Burger de vita cu salata

Burger de vita cu salata din: carne de vita, pesmet, ceapa, usturoi, boia, sare, piper. Ingrediente: Pentru chiftele: 500 g carne de vită, tocată 1 ou 2 linguri pesmet 1 ceapă mică sare piper 3-4 căţei de usturoi 1-2 linguri pastă de ardei 1/2 linguriţă coriandru, opţional 1/2  linguriţă boia de ardei Pentru garnitură: 1 […]

Tartă din foitaj cu legume

Tarta cu carne de vita si legume

Tarta cu carne de vita si legume din: friptura de vita, ceapa, morcovi, broccoli, zucchini, chili, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4-5 bucăţi de friptură de vită 1 foaie de aluat foitaj 1 ceapă mică 2 morcovi 1 zucchini 70 g broccoli congelat 1 linguriţă fulgi de chili ulei pentru călit sare piper   Mod de preparare: […]

Carne de vita Kobe

Carne de vita Kobe

Iîn Japonia, carnea de vită Kobe se vinde la preţuri piperate, iar iubitorii de vită de pretutindeni o consideră o delicatesă desăvârşită. Este fragedă, aromată şi oferă din belşug un gust descris ca picant, delicios, cu o aromă intensa de carne. Ceea ce face carnea Kobe deosebită este vita din specia Wagyu a rasei negre […]

Carnea de vita sfaraita

Carnea de vita sfaraita

Carnea de vită sfaraita este o mâncare cu influenţe asiatice, demnă de numele ei ispititor, cu un gust ce îndeplineşte toate aşteptările. Mai întâi, se alege o bucată de carne fragedă, muşchi, antricot fără os sau vrăbioară. Se taie în fâşii subţiri, cât o îmbucătură, şi se marinează într-o combinaţie de arome care diferă de […]

Vacuta cu rosii

Coaste scurte de vita

Coastele scurte provin din partea din faţă a vitei şi sunt, prin urmare, mult mai solicitate (dacă ne gândim la toate acele mişcări de aplecare pe care le face animalul în timp ce paşte). Din acest motiv ele sunt mai tari şi mai grase decât alte bucăţi de carne. Această problemă se poate rezolva, însă, […]

Limba de vaca cu masline

Limba de vaca cu masline din: limba, ceapa, telina, morcov, masline, ulei, sare. Ingrediente: o bucată limbă de vacă 2 cepe un morcov o felie rădăcină ţelină 150 g măsline 2 foi dafin 3 linguri pastă de roşii o lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Limba se pune la fiert şi prima apă […]

Specialitati indiene

Curry rosu din carne de vita

Aceasta este una dintre reţetele de referinţă de bucătăriei thailandeze.Un bol fierbinte de curry este învăluit în aroma condimentelor picante, a nucii de cocos bogate şi cremoase şi a coriandrului proaspăt. Acest fel de mâncare se serveşte cu mult sos alaturi de o porţie de orez. Culoarea se datorează ardeilor iuţi roşii. Ardeii măcinaţi se […]

Carnati preparati in casa

Boerwors

Această specialitate rustică are o lungă tradiţie în rândul coloniştilor şi a urmaşilor lor din Africa de Sud. Ingredientele sunt simple: carne de vită tocată, bucăţi de speck (slănina tare de sub pielea porcului), condimente şi, foarte important, oţet, toate acestea fiind la îndemâna tuturor acum 200 de ani, când a fost pregătit pentru întâia […]

Carne de vita Bulgogi

Bulgogi înseamnă în coreeană „carne de foc” şi este cel mai popular fel de mâncare cu carne de vită coreean. Reţeta are la bază o marinată simplă, din ingrediente de provenienţă asiatică uşor de procurat: sos de soia, mirin (vin de orez), ulei de susan, seminţe de susan, usturoi, ghimbir şi zahăr. Se alege o […]

Carne de vita Wellington

Carne de vita Wellington din: muschi de vita, ulei, unt, ciuperci, ficat, ou. Ingrediente: 1 lingură ulei vegetal 1 lingură unt 1,5 kg muşchi de vită 250 g ciuperci mici, tăiate felii 175 g pate de ficat 400 g aluat de foitaj 1 ou bătut   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 220°C. Intr-o tigaie […]

