Supa de vita cu faina din: carne de vita, apa, sare, piper, faina. Carnea de vită este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Este una dintre cele mai consumate tipuri de carne din întreaga lume, fiind utilizată în diferite preparate culinare, precum grătarul, friptura, tocănița sau în preparatele tradiționale. În ceea ce privește […]
Articole din categoria:Vita
Cele mai delicoase retete cu carne de vita le gasiti aici.
Retete pregatite din carnea de vaca sunt deosebite si variate, unele poarta denumirea de vaca sau vacuta. Fiind un preparat sanatos, vita este apreciata in toata lumea, de aceea si pe site-ul nostru veti regasi foarte multe retete usor de preparat, pe care va invitam sa le pregatiti si sa ne impartasiti parerile voastre.
Ficăței de vită cu ceapă la tigaie
Ficăței de vită cu ceapă la tigaie din: ficatei de vita, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficăței de vită 2 cepe mari 2 căței de usturoi 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper după gust Mod de preparare: Curățați și tăiați ceapa în felii subțiri. Zdrobiți […]
Coaste de vita la cuptor – usor de preparat
Coaste de vita la cuptor din: coaste de vita, usturoi, sare, piper, ulei de masline, sos de rosii, sirop de artar, otet balsamic, sos worcestershire Ingrediente: 1,5 kg coaste de vită 2 căței de usturoi, tocați mărunt 2 lingurițe de sare 1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat 2 linguri de ulei de măsline 1 […]
Friptură de vită în unt
Friptură de vită în unt din: vrabioara de vita, sare grunjoasa, ulei de masline extravirgin, unt. Ingrediente: 1 bucată vrăbioară, groasă de 2 degete (de 250 g) sare grunjoasă ulei de măsline etravirgin 100 g unt Mod de preparare: Se presară sarea peste bucata de carne şi apoi se stropește cu […]
Ciorba de perisoare – reteta simpla
Ciorba de perisoare – reteta simpla din: carne tocata, ceapa, usturoi, oua, orez, sare, piper, apa, bors, morcov, telina, pastarnac, patrunjel, marar. Ciorba de perișoare este o mâncare tradițională românească, dar care se găsește și în alte bucătării tradiționale europene, precum bucătăria poloneză, cehă și ucraineană. În România, această mâncare este considerată una dintre cele […]
Burgeri de vita cu avocado
Burgeri de vita cu avocado din: carne tocata de vita, avocado, ceapa rosie, chifle, sare, piper, ulei de masline, salata verde. Carnea de vită este bogată în proteine, fier, zinc, vitamina B12, niacină și riboflavină. Proteinele sunt esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor din corpul nostru, iar fierul este important pentru producerea de hemoglobină, care […]
Supa de pui cu perisoare de vita
Supa de pui cu perisoare de vita din: carne de pui, apa, busuioc, ceapa, dafin, usturoi, morcovi, patrunjel, frunze de telina, carne tocata de vita, ou, paine inmuiata, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de pui 500 ml apa 2 1/2 lingurite busuioc 250 gr ceapa 1 frunza dafin 1 catel usturoi 5 morcovi, […]
Supa de vita cu legume – reteta simpla
Supa de vita cu legume din: carne de vita, ulei de masline, ceapa, morcovi, telina apio, usturoi, rosii, supa de vita, rozmarin, cimbru, oregano, cartofi, porumb, mazare, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 kg carne de vita 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare 3 morcovi, tocati 3 fire telina apio, tocata 5 catei de […]
Friptura de vita – frageda si aromata
Friptura de vita – frageda si aromata din: carne de vita, usturoi, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, cimbru. Există multe rețete delicioase pentru friptura de vită, iar cea mai bună depinde de preferințele personale. În general, o friptură de vită excelentă se obține prin alegerea unui bucată de carne de calitate, lăsarea acesteia să […]
Stir-fry cu galangal
Stir-fry cu galangal din: ulei, galangal, usturoi, ardei rosu, ceapa, lemongrass, carne de vita sau pui,sos de soia zahar, sare, piper. Stir-fry cu galangal este un fel de mancare savuros si aromat, perfect pentru un pranz sau cina rapida. Iata cum se prepara: Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 bucati de galangal, taiate in felii […]
