Dovleac umplut cu vitel

Dovleac umplut cu vitel

Dovleac umplut cu vitel din: dovlecei, carne de vitel, ceapa, ulei, morcovi, telina, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 2 dovleci plăcintari medii 600 g carne de vitel tocată 3 cepe 2-3 linguri ulei 2 morcovi 1 telină mică 6 linguri suc de roşii 200 ml supă de legume sare piper 1 crenguţă cimbru   […]

Jambon rulat

Rulouri cu branza si rosii uscate

Rulouri cu branza si rosii uscate din: bacon, mustar, branza, rosii, patrunjel, busuioc. Ingrediente: 4 felii de bacon 1 lingură muştar 250 g brânză proaspătă de capră 200 g roşii uscate 2 linguri pătrunjel tocat mărunt 1 crenguţă de busuioc   Mod de preparare: Se întind feliile de bacon pe planşeta de lucru şi se […]

Placinta cu praz si creveti

Placinta cu praz si creveti din: praz, creveti, unt, oua, telemea, lapte. Ingrediente: 1/2 pachet aluat foitaj 1/2 fir praz 8 creveţi nedecorticaţi 50 g unt 3 ouă 125 g telemea 100 ml lapte   Mod de preparare: Prazul se taie rondele care se pun la călit 10 minute în unt topit. Ouăle se bat […]

Andive cu jambon

Andive cu sunca la cuptor

Andive cu sunca la cuptor din: andive, unt, zahar, lamaie, cimbru, sunca, smantana, cascaval, verdeata. Ingrediente: 4 andive mari sau 8 andive mici 40 g unt 15 g zahăr 30 ml suc proaspăt de lămâie 60 ml supă de pui o lingură cimbru proaspăt 4-8 felii şuncă 250 ml smântână 100 g caşcaval ras verdeaţă, […]

Carne cu verdeţuri

Sarbusca

Reteta sarbusca din: zer, morcovi, ceapa, cartofi, malai, usturoi, sare. Ingrediente: 2 litri zer (se poate înlocui cu lapte acru) 2 cepe 1 morcov 400 g cartofi 3 linguri mălai sau păsat 1 căţel de usturoi sare   Mod de preparare: Curăţaţi zarzavaturile, tăiaţi-le în cubuleţe şi fierbeţi-le în 1 litru apă caldă cu puţină […]

Dovleac dulce-picant

Dovleac cu stafide

Dovleac cu stafide din: faina, dovleac, oua, zahar, ulei, praf de copt, scortisoara, stafide. Ingrediente: 400 g făină 200 g dovleac 4 ouă 200 ml apă 200 g zahăr 50 ml ulei 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă praf de copt scorţişoară, după gust 30 g stafide sare zahăr pudră, pentru decor   Mod de […]

Fondue de branza cu vin

Fondue de branza cu vin din: cascaval, vin, usturoi, nucsoara, amidon, piper. Ingrediente: 200 g caşcaval Comte 200 g caşcaval Beaufort 200 g caşcaval Emmenthal 300 ml vin alb sec un căţel usturoi o linguriţă amidon un păhăruţ lichior de cireşe (sau pălincă) o linguriţă nucşoară pudră un praf piper   Mod de preparare: Se […]

Tartiflette cu bacon

Tartiflette cu bacon din: cartofi, bacon, smantana, ceapa, branza, unt, ulei. Ingrediente: un kg cartofi 300 g cuburi de bacon afumat 4 cepe 250 ml smântână o bucată brânză Reblochon 50 g unt 2 linguri ulei   Mod de preparare: Cartofii bine spălaţi se pun la fiert în coajă. Intre timp, ceapa tăiată peştişori se […]

Andive cu branza

Andive cu branza din: andive, branza, unt, vin, patrunjel. Ingrediente: 4 andive 4 felii telemea 200 g unt 100 ml vin alb 3-4 fire pătrunjel   Mod de preparare: Andivele curăţate de frunzele exterioare si cotoare se taie în două pe lung şi se asază în vasul de copt. Se repartizează pe fiecare câte 20 […]

Risotto din orez negru cu fructe de mare

Risotto din orez negru cu fructe de mare din: orez, ulei, vin, calamari, creveti, pesmet, oua, faina, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez negru 2-3 linguri ulei de măsline un pahar vin alb 500 ml stok (supă concentrată) de peşte 4 bucăţi baby calamari 4 bucăţi creveţi 120 g pesmet panko 4 ouă 60 g […]

