Castraveti murati in saramura cu usturoi

Castraveti murati in saramura cu usturoi din: castraveti, apa, sare, usturoi, marar. Ingrediente: castraveti apa sare usturoi marar   Mod de preparare: Se aleg castravetii. Se spala in apa si se taie putin din capete. Daca sunt castraveti mai grosi care trebuie sa se mureze repede, se despica putin la mijloc in lungime, cu un […]

Fasole verde conservata pentru iarna

Fasole verde conservata pentru iarna din: fasole verde, ulei, ceapa alba, rosii, sare. Ingrediente: 5 kg fasole verde 7 l ulei 9 cepe albe 3 kg rosii sare     Mod de preparare: Se alege fasolea verde mai cruda, fara ata, se spala si se crapa prin mijloc in doua. Se pune uleiul intr-o cratita […]

retete

Rulouri de paine cu sunca

Rulouri de paine cu sunca din: salata verde, apa, paine alb, unt, cascaval, sunca afumata. Ingredinte: o salata verde 2 cepe de apa o piine alba pentru toast 100 g unt 4 felii cascaval 4 felii sunca afumata     Mod de preparare O ceapa se taie inele iar cealalta se toaca fin. Painea se […]

retete

Dulceata de fructe de soc

Dulceata de fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa, lamaie, zahar vanilinat. Ingrediente: 1 kg fructe de soc 1 kg zahăr 200 ml apă 1 lămâie 1 plic zahăr vanilinat     Mod de preparare: Culegi fructele de pe ciorchine, le speli în 2-3 ape și le scurgi. Fierbi apa cu zahărul, până […]

retete

Mancare de fasole pastai pentru iarna

Mancare de fasole pastai pentru iarna din: dovlecei, ardei capia, ceapa, morcovi, rosii, ulei, fasole pastai, sare, marar. Ingrediente: 3 dovlecei mari 4 ardei capia, mari 5 cepe mari 2 morcovi 5 roșii mari 400 ml ulei 2 kg fasole păstăi sare 3 legături mărar     Mod de preparare: Cureți păstăile, le tai în […]

retete

Zacuscă de dovlecei pentru iarna

Zacuscă de dovlecei pentru iarna din: dovlecei, rosii, gogosari, morcovi, zahar, ulei, usturoi, boia. Ingrediente: 3 kg dovlecei 1 ½ kg roșii câte 500 g gogoșari și morcovi 100 g zahăr 200 ml ulei 2 linguri de sare 5 căței de usturoi 2 linguri boia   Mod de preparare: Cureți dovleceii de coajă și de […]

retete

Rulouri de kaizer

Rulouri de kaiser din: kaizer, ficatei de pui.     Ingredinte: 500 gr. kaizer afumat 500 gr. ficatei de pui       Mod de preparare Se taie kaizerul in felii de 3-4 mm grosime. In functie de marimea acestuia, se taie ficatul în bucati. Bucatelele de ficat se infasoara in feliile de Kaizer si […]

muraturi

Castraveti bulgaresti in otet

Castraveti bulgaresti in otet din: castraveti, otet, apa, ceapa, piper, boabe de mustar, sare. Ingrediente: 3 kg castraveti 1 l otet 4 l apa 1 ceapa piper boabe de mustar 5 linguri sare.     Mod de preparare: Se amesteca otetul, apa, si sarea si se adauga o ceapa taiata lamele subtiri, piper si boabe […]

retete

Rulouri de carne cu spanac

Rulouri de carne cu spanac din: carne de porc fara os si grasime, spanac verde, ceapa, mustar cu hrean, sare, piper, cimbru, ulei. Ingredinte: 1 kg. carne de porc fara os si grasime 1 kg. spanac verde sau un borcan cu spanac conservat o ceapa 2-3 lingurite mustar cu hrean sare piper cimbru ulei   […]

muraturi

Castraveti murati in otet

Castraveti murati in otet din: otet, zahar, sare, piper boabe, foi de dafin, coriandru, apa. Ingrediente: 2 l otet 400 g zahar 150 g sare 25 g piper boabe 25 g foi de dafin 15 g coriandru 3 l apa.   Mod de preparare: Se fierbe apa si cind a dat in fiert, se adauga […]

retete

Ardei umpluti cu varza (alba sau rosie)

