Briose cu creveti si telemea

Briose cu creveti si telemea

Briose cu creveti si telemea din: creveti, praz, oua, unt, branza, sare, piper. Ingrediente: 100 g creveţi curăţaţi 1/2 pachet de aluat foietaj 100 g creveţi curăţaţi 1/2 pachet de aluat foietaj 1 fir de praz 2 ouă 1 lingură unt 125 g brânză sare piper   Mod de preparare: Se pune prazul la călit în unt. […]

Friptura de iepure cu capere 

Friptura de iepure cu capere 

Friptura de iepure cu capere din: carne de iepure, ceapa, usturoi, rosii, capere, masline, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de iepure 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 roşii uscate 12-15 capere măsline ulei extravirgin de măsline oţet alb sare pătrunjel 2 morcovi frunze de ţelină   Mod de preparare: Iepurele tăiat bucăţi se aşază într-un […]

Paine neagra cu drojdie

Paine neagra cu drojdie

Paine neagra cu drojdie din: faina, drojdie, apa, sare. Ingrediente: 365 ml apă călduţă 1 linguriţă sare 400 g făină integrală 200 g făină albă 1,5 pliculeţ drojdie uscată   Mod de preparare: Se frământă în maşina de pâine un aluat din 365 ml apă călduţă cu 1 linguriţă sare, 400 g făină integrală, 200 g […]

Cotlete cu vin si usturoi

Cotlete cu vin si usturoi

Cotlete cu vin si usturoi din: cotlet, usturoi, vin, dafin, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăţi cotlet 4 căţei de usturoi 2 linguri untură de porc 1 cană vin alb sec 1 lingură amestec de rozmarin, oregano şi fulgi de ardei iute 1 foaie de dafin sare şi piper   Mod de preparare: Se încinge cuptorul […]

Crochete simple cu unt

Crochete simple cu unt 

Crochete simple cu unt din: zahar, malai, faina, unt, lamaie, sare. Ingrediente: 250 g zahăr tos 150 g mălai 150 g făină de grâu 200 g unt răzătură de lămâie 2 linguri cu zahăr farin sare   Mod de preparare: Inmuiem untul pe baie de abur, punem în vasul cu unt mălaiul, faina, sarea, răzătura de […]

Orez cu midii si soia

Orez cu midii si soia

Orez cu midii si soia din: orez, midii, ardei, morcov, limeta, sos de soia. Ingrediente: 250 g midii 50 ml ulei de măsline 2-3 linguri de apă 1/2 ardei gras roşu 1 morcov sucul de la 1 limetă 1 lingură de sos de soia 150 g orez sare si piper   Mod de preparare: Se spală […]

Ficatei de curcan cu vin si usturoi

Ficatei de curcan cu vin si usturoi

Ficatei de curcan cu vin si usturoi din: ficatei, mere, vin, usturoi, ardei, ceapa, cartof, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g ficăţei de curcan 2 mere 150 ml vin alb 2 căţei de usturoi 1 ardei gras roşu 1 ceapă mică 1 cartof 1/2 linguriţă de pătrunjel uscat ulei sare piper verdeaţă   Mod […]

Sufleu de paine cu sunca

Sufleu de paine cu sunca

Sufleu de paine cu sunca din: franzela, sunca, ceapa, lapte, patrunjel, cascaval, oua, unt, pesmet, sare, piper. Ingrediente: o franzelă de o zi 200 g şuncă o ceapa 250 ml lapte 1/2 legătură pătrunjel 100 g caşcaval 3 ouă 10 g unt 2 linguri pesmet sare piper   Mod de preparare: Pâinea se taie bucăţi care […]

Crema de branza de vaci cu miere

Crema de branza de vaci cu miere 

Crema de branza de vaci cu miere din: branza, miere, mar. Ingrediente: 150 g brânză de vaci 1 lingură cu miere 1 măr       Mod de preparare: Omogenizaţi brânza cu o lingură de lemn, adăugaţi mierea şi serviţi decorată cu felii de măr.   Pofta buna!

Morcovi glazurati cu scortisoara

Morcovi glazurati cu scortisoara

Morcovi glazurati cu scortisoara din: morcovi, ulei, zahar, scortisoara, apa, sare. Ingrediente: 6 morcovi mijlocii 2-3 linguri cu ulei 2 linguri cu zahăr 1/2 linguriţă cu scorţişoara o ceasca de apa  sare   Mod de preparare: Curăţaţi morcovii de coajă, spălaţi-i şi tăiaţi-i felii subţiri, apoi aşezaţi-i într-o cratiţă emailată cu ulei de salată şi […]

Rata umpluta cu ciuperci champignon

Rata umpluta cu ciuperci champignon

Rata umpluta cu ciuperci champignon din: rata, ciuperci, unt, otet, sare, piper, cimbrisor, patrunjel. Ingrediente: 1 raţă 1 kg ciuperci 3 cepe 4 linguri unt 4 linguri oţet sare piper cimbrişor pătrunjel verde tocat mărunt   Mod de preparare: Raţa se curăţă, se spală şi se lasă zece minute în apă fiartă. Ceapa, tăiată felii subţiri […]

