Retete de Paşte 2022: Cateva retete gustoase si delicioase

Printeaza

Retete de Paşte 2022: Cateva retete usor de preparat, gustoase si delicioase potrivite pentru masa de paste:

Drob de miel in prapur cu verdeata:

Drob de miel in prapur cu verdeata din: maruntaie de miel, ficat, prapur, ceapa, oua, faina, untura, verdeata, sare, piper.

Ingrediente:Drob de miel in prapur cu verdeata

  • 1 kg maruntaie de miel
  • 500 g ficat de miel
  • un prapur
  • 150 g ceapa
  • 4 oua
  • 100 g faina
  • 150 g untura
  • verdeata
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Maruntaiele se oparesc, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cind au fiert, se lasa sa se raceasca si se trec prin masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se trage putin in untura, se pun maruntaiele fierte date prin masina, sare si piper.

Se prajesc pe foc iute amestecindu-se tot timpul sa nu se prinda. Se lasa sa se raceasca putin, se adauga ouale si verdeata taiata marunt, se amesteca totul bine.

Prapurul, care a fost tinut in apa rece, se taie bucati iar in fiecare bucata se pune tocatura gata pregatita.

Se da forma rotunda, se trece prin faina si ou batut, se prajesc in untura la foc mic sa fie bine patrunse. Se poate umple prapurele intreg cu tocatura, se pune in tava de cozonac si se poate coace in cuptor.

 

Pofta buna!

Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto:

Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto din: miel, ceapa verde, ulei de masline, usturoi, patrunjel, menta, trahon, otet ulei de masline, piper rosu, sare, piper.

Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto

Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto

Ingrediente: 

  • 4 cotlete de miel
  • 2 legaturi ceapă verde
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 cană de frunze proaspete de patrunjel
  • 1/2 cană de frunze proaspete de menta
  • 1/4 cană de frunze proaspete de tarhon
  • 3 linguri de oțet de vin alb
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 vârf de cuțit de piper roșu
  • sare 1/4 linguriță
  • 1/4 linguriță de piper negru

Mod de preparare:

Se incalzeste gratarul la foc mediu. Presarati cotletele cu sare și piper, după gust.

Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto

Se unge ceapa verde cu ulei de masline. Pastrati deoparte.

Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto
Adaugati usturoi, patrunjel, menta, tarhon, oțet și ulei de măsline într-un blender. Omogenizati. Se adaugă piper roșu, sare și piper și si procesati cateva scunde.

Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto
Rumeniti cotletele de miel aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte.
Adaugati pe gratar ceapa verde, rumeniti timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte. transferati impreuna cu cotletele pe un platou de servire.

Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto
Serviti cu sos pesto.

Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto

Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto

Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto

Pofta buna!

Reteta zilei: Stufat de miel

Stufatul de miel este poate cel mai gustos fel de mancare pe care putem sa-l preparam din carnea de miel. Cu multa ceapa, tarhon si usturoi verde, stufatul va incanta pe cei care adora carnea de miel.

stufat de miel

Stufat de miel

 

 

Ingrediente:

  • 700g carne de miel
  • 5-6 fire ceapa verde
  • 5-6 fire usturoi verde
  • o cana bulion
  • tarhon
  • 2-3 linguri ulei
  • boia de ardei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea de miel se spala si se portioneaza. Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste carnea de miel 2-3 minute pe fiecare parte. Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei. Se adauga ceapa verde si usturoiul tocate nu foarte marunt.

stufat de miel

Dupa 3-4 minute se toarna apa cat sa acopere carnea de miel. Se adauga bulionul, se pune capacul la cratita si se gateste pana ce lichidul a scazut si sosul s-a legat. La sfarsit se adauga tarhonul tocat marunt.

stufat de miel

Stufatul de miel se serveste cald cu usturoi verde proaspat sau cu mamaliga.

stufat de miel

Stufat de miel

stufat de miel

Pofta buna!

 

Pasca cu umplutura de ciocolata

 

Pasca cu umplutura de ciocolata din: faina, margarina, zahar, ciocolata, cacao, lapte, oua, zahar vanilat.

Ingrediente:Pasca cu umplutura de ciocolata

  • 250 g făină
  • 125 g margarina
  • 1 ou
  • 50 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • margarină pentru uns forma

Umplutură:

  • 100 g ciocolată de menaj
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri făină
  • 200 ml lapte
  • 4 ouă
  • 100 g margarină
  • 1 plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina, margarina, oul, zahărul şi un praf de sare. Se frământă, apoi se lasă la dospit. Se întinde cu sucitorul o foaie potrivit de groasă şi se aşază în forma de copt specială.

Umplutură: se topeşte ciocolata pe baie de aburi, se adaugă margarina, cacao şi vanilie. Se toarnă laptele treptat şi se amestecă până când compoziţia se îngroaşă. Separat, se bat ouăle, se adaugă zahărul, apoi se toarnă peste ciocolată.

Peste aluatul din tavă, se pune hârtie de copt. Se dă la cuptor şi se lasă cam 15 minute. După ce este gata, se scoate şi se îndepărtează foaia. Se toarnă umplutura şi se dă din nou la cuptor, încă 20 de minute.

Cu 5 minute înainte de a se scoate forma din cuptor, se decorează cu jumătăţi de nuci sau migdale. Inainte de servire, se pudrează cu zahăr pudră.

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.