Ciolan pe varza din: ciolan, varza, untura, ceapa, ienupar, bacon. Ingrediente: un ciolan afumat un kg varză murată o lingură untură o ceapă 500 ml supă o foaie dafin 5 boabe ienupăr 100 g bacon Mod de preparare: Baconul tăiat cubuleţe se pune la călit în untură alături de ciolanul afumat. După ce s-a […]
Articole din categoria:bucatarie
Ne aratam maiestria in bucatarie
Carnati de casa cu slanina
Carnati de casa cu slanina din: carne de porc, carne de vita, slanina, boia, usturoi, ienibahar. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 kg pulpa de porc 1 kg slanina 2 kg carne de vita 2 linguri boia 1 lingurita ienibahar 2 căpăţâni usturoi intestine groase de porc 3-4 căţei usturoi Mod de preparare: Carnea şi slănina […]
Mancare de mazare cu tofu
Mancare de mazare cu tofu din: tofu, mazare, ceapa, rosii, usturoi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 250 g tofu 450 g mazăre decongelată o ceapă o conservă roşii în bulion un căţel usturoi 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Tofu se taie cuburi care se călesc într-o lingură de ulei. Se lasă deoparte. In […]
Varza picanta
Varza picanta din: varza, morcovi, ceapa, ulei, piper. Ingrediente: o varză acră 2 morcovi o ceapă 2 linguri ulei boabe de piper Mod de preparare: Ceapa şi morcovii curăţate şi date pe răzătoarea mică se pun la călit în ulei. Când s-a înmuiat ceapa se pune varza tăiată fideluţă. Se adaugă piperul şi se acoperă […]
Chec cu fructe si miere
Chec cu fructe si miere din: faina, unt, zahar, oua, caise, ulei, lapte, banana, miere. Ingrediente: 100 g făină 200 g caise uscate 80 g zahăr 3 ouă 100 g unt o banană zeama unei portocale o lingură ulei 1/2 pliculeţ zahăr vanilat o lingură cu lapte miere Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile […]
Paine aromata cu masline
Paine aromata cu masline din: lapte, sare, zahar, faina, drojdie, telemea, masline, spanac. Ingrediente: Pentru aluat: 250 ml lapte călduţ o linguriţă sare o linguriţă zahăr 360 g făină 5 g drojdie uscată 100 g telemea Pentru umplutură: 200 g măsline 200 g spanac Pentru copt: un gălbenuş 2 linguri lapte Mod de preparare: […]
Carnati afumati cu orez
Carnati afumati cu orez din: orez, carnati, ardei, ceapa, usturoi, ulei. Ingrediente: 2 cârnaţi afumaţi 250 g orez 750 ml supă de pui un ardei gras roşu 2 fire ceapă verde o ceapă uscată albă 2 căţei usturoi 2 frunze dafin 2 linguri ulei o linguriţă cimbru uscat boia sare piper Mod de preparare: […]
Bulete de orez si carne
Bulete de orez si carne din: orez, cascaval, carne, ceapa, suc de rosii, ulei. Ingrediente: 250 g orez 30 g caşcaval ras un ou un praf sare pesmet Pentru umplutura de carne: 100 g carne tocată o ceapa 100 ml suc de rosii 50 g mazăre 60 g caşcaval o lingura ulei Mod de preparare: […]
Lipie umpluta cu varza
Lipie umpluta cu varza din: aluat, varza, seminte de marar, piper, ulei, sare. Ingrediente: 500 g aluat de pizza 1/2 varza 1 lingurita cu seminte de marar 1 lingurita cu piper negru macinat ulei sare Mod de preparare: Toacă varza fideluţă, pune sare pe ea, las-o un sfert de oră, apoi stoarce-o bine de tot. […]
Baghete cu carne de vita
Baghete cu carne de vita din: carne slaba de vita, pasta de rosii si chilli, mozzarella, frunze de busuioc si bagheta. Ingrediente: 500 g carne slaba de vita, tocata 350 g pasta de rosii si chilli, din borcan 25 g mozzarella, scursa si rupta in fasii 1 mana frunze de busuioc, rupte 1 bagheta alba […]
Ciuperci umplute cu tofu si porumb
Ciuperci umplute cu tofu si porumb din: ciuperci, ceapa verde, usturoi, sos de ciuperci, tofu, porumb, ulei de susan, sare, piper. Ingrediente: 8 ciuperci mari 3 cepe verzi, tocate 1 catel de usturoi 2 linguri sos de ciuperci 250 g tofu marinat, tocat 200 g porumb din conserva 2 linguri ulei de susan sare si […]