Ardei umpluti cu varza (alba sau rosie) din: ardei gras, varza, saramura. Ingrediente: 7 kg ardei gras 6 kg varza 4 l saramura       Mod de preparare: Se aleg ardei grasi, sanatosi, mai mari si nevatamati, se scot cotoarele, se curata bine de seminte si se spala. Se lasa la scurs pe un […]

retete

Rulouri de porc cu susan

Rulouri de porc cu susan din: muschi de porc, susan, sare, piper, cascaval, marar, patrunjel, sunca, condimente, oua, faina. Ingredinte: 500 gr. muschi de porc 400 gr. susan sare piper cascaval marar patrunjel sunca de praga sau sunca presata condimente 3 oua 200 gr. faina   Mod de preparare Muschiul sa taie nu foarte gros, […]

retete

Rulada de carne de porc cu mirodenii

Rulada de carne de porc cu mirodenii din: carne de porc, apa, sare, piper, usturoi, boia de ardei dulce, foaie de dafin. Ingrediente: carne de porc (burta porcului, dar sa fie macra) doua cani de apa sare piper macinat usturoi boia de ardei dulce foaie de dafin     Mod de preparare Se face un […]

muraturi

Ardei bulgaresti in otet

Ardei bulgaresti in otet din: ardei, otet, apa, sare, foi de dafin, boabe de mustar, boabe de piper. Ingrediente: 1,5 kg ardei 1 l otet 200-300 ml apa 2 linguri de sare foi de dafin 200 g boabe de mustar si boabe de piper     Mod de preparare:   Se fierbe apa cu sare […]

retete

Supa de rosii cu fasole verde si parmezan

Supa de rosii cu fasole verde si parmezan din: rosii, fasole verde, ceapa, usturoi, morcov, telina, ardei gras, cimbru, sare, piper, busuioc, ulei, parmezan. Ingrediente: 1 kg roșii bine coapte 400 g fasole verde 1 ceapă 1 cățel de usturoi 1 morcov 1 țelină mică 1 ardei gras 2 fire cimbru proaspăt sare piper 4 […]

salate

Salată de somon afumat cu porumb si verdeata

Salată de somon afumat cu porumb si verdeata din: somon afumat,maioneza, iaurt, castraveti, boabe de porumb, frunze de salata, masline, susan, verdeata, piper. Ingrediente: 200 g somon afumat 50 g maioneză 3 linguri iaurt 2 castraveți cornișon 2 linguri boabe de porumb 5-6 frunze de salată 50 g măsline 1 lingură semințe de susan 1 […]

retete

Piftie de porc – racituri gustoase

Piftie de porc din: picioare, cap de porc, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac telina, foid e dafin, boabe de ienibahar, usturoi, sare.  Cea mai gustoasa piftie este aceea pregatita din picioare de porc si urechi. Ingrediente: 1 kg picioare sau cap de porc 1 ceapa 2 morcovi 1 patrunjel 1 pastirnac  1 telina 2 foi de […]

retete

Parjoale din ficat de porc

Parjoale din ficat de porc din: ficat de porc, ou, cartof, faina, verdeata, sare, piper. Ingredinte: 1/2 kg. ficat de porc 1 ou un cartof crud faina verdeata piper sare     Mod de preparare Se dau ficatul si cartoful crud prin masina de tocat, obtinindu-se o pasta omogena. Se adauga celelalte ingrediente. Din compozitia […]

retete

Piept de curcan cu sos de maioneza si castraveciori

Piept de curcan cu sos de maioneza si castraveciori din: piept de curcan, sos de maioneza, castraveciori, zeama de lamaie, verdeata. Ingrediente: 1 piept de curcan sos maioneza castraveciori zeama de lamaie verdeata     Mod de preparare Pieptul de curcan se asaza pe farfurie, iar peste ele se toarna un sos maioneza amestecat cu […]

Cocktail cu votca

Cocktail cu votca din: votca, suc de afine, suc de grepfrut, gheata, lamaie. Ingrediente 50 ml votcă 100 ml suc de afine 50 ml suc de grepfrut gheaţă felie subțire de lămâie     Mod de preparare: Umpleți până la jumătate un pahar înalt cu gheață, apoi turnați votca, sucul de afine și sucul de […]

retete

Pateuri cu carne

Pateuri cu carne din: faina, untura, drojdie, sare, carne macra, ceapa, oua, sare si piper.   Ingredinte: Pentru aluat: 1 kg. faina 1/2 kg. untura (osinza) tocata prin masina de 2 ori 1 pahar mic de apa calduta drojdie si sare pentru umplutura: 1/2 kg. carne macra 1 buc. ceapa 2 oua sare piper   […]

