Placinte cu ciuperci si telemea

Placinte cu ciuperci si telemea

Placinte cu ciuperci si telemea din: aluat, telemea, ceapa, ciuperci, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g aluat congelat 250 g telemea o ceapă 500 g ciuperci o legătură mărar 2 linguri ulei sare piper un gălbenuş 2 linguri lapte   Mod de preparare: Ciupercile se taie mărunt şi se pun la călit în ulei. După […]

Piept umplut cu spanac

Piept umplut cu spanac

Piept umplut cu spanac din: piept de pui, spanac, morcov, ceapa, rosii, ulei, vin, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui 250 g spanac un morcov o ceapă 2 roşii 3 linguri ulei 100 ml vin alb  sare piper   Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt şi morcovul ras se pun la călit în două linguri […]

Tarta cu somon si spanac

Tarta cu somon si spanac din: aluat foitaj, somon, spanac, smantana, lapte, cascaval, oua, unt, sare, piper. Ingrediente: un aluat de foitaj 200 g somon proaspăt 350 g spanac 250 ml smântână de gătit 250 ml lapte 125 g brânză sau caşcaval 3 ouă 25 g unt sare piper   Mod de preparare: Spanacul bine […]

Chec cu fistic si roscove

Chec cu fistic si roscove

Chec cu fistic si roscove din: apă rece, zahar brun, zahar, ulei,  pudră de roşcove, praf de copt, sare, faina alba, esenţă de fistic, margarină, esenţă de rom.   Ingrediente: 300 ml apă rece 50 g zahăr brun 150 g zahăr 180 ml ulei 2 linguri pudră de roşcove 1 plic praf de copt 1 praf de sare […]

Pasta de somon si branza

Pasta de somon si branza 

Pasta de somon si branza din: somon, crema de branza, ceapa, lamaie, marar, piper. Ingrediente: 200 g somon afumat un borcan de cremă de brânză o legătură ceapă verde sucul de la 1/2 lămâie mărar piper   Mod de preparare: Somonul se taie cât mai mic sau se mixează. Se pune într-un castron şi se adaugă […]

Ragout de legume cu usturoi

Ragout de legume cu pasta de tomate 

Ragout de legume cu pasta de tomate din: ciuperci, fasole, ceapa, usturoi, pasta de tomate, dafin, boia, sare, piper, zahar, patrunjel, ulei. Ingrediente: 300 g ciuperci 200 g fasole boabe 1 ceapă 2 căţei de usturoi 200 ml pastă de tomate 1-2 foi de dafin sare piper boia de ardei zahăr pătrunjel verde ulei   Mod […]

Khachapuri

Khachapuri din: faina, lapte, drojdie, sare, zahar, ulei, branza, oua. Ingrediente: 400 g făină 100 ml lapte 160 ml apă un plic drojdie uscată o linguriţă sare o linguriţă zahăr pudră 2 linguri ulei Pentru umplutură: 350 g brânză de vaci 3 ouă   Mod de preparare: In bolul unui robot se pun făina, sarea, […]

Anghinare cu masline

Anghinare cu masline

Anghinare cu masline din: anghinare, masline, lamaie, ulei de masline, rosie, menta si patrunjel. Ingrediente: 4 anghinare 20 masline, taiate 2 ½ lamaie 5 linguri ulei de masline 1 rosie, taiata ½ legatura de menta, taiata ½ legatura de patrunjel, taiata   Mod de preparare: Taie o lamaie in doua si pune-o intr-o oala cu […]

Bruschete cu dovlecei

Bruschete cu dovlecei

Bruschete cu dovlecei din: paine, dovlecei, cascaval de post, margarina, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 1 pâine 2 dovlecei 200 g caşcaval 100 g margarină 6 căţei de usturoi pătrunjel   Mod de preparare: Taie dovleceii felii subţiri. Trage-i în puţină margarină topită. Separat, freacă restul de margarină cu usturoiul zdrobit. Taie pâinea felii. Unge-le pe […]

Pasta de ansoa cu verdeata

Pasta de ansoa cu verdeata 

Pasta de ansoa cu verdeata din: ulei, usturoi, ansoa, patrunjel, busuioc, lamaie, galbenus. Ingrediente: 50 ml de ulei 4 căţei de usturoi tăiaţi mărunt 50 de fileuri de anşoa 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat 1 lingură de busuioc proaspăt tocat o lămâie 3 gălbenuşuri   Mod de preparare: Fierbeţi într-un castron, timp de 15 minute, […]

Mancare de legume cu carnati

Mancare de legume cu carnati

Mancare de legume cu carnati din: carnati, carne de porc, ceapa, mazare, cartofi, rosii, ulei. Ingrediente: 2 cârnaţi 300 g carne de porc o ceapă 250 g mazăre 3 cartofi o conservă cuburi de roşii în bulion 2 linguri ulei sare piper busuioc proaspăt   Mod de preparare: Cârnaţii şi carnea de porc tăiată cuburi se […]

