Tartine aromate cu ansoa

Tartine aromate cu ansoa

Tartine aromate cu ansoa din: ansoa marinat, rosii, chifle, piper, boia. Ingrediente: 200 g anșoa marinat 2 roșii 2 chifle piper boia de ardei dulce   Mod de preparare: Se taie chiflele pe jumătate, pe lung și se prăjesc. Se taie roșiile rondele groase de 1cm. Se scot bucățile de anșoa din marinată și se […]

Tartine cu oua si gulii

Tartine cu oua si gulii

Tartine cu oua si gulii din: oua, franzela, gulii, salata verde, ceapa, mustar, smantana, ulei, sare. Ingrediente: 5 ouă fierte 1 franzelă neagră 2 gulii 1 salată verde 2 fire de ceapă 1 lingură de muştar 1 lingură de smântână ulei sare   Mod de preparare: Pune gălbenuşurile într-un bol şi freacă-le cu muştar şi ulei […]

Tartine cu unt si cotlet

Tartine cu unt si cotlet

Tartine cu unt si cotlet din: unt, paine neagra, cotlet, piper rosu, coriandru boabe, chimen, ienibahar, sare. Ingrediente: 30 g de pâine neagră 8 g unt 30 g cotlet copt 2 linguri de piper roşu 2 linguri de coriandru boabe 1 linguriţă de chimen 1 lingură de ienibahar boabe 1/2 linguriţă de sare de mare, […]

Tartine cu hribi

Tartine cu hribi

Tartine cu hribi din: paine de casa, cascaval, hribi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii mari de pâine de casă 280 g caşcaval 4-5 hribi de dimensiune medie 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper   Mod de preparare: Taie caşcavalul cât mai subţire şi aşază-le pe feliile de […]

Platou de tartine cu somon 

Platou de tartine cu somon 

Platou de tartine cu somon din: bagheta, vinete, ceapa, ulei, branza, boia, chimen, sare, smantana, somon, mascarpone, piper, parmezan. Ingrediente: Pentru tartina cu salata de vinete: baghetă de pâine vinete congelate ceapă ulei sare şvaiţer Pentru tartina cu crema de branza: baghetă de pâine brânză de vaci unt boia de ardei dulce chimen făină supă de […]

Gustari calde

Va prezentam cateva gustari calde delicioase si savuroase: Reteta zilei: Sandwich cald cu cheddar Sandwich cald cu cheddar din: paine, cheddar, mustar, unt. Ingrediente:  2 felii paine ½ ceasca branza cheddar, rasa 1 lingurita muștar Dijon 2 linguri unt   Mod de preparare: Ungeți o felie de paine cu muștar Dijon, iar alta cu unt. […]

Gustare cu masline

Reteta zilei: Gustare cu branza si masline

Gustare cu branza si masline din: paine, struguri, masline, ulei de masline, branza, marar, piper. Ingrediente:  4 felii pâine ¾ ceasca struguri, feliati 6 linguri de măsline verzi feliate ½ ceasca branza tartinabila 2 linguri ulei de măsline 2 linguri de marar tocat piper negru   Mod de preparare: Pregatiti ingredientele si taiati coaja de […]

Tartine cu rosii si branza feta

Tartine cu rosii si branza feta

Tartine cu rosii si branza feta din: paine, rosii, feta, ou, frunze de busuioc, ulei de masline, boabe de piper, sare. Ingrediente: 8 felii de pâine toast 200 g roşii uscate în ulei 180 g feta 1 ou 8-10 frunze de busuioc 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură boabe de piper alb şi […]

Platou de tartine cu somon 

Platou de tartine

Platou de tartine din: bagheta, vinete, ceapa, ulei, branza, boia, chimen, sare, smantana, somon, mascarpone, piper, parmezan. Ingrediente: Pentru tartina cu salata de vinete: baghetă de pâine vinete congelate ceapă ulei sare şvaiţer Pentru tartina cu crema de branza: baghetă de pâine brânză de vaci unt boia de ardei dulce chimen făină supă de carne […]

Tartine cu avocado si ansoa

Tartine cu crema de branza si avocado

Tartine cu crema de branza si avocado din: bagheta, unt, crema de branza, marar, ceapa verde, usturoi, avocado, lamaie si piper negru. Ingrediente: 1 bagheta 2 linguri de unt topit crema de branza ¼ cana de marar tocat 2 fire ceapa verde, tocata 1 cațel de usturoi, pisat 1 avocado 1 lamaie piper negru proaspat […]

