Pasca cu gris

Pasca cu gris

Pasca cu gris din: branza, stafide, oua, gris, zahar. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g stafide 3 ouă 3 linguri griş 5 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat coaja rasă de la o lămâie   Mod de preparare: Se prepară umplutura, amestecând 500 g brânză de vaci cu 100 g stafide, 3 ouă, […]

Pasca cu umplutura de ciocolata

Pasca cu umplutura de ciocolata

Pasca cu umplutura de ciocolata din: faina, margarina, zahar, ciocolata, cacao, lapte, oua, zahar vanilat. Ingrediente: 250 g făină 125 g margarina 1 ou 50 g zahăr 1 praf de sare margarină pentru uns forma Umplutură: 100 g ciocolată de menaj 2 linguri cacao 2 linguri făină 200 ml lapte 4 ouă 100 g margarină […]

Prajitura vegana "Valentine's Day"

Prajitura vegana “Valentine’s Day”

Prajitura vegana “Valentine’s Day” din: seminte de chia, seminte de floarea-soarelui, pudra de rscove, udra de anason, pudra de ghimbir, fructe confiate, condimente, lapte de migdale. Ingrediente: 3 linguri seminţe de chia 1 lingură seminţe crude de floarea-soarelui 1 linguriţă pudră de roşcove 1/2 linguriţă pudră de anason 1 praf pudră de ghimbir 100 g […]

Salata de jambon cu trufe

Retete de Revelion: Salata de jambon cu trufe

Retete de Revelion: Salata de jambon cu trufe din: jambon, telina, nuci, trufe, sare, piper, ulei, lamaie, ou. Ingrediente: 250 g jambon (şuncă) 200 g ţelină (rădăcină) 10 nuci 1 cutie mică de trufe (ciuperci) sare piper ulei zeamă de lămâie 1 ou   Mod de preparare: Jambonul se taie felii potrivit de groase şi oul […]

Salata de rosii cu sos picant

Retete de Revelion: Salata de rosii cu sos picant

Retete de Revelion: Salata de rosii cu sos picant din: rosii, ardei, castraveti, iaurt, ceapa, sos picant. Ingrediente: 150 g roşii 150 g ardei gras 150 g cas­traveţi 200 g iaurt 100 g ceapă verde 100 g sos picant   Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă, se curăţă şi se taie cubuleţe. Se amestecă cu […]

Ouă umplute cu costiţă şi varză cu garnitură de carnaţi ardeleneşti prăjiţi

Retete de Revelion: Oua umplute cu unt

Retete de Revelion: Oua umplute cu unt din: oua, patrunjel, pesmet, usturoi, unt, sare, piper. Ingrediente: 5 ouă 1 legătură pătrunjel proaspăt 3 linguriţe pesmet 2 căţei usturoi 1 lingură unt sare şi piper   Mod de preparare: Se fierb ouăle la foc potrivit, în apa cu o linguriţa de sare si, după ce se răcesc, […]

Pastravi pe pat de ciuperci

Retete de Revelion: Pastravi fierti cu smantana

Retete de Revelion: Pastravi fierti cu smantana din: pastrav, smantana, sare, unt, marar, malai, unt. Ingrediente: 4-6 păstrăvi mijlocii 6 linguri cu smântână sare 1 lingură cu unt mărar tocat 300 g mălai 1 l apă caldă sare 1 lingură cu unt   Mod de preparare: Păstrăvul este un peşte cu carne delicată, fară solzi care […]

Reteta mamaliga cu branza in straturi

Retete de Revelion: Reteta mamaliga cu branza in straturi

Retete de Revelion: Reteta mamaliga cu branza in straturi din: malai, apa, branza, cas, urda, smantana, unt. Ingrediente: 1 kg mălai 3 l de apă sau zer 200 g brânză de burduf 300 g caş 250 g urdă 1 cană cu smântână sare 4 linguri cu unt   Mod de preparare: Faceţi o mămăligă din apă […]

