Milkshake de vanilie

Milkshake de vanilie

Milkshake de vanilie din: inghetata, lapte, vanilie. Ingredinte: 2 linguri mari îngheţată de vanilie 250 ml lapte integral 1 linguriţă esenţă de vanilie       Mod de preparare: Amestecaţi cele trei ingrediente într-un blender, apoi turnaţi băutura în pahare înalte şi serviţi.   Savurati!

Amaretto

Amaretto

Amaretto din: apa, zahar, vodca, esent de migdale, visinata, esenta de vanilie.

Cocktail bitter cu rodie

Cocktail bitter cu rodie

Cocktail bitter cu rodie din: bitter, zahar, coniac, seminte de rodie, coniac, sampanie. Ingrediente: 1 cubuleţ de zahăr 1 strop de bitter 1 linguriţă cu seminţe de rodie 1 lingură cu coniac 5 linguri cu suc de rodie şampanie sau vin alb spumant   Mod de preparare: Răceşte un pahar, apoi pune cubuleţul de zahăr […]

Cocktail cu sampanie si zmeura

Cocktail cu sampanie si zmeura din: zmeura, lichior de coacaze, sampanie. Ingrediente: 24 bucăţi de zmeură 8 linguri cu lichior de coacăze negre o sticlă cu şampanie sau vin spumant       Mod de preparare: Infige câte 3 bucăţi de zmeură în fiecare băţ de cocktail. In fiecare pahar pune câte 1 lingură cu […]

Suc energizant de goji si fructe exotice

Suc energizant de goji si fructe exotice

Suc energizant de goji si fructe exotice din: ghimbir, lamaie, grepfrut, goji, miere, catina, apa. Ingrediente: 1 bucată de 2-3 cm ghimbir zeama de la 1 lămâie 1 portocală şi 1 grepfrut 50 g goji 2 linguri miere 1 lingură sirop de cătină 2 pahare de apă plată     Mod de preparare: Storci lămâia […]

Cocktail bitter cu rodie

Cocktail cu coacaze

Cocktail cu coacaze din: rozmarin, lichior, suc de lamaie, nectar de coacaze. Ingrediente: 1 crenguţă de rozmarin proaspăt 20 ml lichior de vişine sau vişinată 20 ml suc proaspăt de lămâie 40 ml suc de zmeură 40 ml nectar de coacăze negre       Mod de preparare: Pune toate ingredientele într-un vas şi încălzeşte […]

Cocktail cu rom si miere

Cocktail cu rom si miere

Cocktail cu rom si miere din: rom, lichior de miere, suc de lamaie, suc de grapefruit, vin. Ingrediente: 40 ml rom 10 ml lichior de miere 10 ml suc proaspăt de lămâie 40 ml suc de grapefruit proaspăt stors (fără pulpă) 40 ml vin roşu demi-dulce     Mod de preparare: Pune toate ingredientele într-un […]

Grepfrut in stil american

Grepfrut in stil american

Grepfrut in stil american Intr-o cană amestecă 100 ml vermut dulce, 75 ml Campari, 250 ml zeamă de grepfrut şi 150 ml limonadă. Porţionează în patru pahare cu cuburi de gheaţă şi ornează cu felii de grepfrut.

Martini de vara

Martini de vara

Martini de vara Intr-un shaker pune 100 ml gin, 50 ml vermut sec şi o lingură din zeama de la măsline în conservă. Agită de 3-4 ori, apoi strecoară în pahare răcite. Ornează cu măsline verzi.

Combinâ 50 ml vermut cu 100 ml suc de ananas şi zeama de la o lămâie. Porţionează în pahare răcite şi completează cu Prosecco.

Prosecco tropical

Prosecco tropical Combinâ 50 ml vermut cu 100 ml suc de ananas şi zeama de la o lămâie. Porţionează în pahare răcite şi completează cu Prosecco.

Papillon

Papillon

Papillon din: sirop de rom, lamaie, suc de cirese, suc de merisor, suc de mere. Ingrediente: 30 ml sirop de rom (recomand 1883 Philbert Routin) 20 ml suc proaspăt de lămâie 30 ml suc de cireşe 30 ml suc de cranberry (merişor) 30 ml suc de mere   Mod de preparare: Pune toate ingredientele în […]

Senor Sombrero

Senor Sombrero

Senor Sombrero din: tequila, lichior, amaretto, capsuni, fresh de lime, suc de afine. Ingrediente: 40 ml tequila 20 ml lichior amaretto 10 ml piure căpşuni 10 ml fresh de lime 60 ml suc de afine & aloe vera   Mod de preparare: Pune toate ingredientele într-un shaker plin cu gheaţă şi agită bine până ce ingredientele […]

