Limba de vita cu sos remoulade

Limba de vita cu sos remoulade

Limba de vita cu sos remoulade din: limba, ceapa, morcov, patrunjel, piper, sare, maioneza, castraveciori murati, mustar, ceapa, marar, otet. Ingrediente: 1 kg limbă de vită 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 10 boabe de piper sare Pentru sos: 1 pahar maioneză 2-3 castraveciori muraţi, mici piper alb măcinat 1 linguriţă muştar 1 […]

Kebab de vita

Kebab de vita

Kebab de vita din: pulpa de vita, usturoi, piper, sare, bulion, ceapa, unt, dafin, supa de oase, vinete, unt, usturoi, cascaval, zahar, faina, lapte. Ingrediente: 750 g pulpă de vită, tăiată cubulete 4 căţei usturoi, tocat mărunt 5 g piper alb pisat 10 g sare 50 g bulion 80 g ceapă tăiată mărunt 75 g […]

Gulas de vita cu ardei si rosii

Gulas de vita cu ardei si rosii

Gulas de vita cu ardei si rosii din: carne de vita, ceapa, ardei, rosii, boia, sare, piper. Ingrediente: un kg carne de vită un kg ceapă un kg ardei gras roşu 250 ml ulei o lingură boia o linguriţă boia iute 4 roşii bine coapte 2 linguri bulion sare piper   Mod de preparare: Ceapa se […]

Vrabioara de vita cu ulei de masline

Vrabioara de vita cu ulei de masline

Vrabioara de vita cu ulei de masline din: vrabioara, sare, unt, ulei de masline. Ingrediente: 1 bucata vrabioara (de 250 g) sare grunjoasă ulei de măsline etravirgin 100 g unt     Mod de preparare: Se presară sarea peste bucata de carne şi apoi se stropeşte cu puţin ulei. Se lasă carnea la temperatura camerei […]

Ghiveci cu pulpa de vita

Ghiveci cu pulpa de vita

Ghiveci cu pulpa de vita din: pulpa de vita, ardei, rosii, ceapa, boia, ou, iaurt, branza. Ingrediente: 400 g pulpă de vită un ardei 2 roşii o ceapă 4 cartofi boia un ou un pahar iaurt o felie brânză feta 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Ceapa şi carnea tăiate cât mai […]

Perisoare de vita cu sos de ciuperci

Perisoare de vita cu sos de ciuperci

Perisoare de vita cu sos de ciuperci din: carne de vita, ciuperci, paine, oua, verdeata, faina, bulion, smantana, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de vită 600 g ciuperci proaspete 250 g pâine 2 ouă 1 legătură verdeaţă 1 lingură făină 2 linguri bulion 250 ml smântână sare piper ulei   Mod de preparare: […]

Vrabioara de vita cu legume

Vrabioara de vita cu legume 

Vrabioara de vita cu legume din: vrabioara, ulei, cartof, morcovi, patrunjel, sare, patrunjel, suc de rosii. Ingrediente: 150 g vrăbioară de vacă 1 linguriţă cu ulei 1 cartof 2 morcovi 1 rădăcină de pătrun­jel sare frunze de pătrunjel 1 ceaşcă mare cu suc de roşii   Mod de preparare: Curăţaţi legumele, tăiaţii-le felii mari şi fierbeţi-le […]

Muschi de vita cu sote de morcovi

Muschi de vita cu sote de morcovi

Muschi de vita cu sote de morcovi din: muschi de vita, morcov, unt, sare, patrunjel. Ingrediente: 150 g muşchi de vita 1 morcov mare 1 linguriţă cu unt sare pătrunjel     Mod de preparare: Spălaţi bucata de carne, uscaţi-o într-un prosop de in, împănaţi-o cu feliuţe de morcov. Aşezaţi carnea într-un vas emailat cu […]

Frigarui de vita cu lamâie si sos de rosii

Frigarui din ficat de vita

Frigarui din ficat de vita din: ficat de vita, sare, piper, usturoi, ghimbir, chili, ulei. Ingrediente: 500 g ficat de vită 1/2 linguriţa sare piper o lingurită ghimbir o lingura usturoi pisat 1-2 lingurite praf de chili 4-5 linguri sos picant 50 ml ulei   Mod de preparare: Se taie ficatul în cuburi cât mai egale […]

