Portofele cu sunca si legume

Portofele cu sunca si legume din: piept de pui, sunca, ardei, porumb, ceapa, branza, ulei, lipii. Ingrediente: 4 lipii 1 ardei gras roşu, tocat 200 g porumb dulce din conservă, scurs de lichid 1 ceapă roşie, tăiată felii subţiri 200 g brănzică de vaci 4 felii şuncă de Praga, tăiată bucăţi 1 bucata piept de pui […]

Carnaciori cu paine cu usturoi

Carnaciori cu paine cu usturoi din: carnaciori, ulei, ceapa, vanata, dovlecei, oregano, rosii, paine. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 12 cârnăciori de porc 2 cepe roşii, tăiate felii 3 dovlecei, tăiaţi felii groase 1 vânătă, tăiată bucăţi 2×400 g conservă de roşii în suc 4 linguri oregano proaspăt, tocat 135 g felii de pâine […]

Linte cu carnati picanti

Linte cu carnati picanti din: linte, unt, ceapa, chimion, carnati. Ingrediente: 300 g linte 2 linguri unt 2 cepe +1 ceapă 1 linguriţă seminţe de chimion pisate 2-3 căni supă de legume (sau apă călduţă) 300 g cârnaţi picanţi pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Pune lintea la înmuiat, încinge untul într-o oală mare. […]

Tocana de linte cu fasole neagra

Tocana de linte cu fasole neagra 

Tocana de linte cu fasole neagra din: linte, ulei de masline, ceapa, ardei rosu, usturoi, praf de chili, oregano, chimen, piper cayenne, sare, rosii cu ardei iute, fasole neagra, coriandru. Ingrediente: 1 ½ cesti linte 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 ardei rosu, cuburi 2 linguri de usturoi tocat 3 linguri de praf […]

Cartofi la cuptor cu fasole

Cartofi la cuptor cu fasole din: cartofi, fasole, ceapa, costita, rosii. Ingrediente: 6 cartofi dulci 200 g costiţă afumată, tăiată cuburi 1 ceapă, tocată 2 linguri boia iute 300 g sos pentru friptură 400 g conservă de roşii în suc 400 g conservă fasole albă 400 g conservă fasole roşie   Mod de preparare: Incinge […]

Budinca de ciuperci cu friganele

Budinca de ciuperci cu friganele din: ciuperci, unt, oua, faina, lapte, smantana, pesmet, cascaval, franzela. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon 100 g unt 3-4 ouă 1 lingură făină 1 pahar lapte 3 linguri smântână 2 linguri pesmet sare 50 g caşcaval Pentru friganele: 12-14 felii de franzelă 2-3 ouă 500 ml lapte 100 ml ulei […]

Tarta din aluat de pizza

Tarta din aluat de pizza din: aluat de pizza, mazare, ceapa, sunca, praz, oua, branza, cascaval. Ingrediente: 350 g aluat de pizza 200 g mazăre verde 1 legătură de ceapă verde 100 g şuncă (kaizer, prosciutto, bacon) 1 fir de praz tânăr 4 ouă 200 g brânză telemea 50 g caşcaval ras sare piper ulei   […]

Papricas clasic

Papricas clasic din: carne de pui, ceapa, paprika, oua, faina, smantana. Ingrediente: 1 kg carne de pui (piept, aripi, pulpe, ce ai prin frigider) 3-4 cepe măricele 3 linguriţe paprika (boia iute) 3 ouă 200 g făină 200 g smântână sare piper ulei   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt, pune-o la înăbuşit în apă […]

Piure de cartofi cu hrean

Piure de cartofi cu hrean

Piure de cartofi cu hrean din: cartofi, pastarnac, unt, hrean, sare, piper, smantana. Ingrediente: 1 kg de cartofi 1/2 kg pastarnac 3 linguri unt, la temperatura camerei 1-2 linguri de hrean 1 lingurita sare 1/8 lingurita piper 1/2 ceasca smantana   Mod de preparare: Curatati si taiati rondele pastarnacul. Curatati si taiati cuburi cartofii. Puneti […]

Gnocchi cu bacon si rosii

Gnocchi cu bacon si rosii

Gnocchi cu bacon si rosii din: bacon, gnocci, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 4 felii de bacon, cuburi 300 gr gnocchi 1 fir praz, tocat 1 cana de rosii cherry, tocate ulei de masline sare si piper 1/4 ceasca parmezan ras   Mod de preparare: Aduceti o oala cu apa la […]

