Sufleu de malai

Sufleu de malai din: malai, branza telemea, oua, unt si sare. Ingredinte: 2 pahare malai 100 gr. branza telemea 2 oua 2 linguri unt sare   Mod de preparare Se toarna malaiul in ploaie in apa clocotita cu sare pina se ingroasa, se adauga untul apoi se amesteca cu brinza rasa. Cind s-a mai racit […]

retete

Supă de primăvară

Supă de primăvară din: morcovi, nap, telina, ceapa, varza, macris, asmatui, tarhon, mazare, sparanghel si crutoane. Ingrediente: 2 morcovi 1 nap ½ căpăţână de ţelină 10 cepe mici de primăvară conopidă tăiată mărunt miezul unei verze albe mici o mânuţă de măcriş Câte o frunză de asmăţui şi tarhon 110 grame de mazăre 110 grame […]

retete

Supă de spanac cu lapte de soia

Supă de spanac cu lapte de soia din: spanac, ceapa, unt, lapte de soia, zeama de lamaie, piper si sare. Ingrediente: 900 de grame de spanac 1 ceapă tocată 30 grame de unt 500 mililitri de lapte din soia Zeama de la o lămâie Piper şi sare după gust   Mod de preparare: Rezultatul final […]

retete

Sufleu de branza si oua

Sufleu de branza si oua din: branza, oua, smantana, faina, unt si lapte. Ingredinte: 1/2 kg branza 2 oua 4-5 linguri smantana 2 linguri faina 3 linguri unt 1/2 pahar lapte   Mod de preparare Se pune laptele impreuna cu untul pe foc sa clocoteasca, se adauga toata faina odata si se amesteca repede. Cind […]

Saratele cu smantana si cascaval

Saratele cu smantana si cascaval din: faina, margarina, untura, smantana, sare, drojdie, cascaval, galbenus, apa, lapte si cafea. Ingredinte: 1 kg. faina de patiserie 250 gr. margarina 300 gr. untura 5 linguri de smantina o lingura sare fina 20 gr. drojdie 200 gr. cascaval ras pe razatoarea mica 3 galbenusuri de ou 100 ml apa […]

retete

Fasole verde gătită în stil italian

Fasole verde gătită în stil italian din: fasole verde, supa de pui, rosii tocate, ceapa si oregano. Ingrediente: 2 căni de fasole verde ½ – cană de supă de pui organic strecurată 1 cană de roşii tocate ½ cană de ceapă tocată 1 – linguriţă de oregano   Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele în […]

retete

Saleuri cu branza de vaci

Saleuri cu branza de vaci din: margarina, branza de vaci, faina, ou, mac, sare. Ingredinte: 250 gr. margarina 250 gr. brinza de vaci 250 gr. faina 1 ou pentru uns mac o jumatate lingurita(rasa) sare   Mod de preparare: Se amesteca margarina cu brinza de vaci si sarea, apoi se incorporeaza faina. Se face un […]

Retete

Placinta cu spanac si branza sau praz

Placinta cu spanac si branza sau praz din: faina, margarina, sare, branza, spanac si oua. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g faina 3 linguri undelemn sau margarina topita 1 lingurita sare o cana apa calduta Pentru umplutura: brinza spanac/praz oua   Mod de preparare Coca obtinuta se imparte in doua, se intind bucatile pe planseta, se […]

Mamaliga cu branza la cuptor

Mamaliga cu branza la cuptor din: lapte, malai, sare, branza de oi, unt si oua. Ingredinte: 3 pahare lapte malai sare 150 g brinza de oi 100 g unt 2 oua   Mod de preparare Se prepara o mamaliguta pripita inlocuind apa cu lapte. Cind este gata, se ia de la foc si se amesteca […]

retete

Galuste cu branza de vaci

Galuste cu branza de vaci din: branza de vaci, ou, faina, unt, gris si sare. Ingredinte: 100 gr. branza de vaci 1 ou o lingura faina 10 gr. unt gris sare   Mod de preparare Se amesteca branza de vaci cu oul, faina si atita gris, cit sa se obtina o compozitie de o consistenta […]

retete

Corabioare de vinete cu branzeturi

Corabioare de vinete cu branzeturi din: vinete, branza de burduf, cascaval, usturoi, rosii, marar, piper si ulei. Ingredinte: 2 vinete lungi 100 g brinza burduf 100 g cascaval 6 catei usturoi 2 rosii marar piper ulei   Mod de preparare Se taie vinetele pe lung, se scobesc, se prajesc pe ambele parti pina se inmoaie […]