Capatana de porc cu varza murata

Varza murata cu piept de porc

Varza murata cu piept de porc din: varzam piept de porc, morcov, ceapa, ulei, piper. Ingrediente: o varză mică murată 100 g piept de porc un morcov o ceapă 6 linguri ulei 2 foi dafin piper boabe   Mod de preparare: Varza murată se gustă şi, dacă este prea sărată, se lasă 20 de minute […]

Andive gratinate

Andive gratinate din: andive, sunca, unt, smantana, faina, cascaval, lapte, sare, piper. Ingrediente: 4 andive mari 4 felii şuncă 50 g unt o lingură smântână 50 g făină 125 g caşcaval ras 750 ml lapte sare si piper   Mod de preparare: Andivele curăţate de frunzele exterioare şi cotor se spală şi se fierb 8 […]

Cum se prepara placinta cu carne si ceapa

Placinta de casa cu carne

Placinta de casa cu carne din: aluat, carne, ceapa, verdeata, ou, sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 450 g carne tocată o ceapă verdeaţă, după gust un gălbenuş sare piper   Mod de preparare: Carnea se amestecă cu ceapa fin tocată sau trecută prin râzătoare. Se adaugă sare, piper şi verdeaţă şi se amestecă […]

Tortilla cu snitele

Tortilla cu snitele din: piept de pui, oua, faina, fulgi de porumb, tortilla, rosii, salata, castravete, iaurt, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui 2 ouă 150 g făină 200 g fulgi de porumb 4 lipii de tortilla 2 roşii 4 frunze de salată 1/2 castravete de seră 200 ml iaurt sare piper   Mod de […]

Sandvis cu ou si somon

Sandvis cu ou si somon

Sandvis cu ou si somon din: paine, oua, pasta de avocado, somon, spanac, otet, sare. Ingrediente: 4 ouă 4 felii pâine 4 linguriţe pastă de avocado 4 felii somon afumat câteva frunzuliţe de spanac sau salată 2 linguri oţet sare   Mod de preparare: Intr-o cratiţă, se pun la fiert apa cu oţetul şi sarea. […]

Aperitiv cu masline

Aperitiv cu masline

Aperitiv cu masline din: oua, faina, lapte, sare, ulei, cascaval, masline. Ingrediente: 3 ouă 250 g făină 250 ml lapte un praf sare 100 ml ulei 200 g caşcaval sau brânză telemea măsline, pentru ornat formă de metal pentru steluţe   Mod de preparare: Se cerne făina amestecată cu praful de sare, apoi se face […]

Tocana

Tocana de cartofi cu boia

Tocana de cartofi cu boia din: cartofi, ceapa, ardei, ulei, boia, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi o ceapă un ardei roşu 2-3 linguri ulei 2 linguri boia de ardei dulce câteva fire de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă de coajă, se spală si se toacă mărunt, apoi se […]

Tarta vegetariana

Tarta cu praz si Camembert

Tarta cu praz si Camembert din: faina, margarina, oua, sare, branza, lapte, vin, unt, ceapa, sare, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină 200 g margarină un ou un praf sare 3 linguri apă rece Pentru umplutură: o cutie brânză Camembert 2 ouă 3 bucăţi praz 100 ml smântână 100 ml lapte 25 ml vin […]

Chiftele de cartofi

Chiftele de cartofi cu ceapa

Chiftele de cartofi cu ceapa din: cartofi, ceapa, ou, faina, sare, patrunjel, ulei, piper. Ingrediente: 4 cartofi mari o ceapă un ou 2 linguri făină un praf sare ulei pentru prăjit 2-3 fire pătrunjel 2 fire ceapă verde piper   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi ceapa se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. Se […]

Oua benedict cu sunca

Oua benedict cu sunca din: oua, sunca, spanac, otet, unt, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 ouă 4 felii şuncă câteva frunze spanac proaspăt 2 chifle 2 linguri oţet Pentru sos: 200 g unt 3 gălbenuşuri 1/2 lămâie sare piper   Mod de preparare: Gălbenuşurile se bat cu 2 linguri de apă rece şi apoi se […]

Budinca cu praz si paine

Budinca cu praz si paine din: praz, conopida, paine, lapte, oua, smantana, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: un fir praz 1/2 căpăţână conopidă 4 felii pâine veche de o zi 100 ml lapte 4 ouă 150 ml smântână puţin cimbru 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Conopida se rupe bucheţele care se […]