Supa de oase de vita – supa baza de oase de vita
Supa de oase de vita – supa baza de vita din: oase de vita, telina, morcovi, ceapa, praz, usturoi, cimbru patrunjel, frunze de dafin, piper boabe, otet. Ingrediente: 2 kg oase de vita 3 fire telina 2 morcovi 1 ceapa 1 fir praz 1 capatana mica usturoi 5 crengute cimbru 5 crengute patrunjel […]
Ciuperci umplute cu carne de vita sau vitel
Ciuperci umplute cu carne de vita sau vitel din: ciuperci, carne de vita sau vitel, ulei, ou, ceapa, piper, sare, patrunjel, marar. Ingredinte: 1/2 kg ciuperci mari 250 gr. carne de vaca sau vitel 2-3 linguri ulei 1 ou 1 ceapa mare 1 virf cutit piper sare 1 lingura patrunjel si marar tocate fin […]
Vita aromata cu legume
Vita aromata cu legume din: ceafa de vita, rosii, supa de vita, vin ceapa, ciuperci, morcovi, radacina de pastarnac, cartofi, usturoi, cimbru, rozmarin, fulgi de chili, dafin, piper, sare. Ingrediente: 1 kg ceafa de vita 2 cutii rosii 2 l supa de vita 240 ml vin 2 cepe tocate 500 gr ciuperci tocate 2 morcovi, […]
Ciorba de vacuta – reteta ciorba de vacuta
Cea mai buna ciorba de vacuta este subiectiva si variaza in functie de preferintele fiecaruia. Insa, o reteta traditionala pentru ciorba de vacuta include: carne de vaca, legume (morcovi, ceapa, patrunjel, telina), bors sau zeama de bors, ardei gras, sare, piper si otet. Poate fi servit cu mamaliguta, ardei iute si smantana. Este un fel […]
Pachetele cu spanac și mușchi de vită
Pachetele cu spanac și mușchi de vită din: muschi de vita, cartofi, telemea sarata, ou, cascaval, ceapa verde, frunze de spanac, ulei, iaurt, hrean, sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 bucăţi mușchi de vită (circa 250 g) 2 cartofi 4 linguri feta sau telemea sărată 1 ou 50 g cașcaval 1 fir ceapă verde 14-16 […]
Parjoale moldovenesti – gustoase si aromate
Parjoale moldovenesti – gustoase si aromate din: carne tocata de vita, carne tocata deporc, ceapa, usturoi, cartofi, paine alba, lapte, oua, sare, piper, marar, patrunjel, pesmet, malai, faina. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 500 g carne tocată de porc 2 cepe de mărime medie 4-5 căței de usturoi 2 cartofi 3-4 felii de […]
Paste cu carne de vita, fasole si ciuperci
Paste cu carne de vita, fasole si ciuperci din: paste, carne tocata de vita, telina cu tot cu frunze, ciuperci, morcov, fasole verde, ulei, sare, piper, oregano, bulion. Ingrediente: 300 g paste 300 g carne tocată de vită sau amestec 1/2 țelină cu tot cu frunze 100 g ciuperci tăiate felii 1 morcov mic 150 […]
Ciorba de burta ca la mama acasa
Ciorba de burta ca la mama acasa din: smantana, burta prefiarta, oase de vita, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, oua, telina, usturoi, sare, piper, foi de dafin, otet. Ingrediente: 2 kg burtă prefiartă 500 g smântână 1 kg oase de vită 3 cepe 3 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 țelină 4 ouă 1 usturoi […]
Piftie – usor de preparat si foarte gustoasa
Piftie – usor de preparat si foarte gustoasa din: picioare de pasare, cap si sorici de porc, picioare de vaca, cap de vitel, sare, usturoi, ceapa. Ingredinte: picioare de pasare, curcan, gasca, cocos din cap si sorici de porc din picioare de vaca si din cap de vitel sare usturoi 1-2 cepe Mod […]
Pateu de ficat de vitel
Pateu de ficat de vitel din: ficat de vitel, slanina, unt, morcov, patrunjel, ceapa, foi de dafin, boabe de ienibahar. Ingredinte: 1 kg ficat de vitel sau vaca 100 gr. slanina 100 gr. unt proaspat 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa foi dafin boabe de ienibahar Mod de preparare Ficatul se spala, se […]
Budinca de creier cu sos
Budinca de creier cu sos din: creier de vaca, albusuri, pesmet, marar, ceapa, unt, sare, piper, faina, smantana, lapte si unt. Ingredinte: 1 creier mare de vaca 5 albusuri 2-3 linguri pesmet 1 lingurita marar tocat 1 ceapa 1 lingura unt sare piper putina faina Sos: 1 ceasca smantana ceasca lapte 1 lingura rasa […]
