Conopida la cuptor cu ciuperci

Conopida la cuptor cu ciuperci

Conopida la cuptor cu ciuperci din: conopida, unt, faina, lapte, cascaval, cimbru, ciuperci, sofran, sare, piper. Ingrediente: o conopidă mică 100 g unt 100 g făină 500 ml lapte 50 g caşcaval o linguriţă cimbru 3-4 linguri ciuperci conservate şofran, pentru culoare sare piper   Mod de preparare: Conopida curăţată se desparte în mici buchetele […]

Cotlet de pasăre pane

Cotlete marinate cu suc de ananas

Cotlete marinate cu suc de ananas din: cotlet, usturoi, suc de ananas, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati cotlet cu os 200 ml suc de ananas 2 cătei usturoi o lingură cimbru sare piper ulei pentru prăjit Pentru garnitură: 5-6 cartofi mici 25 g unt sare piper rozmarin   Mod de preparare: Se pisează usturoiul, […]

Rinichi de vita cu orez

Rinichi de vita cu orez

Rinichi de vita cu orez din: rinichi, otet, ceapa, faina, ulei, sare, piper, orez, ciuperci, unt. Ingrediente: 4 rinichi de vită 2 linguri oţet 2 cepe 4 linguri făină 2 linguri ulei sare piper Pentru garnitură: 100 g orez 200 g ciuperci sare 50 g unt   Mod de preparare: Rinichii se taie întâi pe […]

Tarta cu ciuperci si gogosari

Tarta cu ciuperci si ardei

Tarta cu ciuperci si ardei din: faina, ulei, sare, oua, ciuperci, ardei, ceapa, smantana, sare, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină 100 ml ulei un praf sare un ou 2 linguri apă rece Pentru umplutură: 10 ciuperci un ardei gras o legătură ceapă verde 1/2 ceapă uscată 3 ouă 3 linguri smântână sare  piper […]

Paine cu şuncă si ierburi

Paine cu cascaval

Paine cu cascaval din: paine, usturoi, cascaval, unt, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 pâine 5 căţei de usturoi 200 g caşcaval ras 1/2 pachet de unt pătrunjel sare   Mod de preparare: Pisează usturoiul. Amestecă-l cu untul (pe care-l ţii în prealabil la temperatura camerei să se înmoaie) şi cu jumătate din caşcavalul ras. Adaugă puţină sare […]

Cartofi la cuptor in stil mediteranean

Cartofi la cuptor cu bacon

Cartofi la cuptor cu bacon din: cartofi, bacon, smantana, cascaval, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 cartofi 200 g bacon afumat 150 ml smântână de gătit 100 g caşcaval pătrunjel piper sare   Mod de preparare: Cartofii feliaţi se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă 15 minute. După acest timp se scurg, se […]

Chec cu masline si branza

Chec cu masline si branza din: telemea, masline, oua, faina. Ingrediente: 250 g telemea puţin sărată sau gouda 150 g măsline feliate 3 ouă 200 g făină   Mod de preparare: Brânza se mărunţeşte şi se amestecă uşor cu măslinele. Ouăle se bat bine şi apoi se amestecă cu făina, după care se pun brânza […]

Fasole cu carnati si ardei

Fasole cu carnati si ardei

Fasole cu carnati si ardei din: fasole, ceapa, ardei, boia, ulei, carnati, sare. Ingrediente: o conservă mare fasole boabe gata fiartă o ceapă un ardei gras 2 roşii 1/2 linguriţă boia iute 2 linguri ulei 2 cârnaţi mari de casă sau 4 mai mici o foaie dafin sare   Mod de preparare: Se încinge uleiul […]

Chec ca-n banat

Chec cu iaurt si mere

Chec cu iaurt si mere din: iaurt, oua, mere, faina, ulei, praf de copt. Ingrediente: un pahar mic iaurt 4 ouă 2 pahare zahăr pudră 3 pahare făină un pahar ulei un plic praf de copt 2 mere un praf sare   Mod de preparare: Intr-un vas se toarnă iaurtul, se spală paharul, se usucă […]

Leberkase

Leberkase este o specialitate bavareză, pe care orice măcelar din regiune o prepară zilnic. Specialiştii în istorie culinară îi plasează originea la sfârşitul secolului XVIII, când se crede că a fost inventată de un bucătar al casei regale. Denumirea acestui fel de mâncare este derutantă, însemnând literal „brânză de ficat , deşi nici unul dintre […]

Rata salbatica cu gutui cu garnitura de crochete de gris

Rata la cuptor cu coacaze

Rata la cuptor cu coacaze din: rata, unt, ceapa, telina, mere, lamaie, usturoi, ulei, coacaze. Ingrediente: o rată de circa 1,5-2 kg o lingură unt 2 cepe 5 fire ţelină 3 mere o lămâie o căpătână usturoi 5 linguri pesmet o lingură ulei sare piper coacăze roşii, pentru servit   Mod de preparare: Raţa spălată […]

