Scapă rapid de balonări şi indigestii cu ajutorul a trei legume văratice: castravetele, dovlecelul şi fasolea verde îţi fac o siluetă de invidiat. Castravetele Poţi să te bazezi pe el în orice dietă, dat fiind că 95% din compoziţia sa este apă. Este un aliat bun şi în procesul activ de pierdere a kilogramelor. Este […]
Articole din categoria:Secretele bucatariei
Tot ce ai vrut sa stii despre bucatarie si ti-a fost frica sa intrebi.
Bucataria fara secrete: una dintre cele mai numeroase categorii, in care regasiti retete de toate felurile, pe care va invitam sa le vizualizati si sa le pregatiti pentru voi si pentru oaspetii vostri.
Gasiti informatii gastronomice din seria “stiati ca”, alaturi de alte lucuri practice si utile pe care cu siguranta le cunosteati deja.
Contraindicatii in cazul unor plante
Mătasea de porumb Tratamentul intern cu mătase de porumb este contraindicat persoanelor cu infecţii renale acute, precum şi în litiazele cu săruri de calciu. Nu se cunosc interacţiuni medicamentoase. Menta Nu se recomandă bolnavilor de hipotensiune, cu aciditate scăzută a sucului gastric, hernie. Folosirea îndelungată a mentei duce la incontinenţă urinară. Uneori, poate afecta potenţa […]
Trucuri culinare
Andive gustoase Andivele îsi pierd din amăreală dacă, după ce li se scoate tulpina tare, se pun în apă amestecată cu lapte. Anghinare fiartă Odată fiartă, anghinarea trebuie consumată imediat. Dacă este păstrată mai multe zile, chiar şi la frigider, oxidează şi devine toxică. Păstrarea bananelor Ţinute la frigider, bananele se înnegresc repede şi se […]
Cum se pregateste iepurele de casă
Cum se pregateste iepurele de casă Se jupoaie de blană la fel ca şi cel sălbatic şi se prepară în acelaşi mod. Iepurele tânăr se prepară fie proaspăt, fie se ţine câteva ore în marinată preparată din: 200 ml oţet, 200 ml vin, 50 ml ulei, 1 căpăţână de usturoi pisat, 1-2 foi de dafin, […]
Sfaturi practice in bucatarie
Sfaturi practice in bucatarie Lintea nu are nevoie să stea în apă înainte de a fi pusă la fiert. Timpul de fierbere variază între 15-60 de minute, în funcţie de tipul ei. Ea trebuie să fiarbă în jur de 30 de minute, la foc mic, într-un vas acoperit. O cană cu linte are nevoie de […]
Stiati ca… (aluatul fraged)
Aluatul fraged … devine mai pufos si mai moale daca bateti ouale cu putin suc de lamaie. Orezul cu lapte … nu se mai lipeste daca il fierbeti mai intai cateva minute in apa usor sarata, apoi il scurgeti, turnati laptele si il fierbeti inca o data impreuna cu acesta. Formele de sufleu … se […]
Cum se prepara sos libanez de usturoi (video)
O reteta video despre Cum se prepara sos libanez de usturoi: Ingrediente: 1 garlic head 1 tbsp sea salt 1 cups (250ml) vegetable oil 1/2 cups (120ml) lemon juice Cum se prepara sos de usturoi libanez Pofta buna! Reteta zilei: Sos pesto cu parmezan si usturoi Sos pesto cu parmezan si usturoi din: usturoi […]
Despre raci
Deşi, în ultimul timp, racii au devenit o raritate în bucătăria europeană, ei sunt foarte frecvent consumaţi în America de Nord şi de Sud, precum şi în Australia, unde există nişte specii de raci numite marrons şi yabbies. Racii sunt nişte crustacee de dimensiuni relativ mici, ce fac parte din aceeaşi familie cu homarul, însă trăiesc […]
Trucuri pentru conserve
Evitaţi sarea iodată, deoarece poate înmuia murăturile. Oţetul balsamic nu este indicat pentru murături, ci doar cel de 9°. După ce ai deschis un borcan cu murături, este bine ca el să fie ţinut în frigider pentru a nu face mucegai după ce a luat aer. Alege cu grijă castraveţii pentru murat, să fie proaspeţi […]
Stiti ca…
…ouăle ne apără de cancer Pe lângă faptul că sunt o excelentă sursă de proteine, lipide, vitamine şi minerale, ouăle au şi proprietăţi antioxidante, susţin specialiştii de la Universitatea din Alberta. Tradusă, concluzia lor înseamnă că acest aliment ne poate proteja de bolile cardiovasculare şi de cancer. E drept, aceste beneficii antioxidante sunt reduse cam […]