Placinta raw vegana cu stafide 

Retete de Revelion: Placinta cu stafide

Retete de Revelion: Placinta cu stafide din: faina, zahar, ulei, stafide, nuca, lamaie, rom, sare. Ingrediente: 1 kg făină 1 cană cu zahăr 1 cană cu ulei plus 4 linguri 200 g stafide 200 g nucă măcinată 1 lingură cu răzătură de lămâie 1 esenţă de rom 100 g zahăr pudră 1 lin­guriţă cu sare   […]

Ficat la gratar cu unt

Retete de Revelion: Ficat la gratar cu garnitura de cartofi

Retete de Revelion: Ficat la gratar cu garnitura de cartofi din: ficat, ulei, mustar, sare, piper, cartofi, smantana. Ingrediente: 1 kg ficat 2 linguri cu ulei 1 lingură cu muştar sare piper măcinat 1 kg cartofi 1 cană cu smântână   Mod de preparare: Spălaţi ficatul, ştergeţi-l cu un prosop curat, îl tăiaţi felii groase, pe care […]

Supa de ceapa gratinata

Retete de Revelion: Supa de ceapa cu unt

Retete de Revelion: Supa de ceapa cu unt din: ceapa, gris, morcov, unt, sare, piper. Ingrediente: 4-5 cepe mici 3 linguri cu gris 1 morcov 2 linguri cu unt sare piper măcinat   Mod de preparare: Curăţaţi cepele şi tăiaţi-le în două. Lăsaţi-le într-un vas cu apă rece pentru 10 min. Tăiaţi ceapa peştişori şi căliţi […]

Salata de telina si masline

Retete de Revelion: Salata de telina si masline

Retete de Revelion: Salata de telina si masline din: telina, ulei, otet, masline, marar, boabe de mustar. Ingrediente: 1 ţelină mare sau 2 ţeline mijlocii 2 linguri cu ulei de măsline 2 linguri cu oţet 10-14 măsline fără sâmburi 6-8 tije de mărar sau 1 linguriţă cu busuioc uscat şi fărâmiţat 1 lingură cu boabe de […]

Sarmale cu carne de porc si carne de vita

Retete de Revelion: Sarmale de porc cu orez

Retete de Revelion: Sarmale de porc cu orez din: carne de porc, orez, sare, ceapa, untura, varza, slanina, sorici, piper, bulion. Ingrediente: 1 kg carne de porc fără os 1 ceaşcă mare cu păsat sau orez sare 3 cepe 3 linguri cu untură de porc 1 varză murată 300 g slănină 100 g şorici piper măcinat […]

Aperitiv cu cartofi

Retete de Revelion: Aperitiv din aluat cu cartofi

Retete de Revelion: Aperitiv din aluat cu cartofi din: cartofi, faina, oua, sare, piper, cascaval, branza, sunca. Ingrediente: 1 kg cartofi 400 g făină 2 ouă 1 linguriţă cu sare piper măcinat 3 linguri cu caşcaval ras 300 g brânză dulce de vaci (sau urdă) 300 g şunca presata 1 linguriţă de piper măcinat 1 ou […]

Sarmale cu porumb si morcov

Retete de Revelion: Sarmale de post cu ciuperci si orez

Retete de Revelion: Sarmale de post cu ciuperci si orez din: varza, orez, ciuperci, morcovi, ceapa, patrunjel, rosii, suc de rosii, sare, piper, busuioc, ulei. Ingrediente: 1 varză mare crudă 250 g orez 500 g ciuperci 2 morcovi 2 cepe 2 legături de pătrunjel 2 roşii 1 cană cu suc de roşii sare piper boabe 3-4 […]

Meniu pentru Revelion

Meniu pentru Revelion

Va prezentam un Meniu pentru Revelion cu bucate alese de porc, pe care le puteti  servi in noaptea dintre ani si cu care va puteti incanta oaspetii. Reteta zilei: Porchetta Reteta zilei: Mix de porc cu vita in crusta de bacon Reteta zilei: Coaste de porc marinate la gratar Reteta zilei: Cotlete de porc cu […]

