Cum se curăţă calamarii

Printeaza

Puteţi cumpăra calamari gata curăţaţi şi porţionaţi, dar dacă vreţi să vă încercaţi singur puterile, iată cum trebuie să procedaţi. Puneţi calamarul pe o planşetă de tocat curată şi trageţi de tentacule ca să le întindeţi.

Tăiaţi o bucată din cele două tentacule mai lungi, ca să ajungă la aceeaşi lungime cu celelalte, apoi tăiaţi tot mănunchiul de tentacule chiar de sub ochi. Dacă observaţi o umflătură mică şi tare în mijlocul tentaculelor, desprindeţi-o şi aruncaţi-o.

Este ciocul calamarului şi nu e comestibil. Ochii sunt ataşaţi de intestinele calamarului, aflate într-un sac mare, tubular, din interiorul capului. Dacă trageţi uşor de ochi, aceştia se vor desprinde împreună cu intestinele. In cap se mai găseşte ceva care seamănă cu o pană de plastic transparentă.

Aceasta este un fel de os care trebuie aruncat odată cu intestinele. Trageţi în exterior toată membrana alb-albăstruie, apoi spălaţi bine calamarul pe dinăuntru şi pe dinafară şi ştergeţi-l.

Acum calamarul poate fi umplut, dacă aceasta este intenţia dvs., dar dacă vreţi să-l prăjiţi sau să-l frigeţi pe grătar, ar fi bine să-l deschideţi şi să-l crestaţi. Astfel calamarul va deveni mai fraged şi se va curba în timpul preparării. Aşezaţi calamarul pe planşeta de tocat şi înfigeţi în cap un cuţit.

Despicaţi într-o parte capul calamarului, ca şi cum aţi deschide o carte. Crestaţi foarte uşor suprafaţa cu un cuţit ascuţit, având grijă să nu pătrundeţi prea adânc. Acum puteţi să-l preparaţi cum doriţi.

Cum se curăţă calamarii

 

 

Incoming search terms:

  • cum se curata calamarul
  • cum se curata calamarii
  • tentacule de calamar
  • cum se prepara calamarul
Sumar
recipe image
Nume reteta
Cum se curăţă calamarii
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

2 comentarii

  1. Bine de stiu, nu stiu daca o sa ajung vreodata sa curat niste calamarii, dar nu se stie niciodata … 🙂

  2. Mi-e o scarba de calamari… de nu mai pot

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.