Buck’s Fizz

Frecvent servit la nunţi, la un mic dejun bogat sau folosit ca o ultimă metodă pentru a acoperi gustul mai puţin strălucitor al unui vin spumant, Buck’s Fizz – numit Mimosa în SUA – este un amestec de vin spumant şi suc proaspăt de portocale. Creat în 1921 la Clubul Buck’s din Londra, de către un […]

Campari

Campari

Campari face parte dintr-o categorie de băuturi alcoolice care poartă numele de bitter. Se produce în Italia, e roşu aprins, se îmbuteliază cu o concentraţie de alcool de 25% şi este aromatizat cu o serie de plante amare, condimente şi coajă de portocale. Ca şi alte băuturi de acest gen, Campari se bea ca aperitiv, […]

Dry Martini

Dry Martini

Dry Martini este pentru mulţi consumatori cocktailul perfect. El se face din gin, un vermut sec (Martini sau altă marcă) şi eventual o măslină verde pentru cocktailuri. Inevitabil în cazul unor astfel de băuturi simple, originea exactă a cocktailuluî nu se mai cunoaşte, dar este posibil să fi fost numit Martinez în anii 1870 după […]

Bauturi: Sangria

Indrăgită de turiştii care îşi petrec vacanţa în Spania, sangria este în esenţă un cocktail pe bază de vin, ideal pentru a fi consumat la plajă, sub razele soarelui de vară. Băutura se face din vin roşu, la care se adaugă un amestec ameţitor de brandy sau rom, sucuri de citrice (de regulă portocale şi […]

Despre absint

Absintul face parte din categoria băuturilor cu aromă de anason, este originar din Franţa şi se distilează din frunzele plantei medicinale Artemisia absinthium – pelinul. In perioada Primului Război Mondial, când au fost emise primele legi care interziceau consumul narcoticelor, absintul a fost interzis în Europa. Era considerat responsabil pentru anumite tulburări psihice în rândul […]

Bloody Mary

Retete Bloody Mary

Bloody Mary este o băutură cunoscută drept un aperitiv fin, uşor de pregătit şi ideală pentru o dimineaţă mahmură. Reţetele variază în funcţie de cel care prepară băutura, însă elementele de bază sunt sucul de roşii, condimentat cu sos Worcestershire şi piper negru, precum şi sucul de lămâie, iar băutura se asezonează de obicei cu […]

Punci cu rom

Punciul cu rom este un cocktail care alunecă fără efort pe gât, emanând o blândeţe suavă direct opusă spiritului în care se consumă un tequila slammer. Există mai multe reţete diferite ale punciului, fiecare tip de rom din Caraibe combinându-se în mod diferit cu diverse alte ingrediente. Elementul esenţial îl constituie o doză bună de […]

Bloody Mary cu sos Worcestershire

Bloody Mary cu sos Worcestershire din: suc de rosii, suc de lamaie, sare, tabasco, piper, vodka, sos Worcestershire. Ingrediente: 900 ml suc de roşii rece 250 ml votcă rece 75 ml suc proaspăt de lămâie 1 1/2 lingură sos Worcestershire 1/2 linguriţă sare cu aromă de ţelină 3/4 linguriţă Tabasco 3/4 linguriţă piper negru proaspăt măcinat   […]

Ciocolata calda cu frisca si cacao

Ciocolata calda cu frisca si cacao

Ciocolata calda cu frisca si cacao din: ciocolata, lapte, frisca, zahar, cacao. Ingrediente: 100 g ciocolată semidulce de cea mai bună calitate 450 ml lapte 75 ml frişca groasă 1 linguriţă zahăr pudră pudră de cacao neîndulcită sau scorţişoară măcinată, pentru servit     Mod de preparare: Incălziţi ciocolata şi laptele într-o cratiţâ cu fund […]

Cocktail Kir Royale

Kir este un cocktail de vin, obţinut prin amestecarea unei linguri de cassis (lichior de coacăze negre) cu un pahar de vin alb sec. Reţeta este originară din Burgundia, unde a primit numele unui primar al oraşului Dijon, Felix Kir, care obişnuia să ofere această băutură la recepţii internaţionale, pentru a promova două dintre produsele […]

Cum se prepara un Cocktail Moscow Mule

Sambuca

Sambuca este numele unei băuturi alcoolice produse la Roma şi în împrejurimi, o băutura limpede şi tare, aromatizată cu un amestec de bcabe negre de soc european şi seminţe de anason. Are un gust dulce, înzepător şi o textură vâscoasă. Sambuca se distinge de alte băuturi alcoolice italiene prin ritualul specific de servire. Băutorul experimentat […]

Milkshake de vanilie

Milkshake de vanilie

Milkshake de vanilie din: inghetata, lapte, vanilie. Ingredinte: 2 linguri mari îngheţată de vanilie 250 ml lapte integral 1 linguriţă esenţă de vanilie       Mod de preparare: Amestecaţi cele trei ingrediente într-un blender, apoi turnaţi băutura în pahare înalte şi serviţi.   Savurati!

