Budinca de orez cu vanilie

Budinca de orez cu vanilie

Budinca de orez cu vanilie din: unt, zahar, orez, lapte, vanilie, smantana, sare. Ingrediente: 65 g unt 65 g zahăr brun 65 g orez cu bob rotund 1,1 l lapte integral 1/2 baton de vanilie, tăiat de-a lungul în două 125 ml smântână dulce grasă un vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Cuptorul […]

Sandvici cubanez

Sandvici cubanez din: paine, mustar, sunca, friptura de porc, svaiter, muraturi. Ingrediente: 1 pâine crocantă, italiană sau franceză muştar 250 g şuncă presată, tăiată felii subţiri 250 g friptură de porc, tăiată felii subţiri 8 felii de murături cu mărar 250 g brânză şvaiţer, tăiată felii subţiri   Mod de preparare: Pâinea se taie în […]

Salata de paste cu porumb

Salata de paste cu susan

Salata de paste cu susan din: spaghete, ceapa, ciuperci, ulei, usturoi, ardei, seminte de susan, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 200 g spaghete fierte 1 salată verde frunze de ceapă verde 250 g ciuperci ulei, pentru prăjit 2-3 căţei de usturoi, măruntiti sare si piper 1 ardei gras roşu, tocat seminţe de susan Pentru dressing: 2 […]

Paste aromate

Salata de macaroane cu ciuperci

Salata de macaroane cu ciuperci din: macaroane, bacon, unt, rosii, usturoi, ciuperci, cimbru. Ingrediente: 200 g macaroane 120 g bacon 1-2 linguri unt 1 ceapă rosie mică, tăiată 2-3 cătei de usturoi, măruntiti 250 g ciuperci feliate 4-5 rosii cherry, tăiate jumătăti cimbru sare si piper   Mod de preparare: Fierbi macaroanele în apă cu […]

Oua umplute cu ridichi

Oua umplute cu guacamole

Oua umplute cu guacamole din: oua, avocado, rosie, lamai, ceapa, coriandru, bacon. Ingrediente: 8 oua 2 bucati avocado 1 rosie sucul unei lamai 1 ceapa coriandru 3-4 felii bacon   Mod de preparare: Ouăle se pun la fiert să fie tari. Se deco-jesc, se taie în două pe lung, apoi se scoate gălbenuşul. Fructele de […]

Piept de rata in sos de rodie cu nuci

Piept de rata in sos de rodie cu nuci

Piept de rata in sos de rodie cu nuci din: piept de rata, ceapa, turmeric, nuci, suc de rodii, zahar, lamaie, sos de soia, ulei, sare, piper, chimion. Ingrediente: 400 g piept de raţă 2 cepe tăiate julien 2 linguriţe turmeric 400 g nuci mărunţite 200 ml suc de rodii 2 linguriţe zahăr brun 1 […]

Salata de bame cu miere

Tocanita de bame

Tocanita de bame Bamele ocupă un loc de cinste în bucătăria Cajun a statului Louisiana. In 1763, acadienii vorbitori de limbă franceză, cunoscuţi sub denumirea de cajuni, au fost expulzaţi din Noua Scoţie de britanici şi s-au refugiat în Louisiana. Aceşti imigranţi de origine franceză s-au integraţ amestecului bogat de culturi din New Orleans, conducând […]

Oua in crusta de pesmet

Oua in crusta de pesmet din: oua, sunca, cascaval, ulei, pesmet. Ingrediente: 4 oua sunca 4 felii cascaval un ou pentru prăjit pesmet auriu ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Cele 4 ouă se pun la fiert să fie moi. Se curătă după ce s-au răcorit. 2Se bat oul pentru prăjit şi în altă […]

Souffle au fromage

Sufleu de broccoli cu branzica de vaci

Sufleu de broccoli cu branzica de vaci din: broccoli, branza de vaci, oua, smantana, legume deshidratate, sare, ulei, piper verde, piper Sichuan, lamaie. Ingrediente: 250 g broccoli verde 150 g brânză de vaci 2-3 ouă 1 lingură smântână 1 linguriţă legume deshidratate sare ulei de măsline piper verde şi piper Sichuan coajă de lămâie rasă […]

Mancarica de cartofi

Mancarica de cartofi

Mancarica de cartofi din: cartofi, ceapa, rosii, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi o ceapă 4 roşii în bulion o legătură pătrunjel 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se căleşte în ulei. Se presară cu sare şi, când a devenit translucidă, se adaugă cartofii tăiaţi cuburi sau pe […]

Reteta de post: Chiftelute din naut cu legume

Reteta de post: Chiftelute din naut cu legume

Chiftelute din naut cu legume din: naut, ceapa, ceapa verde, ardei, porumb, ciuperci, patrunjel, usturoi, uei, pesmet, sumac, turmeric, malai. Ingrediente: 400 g năut fiert 1 ceapă uscată 1 legătură ceapă verde 1 ardei roşu 100 g porumb fiert 200 g ciuperci proaspete pătrunjel verde 2-3 căţei usturoi ulei de măsline 100 g pesmet de […]