Cum se prepara Gulas la ceaun (VIDEO)
Cum se prepara Gulas la ceaun din: vita, ulei, ceapa rosie, cartofi, morcovi, telina, rosii in bulion, ardei gras, usturoi, sare, piper, boia, chimen si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne vită (mânzat sau viţel) 50 ml ulei 4 cepe roşii 5-6 cartofi 5 morcovi 1/2 ţelină mică 1 conservă roşii în bulion 1 ardei gras […]
Reteta zilei: Retete cu vita
Reteta zilei: Vita cu broccoli la tigaie Vita cu broccoli la tigaie din: muschi de vita, broccoli, ceapa, zahar brun, amidon, sos de soia, vin de orez, ulei, apa. orez, usturoi, ghimbir, supa de pui, sos de soia, sos de stridii, piper. Poate te intereseaza si: Vita in sos de rosii Vita cu cartofi dulci […]
Reteta zilei: Pateuri cu carne de vita
Pateuri cu carne de vita din: faina, apa, ulei de masline, vodca, carne de vita, zahar, ceapa, lapte, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 1/2 cani de faina 1/2 cană de apă 4 linguri de ulei de măsline 1 linguriță vodcă 1kg carne tocata de vita 1/2 linguriță zahăr 1/2 ceapa tocata marunt 6 […]
Reteta zilei: Vita cu legume la tava
Vita cu legume la tava din: carne de vita, varza, cartofi, uleid e masline, coriandru, seminte de mustar, dafin, pudra de usturoi, rozmarin, sare, unt, piper. Ingrediente: 3 kg de carne de vită 1 varză 8 cartofi 2 linguri de ulei de măsline 1/2 linguriță de coriandru 1/2 linguriță semințe de muștar 2 frunze de […]
Reteta zilei: Hamburger picant cu vita
Hamburger picant cu vita din: carne de vita, chifle, ceapa, usturoi, ardei gras, ketchup, mustar, zahar brun, sos worchestershire, otet, piper cayenne, ulei de masline, branza. Ingrediente: 1 kg carne tocata de vita 4 chifle 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi tocat 1/2 ardei gras tocat 3/4 cană de ketchup 1 1/2 linguriță de […]
Reteta zilei: Supa de vita cu varza
Supa de vita cu varza din: carne de vita, varza, cartofi, morcov, sos de rosii, ceapa, unt, dafin, apa, piper, sare, marar, ceapa verde, smantana. Ingrediente: 1 kg carne de vita taiata cuburi 1/2 varză tocată mărunt 2 cartofi taiati cubulete 1 morcov ras 1 1/2 lingură sos de roșii 1 ceapa tocata 2 linguri […]
Reteta zilei: Hamburgeri cu vita si legume
Hamburgeri cu vita si legume din: carne de vita, pesmet, ou, chifle, muraturi, rosie, ceapa, salata, branza, ulei, mustar, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocata de vita 1/3 cană pesmet 1 ou 4 chifle murături feliate 1 roșie feliată 1/2 ceapa feliata 2 frunze de salată 4 felii de branza 1 lingura […]
Reteta zilei: Tacos cu vita
Tacos cu vita din: carne de vita, condimente, sos tacos, apa, lipii, salata verde, rosie, cheddar. Ingrediente: 1 kg carne tocata de vita condimente, dupa preferinta 6 linguri sos tacos 1/3 cană apă 6 lipii pt tacos 1 cană de salată verde mărunțită 1 roșie tocată 2/3 cană de brânză cheddar rasa Mod de preparare: […]
Reteta zilei: Chiftele cu sos de rosii
Chiftele cu sos de rosii din: carne tocata de vita, pesmet, usturoi, ceapa, sos de rosii, oua, smantana, patrunjel, ulei, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 1.5 carne tocata de vita 3/4 cană pesmet 3 căței de usturoi tocat 1/2 ceapa tocata 2/3 cană sos de roșii 3 ouă 2/3 cană smântână 1 linguriță patrunjel 2 linguri […]
Reteta zilei: Supa de perisoare cu verdeata
Supa de perisoare cu verdeata din: carne de vita, apa, cartofi, orez, morcov, ceapa, usturoi, ulei de masline, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg carne tocata de vita 8 cani de apa 2 cartofi tăiați cuburi 1/4 cană de orez 1 morcov ras 1/2 ceapa tocata marunt 1 cățel de usturoi tocat 2 linguri […]
Reteta zilei: Paste umplute
Paste umplute din: vita, paste, ceapa, usturoi, rosii, sos de rosii, busuioc, mozzarella, parmezan, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg carne tocata vita 20 paste de umplut 1 ceapa tocata 3 căței de usturoi tocat 2 roșii 2 linguri sos de roșii 1/3 linguriță de busuioc uscat 1 cană de brânză mozzarella, rasă 1/3 […]