Guacamole cu ghimbir

Guacamole cu ghimbir

Guacamole cu ghimbir din: avocado, castraveti, ceapa, lamaie, ulei, sare, susan. Ingrediente: 4 castraveţi proaspeţi 1 avocado mai mare sau doi mai mici 2 fire de ceapă verde 1 lămâie câteva frunzuliţe de mentă proaspătă 1 cm rădăcină de ghimbir sare ulei de măsline 1 linguriţă seminţe de susan   Mod de preparare: Cu ajutorul […]

Pesto cu avocado

Pesto cu avocado

Pesto cu avocado din: avocado, spanac, usturoi, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 avocado mare, foarte bine copt 200 g spanac congelat sare de Himalaya piper proaspăt măcinat 2-3 linguri zeamă de lămâie 3 căţei de usturoi, mari 3-5 linguri ulei de măsline 2 linguri germeni de grâu fulgi   Mod de preparare: Se lasă […]

Guacamole cu roşii

Guacamole cu susan

Guacamole cu susan din: avocado, castraveti, ceapa, lamaie, ulei, sare, susan. Ingrediente: 4 castraveţi 1 avocado 2 fire de ceapă verde 1 lămâie câteva frunzuliţe de mentă proaspătă 1 cm rădăcină de ghimbir sare ulei de măsline 1 linguriţă seminţe de susan   Mod de preparare: Se face un piure fin din pulpa de avocado, ceapa […]

Pesto cu spanac

Pesto cu spanac

Pesto cu spanac din: avocado, spanac, usturoi, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 avocado 200 g spanac sare piper 2-3 linguri zeamă de lămâie 3 căţei de usturoi 3-5 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Se lasă peste noapte spanacul în sită, la dezgheţat şi scurs. A doua zi se scurge. Se taie în […]

Reteta zilei: Dressing de avocado

Dressing de avocado din: avocado, coriandru, lamaie, usturoi, otet, ulei de masline, otet balsamic, sote de morcovi. Ingrediente:  1 avocado 1 ceașcă coriandru sucul de la 1 lămâie 1 catel usturoi tocat 1 lingura oțet ¼ cana ulei de măsline ¼ ceașca oțet alb balsamic sote de morcovi, pentru servire   Mod de preparare: Scoateți […]

Sos picant cu ardei

Sos picant cu ardei

Sos picant cu ardei din: ardei, rosii, masline, ardei, ulei, otet, zahar, busuioc. Ingrediente: 600 g ardei galben 750 g roşii 150 g rondele de măsline 1-2 ardei iuţi 100 ml ulei de măsline 1 lingură oţet balsamic 150 g zahăr 0 mâna de frunze busuioc 1 plic de Gelflx super 3:1   Mod de […]

Sos de ardei iute cu nuci

Sos iute de ardei

Sos iute de ardei din: ardei, rosii, masline, ardei, ulei, otet, zahar, busuioc. Ingrediente: 600 g ardei gras 750 g roşii 150 g rondele de măsline 1-2 ardei iuţi 100 ml ulei de măsline 1 lingură oţet balsamic 150 g zahăr busuioc   Mod de preparare: Se taie ardeiul cubuleţe, se opăresc roşiile, se curăţă de […]

Spanac cu sos bechamel

Sos pesto cu spanac

Sos pesto cu spanac din: avocado, spanac, usturoi, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 avocado 200 g spanac sare piper 2-3 linguri zeamă de lămâie 3 căţei de usturoi 3-5 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Se lasă peste noapte spanacul în sită, la scurs. Se taie în două fructul de avocado, se scoate […]

Mustar din legume cu usturoi

Mustar din legume cu usturoi din: ardei, rosii, ceapa, usturoi, zahar, sare, otet, ulei. Ingrediente: 2 kg ardei 1 kg rosii 500 g ceapă 3 căţei de usturoi 2 ardei iuti 150 g zahăr 2 linguri sare grunjoasă 2 linguri oţet 1 lingură ulei 1 lingură seminţe de muştar 1/2 linguriţă scorţişoară 1 lingură boia dulce […]

Guacamole cu ceapa si rosii

Reteta zilei: Guacamole cu ceapa si rosii

Guacamole cu ceapa si rosii din: avocado, rosii, ceapa rosie, ulei, usturoi, limeta, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 4 avocado 2 roșii 2 felii de ceapa rosie ulei 1 cățel de usturoi 2 limete ¼ cana coriandru, tocat sare și piper Mod de preparare: Se preîncălzește grătarul. Se taie avocado pe jumătate, apoi se scoate din […]

Reteta zilei: Sos cald de usturoi

Sos cald de usturoi din: unt, usturoi, crema de branza, lapte, parmezan, piper, sare. Ingrediente:  4 linguri unt 3 catei usturoi, tocat 240gr cremă de branza 1 cană lapte 90gr parmezan ½ linguriță piper negru 1 praf sare     Mod de preparare: Se topește untul într-o cratiță medie. Adaugati usturoi si gatiti timp de […]

