Reteta zilei: Sos de branza cu ardei copt

Sos de branza cu ardei copt din: branza feta, ricotta, usturoi, uleid e masline, lamaie, cimbru, oregano, piper cayenne, sare, piper, masline, chips-uri tortilla. Ingrediente:  180gr branza feta, zdrobită 450gr ricotta 2 catei de usturoi zdrobit 1/3 ceasca de ulei de măsline suc de lămâie 1 lingura cimbru 1 lingură de oregano uscat 1/2 linguriță […]

Sos simplu olandez

Sos simplu olandez

Sos simplu olandez din: oua, apa, suc de lamaie, unt, sare. Ingrediente: 2 gălbenuşuri 2 linguri apă 2 linguri suc de lămâie 2 linguri unt sare   Mod de preparare: Toate ingredientele, fără unt, se bat într-o cratiţă ţinută la aburi pe oală cu apa ce fierbe. Când s-a îngroşat se ia de pe foc, […]

Reteta zilei: Sos caramel cu miere

Sos caramel cu miere din: miere, unt, zahar brun, lapte condensat. Ingrediente:  ½ cani miere 1 bucata unt ¾ cești zahăr brun 1 cutie lapte condensat       Mod de preparare: Se amestecă mierea, untul și zahărul într-o cratiță. Amestecati incontinuu pana cand incepe sa fiarba. Lasati sa fiarba timp de 2 minute, apoi […]

Reteta zilei: Hummus cu spanac si feta

Hummus cu spanac si feta din: naut, spanac, feta, ulei de masline, suc de lamaie, tahini, piper rosu, usturoi, sare, tortilla. Ingrediente:  930gr naut din conserva 1 ½ cesti spanac proaspat 240gr branza feta ⅓ cesti ulei de măsline 5 linguri suc de lămâie 4 linguri tahini 2 linguri de fulgi de piper roșu 2 […]

Sos cu mustar si smantana

Sos cu mustar si smantana

Sos cu mustar si smantana din: smantana, mustar, sare. Ingrediente: 250 ml smântână 100 g muştar sare       Mod de preparare: Se amestecă bine, într-un castron, smântână cu muştarul, cu sare, după gust, până se obţine un sos omogen.

Sos vinegrette cu tarhon

Sos vinegrette cu tarhon

Sos vinegrette cu tarhon din: untdelemn, otet, piper, sare, tarhon, patrunjel, marar. Ingrediente: 100 g untdelemn 50 g oţet 2 g piper o legătură pătrunjel o legătură mărar o legătură tarhon sare   Mod de preparare: Se diluează oţetul cu apă şi se amestecă bine cu untdelem­nul. Se adaugă sare, piper, pătrunjel, mărar şi tarhon, toate […]

Sos tartar cu mustar

Sos tartar cu mustar

Sos tartar cu mustar din: maioneza, mustar, smantana, zahar, sare, otet. Ingrediente: 6 linguri maioneză 2 linguri muştar 2 linguri smân­tână un praf de zahăr sare şi oţet după gust   Mod de preparare: Se amestecă bine toate ingredientele până se omogenizează complet.

Sos de unt cu vin

Sos de unt cu vin

Sos de unt cu vin din: vin, zeama de oase, unt, sare, piper. Ingrediente: un pahar vin roşu 2 linguri zeamă de oase 2 linguri unt sare piper   Mod de preparare: Se amestecă toate şi se fierb circa un sfert de oră, pana devine omogen.

Sos aromat de mustar

Sos aromat de mustar

Sos aromat de mustar din: sos de mustar, tarhon, otet. Ingrediente: 2 pahare sos de muştar 3 linguriţe tarhon tocat mărunt 2 linguriţe oţet Mod de preparare: Se amestecă bine toate ingredientele, pana la formarea unui sos omogen. Se poate servi la fripturi.

Sos de unt si patrunjel

Sos de unt si patrunjel

Sos de unt si patrunjel din: unt, lamaie, patrunjel, sare. Ingrediente: 50 g unt zeama de la o lămâie pătrunjel verde tocat puţină sare     Mod de preparare: Untul se presară cu puţină sare şi se freacă bine, apoi se adaugă puţin câte puţin zeama de lămâie, după care se presară pătrunjelul tocat.

