Andive umplute cu masline

Andive umplute cu masline

  Andive umplute cu masline din: andive, ciuperci, masline, cascaval, lamai, unt, sare, piper, usturoi. Ingrediente: andive o bucată de fenicul o conservă de ciuperci marinate o conservă de ciuperci picante 200 g caşcaval sărat două lămâi 50 g unt 100 g măsline negre fără sâmburi pătrunjel sare piper conopidă maioneză usturoi   Mod de […]

Tocana de oaie cu cartofi

Tocana de oaie cu cartofi

Tocana de oaie cu cartofi din: carne de oaie, ceapa, cartofi rosii, supa de carne, unt, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de oaie 4 cepe 1,5 kg de cartofi rosii 500 ml supa de carne 50 grame de unt 3 linguri de cimbru 3 fire de patrunjel sare piper   Mod de preparare: […]

Vanata umpluta cu mascarpone

Vanata umpluta cu mascarpone

Vanata umpluta cu mascarpone din: vanata, castravete, dovlecel, rosii, masline, ceapa, branza feta, mascarpone, busuioc verde, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: o vânătă un castravete un dovlecel roşii măsline o ceapă mică două linguri de mascarpone două felii de brânză feta busuioc verde sare piper ulei de măsline   Mod de preparare: Tai vânătă […]

Mancare indiana condimentata

Mancare indiana condimentata 

Mancare indiana condimentata din: linte, morcov, ardei, praz, ghimbir, seminte chimen, seminte fenicul, marar, apa, sare, ulei. Ingrediente: 1 cană linte rosie 1 morcov 1 ardei capia 1 bucată de praz 1 bucăţică ghimbir proaspăt 1 linguriţă chimen seminţe 1 linguriţă fenicul seminţe 1/2 linguriţă turmeric 1 linguriţă coriandru măcinat 1 linguriţă fenicul măcifiat 1 legătură […]

Mancare de legume cu bacon

Mancare de legume cu bacon

Mancare de legume cu bacon din: paine, bacon, ulei de masline, telina, ceapa, ardei gras, ardei iute, afine, porumb, praf de chili, piper, patrunjel, coriandru, supa de pui, smantana. Ingrediente: 5 cesti paine, taiata cuburi bacon tocat 1 lingura ulei de masline 1 cană de țelină, cuburi 1 cană de ceapă cuburi 1/2 ardei gras […]

Mancare turceasca cu vinete

Mancare turceasca cu vinete

Mancare turceasca cu vinete din: vinete, lapte, unt, zahar, sare. Ingrediente: 3 vinete 2 ceşti cu lapte 1 lingură unt zahăr sare   Mod de preparare: Coci vinetele la foc potrivit şi le cureţi. Scoţi seminţele şi toci vinetele cu satârul de lemn. Intr-o cratiţă pui laptele la fiert şi, când se umflă, adaugi vinetele. Laşi […]

Mancare de creveti cu legume

Mancare de creveti cu legume

Mancare de creveti cu legume din: creveti, morcovi, ceapa, telina, lamai, patrunjel, usturoi, condimente, piper, frunze de dafin, bere, apa, paine. Ingrediente: 2 kg de creveţi, nedecorticaţi 2 morcovi tocaţi 1 ceapă mare tocată 2 tulpini de ţelină tocate 2 lamai tăiate pe jumate 1 legătură de pătrunjel tocat 8 căţei de usturoi tocaţi 1 lingură […]

Chiftele de ton in sos de patrunjel

Chiftele de ton in sos de patrunjel

Chiftele de ton in sos de patrunjel din: vanata, dovlecel, oua, usturoi, ceapa, coriandru, menta, fulgi de ovaz, patrunjel, cascaval, parmezan, sare, piper, conserva de ton, ulei, pesmet, iaurt, tahini, lamaie. Ingrediente: Pentru chiftele: 1 vânătă 1 dovlecel 2 ouă 2 căţei de usturoi 1 ceapă câte 1 legătură coriandru şi mentă 2 linguri fulgi de […]