Piept de vita

Piept de vita

Pieptul de vacă este perfect pentru o friptură la grătar, cu condiţia să fie preparat în mod adecvat, pentru că este o bucată de carne destul de grasă şi de tare. Friptura la grătar este foarte răspândită în Statele Unite şi în special în Texas. Există două metode principale de a frige carne la grătar, […]

Friptura in stil asiatic

Friptura de vita au poivre

Friptura de vita au poivre din: muschi de vita, sare, piper, ulei, arpagic, unt, coniac, smantana. Ingrediente: 4 bucăţi de muşchi de vită (175 g) 1 lingură sare de mare grunjoasâ 2 linguri boabe de piper 1 lingură ulei vegetal 65 g arpagic, tăiat mărunt 50 g unt nesărat 125 ml coniac 175 ml smântână […]

Biftec tartar cu capere

Biftec tartar cu capere

Biftec tartar cu capere din: oua, mustar, ulei, capere, piper, vrabioara. Ingrediente: 2 gălbenuşuri de ou 2 linguri muştar de Dijon 50 ml ulei de măsline 1 ceapă mică, tăiată mărunt 4 linguri capere, clătite cu apă 4 fire de pătrunjel, tăiate mărunt piper negru proaspăt măcinat 625 g vrăbioară de vită proaspătă, tocată mărunt […]

Beef olives

Beef olives

Deşi acest fel de mâncare nu conţine nici urmă de măsline, puţină imaginaţie este suficientă pentru a înţelege legătura. Se folosesc felii foarte subţiri, bătute bine, de carne de vită (vrâbioara este ideală), pe care se pune o umplutură şi se înfăşoară strâns. Rezultatul seamănă, oarecum, cu nişte măsline fără sâmburi, mai groase la mijloc. […]

Budinca din ficat de porc

Budinca cu carne de vita si rinichi

Numit popular şi „budinca Kate şi Sydney , acest fel de mâncare este îndrăgit în Marea Britanie şi în toate ţările în care influenţa britanică s-a făcut simţită. Majoritatea puburilor au inclus această budincă în meniurile lor. Bucăţi de ceafă şi rinichi de vită se rumenesc într-o tigaie şi se pun apoi la păstrat, în […]

Ciolan de vita inabusit

Ciolan de vita inabusit

Ciolan de vita inabusit din: ulei, pancetta, ceapa, usturoi, ciuperci, ciolan, vin, morcovi, telina. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 500 g pancetta, neafumată, tăiată cuburi mari 2 cepe mari, tăiate 2 căţei de usturoi, tăiaţi feliuţe 250 g ciuperci mici 1,5 kg ciolan de vită, tăiat bucăţi mari 125 ml vin roşu 1 kg […]

Pastrama de porc

Pastirma de vita

Pastirma este denumirea unui fel de carne de vită, uscată şi sărată, care provine din Turcia, unde se consumă şi astăzi în cantităţi mari. Numele provine dintr-un cuvânt turcesc care înseamnă „presat” şi se referă la modul în care călăreţii turci conservau carnea, aşezând feliile sub şa, lateral, unde erau bine presate. Cea mai bună […]

Rulouri de vita in sos de legume

Rulouri de vita in sos de legume din: antricot de vita, castravete, morcov, telina, bacon, mustar, ou, sare, piper. Ingrediente: Pentru rulouri: 500 g antricot de vită 1 castravete murat 1 morcov 50 g bacon 1 ou fiert 4 linguri muştar sare piper Pentru sos: 2 morcovi 1 păstârnac 1/2 rădăcină telină 3 linguri ulei […]

Bureţi cu sos alb

Tocanita de vita cu ciuperci

Tocanita de vita cu ciuperci din: ulei, vrabioara de vita, ceapa, morcovi, telina, usturoi, vin, fasole, unt. Ingredinete: 1 lingură ulei 2 kg vrăbioară, tăiată bucăţi 1 ceapă, tocată mărunt 2 morcovi, tăiaţi mărunt 2 codiţe de telină, tocate 2 căţei de usturoi 3 linguri făină cu un praf de sare şi piper 750 ml […]

