Tigaie cu legume si masline

Tigaie cu legume si masline

Tigaie cu legume si masline din: cartofi, ulei, ardei, castraveti, masline, marar, sare, piper. Ingrediente: 750 g cartofi roşii 100 ml ulei de măsline 6 ardei 300 g castraveţi 125 g măsline 1 legătură mărar sare piper 2 ardei iuţi 50 g parmezan   Mod de preparare: Cartofii se taie felii pe lung, se spală […]

Drob cu urzici si ceapa

Drob cu urzici si ceapa 

Drob cu urzici si ceapa din: urzici, ceapa, ulei, faina, oua, gris, sare, piper. Ingrediente: 750 g urzici sare 2-3 linguri ulei 10 fire ceapă 1 lingură făină 3 oua 2 linguri de griş 150 g caşcaval   Mod de preparare: Se spală 750 g urzici. Se fierb în apă clocotită cu sare, la foc viu, […]

Crochete de cartofi si caşcaval

Crochete de conopida cu parmezan

Crochete de conopida cu parmezan din: conopida, ceapa, usturoi, oua, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă 1 ceapă galbenă tocată 2-3 căţei de usturoi 3 ouă 100 g parmezan ras 1/2 cană pesmet sare de Himalaya piper negru câte 1 linguriţă oregano şi busuioc uscat   Mod de preparare: Se desprind bucheţelele de conopidă; se […]

Castraveti cu cimbru

Castraveti cu cimbru din: castraveti, hrean, cimbru, tarhon, usturoi, marar, sare. Ingrediente: 3 kg castraveţi 1 legătură cimbru 10 bucăţi hrean 1 legătură tarhon câţiva căţei de usturoi 1 lingură sare la 1 litru de apă 1 legătură mărar verde 3 crenguţe frunze de vişin   Mod de preparare: Când apar vara castraveţii în grădină, […]

Tarta rapida cu legume 

Tarta rapida cu legume

Tarta rapida cu legume din: faina, unt, cascaval, conopida, praz, broccoli, ciuperci, rosii. Ingrediente: 600 g făină 300 g unt 3 linguri apă rece 50 g unt 50 g caşcaval 50 g făină 1 lingură boia 1 l lapte conopidă praz broccoli roşii cherry ciuperci dovleac   Mod de preparare: Se frământă o cocă tare, din […]

Placinta cu ceapa caramelizata

Placinta cu ceapa caramelizata

Placinta cu ceapa caramelizata din: faina, unt, lapte, salote, zahar, vin, branza, parmezan, oua. Ingrediente: 400 g făină 220 g unt topit 120 ml lapte 8 salote 2 linguri cu zahăr 200 ml vin roşu 75 g parmezan 250 g brânză de capră 4 ouă 100 ml lapte sare piper măcinat unt făină pentru tapetat   […]

Vinete cu nuci si curcuma

Vinete cu nuci si curcuma

Vinete cu nuci si curcuma din: vinete, nuci, curcuma, coriandru, otet, sare. Ingrediente: 2 vinete mari ulei sare 100 g nuci măcinate un căţel usturoi 1/2 linguriţă curcuma 1/2 linguriţă seminţe de coriandru 30 ml oţet din vin roşu puţin praf de ardei iuţi 170 ml apă fiartă şi răcită   Mod de preparare: Vinetele se […]

Mancare cu castraveciori si masline

Mancare cu castraveciori si masline din: cartofi, ciuperci, conopida, castraveciori, oua, masline, mustar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3-4 cartofi 100 g ciuperci 1 conopidă 1 sfeclă roşie 2-3 castraveciori muraţi 100 g măsline 4 ouă fierte tari 1 lingură muştar 2 gălbenuşuri 1 ceaşcă mare ulei 20 g salam picant sare piper   Mod de […]

Tarta simpla cu rosii 

Tarta cu rosii cherry

Tarta cu rosii cherry din: faina, unt, cascaval, boia, lapte, conopida, praz, broccoli, ciuperci, rosii. Ingrediente: Aluat: 600 g făină 300 g unt 3 linguri apă rece Sos: 50 g unt 50 g caşcaval 50 g făină 1 lingură boia 1 l lapte Umplutură: conopidă praz broccoli roşii cherry ciuperci dovleac mărar   Mod de […]

Tarta cu legume si oua

Tarta cu legume si oua

Tarta cu legume si oua din: faina, unt, oua, lapte, broccoli, ardei, sare, seminte. Ingrediente: Blat: 210 g făină 100 g unt rece 2 ouă 1 lingură lapte sare de mare Umplutură: câteva buchetele de broccoli 2 ouă de bibilică 1 morcov ardei gras roşu sare de mare seminţe de negrilică   Mod de preparare: […]

