Salată Sashimi de roşii si avocado

Grepfrut prajit

Grepfrut prajit Numit odinioară „fructul interzis”, grepfrutul este un fruct relativ recent. In vreme ce nucile de cocos există de 15 milioane de ani, grepfrutul este un hibrid, care a apărut cu mai puţin de 300 de ani în urmă. O mâncare cu grepfrut şi cocos poate constitui punctul culminant al unei mese. Existenţa acestui […]

Pomelo

Pomelo

Pomelo Strămoşul grepfrutului, pomelo are multe nume, toate interesante: pummelo, shaddock, grepfrut chinezesc şi jabong. Oricum l-am numi, acest membru gigantic al familiei citricelor impune respect, cu diametrul său de 20-25 cm şi greutatea sa care poate depăşi 10 kg. Originar din Malaysia, pomelo a fost adus în Indiile de Vest în secolul XVII, de […]

Musaca cu legume si mozzarella

Legume miraculoase

Scapă rapid de balonări şi indigestii cu ajutorul a trei legume văratice: castravetele, dovlecelul şi fasolea verde îţi fac o siluetă de invidiat. Castravetele Poţi să te bazezi pe el în orice dietă, dat fiind că 95% din compoziţia sa este apă. Este un aliat bun şi în procesul activ de pierdere a kilogramelor. Este […]

Plante medicinale: coada calului

Contraindicatii in cazul unor plante

Mătasea de porumb Tratamentul intern cu mătase de porumb este contraindicat persoanelor cu infecţii renale acute, precum şi în litiazele cu săruri de calciu. Nu se cunosc interacţiuni medicamentoase. Menta Nu se recomandă bolnavilor de hipotensiune, cu aciditate scăzută a sucului gastric, hernie. Folosirea îndelungată a mentei duce la incontinenţă urinară. Uneori, poate afecta potenţa […]

Retete pentru Revelion

Trucuri culinare

Andive gustoase Andivele îsi pierd din amăreală dacă, după ce li se scoate tulpina tare, se pun în apă amestecată cu lapte. Anghinare fiartă Odată fiartă, anghinarea trebuie consumată imediat. Dacă este păstrată mai multe zile, chiar şi la frigider, oxidează şi devine toxică. Păstrarea bananelor Ţinute la frigider, bananele se înnegresc repede şi se […]

retete

Cum se pregateste iepurele de casă

Cum se pregateste iepurele de casă Se jupoaie de blană la fel ca şi cel sălbatic şi se prepară în acelaşi mod. Iepurele tânăr se prepară fie proaspăt, fie se ţine câteva ore în marinată preparată din: 200 ml oţet, 200 ml vin, 50 ml ulei, 1 căpăţână de usturoi pisat, 1-2 foi de dafin, […]

retete

Sfaturi pentru a pregati carnea de vanat

Sfaturi pentru a pregati carnea de vanat Rafinamentul pregătirii vânatului şi, nu în ultimul rând reuşita, sunt condiţionate de fezandarea şi de marinarea în baiţ, excepţie făcând prepeliţele şi unele exemplare tinere, care se prepară proaspete sau se pun la macerat doar 2-3 ore. Marinarea se face pentru a înlătura mirosul uşor neplăcut, specific; carnea […]

retete

Prepararea aspicului şi îmbrăcarea formelor în aspic

Prepararea aspicului şi îmbrăcarea formelor în aspic Aspicul este o gelatină obţinută prin fierberea oaselor, a cărnii sau a peştelui, preparată într-un fel anumit, care poate servi ca garnituri pentru orice carne de vânat, peşte, limbă şi chiar mezeluri, cârnaţi fripţi, ouă răscoapte sau umplute. O mulţime de preparate reci: peşte, piept sau ficat de […]

retete

Sfaturi practice in bucatarie

Sfaturi practice in bucatarie Lintea nu are nevoie să stea în apă înainte de a fi pusă la fiert. Timpul de fierbere variază între 15-60 de minute, în funcţie de tipul ei. Ea trebuie să fiarbă în jur de 30 de minute, la foc mic, într-un vas acoperit. O cană cu linte are nevoie de […]

Alimente antiraceala

Stiati ca… (aluatul fraged)

Aluatul fraged … devine mai pufos si mai moale daca bateti ouale cu putin suc de lamaie. Orezul cu lapte … nu se mai lipeste daca il fierbeti mai intai cateva minute in apa usor sarata, apoi il scurgeti, turnati laptele si il fierbeti inca o data impreuna cu acesta. Formele de sufleu … se […]

Cum se prepara sos libanez de usturoi (video)