Crema de cascaval cu rosii cherry si smantana

Crema de cascaval cu rosii cherry si smantana

Crema de cascaval cu rosii cherry si smantana din: rosii, smantana, oua, amidon, cascaval, unt, ulei, otet, miere. Ingrediente: 500 g roşii cherry 500 ml smântână subţire (sau frişcă lichidă) 2 ouă întregi 4 gălbenuşuri 1 lingură amidon 200 g caşcaval 20 g unt 2 linguri ulei de măsline 4 linguri oţet balsamic 2 linguri […]

Preparate savuroase cu ciuperci

Preparate savuroase cu ciuperci

Preparate savuroase cu ciuperci: Reteta zilei: Ciuperci umplute cu ceapa si usturoi   Ciuperci umplute cu ceapa si usturoi din: ciuperci, ceapa, unt, usturoi, sos de soia, sherry, piper, pesmet, mozzarella. Ingrediente:  24 ciuperci 1 ceapa tocata marunt 4 linguri de unt 6 catei de usturoi tocat 1 lingura sos de soia 1 lingura sherry […]

Pacal

Pacal (tocanita de burta)

Pacal din: burta de vita, ceapa, ardei, pasta de rosii, boia, ardei iute, sare, piper, vin, ule, cartof, usturoi, marar, dafin. Ingrediente: 1 kg burtă de vită, prefiartă 3 cepe mari 2 ardei graşi 1 lingură pastă de roşii 1 linguriţă boia dulce 1 ardei iute sare şi piper 100 ml vin roşu sec ulei […]

Reteta stromboli

Reteta stromboli din: faina, ulei, drojdie, sare, sos de rosii, mozzarella, sunca, ciuperci, cimbru, busuioc. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g faina 180 ml apa calduta 3 linguri ulei 5 g drojdie uscata sare Pentru umplutură: 3-4 linguri sos de rosii 125 g mozzarella 3 felii sunca 2 ciuperci 1/2 ceapa cimbru busuioc sare 1 lingura […]

Fasole la cuptor cu bacon

Fasole la cuptor cu bacon

Fasole la cuptor cu bacon din: fasole, ceapa, ulei, bacon, bulion, sare, piper. Ingrediente: o conservă mare fasole gata fiartă o ceapă 2 linguri ulei 250g bacon sare piper o foaie dafin 2 linguri bulion   Mod de preparare: Ceapa curăţată se taie mărunt şi se căleşte în ulei. Se presară un praf de sare […]

Ciorbe pe alese

Ciorbe pe alese

Ciorbe pe alese: Reteta zilei: Ciorba de dovlecei cu cartofi   In aceasta perioada a anului nu trebuie sa ratati ocazia sa gatiti o ciorba de dovlecei cu cartofi pentru ca este foarte sanatoasa si gustoasa. Daca uneori simtiti nevoia de a consuma ceva fara carne, nu ezitati sa pregatiti cu drag ciorba de dovlecei […]

Friptura de iepure cu vin si mirodenii

Friptura de iepure cu vin si mirodenii

Friptura de iepure cu vin si mirodenii din: iepure, sare, piper, boia, ienibahar, coriandru, boabe de mustar, cimbru, dafin, usturoi, ulei, vin, ceapa, morcovi. Ingrediente: 1 iepure sare piper boia dulce ienibahar coriandru boabe de muştar cimbru frunze de dafin 3-4 căţei de usturoi 5 linguri cu ulei de măsline 100 ml vin alb 1 […]

Sushi cu legume mexican

Sushi cu legume mexican

Sushi cu legume mexican din: orez, legume mexicane, sos de soi, otet, zahar, apa, sare de mare. Ingrediente: orez pentru pilaf 1 pungă de amestec de legume mexicane sos de soia oţet îndulcit zahăr apă sare de mare   Mod de preparare: Intr-o o oală se pune o parte orez şi 2 părţi apă şi […]

Saratele cu branza de vaca

Saratele cu branza de vaca

Saratele cu branza de vaca din: faina, branza de vaca, unt, smantana, oua, sare, chimen, susan. Ingrediente: 350 g făină 250 g brânză (de preferinţă de vacă) 150 g unt 100 g smântână 2 ouă (un ou pentru compoziţie şi unul pentru uns) câte 1 linguriţă sare, chimen, susan   Mod de preparare: Se amestecă […]

Melci cu cartofi

Melci cu cartofi din: faina, sare, untura, lapte, piure de cartofi, bacon,cascaval, oua, sare. Ingrediente: Aluatul: 450 g făină 300 ml apă 1 linguriţă sare 4 linguri untură topită lapte (pentru uns) Umplutura: 300 piure de cartofi 50 g bacon 50 g caşcaval 2 ouă sare   Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele de aluat […]