Tartine cu pasta de ficat si verdeata

Tartine cu pasta de ficat si verdeata

Tartine cu pasta de ficat si verdeata din: ficat, oua, unt, marar, sare, piper, mustar. Ingrediente: 100 g pastă de ficat 1-2 ouă fierte tari 50-100 g unt mărar verde sare piper 2 linguriţe de muştar   Mod de preparare: Se amestecă untul, pasta de ficat şi gălbenuşul ouălor. Se adaugă 1-2 linguri de muştar. Când […]

Tartine cu pasta de ficat si verdeata

Tartine cu pasta de ficat si marar

Tartine cu pasta de ficat si marar din: ficat, oua, unt, marar, sare, piper, mustar. Ingrediente: circa 100 g ficat fript sau prăjit 1-2 ouă fierte tari 50-100 g unt mărar verde sare piper opţional: 2 linguriţe de muştar   Mod de preparare: Ficatul fript sau prăjit este trecut prin maşina de tocat, obţinându-se o pastă.  Se amestecă […]

Tartine cu file de somon

Tartine cu file de somon 

Tartine cu file de somon din: file de somon, avocado, suc de lamaie, smantana, mustar, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 200 g file de somon preparat la cuptor 1 avocado 1 lingura suc de lamaie 150 ml smantana 1 lingura mustar sare piper 1 legatura ceapa verde   Mod de preparare: Se toacă mărunt fileul de […]

Tartine cu pasta de ficat si verdeata

Tartine cu pasta de ficat si unt

Tartine cu pasta de ficat si unt din: ficat, oua, unt sau margarina, marar, sare, piper, mustar. Ingrediente: circa 100 g pastă de ficat 1-2 ouă fierte tari 50-100 g unt (sau margarină) mărar verde sare piper 2 linguriţe de muştar   Mod de preparare: Se amestecă untul, pasta de ficat şi gălbenuşul ouălor. Eventual, se […]

Tartine aromate cu ansoa

Tartine cu pesto si ansoa

Tartine cu pesto si ansoa din: cartof, paine, mozzarella, ansoa, capere, lamaie, usturoi, pesto, masline, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: un cartof o pâine feliată 300 g mozzarella un borcan fileuri de anşoa picante două linguri de capere o lămâie 4 căţei de usturoi două linguri de pesto de busuioc 100 g măsline sare […]

Tartine cu ardei gras

Tartine cu peste si capere

Tartine cu peste si capere din: ulei de masline, tulpini de telina, suc de lamaie, zahar tos, castravete, marar, capere, somon. Ingrediente: 1 lingura ulei de măsline 3 tulpini de ţelină, tăiate rondele fine zeama şi sucul de la 1 lămâie 1/2 linguriţă zahăr tos 1 castravete, curăţat de coajă şi seminţe şi tăiat rondele […]

Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua din: oua, maioneza, smantana, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 ouă 2 linguri maioneză 4 linguri smântână o legătură ceapă verde o legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ouăle se pun la fiert şi se lasă să fie tari. Intre timp, smântână si maioneza se amestecă. Se adaugă […]

Bruschete cu Camembert

Bruschete cu Camembert din: bagheta, faina, seminte, cimbru, pere, branza. Ingrediente: brânză Camembert cimbru pere 1 bagheta seminte faina   Mod de preparare: Se taie oblic 1 baghetă rustică cu multe seminţe şi făină de secară, obţinând felii lunguieţe. O tavă mare de aragaz se tapetează cu hârtie de copt, iar cuptorul se încinge la […]

Tartina cu usturoi

Tartine cu icre si masline

Tartine cu icre si masline din: franzela, icre, gris, ulei, lamaie, masline, andive. Ingrediente: 1 franzelă 100 g icre 2 linguri cu gris 1 cană cu ulei 1/2 lămâie măsline fără sâm­buri 2 andive 1/2 ceapă de apă   Mod de preparare: Spălaţi icrele de sare sau săraţi-le cu o zi înainte de a le folosi […]

Tartine delicioase cu pasta de sardele

Tartine cu pasta de peste (sardele)