retete

Roşii umplute – usor de preparat

Roşii umplute din: rosii, castravete, telina, ceapa, patrunjel, menta, varec, seminte de floarea soarelui, zeama de lamaie si ulei de masline.     Ingrediente: 6 roşii mijlocii ½ castravete 2 tulpini de ţelină 2 cepe de primăvară 1/2 cană de pătrunjel proaspăt 1 lingură de mentă proaspătă 2 linguriţe de varec 1/2 cană de seminţe […]

retete

Aluat crocant de pizza

Aluat crocant de pizza din: drojdie uscata, apa calda, faina alba, faina de porumb, sare si ulei de masline. Ingrediente blat: 1 lingurita cu varf de drojdie uscata 3/4 cana de apa calda(nu fierbinte) 2 cani de faina alba 1/4 cana de faina de porumb un pic de sare 2 linguri de ulei de masline […]

retete

Pateuri cu carne de vitel

Pateuri cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, sare, piper, ou, faina, unt, galbenusuri, vin alb, otet si smantana   Ingredinte: 1 kg carne de vitel 2 cepe sare piper ou Aluat frantuzesc: 300 g faina 200 g unt 3 galbenusuri 3 linguri vin alb 1 lingura otet sau zeama de lamaie 3 […]

retete

Cum se prepara Pâine de casă (Video)

Cum se prepara Pâine de casă din: faina, drojdie, apa, cartofi, maia, sare. Friptura de capra   Ingrediente: 3 kg Făină 1 buc drojdie 0,5 l apă 1 kg cartofi maia sare       Mod de preparare: Făină cernită o punem îtrun vas și adăugăm maia. Făină, drojdie, cartofi fierti în coaja și râzuiți, […]

retete

Pateu de ficat de vitel

Pateu de ficat de vitel din: ficat de vitel, slanina, unt, morcov, patrunjel, ceapa, foi de dafin, boabe de ienibahar.   Ingredinte: 1 kg ficat de vitel sau vaca 100 gr. slanina 100 gr. unt proaspat 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa foi dafin boabe de ienibahar   Mod de preparare Ficatul se spala, se […]

retete

Salată verde grecească

Salată verde grecească din: rosii, castraveti, ceapa, ulei de masline, zeama de lamaie, salata verde, masline, busuioc si tofu. Ingrediente: 2 roşii tocate mărunt 2 castraveţi tocaţi mărunt 1 ceapă mică tocată mărunt ¼ cană de ulei de măsline 2 linguri de zeamă de lămâie Salată verde 10 – măsline fără sâmburi Busuioc proaspăt Tofu […]

retete

Pateu de ficat in aspic

Pateu de ficat in aspic din: ficat de vitel, slanina, unt, sare, piper si aspic.   Ingredinte: 1 kg ficat de vitel 250g slanina 100g unt sare piper aspic (zeama de piftie)     Mod de preparare Ficatul se tine in lapte rece cam 10-12 ore. Se acopera cu felii de slanina si se pune […]

retete

Orez brun cu scorţisoară

Orez brun cu scorţisoară din: orez brun, apa, scortisoara si zeama de lamaie. Orez cu scortisoara Orez cu scortisoara, cardamom si ghimbir Orez cu mere si scortisoara     Ingrediente: 2 căni de orez brun crud 6 căni de apă 1 lingură de zeamă de lămâie 2 beţigaşe de scorţisoară     Mod de preparare: […]

Drob traditional de miel – usor de preparat

Drob traditional de miel din: inima, ficatul si plamanii de la un miel, ceapa, marar, patrunjel, morcov, ceapa verde, radacina de patrunjel, aluat, paine, piper si ulei. Drobul de miel este un preparat culinar tradițional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorii de Paște.       Ingredinte: inima, ficatul si plaminii de […]

retete

Jumătăţi de roşii fripte pe grătar

Jumătăţi de roşii fripte pe grătar din: rosii, quinoa, oregano, otet. Roşii la grătar cu mozzarella Branza la gratar Vinete gratinate cu rosii si sos pesto   Ingrediente: 2 roşii mari 4 linguri de quinoa integrală/pesmet din pâine 1 – linguriţă de oregano 2 linguriţe de oţet din cidru de mere   Mod de preparare: […]

supe

Supă de pătrunjel

Supă de pătrunjel din: rosii, fructe de iarna, patrunjel, maghiran, cimbru, telina, lamai, castane de apa, stevie.   Ingrediente: 5 roşii mijlocii ½ cană de fructe de iarnă (măcinate) 1 legătură de pătrunjel ½ – linguriţă de cimbru 3 mlădiţe de ţelină 1 – linguriţă de măghiran 3 lămâi proaspete, stoarse 2 castane de apă […]