Tarta cu ciuperci si verdeata

Tarta cu ciuperci si verdeata din: ciuperci, oua, bacon, smantana, ulei, ceapa, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 600 g ciuperci albe proaspete o ceapă 100 g cuburi de bacon 4 ouă 100 g smântână 2 linguri ulei sare piper 2-3 fire pătrunjel   Mod de preparare: Baconul se căleşte în ulei cu […]

Orez cu carnati afumati

Orez cu carnati afumati din: orez, carnati, ceapa, ardei, telina, usturoi, rosii, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez cu bob rotund 200 g cârnaţi afumaţi o ceapă un ardei gras roşu un fir ţelină un căţel usturoi 2-3 roşii în bulion 750 ml supă de pui un pic de cimbru 4 linguri ulei […]

Iepure la cuptor cu masline

Iepure la cuptor cu masline

Iepure la cuptor cu masline din: pulpe de iepure, rosii, cartofi, vin, ulei, masline, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe de iepure 12 roşii mici 4 cartofi 250 ml vin 5 linguri ulei 150 g măsline o crenguţă cimbru sare piper   Mod de preparare: Carnea se rumeneşte în 2 linguri de ulei şi apoi se […]

Cartofi umpluti cu branzeturi

Cartofi umpluti cu bacon

Cartofi umpluti cu bacon din: cartofi, unt, bacon, cascaval, smantana, sare. Ingrediente: 4 cartofi mari 50 g unt 100 g bacon afumat 100 g caşcaval ras 100 ml smântână sare   Mod de preparare: Cartofii foarte bine spălaţi se pun la fiert în coajă. Se lasă 25 de minute, se scurg şi se lasă la […]

Foitaj cu spanac

Foitaj cu spanac din: spanac, feta, ou, seminte de susan, unt. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 400 g spanac proaspăt 200 g brânză feta un ou seminţe de susan albe şi negre 50 g unt   Mod de preparare: Spanacul se pune la călit 5 minute în untul topit. Se lasă apoi să se răcească […]

Legume prajite cu verdeata

Legume prajite cu verdeata din: vanata, dovlecel, ardei, usturoi, rosii, faina, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: o vânătă un dovlecel 2 ardei graşi de culori diferite 6-8 roşii mici 2 căţei usturoi 2-3 linguri făină 1/2 legătură pătrunjel ulei pentru prăjit sare   Mod de preparare: Vânata şi dovlecelul se taie felii care se presară […]

Aperitiv cu spanac

Aperitiv cu spanac

Aperitiv cu spanac din: spanac, ardei, cascaval, branza, rosie, salata, paine, sare. Ingrediente: 4 linguri spanac congelat 3 ardei graşi roşii 16 felii caşcaval 4 linguri brânză de vaci o ceapă roşie o roşie 2 foi salată verde 4 felii pâine sare   Mod de preparare: Se taie fiecare felie de pâine în patru si […]

Iepure umplut

Iepure umplut

Iepure umplut din: iepure, carne de porc, oua, ceapa, sare, piper, ciuperci, ulei, rozmarin, boia. Ingrediente: o bucată trunchi de iepure, partea cu coastele 500 g carne tocată de porc o ceapă mare albă 2 ouă 50 g fulgi de porumb sfărâmiţaţi o linguriţă sare de mare 1/2 linguriţă piper 250 g ciuperci 50 ml […]

Mancare rapida de fasole

Mancare rapida de fasole

Mancare rapida de fasole din: ceapa, bulion, dafin, fasole, sare, ulei. Ingrediente: 2 cepe o lingură bulion o foaie dafin o conservă mare fasole gata fiartă un praf sare 2 linguri ulei   Mod de preparare: Ceapa se căleşte în ulei si, când s-a înmuiat, se adaugă bulionul. Se lasă un minut să se călească, […]

Orez cu carnati si legume

Orez cu carnati si legume

Orez cu carnati si legume din: carnati, orez, legume, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 cârnaţi mici afumaţi 200 g orez cu bob lung o pungă mix de legume congelate 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Carnaţii tăiaţi felii se rumenesc în ulei. După ce se scot, se lasă să se scurgă într-un […]

Tocanita simpla de legume

Tocanita simpla de legume

Tocanita simpla de legume din: ceapa, ardei, cartofi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe 2 ardei graşi coloraţi diferit 4 cartofi 2 linguri ulei o legătură ceapă verde pentru servit sare piper   Mod de preparare: In ulei se pune ceapa la călit şi se presară cu sare. Când s-a înmuiat, se adaugă ardeii tăiaţi […]