Antricot de vita marinat la gratar

Antricot de vita marinat la gratar din: antricot de vita, bere, lamaie. Ingrediente: 4 bucăţi de antricot de vită 500 ml bere 1 lingură zeamă de lămâie     Mod de preparare: Se aşază 4 bucăţi de antricot de vită într-un castron, se pudrează cu sare, se toarnă 500 ml bere amestecată cu 1 lingură zeamă […]

ntricot de vita cu porumb crocant

Antricot de vita in bere 

Antricot de vita in bere din: antricot de vita, bere, lamaie. Ingrediente: 3-4 bucăţi de antricot de vită 450-500 ml bere zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se aşază bucăţile de antricot de vită într-un castron, se pudrează cu sare, se toarnă 500 ml bere amestecată cu 1 lingură zeamă de lămâie. Se acoperă vasul şi […]

Antricot de vită în sos de mărar

Antricot de vita marinat cu bere 

Antricot de vita marinat cu bere din: antricot de vita, bere, lamaie. Ingrediente: 5 bucăţi de antricot de vită 500 ml bere zeamă de lămâie     Mod de preparare: Bucăţile de antricot se dau cu sare, se toarnă 500 ml bere amestecată cu 1 lingură zeamă de lămâie. Se acoperă vasul şi se pune la frigider […]

Ciorba de vita cu taitei 

Ciorba de vita cu taitei

Ciorba de vita cu taitei din: coaste de vita, morcovi, ceapa, patrunjel, gulie, telina. Ingrediente: 1 kg coaste de vită 2 morcovi 1 ceapă uscată 2 rădăcini de pătrunjel 1 păstârnac 1 gulie mică 1 ţelină mică sare piper 2 cuburi de vită taitei   Mod de preparare: Se pun coastele la fiert în apă rece cu […]

Vita in stil grecesc

Vita in stil grecesc din: carne de vita, ceapa, usturoi, chimen, cimbru, bulion, ulei. Ingrediente: un kg carne de vită un kg ceapă albă mică 4 căţei usturoi o foaie dafin o linguriţă chimen o linguriţă cimbru uscat 100 ml oţet din vin 80 g bulion 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: […]

Vita cu cimbru si chimen

Vita cu cimbru si chimen

Vita cu cimbru si chimen din: carne de vita, ceapa, usturoi, chimen, cimbru, ulei. Ingrediente: un kg carne de vită un kg ceapă 4 căţei usturoi o foaie dafin o linguriţă chimen o linguriţă cimbru 100 ml oţet din vin 80 g bulion 2 linguri ulei sare si piper   Mod de preparare: Carnea se căleşte […]

Rulada aromata din muschiulet de vita

Rulada aromata din muschiulet de vita din: muschi de vita, mustar, ansoa, ceapa, rozmarin, boia, salvie, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 600 g muşchiuleţ de vită 2 linguri de muştar iute 1 linguriţă pastă de anşoa 1 ceapă rozmarin salvie maghiran cimbru boia sare piper   Mod de preparare: Se taie în 8 felii, pe lung, […]

Paste cu roşii cherry şi busuioc

Reteta zilei: Paste cu carne de vita si sos de rosii

Paste cu carne de vita si sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, vita, cimbru, dafin, pasta de tomate, lapte, vin rosu, rosii, sare, piper, paste, parmezan, patrunjel. Ingrediente:  3 linguri ulei de măsline 1 ceapă, tocata 1 ceașcă morcovi, tocat 1 cană telină, tocată 1 lingura de usturoi proaspăt, tocat […]

Carne de vita cu chimen

Carne de vita cu chimen

Carne de vita cu chimen din: carne de vita, ceapa, usturoi, chimen, cimbru, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de vită 1 kg ceapă 4 căţei usturoi o foaie dafin o linguriţă chimen o linguriţă cimbru 100 ml oţet din vin 80 g bulion 2 linguri ulei sare si piper   Mod de preparare: Carnea se căleşte […]

Muschi de vita cu sote de morcovi

Muschi de vita cu cimbru

Muschi de vita cu cimbru din: muschi de vita, cimbru, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 felii muşchi de vită 2 crenguţe cimbru 2 crenguţe rozmarin 6 linguri ulei o linguriţă piper alb sare grunjoasă   Mod de preparare: Se aşază carnea într-un vas şi se presară cu cimbru, rozmarin şi piper. Se stropeşte cu […]

Muschi aromat

Vita aromata cu rozmarin 

Vita aromata cu rozmarin din: muschi de vita, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3-4 felii muşchi de vită 2 crenguţe rozmarin 6 linguri ulei o linguriţă piper alb sare grunjoasă           Mod de preparare: Se aşază carnea într-un vas şi se presară cu rozmarin şi piper. Se stropeşte cu ulei şi se […]

Chiftele de vita cu sos

Chiftele de vita cu sos

Chiftele de vita cu sos din: carne de vita, paine, lapte, unt, ceapa, ansoa, capere. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 3 felii pâine de-o zi 1 pahar lapte 100 g unt 1 ceapă mică 1 ou 5 fileuri de anşoa sau hering sărat 3 linguri capere 1 legătură pătrunjel supă 5 linguri smântână […]