Legume umplute cu rosii

Legume umplute cu rosii

Legume umplute cu rosii din: ceapa, zucchini, rosii, ulei, usturoi, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 2 zucchini 2 cepe mari Pentru umplutura: 1 ceapă 3-4 roşii mari ulei de măsline 2 căţei de usturoi 1 ardei iute piper proaspăt măcinat sare   Mod de preparare: Curăţă parţial zucchini şi ceapa de coaja. Taie căpăcele, apoi […]

Clatite cu piept de gaina

Clatite cu piept de gaina

Clatite cu piept de gaina din: piept de gaina, ardei, limeta, oua, lapte, faina, sare. Ingrediente: 1 piept de găină (fiert în supă) sare 1 ardei gras 1 limetă Pentru aluat: 3 ouă 1 l lapte sau apă minerală făină cât cuprinde   Mod de preparare: Bate ouăle. Adaugă 5-6 linguri de faină. Subţiază cu lapte […]

Sufleu cu oua si cascaval

Sufleu cu oua si cascaval

Sufleu cu oua si cascaval din: oua, unt, faina, lapte, smantana, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 6 ouă fierte, decojite 2 linguri cu unt 1 lingură cu făină 300 ml lapte 200 g smântână 2 albuşuri 1 lingură cu parmezan ras sau caşcaval sare piper   Mod de preparare: Pune la încins untul, căleşte iute făina, […]

Chec cu ciocolata si zucchini

Chec cu ciocolata si zucchini

Chec cu ciocolata si zucchini din: faina, cacao, sare, oua, unt, ulei, praf de copt, ciocolata, zucchini, zahar, migdale, nuci. Ingrediente: 250 g făină 1 linguriţă cu praf de copt 15 g cacao 1 praf de sare 3 ouă 100 g unt 50 ml ulei 50 g ciocolată neagră 50 g ciocolată cu lapte 150 g […]

Ghiveci calugaresc cu mar

Ghiveci calugaresc cu mar

Ghiveci calugaresc cu mar din: cartofi, morcovi, ardei, vanata, ceapa, rosii, ulei, suc de rosii, sare, piper, mazare, fasole, usturoi, mar, dafin, verdeata. Ingrediente: 6 cartofi tăiaţi cuburi 2 morcovi tăiaţi rondele 2 ardei graşi tăiaţi cuburi 1 vânătă tăiată cuburi 3 cepe tăiate mărunt 250 ml suc de roşii mai gros 4 roşii 100 […]

Ardei umpluti, dietetici

Ardei umpluti, dietetici

Ardei umpluti, dietetici din: ardei, orez, ceapa, ulei, scortisoara, patrunjel, rosii, boia, naut, miere, stafide, sare, piper. Ingrediente: 4 ardei graşi 100 g orez 5 fire de ceapă verde 1 lingură cu ulei de măsline 1 vârf cuţit de scorţişoară 1/2 legătură de pătrunjel verde 200 ml supă de legume 1 cutie cu roşii decojite […]

Rizotto cu pui si legume

Rizotto cu pui si legume

Rizotto cu pui si legume din: orez, piept de pui, dovlecel, morcov, ciuperci, ardei, unt, sare. Ingrediente: 1 cană cu orez 1 piept de pui 1 dovlecel 1 morcov 4 ciuperci 3 ardei graşi în trei culori 30 g unt sare   Mod de preparare:Frige pe plită puiul şi apoi taie-l în fâşii. Curăţă legumele […]

Rulada cu praz si ciuperci

Rulada cu praz si ciuperci

Rulada cu praz si ciuperci din: ciuperci, ceapa, praz, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 1 pachet cu foi de plăcintă 2 cepe mari 3 fire de praz 2 legături de pătrunjel 4 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţă şi spală ciupercile, taie-le felii şi pune-le la călit în […]