O reteta video despre Cum se prepara sos libanez de usturoi: Ingrediente: 1 garlic head 1 tbsp sea salt 1 cups (250ml) vegetable oil 1/2 cups (120ml) lemon juice Cum se prepara sos de usturoi libanez     Pofta buna! Reteta zilei: Sos pesto cu parmezan si usturoi   Sos pesto cu parmezan si usturoi din: usturoi […]

Despre raci

Deşi, în ultimul timp, racii au devenit o raritate în bucătăria europeană, ei sunt foarte frecvent consumaţi în America de Nord şi de Sud, precum şi în Australia, unde există nişte specii de raci numite marrons şi yabbies. Racii sunt nişte crustacee de dimensiuni relativ mici, ce fac parte din aceeaşi familie cu homarul, însă trăiesc […]

Trucuri pentru conserve

Evitaţi sarea iodată, deoarece poate înmuia murăturile. Oţetul balsamic nu este indicat pentru murături, ci doar cel de 9°. După ce ai deschis un borcan cu murături, este bine ca el să fie ţinut în frigider pentru a nu face mucegai după ce a luat aer. Alege cu grijă castraveţii pentru murat, să fie proaspeţi […]

Stiti ca…

…ouăle ne apără de cancer Pe lângă faptul că sunt o excelentă sursă de proteine, lipide, vitamine şi minerale, ouăle au şi proprietăţi antioxidante, susţin specialiştii de la Universitatea din Alberta. Tradusă, concluzia lor înseamnă că acest aliment ne poate proteja de bolile cardiovasculare şi de cancer. E drept, aceste beneficii antioxidante sunt reduse cam […]

Mărul: Beneficii miraculoase pentru sănătate

Până de curând ştiam că un măr pe zi ţine doctorul la distanţă, însă ultimele studii demonstrează faptul că beneficiile pe care acest fruct le are pentru sănătate merg până la a ne proteja împotriva a cinci tipuri de cancer: de prostată, de sân, hepatic, pulmonar, de colon. Pe lângă asta, o dietă bogată în […]

Sucul de rosii: Leac antimahmureală

În momentele de sărbătoare, alcoolul trebuie consumat cu moderaţie. Totuşi, în cazul în care s-a făcut exces, pentru a nu vă trezi a doua zi cu dureri insuportabile de cap, senzaţie de deshidratare, stare de vomă, oboseală şi ameţeală permanentă, e bine să cunoaşteţi câteva remedii simple şi eficiente. O stare dată de etanol Mahmureala […]

Totul despre Salate

Salata verde nu înseamnă doar salată iceberg. Combinaţiile de gusturi (frunze de salată cu gust moderat amestecate cu verdeţuri mai dulci sau mai amare) de texturi (onctoasă, fragedă, creată şi crocantă) şi de culori (nuanţe de verde, de roşu şi de alb)  fac salatele să fie apetisante şi pentru ochi, nu doar bune la gust. […]

Paşi pentru creşterea imunităţii (10 paşi pentru creşterea imunităţii)

1. FĂ SPORT REGULAT 30 de minute de mişcare în fiecare zi ajută la îmbunătăţirea sistemului cardiovascular, reduc stresul şi cresc imunitatea. E important să găseşti o activitate care să-ţi fie pe plac. Astfel, nu vei fi tentată să renunţi după câteva şedinţe. 2. DIN BELŞUG “Consumă cât mai multe citrice, pentru că sunt o […]

ALIMENTE CARE TAIE POFTA DE MANCARE – 10 alimente care taie pofta de mâncare

Foamea în timpul unei cure de slăbire nu este deloc productivă. Dimpotrivă! Iată de ce, vă prezentăm mai jos 10 alimente care potolesc foamea, fără să aducă prejudicii siluetei.

 Migdalele Câteva migdale sunt de ajuns pentru a potoli un stomac ce urlă de foame. Sunt bogate în antioxidanţi, vitamina E şi magneziu şi, în plus, […]

Cele mai bune si sanatoase gustari dintre mese

Daca nu ai aflat pana acum, o dieta functioneaza la cote maxime in conditiile in care nu te infometezi si nici nu ravnesti amarnic la ceva dulce. Studiile arata ca gustarile te ajuta sa iti pastrezi silueta si sa faci fata unui regim alimentar, atenuand senzatia de foame. Gustarile sanatoase sunt cheia unui metabolism rapid […]

Trucuri pentru combaterea mahmurelii

Greaţa, vărsăturile şi durerile de cap apărute în urma excesului de alcool pot fi înlăturate cu odihnă şi hidratare. Anumite trucuri aplicate înainte, în timpul şi după ce aţi băut vă pot fi de mare ajutor. Un truc antimahmureală este să beţi un pahar cu apă între două pahare cu alcool. Astfel, se menţine tensiunea […]

Cat de repede poti sa scapi de kilogramele in plus?