Bruschete cu ciuperci si nucsoara

Bruschete cu ciuperci si nucsoara

Bruschete cu ciuperci si nucsoara din: ciuperci, unt, ulei de masline, nucsoara, lamaie, verdeata. Ingrediente: 700 g ciuperci 50 ml apă 50 g unt 50 g ulei de măsline 1 usturoi mare 3 g nucşoară 1 lămâie 100 g verdeaţă 1 ba­ghetă   Mod de preparare: Bagheta se feliază şi se prăjeşte. Ciu­percile se curăţă, […]

Piure de urzici cu usturoi

Piure de urzici cu usturoi

Piure de urzici cu usturoi din: urzici, leurda, usturoi, ceapa, faina, hrean, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg urzici 2-3 legături leurdă 3-4 căţei de ustu­roi 1 ceapă 1-2 linguri făină 1 lingură hrean ras ulei sare   Mod de preparare: Speli şi cureţi urzicile şi leurda şi le pui împreună la fiert. Căleşti ceapa în […]

Chiftele din piure

Chiftele din piure din: cartofi, unt, lapte, oua, cascaval, sare, piper, ulei. Ingrediente: un kg cartofi 150 g unt 100 ml lapte 2 ouă o lingură caşcaval ras sare piper ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se mărunţesc cu unt şi lapte, după ce […]

Khinkali

Khinkali din: faina, ou, carne de vita, ceapa, coriandru, patrunjel, boia, sare, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină un ou 200-250 ml apă călduţă un praf sare Pentru umplutură: 300 g carne de vită tocată 2 cepe 5 fire coriandru 5 fire pătrunjel 100 ml apă boia sare piper   Mod de preparare: Făina, […]

Dovlecei umpluti cu carne tocata de vitel

Dovlecei umpluti cu carne tocata de vitel

Dovlecei umpluti cu carne de vitel din: ardei iute, ceapa verde, mere, carne tocata de vitel, dovlecei, ciuperci, ulei, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1 ardei iute 2 cepe verzi 2 mere 300 g carne tocata de vitel 4 dovlecei 200 g ciuperci 1 linguri ulei 2 fire busuioc proaspat sare piper   Mod de preparare: […]

Ragout de legume cu usturoi

Ragout de legume cu usturoi

Ragout de legume cu usturoi din: ciuperci, fasole, ceapa, usturoi, pasta de tomate, dafin, boia, sare, piper, zahar, patrunjel, ulei. Ingrediente: 300 g ciuperci 200 g fasole 1 ceapă 2 căţei de usturoi 200 ml pastă de tomate foi de dafin sare piper boia de ardei zahăr pătrunjel verde ulei   Mod de preparare: Fasolea se […]

Gogosi glazurate cu ciocolata

Gogosi glazurate cu ciocolata din: faina, zahar, oua, unt, lapte, drojdie, sare, ulei. Ingrediente: 550 g făină 100 g zahăr 3 ouă 50 g unt 200 ml lapte 10 g drojdie uscată un plic zahăr vanilat un praf sare ulei, pentru prăjit 150 g ciocolată neagră 50 g ciocolată albă bombonele   Mod de preparare: […]

Chashushuli

Chashushuli din: carne de vita, ceapa, rosii, cuisoare, usturoi, bulion, pasta de ardei, dafin, sofran, coriandru, sare, piper. Ingrediente: un kg carne de vită 2 cepe 3 roşii 2 cuişoare 2 căţei usturoi o lingură bulion 4 linguri pastă de ardei 2 foi dafin un vârf de cuţit subţire şofran 1/2 linguriţă coriandru măcinat 1/2 legătură […]

Friptura de prepelita cu gutui

Friptura de prepelita cu gutui

Friptura de prepelita cu gutui din: prepelite, coniac, gutui, unt, sare, piper. Ingrediente: 10-15 prepeliţe tinere 1 ceşcuţă de coniac 2-4 gutui mari 5 linguri de unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi prepeliţele întocmai ca pe puii cu pene. După ce le-ai spălat bine, pui prepeliţele într-un vas de lut ars pe un […]

Noodles cu creveti si susan 

Noodles cu creveti si susan 

Noodles cu creveti si susan din: noodles, unt, ulei, creveti, ghimbir, usturoi, pasta de chilli, sos de peste, otet, castravete, coriandru, seminte de susan. Ingrediente:  1 pachet noodles 1 linguriță unt 1 lingura ulei 3/4 kg creveți curățați 1 linguriță ghimbir ras 1 cățel de usturoi, tocat 1 lingurita pasta de chilli 1 lingurita sos […]

