Cum se prepara Cartofi noi inabusiti la ceaun: Pofta buna Cartofi noi copti la cuptor Cartofi noi copti la cuptor din: cartofi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 kg cartofi noi 4 linguri ulei de măsline 2 lingurițe sare sare și piper, dupa gust Mod de preparare: Spălați cartofii si adaugati […]
Articole din categoria:cum se prepara
Raspunsuri la intrebarile cum se prepara? cum se gateste? cum se face mancarea? si alte intrebari grele sau usoare le gasiti aici
Cum se prepara: este un domeniu vast, cuprinde tot felul de mancaruri si bauturi, iar noi va invitam sa invatati sa le preparati singuri acasa si nu numai.
Cum se prepara Varza la ceaun (VIDEO)
Cum se prepara Varza la ceaun: varza, rosii in bulion, carne, sare, piper, cimbru si frunze de dafin. Ingrediente: 1 și 1/2 kg varză 400 g roșii cuburi în bulion 4-5 linguri ulei, cârnați și/sau carne la grătar 2-3 lingurițe sare 1 linguriţă piper negru măcinat cimbru 2 frunze de dafin Cum se […]
Cum se prepara Chifle (Video)
Cum se prepara chifle: Ingrediente: 500g faina 200ml lapte 150g zahar 200g unt 100g susan putina sare 2 galbenus de ou un plic drojdie uscata Chifle: Pofta buna! Poate te intereseaza si: Reteta zilei: Chifle cu usturoi si rozmarin Chifle cu usturoi si rozmarin din: faina, branza, usturoi, ulei de masline, rozmarin, unt, […]
Cum se prepara bors de casa
Bors de casa din: apa, tarate, malai, paine, leustean. Ingrediente: 5 litri de apă 500 g tărâţe de grâu 100 g pâine neagră fără aditivi alimentari 3 linguri mălai o legătură leuştean Mod de preparare: Se face o maia prin umezirea cu apă rece a amestecului format din 250 g tărâţe şi 100 g […]
Cum se prepara Cotlete de Berbecuț (VIDEO)
Cotlete de Berbecut: Cum se prepara Cotlete de Berbecut: Pofta buna! Cotlete de berbecut cu condimente si legume Cotlete de berbecut cu condimente si legume din: cotlete de berbecut, sare de mare, piper, condimente, ulei de masline, unt, supa de vita, usturoi, zahar, ulei de masline, usturoi, ardei gras, dovlecel, vanata, rosie, […]
Cum se prepara Ștrudel cu mere (VIDEO)
Ștrudel cu mere: Cum se prepara Ștrudel cu mere: Pofta buna! Strudele cu mere si nuca Strudele cu mere si nuca din: faina, oua, smantana, praf de copt, mere, nuca. Ingrediente: faina oua 200 g smântână sare praf de copt mere nuca Mod de preparare: Se freacă 1 lingură untură cu […]
Cum se prepara Tigaie picanta de porc (VIDEO)
Tigaie picanta de porc: Ingrediente: 500 g cotlet de porc 2 cepe albe 1 ardei gras roșu 2 ardei verzi 4 roșii 1 ardei iute 3 căței de usturoi 200 g ciuperci 1 linguriță boia iute 2 linguri ulei sare piper negru măcinat 30 ml vin Cum se prepara Tigaie picanta de porc: Pofta […]
Cum se prepara Paste cu usturoi, mazare, parmezan (VIDEO)
Paste cu usturoi, mazare, parmezan: Ingrediente: 200 g paste proaspete, 280 g mazăre, 200 g parmezan, 5-6 căţei de usturoi, 3 linguri ulei de măsline, pătrunjel verde, sare, piper negru măcinat Cum se prepara Paste cu usturoi, mazare, parmezan: Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si scoici Paste cu sos de rosii […]
Cum se prepara Ciocolata de casa (VIDEO)
Cum se prepara Ciocolata de casa: Ingrediente: 400 g lapte praf, 200 g unt, 200 ml apă, 100 g cacao, 300 g zahăr, stafide, nuci (opțional zahăr vanilat, alune, merișoare) Mod de preparare: Pofta buna! Ciocolata de casa cu nuci si rom Ciocolata de casa cu nuci si rom din: zahar, […]
Cum se prepara Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale (VIDEO)
Cum se prepara Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale: Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale: Pofta buna! Piept de rata in sos de vin Piept de rata in sos de vin din: piept de rata, ceapa, usturoi, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de raţă […]
Cum se prepara Supa de rata cu taitei (VIDEO)
