Retete pentru post

Retete savuroase de post

Sarmalute savuroase in foi de vita Sarmalute savuroase in foi de vita din: foi de vita, morcovi, orez, ceapa, marar, bors, ulei, sare, piper. Ingrediente: 30 foi de viţă conservate în saramură 2 morcovi 200 g orez o ceapă o legătură mărar un litru borş 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Foile […]

Retete usoare si gustoase de paste

Reteta zilei: Paste cu fasole si chili Paste cu fasole si chili din: ulei de masline, ceapa, usturoi, faina, chili, rosii, sos de rosii, fasole, porumb, supa de legume, past, cheddar. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri de făină 2 linguri praf de chili 1 cutie rosii […]

Orez cu mazare si carnati

Orez cu mazare si carnati

Orez cu mazare si carnati din: carnati, ulei, ceapa verde, usturoi, mazare, orez, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 carnati, fara piele 1 lingura ulei 1/2 cana ceapa verde 2 catei de usturoi, tocat 3/4 ceașcă mazăre 2,5-3 cani orez fiert coaja de la 1 lamaie 1 lingura suc de lamaie […]

Cozonac cu fistic si martipan

Cozonac cu fistic si martipan 

Cozonac cu fistic si martipan din: martipan, fistic, drojdie, lapte, faina, unt, zahar. Ingrediente: 200 g marţipan de migdale 100 g fistic nesărat 7 g drojdie proaspătă 1 praf de sare 140 ml lapte cald 1 lingură coajă rasă de portocală 1 ou 350 g făină 130 g unt topit 200 g zahăr 50 g zahăr […]

Cozonac cu rom si portocala

Cozonac cu rom si portocala

Cozonac cu rom si portocala din: faina, zahar, unt, oua, lapte, rom, drojdie, vanilie, portocala. Ingrediente: 1  kg faina 300 g zahar 250 g unt gras 8 oua 500 ml lapte 6 linguri rom 30 g drojdie 1  lingurita sare 2  fiole esenta de vanilie 1 lingurita coaja de portocala rasa fin   Mod de preparare: […]

Cozonac cu mac si rom

Cozonac cu mac si rom

Cozonac cu mac si rom din: drojdie, zahar, lapte, unt, faina, sare, nuca, cacao, rom, mac. Ingrediente: 110 ml apă călduţă un plic drojdie uscată 60 g zahăr 120 ml lapte 55 g unt 2 gălbenuşuri 500 g făină sare Pentru umplutură: 250 g nucă măcinată 2 linguri zahăr o lingură cacao 3 linguri lapte […]

Cozonac moldovenesc cu rom

Cozonac moldovenesc cu rom

Cozonac moldovenesc cu rom din: faina, oua, unt, lapte, drojdie, zahar, vanilie, rom, sare, lamaie, ulei. Ingrediente: Pentru aluat: 1 kg făină 12 ouă 220 g unt gras 320 ml lapte gras 50 g drojdie umedă 300 g zahăr 1/2 fiolă esenţă de vanilie 50 ml rom 5g sare coaja de la 1 lămâie 40 g […]

Cozonac glazurat cu fructe

Cozonac glazurat cu fructe

Cozonac glazurat cu fructe din: faina, unt, oua, drojdie, zahar, lamaie, fructe uscate, sare, zahar pudra, apa. Ingrediente: 1 kg făină 300 ml lapte 200 g unt 10 gălbenuşuri 3 albuşuri 20 g drojdie uscată 200 g zahăr 3 linguriţe coajă de lămâie 200 g fructe uscate 1 praf sare 1 ou pentru uns Pentru glazură: […]

Cozonac raw-vegan cu ovaz

Cozonac raw-vegan cu ovaz

Cozonac raw-vegan cu ovaz din: fulgi de ovaz, curmale, smochine, unt de cocos sau unt de cacao, sare, mac, miere, portocala. Ingrediente: 300 g fulgi de ovăz măcinaţi 200 g curmale 100 g smochine 4-5 linguri unt de cocos sau unt de cacao un praf de sare Pentru umplutura de mac: 300 g mac măcinat 3-4 […]

Chec sarat cu ciuperci

Chec sarat cu ciuperci

Chec sarat cu ciuperci din: ciuperci, faina, iaurt, masline, cascaval, oua, costita. Ingrediente: 400 g ciuperci 5 linguri făină 5 lingari iaurt 50 g măsline feliate 100 g caşcaval 4 ouă 2 linguri ulei 50 g costiţă afumată sare piper   Mod de preparare: Toci ciupercile şi le căleşti putin in ulei până când scade apa […]

Chec fara gluten cu mere

Chec fara gluten cu mere

Chec fara gluten cu mere din: mere, faina, stevie, oua, unt, scortisoara, praf de copt. Ingrediente: 3 mere 130 g făină de orez 10 picături stevia 2 ouă 70 g unt topit + pentru tavă 1/2 pliculeţ praf de copt scorţişoară   Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de copt. Se adaugă ouăle, se amestecă […]