Bautura traditionala din Germania

Florio

Florio din: zahar, alcool rafinat, visinata. Ingrediente: zahar alcool rafinat visinata   Mod de preparare: Se fierb 750 ml vin roşu împreună cu 2-3 cuişoare, 2-3 batoane de scorţişoară şi 3 plicuri zahăr vanilat. Se lasă să se răcească amestecul şi se adaugă încă 750 ml vin roşu,  

Suc de pere, telina si ghimbir

Suc de pere, telina si ghimbir

Suc de pere, telina si ghimbir din: pere, telina, ghimbir, cuburi de gheata, apa. Ingrediente: 1 kg pere zemoase 100 g ţelină 3 cm rădăcină de ghimbir 10-12 cuburi de gheaţă apă plată   Mod de preparare: Perele curăţate de coajă şi fără cotor se mixează cu ţelină curăţată şi tăiată bucăţi mai mici şi […]

Tropical Daiquiri

Tropical Daiquiri

Tropical Daiquiri din: rom cu cocos, suc de kumquat, suc de lamaie, lichior de capuni, ou, apa de cocos. Ingrediente: 40 ml rom aromatizat cu cocos 10 ml suc proaspăt de kumquat 20 ml suc proaspăt de lămâie 10 ml lichior de căpşuni albuş de ou proaspăt 60 ml apă de cocos   Mod de […]

Endless summer

Endless summer

Endless summer din: vodka, sirop de cirese, suc de lamaie, suc de afine, suc de coacaze. Ingrediente: 40 ml vodkă 20 ml sirop de cireşe (1883 Philbert Routin) 20 ml suc proaspăt de lămâie 30 ml suc de afine 30 ml suc de coacăze negre   Mod de preparare: Pune toate ingredientele în shaker alături […]

green cooler

Green Cooler

Green Cooler din: suc de mere verzi, kiwi, ardei iute, menta, gheata fructe. Ingrediente: 200 ml suc de mere verzi 4 kiwi 1/2 ardei iute (fără seminţe) 3-4 frunze de mentă cuburi de gheaţă fructe pentru decor   Mod de preparare: Cu ajutorul unui blender se mixează bucăţi de kiwi decojit, cu ardei iute, mentă […]

Cocktail de cirese cu banane

Cocktail de cirese cu banane

Cocktail de cirese cu banane din: cirese, banana. Ingrediente: 300 g de cireşe 1/2 banană     Mod de preparare: Treci 300 g de cireşe coapte prin storcătorul de fructe şi obţii 150-200 ml suc dulce de cireşe pe care-l amesteci cu 1/2 banană pasată şi trecută printr-o sită.  

lassi

Lassi

Lassi Se pun Ia fiert, pe foc moale, 80 ml apă cu 50 g zahăr şi puţin şofran; se fierb la foc mijlociu 4 min. Se lasă să se răcească, apoi se dă la frigider. Se pasează la blender cu 600 g iaurt, 1/4 linguriţă cardamom măcinat şi 1/2 linguriţă apă de flori de portocal.

Cocktail de mere cu kiwi

Cocktail de mere cu kiwi

Cocktail de mere cu kiwi din: mere, kiwi, menta. Ingrediente: 3 mere 2 kiwi frunze de mentă     Mod de preparare: Dai pe răzătoarea mică 3 mere, apoi le pui într-o strecurătoare şi le storci până obţii 150 ml de suc. Presezi doi kiwi cât să obţii 50 ml de suc, pe care-l amesteci […]

Sirop de menta

Sirop de menta

Sirop de menta din: zahar, apa, menta proaspata, sare de lamaie, lamaie. Ingrediente: 2 kg zahăr 5 I apă 2 legături mentă proaspătă 2 linguriţe sare de lămâie 2 lămâi mari   Mod de preparare: Se fierbe apa cu zahăr, sare de lămâie şi coajă de lămâie. Când zahărul s-a topit, se adaugă şi zeama […]

Cocktail Fenice

Cocktail Fenice

Cocktail Fenice Se pun într-un shaker câteva cuburi de gheaţă, 200 ml suc de pepene verde, 200 ml suc de cireşe, 400 ml suc de ananas, 2 linguri sirop de fragi şi 100 ml lapte de cocos. Se agită bine. Se serveşte în pahare decorate cu felii de măr verde, în care se înfige o […]

