Reteta zilei: Aperitive cu somon afumat si caviar Aperitive cu somon afumat si caviar din: cartofi, ulei de masline, sare de mare, piper, somon afumat, smantana, caviar, marar. Ingrediente: 6 cartofi, feliati 1 lingura ulei de masline sare de mare și piper 240gr somon afumat, felii subtiri 1/2 cana smantana 50 gr caviar marar, pentru […]
Articole din categoria:sarbatori
Reteta zilei: Deserturi pentru Craciun
Reteta zilei: Tiramisu O reteta delicioasa de tiramisu din: piscoturi, oua, crema mascarpone, esenta migdale, cafea, coniac, zahar si cacao. Ingrediente: 500 g piscoturi (de preferat boromir) 4 oua 500 g crema mascarpone 1 esenta migdale 1 l cafea Coniac 4 linguri zahar Cacao Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se […]
Reteta zilei: Meniu de Craciun
Reteta zilei: Porchetta Porchetta din: pulpa de porc, sare, condimente, boia de ardei, fulgi de ardei rosu, piper, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc sare 1 ½ lingurita condimente italiene 1 lingurita boia de ardei ½ lingurita fulgi de ardei rosu ½ lingurita piper negru 3 catei de usturoi , […]
Deserturi pentru Craciun 2018
Deserturi pentru Craciun 2018 din: faina, scortisoara, lapte, ciocolata, cacao, condimente pentru prajituri. Reteta zilei: Turta dulce cu scortisoara Turta dulce cu scortisoara din: faina, praf de copt, scortisoara, ghimbir, ulei de masline, cuisoare, sare, piper, unt, zahar, melasa, ou. Ingrediente: 3 cesti făină integrală 1 lingurita praf de copt 1 lingurita scortisoara ¾ linguriță […]
Retete gustoase de Craciun 2018
Retete gustoase de Craciun 2018 din: porc, condimente, cartofi, bacon. Reteta zilei: Porc caramelizat cu aroma de usturoi Porc caramelizat cu aroma de usturoi din: porc, creveti, sos de soia, vin de orez, ceapa, usturoi, anason, condimente, zahar, apa calda, orez, oua fierte, frunze verzi de legume. Ingrediente: 500 g carne de porc, cuburi 2 […]
Meniu pentru Masa de Paste 2018
Sarbatorile Pascale reprezinta un moment special pentru toate familiile, indemnandu-ne sa ne reunim si sa primim in casele noastre Lumina Sfanta. Va invitam sa pregatiti cu drag meniul pentru Masa de Paste, inspirandu-va din multitudinea de retete cu carne de miel, oua rosii, cozonaci si pasca. Reteta zilei: Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti Inrosirea oualelor […]
Oua rosii traditionale
Oua rosii traditionale din: oua, vopsea, otet, ulei. Ingrediente: 20 oua vopsea oua otet ulei Mod de preparare: Se spala bine oualele si se pun la fiert intr-o cratita in apa rece. Dupa preferinte se pot fierbe dup ace clocoteste apa intre 10-20 minute. Se opreste focul si se pun in apa rece. […]
Oua rosii de Pasti
Oua rosii de Pasti din: oua, vopsea, otet. Ingrediente: 20 oua vopsea oua otet Mod de preparare: Se spala bine oualele si se pun la fiert intr-o cratita in apa rece. Se pot fierbe dup ce clocoteste apa intre 10-20 minute. Se opreste focul si se pun in apa rece. Intre timp se fierb […]
Reteta zilei: Muschi de porc caramelizat
Muschi de porc caramelizat din: muschi de porc, zahar brun, piper cayenne, ghimbir, piper, sare, ceapa, ulei, ceapa verde. Ingrediente: 1 1/2 kg muschi de porc 1/2 ceasca zahar brun 1 linguriță de piper cayenne 1 lingurită praf de ghimbir măcinat 1/2 linguriță de piper negru 1 lingură de sare 1 ceapă medie 2 linguri […]
Reteta zilei: Muschi de porc cu legume si sos
Muschi de porc cu legume si sos din: muschi de porc, ceapa, ardei, anason, usturoi, ghimbir, ulei, orez, ardei iute, zahar brun, piper cayenne, piper, sare, pasta de fasole, sos de soia, ketchup, otet. Ingrediente: 1 1/2 kg muschi de porc 1 ceapă 1 ardei verde 2 stelute anason 4-5 catei de usturoi 1/4 bucatica […]
Pasca cu gris
Pasca cu gris din: branza, stafide, oua, gris, zahar. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g stafide 3 ouă 3 linguri griş 5 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat coaja rasă de la o lămâie Mod de preparare: Se prepară umplutura, amestecând 500 g brânză de vaci cu 100 g stafide, 3 ouă, […]