Mărul: Beneficii miraculoase pentru sănătate
Până de curând ştiam că un măr pe zi ţine doctorul la distanţă, însă ultimele studii demonstrează faptul că beneficiile pe care acest fruct le are pentru sănătate merg până la a ne proteja împotriva a cinci tipuri de cancer: de prostată, de sân, hepatic, pulmonar, de colon. Pe lângă asta, o dietă bogată în […]
Sucul de rosii: Leac antimahmureală
În momentele de sărbătoare, alcoolul trebuie consumat cu moderaţie. Totuşi, în cazul în care s-a făcut exces, pentru a nu vă trezi a doua zi cu dureri insuportabile de cap, senzaţie de deshidratare, stare de vomă, oboseală şi ameţeală permanentă, e bine să cunoaşteţi câteva remedii simple şi eficiente. O stare dată de etanol Mahmureala […]
Totul despre Salate
Salata verde nu înseamnă doar salată iceberg. Combinaţiile de gusturi (frunze de salată cu gust moderat amestecate cu verdeţuri mai dulci sau mai amare) de texturi (onctoasă, fragedă, creată şi crocantă) şi de culori (nuanţe de verde, de roşu şi de alb) fac salatele să fie apetisante şi pentru ochi, nu doar bune la gust. […]
Paşi pentru creşterea imunităţii (10 paşi pentru creşterea imunităţii)
1. FĂ SPORT REGULAT 30 de minute de mişcare în fiecare zi ajută la îmbunătăţirea sistemului cardiovascular, reduc stresul şi cresc imunitatea. E important să găseşti o activitate care să-ţi fie pe plac. Astfel, nu vei fi tentată să renunţi după câteva şedinţe. 2. DIN BELŞUG “Consumă cât mai multe citrice, pentru că sunt o […]
ALIMENTE CARE TAIE POFTA DE MANCARE – 10 alimente care taie pofta de mâncare
Foamea în timpul unei cure de slăbire nu este deloc productivă. Dimpotrivă! Iată de ce, vă prezentăm mai jos 10 alimente care potolesc foamea, fără să aducă prejudicii siluetei. Migdalele Câteva migdale sunt de ajuns pentru a potoli un stomac ce urlă de foame. Sunt bogate în antioxidanţi, vitamina E şi magneziu şi, în plus, […]
Cele mai bune si sanatoase gustari dintre mese
Daca nu ai aflat pana acum, o dieta functioneaza la cote maxime in conditiile in care nu te infometezi si nici nu ravnesti amarnic la ceva dulce. Studiile arata ca gustarile te ajuta sa iti pastrezi silueta si sa faci fata unui regim alimentar, atenuand senzatia de foame. Gustarile sanatoase sunt cheia unui metabolism rapid […]
Trucuri pentru combaterea mahmurelii
Greaţa, vărsăturile şi durerile de cap apărute în urma excesului de alcool pot fi înlăturate cu odihnă şi hidratare. Anumite trucuri aplicate înainte, în timpul şi după ce aţi băut vă pot fi de mare ajutor. Un truc antimahmureală este să beţi un pahar cu apă între două pahare cu alcool. Astfel, se menţine tensiunea […]
Cat de repede poti sa scapi de kilogramele in plus?
Cele mai multe dintre noi visam sa scapam de kilogramele in plus in timp record. Daca azi le-am vazut in oglinda cabinei de proba, pana la sfarsitul saptamanii vrem sa dispara. Imposibil, striga la unison expertii din intreaga lume. Si mai ales, periculos! Cel mai important aspect de care ar trebui sa tinem cont atunci […]
Metode de slabit rapid periculoase
Dietele-fulger, adoptate de multe dintre noi din dorinta de a obtine rapid masurile ideale, in special in sezonul cald cand costumul de baie face legea, sunt mult mai periculoase decat ne-am fi inchipuit. Curele de slabit bazate pe mai putin de 1200 de calorii pe zi sau planurile de detoxifiere precum cel cu artar, cu […]
Dieta bogată în fibre previne cancerul de colon
Aportul de fibre în alimentaţie este, în medie, pentru femei de 12,6 g/zi şi pentru bărbaţi de 15,2 g/zi, în timp ce aportul recomandat pentru adulţi este de 18 g/zi şi asta pentru că importanţă acestor compuşi este subestimată de marea parte a populaţiei. Puţini sunt cei care ştiu că un consum redus de fibre […]
Cum se curăţă calamarii
Puteţi cumpăra calamari gata curăţaţi şi porţionaţi, dar dacă vreţi să vă încercaţi singur puterile, iată cum trebuie să procedaţi. Puneţi calamarul pe o planşetă de tocat curată şi trageţi de tentacule ca să le întindeţi. Tăiaţi o bucată din cele două tentacule mai lungi, ca să ajungă la aceeaşi lungime cu celelalte, apoi tăiaţi […]
