Prepararea la gratar

Prepararea la gratar

grosimea bucăţilor de carne: 4 cm pentru carne de vită şi cel mult 1,5-2 cm pentru carne de viţel, porc şi miel; toate bucăţile de carne se ung cu grăsime înainte de a fi puse pe grătar, protejându-le de căldura puternică; înainte de a fi pusă pe grătar, carnea se împănează sau se bardează (se […]

Cum se prepara Dulceata de struguri

Cum se prepara Dulceata de struguri (VIDEO)

Dulceata de struguri: Ingrediente: 2 kg struguri 1 kg zahăr gelifiant coaja şi sucul de la 1 lămâie anason cuişoare scorţişoară Cum se prepara Dulceata de struguri: Pofta buna! Poate te intereseaza si: Dulceata din flori de bujor   Dulceata din flori de bujor din: petale de bujori, lamai, apa, zahar. Ingrediente: 200 g petale de […]

Cum se prepara Tartar de ton si somon cu avocado

Cum se prepara Tartar de ton si somon cu avocado (VIDEO)

Tartar de ton si somon cu avocado: Vezi si: Tartar de sparanghel Tartar de somon si avocado Somon tartar Cum se prepara Tartar de ton si somon cu avocado: Citesti si: Biftec tartar cu capere Tartar de somon cu capere si castravete Biftec tartar cu mustar   Pofta buna! Poate te intereseaza si: Tartar de […]

Cum se prepara Friptura de manzat la cuptor

Cum se prepara Friptura de manzat la cuptor (VIDEO)

Friptura de manzat la cuptor: Ingrediente: 1 kg pulpă mânzat 4 cepe mici 5 cartofi pentru copt 2 roşii 1/2 gulie 1/2 ţelină 1 cană de vin alb pătrunjel ulei de măsline sare piper, cimbru 1/2 ardei iute (opţional) Cum se prepara Friptura de manzat la cuptor:   Pofta buna! Poate te intereseaza si: Muschi […]

Cum se prepara File de pastrav in crusta de fulgi de porumb

Cum se prepara File de pastrav in crusta de fulgi de porumb (VIDEO)

File de pastrav in crusta de fulgi de porumb: Ingrediente: 1 kg file de păstrăv 400 g iaurt 200 g pesmet 300 g fulgi de porumb fără zahăr sucul de la 2 lămâi 3 căței de usturoi sare piper boia dulce sau iute ulei pentru prăjit Cum se prepara File de pastrav in crusta de […]

Cum se prepara Dulceata de capsuni cu menta

Cum se prepara Dulceata de capsuni cu menta (VIDEO)

Dulceata de capsuni cu menta: Ingrediente: 1 kg căpşuni curăţate de codiţe şi spălate 1 kg zahăr gelifiant 1 legătură mentă verde sucul de la o lămâie Cum se prepara Dulceata de capsuni cu menta:     Pofta buna! Poate te intereseaza si: Spuma de branza cu dulceata de capsuni   Spuma de branza cu […]

Cum se prepara Ceafa de manzat cu legume (VIDEO)

Ceafa de manzat cu legume: Ingrediente: 1 kg carne de mânzat 1 kg cartofi noi 4 cepe 300 g roșii cherry 2-3 ardei bulgărești boabe de piper roșu și verde 2 lingurițe praf de usturoi 4-5 linguri ulei de măsline 2 linguriţe sare 1 linguriţă boia cimbru   Cum se prepara Ceafa de manzat cu […]

Supa de ciuperci shitake cu taietei si legume

Cum se prepara Supa de ciuperci (VIDEO)

Supa de ciuperci: Ingrediente: 500 g ciuperci champignon şi pleurotus 1 ceapă galbenă 3 căţei de usturoi 40 ml ulei de măsline 200 ml vin alb 1 legătură pătrunjel verde sare piper sucul de la 1 lămâie (opţional) Cum se prepara Supa de ciuperci:     Pofta buna! Poate iti place si: Supa de ciuperci […]

Cum se prepara Tocanita de vara

Cum se prepara Tocanita de vara

Tocanita de vara: Ingrediente: 1 piept de pui 4 ciocănele 1,5 kg roşii 5 ardei capia 4 cepe 1 legătură pătrunjel 50 ml ulei 1-2 lingurițe sare 1/2 linguriță piper negru măcinat   Cum se prepara Tocanita de vara:   Pofta buna! Poate te intereseaza si: Tocanita cu aripi de pui   Tocanita cu aripi […]

Cum se prepara Supa crema de broccoli

Cum se prepara Supa crema de broccoli (VIDEO)