Ciuperci umplute cu quinoa

Ciuperci umplute cu quinoa

Ciuperci umplute cu quinoa din: quinoa, parmeza, usturoi, ceapa verde, busuioc, rosii uscate, ciuperci, ulei de masline. Ingrediente: 1/4 ceasca de quinoa 1/2 ceasca de parmezan 2 catei de usturoi, tocat 2 linguri de ceapa verde, tocata 2 linguri de busuioc proaspat, tocat 2 linguri rosii uscate 24 ciuperci 2 linguri de ulei de masline   […]

Orez cu chimen si curry

Orez cu chimen si curry

Orez cu chimen si curry din: orez, ulei, chimen, ardei, pasta de curry, lapte de cocos. Ingrediente: 225 g orez 2 linguri ulei de măsline 2 linguriţe seminţe de muştar 2 linguriţe chimen 2 ardei iuţi uscaţi 2 linguri pastă de curry 2 linguri lapte de cocos   Mod de preparare: Pune la înmuiat 225 […]

Pasta de ficat cu nucsoara

Pasta de ficat cu nucsoara din: ficat, ceapa, unt, oua, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 250 g ficat de porc, vită sau pui 2 cepe 100 g unt 4 ouă sare 1/2 linguriţă boabe de piper 2 foi de dafin nucşoară măcinată 1 kg oase de viţel 2 picioare de porc 4-5 gheare de pasăre   […]

Mancare de linte cu carnati

Mancare de linte cu carnati din: linte, unt, ceapa, chimion, carnati. Ingrediente: 300 g linte 2 linguri unt 2 cepe +1 ceapă 1 linguriţă seminţe de chimion pisate 2-3 căni supă de legume 300 g cârnaţi picanţi pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Pune lintea la înmuiat, încinge untul într-o oală mare. Căleşte ceapa […]

Budinca de ciuperci cu smantana

Budinca de ciuperci cu smantana

Budinca de ciuperci cu smantana din: ciuperci, unt, oua, faina, lapte, smantana, pesmet, cascaval. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon 100 g unt 3-4 ouă 1 lingură făină 1 pahar lapte 3 linguri smântână 2 linguri pesmet sare 50 g caşcaval   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli şi le fierbi în apă clocotită cu sare. […]

Friganele cu branza de capra

Friganele cu branza de capra

Friganele cu branza de capra din: oua, urda, zahar, vanilie, paine. Ingrediente: 3-4 oua 250 g branza de capra 50 g zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de vanilie paine   Mod de preparare: Amesteca branza cu zahărul pudră şi 1 linguriţă esenţă de vanilie. Bate uşor 3 ouă şi apoi înmoaie 4 felii de pâine albă. Porţionează […]

Coq au vin clasic

Coq au vin din: pui, ceapa, faina, costita, unt, ciuperci, telina, morcovi, usturoi, dafin, cimbru, sare, piper, vin. Ingrediente: 1 pui mare 4-5 cepe potrivite sau 1 kg arpagic 2 linguri făină 100 g costiţă (bacon sau slăninuţă) 1 conservă mică de ciuperci întregi 1 lingură unt 500 ml vin roşu 2 linguri pastă de […]

Hummus clasic

Hummus clasic din: naut, lamaie, usturoi, ulei, sare, tahini. Ingrediente: 1 cutie de năut fiert (400 g) zeamă de lămâie după gust 3 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline 1 lingură pastă de susan (tahini) sare   Mod de preparare: Pasează foarte bine năutul scurs de apă, folosind un blender sau dă-l prin […]

Burek cu branza

Burek cu branza din: aluat foitaj, branza, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 500 g brânză dulce 4-5 linguri zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat coaja rasă de la 1 lămâie zahăr pudră, pentru decor   Mod de preparare: Tai aluatul foitaj în douăO şi întinzi una dintre foi atât cât să acoperi o tavă de […]

Telina gratinata cu kaizer si cascaval

Telina gratinata cu kaizer si cascaval

Telina gratinata cu kaizer si cascaval din: telina, kaizer, oua, cascaval, smantana, lamaie, sare, piper, unt. Ingrediente: 1 ţelină mare 200 g kaizer zeama de la o lămâie 200 g caşcaval 2 ouă 4 linguri smântână sare piper   Mod de preparare: Cureţi ţelina, o opăreşti 10 minute în apă cu sare şi cu zeama de […]

Cornulete sarate cu crema de branza

Cornulete sarate cu crema de branza

Cornulete sarate cu crema de branza din: faina, drojdie, ulei, lapte, zahar, oua, sare, sunca, crema de branza. Ingrediente: 800 g făină 30 g drojdie proaspătă 300 ml lapte 3 linguri ulei 1 praf sare 1 linguriţă zahăr 4 ouă 300 g şuncă 2 cutii cremă de brânză   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în laptele […]

