Ccoktail

Cele Mai Spectaculoase Cocktailuri pentru Masa de Revelion: Rețete, Sfaturi și Decoruri Festive

Cele Mai Spectaculoase Cocktailuri pentru Masa de Revelion: Rețete, Sfaturi și Decoruri Festive. Sărbătorirea trecerii în noul an merită cele mai strălucitoare și savuroase cocktailuri! Ora magică a bătut, iar clopotele noului an se pregătesc să răsune! Ce modalitate mai bună de a întâmpina acest moment decât cu un pahar strălucitor de cocktail în mână? […]

Fursecuri de Crăciun – Deliciul Sărbătorilor

Fursecuri de Crăciun – Deliciul Sărbătorilor din: unt, zahar pudra, oua, extract de vanilie, faina, pastaie de vanilie, sare, nuca, stafide, zahar pudra.   Ingrediente: 200 g unt la temperatura camerei 150 g zahăr pudră 2 ouă 1 linguriță extract de vanilie 400 g făină 1/2 linguriță praf de copt O păstaie de vanilie (opțională) […]

retete

Drob traditional de miel – usor de preparat

Drob traditional de miel din: inima, ficatul si plamanii de la un miel, ceapa, marar, patrunjel, morcov, ceapa verde, radacina de patrunjel, aluat, paine, piper si ulei. Drobul de miel este un preparat culinar tradițional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorii de Paște.   Ingredinte: inima, ficatul si plaminii de la miel […]

Tiramisu cu coacăze roşii

Reteta zilei: Deserturi pentru Craciun

Reteta zilei: Tiramisu O reteta delicioasa de tiramisu din: piscoturi, oua, crema mascarpone, esenta migdale, cafea, coniac, zahar si cacao. Ingrediente: 500 g piscoturi (de preferat boromir) 4 oua 500 g crema mascarpone 1 esenta migdale 1 l cafea Coniac 4 linguri zahar Cacao   Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se […]

Reteta zilei: Meniu de Craciun

Reteta zilei: Porchetta Porchetta din: pulpa de porc, sare, condimente, boia de ardei, fulgi de ardei rosu, piper, usturoi, ulei de masline.   Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc sare 1 ½ lingurita condimente italiene 1 lingurita boia de ardei ½ lingurita fulgi de ardei rosu ½ lingurita piper negru 3 catei de usturoi , […]

Toba cu sorici si slanina

Toba cu sorici si slanina

Toba cu sorici si slanina din: carne de porc, sorici, slanina, sare, piper, dafin. Ingrediente: 2 picioare inferioare de porc o bucată de carne slabă sorici slanina piper dafin sare   Mod de preparare: Se pun la fiert 2 picioare inferioare de porc, o bucată de carne slabă de la capul muşchiului sau limbă, şorici […]

Toba cu usturoi si dafin

Toba cu usturoi si dafin

Toba cu usturoi si dafin din: organe de porc, burta de vita, usturoi, gelatina, malai, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1 kg organe de porc 500 g burtă de vită 20 g usturoi 10 g gelatină mălai sare grunjoasă piper foi de dafin   Mod de preparare: Pui organele la fiert în apă cu sare, […]

Toba in aspic

Toba in aspic

Toba in aspic din: stomacul porcului, carne slaba, sorici, slanina, picioare de porc, limba de porc. Ingrediente: stomacul porcului 1 kg carne slabă de porc şorici slănină picioare de porc limbă   Mod de preparare: Pârleşti picioarele de porc, înlături unghiile cornoase, le freci uşor cu mălai, le pui la fiert în apă care clocoteşte. […]

Toba traditionala de porc

Toba traditionala de porc – usor de preparat

Toba traditionala de porc din: capatana de porc, carne de porc, limba de porc, otet, stomac de porc, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 1/4 căpăţână de porc 300 g carne de porc o limbă porc 2 linguri oţet un stomac porc sare piper cimbru   Mod de preparare: Stomacul se pune în apă rece cu oţet si […]

Pasca vanilata

Pasca vanilata

Pasca vanilata din: faina, drojdie, oua, zahar, lapte, unt, ulei, sare, branza, smantana, stafide. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină un plic drojdie uscată 2 ouă 5 linguri zahăr 100 ml lapte 80 g unt 20 ml ulei sare Pentru umplutură: un kg brânză de vaci 200 g smântână 5 ouă + un gălbenu: 200 […]

Oua rosii traditionale

Oua rosii traditionale

Oua rosii traditionale din: oua, vopsea, otet, ulei. Ingrediente:  20 oua vopsea oua otet ulei     Mod de preparare: Se spala bine oualele si se pun la fiert intr-o cratita in apa rece. Dupa preferinte se pot fierbe dup ace clocoteste apa intre 10-20 minute. Se opreste focul si se pun in apa rece. […]

Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti

Oua rosii de Pasti

Oua rosii de Pasti din: oua, vopsea, otet. Ingrediente:  20 oua vopsea oua otet     Mod de preparare: Se spala bine oualele si se pun la fiert intr-o cratita in apa rece. Se pot fierbe dup ce clocoteste apa intre 10-20 minute. Se opreste focul si se pun in apa rece. Intre timp se fierb […]

Pasca de branza

Pasca aromata cu umplutura de ciocolata

Pasca cu umplutura de ciocolata din: faina, margarina, zahar, ciocolata, cacao, lapte, oua, zahar vanilat. Ingrediente: 250 g făină 125 g margarina 1 ou 50 g zahăr 1 praf de sare margarină pentru uns forma Umplutură: 100 g ciocolată de menaj 2 linguri cacao 2 linguri făină 200 ml lapte 4 ouă 100 g margarină […]

Muschi de porc cu legume si sos

Reteta zilei: Muschi de porc cu legume si sos

Muschi de porc cu legume si sos din: muschi de porc, ceapa, ardei, anason, usturoi, ghimbir, ulei, orez, ardei iute, zahar brun, piper cayenne, praf de ghimbir, piper, sare, padta de fasole , ulei, ketchup, otet de orez.   Ingrediente:  1 1/2 kg muschi de porc 1 ceapă 1 ardei verde 2 stelute anason 4-5 […]

Pasca cu gris

Pasca cu gris

Pasca cu gris din: branza, stafide, oua, gris, zahar. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g stafide 3 ouă 3 linguri griş 5 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat coaja rasă de la o lămâie   Mod de preparare: Se prepară umplutura, amestecând 500 g brânză de vaci cu 100 g stafide, 3 ouă, […]

Pasca delicioasa cu ciocolata

Pasca cu umplutura de ciocolata

Pasca cu umplutura de ciocolata din: faina, margarina, zahar, ciocolata, cacao, lapte, oua, zahar vanilat. Ingrediente: 250 g făină 125 g margarina 1 ou 50 g zahăr 1 praf de sare margarină pentru uns forma Umplutură: 100 g ciocolată de menaj 2 linguri cacao 2 linguri făină 200 ml lapte 4 ouă 100 g margarină […]

Vin de portocale

Ce bem de Sarbatori: Vin cu scortisoara

Vin cu scortisoara din: 40 g scorţişoară (baton, nu praf), 20 g vanilie, 1l vin roşu. Toate ingredientele se lasă împreună la macerat timp de o săptămână. Se strecoară şi se trage la sticlă. Se serveşte în cupe largi sau în căni din lut.  

Peste cu varza acra si sos de vin

Retete de Sarbatori: Peste cu sos de vin alb

Peste cu sos de vin alb Peşte, de orice fel, în cantităţile dorite, făină, ceapă, ulei, pastă de ardei (dulce), vin alb, rondele de lămâie fără coajă, zahăr, foaie de dafin, piper, tarhon tocat şi puţină pastă de roşii. Toate ingredientele se adaugă în funcţie de cantitatea de peşte. Peştele se fierbe în apă cu […]

retete

Salate gustoase pentru masa de Craciun

Salate gustoase pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Salata de quinoa cu vinegreta de lamaie   Salata de quinoa cu vinegreta de lamaie din: quinoa, apa, edamame, ridichi, ceapa verde, patrunjel, menta, ceapa rosie, lamaie, usturoi, otet, sare, piper. Ingrediente:  1 cană quinoa 2 cani apa 1 ceasca edamame 1/2 ceașcă ridichi tăiate în felii […]

retete

Cele mai bune Salate pentru masa de Craciun

Cele mai bune Salate pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Salata de vita cu dressing picant   Salata de vita cu dressing picant din: ardei iute, usturoi, sirop de artar, sos de peste, suc de lamaie, ulei de avocado, verdeata, rosii, ceapa rosie, castravete, coriandru, busuioc, menta caju, vita. Ingrediente dressing pentru salata:  1 linguriță […]

Pasca cu branza de vaci si stafide

Pasca cu branza de vaci si stafide

Pasca cu branza de vaci si stafide din: faina, branza, stafide, rom, vanilie, sare, lamaie, smantana. Ingrediente: aluat simplu de cozonac din 500 g făină 1 kg brânză de vaci grasă 200 g zahăr 50 g unt 1 fiolă esenţă de vanilie 1 fiolă esenţă de rom 1 linguriţă coajă de lămâie fin rasă 1/2 […]

Mucenici moldoveneşti

Mucenici moldovenesti cu esenta de rom

Mucenici moldovenesti cu esenta de rom din: faina, ou, lapte, ulei, margarina, zahar, drojdie, miere, esenta de rom, nuca. Ingrediente: 700 g făină un ou o cană lapte călduţ 2 linguri ulei 50 g margarina 100 g zahăr 50 g drojdie uscată coaja rasă de o lămâie un plic zahar vanilat Pentru sirop: 300 ml […]

