Cotlete de miel cu usturoi si vin

Printeaza

Cotlete de miel cu usturoi si vin din: cotlete de miel, vin rosu, usturoi, rozmarin, menta, ulei de masline, unt, smantana, ceapa verde.

Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc.

De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari organismului uman.

timp de preparare 10 minute, timp de gatire 2 ore, 4 portii

retete

Ingrediente:

  • 8 cotlete de miel
  • 300ml vin rosu
  • 2 catei usturoi, zdrobit
  • 2-3 frunze rozmarin si menta
  • 15 ml ulei de masline

Ingrediente pentru carne:

  • 50 gr unt
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 1 lingura menta tocata

Ingrediente sos:

  • 60 ml smantana
  • ceapa verde tocata

 

Mod de preparare:

Amestecati vinul, usturoi, ierburi si ulei. Adaugati cotletele si ungeti cu acest mix.

Dati la rece, acoperit, 2-3 ore. Incalziti gratarul si frigeti 4-6 minute pe fiecare parte.

Mixati untul topit, usturoi si ierburi si ungeti carnea in ultimele 3 minute.

Pentru sos, amestecati smantana cu ceapa verde.

Serviti cotletele cu sos si garnitura, dupa preferinta.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Cotlete de miel la gratar cu sos remoulade

Cotlete de miel la gratar cu sos remoulade

Cotlete de miel la gratar cu sos remoulade din: cotlete de miel cu os, lamaie, ulei de masline, rozmarin, usturoi, portocale, sparanghel verde si sos remoulade. Ingrediente: 5 cotlete de miel cu os 1 lămâie 4 linguri ulei de măsline 3 fire rozmarin 3 căței de usturoi 2 portocale 1 kg sparanghel verde sos remoulade […]

 

 

 

Cotlete de miel cu sote de legume

Cotlete de miel cu sote de legume

Cotlete de miel cu sote de legume din: cotlete de miel, sare, piper, usturoi, rozmarin, cimbru, piper cayenne, ulei, faina, vin, conopida, ceapa, varza, cartofi, napi, unt, otet, ceapa. Ingrediente cotlete de miel: 4 cotlete de miel sare și piper, dupa gust 2 catei mari de usturoi, tocat 1 lingura frunze proaspete de rozmarin, tocate 1 […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.