Placinta cu praz si branza sarata

Placinta cu praz si branza sarata

Placinta cu praz si branza sarata din: faina, margarina, praz, branza, oua, lapte, sare. Ingrediente: Aluat: 600 g făină 250 g margarină 150 ml apă 1/2 linguriţă de sare Umplutură: 6 fire de praz 300 g brânză sărată 4 ouă 1 ceaşcă cu lapte apă sare   Mod de preparare: Se face un aluat din […]

Mancare rapida cu ciuperci

Mancare rapida cu ciuperci

Mancare rapida cu ciuperci din: ciuperci, oua, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g ciuperci ulei 4 oua sare si piper patrunjel   Mod de preparare: Se spală ciupercile, se taie şi se prăjesc în puţin ulei. Se bat 4 ouă cu sare, piper, se adaugă pătrunjel verde mărunţit, se toarnă peste ciuperci şi se amestecă. […]

Tigaie cu ciuperci brune

Tigaie cu ciuperci brune

Tigaie cu ciuperci brune din: piept de pui, ardei, dovlecei, ciuperci, ulei, usturoi, boia, vin, sare, piper. Ingrediente: 1/2 piept de pui 2 ardei capia 2 dovlecei 250 g ciuperci brune 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 ceaşcă vin alb câteva fire de oregano 1 linguriţă boia afumată sare piper   […]

Tarta simpla cu praz

Tarta simpla cu praz

Tarta simpla cu praz din: faina, margarina, praz, branza, oua, lapte, sare. Ingrediente: Aluat: 600 g făină 250 g margarină 150 ml apă 1/2 linguriţă de sare Umplutură: 6 fire de praz 300 g brânză 4 ouă 1 ceaşcă cu lapte sare   Mod de preparare: Se face un aluat din apă, sare şi făină. Se […]

Chec cu legume si ou

Chec cu legume si ou

Chec cu legume si ou din: ardei, dovlecel, oua, usturoi, ceapa, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 ardei 250 g dovlecel 3 ouă 2 fire usturoi verde 4 fire ceapă verde sare piper 1 legătură mărar verde tocat 3 linguri ulei de măsline 5 linguri faina   Mod de preparare: Se amestecă 2 ardei graşi asortaţi […]

Tigaie picanta cu pepperoni

Tigaie picanta cu pepperoni din: cartofi, ulei, ardei, castraveti, masline, marar, sare, piper. Ingrediente: 750 g cartofi roşii 100 ml ulei de măsline 6 ardei pepperoni de la borcan 300 g castraveţi cornişon 125 g măsline verzi 250 ml supă instant 1 legătură mărar sare piper 2 ardei iuţi roşii 50 g parmezan   Mod […]

Varza aromata cu ciolan

Varza aromata cu ciolan

Varza aromata cu ciolan din: varza, ceapa, ulei, bere, ciolan, mustar, piper. Ingrediente: 1 varză 2 cepe 2 linguri ulei 200 ml bere boabe de piper 2 foi de dafin 1 ciolan 200 g muştar picant 300 ml bere   Mod de preparare: Ciolanul de porc se unge pe toată suprafaţa cu muştar şi se […]

Tocana cu ardei capia

Tocana cu ardei capia

Tocana cu ardei capia din: ulei, ceapa, ardei, morcovi, telina, bulion, orez, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 800 ml ulei 1,5 kg ceapă 2 kg ardei capia 1 kg morcovi 2 ţeline 3 rădăcini de pătrunjel 1 l bulion sau 2 kg roşii 700 g orez foi de dafin 2 legături pătrunjel verde   Mod de […]

Drob de linte rosie cu cascaval

Drob de linte rosie cu cascaval

Drob de linte rosie cu cascaval din: linte, oua, cascaval, ceapa, usturoi, ulei, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 cutie cu linte 200 g caşcaval 10 ouă 1 legătură ceapă 2 fire usturoi 3 legături mărar 2 legături pătrunjel 1 lingură ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se scurg boabele de linte, se clătesc […]

Budinca de cartofi cu pastrav afumat

Budinca cu oua si telemea

Budinca cu oua si telemea din: oua, pesmet, faina, orez, marar, ceapa, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 8 ouă 2 linguri pesmet 1 lingură făină 4 linguri orez 1 legătură mărar verde 4-5 fire ceapă verde 2 fire usturoi verde sare piper 100 g telemea de oaie şi vacă 3 linguri ulei 1 căpăţână mare de […]

Tocanita la borcan

Tocanita la borcan

Tocanita la borcan din: ulei, ceapa, ardei, morcovi, telina, bulion, orez, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 800 ml ulei 1 kg ceapă 2 kg ardei 1 kg morcovi 2 ţeline 3 rădăcini de pătrunjel 1 l bulion 700 g orez foi de dafin 2 legături pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa se taie julien, morcovii, pătrunjelul […]