Varza calita picanta
Varza calita picanta din: varza, morcovi, ceapa, ulei, piper. Ingrediente: o varză acră 2 morcovi o ceapă 2 linguri ulei boabe de piper Mod de preparare: Ceapa şi morcovii curăţate şi date pe răzătoarea se pun la călit. Când s-a înmuiat ceapa se pune varza tăiată fideluţă. Se adaugă piperul şi se acoperă cu capac. […]
Baghete cu mozzarella si carne
Baghete cu mozzarella si carne din: carne slaba de vita, pasta de rosii si chilli, mozzarella, frunze de busuioc si bagheta. Ingrediente: 500 g carne de vita, tocata 350 g pasta de rosii mozzarella, scursa si rupta in fasii busuioc 1 bagheta alba Mod de preparare: Incinge o tigaie mare şi pune la prăjit […]
Mamaliga cu urda la cuptor
Mamaliga cu urda la cuptor din: malai, apa, branza, cas, urda, unt. Ingrediente: 1 kg mălai 3 l de apă 200 g brânză de burduf 300 g caş 250 g urdă sare 4 linguri cu unt Mod de preparare: Faceţi o mămăligă din apă, care ajunge la punctul de fierbere, mălai proaspăt cernut şi 1 […]
Ficat aromat la gratar
Ficat la gratar din: ficat, ulei, mustar, sare, piper, spanac. Ingrediente: 1 kg ficat 2 linguri cu ulei 1 lingură cu muştar sare piper măcinat spanac Mod de preparare: Tăiaţi ficatul felii groase, ungeţi cu ulei, apoi cu muştar şi le lăsaţi deoparte 10 minute. Puneţi pe grătar feliile de ficat, întoârceţi-le des, puneti sare şi piper. […]
Iahnie de fasole cu morcovi
Iahnie de fasole cu morcovi din: fasole, afumatura, morcovi, ceapa, verdeata, rosii. Ingrediente: 300 g fasole 500 g afumatura 3 morcovi 2 radacini pastarnac 2 cepe 2 radacini patrunjel o conserva rosii o lingura cimbru Mod de preparare: Cu o seară înainte se pune fasolea la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge, […]
Sarmale cu slanina
Sarmale cu slanina din: varza, carne tocata, ceapa, bulion, ulei, cimbru, slanina, sare, piper. Ingrediente: o varză acră mare un kg carne tocată 150 g orez 2 cepe 2 linguri bulion 2 linguri ulei o linguriţă cimbru sare piper o bucată slănină afumată 2 linguri bulion foi de dafin cimbru boabe de piper negru Mod […]
Rosii umplute cu soia si orez
Rosii umplute cu soia si orez din: soia granule, rosii, orez, ceapa, cartof, morcovi, marar, patrunjel, sare, piper, cascaval, bulion. Ingrediente: 500 g soia granule 10 roşii 1 ceaşcă cu orez 2 cepe 1 cartof 2 morcovi mărar şi pătrunjel sare piper măcinat caşcaval 1-2 linguri bulion Mod de preparare: Fierbi apă cu sare […]
Tocanita cu sos de ceapa
Tocanita cu sos de ceapa din: vinete, naut, ulei de masline, ceapa, usturoi, chimen, scortisoara, coriandru, rosii, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete, taiate cuburi 200 g naut, inmuiat peste noapte in apa rece 4 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat 2 cepe, tocate 1/2 lingurita pudra de chimen 1/2 lingurita pudra […]
Bame cu verdeata in sos tomat
Bame cu verdeata in sos tomat din: bame, bors, rosii, ceapa, faina, bulion, ulei, lamaie, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g bame 500 ml bors 4 rosii 1 ceapa 1 lingura faina 2 linguri bulion 1 lingura ulei 1 lamaie 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: […]
Iepure la cuptor cu bacon
Iepure la cuptor cu bacon din: iepure, cartofi, ceapă, bacon, usturoi, cimbru proaspăt, foaie dafin, vin alb sec, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 iepure 1 kg cartofi noi 1 ceapă mare 150 g cuburi de bacon neafumat 3 căţei usturoi 1 crenguţă cimbru proaspăt 1 foaie dafin 100 ml vin alb sec 100 ml ulei sare piper Mod de preparare: Ceapa […]
Mamaliga cu urda