Amaretto

Amaretto

Amaretto din: apa, zahar, vodca, esent de migdale, visinata, esenta de vanilie.

Cocktail bitter cu rodie

Cocktail bitter cu rodie

Cocktail bitter cu rodie din: bitter, zahar, coniac, seminte de rodie, coniac, sampanie. Ingrediente: 1 cubuleţ de zahăr 1 strop de bitter 1 linguriţă cu seminţe de rodie 1 lingură cu coniac 5 linguri cu suc de rodie şampanie sau vin alb spumant   Mod de preparare: Răceşte un pahar, apoi pune cubuleţul de zahăr […]

Cocktail cu sampanie si zmeura

Cocktail cu sampanie si zmeura din: zmeura, lichior de coacaze, sampanie. Ingrediente: 24 bucăţi de zmeură 8 linguri cu lichior de coacăze negre o sticlă cu şampanie sau vin spumant       Mod de preparare: Infige câte 3 bucăţi de zmeură în fiecare băţ de cocktail. In fiecare pahar pune câte 1 lingură cu […]

Suc energizant de goji si fructe exotice

Suc energizant de goji si fructe exotice

Suc energizant de goji si fructe exotice din: ghimbir, lamaie, grepfrut, goji, miere, catina, apa. Ingrediente: 1 bucată de 2-3 cm ghimbir zeama de la 1 lămâie 1 portocală şi 1 grepfrut 50 g goji 2 linguri miere 1 lingură sirop de cătină 2 pahare de apă plată     Mod de preparare: Storci lămâia […]

Cocktail bitter cu rodie

Cocktail cu coacaze

Cocktail cu coacaze din: rozmarin, lichior, suc de lamaie, nectar de coacaze. Ingrediente: 1 crenguţă de rozmarin proaspăt 20 ml lichior de vişine sau vişinată 20 ml suc proaspăt de lămâie 40 ml suc de zmeură 40 ml nectar de coacăze negre       Mod de preparare: Pune toate ingredientele într-un vas şi încălzeşte […]

Cum se prepara un Cocktail Booty Call

Cocktail cu rom si miere

Cocktail cu rom si miere din: rom, lichior de miere, suc de lamaie, suc de grapefruit, vin. Ingrediente: 40 ml rom 10 ml lichior de miere 10 ml suc proaspăt de lămâie 40 ml suc de grapefruit proaspăt stors (fără pulpă) 40 ml vin roşu demi-dulce     Mod de preparare: Pune toate ingredientele într-un […]

Grepfrut in stil american

Grepfrut in stil american

Grepfrut in stil american Intr-o cană amestecă 100 ml vermut dulce, 75 ml Campari, 250 ml zeamă de grepfrut şi 150 ml limonadă. Porţionează în patru pahare cu cuburi de gheaţă şi ornează cu felii de grepfrut.

Cum se prepara un cocktail French Martini

Martini de vara

Martini de vara Intr-un shaker pune 100 ml gin, 50 ml vermut sec şi o lingură din zeama de la măsline în conservă. Agită de 3-4 ori, apoi strecoară în pahare răcite. Ornează cu măsline verzi.

Combinâ 50 ml vermut cu 100 ml suc de ananas şi zeama de la o lămâie. Porţionează în pahare răcite şi completează cu Prosecco.

Prosecco tropical

Prosecco tropical Combinâ 50 ml vermut cu 100 ml suc de ananas şi zeama de la o lămâie. Porţionează în pahare răcite şi completează cu Prosecco.