retete

Coltunasi cu brinza de vaca

Coltunasi cu brinza de vaca din: branza de vaca, oua, faina, sare, smantana si unt. Ingredinte: 1/2 kg branza de vaca 3 oua 4 linguri faina sare 1 pahar smantina 2 linguri unt   Mod de preparare Se face o foaie de taitei din faina, 2 oua si sare. Se intinde foaia pe planseta, se […]

retete

Clatite cu urda si marar

Clatite cu urda si marar din: urda, marar, sare, faina, ou si untura. Ingredinte: 300 gr. urda o legatura marar sare 150 gr. faina 1 ou 100 gr. untura     Mod de preparare Urda se sfarima bine cu furculita, se adauga mararul tocat marunt si sarea. Cu acest amestec se umplu clatitele. Se ruleaza […]

retete

Chiftelute de dovlecei cu branza

Chiftelute de dovlecei cu branza din: dovlecei, ou, branza, faina si untdelemn. Ingredinte: 2-3 buc. dovlecei tineri 1 ou 2 linguri brinza rasa o lingura faina 100 gr. untdelemn     Mod de preparare Dovleceii curatati de coaja se rad pe razatoare, se adauga putina sare si se lasa sa se scurga. Se adauga oul, […]

retete

Cascaval pane, in faina si pesmet

Cascaval pane, in faina si pesmet din: cascaval, oua, grasime, pesmet. Ingrediente: 12 felii cascaval 1-2 oua 2 linguri grasime 1 lingura faina pesmet     Mod de preparare Cascavalul taiat felii de grosimea unui deget se da prin faina, ou, pesmet si iarasi ou. Se prajeste in grasime incinsa. Se poate face si dintr-o […]

retete

Legume prăjite cu seminte de susan

Legume prăjite cu seminte de susan din: ardei, morcov, fasole, ceapa, seminte de susan, ulei de vegetal, ulei de seminte de susan, sos de soia, stevie dulce si delikat de legume. Ingrediente: 1 ardei roşu 1 morcov 100 g de fasole încolţită 1 legătură de ceapă de primăvară 1 lingură de seminţe de susan 1 […]

retete

Hriscă cu potocale si migdale

Hriscă cu potocale si migdale din: hrisca, portocala, migdale si miere. Ingrediente: 70g hriscă 1 portocală 20 g de migdale sau nuci 1 lingurită miere       Mod de preparare: La o măsură de hriscă pui două  măsuri de apă si lasi să fiarbă aproximativ 30 de minute. Cel mai sigur, verifică din când […]

retete

Napi sotaţi

Napi sotaţi din: napi, ardei, rosii, usturoi, sare si ulei de masline.   Ingrediente: 2 napi mici, curăţaţi de coajă şi tocaţi mărunţel ¼ ardei roşu dulce, tocat 2 roşii alungite, sau două roşii mari, tocate 2 căţei de usturoi, mărunţiţi Sare după gust Ulei de măsline     Mod de preparare: Toarnă puţin ulei […]

retete

Quinoa cu mazăre verde şi migdale

Quinoa cu mazăre verde şi migdale din: quinoa, apa, mazare, migdale, sare, unt. Ingrediente: ½ – cană de quinoa 1 cană de apă ½ cană de mazăre verde ¼ cană de migdale curăţate de coajă şi tăiate felii sare 1 linguriţă de unt clarefiat (Ghee)       Mod de preparare: Spală quinoa bine în […]

Hamburgeri cu fasole

Hamburgeri cu fasole din: fasole rosie, ardei gras, ceapa, morcov, sos salsa, paine, grisca, pudra de ardei iute, piper si sare. Ingrediente: 1 cană de fasole roşie ½ cană de ardei gras verde tocat ½ cană de ceapă tocată 1 morcov feliat 2 căni de sos salsa 1 cană de firimituri de pâine din hrişcă […]

retete

Dovlecei cu lamaie

Dovlecei cu lamaie din: dovlecei, lamaie, sare de mare, piper negru, patrunjel, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 3 sau 4 dovlecei mici, feliaţi pe lungime 1 lămâie mare sau 2 lămâi mici sare de mare piper negru 1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat 1 lingură de ulei de măsline 1 căţel de usturoi, mărunţit […]