Tocanita de legume cu sos de ceapa

Tocanita de legume cu sos de ceapa

Tocanita de legume cu sos de ceapa din: vinete, naut, ulei de masline, ceapa, usturoi, chimen, scortisoara, coriandru, rosii, sare, piper, orez. Ingrediente:  3 vinete, taiate cuburi 200gr naut, inmuiat peste noapte in apa rece 4 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat 2 cepe, tocate 1/2 lingurita pudra de chimen 1/2 lingurita […]

Omleta cu rosii si ceapa

Omleta cu rosii si ceapa

Omleta cu rosii si ceapa din: oua, rosii, ceapa verde, patrunjel, sare, ulei, piper. Ingrediente: 4 ouă 3 roşii potrivite 1 lingură sare 1 ceapă verde 3 linguri pătrunjel verde ulei piper, după gust   Mod de preparare: Se spală roşiile, se curăţă de pieliţe şi se opăresc cu apă fierbinte. Se pasează prin râzătoare. Ceapa […]

Rata umpluta cu mere

Rata umpluta cu mere

Rata umpluta cu mere din: rata, mar, sare, piper, cimbrisor, unt, ulei, morcov, ceapa, cuisoare, dafin, patrunjel, usturoi, ardei iute. Ingrediente: 1 raţă 1 mâr mai acrişor sare piper cimbrişor 3 linguri unt ulei l morcov 1 ceapă cuişoare 1 foaie dafin pătrunjel verde 1 căţel usturoi 1 ardei roşu iute   Mod de preparare: […]

Orez basmati cu caju

Orez basmati cu caju

Orez basmati cu caju din: orez basmati, ulei, seminte de chimen, dafin, cardamom, cuisoare, ceapa, morcov, mazare, porumb, cajuu, pudra de chimen, sare. Ingrediente:  225gr orez basmati 2 linguri ulei 1/2 lingurita seminte de chimen 2 frunze de dafin 4 pastai cardamom 4 cuisoare 1 ceapa tocata 1 morcov tocat 50gr mazare 50gr porumb 25gr cajuu […]

Gulii cu sos Bechamel

Gulii aromate cu sos Bechamel

Gulii cu sos Bechamel din: gulii, unt, faina, lapte, sare, piper. Ingrediente: 3 gulii 3 linguri cu unt 2 linguri cu făină 1 cană cu lapte sare piper măcinat   Mod de preparare: Curăţaţi guliile de coaja tare de deasupra, tăiaţi-le jumătăţi şi fierbeţi-le în apă care clocoteşte timp de 5-6 minute. Scurgeţi apa, tăiaţi […]

Omleta simpla cu ciuperci

Omleta simpla cu ciuperci

Omleta simpla cu ciuperci din: unt, ciuperci, oua, sare, piper. Ingrediente:  2 linguri unt 115gr ciuperci 3 oua sare si piper     Mod de preparare: Topiti untul, adaugati ciupercile si gatiti cateva minute. Asezonati si mai gatiti cateva minute. Scurgeti din tigaie si puneti intr-un bol. In aceeasi tigaie adaugati oualele batute si asezonate. […]

Tarta cu dovleac si unt

Tarta cu dovleac si unt

Tarta cu dovleac si unt din: dovleac, faina, zahar, ou, sare, nuci, vanilie, scortisoara, unt. Ingrediente: 200 g făină 1/2 pachet cu unt 1 linguriţă cu zahăr 1 ou sare 1 kg dovleac (500 g pulpă de dovleac mixată) 200 g nuci 6 linguri cu zahăr 1 plic cu esenţă de vanilie scorţişoară 1 lingură cu […]

Ficatei de curcan cu vin si usturoi

Ficatei de curcan cu mere

Ficatei de curcan cu mere din: ficatei de curcan, mere, vin, usturoi, ardei, ceapa, cartof, patrunjel, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 500 g ficăţei de curcan 2 mere 150 ml vin alb 2 căţei de usturoi 1 ardei gras roşu 1 ceapă mică 1 cartof 1/2 linguriţă de pătrunjel uscat ulei sare piper verdeaţă   […]

Snitele picante de porc 

Snitele picante de porc 

Snitele picante de porc din: cotlet de porc, bacon, mustar, cimbru, fulgi de porumb, oua, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 x 150 g cotlet de porc dezosat 100 g bacon feliat 4 linguriţe cu muştar picant 2 crenguţe de cimbru 150 g fulgi de porumb 2 ouă făină sare si piper ulei   Mod de […]

Friptura cu legume aromate

Friptura cu legume aromate

Friptura cu legume aromate din: pui, lamai, ulei, salvie, usturoi, castane, cimbru, ciuperci, afine, praz, ardei, ceapa, dovleac. Ingredinte: 2 lămâi 25 ml ulei 1 buchet de salvie 2 căţei de usturoi 1,5 kg pui pentru gril 1 lingură cu condimente 1 căţel de usturoi, zdrobit 100 g castane coapte şi curăţate 250 g carne […]