Supa de rata cu taitei din: pulpe de rata, aripi de rata, gat de rata, spate de rata, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, taitei, patrunjel, boabe de piper, sare. Ingrediente: pulpe, aripi, gât şi spate de la o raţă, 1 ceapă 3 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 ţelină mică, 250 g ţăiţei proaspeţi 1 legătură pătrunjel […]
Cum se prepara Medalion de legume (VIDEO)
Medalion de legume din: cartofi, buchete mici broccoli, morcov, fire ceapă verde, parmezan, mozzarella, linguri iaurt gras, ouă, lingură ulei, piper măcinat. Ingrediente: 4-5 cartofi 2 buchete mici broccoli 1 morcov 4 fire ceapă verde 100 g parmezan 100 g mozzarella 4 linguri iaurt gras 2 ouă 1 lingură ulei piper măcinat Cum se prepara […]
Prepararea la gratar
grosimea bucăţilor de carne: 4 cm pentru carne de vită şi cel mult 1,5-2 cm pentru carne de viţel, porc şi miel; toate bucăţile de carne se ung cu grăsime înainte de a fi puse pe grătar, protejându-le de căldura puternică; înainte de a fi pusă pe grătar, carnea se împănează sau se bardează (se […]
Cum se prepara Dulceata de struguri (VIDEO)
Dulceata de struguri: Ingrediente: 2 kg struguri 1 kg zahăr gelifiant coaja şi sucul de la 1 lămâie anason cuişoare scorţişoară Cum se prepara Dulceata de struguri: Pofta buna! Poate te intereseaza si: Dulceata din flori de bujor Dulceata din flori de bujor din: petale de bujori, lamai, apa, zahar. Ingrediente: 200 g petale de […]
Cum se prepara Tartar de ton si somon cu avocado (VIDEO)
Tartar de ton si somon cu avocado: Vezi si: Tartar de sparanghel Tartar de somon si avocado Somon tartar Cum se prepara Tartar de ton si somon cu avocado: Citesti si: Biftec tartar cu capere Tartar de somon cu capere si castravete Biftec tartar cu mustar Pofta buna! Poate te intereseaza si: Tartar de […]
Cum se prepara Friptura de manzat la cuptor (VIDEO)
Friptura de manzat la cuptor: Ingrediente: 1 kg pulpă mânzat 4 cepe mici 5 cartofi pentru copt 2 roşii 1/2 gulie 1/2 ţelină 1 cană de vin alb pătrunjel ulei de măsline sare piper, cimbru 1/2 ardei iute (opţional) Cum se prepara Friptura de manzat la cuptor: Pofta buna! Poate te intereseaza si: Muschi […]
Cum se prepara File de pastrav in crusta de fulgi de porumb (VIDEO)
File de pastrav in crusta de fulgi de porumb: Ingrediente: 1 kg file de păstrăv 400 g iaurt 200 g pesmet 300 g fulgi de porumb fără zahăr sucul de la 2 lămâi 3 căței de usturoi sare piper boia dulce sau iute ulei pentru prăjit Cum se prepara File de pastrav in crusta de […]
Cum se prepara Dulceata de capsuni cu menta (VIDEO)
Dulceata de capsuni cu menta: Ingrediente: 1 kg căpşuni curăţate de codiţe şi spălate 1 kg zahăr gelifiant 1 legătură mentă verde sucul de la o lămâie Cum se prepara Dulceata de capsuni cu menta: Pofta buna! Poate te intereseaza si: Spuma de branza cu dulceata de capsuni Spuma de branza cu […]
Cum se prepara Ceafa de manzat cu legume (VIDEO)
Ceafa de manzat cu legume: Ingrediente: 1 kg carne de mânzat 1 kg cartofi noi 4 cepe 300 g roșii cherry 2-3 ardei bulgărești boabe de piper roșu și verde 2 lingurițe praf de usturoi 4-5 linguri ulei de măsline 2 linguriţe sare 1 linguriţă boia cimbru Cum se prepara Ceafa de manzat cu […]
Cum se prepara Supa de ciuperci (VIDEO)
Supa de ciuperci: Ingrediente: 500 g ciuperci champignon şi pleurotus 1 ceapă galbenă 3 căţei de usturoi 40 ml ulei de măsline 200 ml vin alb 1 legătură pătrunjel verde sare piper sucul de la 1 lămâie (opţional) Cum se prepara Supa de ciuperci: Pofta buna! Poate iti place si: Supa de ciuperci […]
Cum se prepara Tocanita de vara
Tocanita de vara: Ingrediente: 1 piept de pui 4 ciocănele 1,5 kg roşii 5 ardei capia 4 cepe 1 legătură pătrunjel 50 ml ulei 1-2 lingurițe sare 1/2 linguriță piper negru măcinat Cum se prepara Tocanita de vara: Pofta buna! Poate te intereseaza si: Tocanita cu aripi de pui Tocanita cu aripi […]