Tartine cu pasta de peste (sardele) din: peste in ulei (sardele), unt sau margarina, castraveciori murati, piper. Ingrediente: 1 conservă peşte în ulei (de preferat sardele) 4 linguri unt sau margarină 1-2 castraveciori muraţi piper   Mod de preparare: Se pasează peştele, eliminând eventualele oase. Se adaugă untul şi se freacă amestecul. In final se […]

Pateu din boabe de fasole

Tartine cu pasta de ficat

Tartine cu pasta de ficat din: ficat, oua, unt sau margarina, marar, sare, piper, mustar. Ingrediente: circa 100 g ficat fript sau prăjit (sau pastă de ficat/pateu din conservă) 1-2 ouă fierte tari 50-100 g unt (sau margarină) mărar verde sare piper opţional: 2 linguriţe de muştar   Mod de preparare: Ficatul fript sau prăjit (eventual cu […]

Tartine cu şunca

Tartine cu pasta de sunca sau de pastrama

Tartine cu pasta de sunca sau de pastrama din: sunca sau pastrama de porc, ou, unt sau margarina, piper, mirodenii. Ingrediente: 150 g şuncă sau pastramă de porc 1 ou fiert tare 4 linguri unt (sau margarină) piper, alte mirodenii (opţional)   Mod de preparare: Şunca sau pastrama (eventual friptură rece) se trece prin maşina […]

Tarta cu branza, smantana si oua

Tarta cu branza, smantana si oua din: aluat de foitaj, branza telemea, branza de burduf, smantana, oua, ceapa verde, patrunjel verde, marar verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 300 g branza telemea 200 g branza de burduf 200 ml smantana 7 oua 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel verde 1 legatura […]

Scovergi simple cu drojdie

Scovergi cu branza de vaci si smantana

Scovergi cu branza de vaci si smantana din: faina, drojdie, lapte, zahar, galbenusuri, sare, smantana, ulei, branza de vaci, ou, zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie proaspata 500 ml lapte 2 linguri cu zahar 2 galbenusuri 1 lingurita cu sare 200 ml smantana 2 linguri cu ulei ulei pentru prajit pentru umplutura: […]

Tartine cu pate de somon

Tartine cu pate de somon din: file de somon, esalota, zeama de lamaie, coaja de lamaie, vermut sec, unt sarat, marar, paine alba. Ingrediente: 500 g file de somon fara pielita 1 esalota, taiata felii zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 150 ml vermut sec sau vin alb 100 g unt sarat 1/2 […]

Turtite din dovlecei

Turtite cu dovleac

Turtite cu dovleac din: faina, praf de copt, scortisoara, oua, zahar, lapte, miez de dovleac, ulei, sare, nuci si stafide. Ingrediente: 500 g faina 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat 1/2 lingurita scortisoara rasa fin 3 oua 50 g zahar 300 ml lapte 300 g miez fin de dovleac 3 linguri ulei sare ornare: 150 […]

Foitaj umplut cu ciuperci

Foitaj umplut cu ciuperci din: galbenusuri, bureti, arpagic, usturoi, ulei de floarea soarelui, vin, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 galbenusuri 400 g bureti 2 bucati arpagic 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de floarea soarelui 50 ml vin alb sec 3 linguri smantana 1 lingura patrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: […]

Tarta gustoasa cu ciuperci

Tarta gustoasa cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, praz, telemea de oaie, oua, smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 cartofi 200 g ciuperci 1 fir de praz 150 g branza telemea de oaie 3 oua 3 linguri smantana 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se spală bine cartofii, se fierb în coajă, se […]

3 retete de tarte cu dovleac va asteapta sa le incercati

Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati.   Tarta cu dovleac si ricotta Tarta cu dovleac […]

Tartine cu sos de hrean

Tartine cu sos de hrean din: smantana, radacina de hrean, mustar dijon, otet alb, zahar pudra, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 120 ml smantana 40 g radacina de hrean 1 lingurita de mustar Dijon 2 lingurite de otet alb 1 lingurita zahar pudra 1 lingura de cimbru proaspat, tocat marunt sare si piper negru proaspat macinat […]

Tartine cu avocado si ansoa

Tartine cu avocado si somon

Tartine cu avocado si somon din: file de somon, avocado, suc de lamaie, smantana, mustar, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 200 g file de somon preparat la cuptor 1 avocado 1 lingura suc de lamaie 150 ml smantana 1 lingura mustar sare piper 1 legatura ceapa verde   Mod de preparare: Se toacă mărunt fileul […]