Mancarica de spanac cu oua

Mancarica de spanac cu oua

Mancarica de spanac cu oua din: spanac, oua, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente: 350 g spanac 4 ouă 4 linguri smântână o lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Spanacul curăţat şi tăiat se pune la călit în ulei. Se presară sare şi se lasă să scadă. Ouăle se bat cu smântână, sare şi […]

Fritatta cu piept de pui si spanac 

Fritatta cu piept de pui si spanac

Fritatta cu piept de pui si spanac din: spanac, piept de pui, ardei, oua, mozzarella. Ingrediente: 400 g spanac 1 piept de pui 2 ardei 4 ouă 3 linguri smântână mozzarella sare si piper 2 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Se căleşte pieptul de pui împreună cu ardeiul în puţin ulei de măsline. După […]

Tigaie cu ardei si masline 

Tigaie cu ardei si masline

Tigaie cu ardei si masline din: cartofi, ulei, ardei, castraveti, masline, marar, sare, piper. Ingrediente: 750 g cartofi roşii 100 ml ulei de măsline 300 g castraveţi 125 g măsline 1 legătură mărar sare piper 2 ardei iuţi roşii 50 g parmezan   Mod de preparare: Cartofii se taie felii pe lung, se spală şi se […]

Ciuperci sote cu usturoi

Ciuperci sote cu usturoi

Ciuperci sote cu usturoi din: fasole, ciuperci, bicarbonat, usturoi, ulei. Ingrediente: 500 g fasole verde 4 ciuperci proaspete 1/2 linguriţă bicarbonat 2 căţei usturoi 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Fasolea curăţată se pune la fiert în apă cu bicarbonat şi sare. Se lasă 15 minute. Intre timp, ciupercile feliate se pun […]

Tocanita cu legume si orez 

Tocanita cu legume si orez

Tocanita cu legume si orez din: ulei, ceapa, ardei, morcovi, telina, bulion, orez, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 800 ml ulei 1 kg ceapă 2 kg ardei 1 kg morcovi 2 ţeline 3 rădăcini de pătrunjel 1 l bulion 700 g orez foi de dafin 2 legături pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa se taie julien, morcovii, […]

Placinta (invartita) clasica

Placinta (invartita) clasica

Placinta (invartita) clasica din: oua, ulei, faina, lamaie, sare. Ingrediente: 4 ouă 1 praf de sare 150 ml apă 2 linguri ulei coaja rasă de la o lămâie făină   Mod de preparare: Se bat 4 ouă cu 1 praf de sare, se adaugă 150 ml apă, 2 linguri ulei, coaja rasă de la o […]

Falafel clasic

Falafel clasic

Falafel clasic din: naut, ceapa, patrunjel, chimion, boia, sare, usturoi. Ingrediente: 250 g năut 1 ceapă tocată 2 linguri pătrunjel tocat 2 linguri coriandru tocat 1 linguriţă de sare 1 linguriţă boia iute 4 căţei de usturoi tocati 1 linguriţă chimion 1 linguriţă bicarbonat 4-6 linguri făină   Mod de preparare: Năutul se mixeaza la blender, […]

Hamburger cu legume si tarhon

Hamburger cu legume si tarhon

Hamburger cu legume si tarhon din: carne, ceapa, castraveti, tarhon, sare, piper, sos de rosii, patrunjel. Ingrediente: 800 g carne tocată macră o ceapă albă 1/2 legătură pătrunjel sare si piper 4 castraveti acri o ceapă roşie sos de roşii tarhon   Mod de preparare: Carnea se trece de două ori prin maşina de tocat, i […]

Chec cu ceapa si marar 

Chec cu ceapa si marar

Chec cu ceapa si marar din: ardei, dovlecel, oua, usturoi, ceapa, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 ardei 250 g dovlecel 3 ouă 2 fire usturoi verde 4 fire ceapă verde sare piper 1 legătură mărar verde tocat 3 linguri ulei de măsline 5 linguri faina bicarbonat   Mod de preparare: Se amestecă într-un bol 2 […]

Pui Saag

Tagine de pui cu stafide

Tagine de pui cu stafide din: pulpe de pui, morcovi, stafide, migdale, caise, ceapa, usturoi, scortisoara, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 morcovi 100 g stafide 100 g migdale 6 caise uscate 4 cepe 2 căţei usturoi o linguriţă seminţe de coriandru o linguriţă chimen măcinat un baton de scorţişoară un praf nucşoară […]

Mozzarella prajita in pesmet

Mozzarella prajita in pesmet din: mozzarella, oua, faina, pesmet, ulei. Ingrediente: 300 g bile mici de mozzarella 150 g făină 2 ouă 150 g pesmet ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se pun bilele de brânză la scurs într-o strecurătoare. Se aşază pe farfurii separate făina, ouăle bătute si pesmetul. Se trec bilele prin […]