Mamaliga cu urda din: malai, apa, branza, cas, urda, smantana, unt. Ingrediente: 1 kg mălai 3 l de apă 200 g brânză de burduf 300 g caş 250 g urdă 1 cană cu smântână sare 4 linguri cu unt Mod de preparare: Faceţi o mămăligă din apă, care ajunge la punctul de fierbere, mălai […]
Ficat la gratar cu cartofi
Ficat la gratar cu cartofi din: ficat, ulei, mustar, sare, piper, cartofi, smantana. Ingrediente: 1 kg ficat 2 linguri cu ulei 1 lingură cu muştar sare piper măcinat 1 kg cartofi 1 cană cu smântână Mod de preparare: Tăiaţi ficatul felii groase, pe care le ungeţi cu ulei, apoi cu muştar şi le lăsaţi deoparte […]
Frigarui cu sos tzatziki
Frigarui cu sos tzatziki din: usturoi, tocatura de miel, boia, sare, piper, ceapa, lamaie, ulei, castravere, usturoi, iaurt, branza. Ingrediente: 2 catei de usturoi 500 g tocatura de miel 1 lingura de ulei de masline 1 1/2 lingurita de boia dulce de ardei 1/2 lingurita de boia iute de ardei sare piper macinat 1 ceapa […]
Oua umplute cu unt
Oua umplute cu unt din: oua, patrunjel, pesmet, usturoi, unt, sare, piper. Ingrediente: 5 ouă 1 legătură pătrunjel proaspăt 3 linguriţe pesmet 2 căţei usturoi 1 lingură unt sare şi piper Mod de preparare: Se fierb ouăle la foc potrivit, în apa cu o linguriţa de sare si, după ce se răcesc, se curăţă […]
Budinca de spanac cu migdale
Budinca de spanac cu migdale din: spanac, franzela, lapte, smantana, telemea, cascaval, migdale, oua, unt, pesmet, faina, sare, piper. Ingrediente: 500 g piure de spanac 3 felii de franzelă 150 ml lapte 200 ml smântână groasă 2 linguri telemea de oi rasă 100 g caşcaval ras 1 lingură migdale 6 ouă 20 g unt 3 linguri […]
Chiftele de peste in crusta
Chiftele de peste in crusta din: peste, cartofi, ceapa, usturoi, coriandru, busuioc, galbenus, faina, sare, piper, oua, pesmet. Ingrediente: 400 g peşte 3 cartofi fierţi şi zdrobiţi 1 ceapă tăiată mărunt 2 căţei de usturoi zdrobiţi 1 mână de coriandru, tăiat mărunt 1 mană frunze de busuioc, tăiate mărunt 1 gălbenuş de ou 85 g […]
Prajitura vegana cu seminte de chia
Prajitura vegana cu seminte de chia din: seminte de chia, seminte de floarea-soarelui, pudra de roscove, pudra de anason, pudra de ghimbir, fructe confiate, condimente, lapte de migdale. Ingrediente: 3 linguri seminţe de chia 1 lingură seminţe crude de floarea-soarelui 1 linguriţă pudră de roşcove 1/2 linguriţă pudră de anason 1 praf pudră de ghimbir 100 […]
Oua cu sos
Oua cu sos din: oua, bacon, chifle, otet, sare, unt, lamaie, piper. Ingrediente: 4 ouă 4 felii bacon 4 chifle 100 ml oţet un praf sare Pentru sos: 3 gălbenuşuri 150 g unt sucul de la 1/2 de lămâie sare piper Mod de preparare: Intâi se pregăteşte sosul, pentru care gălbenuşurile se amestecă cu […]
Chec simplu cu mere
Chec simplu cu mere din: mere, ulei, faina, zahar, oua, praf de copt. Ingrediente: 2 mere 200 g ulei 300 g făină 150 g zahăr 3 ouă un pliculeţ zahăr vanilat 1/2 plic praf de copt Mod de preparare: Se amestecă cele două tipuri de zahăr cu ouăle până ce se obţine un amestec spumos.Se […]
Ciuperci cu telemea
Ciuperci cu telemea din: ciuperci, telemea, ou, usturoi, ulei, cascaval. Ingrediente: 12 ciuperci 200 g telemea un ou 2 căţei usturoi puţin ulei 50 g caşcaval Mod de preparare: Se înlătură picioruşele ciupercilor şi se toacă mărunt. Se mărunţeşte brânza şi se amestecă apoi cu picioruşele ciupercilor şi oul bătut. Se adaugă usturoiul fin […]
Mancare de linte cu chiftelute
Mancare de linte cu chiftelute din: carne tocata, ceapa, usturoi, paine, patrunjel, linte, morcov, rosii, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 350 g carne tocată o ceapă 2 căţei usturoi 2 felii pâine de o zi o legătură pătrunjel 200 g linte o ceapă un morcov o conservă mică roşii o lingură bulion 3 linguri ulei […]