Supa crema de broccoli: Ingrediente: 1 broccoli 3 cartofi 2 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 1 cub de unt sare piper nucşoară (opţional)   Cum se prepara Supa crema de broccoli:     Pofta buna! Poate te intereseaza si: Supa crema de broccoli si morcovi   Supa crema de broccoli si morcovi din: broccoli, morcovi, […]

Paine de conopida

Cum se prepara Conopida si broccoli gratinate (VIDEO)

Conopida si broccoli gratinate:   Ingrediente: 1 conopidă 1 broccoli 4 ouă 200 g iaurt gras 150 g parmezan unt pentru uns tava sare piper nucşoară (opţional)   Cum se prepara Conopida si broccoli gratinate:   Pofta buna! Poate te intereseaza si: Conopida gratinata cu bacon si broccoli   Conopida gratinata cu bacon si broccoli […]

Cum se prepara salata Mung Bhel

Cum se prepara Salata cu dressing de mustar (VIDEO)

Cum se prepara Salata cu dressing de mustar. O salata usoara si gustoasa. Ingrediente: 100 g frunze de salată 2 castraveţi 1 ardei gras 8 roşi cherry 1 ceapă 150 g brânză telemea de vacă 2-3 şniţele de pui Dressing: sucul de la 1 lămâie 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă muştar boabe 1 […]

Cum se prepara Ciorba de vara (VIDEO)

Cum se prepara Ciorba de vara: Ingrediente: 2 dovlecei 4 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 200 g fasole verde 5-6 roşii 2 ardei capia 1 legătură leuştean 4 linguri ulei sare sucul de la o lămâie   Cum se prepara Ciorba de vara:   Pofta buna! Poate te intereseaza si: Ciorba de vara cu fasole […]

Cum se prepara Parfait cu ciocolata si biscuiti (VIDEO)

Parfait cu ciocolata si biscuiti: Citeste si: Parfait cu piersici, fructe de padure si iaurt Reteta zilei: Parfait cu compot de afine si granola Ingrediente: 500 ml frişcă lichidă dulce, 300 ml lapte condensat, 150 g ciocolată neagră, 6-7 biscuiţi, 50 ml cafea, esenţă de vanilie, opţional – fructe de pădure pentru ornat   Cum […]

Miel persan cu melasă de rodii

Dezosarea unui picior de miel

Dezosarea unui picior de miel este o operaţiune destul de dificilă, însă un bun măcelar va reuşi să desprindă carnea într-un mod elegant, în formă de fluture. Avantajul îndepărtării osului constă în faptul că bucata de carne devine, astfel, mai adecvată preparării la grătar. Prin dezosare se măreşte, de asemenea, suprafaţa de carne, care poate […]

Cum se prepara Chili con carne (VIDEO)

Cum se prepara Chili con carne: Ingrediente: 500 g carne de vită, 2-3 cepe, 2 căţei de usturoi, 4 ardei capia, 1 ardei iute, 1 cutie mică boabe de porumb, 400 g fasole roşie, 1 cutie mică cu roşii cuburi, 500 ml supă de vită, 4-5 cuişoare, 1 linguriţă chimen, 1 linguriţă boia iute, 2-3 […]

Ratatouille delicios

Cum se prepara Ratatouille

Vinetele sunt ingredientul principal al acestei mâncări rustice, la care se adaugă dovlecei, ardei, roşii şi ierburi aromate proaspete

Cremă de tapioca cu stafide

Desert englezesc

Acest desert englezesc se prepară prin fierberea prafului de amidon tapioca, obţinută din rădăcina uscată a plantei de manioc. Este similară unui alt praf de amidon, numit sago, obţinut din fecula sagotierului (Metroxylon sagu), originar din America de Sud. Când se fierbe tapioca, se formează cocoloaşe gelatinoase fine, datorită cărora budinca este numită în limbajul […]

Semifreddo cu iaurt şi mango

Semifreddo

Acest cuvânt din limba italiană înseamnă, pur şi simplu, “pe jumătate rece”. In termeni culinari termenul se referă la deserturi parţial îngheţate precum cassata sau crema. Echivalentul spaniol este semifrio. Semifreddo conţine, de obicei, ingrediente care nu pot fi îngheţate sau care au un gust mai bun atunci când nu se îngheaţă complet, de exemplu […]

Tiramisu cu crema Mascarpone

Deserturi: Tiramisu

Numele prăjiturii tiramisu se traduce prin „trage-mă în sus”, ceea ce descrie cu acurateţe efectul pe care îl are cafeaua espresso tare din compoziţia acestui desert bogat în calorii. Există mai multe variante de preparare. Cel mai uşor este să bateţi gălbenuşurile de ou cu zahăr şi vanilie, până se îngroaşă şi devin pufoase. In […]