Burger de vita cu salata

Burger de vita cu salata din: carne de vita, pesmet, ceapa, usturoi, boia, sare, piper. Ingrediente: Pentru chiftele: 500 g carne de vită, tocată 1 ou 2 linguri pesmet 1 ceapă mică sare piper 3-4 căţei de usturoi 1-2 linguri pastă de ardei 1/2 linguriţă coriandru, opţional 1/2  linguriţă boia de ardei Pentru garnitură: 1 […]

Tartă din foitaj cu legume

Tarta cu carne de vita si legume

Tarta cu carne de vita si legume din: friptura de vita, ceapa, morcovi, broccoli, zucchini, chili, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4-5 bucăţi de friptură de vită 1 foaie de aluat foitaj 1 ceapă mică 2 morcovi 1 zucchini 70 g broccoli congelat 1 linguriţă fulgi de chili ulei pentru călit sare piper   Mod de preparare: […]

Carne de vita Kobe

Carne de vita Kobe

Iîn Japonia, carnea de vită Kobe se vinde la preţuri piperate, iar iubitorii de vită de pretutindeni o consideră o delicatesă desăvârşită. Este fragedă, aromată şi oferă din belşug un gust descris ca picant, delicios, cu o aromă intensa de carne. Ceea ce face carnea Kobe deosebită este vita din specia Wagyu a rasei negre […]

Carnea de vita sfaraita

Carnea de vita sfaraita

Carnea de vită sfaraita este o mâncare cu influenţe asiatice, demnă de numele ei ispititor, cu un gust ce îndeplineşte toate aşteptările. Mai întâi, se alege o bucată de carne fragedă, muşchi, antricot fără os sau vrăbioară. Se taie în fâşii subţiri, cât o îmbucătură, şi se marinează într-o combinaţie de arome care diferă de […]

Vacuta cu rosii

Coaste scurte de vita

Coastele scurte provin din partea din faţă a vitei şi sunt, prin urmare, mult mai solicitate (dacă ne gândim la toate acele mişcări de aplecare pe care le face animalul în timp ce paşte). Din acest motiv ele sunt mai tari şi mai grase decât alte bucăţi de carne. Această problemă se poate rezolva, însă, […]

Limba de vaca cu masline

Limba de vaca cu masline din: limba, ceapa, telina, morcov, masline, ulei, sare. Ingrediente: o bucată limbă de vacă 2 cepe un morcov o felie rădăcină ţelină 150 g măsline 2 foi dafin 3 linguri pastă de roşii o lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Limba se pune la fiert şi prima apă […]

Curry de vită şi sos de iaurt

Curry rosu din carne de vita

Aceasta este una dintre reţetele de referinţă de bucătăriei thailandeze.Un bol fierbinte de curry este învăluit în aroma condimentelor picante, a nucii de cocos bogate şi cremoase şi a coriandrului proaspăt. Acest fel de mâncare se serveşte cu mult sos alaturi de o porţie de orez. Culoarea se datorează ardeilor iuţi roşii. Ardeii măcinaţi se […]

Carnati preparati in casa

Boerwors

Această specialitate rustică are o lungă tradiţie în rândul coloniştilor şi a urmaşilor lor din Africa de Sud. Ingredientele sunt simple: carne de vită tocată, bucăţi de speck (slănina tare de sub pielea porcului), condimente şi, foarte important, oţet, toate acestea fiind la îndemâna tuturor acum 200 de ani, când a fost pregătit pentru întâia […]

Carne de vita Bulgogi

Bulgogi înseamnă în coreeană „carne de foc” şi este cel mai popular fel de mâncare cu carne de vită coreean. Reţeta are la bază o marinată simplă, din ingrediente de provenienţă asiatică uşor de procurat: sos de soia, mirin (vin de orez), ulei de susan, seminţe de susan, usturoi, ghimbir şi zahăr. Se alege o […]

Carne de vita Wellington

Carne de vita Wellington din: muschi de vita, ulei, unt, ciuperci, ficat, ou. Ingrediente: 1 lingură ulei vegetal 1 lingură unt 1,5 kg muşchi de vită 250 g ciuperci mici, tăiate felii 175 g pate de ficat 400 g aluat de foitaj 1 ou bătut   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 220°C. Intr-o tigaie […]

Piept de vita

Piept de vita

Pieptul de vacă este perfect pentru o friptură la grătar, cu condiţia să fie preparat în mod adecvat, pentru că este o bucată de carne destul de grasă şi de tare. Friptura la grătar este foarte răspândită în Statele Unite şi în special în Texas. Există două metode principale de a frige carne la grătar, […]