Carne cu varza si telina

Carne cu varza si telina

Carne cu varza si telina din: carne, telina, varza, sare, piper. Ingrediente: 6 rădăcini de ţelinâ, tăiate în cuburi de 2,5 cm 250 g varză creaţă tăiată sare piper alb proaspăt măcinat 2 linguriţe frunze de pătrunjel tăiate     Mod de preparare: Carnea se aşază într-o tigaie mare, se acoperă cu apă rece şi […]

Vinete coapte cu sos de iaurt si rodie

Vinete coapte cu sos de iaurt si rodie din: vinete, ulei, iaurt, usturoi, branza, sare, piper, rodie. Ingrediente: 2 vinete 110 ml ulei de măsline 120 ml iaurt grecesc 2 căţei usturoi 90 g brânză de capră sare piper o rodie   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180°C. Vinetele se taie în două, pe […]

Icre de fasole cu ceapa

Icre de fasole cu ceapa din: fasole, ulei, lamaie, sare, ceapa. Ingrediente: o conservă mare fasole gata fiartă 150 ml ulei sucul unei lămâi sare ceapă verde, pentru servit   Mod de preparare: Fasolea se scurge, se trece sub un jet de apă rece şi se pune în bolul unui mixer. Se mixează şi apoi […]

Placinta cu ficatei de pui si ciuperci

Placinta cu ficatei de pasare

Placinta cu ficatei de pasare din: faina, ulei, sare, lapte, drojdie, ceapa, morcovi, ficatei, cimbru, ulei. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 3 linguri ulei un praf sare 100 ml lapte 5 g drojdie uscată Pentru umplutură: 2 cepe 2 morcovi 600 g ficăţei de pasăre 2 linguri ulei un gălbenuş cimbru sare piper   […]

Castraveti inabusiti cu carne tocata

Mancare de castraveti si rinichi

Mancare de castraveti si rinichi din: rinichi, castraveti, cartofi, ceapa, dafin, piper, ulei, otet. Ingrediente: 400 g rinichi de vită 8 castraveţi acri 4 cartofi o ceapă 150 ml apă o foaie dafin 5 boabe piper 2 linguri ulei 2 linguri oţet sare   Mod de preparare: Rinichii curăţaţi se pun în apă cu oţet […]

Friptura frageda de porc cu sos si garnitura de legume

Specialitati cu carne

Mâncărurile in care se păstrează carnea pe os sunt foarte apetisante. Oasele dau o aromă specifică, lucru care se întâmplă şi când sunt fierte pentru supă. Nu în ultimul rând, ele ne oferă plăcerea de a roade carnea de pe ele. Friptura din carne de vită şi budinca de Yorkshire constituie un prânz englezesc clasic, […]

Iepure cu sos scazut cu garnitura de galuste de faina si varza de Bruxelles fiarta si data in unt

Placinta cu carne de iepure

Placinta cu carne de iepure din: iepure, unt, sare, mustar, ou, lapte, faina, smantana, branza, piper. Ingrediente: Pentru umplutură: 1 iepure, tăiat bucăţi, fiert şi răcit 40 g unt 3 linguri făină obişnuită 1 lingură muştar Dijon 450 ml lapte 125 ml smântână 50 g brânză Cheddar dată pe râzătoare 4 cepe şalote tocate foarte […]

Pateu cald din muşchi de vită şi rinichi cu garnitură de pilaf

Pateuri de Cornwall

Pateuri de Cornwall din: faina, untura, unt, antricot de vita, sare, cartofi, piper, ceapa, patrunjel. Ingrediente: 175 g făină un vârf de sare 125 g amestec de untură şi unt apă 250 g antricot de vită, tăiat în cuburi mici 2 cartofi mari, curăţaţi şi tăiaţi în felii subţiri 50 g rutobaga (nap suedez) tăiat […]

Tartelete cu vanat

Pateuri cu carne de caprioara

Inainte de apariţia frigiderelor, când oamenii doreau să trimită în dar carne de căprioară, cel mai simplu mod era să o îmbrace într-o crustă de aluat şi să o trimită sub forma unor plăcintele. Există mai multe relatări în care se menţionează acest obicei de a trimite plăcinţele dintr-o parte într-alta a ţării şi chiar […]

Friptura de iepure cu slanina si smantana

Carnea de iepure

Iepurii de casă au fost aduşi în Anglia de către normanzi în secolul XI, fiind crescuţi atât pentru carnea lor, cât şi pentru piele. Erau ţinuţi în curţi pavate, astfel încât puteau fi prinşi cu uşurinţă. In decursul următoarelor opt secole, iepurii care au scăpat din îngrăditurile în care erau ţinuţi s-au răspândit pe tot […]