Chiftelute pufoase cu spanac

Chiftelute pufoase cu spanac

Chiftelute pufoase cu spanac din: spanac, telemea, carne de pui, usturoi, pesmet, oua. Ingrediente: 450 g spanac congelat 150 g telemea de vacă 150 g telemea de capră 450 g carne de pui tocată 2 linguri pesmet 1-2 căţei de usturoi, opţional 6 ouă susan făină sare piper ulei, pentru prăjit salată verde ridichi   […]

Painici cu seminte de mac

Painici cu seminte de mac

Painici cu seminte de mac din: faina, ulei, drojdie, zahar, seminte. Ingrediente: 400 g făină de grâu 12 linguri făină de porumb 6 linguri ulei 400 ml apă 7 g drojdie uscată 1 linguriţă zahăr 2 linguriţe sare seminţe de mac 2 gălbenuşuri, pentru uns   Mod de preparare: Amesteci apa călduţă cu drojdia, zahărul şi […]

Omleta cu rosii si masline

Omleta cu rosii si masline

Omleta cu rosii si masline din: oua, rosii, masline, cartofi, cascaval, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 6 ouă 3 roşii uscate 3 cartofi fierţi în coajă, curăţaţi 50 g măsline 250 g caşcaval ras 1 ceapă sare si piper 2 linguri ulei   Mod de preparare: Baţi ouăle cu un praf de sare şi puţin piper. […]

Frigarui de legume cu rozmarin

Frigarui de legume cu rozmarin

Frigarui de legume cu rozmarin din: porumb, dovlecei, rosii, ardei, rozmarin, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 2 ştiuleţi de porumb 2 dovlecei 2 ardei graşi 4 roşii 2 crenguţe rozmarin 50 ml ulei 1 ceapă sare si piper   Mod de preparare: Se taie bucăţi cât mai egale porumbul, dovleceii, ceapa şi ardeii graşi. Se înfig pe […]

Budinca cu crenvursti

Budinca cu crenvursti din: faina, oua, ulei, crenvursti, sos de rosii, sare, piper. Ingrediente: 250 g făină 500 ml apă minerală 4 ouă 4 linguri ulei 1 praf de sare 10 crenvurşti 500 g smântână 100 ml suc de roşii 100 g caşcaval ras sare piper   Mod de preparare: Combini apa minerală cu ouăle, uleiul, […]

Placinta simpla cu branza

Placinta simpla cu branza

Placinta simpla cu branza din: aluat foitaj, branza, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 500 g brânză dulce 4-5 linguri zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat coaja rasă de la 1 lămâie zahăr pudră   Mod de preparare: Tai aluatul foitaj în două şi întinzi una dintre foi atât cât să acoperi o tavă de tartă, […]

Budinca de gulii cu bulion

Gulii cu ficat

Gulii cu ficat din: gulii, unt, faina, lapte, smantana, ficat de porc, ceapa, slanina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg gulii 2 linguri unt 1 cub concentrat pentru supă 1 lingură făină 250 g smântână dulce sare piper nucşoară 1 cană lapte 4 pâinici (chifle) 300 g ficat de porc 1 ceapă mare 70-100 g slănină afumată […]

Carnati condimentati cu boia

Carnati condimentati cu boia

Carnati condimentati cu boia din: carne de porc, slanina, boia, mate, usturoi, vin, sare, piper. Ingrediente: maţe de porc 3 kg carne de porc 1 kg slănină 1 lingură boia de ardei sare piper 15 căţei de usturoi 150 ml vin roşu   Mod de preparare: Dai carnea şi slănina prin maşina de tocat şi […]

Chec in trei culori

Chec in trei culori

Chec in trei culori din: oua, zahar, faina, ulei, cacao, turmeric. Ingrediente: 10 ouă 2 căni zahăr 2 căni făină 10 linguri ulei 10 linguri apă fiartă mirodenii cacao turmeric 1 praf de sare   Mod de preparare: Ouăle se separă şi albuşurile se bat cu un praf de sare, folosind un mixer. Se adaugă […]

Telina cu masline verzi si vin

Telina cu masline verzi si vin

Telina cu masline verzi si vin din: telina, ceapa, usturoi, masline, vin, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ţelină 100 g ceapă 5 căţei usturoi 3 linguri bulion 3 linguri ulei 50 ml vin alb sare piper 100 g măsline verzi 1 lingură făină   Mod de preparare: Incingi uleiul şi rumeneşti uşor ţelina […]

Carnati cu cartofi gratinati

Carnati cu cartofi gratinati

Carnati cu cartofi gratinati din: cartofi, oua, cascaval, ceapa, smantana, carnati, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi fierţi în coajă 300 g caşcaval ras 4 ouă 100 g smântână 1 legătură de ceapă 2 cârnaţi prăjiţi sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi zdrobeşti cu furculiţa şi îi amesteci cu 50 […]