Cum se curăţă calamarii
PrinteazaPuteţi cumpăra calamari gata curăţaţi şi porţionaţi, dar dacă vreţi să vă încercaţi singur puterile, iată cum trebuie să procedaţi. Puneţi calamarul pe o planşetă de tocat curată şi trageţi de tentacule ca să le întindeţi.
Tăiaţi o bucată din cele două tentacule mai lungi, ca să ajungă la aceeaşi lungime cu celelalte, apoi tăiaţi tot mănunchiul de tentacule chiar de sub ochi. Dacă observaţi o umflătură mică şi tare în mijlocul tentaculelor, desprindeţi-o şi aruncaţi-o.
Este ciocul calamarului şi nu e comestibil. Ochii sunt ataşaţi de intestinele calamarului, aflate într-un sac mare, tubular, din interiorul capului. Dacă trageţi uşor de ochi, aceştia se vor desprinde împreună cu intestinele. In cap se mai găseşte ceva care seamănă cu o pană de plastic transparentă.
Aceasta este un fel de os care trebuie aruncat odată cu intestinele. Trageţi în exterior toată membrana alb-albăstruie, apoi spălaţi bine calamarul pe dinăuntru şi pe dinafară şi ştergeţi-l.
Acum calamarul poate fi umplut, dacă aceasta este intenţia dvs., dar dacă vreţi să-l prăjiţi sau să-l frigeţi pe grătar, ar fi bine să-l deschideţi şi să-l crestaţi. Astfel calamarul va deveni mai fraged şi se va curba în timpul preparării. Aşezaţi calamarul pe planşeta de tocat şi înfigeţi în cap un cuţit.
Despicaţi într-o parte capul calamarului, ca şi cum aţi deschide o carte. Crestaţi foarte uşor suprafaţa cu un cuţit ascuţit, având grijă să nu pătrundeţi prea adânc. Acum puteţi să-l preparaţi cum doriţi.
Incoming search terms:
- cum se curata calamarul
- cum se curata calamarii
- tentacule de calamar
- cum se prepara calamarul
Bine de stiu, nu stiu daca o sa ajung vreodata sa curat niste calamarii, dar nu se stie niciodata … 🙂
Mi-e o scarba de calamari… de nu mai pot