Sufleu de peste cu sos alb

Sufleu de peste cu sos de unt

Sufleu de peste cu sos de unt din: oua, peste, unt, lapte, faina, sare, piper. Ingrediente: 6 ouă 600 g peşte 100 g unt 250 ml lapte 1 linguriţă de făină sare piper   Mod de preparare: Se pregăteşte un sos Bechamel, care se adaugă la peşte, împreună cu gălbenuşurile, care se pun unul câte […]

Sos picant cu hasmatuchi

Sos picant cu hasmatuchi

Sos picant cu hasmatuchi din: oua, ulei, mustar, capere, castraveciori, patrunjel, hasmatuchi, sare, suc de lamaie. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 200 ml untdelemn o linguriţă muştar 2 linguri capere tocate 5 castraveciori muraţi în oţet o lingură de pătrunjel verde şi hasmaţuchi tocate mărunt sare şi suc de lămâie după gust   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile […]

Reteta zilei: Sos de ardei cu legume

Sos de ardei cu legume din: rosii cherry, ceapa, usturoi, ulei de masline, ardei iuti, sare, piper, curcuma, coriandru, otet, zahar. Ingrediente:  4 roșii cherry, taiate jumatati 1 ceapă, taiata in jumatati 3 catei de usturoi, zdrobit 2 linguri ulei de măsline 8 ardei iuti copti 1 lingura sare si piper 1 praf de curcuma […]

Guacamole cu ghimbir

Guacamole cu ghimbir

Guacamole cu ghimbir din: avocado, castraveti, ceapa, lamaie, ulei, sare, susan. Ingrediente: 4 castraveţi proaspeţi 1 avocado mai mare sau doi mai mici 2 fire de ceapă verde 1 lămâie câteva frunzuliţe de mentă proaspătă 1 cm rădăcină de ghimbir sare ulei de măsline 1 linguriţă seminţe de susan   Mod de preparare: Cu ajutorul […]

Pesto cu avocado

Pesto cu avocado

Pesto cu avocado din: avocado, spanac, usturoi, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 avocado mare, foarte bine copt 200 g spanac congelat sare de Himalaya piper proaspăt măcinat 2-3 linguri zeamă de lămâie 3 căţei de usturoi, mari 3-5 linguri ulei de măsline 2 linguri germeni de grâu fulgi   Mod de preparare: Se lasă […]

Guacamole cu roşii

Guacamole cu susan

Guacamole cu susan din: avocado, castraveti, ceapa, lamaie, ulei, sare, susan. Ingrediente: 4 castraveţi 1 avocado 2 fire de ceapă verde 1 lămâie câteva frunzuliţe de mentă proaspătă 1 cm rădăcină de ghimbir sare ulei de măsline 1 linguriţă seminţe de susan   Mod de preparare: Se face un piure fin din pulpa de avocado, ceapa […]

Pesto cu spanac

Pesto cu spanac

Pesto cu spanac din: avocado, spanac, usturoi, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 avocado 200 g spanac sare piper 2-3 linguri zeamă de lămâie 3 căţei de usturoi 3-5 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Se lasă peste noapte spanacul în sită, la dezgheţat şi scurs. A doua zi se scurge. Se taie în […]

Reteta zilei: Dressing de avocado

Dressing de avocado din: avocado, coriandru, lamaie, usturoi, otet, ulei de masline, otet balsamic, sote de morcovi. Ingrediente:  1 avocado 1 ceașcă coriandru sucul de la 1 lămâie 1 catel usturoi tocat 1 lingura oțet ¼ cana ulei de măsline ¼ ceașca oțet alb balsamic sote de morcovi, pentru servire   Mod de preparare: Scoateți […]

Sos picant cu ardei

Sos picant cu ardei

Sos picant cu ardei din: ardei, rosii, masline, ardei, ulei, otet, zahar, busuioc. Ingrediente: 600 g ardei galben 750 g roşii 150 g rondele de măsline 1-2 ardei iuţi 100 ml ulei de măsline 1 lingură oţet balsamic 150 g zahăr 0 mâna de frunze busuioc 1 plic de Gelflx super 3:1   Mod de […]

Sos de ardei iute cu nuci

Sos iute de ardei

Sos iute de ardei din: ardei, rosii, masline, ardei, ulei, otet, zahar, busuioc. Ingrediente: 600 g ardei gras 750 g roşii 150 g rondele de măsline 1-2 ardei iuţi 100 ml ulei de măsline 1 lingură oţet balsamic 150 g zahăr busuioc   Mod de preparare: Se taie ardeiul cubuleţe, se opăresc roşiile, se curăţă de […]

Spanac cu sos bechamel

Sos pesto cu spanac

Sos pesto cu spanac din: avocado, spanac, usturoi, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 avocado 200 g spanac sare piper 2-3 linguri zeamă de lămâie 3 căţei de usturoi 3-5 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Se lasă peste noapte spanacul în sită, la scurs. Se taie în două fructul de avocado, se scoate […]

Mustar din legume cu usturoi

Mustar din legume cu usturoi din: ardei, rosii, ceapa, usturoi, zahar, sare, otet, ulei. Ingrediente: 2 kg ardei 1 kg rosii 500 g ceapă 3 căţei de usturoi 2 ardei iuti 150 g zahăr 2 linguri sare grunjoasă 2 linguri oţet 1 lingură ulei 1 lingură seminţe de muştar 1/2 linguriţă scorţişoară 1 lingură boia dulce […]