Cocktail Sangria cu vin alb

Cocktail Sangria cu vin alb

Cocktail Sangria cu vin alb  Mod de preparare: Se pun într-o carafă 2 castraveţi tăiaţi rondele, peste care se toarnă 750 ml vin alb sec amestecat cu 250 ml lichior de portocale. La foc mic se face un sirop din 125 ml apă şi 5 linguri zahăr. Se lasă să se răcească bine, apoi se […]

Retete Smoothie

Bauturi pentru detoxifiere

Bauturi pentru detoxifiere Reteta zilei: Smoothie de ananas cu spanac si menta Reteta zilei: Smoothie de castravete cu mar si telina Reteta zilei: Smoothie de papaya cu lapte Reteta zilei: Smoothie de banana cu fructe de padure Reteta zilei: Smoothie detoxifiant

Bauturi de iarna: Vin fiert

Bauturi de iarna: Vin fiert

Vin fiert din: 1 l vin roşu, 250 g zahăr, 4 cuişoare, 1 bucăţică sicorţişoară, 1 spirală din coajă de lămâie. Se fierb laolaltă toate ingredientele, într-o oală curată, până ce zahărul s-a topit complet, amestecând mereu cu o lingură din lemn, nefolosită la alte preparate. Se strecoarăi şi se serveşte imediat, în căni din lut […]

Ce bem de Sarbatori: Vin cu scortisoara

Ce bem de Sarbatori: Vin cu scortisoara

Vin cu scortisoara din: 40 g scorţişoară (baton, nu praf), 20 g vanilie, 1l vin roşu. Toate ingredientele se lasă împreună la macerat timp de o săptămână. Se strecoară şi se trage la sticlă. Se serveşte în cupe largi sau în căni din lut.  

Ce bem de Revelion: Dealu Male Cooler

Ce bem de Revelion: Dealu Male Cooler

Dealu Male Cooler din: Feteasca Neagra Dealu Mare, coniac, suc de lamaie, zahar pudra, gheata, apa minerala sau sifon. Ingrediente: 100 ml Fetească neagră Dealu Mare 20 ml coniac 20 ml suc de lămâie 2 linguriţe cu zahăr pudră cuburi de gheaţă apă minerală bine acidulată sau sifon   Mod de preparare: Se umple pe […]

Bauturi de Revelion: Busuioaca

Bauturi de Revelion: Busuioaca

Busuioaca din: 100 ml Busuioacă de Bohotin, 30 ml suc proaspăt de lămâie, 60 ml suc proaspăt de portocală, 10 ml rom alb, cuburi de gheaţă. Mod de preparare: Intr-un shaker, pe jumătate plin cu cuburi de gheaţă, se amestecă uşor toate ingredientele, mai puţin romul, care se adaugă ulterior în pahar. Se serveşte în cupe […]

Bauturi de Revelion: Molinari

Bauturi de Revelion: Molinari

Molinari din: 30 ml lichior (coniac), 40 ml vin spumant gheaţă, coajă de lămâie. Mod de preparare: Intr-un pahar înalt, conic, peste două-trei cuburi de gheaţă se toarnă, pe rând, fără a se omogeniza, lichiorul (coniacul) şi vinul spumant. Se decorează cu coajă de lămâie, tăiată în spirală.  

Ce bem de Revelion: Cruson cu vin spumant

Ce bem de Revelion: Cruson cu vin spumant

Cruson cu vin spumant din: vin spumant, portocale, coniac, zahar cubic, gheata. Ingrediente: 1 sticlă cu vin spumant sec sau demisec 1 kg portocale bine coapte 60 ml coniac 100 g zahăr cubic 2-4 linguri cu gheaţă pisată   Mod de preparare: Cu două-trei ore înainte de servire se curăţă portocalele die coajă şi se […]

Punch de Craciun

Punch de Craciun

Punch de Craciun din: zeamil, lapte, zahar, oua, rom. Ingrediente: 3 linguri cu vârf zeamil 3 ceşti lapte 3/4 ceaşcă zahăr 5 gălbenuşuri 1 ceaşcă rom   Mod de preparare: Se amestecă bine zahărul cu zeamilul şi se dizolvă în laptce rece. Se pune într-un vas pe foc, amestecându-se tot timpul ctu o lingură de […]

lichior de zahar ars

Ce bem de Revelion: Lichior de zahar ars

Lichior de zahar ars din: 1 pahar alcool rafinat, 10 cuburi zahăr, 1 pahar zahăr tos, 1 pahar apă, 2 pacheţele zahăr vanilat, 1 ceşcuţă rom. Mod de preparare: Se ard într-o crăticioară cele zece bucăţi de zahăr cubic, ste sting cu un pahar cu apă şi se lasă trei-patru clocote. Se punte să se răcească […]