Traditionalele vafe

Deşi vafele sunt asociate cu Belgia şi cu nordul Franţei, aluatul şi metoda lor de preparare sunt cunoscute din timpuri străvechi. Numele francez gauffre şi cel englezesc waffle provin de la acelaşi cuvânt franţuzesc medieval care denumeşte cu aluat gros, făcut din făină, lapte şi ouă. Inainte de inventarea cuptoarelor, prăjiturile se coceau, pe o […]

Crumpets

Crumpets

Aceste pâiniţe rotunde şi plate, punctate cu mici goluri pe partea superioară, reprezintă o specialitate englezească servită de regula alături de ceai. Textura lor ciudată şi aroma neobişnuită se datorează aluatului moale cu drojdie, care conţine lapte. Pentru a obţine o consistentă uşoară şi plină de goluri a pâiniţelor, se adaugă uneori sifon. Aluatul se […]

Ochi moale

Ochi moale

Ochiurile moi sunt un element de bază al unui mic dejun englezesc complet. Dacă este bine pregătit, gălbenuşul cleios al unui ochi moale se combină armonios cu pâinea prăjită crocantă şi se scurge printre toate celelalte mâncăruri de pe farfurie

Paratha

Paratha

Paratha este denumirea unei lipii indiene fără drojdie. Ea este originară din regiunea care formează în prezent statut Pakistan. Este de culoare maronie deoarece se face din făină integrală de grâu. Aluatul, la care se adaugă ulei pentru mai multă supleţe, este frământat, apoi lăsat să se odihnească 20-30 de minute. Se întinde în foi […]

Covrigei deliciosi

Bretzel

Bretzel este o fâşie de aluat preparat din făină albă şi drojdie, împletită în forma unui opt şi coaptă la cuptor. Covrigii pot fi crocanţi sau moi; deseori peste ei se presară cristale mari de sare. Inainte de coacere, covrigii modelaţi din aluat sunt înmuiaţi într-o soluţie de hidroxid de natriu, căreia îi datorează crusta […]

Figaro

Turron

Acest desert tradiţional do Crăciun, preparat din miere si zahăr, amestecate cu bucăţi de nuci, seminţe de pin sau alune, este cunoscut şi sub denumirea de jijona, fiind o specialitate a oraşului Jijona (Xixona) din Alicante. In Valencia şi în Catalunia el este numit turrâ. Amestecul de nuci, la care se pot adăuga şi condimente […]

Zabaglione (un desert delicios)

Zabaglione este un desert specific bucătăriei din Italia de sud. Este o cremă sau un sos spumos care se prepară din gălbenuşuri de ou, zahăr şi vin dulce italian, în mod tradiţional Marsala, deşi se pot folosi şi alte vinuri dulci. Se spune că desertul a fost inventat în secolul XVI şi adus în Franţa […]

Croissant cu porumb

Croissant

Acest corn pufos, de forma unei semiluni, asociat în mod normal cu Franţa, este considerat a fi de origine vieneză. Conform unor legende, cornurile au fost create pentru a simboliza înfrângerea armatei otomane în bătălia de la Viena, din 1529, fiind aduse în Franţa de regina de origine austriacă Maria Antoaneta. Insă toate aceste povesti […]

Pâine cu dovlecei şi fasole

Bagheta

Termenul de baghetă denumeşte un tip de pâine, numită în Franţa ficelle (bagheta subţire) sau flute (bagheta mai groasă). Bagheta numită epis se coace într-o formă asemănătoare unui bob de grâu. In mod surprinzător, bagheta a apărut în Viena, la mijlocul secolului XIX, când au început să fie folosite cuptoarele cu aburi. Secretul baghetei, cu […]

Baclava

Baclavaua

Baclavaua este unul dintre cele mai vechi produse de patiserie, inventat de asirieni, în secolul VIII î.Hr. Se prepară din câteva straturi de foi de plăcintă subţiri sau din foi de aluat de ştrudel, între care se aşază un strat de nuci tăiate, îmbibate într-un sirop dulce. Baclavaua se coace în tăvi uriaşe şi se […]

Foccacia

Foccacia

Ca toate lipiile, foccacia are şi ea o istorie străveche, provenind probabil de la etrusci sau de la grecii antici. Este o specialitate din Ligura, iar Antonio Carluccio, maestru-bucătar şi proprietar de restaurant din Anglia, afirmă că cea mai bună foccacia este cea produsă în satul de pescari Camogli. Foccacia şi-a sporit, în ultimii ani, […]