Despre Homari

Printeaza

Despre Homari. Astăzi e mai uşor să găseşti homari decât acum douăzeci de ani; puteţi chiar să comandaţi homari la pescărie sau la un supermarket bun. Cu cozile lor zemoase, acoperite de carapace, şi cleştii puternici şi cărnoşi, seamănă atât cu creveţii cât şi cu crabii şi au preluat ce e mai bun de la ambele specii.

Homarii vii au o culoare frumoasă, bleumarin, cu pete crem dedesubt. De obicei, la vânzare, cleştii lor sunt strâns legaţi cu nişte benzi elastice. Altfel trebuie să fiţi cu băgare de seamă, fiindcă sunt la fel de periculoşi ca şi crabii.

Homarii pot fi fierţi întregi în apă sau în aburi, tăiaţi în două şi fripţi pe grătar, gătiţi la cuptor sau tocaţi şi prăjiţi la foc iute, în stil chinezesc. Homarii merg foarte bine cu ardei iute, usturoi şi lămâie, la fel ca şi creveţii. Americanilor le place foarte mult să-i mănânce cu unt topit fierbinte. Asemenea creveţilor, homarii devin rozalii în timpul preparării. Deseori se vând gata preparaţi la pescărie sau la supermarket.

Pentru a mânca un homar gătit, trebuie să-i îndepărtaţi carapacea, ca la creveţi, şi să-i spargeţi cleştii, ca la crabi, dar o metodă mai bună este să zdrobiţi cleştii parţial şi să tăiaţi homarul în două pe lungime, oferind fiecărei persoane o jumătate. Carnea de homar gătită se foloseşte la fel ca şi cea de crab. Carnea de homar fierbinte sau la temperatura camerei este dulce si frageda. Cu cat e mai rece, cu atat e mai greu de mestecat.

 

 

 

 


Retete Homari:

homar cu maioneza

Homar cu maioneza

Homar cu maioneza din: homar, maioneza, ciuperci, rosii, ienibahar, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 400 g homar 200 g maioneză 300 g ciuperci proaspete 300 g roşii 1 linguriţă de ienibahar 1/2 linguriţă de nucşoară rasă sare piper   Mod de preparare: Homarul se spală bine în apă rece şi se frige pe grătarul încins. Se […]

Salata_de_homari_cu_ridichi_si_porumb

Salata de homari cu ridichi si porumb

Salata de homari cu ridichi si porumb din: homari, salate romane, ridichi, porumb din conserva, ceapa, ceapa de tuns, ulei de masline, otet din vin rosu, sare, piper. Ingrediente: 2 homari de 800-900 g, fierti 2 salate romane (se foloseste doar mijlocul) 1 legatura de ridichi 150 g de porumb din conserva 2 cepe mici 1 lingura de ceapa de tuns, taiata fin […]

Homar_prajit_cu_oregano_si_busuioc

Homar prajit cu oregano si busuioc

Homar prajit cu oregano si busuioc din: cozi de homar, usturoi, sare, ulei de masline, oregano, busuioc, unt sau margarina, zeama de lamaie, sos Worcester, piper alb, ierburi aromatice. Ingrediente: 6-8 cozi de homar 1 căţel de usturoi 1/2 lingurita sare 4 linguri ulei de măsline 1/2 oregano fărâmiţat 1/2 lingurita busuioc tocat 50 g unt sau […]

 

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/despre-homari html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.