Pasca umpluta cu orez

Pasca cu cas framantat si crusta de bezea

Pasca cu cas framantat si crusta de bezea din: 1kg făină de calitate, 7 ouă, 3 albuşuri, 500 ml lapte, 200 g zahăr tos, 200 ml ulei, 2 fiole esenţă de rom, coaja rasă de la o lămâie, 50 g drojdie de bere, 1 linguriţă sare fină, 1,250 kg caş, 175 g unt, 350 g smântână, 100 g griş fiert, 350 g zahăr tos, 4 ouă, 3 gălbenuşuri, 200 g stafide fără […]

Impletituri

Cozonac impletit, pentru Paste

Cozonac impletit, pentru Paste din: lapte, drojdie, unt, zahar, faina, sare, ou, zahar vanilat, cacao, stafide. Ingrediente: 140 ml lapte 11 g drojdie proaspătă 30 g unt topit 40 g zahăr praf 250 g făină 1/2 linguriţă de sare 1 gălbenuş 10 g zahăr vanilat 5 g cacao 5 g stafide 1 ou ca să ungi […]

Pasca fara blat, cu mandarine

Pasca fara blat, cu mandarine

Pasca fara blat, cu mandarine din: branza dulce, Amaretto, stafide, unt, zahar pudra, oua, zahar, gris, praf de budinca de vanilie, compot de mandarine, gelatina. Ingrediente: 750 g brânză dulce 4 linguri lichior Amaretto 100 g stafide 200 g unt 100 g zahăr pudră 6 ouă 80 g zahăr 80 g griş 1 plic praf […]

Pasca de ciocolata

Pasca de ciocolata (varianta)

Pasca de ciocolata (varianta) din: faina, cacao, oua, sare, unt, zahar pudra, praf de copt, branza dulce, mascarpone, vanilie, ciocolata, frisca. Ingrediente: Pentru aluat: 220 g făină 65 g cacao 1 ou 1 gălbenuş 1 praf de sare 120 g unt 100 g zahăr pudră 1 linguriţă praf de copt Pentru umplutură: 500 g brânză dulce […]

Cinci retete cu pui pentru masa de Paşte

Cozonac impletit, pentru masa de Paste

Cozonac impletit, pentru masa de Paste din: lapte, drojdie, unt, sare, oua, zahar pudra, faina, zahar vanilat, cacao, stafide, zahar. Ingrediente: Pentru aluat (pentru un cozonac): 280 ml lapte 22 g drojdie proaspătă 60 g unt (topit) 1 linguriţă de sare 2 gălbenuşuri 80 g zahăr pudră 500 g făină 20 g zahăr vanilat 1 […]

Mucenici de post

Mucenici moldovenesti – usor de preparat

Mucenici moldovenesti – usor de preparat din: faina, drojdie, ulei, zahar, sare, lapte, apa, zahar vanilat, miere, nuci, ou. Ingrediente: 500 g făină 20 g drojdie 1 linguriţă ulei 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă sare 300 ml lapte îndoit cu apă Pentru sirop: 1 ceaşcă zahăr zahăr vanilat 2 ceşti apă Pentru decor: 2-3 linguri […]

Turnulete cu peste

Retete simple pentru Meniul de Florii

Retete simple pentru Meniul de Florii: Ziua de Florii marchează intrarea în Săptămâna Mare a Paștelui și este sărbătorită de creștini drept amintirea intrării triumfale a lui Iisus în Ierusalim. Această zi specială aduce cu sine nu doar semnificații spirituale profunde, dar și tradiții culinare variate, adaptate de fiecare comunitate în parte. În multe culturi, […]

Retete Peste

Retete gustoase pentru Meniul de Florii

Retete gustoase pentru Meniul de Florii: Meniul de Florii reprezintă o ocazie specială în calendarul religios și cultural, marcând intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim și deschizând Săptămâna Mare, perioadă de profundă reflecție spirituală și pregătire pentru Paște. În România, această sărbătoare este întâmpinată cu bucurie și respect, iar mesele festive devin un […]

Mucenici munteneşti

Mucenici cu scortisoara

Mucenici cu scortisoara din: luat, nuca, margarina, lamaie, scortisoara, zahar. Ingrediente: 1/2 kg aluat dospit nucă măcinată margarină coajă de lămâie scorţişoară zahăr Mod de preparare: Aluatul dospit (de pâine) se rulează în suluri subţiri, se taie şi se modelează opturi foarte mici. Se lasă la uscat de pe o zi pe alta, se pun […]

Mucenici moldoveneşti

Mucenici moldovenesti cu nuca

Mucenici moldovenesti cu nuca din: faina, drojdie, sare, miere, nuca. Ingrediente: 1/2 kg făină 25 g drojdie sare miere nucă măcinată Mod de preparare: Se frământă un aluat din făină, drojdie stinsă într-o linguriţă de zahăr, sare şi o cană de apă. Se lasă la crescut, apoi. se rulează şi se formează opturi din aluat, […]