Cum se prepara Supa crema de broccoli (VIDEO)
Supa crema de broccoli: Ingrediente: 1 broccoli 3 cartofi 2 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 1 cub de unt sare piper nucşoară (opţional) Cum se prepara Supa crema de broccoli: Pofta buna! Poate te intereseaza si: Supa crema de broccoli si morcovi Supa crema de broccoli si morcovi din: broccoli, morcovi, […]
Cum se prepara Conopida si broccoli gratinate (VIDEO)
Conopida si broccoli gratinate: Ingrediente: 1 conopidă 1 broccoli 4 ouă 200 g iaurt gras 150 g parmezan unt pentru uns tava sare piper nucşoară (opţional) Cum se prepara Conopida si broccoli gratinate: Pofta buna! Poate te intereseaza si: Conopida gratinata cu bacon si broccoli Conopida gratinata cu bacon si broccoli […]
Cum se prepara Salata cu dressing de mustar (VIDEO)
Cum se prepara Salata cu dressing de mustar. O salata usoara si gustoasa. Ingrediente: 100 g frunze de salată 2 castraveţi 1 ardei gras 8 roşi cherry 1 ceapă 150 g brânză telemea de vacă 2-3 şniţele de pui Dressing: sucul de la 1 lămâie 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă muştar boabe 1 […]
Cum se prepara Ciorba de vara (VIDEO)
Cum se prepara Ciorba de vara: Ingrediente: 2 dovlecei 4 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 200 g fasole verde 5-6 roşii 2 ardei capia 1 legătură leuştean 4 linguri ulei sare sucul de la o lămâie Cum se prepara Ciorba de vara: Pofta buna! Poate te intereseaza si: Ciorba de vara cu fasole […]
Cum se prepara Parfait cu ciocolata si biscuiti (VIDEO)
Parfait cu ciocolata si biscuiti: Citeste si: Parfait cu piersici, fructe de padure si iaurt Reteta zilei: Parfait cu compot de afine si granola Ingrediente: 500 ml frişcă lichidă dulce, 300 ml lapte condensat, 150 g ciocolată neagră, 6-7 biscuiţi, 50 ml cafea, esenţă de vanilie, opţional – fructe de pădure pentru ornat Cum […]
Dezosarea unui picior de miel
Dezosarea unui picior de miel este o operaţiune destul de dificilă, însă un bun măcelar va reuşi să desprindă carnea într-un mod elegant, în formă de fluture. Avantajul îndepărtării osului constă în faptul că bucata de carne devine, astfel, mai adecvată preparării la grătar. Prin dezosare se măreşte, de asemenea, suprafaţa de carne, care poate […]
Cum se prepara Chili con carne (VIDEO)
Cum se prepara Chili con carne: Ingrediente: 500 g carne de vită, 2-3 cepe, 2 căţei de usturoi, 4 ardei capia, 1 ardei iute, 1 cutie mică boabe de porumb, 400 g fasole roşie, 1 cutie mică cu roşii cuburi, 500 ml supă de vită, 4-5 cuişoare, 1 linguriţă chimen, 1 linguriţă boia iute, 2-3 […]
Cum se prepara Ratatouille
Vinetele sunt ingredientul principal al acestei mâncări rustice, la care se adaugă dovlecei, ardei, roşii şi ierburi aromate proaspete
Desert englezesc
Acest desert englezesc se prepară prin fierberea prafului de amidon tapioca, obţinută din rădăcina uscată a plantei de manioc. Este similară unui alt praf de amidon, numit sago, obţinut din fecula sagotierului (Metroxylon sagu), originar din America de Sud. Când se fierbe tapioca, se formează cocoloaşe gelatinoase fine, datorită cărora budinca este numită în limbajul […]
Semifreddo
Acest cuvânt din limba italiană înseamnă, pur şi simplu, “pe jumătate rece”. In termeni culinari termenul se referă la deserturi parţial îngheţate precum cassata sau crema. Echivalentul spaniol este semifrio. Semifreddo conţine, de obicei, ingrediente care nu pot fi îngheţate sau care au un gust mai bun atunci când nu se îngheaţă complet, de exemplu […]
Deserturi: Tiramisu
Numele prăjiturii tiramisu se traduce prin „trage-mă în sus”, ceea ce descrie cu acurateţe efectul pe care îl are cafeaua espresso tare din compoziţia acestui desert bogat în calorii. Există mai multe variante de preparare. Cel mai uşor este să bateţi gălbenuşurile de ou cu zahăr şi vanilie, până se îngroaşă şi devin pufoase. In […]