Despre Homari
Astăzi e mai uşor să găseşti homari decât acum douăzeci de ani; puteţi chiar să comandaţi homari la pescărie sau la un supermarket bun. Cu cozile lor zemoase, acoperite de carapace, şi cleştii puternici şi cărnoşi, seamănă atât cu creveţii cât şi cu crabii şi au preluat ce e mai bun de la ambele specii. […]
Cum să pregătiţi si să fierbeti un crab viu întreg
Uciderea crabilor e un lucru destul de controversat. Unii cred că dacă-l străpungi cu un instrument ascuţit din oţel sau cu o ţepuşă, crabul moare instantaneu. Eu prefer să pun câte 7-8 crabi într-o oală mare de supă, împreună cu nişte bucăţele de fenicul, boabe de piper etc., apoi să-i acopăr cu apă rece şi […]
Despre crabi
Crabii sunt crustacee, la fel ca homarii şi creveţii, însă au o formă uşor diferită şi, prin urmare, modul de preparare e diferit. In prezent se găsesc crabi gata preparaţi, dar puteţi să faceţi comandă la pescărie ca să primiţi crabi vii, pe care apoi va trebui să-i ucideţi şi să-i gătiţi. Atenţie la cleşti […]
Paneul
CE ESTE PANEUL? Un fel de „păturică” în care se înfăşoară tot felul de ingrediente, după cum poftim, de la fructe şi flori, până la legume şi carne. Nu este greu de făcut şi poate transforma o banală legumă într-o mâncare rafinată. Nu mai vorbim de gusturile apetisante pe care le obţinem când preparăm carnea […]
Somon sashimi
Somonul se potriveşte foarte bine cu complicata tehnică japoneză de feliere a peştelui crud (sashimi înseamnă „carne găurită”). Pestele folosit trebuie să fie absolut proaspăt; de asemenea, ar fi bine ca somonul să fie pescuit în perioada în care carnea sa este foarte bogată în uleiuri naturale, adică vara. Modul de prezentare a somonului sashimi […]
Despre creveti
La fel ca homarul şi crabul, creveţii sunt crustacee protejate de o carapace tare. In mod ideal, ar trebui să fie vii când îi cumpăraţi, iar dacă au murit deja, trebuie să fie lucioşi şi să nu miroasă a altceva decât a mare. Creveţii trăiesc în toată lumea, mai ales în apele calde, iar în […]
Scoici Saint-Jacques
Sunt delicioase, uşor de deschis şi de preparat. Cresc în nisipul din fundul mării şi fie sunt culese cu mâna de către scafandri, fie cu ajutorul unei bărci speciale (dragă), care răscoleşte bancul de nisip. Scoicile recoltate cu draga sunt mai ieftine decât cele recoltate manual, însă deseori sunt deteriorate în urma operaţiunii, la fel […]
Cateva metode clasice de preparare a carnii
In general, alimentele de origină vegetală sau animală sunt puţine care sunt convenabile imediat pentru om. Pentru multe dintre ele, în adevăr pentru un număr mare chiar este necesar a le face să sufere o preparare. Se fierb sau se coc, se toacă sau se rad. Tocând alimentele, mai ales pe cele de origină vegetală, […]
Reguli generale pentru slăbit
La trezire, beţi o cană mare (250 – 300ml) apă plată, ţinută de seara la temperatura camerei. In timpul zilei trebuie să beţi 1,5 – 2 l lichide (infuzii din plante, sucuri naturale proaspăt stoarse din fructe şi legume, dar nu în amestec, ci separat, apă plată) la temperatura camerei. Nu le ţineţi la frigider. […]
LISTA alimentelor care sunt ADEVĂRATE BOMBE pe caniculă. Chiar și unele legume trebuie evitate
Sarea, dulciurile, câteva fructe şi legume, sucurile şi alcoolul duc la încălzirea excesivă a corpului. Pe timpul verii, când se ating temperaturi caniculare, aparatul cardiovascular şi cel respirator sunt suprasolicitate. Pentru a se evita stările de leşin sau alte probleme de sănătate, este important să nu încărcăm și sistemul digestiv cu alimente grele. Sarea este […]
Stiati ca …
Carnea de vită, de oaie, berbecuţ şi chiar cea de porc primesc un gust mai bun dacă stau câteva ore în marinate alcătuite din oţeturi aromate, boabe de piper, de muştar, ceapă tocată, morcovi, frunze de ţelină. Pentru un plus de savoare se poate adăuga în marinate vin sau alcool – cognac sau rachiu aromat […]