Cartofi taranesti cu ardei si kaizer

Cartofi taranesti cu ardei si kaizer

Cartofi taranesti cu ardei si kaizer din: cartofi, kaizer, ceapa, ardei, ulei, sare, marar. Ingrediente: 4-5 cartofi mari 300 g kaizer 2 cepe mari  1 ardei gras roşu ulei sare mărar   Mod de preparare: Spală cartofii şi pune-i la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, decojeşte-i şi taie-i cubuleţe. Incinge ulei […]

Flori de dovlecei la cuptor

Flori de dovlecei la cuptor

Flori de dovlecei la cuptor din: flori de dovlecei, sunca, mozzarella, parmezan, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 12 flori tinere şi proaspete de dovlecei 100 g şuncă de Praga 200 g mozzarella 1 ou 50 g parmezan ras 4 linguri ulei de măsline 2-3 căţei de usturoi sare piper pătrunjel tocat fin   Mod de […]

Dovlecei sticksuri

Dovlecei sticksuri

Dovlecei sticksuri din: dovlecei, fulgi de porumb, smantana, parmezan, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 150 g fulgi de porumb 200 ml smântână 1 lingură parmezan ras sare piper 2 linguri ulei de măsline ketchup picant sos de roşii sos de usturoi   Mod de preparare: Dovlecelul spălat şi bine şters se taie în două, […]

Musaca traditionala de legume

Musaca traditionala de legume

Musaca traditionala de legume din: vinete, dovlecei, rosii, usturoi, mozzarella, cascaval, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 3 roşii 2 bucăţi usturoi mozzarella caşcaval sare şi piper busuioc verde ulei de măsline ardei capia copţi   Mod de preparare: Dovleceii şi vinetele se curăţă de coajă şi se taie felii. Se frig pe […]

Sandvis light

Sandvis light

Sandvis light din: paine, ceapa, ardei, oua, cascaval, sare, ulei. Ingrediente: 2 felii de pâine toast 1 ceapă roşie 1 ardei gras roşu 100 g caşcaval 4 ouă sare frunze de pătrunjel tocate ulei   Mod de preparare: Se pun feliile de pâine pe masa de lucru şi se îndepărtează miezul, conturând cu ajutorul unui […]

Fasole verde si broccoli la cuptor

Fasole verde si broccoli la cuptor

Fasole verde si broccoli la cuptor din: fasole, broccoli, oua, smantana, sare, piper, cascaval. Ingrediente: 200 g fasole verde 1 broccoli mic 100 g caşcaval 5 ouă 50 ml smântână sare piper câte 1 lingură de ulei şi pesmet   Mod de preparare: Se desface broccoli în bucheţele şi se fierb în apă cu sare, […]

Placinta de varza cu lapte acru

Placinta de varza cu lapte acru

Placinta de varza cu lapte acru din: varza, faina, lapte, malai, kaizer, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 verze 2 l lapte acru 350 g făină 350 g mălai 500 g kaizer 2 cepe 150 ml ulei de floarea-soarelui presat la rece 200 ml pastă de tomate 1 lingură praf de copt boia piper şi […]

Dovlecei cu ciuperci

Dovlecei cu ciuperci

Dovlecei cu ciuperci din: dovlecei, ciuperci, ardei, ceapa, oua, mozzarella, orez, sare, piper. Ingrediente: 3 dovlecei 5-6 ciuperci 1 ardei roşu 1/2 ceapă mozzarella 6 ouă de prepeliţă 1 mână de orez 1 cană supă de legume mărar verde sare ulei   Mod de preparare: Dovleceii se taie pe lung în jumătăţi, îndepărtând capetele. Se […]

Placinta aperitiv cu ciuperci

Placinta aperitiv cu ciuperci

Placinta aperitiv cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, ardei, broccoli, susan, cascaval, smantana, sare, piper. Ingrediente: 200 g ciuperci 3 cepe mari tocate 6 ardei broccoli 1-2 linguri susan 300 g caşcaval 300 g smântână sare piper oregano pătrunjel 6 oua faina   Mod de preparare: Se călesc 200 g ciuperci cu 3 cepe mari tocate […]

Flori de dovlecei aromate

Flori de dovlecei aromate

Flori de dovlecei aromate din: flori de dovlecei, sunca, mozzarella, oua, faina, lapte, sare, piper. Ingrediente: 15 flori de dovlecei 50 g şuncă 50 g caşcaval ras 1 bilă mozzarella sau 150 g brânză feta 2 ouă 4 linguri făină 100 ml lapte sare piper 200 ml ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se spală […]

Ciupercute champignon umplute

Ciupercute champignon umplute

Ciupercute champignon umplute din: ciuperci, ceapa, cascaval, patrunjel, ulei, faina, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 500 g champignon 1 ceapă 50 g caşcaval ras câteva fire de pătrunjel tocat  1 ceaşcă de ulei 1 ou 1 lingură făină sare şi piper 3 linguri pesmet   Mod de preparare: Ciupercuţele se curăţă şi se spală, se toacă […]