Fasole cu leguminoase

Despre Cassoulet

Originea acestui fel de mâncare cu nenumărate variante este încă incertă. Ceea ce face ca ea să fie cu adevărat specială este varietatea soiurilor de fasole utilizate, combinarea mai multor feluri de carne şi faptul că mâncarea este gătită extrem de încet. Renumitul bucătar francez Prosper Montagne îşi aminteşte că a găsit pe uşa unei […]

Mozzarella de casa pane

Mozzarella de casa pane din: mozzarella, oua, faina, pesmet, sare. Ingrediente: 250 g bile mici de mozzarella 2 ouă făină pesmet ulei pentru prăjit un praf sare   Mod de preparare: Se pun în farfurii separate făina, ouăle bătute cu un praf de sare şi pesmetul. Bilele de brânză se scurg foarte bine de apă. […]

Bangers and mash

Bangers perfecţi din: paine, slanina, piper, nucsoara, ghimbir, sirop de porumb, carne de porc, sare, ulei. Ingrediente: 17 felii de pâine albă 250 g slănină de porc (o bucată), fără şoric 25 g zwieback fărâmiţat 1/2 linguriţă piper negru măcinat 1/2 linguriţă piper alb măcinat 1/4 linguriţă nucşoară măcinată 1/2 linguriţă coajă de nucşoară măcinată […]

Cotlete cu sos de coacaze rosii

Cotlete cu sos de coacaze rosii

Cotlete cu sos de coacaze rosii din: cotlete, ulei, vin, jeleu. Ingrediente: 125 ml jeleu de coacăze roşii 200 ml vin rosu 4 cotlete ulei pentru uns carnea     Mod de preparare: Jeleul de coacăze roşii se încălzeşte într-o tigaie, la foc mic, până devine lichid. Se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă. […]

Fazan fript, servit in penaj

Fazan normand

Există nenumărate feluri de fazan normand. Mai mult, această reţetă a fost adaptată şi pentru carnea de pui. Renumitul Brillat-Savarin, fin cunoscător al artei culinare, a declarat că dintre toate păsările, fazanul beneficiază cel mai mult de pe urma procesului de fezandare; de altfel el a fost cel care a numit acest proces faisandage. Normandia […]

Iepure de casa cu gutui

Iepurele de casa cu prune uscate

Iepurele de casă cu prune uscate este o combinaţie clasică în gastronomie. Prunele uscate se pun şi în mâncărurile cu carne de pui. Pulpa moale şi lipicioasă a prunelor uscate si gustul lor dulce-acrişor pune în evidenţă aroma cărnii. In unele reţete, carnea de iepure se marineazâ cu oţet, după care se fierbe la foc […]

Choucroute Garnie a l'Alsacienne

Choucroute Garnie a l’Alsacienne

Acceastă reţetă alsacianâ clasică utilizează ingrediente ieftine şi la îndemână. Insă cel maai important ingredient este timpul. Mai întâi trebuie pregătită choucroute (varză murată ori Soiuerkrout, în germană). Frunzele de varză se fierb înăbuşit într-un amestec de untură de porc, grăsime de gâscă, condimente, supă de carne şi vin sec. Grăsimea este importantă, decoarece va […]

Cawl galez

Cawl galez

Cawl galez din: ciolan, ceapa, morcovi, sare, piper, rutabaga, cartofi, praz, varza, patrunjel. Ingrediente: 1,9 l apă 375 g ciolan de vită 2 cepe mari, tăiate 2 morcovi mari, tăiaţi 1 rutabaga, tăiată cuburi sare piper negru proaspăt măcinat 4 cartofi, curăţaţi, tăiaţi sferturi 2 tulpini de praz, tăiate felii 1 căpăţână mică de varză, […]

Bibilica cu masline, manatarci, arpagic si napi

Friptura de bibilica

Acesta este un mod delicios de a pregăti bibilica, reţeta putând fi folosită si pentru carnea de pui. Unii consideră că bibilica este o pasăre sălbatică, de aceea preferă să o consume cu precădere în timpul iernii, dar în zilele noastre se consumă aproape exclusiv bibilici domestice. Belgienii, pasionaţi de gastronomie, cresc foarte multe bibilici. […]

Carne de porumbel

De sute de ani oamenii cresc porumbei în adăposturi speciale, numite porumbare sau hulubării. Puii mai mari se gătesc şi se consumă. Porumbeii sălbatici constituiau şi ei o sursă de hrană ieftină pentru oricine reuşea să-i prindă. Plăcinta cu carne de porumbel este una dintre mâncărurile asociate cu imaginea idilică a vieţii la ţară. Deoarece […]

Iepure cu ciocolata

Iepure cu ciocolata

Atât în Italia, cât şi în Spania, sosul cu ciocolată este deseori folosit pentru carnea de vânat. De altfel, carnea de căprioară, de porumbel şi de potârniche se găteşte aici cam în acelaşi fel. Când a fost adusă în Europa, ciocolata a fost iniţial prezentată ca un ingredient aromat pentru mâncăruri. în Mexic, de exemplu, […]