Chec simplu cu fructe

Chec simplu cu fructe

Chec simplu cu fructe din: oua, zahar, fructe, faina, praf de copt. Ingrediente: 300 g mix de fructe deshidratate (stafide, fistic, migdale, nuci) 2 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1 plic praf de copt un praf de sare   Mod de preparare: Taie fructele şi sâmburii în bucăţi mici, apoi amestecă-le bine. Adaugă peste […]

Mini chec cu cirese

Mini chec cu cirese

Mini chec cu cirese din: zahar tos, faina, praf de copt, unt, migdale, cirese, suc de mere, sare, ciocolata neagra, nuca, stafide, sos de lamaie, fructe. Ingrediente: 150 g zahar tos 130 g faina 3 oua un pliculet praf de copt 100 g unt 100 g migdale 400 g cirese 50 ml suc de mere […]

Chec cu fistic si visine

Chec cu fistic si visine

Chec cu fistic si visine din: faina, zahar, visine, fistic, pesmet, oua, praf de copt. Ingrediente: 250 g făină 300 g zahăr 300 g vișine (cirese) 100 g fistic 100 g pesmet 10 ouă 1 plic praf de copt   Mod de preparare: Se scot sâmburii din vișine (cirese) și se presară cu pesmet. Fisticul se […]

Carnati cu ficat

Carnati cu ficat

Carnati cu ficat din: ficat, carne, condimente, sare, slanina, ceapa, usturoi. Ingrediente: 1 ficat de porc 1 ficat de vită carne condimente sare 1 kg slănină 1 ceapă usturoi   Mod de preparare: Fierbeţi timp de 10 minute ficatul, slănina şi carnea, apoi scoateţi-le, răciţi-le şi daţi- le prin maşina de tocat. Adăugaţi la amestec […]

Budinca din branza cu nuci

Budinca din branza cu nuci

Budinca din branza cu nuci din: brânză de vaci, coaja rasă de lămâie, oua, zahăr,  stafide, fulgi de ciocolată, nuci, zahăr vanilat. Ingrediente: 1 kg brânză de vaci coaja rasă de la 2 lămâi 6-8 gălbenuşuri 300 g zahăr 100 g stafide fulgi de ciocolată nuci tocate fin 1 plic de zahăr vanilat   Mod […]

Caltabosi cu stafide

Caltabosi cu stafide

Caltabosi cu stafide: mat de porc, ceapa, stafide, orez, untura, sare, piper, coriandru, carne de porc, apa, ienibahar, boia, zahar. Ingrediente: 1 maţ gros de porc 2 cepe 3 linguri stafide l pahar orez 2 linguri untură sare piper coriandru 1 kg carne de porc mai împănată (piept, ceafă) apa ienibahar boia l pahar supă […]

Lebar traditional de porc

Lebar traditional de porc 

Lebar traditional de porc din: ficat, sare, piper, dafin, carne de porc, slanina, ceapa. Ingrediente: ficat sare 1 lingură boabe de piper 4 foi de dafin 700 g carne de porc 300 g slănină sare piper foi de dafin 4 cepe ulei   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală maţele groase de porc; se […]

Sarmalute de porc cu costita

Sarmalute de porc cu costita

Sarmalute de porc cu costita din: carne de porc, orez, praz, cimbru, ceapa, sare, piper, varza, costita. Ingrediente: 500 g carne de porc 100 g orez piper foi de dafin costita cimbru 2 cepe potrivite 1 fir de praz varză murată   Mod de preparare: Se taie ceapa cubuleţe, iar prazul, rondele subţiri. Se căleşte puţin jumătate […]

Sarmale cu ficat si orez

Sarmale cu ficat si orez

Sarmale cu ficat si orez din: varza, ciolan, ficat, oua, carne de porc, smantana, ceapa, vanata, orez, gris, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 varză murată 1 ciolan afumat de porc 200 g smântână 2 ouă 500 g carne porc 300 g ficat 2 cepe 1 vânătă (de la congelator) 200 g orez 100 g gris […]

Sarmale cu ciolan fierte in vin

Sarmale cu ciolan fierte in vin

Sarmale cu ciolan fierte in vin din: varza, carne tocata, ciolan, ceapa, bulion, orez, vin, orez, verdeata. Ingrediente:  1 varză murată mare 800 g carne tocată, amestec 500 g ciolan afumat 2 cepe 4-5 linguri cu bulion 1 ceaşcă de orez 3-4 foi de dafin 1 l vin alb 1 legătură de pătrunjel verde 1 legătură […]

