşte garnisită cu felii de lămâie.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/zacusca-de-sturion html

1 comentariu

  1. Vreau si eu zacusca de sturion

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.