Chec cu mere, fara gluten

Chec de mere, fara gluten

Chec cu mere, fara gluten din: mere, faina, oua, unt, scortisoara, praf de copt. Ingrediente: 3 mere 130 g făină de orez 2 ouă 70 g unt topit + pentru tavă 1/2 pliculeţ praf de copt scorţişoară   Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de copt. Se adaugă ouăle, se amestecă şi se toarnă […]

Terina de cartofi cu bacon

Terina de cartofi cu bacon

Terina de cartofi cu bacon din: bacon, cartofi, ciuperci, ceapa, oua de prepelita, morcovi, broccoli, unt, telemea, crema de branza, gelatina, marar, ulei, sare. Ingrediente: 200 g bacon feliat 4-5 cartofi mari 500 g ciuperci 1 ceapă 6 ouă de prepeliţă 3 morcovi 1 broccoli mic 100 g unt 100 g telemea 1 lingură cu cremă […]

Sufleu de creier de vita

Sufleu de creier de vita 

Sufleu de creier de vita din: creier de vita, margarina, ou, faina, lapte, pesmet, otet, rosii. Ingrediente: 300 g creier de vita 1 lingura margarina 1 ou 1 lingura faina 100 ml lapte 1 lingura pesmet 1/2 lingurita de otet salata de rosii   Mod de preparare: Creierul trebuie să stea 10 minute în apă rece […]

Quiche cu ardei si mozzarella

Quiche cu ardei si mozzarella

Quiche cu ardei si mozzarella din: oua, lapte, mozzarella, ardei grasi, ardei capia, parmezan, sare. Ingrediente: 5 ouă 200 ml lapte 300 g mozzarella 1 ardei capia 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 2 linguri de parmezan ras 1/2 linguriţă de sare   Mod de preparare: Bate ouăle, adaugă laptele şi sarea, apoi mozzarella […]

Tajine de pui cu cuscus

Tajine de pui cu cuscus

Tajine de pui cu cuscus din: pulpe de pui, ceapa, ardei, morcov, ulei, ghimbir, curcuma, piper, sofran, patrunjel. Ingrediente: 2-4 pulpe de pui 1 ceapă 1 ardei gras roşu 1 morcov 1 lingură cu ulei de măsline 1 căpăţână de usturoi 1/2 rădăcină de ghimbir un praf de piper alb un praf de şofran un […]

Ciuperci umplute cu piept de pui

Ciuperci umplute cu piept de pui

Ciuperci umplute cu piept de pui din: piept de pui, ciuperci, ardei, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, paprika, sare, piper, cascaval. Ingrediente: 800 g ciuperci 500 g piept de pui tăiat cubuleţe 1 ardei roşu tăiat cubulete 2 cepe albe, tăiate mărunt 2 roşii tăiate cubuleţe 1 legătură de pătrunjel 4 linguri de ulei sare […]

Cartofi cu ceapa si dulceata

Cartofi cu ceapa si dulceata

Cartofi cu ceapa si dulceata din: cartofi, ceapa, vin, dulceata, ulei, sare. Ingrediente: 500 g ceapă 6 cartofi 100 ml vin 2 linguri cu dulceaţă de vişine ulei sare   Mod de preparare: Curăţă ceapa şi pune-o ta călit într-o tigaie cu 2 linguri de ulei. Adaugă puţină apă şi lasă să se înăbuşe bine. […]

Musaca greceasca cu usturoi

Musaca greceasca cu usturoi

Musaca greceasca cu usturoi din: macaroane, carne tocata, rosii, ceapa, usturoi, ulei, dafin, vin, lapte, faina, oua, unt, branza, sare, piper. Ingrediente: 500 g macaroane 500 g carne tocată amestec 1 cutie cu roşii cubuleţe 3 căţei de usturoi 2 cepe 3 linguri cu ulei de măsline 2 foi de dafin 50 ml vin roşu […]

