Steak de Miel cu Sos de Mentă și Lămâie

Printeaza

Steak de Miel cu Sos de Mentă și Lămâie din: cotlete de miel, ulei, usturoi, sare, piper, rozmarin, menta, otet, zahar, suc de lamaie.

Savurați esența primăverii pe farfurie cu această rețetă de steak de miel, acompaniat de un sos răcoritor de mentă și lămâie.

Această combinație clasică își propune să aducă în prim-plan aroma bogată și distinctă a cărnii de miel, echilibrând-o cu notele proaspete și aromatice ale sosului de mentă.

Este o rețetă care promite nu doar să vă stimuleze papilele gustative, dar și să transforme orice masă într-o ocazie specială.

Reteta Steak de Miel cu Sos de Mentă și Lămâie

Ingrediente:

Pentru Steak de Miel:

  • 4 cotlete de miel (aproximativ 200 g fiecare)
  • 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • Sare de mare și piper negru măcinat, după gust
  • Rozmarin proaspăt (opțional)

Pentru Sosul de Mentă:

  • 100 g frunze de mentă proaspete
  • 50 ml oțet de vin alb
  • 2 linguri de zahăr
  • Sucul de la 1 lămâie
  • Sare și piper, după gust

Mod de Preparare:

Preîncălziți grătarul la temperatură medie-înaltă.

Frecați cotletele de miel cu ulei de măsline, usturoi, sare, piper și rozmarin.

Grătarați cotletele de miel pe fiecare parte timp de 3-4 minute pentru o gătire medie-rare sau ajustați conform preferințelor.

Lăsați carnea să se odihnească timp de 5 minute înainte de servire

Prepararea Sosului de Mentă:

Într-un blender, combinați frunzele de mentă, oțetul de vin alb, zahărul și sucul de lămâie. Blenduiți până la obținerea unei consistențe fine.

Asezonati cu sare și piper, după gust.

Lăsați sosul să se odihnească pentru cel puțin 20 de minute înainte de servire pentru a permite aromelor să se îmbine.

Valori Nutriționale (per porție):

  • Calorii: 320 kcal
  • Proteine: 25 g
  • Grăsimi: 20 g (saturate 7 g)
  • Carbohidrați: 8 g
  • Fibre: 1 g
  • Zahăr: 6 g
  • Sodiu: 240 mg

Acest fel de mâncare este ideal servit alături de o garnitură de legume de primăvară, cum ar fi sparanghelul sau mazărea.

Un vin roșu cu taninuri moi, cum ar fi Merlot sau un Pinot Noir, complementează de minune profunzimea aromei cărnii de miel.

Dacă preferați un sos mai puțin dulce, reduceți cantitatea de zahăr sau adăugați mai mult suc de lămâie pentru echilibru.

Această rețetă nu doar că îți va îmbogăți repertoriul culinar, dar va aduce și un strop de eleganță oricărei mese. Îndrăznește să experimentezi și să împărtășești bucuria gusturilor autentice cu cei dragi.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.