Sote de broccoli cu usturoi

Sote de broccoli cu usturoi

Sote de broccoli cu usturoi din: ulei de masline, broccoli, usturoi, fulgi de ardei iute, sare. Ingrediente:  1 lingură de ulei de măsline 1 broccoli, rupt buchetele 1 cățel de usturoi, feliat ½ linguriță fulgi de ardei iute ¼ lingurita sare   Mod de preparare: Se încălzește uleiul de măsline în tigaie. Sotati broccoli timp […]

Crutoane condimentate cu usturoi

Crutoane condimentate cu usturoi

Crutoane condimentate cu usturoi din: paine, praf de usturoi, condimente, sare, piper, ulei. Ingrediente:  4 cani de pâine, taiata cuburi ½ linguriță de praf de usturoi ½ linguriță de condimente 1/2 lingurita sare si piper ulei   Mod de preparare: Se încălzește cuptorul la 170C. Se aseaza pâinea in tava si stropiti cu ulei. Amestecati. […]

Ciulama de pasare cu usturoi

Ciulama de pasare cu usturoi

Ciulama de pasare cu usturoi din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt, ulei. Ingrediente: carne de pasăre 1 kg nuci 2 căpăţâni usturoi 2 linguri făină sare piper unt ulei   Mod de preparare: Se fierbe carnea de pasăre într-o oală, pe jumătate. Nucille curăţate se pisează împreună cu usturoiul, piperul şi […]

Batoane dulci

Batoane dulci

Batoane dulci din: alune, biscuiti, zahar, unt, miere, frisca, ciocolata. Ingrediente: 200 g biscuiţi 250 g alune 225 g unt nesărat 200 g zahăr brun 255 g miere 240 g frişca lichidă 150 g ciocolată esenţă de vanilie   Mod de preparare: Intr-o tavă unsă cu unt se pune un strat alcătuit din biscuiţi şi jumătate […]

Briose cu carnati si spanac

Briose cu carnati si spanac

Briose cu carnati si spanac din: oua, faina, praf de copt, lapte, ulei, carnati, sare, piper. Ingrediente:  3 ouă 200 g făină un plic praf de copt 150 ml lapte 90 ml ulei 200 g spanac 200 g cârnaţi sare piper   Mod de preparare: Se bat ouăle, se adaugă făina, praful de copt, laptele şi […]

Sote de sparanghel cu parmezan

Sote de sparanghel cu parmezan

Sote de sparanghel cu parmezan din: sparanghel, oua, ulei de masline, suc de lamaie, capere, parmezan. Ingrediente:  1 legatura sparanghel 3 ouă 4 linguri ulei de măsline 2 linguri suc de lămâie 2 linguri capere 2 linguri parmezan ras     Mod de preparare: Într-o tigaie mare, aduceți 6 cesti de apă, presarati sare si […]

Supa de dovleac cu curry

Supa de dovleac cu curry

Supa de dovleac cu curry din: dovleac, lapte de cocos, pasta de curry, usturoi, ghimbir, coriandru, lemongrass, ardei iute, ceapa verde, arahide. Ingrediente:  4 cani dovleac copt 1 cutie lapte de nucă de cocos 1 lingurita pasta de curry 1 lingură de usturoi, tocat 1 lingura de ghimbir, tocat 1 lingura coriandru, tocat ½ lingurita […]

Foccacia cu avocado

Foccacia cu avocado

Foccacia cu avocado din: avocado, oua de prepelita, focacia, lamaie, arpagic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: avocado oua de prepelita focaccia lamaie arpagic ulei de masline sare si piper   Mod de preparare: Se fierb oualele de prepelita timp de 2 minute și 30 de secunde. Puneti oualele in apa rece sa se raceasca. […]

Ardei umpluti cu quinoa

Ardei umpluti cu quinoa

Ardei umpluti cu quinoa din: ardei, quinoa, apa, dovlecel, ceapa, feta, sare, piper. Ingrediente:  4 ardei roșii 1 ceasca quinoa 2 cești de apă 1 dovlecel mic ½ ceapă feta sare si piper   Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 170C. Amestecați 1 cană quinoa cu 2 cani de apă și aduceti la fierbere, se acoperă […]

Tocanita de bame cu ardei iute

Tocanita de bame cu ardei iute

Tocanita de bame cu ardei iute din: ulei de masline, ceapa, ardei iute, rosii, bame, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 350 g ardei iute, uscat 2 cutii conserve de rosii, tocate 250 g bame 2 linguri patrunjel sare si piper   Mod de preparare: Incalziti uleiul si […]

Ou cu sos

Ou cu sos din: oua, bacon, chifle, otet, suc de lamaie, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 ouă 4 felii bacon 4 chifle 100 ml oţet un praf sare Pentru sos: 3 gălbenuşuri 150 g unt sucul de la 1/2 de lămâie sare piper   Mod de preparare: Intâi se pregăteşte sosul, pentru care gălbenuşurile se […]