Papillon

Papillon

Papillon din: sirop de rom, lamaie, suc de cirese, suc de merisor, suc de mere. Ingrediente: 30 ml sirop de rom (recomand 1883 Philbert Routin) 20 ml suc proaspăt de lămâie 30 ml suc de cireşe 30 ml suc de cranberry (merişor) 30 ml suc de mere   Mod de preparare: Pune toate ingredientele în […]

Senor Sombrero

Senor Sombrero

Senor Sombrero din: tequila, lichior, amaretto, capsuni, fresh de lime, suc de afine. Ingrediente: 40 ml tequila 20 ml lichior amaretto 10 ml piure căpşuni 10 ml fresh de lime 60 ml suc de afine & aloe vera   Mod de preparare: Pune toate ingredientele într-un shaker plin cu gheaţă şi agită bine până ce ingredientele […]

Bautura traditionala din Germania

Florio

Florio din: zahar, alcool rafinat, visinata. Ingrediente: zahar alcool rafinat visinata   Mod de preparare: Se fierb 750 ml vin roşu împreună cu 2-3 cuişoare, 2-3 batoane de scorţişoară şi 3 plicuri zahăr vanilat. Se lasă să se răcească amestecul şi se adaugă încă 750 ml vin roşu,  

Suc de pere, telina si ghimbir

Suc de pere, telina si ghimbir

Suc de pere, telina si ghimbir din: pere, telina, ghimbir, cuburi de gheata, apa. Ingrediente: 1 kg pere zemoase 100 g ţelină 3 cm rădăcină de ghimbir 10-12 cuburi de gheaţă apă plată   Mod de preparare: Perele curăţate de coajă şi fără cotor se mixează cu ţelină curăţată şi tăiată bucăţi mai mici şi […]

Tropical Daiquiri

Tropical Daiquiri

Tropical Daiquiri din: rom cu cocos, suc de kumquat, suc de lamaie, lichior de capuni, ou, apa de cocos. Ingrediente: 40 ml rom aromatizat cu cocos 10 ml suc proaspăt de kumquat 20 ml suc proaspăt de lămâie 10 ml lichior de căpşuni albuş de ou proaspăt 60 ml apă de cocos   Mod de […]

Endless summer

Endless summer

Endless summer din: vodka, sirop de cirese, suc de lamaie, suc de afine, suc de coacaze. Ingrediente: 40 ml vodkă 20 ml sirop de cireşe (1883 Philbert Routin) 20 ml suc proaspăt de lămâie 30 ml suc de afine 30 ml suc de coacăze negre   Mod de preparare: Pune toate ingredientele în shaker alături […]

green cooler

Green Cooler

Green Cooler din: suc de mere verzi, kiwi, ardei iute, menta, gheata fructe. Ingrediente: 200 ml suc de mere verzi 4 kiwi 1/2 ardei iute (fără seminţe) 3-4 frunze de mentă cuburi de gheaţă fructe pentru decor   Mod de preparare: Cu ajutorul unui blender se mixează bucăţi de kiwi decojit, cu ardei iute, mentă […]

Cocktail de cirese cu banane

Cocktail de cirese cu banane

Cocktail de cirese cu banane din: cirese, banana. Ingrediente: 300 g de cireşe 1/2 banană     Mod de preparare: Treci 300 g de cireşe coapte prin storcătorul de fructe şi obţii 150-200 ml suc dulce de cireşe pe care-l amesteci cu 1/2 banană pasată şi trecută printr-o sită.  

lassi

Lassi

Lassi Se pun Ia fiert, pe foc moale, 80 ml apă cu 50 g zahăr şi puţin şofran; se fierb la foc mijlociu 4 min. Se lasă să se răcească, apoi se dă la frigider. Se pasează la blender cu 600 g iaurt, 1/4 linguriţă cardamom măcinat şi 1/2 linguriţă apă de flori de portocal.

Cocktail de mere cu kiwi

Cocktail de mere cu kiwi

Cocktail de mere cu kiwi din: mere, kiwi, menta. Ingrediente: 3 mere 2 kiwi frunze de mentă     Mod de preparare: Dai pe răzătoarea mică 3 mere, apoi le pui într-o strecurătoare şi le storci până obţii 150 ml de suc. Presezi doi kiwi cât să obţii 50 ml de suc, pe care-l amesteci […]

Sirop de menta

Sirop de menta

Sirop de menta din: zahar, apa, menta proaspata, sare de lamaie, lamaie. Ingrediente: 2 kg zahăr 5 I apă 2 legături mentă proaspătă 2 linguriţe sare de lămâie 2 lămâi mari   Mod de preparare: Se fierbe apa cu zahăr, sare de lămâie şi coajă de lămâie. Când zahărul s-a topit, se adaugă şi zeama […]