Sos barbeque cu ceapa

Reteta zilei: Sos barbeque cu ceapa

Sos barbeque cu ceapa din: cafea, ketchup, zahar brun, otet de mere, ceapa, sos de rosii, usturoi, sos de soia, pudra de chili, sos sriracha, sos tabasco. Ingrediente:  ½ ceașca cafea 1 ceașcă de ketchup ¾ cești zahăr brun ½ ceasca oțet de mere ½ ceașca ceapa tocata ½ cești sos de roșii 2 catei […]

Reteta zilei: Vinegreta cu aroma de capsuni

Vinegreta cu aroma de capsuni din: capsuni, mustar dijon, otet balsamic, sare, ulei de masline. Ingrediente:  8 căpșuni 1 lingură mustar Dijon 2 linguri oțet alb balsamic 1 praf sare 4 lingurițe de ulei de măsline       Mod de preparare: Într-un blender, amestecați căpșunile, muștarul Dijon, oțetul balsamic și sarea până la omogenizare. […]

Sos grecesc de lamaie

Sos grecesc (tzatziki)

Sos grecesc (tzatziki) din: castravete, iaurt, usturoi, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: un castravete mare sau 2 mici de grădină un pahar mare iaurt bine scurs un căţel usturoi 2 linguri ulei o lingură suc de lămâie sau oţet o legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Se curată castravetele, se trece prin râzătoare […]

Tzatziki cu marar 

Tzatziki cu marar

Tzatziki cu marar din: castravete, iaurt, usturoi, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: un castravete de gradina un pahar mare iaurt un căţel usturoi 2 linguri ulei o lingură suc de lămâie o legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Se curată castravetele, se da prin râzătoare sau se taie cuburi foarte mici. Se pune castravetele […]

Reteta zilei: Sos de mango cu capsuni si ceapa rosie

Sos de mango cu capsuni si ceapa rosie din: capsuni, mango, patrunjel, ceapa rosie, lime, miere, chili, sare. Ingrediente:  1 ceașcă căpșuni, tăiate bucati mici 1 cană mango, decojit si taiat bucati mici 2 linguri patrunjel, tocat ¼ ceașca ceapă roșie, tocata sucul de la 1 lime 1 lingurita de miere ½ linguriță de pudră […]

Cartofi cu sos pesto de patrunjel

Sos pesto cu usturoi

Sos pesto cu usturoi din: busuioc, seminte de pin, usturoi, suc de lamaie, ulei, parmezan. Ingrediente: 1 ceaşcă de frunze verzi de busuioc 2 linguri de seminţe de pin 4 căţei de usturoi, decojiţi şi tocaţi 1 lingură de suc de lămâie 120 ml ulei de măsline 2 linguri de parmezan proaspăt dat pe râzătoare […]

Sos indian cu ardei iute si curmale

Sos de macris cu lamaie

Sos de macris cu lamaie din: macris, unt, faina, lamai, smantana, oua, zahar, sare, piper. Ingredinte: 14 g măcriş fără codiţe 55 g unt 55 g făină 200 ml supă de peşte sau de legume sucul unei lămâi mici 250 ml smântână grasă 2 gălbenuşuri de ouă medii 1 linguriţă de zahăr pudră sare şi […]

Sos de caise cu ghimbir

Sosul picant scade pofta de mancare

Este de ajuns să consumi un singur fel de mâncare ce conţine capsaicină (componentă activă a sosului condimentat şi a ardeilor iuţi care le oferă aroma picantă). Astfel vei reuşi să diminuezi pofta de mâncare şi să induci organismului senzaţia de saţietate, conform unui studiu publicat recent în European Journal of Nutrition. Alţi cercetători au […]

Aioli - un deliciu fin

Aioli – un deliciu fin

Aîoli este numele maionezei cu usturoi care se prepară în Provence. Usturoiul este atât de iubit aici, încât în fiecare an se organizează festivaluri pentru a celebra noua recoltă de usturoi. Cu acest prilej se consumă cantităţi enorme de aîoli. Le grand aîoli, care se organizează doar de două sau trei ori pe an, este […]

Sos curry pentru orez

Sos curry pentru orez din: ceapa, ulei, usturoi, chimen, ardei, curry, bulion, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapă 3 linguri cu ulei de măsline 5 căţei de usturoi 1 linguriţă cu chimen pisat 1/2 ardei iute, fără nervuri 1/2 linguriţă de curry 3 linguri cu bulion sare si piper   Mod de preparare: Pune la călit […]

Sos pentru spaghete al pesto

Sos picant pentru orez

Sos picant pentru orez din: ceapa, rosii, unt, zahar, ardei, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe 4 roşii 2 linguri cu unt 2 linguriţe cu zahăr brun 1/2 cană cu apă 1 ardei iute sare si piper   Mod de preparare: Curăţă ceapa, taie-o mărunt şi căleşte-o în unt. Când devine translucidă, adaugă apa. Lasă să […]