Friptura de vita cu ulei de masline

Friptura de vita cu ulei de masline

Friptura de vita cu ulei de masline din: vrabioara, sare, unt, ulei de masline. Ingrediente: 1 bucata vrabioara (de 250 g) sare grunjoasă ulei de măsline etravirgin 100 g unt     Mod de preparare: Se presară sarea peste bucata de carne şi apoi se stropeşte cu puţin ulei. Se lasă carnea la temperatura camerei […]

Clatite picante umplute cu dovleac

Clatite cu carne de vita

Clatite cu carne de vita din: oua, lapte, faina, amidon, sare, unt, carne, orez, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 ouă 300 ml lapte 150 g făină 1 lingură amidon de porumb 1/2 linguriţă sare 100 g unt Umplutura: 350 g carne tocată vită 50 g orez cu bob lung 1 ceapă 2 linguri ulei […]

Carne de vita in paine

Carne de vita in paine

Carne de vita in paine din: oua, faina, ulei, carne de vita, ceapa, sare, piper. Ingrediente: Pentru aluat: un ou 200 g făină 3 linguri ulei apă cât să se lege aluatul Pentru umplutură: 800 g carne tocată de vită 3 cepe 2 ouă o lingură apă rece 3 linguri ulei sare piper Mod de […]

Gulas de vita in paine

Gulas de vita in paine din: carne de vita, ceapa, rosii, ardei, boia, oregano, chimen, ulei, paine. Ingrediente: un kg carne de vită 500 g ceapă uscată 1/2 kg roşii bine coapte 2 ardei graşi 3 linguri boia 2 linguri oregano 2 linguri chimen o linguriţă boia iute 3 linguri ulei sare un litru supă […]

Tartă cu kaizer şi caşcaval

Tarta cu friptura de vita

Tarta cu friptura de vita din: friptura de vita, aluat foitaj, ceapa, morcovi, zucchini, roccoli, fulgi de chili, ulei, sare, piper.

Gutui umplute cu carne de vita

Gutui umplute cu carne de vita din: gutui, lamaie, unt, ceapa, carne, orez, sare, marar, piper. Ingrediente: 6 gutui mari 1 lămâie 6 linguri unt 1 ceapă 300 g carne tocată de vită 50 g orez 200 g piure de roşii mărar sare piper   Mod de preparare: Taie capacele de la gutui şi lasă-le […]

Tocăniţă de primăvară

Tocanita cu perisoare de vitel si cartofi

Tocanita cu perisoare de vitel si cartofi din: cartofi, morcov, ceapa, usturoi, carne tocata de vitel, orez, ou, rosii, ulei, boia, cimbru, sare, piper, ienibahar, marar.

Tocana de vita cu cartofi

Tocana de vita cu tarhon

Tocana de vita cu tarhon din: carne de vita, morcovi, cartofi, telina, pastarnac, patrunjel, ulei, mustar, sare, cimbru, tarhon. Ingrediente: 400 g carne de vită 6 morcovi 5 cartofi o rădăcină ţelină mică o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel 4 linguri ulei de măsline 2 cepe boabe de muştar sare cimbru tarhon   Mod de […]

Ficat la frigare cu legume si salata

Ficat cu legume

Ficat cu legume din: ficat de vita, ceapa, vin, ulei, sare, piper, cartofi, ardei, ceapa. Ingrediente: 650 g ficat de vită o ceapă 300 ml vin 2 linguri ulei sare piper 2 cartofi 2 ardei graşi 2-3 fire ceapă verde   Mod de preparare: Ficatul se taie fâşii pe lung şi se pune la călit […]

Gulas din inima de vita

Gulas picant de vita

Gulas picant de vita din: pulpa de vita, ceapa, cartofi, ardei, morcovi, seminte, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg pulpă de vită 2 cepe mari 2 ardei graşi 8 cartofi 3 morcovi o linguriţă boia iute o linguriţă boia dulce o linguriţă seminţe de chimen 3 linguri pastă de roşii 100 ml ulei sare piper […]

Friptura de vita cu cartofi copti

Friptura de vita cu cartofi copti din: muschi de vita, faina, sare, piper, ceapa, ulei, cartofi, verdeata. Ingrediente: o bucată muşchi de vita o linguriţa făină de muştar o linguriţă făină sare piper 4 cepe mari 2 linguri ulei Pentru garnitură: cartofi copţi verdeaţă, pentru decor salată de varză roşie fasole verde fiartă   Mod […]