Cele mai multe dintre noi visam sa scapam de kilogramele in plus in timp record. Daca azi le-am vazut in oglinda cabinei de proba, pana la sfarsitul saptamanii vrem sa dispara. Imposibil, striga la unison expertii din intreaga lume. Si mai ales, periculos! Cel mai important aspect de care ar trebui sa tinem cont atunci […]

Metode de slabit rapid periculoase

Dietele-fulger, adoptate de multe dintre noi din dorinta de a obtine rapid masurile ideale, in special in sezonul cald cand costumul de baie face legea, sunt mult mai periculoase decat ne-am fi inchipuit. Curele de slabit bazate pe mai putin de 1200 de calorii pe zi sau planurile de detoxifiere precum cel cu artar, cu […]

Dieta bogată în fibre previne cancerul de colon

Aportul de fibre în alimentaţie este, în medie, pentru femei de 12,6 g/zi şi pentru bărbaţi de 15,2 g/zi, în timp ce aportul recomandat pentru adulţi este de 18 g/zi şi asta pentru că importanţă acestor compuşi este subestimată de marea parte a populaţiei. Puţini sunt cei care ştiu că un consum redus de fibre […]

Cum se curăţă calamarii

Cum se curăţă calamarii

Puteţi cumpăra calamari gata curăţaţi şi porţionaţi, dar dacă vreţi să vă încercaţi singur puterile, iată cum trebuie să procedaţi. Puneţi calamarul pe o planşetă de tocat curată şi trageţi de tentacule ca să le întindeţi. Tăiaţi o bucată din cele două tentacule mai lungi, ca să ajungă la aceeaşi lungime cu celelalte, apoi tăiaţi […]

Despre Homari

Astăzi e mai uşor să găseşti homari decât acum douăzeci de ani; puteţi chiar să comandaţi homari la pescărie sau la un supermarket bun. Cu cozile lor zemoase, acoperite de carapace, şi cleştii puternici şi cărnoşi, seamănă atât cu creveţii cât şi cu crabii şi au preluat ce e mai bun de la ambele specii. […]

Cum să pregătiţi si să fierbeti un crab viu întreg

Cum să pregătiţi si să fierbeti un crab viu întreg

Uciderea crabilor e un lucru destul de controversat. Unii cred că dacă-l străpungi cu un instrument ascuţit din oţel sau cu o ţepuşă, crabul moare instantaneu. Eu prefer să pun câte 7-8 crabi într-o oală mare de supă, împreună cu nişte bucăţele de fenicul, boabe de piper etc., apoi să-i acopăr cu apă rece şi […]

Crabi cu sos cu miere si unt

Despre crabi

Crabii sunt crustacee, la fel ca homarii şi creveţii, însă au o formă uşor diferită şi, prin urmare, modul de preparare e diferit. In prezent se găsesc crabi gata preparaţi, dar puteţi să faceţi comandă la pescărie ca să primiţi crabi vii, pe care apoi va trebui să-i ucideţi şi să-i gătiţi. Atenţie la cleşti […]

Pui pane

Paneul

CE ESTE PANEUL? Un fel de „păturică” în care se înfăşoară tot felul de ingrediente, după cum poftim, de la fructe şi flori, până la legume şi carne. Nu este greu de făcut şi poate transforma o banală legumă într-o mâncare rafinată. Nu mai vor­bim de gusturile apetisante pe care le obţinem când preparăm carnea […]

Somon sashimi

Somonul se potriveşte foarte bine cu complicata tehnică japoneză de feliere a peştelui crud (sashimi înseamnă „carne găurită”). Pestele folosit trebuie să fie absolut proaspăt; de asemenea, ar fi bine ca somonul să fie pescuit în perioada în care carnea sa este foarte bogată în uleiuri naturale, adică vara. Modul de prezentare a somonului sashimi […]

retete

Despre creveti

La fel ca homarul şi crabul, creveţii sunt crustacee protejate de o carapace tare. In mod ideal, ar trebui să fie vii când îi cumpăraţi, iar dacă au murit deja, trebuie să fie lucioşi şi să nu miroasă a altceva decât a mare. Creveţii trăiesc în toată lumea, mai ales în apele calde, iar în […]

Scoici Saint-Jacques

Scoici Saint-Jacques

Sunt delicioase, uşor de deschis şi de preparat. Cresc în nisipul din fundul mării şi fie sunt culese cu mâna de către scafandri, fie cu ajutorul unei bărci speciale (dragă), care răscoleşte bancul de nisip. Scoicile recoltate cu draga sunt mai ieftine decât cele recoltate manual, însă deseori sunt deteriorate în urma operaţiunii, la fel […]