Dal indian

Dal indian

Dal indian din: linte, ceapa, apa, ulei, curcuma, boia, piper, sare, fulgi de chili, patrunjel sau coriandru. Ingrediente: 250 g linte roşie 1 ceapă 500 ml apă sau supă de pui 2-3 linguri ulei de măsline 1 linguriţă pudră curcuma 1 linguriţă boia afumată piper mozaic sare fulgi de chili pătrunjel sau coriandru   Mod […]

Sandwich cu ou si bacon

Sandwich cu ou si bacon din: oua, smantana, bacon, ceapa, ulei, rosii, unt, paine, sare, piper. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri smântână 100 g bacon o legătură ceapă verde ulei pentru prăjit 4-6 roşii cherry sare piper Pentru servit: 8 felii pâine 50 g unt   Mod de preparare: Se bat ouăle într-un castron. Se […]

Pateu raw vegan din conopida

Pateu raw vegan din conopida

Pateu raw vegan din conopida Se pun la hidratat 3 linguri caju, 2 linguri seminţe de floarea-soarelui şi 2 linguri seminţe de bostan. După 3 ore se spală sub jet de apă rece, apoi se mixează cu 1 ardei gras galben, 4 linguri ulei de floarea-soarelui, 1 linguriţă pudră de curry şi sucul de la 1 […]

Clatite cu legume si iaurt

Clatite cu legume si iaurt

Clatite cu legume si iaurt din: apa minerala, faina, bicarbonat, sare, ulei, patrunjel, dovlecel, rosii, ardei, ulei. Ingrediente: Pentru aluat: 500 ml apa minerala 200 g făină 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 praf de sare 4 linguri ulei pătrunjel Pentru umplutura: 1 dovlecel 3 roşii 1 ardei sare piper 3-4 linguri ulei iaurt, opţional […]

Cum se prepara piure de mazare

Cum se prepara piure de mazare Nici o porţie autentică de „fish and chips” englezeşti nu este completă dacă nu este însoţită de un piure din mazăre. Numele englezesc mushy peas, mazăre terciuită, spune totul. Mazărea uscată, cu boabe mari, zbârcite şi pline de amidon, se înmoaie peste noapte în apă cu bicarbonat de sodiu. […]

Champignons a la Grecque

Champignons a la Grecque

Champignons a la Grecque Din vocabularul culinar francez fac parte numeroase mâncăruri cu titulatura „a la”, de exemplu â l’Alsacienne, a l’Americaine şi a la Florentine. Aceste nume sunt deseori acordate unor specialităţi regionale sau descriu anumite metode clasice de gătit. O mâncare preparată â la Grecque promite să ne amintească de însoritele insule greceşti. […]

Clatite cu ciuperci si cascaval

Clatite cu ciuperci si cascaval

Clatite cu ciuperci si cascaval din: clatite, ceapa, ciuperci, usturoi, ulei, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 7-8 clătite 1 ceapa 600 g ciuperci 4 căţei de usturoi 4 linguri ulei 100 g caşcaval sare si piper   Mod de preparare: Toci ceapa şi o căleşti în 3 linguri de ulei până când devine sticloasă. Adaugi ciupercile […]

Burgeri cu cartofi, naut si quinoa

Burgeri cu cartofi, naut si quinoa

Burgeri cu cartofi, naut si quinoa din: cartofi dulci, quinoa, ulei, ceapa, naut, fasole, pesmet, patrunjel, harissa, susan, usturoi, chili, coriandru, sare, piper.

Varza murata cu carne

Varza murata cu carne din: varza, carne de porc, ceapa, morcovi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg varză murata 800 g carne de porc o ceapa 2 morcovi 4 foi dafin 5 linguri ulei 10 boabe piper un praf sare   Mod de preparare: Se taie carnea cuburi, după gust, si se pun să se călească […]

Ciocolata calda cu chili

Ciocolata calda cu chili

Ciocolata calda cu chili din: apa, lapte de soia, zahar de cocos, cacao, scortisoara, turmeric, fulgi de chili. Ingrediente: 250 ml apă 250 ml lapte de soia zahăr de cocos după gust 2 linguri cacao raw 1 linguriţă rasă scorţişoară 1/2 linguriţă turmeric fulgi de chili proaspăt măcinaţi   Mod de preparare: Apa şi laptele de […]

Huevos divorciados

Oua cu ardei si rosii

Oua cu ardei si rosii din: oua, rosii, ardei, ceapa, chimen, sare. Ingrediente: 4 ouă 800 g roşii 250 g ardei gras o ceapă o linguriţă chimen măcinat sare Pentru servit: cozi de ceapă verde   Mod de preparare: Roşiile tăiate cuburi, ardeii fâşii şi ceapa cât mai mărunt se pun în tigaia cu ulei […]