Retete

Tocană de linte cu spanac

Tocană de linte cu spanac din: linte, orez brun, ceapa, supa de legume, spanac, rosii, pudra de usturoi si sare de mare.   Ingrediente: 230 grame de linte 1/3 – cană de orez brun 1 ceapă, tocată 2 – linguri de supă de legume strecurată 1 pachet mic de spanac proaspăt, tocat 2 roşii mari […]

retete

Dovlecei condimentaţi copţi

Dovlecei condimentaţi copţi din: dovlecei,dovleac, ulei de masline, pudra cu curry, sare de mare, scortisoara, chimen, usturoi si stafide. Ingrediente: 2 dovlecei, tăiaţi pe lungime în jumătăţi 1 dovleac galben 1 linguriţă de ulei de măsline ¾ linguriţă de pudră de curry ½ linguriţă de sare de mare ¼ linguriţă de scorţişoară măcinată 1/8 – […]

retete

Orez cu roşii

Orez cu roşii din: orez brun, rosie, ardei gras, ardei iute, radacina de ghimbir, usturoi, coriandru si supa. Ingrediente: 1 cană de orez brun, negătit 1 roşie mică, tăiată cubuleţe 1 ardei gras verde, tăiat cubuleţe 1 ceapă mică, tăiată cubuleţe 2 ardei iuţi verzi, tăiaţi cubuleţe 1 linguriţă de rădăcină de ghimbir, dată pe […]

retete

Sparanghel cu usturoi şi seminţe de susan

Sparanghel cu usturoi şi seminţe de susan din: sparanghel, usturoi, ulei de susan, seminte de susan.   Ingrediente: 1 legătură de sparanghel proaspăt, îndepărtaţi extremităţile din partea de jos 3 căţei de usturoi, tocaţi 1 lingură de ulei de susan 2 linguriţe de seminţe de susan     Mod de preparare: Înfierbântaţi uleiul într-o tigaie […]

retete

Tofu prăjit cu ceapă

Tofu prăjit cu ceapă din: branza tofu, ceapa, ardei iute, usturoi, sare de mare, sos de soia si ulei de masline. Ingrediente: ½ pachet de brânză tofu tare şi feliată 1 ceapă albă mărunţită fin 2 cepe verzi tăiată peştişori de 5 cm. 2-4 ardei iuţi roşii 3 căţei de usturoi tocaţi sare de mare […]

Retete culinare

Cremă de quinoa

Cremă de quinoa din quinoa, apa,sare de mare, migdale, mere si extract de vanilie. Ingrediente: ½ cană de quinoa 1 cană apă filtrată ½ linguriţă de sare de mare 3 linguriţe de migdale crude ½ cană de mere, mărunţite ¼ linguriţă de extract pur de vanilie     Mod de preparare: Fierbe apa cu sarea […]

retete

Branza de burduf cu boia

O reteta simpla si usor de preparat, branza de burduf cu boia din: branza de burduf, unt, boia, chimen si sare. Ingrediente: 300 gr. brinza de burduf sau cas proaspat 100 gr. unt o lingurita boia dulce 1 virf de cutit chimen sare   Mod de preparare: Branza sau casul se da prin masina de […]

retete

Retete culinare

Cateva retete culinare: Pui la cuptor cu cimbru si usturoi   Pui la cuptor cu cimbru si usturoi din: pui, morcovi, cartofi, usturoi, miere, cimbru, sare, ulei, vin alb sec. Ingrediente: un pui de 1,5 kg 2 morcovi 4 cartofi o capatana de usturoi 100 ml miere o lingurita cimbru sare 3 linguri ulei 100 […]

retete

Ardei umpluti cu branza telemea

Ardei umpluti cu branza telemea din: ardei, branza telemea si branza de vaci, unt, marar, ceapa, rosie. Ingredinete: 4 ardei 1 ceapa 200 gr. brinza telemea 50-100 gr. brinza de vaci 1 lingura marar tocat 50 gr. unt 1 rosie   Mod de preparare: Se spala ardeii, se scot cotoarele, se scutura bine de seminte, […]

Retete

Sufleu de clatite cu spanac, jambon si cascaval

Sufleu de clatite cu spanac, jambon si cascaval: spanac, jambon, cascaval, oua, nucsoara, sare. Ingredinete spanac jambon cascaval oua nucsoara sare Umplutura 400 g spanac 100 g jambon 50 g cascaval 3 oua sare nucsoara Mod de preparare: Spanacul se spala, se fierbe si apoi se paseaza. Cand s-a mai racit se adauga galbenusurile, aproximativ […]

retete

Tocanite

Cateva retete de tocanita, usor de preparat, potrivite pentru orice gust si delicios de gustoase. Tocanita cu carne   Tocanita cu carne din: carne, untura sau ulei, ceapa, bulion, faina, piper, sare, ardei. Ingrediente: 1 kg carne (amestec 2/3 porc, 1/3 vită) 2 linguri untură sau ulei 4-6 cepe 1 lingură bulion (sau 3-4 roşii) 1/2 […]