Guacamole cu ceapa si rosii

Reteta zilei: Guacamole cu ceapa si rosii

Guacamole cu ceapa si rosii din: avocado, rosii, ceapa rosie, ulei, usturoi, limeta, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 4 avocado 2 roșii 2 felii de ceapa rosie ulei 1 cățel de usturoi 2 limete ¼ cana coriandru, tocat sare și piper Mod de preparare: Se preîncălzește grătarul. Se taie avocado pe jumătate, apoi se scoate din […]

Reteta zilei: Sos cald de usturoi

Sos cald de usturoi din: unt, usturoi, crema de branza, lapte, parmezan, piper, sare. Ingrediente:  4 linguri unt 3 catei usturoi, tocat 240gr cremă de branza 1 cană lapte 90gr parmezan ½ linguriță piper negru 1 praf sare     Mod de preparare: Se topește untul într-o cratiță medie. Adaugati usturoi si gatiti timp de […]

Sos barbeque cu ceapa

Reteta zilei: Sos barbeque cu ceapa

Sos barbeque cu ceapa din: cafea, ketchup, zahar brun, otet de mere, ceapa, sos de rosii, usturoi, sos de soia, pudra de chili, sos sriracha, sos tabasco. Ingrediente:  ½ ceașca cafea 1 ceașcă de ketchup ¾ cești zahăr brun ½ ceasca oțet de mere ½ ceașca ceapa tocata ½ cești sos de roșii 2 catei […]

Reteta zilei: Vinegreta cu aroma de capsuni

Vinegreta cu aroma de capsuni din: capsuni, mustar dijon, otet balsamic, sare, ulei de masline. Ingrediente:  8 căpșuni 1 lingură mustar Dijon 2 linguri oțet alb balsamic 1 praf sare 4 lingurițe de ulei de măsline       Mod de preparare: Într-un blender, amestecați căpșunile, muștarul Dijon, oțetul balsamic și sarea până la omogenizare. […]

Sos grecesc de lamaie

Sos grecesc (tzatziki)

Sos grecesc (tzatziki) din: castravete, iaurt, usturoi, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: un castravete mare sau 2 mici de grădină un pahar mare iaurt bine scurs un căţel usturoi 2 linguri ulei o lingură suc de lămâie sau oţet o legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Se curată castravetele, se trece prin râzătoare […]

Tzatziki cu marar 

Tzatziki cu marar

Tzatziki cu marar din: castravete, iaurt, usturoi, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: un castravete de gradina un pahar mare iaurt un căţel usturoi 2 linguri ulei o lingură suc de lămâie o legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Se curată castravetele, se da prin râzătoare sau se taie cuburi foarte mici. Se pune castravetele […]

Reteta zilei: Sos de mango cu capsuni si ceapa rosie

Sos de mango cu capsuni si ceapa rosie din: capsuni, mango, patrunjel, ceapa rosie, lime, miere, chili, sare. Ingrediente:  1 ceașcă căpșuni, tăiate bucati mici 1 cană mango, decojit si taiat bucati mici 2 linguri patrunjel, tocat ¼ ceașca ceapă roșie, tocata sucul de la 1 lime 1 lingurita de miere ½ linguriță de pudră […]

Cartofi cu sos pesto de patrunjel

Sos pesto cu usturoi

Sos pesto cu usturoi din: busuioc, seminte de pin, usturoi, suc de lamaie, ulei, parmezan. Ingrediente: 1 ceaşcă de frunze verzi de busuioc 2 linguri de seminţe de pin 4 căţei de usturoi, decojiţi şi tocaţi 1 lingură de suc de lămâie 120 ml ulei de măsline 2 linguri de parmezan proaspăt dat pe râzătoare […]

Sos indian cu ardei iute si curmale

Sos de macris cu lamaie

Sos de macris cu lamaie din: macris, unt, faina, lamai, smantana, oua, zahar, sare, piper. Ingredinte: 14 g măcriş fără codiţe 55 g unt 55 g făină 200 ml supă de peşte sau de legume sucul unei lămâi mici 250 ml smântână grasă 2 gălbenuşuri de ouă medii 1 linguriţă de zahăr pudră sare şi […]

Sosuri pentru preparate la gratar

Sosul picant scade pofta de mancare

Este de ajuns să consumi un singur fel de mâncare ce conţine capsaicină (componentă activă a sosului condimentat şi a ardeilor iuţi care le oferă aroma picantă). Astfel vei reuşi să diminuezi pofta de mâncare şi să induci organismului senzaţia de saţietate, conform unui studiu publicat recent în European Journal of Nutrition. Alţi cercetători au […]