Sarmale cu carne tocata si slanina 

Sarmale cu carne tocata si slanina 

Sarmale cu carne tocata si slanina din: varza, carne tocata, ceapa, bulion, ulei, cimbru, slanina, sare, piper. Ingrediente: o varză murata un kg carne tocată 150 g orez 2 cepe 2 linguri bulion 2 linguri ulei o linguriţă cimbru sare piper o bucată slănină afumată 2 linguri bulion foi de dafin cimbru boabe de piper   […]

Sarmalute moldovenesti de porc si vita

Sarmalute moldovenesti de porc si vita

Sarmalute moldovenesti de porc si vita din: carne, ceapa, orez, costita, bulion, varza, suc de rosii. Ingrediente: 400 g carne tocată de porc 300 g carne tocată de vită 2 cepe 200 g orez 3 linguri bulion 1 legătură mărar 1,5 kg varză murată suc de roşii piper măcinat cimbru uscat 200 g costiţă afumată […]

Sarmale cu costita si slanina

Sarmale cu costita si slanina

Sarmale cu costita si slanina din: varza acra, carne de porc, carne de vita, carne de pui, orez, costita afumata, slanina afumata, ceapa, cimbru, boia de ardei dulce, bulion, zeama de varza, sare, piper. Ingrediente: 2 capatani de varza acra 600 g carne de porc tocata 600 g carne tocata de vita 600 g carne […]

Lebar ardelenesc condimentat

Lebar ardelenesc condimentat

Lebar ardelenesc condimentat din: ficat de porc, rinichi, slanina, mate de porc, foi de dafin, cuisoare, seminte de ienibahar, boabe d epiper, ulei, sare, boia dulce si maghiran. Ingrediente: 1 kg ficat de porc 4 rinichi 200 g slănină 1 ceapă maţe de porc foi de dafin cuişoare 1 lingură cu seminţe de ienibahar 5-6 […]

Caltabos cu gusa de porc

Caltabos cu gusa de porc 

Caltabos cu gusa de porc din: carne de porc, gusa, sorici, ceapa, orez, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne macră de porc 500 g guşă de porc şoriciul de pe guşă, fiert şi răcit 200 g ceapă 100 g orez 1 lingură sare şi piper   Mod de preparare: Se toacă 500 g carne macră de […]

Paella cu scoici si sofran

Paella cu scoici si sofran

Paella cu scoici si sofran din: ardei, dovlecel, ceapa, usturoi, scoici, biban, ulei, rosii, creveti, sofran, orez, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 1 ardei rosu 1 dovlecel 2 cepe 4 catei de usturoi 500 g scoici 1 l supa de peste 4 linguri ulei de masline 1 conserva rosii decojite 400 g orez de rizoto 400 […]

Rulada de carne cu sorici

Rulada de carne cu sorici

Rulada de carne cu sorici din: carne, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper, dafin, sorici. Ingrediente: 1/2 kg pulpă de porc 1 bucata sorici 1/2 kg carne tocată de viţel sau vită 2 cepe 1 lingură ulei 4-5 căţei de usturoi cimbru sare 2 linguri sare grunjoasă piper negru măcinat 1 linguriţă piper boabe 2 foi […]

Toba cu sorici si slanina

Toba cu sorici si slanina

Toba cu sorici si slanina din: carne de porc, sorici, slanina, sare, piper, dafin. Ingrediente: 2 picioare inferioare de porc o bucată de carne slabă sorici slanina piper dafin sare   Mod de preparare: Se pun la fiert 2 picioare inferioare de porc, o bucată de carne slabă de la capul muşchiului sau limbă, şorici […]

Sorici la gratar

Sorici la gratar

Sorici la gratar din: sorici de porc, usturoi, ulei, smantana, sare grunjoasa, piper si boia.   Ingrediente: 500 g sorici proaspat de porc 4 catei de usturoi 4 linguri ulei 4 linguri smantana sare grunjoasa piper boia   Mod de preparare: Curăţaţi şoriciul şi spălaţi-l bine. Tăiaţi-l apoi în fâşii pe care ştergeţi-le de apă […]

Piftie cu limba de porc si sorici 

Piftie cu limba de porc si sorici 

Piftie cu limba de porc si sorici din: picior de porc, ureche, carne de porc, limba, dafin, sorici, usturoi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 1 picior de porc 1 ureche de porc 1/2 căpăţână de porc 300 g carne macră 1 limbă de porc sare piper negru măcinat frunze de dafin 2-3 morcovi 1 ţelină întreagă 2 cepe […]

Hribi cu usturoi si ardei iute

Hribi cu usturoi si ardei iute

Hribi cu usturoi si ardei iute din: hribi, ulei, usturoi, cimbru, ardei, sare, piper. Ingrediente: hrib ulei de măsline sare piper usturoi pisat cimbru pătrunjel verde 1 ardei iute   Mod de preparare: Condimentele se amestecă într-un bol, se curăţă hribii şi se taie în jumătate sau felii, se ung cu amestecul de condimente sau […]