Pasca cu umplutura de ciocolata
Pasca cu umplutura de ciocolata din: faina, margarina, zahar, ciocolata, cacao, lapte, oua, zahar vanilat. Ingrediente: 250 g făină 125 g margarina 1 ou 50 g zahăr 1 praf de sare margarină pentru uns forma Umplutură: 100 g ciocolată de menaj 2 linguri cacao 2 linguri făină 200 ml lapte 4 ouă 100 g margarină […]
Prajitura vegana “Valentine’s Day”
Prajitura vegana “Valentine’s Day” din: seminte de chia, seminte de floarea-soarelui, pudra de rscove, udra de anason, pudra de ghimbir, fructe confiate, condimente, lapte de migdale. Ingrediente: 3 linguri seminţe de chia 1 lingură seminţe crude de floarea-soarelui 1 linguriţă pudră de roşcove 1/2 linguriţă pudră de anason 1 praf pudră de ghimbir 100 g […]
Retete de Revelion: Salata de jambon cu trufe
Retete de Revelion: Salata de jambon cu trufe din: jambon, telina, nuci, trufe, sare, piper, ulei, lamaie, ou. Ingrediente: 250 g jambon (şuncă) 200 g ţelină (rădăcină) 10 nuci 1 cutie mică de trufe (ciuperci) sare piper ulei zeamă de lămâie 1 ou Mod de preparare: Jambonul se taie felii potrivit de groase şi oul […]
Retete de Revelion: Salata de rosii cu sos picant
Retete de Revelion: Salata de rosii cu sos picant din: rosii, ardei, castraveti, iaurt, ceapa, sos picant. Ingrediente: 150 g roşii 150 g ardei gras 150 g castraveţi 200 g iaurt 100 g ceapă verde 100 g sos picant Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă, se curăţă şi se taie cubuleţe. Se amestecă cu […]
Retete de Revelion: Oua umplute cu unt
Retete de Revelion: Oua umplute cu unt din: oua, patrunjel, pesmet, usturoi, unt, sare, piper. Ingrediente: 5 ouă 1 legătură pătrunjel proaspăt 3 linguriţe pesmet 2 căţei usturoi 1 lingură unt sare şi piper Mod de preparare: Se fierb ouăle la foc potrivit, în apa cu o linguriţa de sare si, după ce se răcesc, […]
Retete de Revelion: Pastravi fierti cu smantana
Retete de Revelion: Pastravi fierti cu smantana din: pastrav, smantana, sare, unt, marar, malai, unt. Ingrediente: 4-6 păstrăvi mijlocii 6 linguri cu smântână sare 1 lingură cu unt mărar tocat 300 g mălai 1 l apă caldă sare 1 lingură cu unt Mod de preparare: Păstrăvul este un peşte cu carne delicată, fară solzi care […]
Retete de Revelion: Reteta mamaliga cu branza in straturi
Retete de Revelion: Reteta mamaliga cu branza in straturi din: malai, apa, branza, cas, urda, smantana, unt. Ingrediente: 1 kg mălai 3 l de apă sau zer 200 g brânză de burduf 300 g caş 250 g urdă 1 cană cu smântână sare 4 linguri cu unt Mod de preparare: Faceţi o mămăligă din apă […]
Retete de Revelion: Placinta cu stafide
Retete de Revelion: Placinta cu stafide din: faina, zahar, ulei, stafide, nuca, lamaie, rom, sare. Ingrediente: 1 kg făină 1 cană cu zahăr 1 cană cu ulei plus 4 linguri 200 g stafide 200 g nucă măcinată 1 lingură cu răzătură de lămâie 1 esenţă de rom 100 g zahăr pudră 1 linguriţă cu sare […]
Retete de Revelion: Ficat la gratar cu garnitura de cartofi
Retete de Revelion: Ficat la gratar cu garnitura de cartofi din: ficat, ulei, mustar, sare, piper, cartofi, smantana. Ingrediente: 1 kg ficat 2 linguri cu ulei 1 lingură cu muştar sare piper măcinat 1 kg cartofi 1 cană cu smântână Mod de preparare: Spălaţi ficatul, ştergeţi-l cu un prosop curat, îl tăiaţi felii groase, pe care […]
Retete de Revelion: Supa de ceapa cu unt
Retete de Revelion: Supa de ceapa cu unt din: ceapa, gris, morcov, unt, sare, piper. Ingrediente: 4-5 cepe mici 3 linguri cu gris 1 morcov 2 linguri cu unt sare piper măcinat Mod de preparare: Curăţaţi cepele şi tăiaţi-le în două. Lăsaţi-le într-un vas cu apă rece pentru 10 min. Tăiaţi ceapa peştişori şi căliţi […]
Retete de Revelion: Salata de telina si masline