Creier cu sos de lamaie si verdeata

Retete de Craciun: Creier cu sos de lamaie si verdeata

Retete de Craciun: Creier cu sos de lamaie si verdeata din: creier, ulei, lamaie, verdeata, otet, sare. Ingrediente: 1,5 kg creier 200 ml ulei 200 g lămâie 2 legături verdeaţă 25 ml oţet sare   Mod de preparare: Creierul, curăţat bine de sânge şi pieliţă, se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare […]

Pui cu alune si cocos

Retete de Craciun: Pui cu alune si cocos

Retete de Craciun: Pui cu alune si cocos din: pui, migdale, alune, orez, carne tocata de vita, untura, suc de rosii, apa, cartofi, ceapa, lamaie, sare, piper, cuisoare, cocos. Ingrediente: 1 pui 1 pahar migdale amare 1 pahar alune 1 pahar orez 500 g carne tocată de vită 2 linguri untură 2 pahare suc de roşii […]

Prajitura simpla si rapida

Retete de Craciun: Prajitura simpla si rapida

Retete de Craciun: Prajitura simpla si rapida din: oua, faina, ulei, smantana, lamaie, praf de copt, zahar, sare. Ingrediente: 5 ouă 500 g făină 4 linguri cu ulei 1 cană cu smântână 1 lingură cu răzătură de lămâie 1 pacheţel cu praf de copt 4 linguri cu zahăr 1/2 linguriţă cu sare 2 linguri cu […]

Friptura de porc cu umplutură de salvie şi ceapă şi cu sos

Retete de Craciun: Friptura de porc cu fructe

Retete de Craciun: Friptura de porc cu fructe din: cotlet de porc, prune, caise, ceapa, nuca, unt, scortisoara, sare, piper, vin. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc 20 de prune uscate 14-16 caise uscate 2 cepe 200 g miez de nucă 2 linguri cu unt 1 lingură cu scorţişoară pulbere 1 linguriţă cu sare 1 linguriţă […]

Mamaliga

Retete de Craciun: Mamaliga ciobaneasca cu branza

Retete de Craciun: Mamaliga ciobaneasca cu branza din: malai, zer, branza, sare, smantana. Ingrediente: 500 g mălai cernut 2 l zer sau lapte dulce 300 g brânză de oi 1 lingură cu sare 1 cană cu smântână     Mod de preparare: Puneţi zerul să fiarbă într-un ceaun mai mare, lăsaţi să ajungă la punctul […]

Tocanita de ciupercute

Retete de Craciun: Tocanita de ciupercute

Retete de Craciun: Tocanita de ciupercute din: ciuperci, ceapa, cartofi, morcovi, ulei, sare, piper, dafin. Ingrediente: 500 g ciuperci de cultură 2-3 cepe mari 2 cartofi 2 morcovi 2 linguri cu bulion 1 ceaşcă mică de ulei sare piper boabe 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile de frunze şi nisip, rupeţi […]

Salata cu hamsii si sos de verdeata

Retete de Craciun: Salata de cartofi si hamsii

Retete de Craciun: Salata de cartofi si hamsii din: cartofi, hamsii, ceapa, castraveti, ulei, sare, otet, cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi 300 g hamsii desărate 2 cepe mijlocii 2-3 castraveţi muraţi 2 lin­guri cu ulei sare 2 linguri cu oţet cimbru   Mod de preparare: Spălaţi cartofii cu un burete aspru, puneţi-i să fiarbă în […]

Budinca de paine cu branza

Retete de Craciun: Budinca de paine cu branza de vaci si marar

Retete de Craciun: Budinca de paine cu branza de vaci si marar din: franzela, branza, marar, lapte, oua, unt, zahar, sare. Ingrediente: 1/2 franzelă veche 250 g brânză de vaci mărar tocat 500 ml lapte nefiert 3 oua 1 lingură cu unt sare 1 lingură cu zahăr vanilinat   Mod de preparare: Incălziţi laptele pe […]