Cartofi rumeniti cu branza

Cartofi rumeniti cu branza

Cartofi rumeniti cu branza din: cartofi, unt, branza, bacon, smantana, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi dulci, mari, spălaţi foarte bine 8 linguri cu unt tăiat în felii 200 g brânza Cheddar rasă Pentru servit: 4 felii de bacon, prăjite şi tăiate mărunt 4 fire de ceapă verde, tocate smântână sare şi piper   […]

Cartofi la cuptor cu carnaciori

Cartofi la cuptor cu carnaciori

Cartofi la cuptor cu carnaciori din: cartofi, ulei, sare, piper, cimbru, boia, salata, ceapa, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi ulei de măsline sare piper cimbru 4 boia de ardei iute Pentru servit: 1 salată verde 2 fire de ceapă verde ulei de măsline oţet balsamic cârnăciori de casă   Mod de preparare: […]

Budinca aromata de spanac

Budinca aromata de spanac

Budinca aromata de spanac din: spanac, cascaval, paine, oua, ceapa, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g spanac congelat 150 g caşcaval un sfert de pâine 3 ouă 1 ceapă 1 lingură de făină sare piper ulei frunze de busuioc, pentru decor   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt, încălzeşte puţin ulei într-o tigaie şi […]

Placinta cu jambon

Placinta cu jambon

Placinta cu jambon din: făină, ulei, sifon, drojdie, unt, sare, pulpe şi piept de pui, jambon, ficăţei de pasăre, oua, piper. Ingrediente: 750 g făină 350 ml ulei 1 pahar sifon 20 g drojdie 1 lingură unt sare Pentru umplutură: 1 1/2 kg pulpe şi piept de pui 300 g jambon sau ceafă afu­mată 5-6 ficăţei de pasăre […]

Bagheta umpluta cu masline

Bagheta umpluta cu masline

Bagheta umpluta cu masline din: baghetă, unt, pastă de peşte, sardele, măsline, castravecior, gogosar.   Ingrediente: 1 baghetă 200 g unt 1 tub pastă de peşte 2 sardele conservate 50 g măsline 1 castravecior murat în oţet 1 gogoşar   Mod de preparare: Tai franzela în jumătate, pe lungime. Scoţi miezul baghetei. Pentru umplutură, speli castraveciorul şi gogoşa­rul. Cureţi […]

Prepelite la tava cu vin

Prepelite la tava cu vin

Prepelite la tava cu vin din: prepeliţe, unt, foi de viţă, slănină, vin, piper, sare. Ingrediente: 10-12 prepeliţe 100 g unt 10-12 foi de viţă 200 g slănină 400 ml vin piper sare   Mod de preparare: Speli bine prepeliţele, le freci cu piper măcinat şi le presari cu puţină sare. Le acoperi cu felii subţiri de slănină şi le […]

Frigarui de pui cu salsa

Frigarui de pui cu salsa

Frigarui de pui cu salsa din: piept de pui, condimente, ulei de masline, lime, ardei galben, rucola, mango, ardei rosu, ceapa verde. Ingrediente: 2 lingurite mix de condimente pentru carne de pui 1 lingura ulei de masline zeama de la 1 lime 4 piepti de pui fara piele, taiati in bucati 1 ardei galben mare, […]

Ficatei cu ghimbir

Ficatei cu ghimbir

Ficatei cu ghimbir din: ficatei de pasare, ghimbir, coriandru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 cepe 1 bucată de 2-3 cm de ghimbir proaspăt crenguţe de coriandru proaspăt, sfărâmate 2 linguri de ulei de măsline 500 g ficăţei de pasăre sare piper   Mod de preparare: Tocaţi ceapa. Curăţaţi ghimbirul şi răzuiţi-l. Sârâmaţi crenguţele de coriandru […]