Retete de Revelion: Salata de telina si masline din: telina, ulei, otet, masline, marar, boabe de mustar. Ingrediente: 1 ţelină mare sau 2 ţeline mijlocii 2 linguri cu ulei de măsline 2 linguri cu oţet 10-14 măsline fără sâmburi 6-8 tije de mărar sau 1 linguriţă cu busuioc uscat şi fărâmiţat 1 lingură cu boabe de […]
Retete de Revelion: Sarmale de porc cu orez
Retete de Revelion: Sarmale de porc cu orez din: carne de porc, orez, sare, ceapa, untura, varza, slanina, sorici, piper, bulion. Ingrediente: 1 kg carne de porc fără os 1 ceaşcă mare cu păsat sau orez sare 3 cepe 3 linguri cu untură de porc 1 varză murată 300 g slănină 100 g şorici piper măcinat […]
Retete de Revelion: Aperitiv din aluat cu cartofi
Retete de Revelion: Aperitiv din aluat cu cartofi din: cartofi, faina, oua, sare, piper, cascaval, branza, sunca. Ingrediente: 1 kg cartofi 400 g făină 2 ouă 1 linguriţă cu sare piper măcinat 3 linguri cu caşcaval ras 300 g brânză dulce de vaci (sau urdă) 300 g şunca presata 1 linguriţă de piper măcinat 1 ou […]
Retete de Revelion: Sarmale de post cu ciuperci si orez
Retete de Revelion: Sarmale de post cu ciuperci si orez din: varza, orez, ciuperci, morcovi, ceapa, patrunjel, rosii, suc de rosii, sare, piper, busuioc, ulei. Ingrediente: 1 varză mare crudă 250 g orez 500 g ciuperci 2 morcovi 2 cepe 2 legături de pătrunjel 2 roşii 1 cană cu suc de roşii sare piper boabe 3-4 […]
Meniu pentru Revelion
Va prezentam un Meniu pentru Revelion cu bucate alese de porc, pe care le puteti servi in noaptea dintre ani si cu care va puteti incanta oaspetii. Reteta zilei: Porchetta Reteta zilei: Mix de porc cu vita in crusta de bacon Reteta zilei: Coaste de porc marinate la gratar Reteta zilei: Cotlete de porc cu […]
Retete de Craciun: Creier cu sos de lamaie si verdeata
Retete de Craciun: Creier cu sos de lamaie si verdeata din: creier, ulei, lamaie, verdeata, otet, sare. Ingrediente: 1,5 kg creier 200 ml ulei 200 g lămâie 2 legături verdeaţă 25 ml oţet sare Mod de preparare: Creierul, curăţat bine de sânge şi pieliţă, se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare […]
Retete de Craciun: Pui cu alune si cocos
Retete de Craciun: Pui cu alune si cocos din: pui, migdale, alune, orez, carne tocata de vita, untura, suc de rosii, apa, cartofi, ceapa, lamaie, sare, piper, cuisoare, cocos. Ingrediente: 1 pui 1 pahar migdale amare 1 pahar alune 1 pahar orez 500 g carne tocată de vită 2 linguri untură 2 pahare suc de roşii […]
Retete de Craciun: Prajitura simpla si rapida
Retete de Craciun: Prajitura simpla si rapida din: oua, faina, ulei, smantana, lamaie, praf de copt, zahar, sare. Ingrediente: 5 ouă 500 g făină 4 linguri cu ulei 1 cană cu smântână 1 lingură cu răzătură de lămâie 1 pacheţel cu praf de copt 4 linguri cu zahăr 1/2 linguriţă cu sare 2 linguri cu […]
Retete de Craciun: Friptura de porc cu fructe
Retete de Craciun: Friptura de porc cu fructe din: cotlet de porc, prune, caise, ceapa, nuca, unt, scortisoara, sare, piper, vin. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc 20 de prune uscate 14-16 caise uscate 2 cepe 200 g miez de nucă 2 linguri cu unt 1 lingură cu scorţişoară pulbere 1 linguriţă cu sare 1 linguriţă […]
Retete de Craciun: Mamaliga ciobaneasca cu branza
Retete de Craciun: Mamaliga ciobaneasca cu branza din: malai, zer, branza, sare, smantana. Ingrediente: 500 g mălai cernut 2 l zer sau lapte dulce 300 g brânză de oi 1 lingură cu sare 1 cană cu smântână Mod de preparare: Puneţi zerul să fiarbă într-un ceaun mai mare, lăsaţi să ajungă la punctul […]
Retete de Craciun: Tocanita de ciupercute
Retete de Craciun: Tocanita de ciupercute din: ciuperci, ceapa, cartofi, morcovi, ulei, sare, piper, dafin. Ingrediente: 500 g ciuperci de cultură 2-3 cepe mari 2 cartofi 2 morcovi 2 linguri cu bulion 1 ceaşcă mică de ulei sare piper boabe 1 foaie de dafin Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile de frunze şi nisip, rupeţi […]