Toci de cartofi cu smantana

Retete de Craciun: Toci de cartofi cu smantana

Retete de Craciun: Toci de cartofi cu smantana din: cartofi, oua, faina, ulei, sare, smantana. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 ouă 1 cană cu făină 5 linguri cu ulei 1 linguriţă cu sare 1 cană cu smântână   Mod de preparare: Spălaţi cartofii cu apă călduţă, curăţaţi-i cu un cuţit ascuţit şi daţi-i pe răză­toarea mare, […]

Vin de portocale

Ce bem de Sarbatori: Vin cu scortisoara

Vin cu scortisoara din: 40 g scorţişoară (baton, nu praf), 20 g vanilie, 1l vin roşu. Toate ingredientele se lasă împreună la macerat timp de o săptămână. Se strecoară şi se trage la sticlă. Se serveşte în cupe largi sau în căni din lut.  

Peste cu varza acra si sos de vin

Retete de Sarbatori: Peste cu sos de vin alb

Peste cu sos de vin alb Peşte, de orice fel, în cantităţile dorite, făină, ceapă, ulei, pastă de ardei (dulce), vin alb, rondele de lămâie fără coajă, zahăr, foaie de dafin, piper, tarhon tocat şi puţină pastă de roşii. Toate ingredientele se adaugă în funcţie de cantitatea de peşte. Peştele se fierbe în apă cu […]

Caltabosi cu orez

Preparate pentru Sarbatorile de Iarna: Caltabosi cu organe

Caltabosi cu organe din: carne, organe, ceapa, orez, mate groase, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne rămasă de la fasonare sau de la ceafă 1,5 kg organe (ficat, inimă, plămâni, splină) 300 g ceapă 100 g orez maţe groase sare piper măcinat   Mod de preparare: Organele se pun la fiert separat de carne. Ceapa […]

Retete simple si gustoase pentru Masa de Craciun

Sapte Retete gustoase cu carne de porc pentru Masa de Craciun

Retete gustoase cu carne de porc pentru Masa de Craciun: Medalion de porc cu sos de branza si cimbru   Medalion de porc cu sos de branza si cimbru din: medalioane de porc, ulei de floarea-soarelui, unt, faina, vin rosu, supa de legume, smantana, pastă de tomate, brânză albastră, cimbru, sare, piper negru. Ingrediente: 4 medalioane de porc […]

Vitel cu ton in sos

Cinci Retete gustoase cu carne de porc pentru Masa de Craciun

Retete gustoase cu carne de porc pentru Masa de Craciun: Gulas de porc cu lapte si ciuperci   Gulas de porc cu lapte si ciuperci din: ceafă de porc fără os, ulei, usturoi, sare, ceapa, lapte, ciuperci, rozmarin, piper proaspăt măcinat, pătrunjel. Ingrediente: 400 g ceafă de porc fără os 3 lingura ulei 1 căţel de usturoi 1/2 lingurita sare 2 […]

Salată de ţiri

Salate gustoase pentru masa de Craciun (2016)

Salate gustoase pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Salata de broccoli cu varza de bruxelles   Salata de broccoli cu varza de bruxelles din: varza de bruxelles, salata verde, sparanghel, broccoli, ceapa verde, seminte de dovleac, stafide, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente:  240gr varză de bruxelles, feliata 1 salata verde tocata 8 tulpini de […]

Salata din frunze de papadie cu smantana

Salate gustoase pentru masa de Craciun

Salate gustoase pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Salata de quinoa cu vinegreta de lamaie   Salata de quinoa cu vinegreta de lamaie din: quinoa, apa, edamame, ridichi, ceapa verde, patrunjel, menta, ceapa rosie, lamaie, usturoi, otet, sare, piper. Ingrediente:  1 cană quinoa 2 cani apa 1 ceasca edamame 1/2 ceașcă ridichi tăiate în felii […]