Sos cu ton

Sos cu ton din: ton, lamaie, rosii, arpagic, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 conservă de ton 1 linguriţă cu coajă de lămâie 3 roşii decojite 50 g arpagic 2 linguri cu ulei de măsline pătrunjel verde sare si piper   Mod de preparare: Scurge foarte bine tonul din conservă şi amestecă-l într-un castron cu […]

Mujdei cu miere

Mujdei cu miere

Mujdei cu miere din: usturoi, sare grunjoasa, miere, ulei, otet de mere. Ingrediente: 1 căpăţână de usturoi 1 linguriţă cu sare grunjoasă 1 linguriţă cu miere 1 lingură cu ulei 1-2 linguri cu oţet de mere   Mod de preparare: Vă propun o reţetă recomandată de renumitul farmacist şi fitoterapeut Ovidiu Bojor. Preparat după această […]

Sos picant cu rosii si telina

Sos picant cu rosii si telina

Sos picant cu rosii si telina din: rosii, telina, morcov, ceapa, zahar, otet, sare, piper, boia. Ingrediente: 4 kg roşii coapte 1 ţelină cu frunze 1 morcov 1 ceapă 1 linguriţă cu zahăr 2 linguri cu oţet piper sare boia iute   Mod de preparare: Curăţă roşiile şi dă-le pe râzătoare, taie ţelină în felii, […]

Ketchup aromat

Ketchup aromat

Ketchup aromat din: rosii, ceapa, zahar, sare, ienibahar, ardei gras, hrean, cuisoare, otet, ardei iuti. Ingrediente: 4 kg roşii 4-5 cepe mari 200 g zahăr 2 linguriţe sare 1 vârf cuţit ienibahar măcinat 4 ardei graşi 1 linguriţă hrean ras 1 vârf cuţit cuişoare măcinate 500 ml oţet 4 ardei iuţi   Mod de preparare: Se […]

Pasta de ardei iute

Pasta de ardei iute

Pasta de ardei iute din: ardei iuti, usturoi, chimen, coriandru, sare, ulei de masline. Ingrediente: 30 ardei iuţi roşii 8 căţei de usturoi 2 linguriţe seminţe de chimen 2 linguri boabe de coriandru 1 linguriţă de sare 12 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Se curăţă ardeii de seminţe şi de cotoare, apoi […]

Ketchup or catsup

Ketchup de rosii usturoiat

Ketchup de rosii usturoiat din: rosii, ceapa, zahar, sare, ienibahar, ardei gras, hrean, cuisoare, otet, ardei iuti. Ingrediente: 4 kg roşii 4-5 cepe mari 200 g zahăr 2 linguriţe sare 1 vârf cuţit ienibahar măcinat 4 ardei graşi (roşii şi verzi) 1 linguriţă hrean ras 1 vârf cuţit cuişoare măcinate 500 ml oţet de 9° […]

Piepti de porumbel prajiti cu afine

Porumbel in sos tomat

Porumbel in sos tomat din: porumbei, unt, vin, rosii, sare, piper. Ingrediente: 4 porumbei 4 linguri unt 1 pahar vin 4 roşii sare piper   Mod de pneparare: Porumbeii se spală şi se curăţă bine. Se prăjesc, pe toate feţele, în unt. Se stropesc cu vin şi se adaugă roşiile trecute prin maşină. Se sărează, […]

Sos dulce cu chili

Sos dulce cu chili

Sos dulce cu chili din: zahar, ardei, stafide, usturoi, ghimbir, otet, sare. Ingrediente: 400 g zahăr 150 g ardei chili medii 200 g stafide 3 căţei de usturoi 1 bucăţică de ghimbir (3 cm) 250 ml oţet din vin alb sare   Mod de preparare: Ardeii se taie longitudinal şi se curăţă de cotor şi […]

Maioneza remoulade

Maioneza remoulade

Maioneza remoulade din: galbenus, lamaie, ulei, usturoi, tarhon, castraveciori, patrunjel. Ingrediente: 1 gălbenuş zeama de la o jumătate de lămâie ulei usturoi zdrobit tarhon (oţet cu tarhon) castraveciori, tăiaţi foarte mărunt pătrunjel verde, tocat mărunt   Mod de preparare: Se amestecă bine muştarul cu gălbenuşul, întotdeauna într-un singur sens, folosindu-se o lingură de lemn, uleiul […]

Salata de cartofi cu sos de cartofi

Maioneza simpla cu mustar

Maioneza simpla cu mustar din: galbenus, zeama de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 gălbenuş zeama de la o jumătate de lămâie ulei (atât cât cere până la obţinerea consistenţei) sare piper     Mod de preparare: Se amestecă bine muştarul cu gălbenuşul, întotdeauna într-un singur sens, folosindu-se o lingură de lemn, uleiul turnându-se treptat, […]