Reteta zilei: Sos picant cu creveti

Sos picant cu creveti din: creveti, crema de branza, maioneza, ceapa verde, ketchup, sos picanr, biscuiti. Ingrediente:  200gr carne de creveți 240gr crema de branza ¼ ceasca maioneza ½ ceapa verde, tocata marunt 2 linguri de ketchup sos picant biscuiti, pentru servire   Mod de preparare: Combinați crema de branza, maioneza si ketchup. Adaugati peste […]

Reteta zilei: Ketchup

Ketchup din: pasta de tomate, otet, zahar, sare, oregano, pudra de mustar, piper cayenne, ceapa, usturoi, piper. Ingrediente:  350gr pasta de tomate ⅔ ceasca otet 1 lingură de zahăr ½ lingurita sare ½ linguriță oregano ½ linguriță pudră de muștar ½ linguriță cayenne ½ linguriță de ceapă ½ linguriță praf de usturoi ¼ linguriță de […]

Sos tartar cu vin alb

Sos tartar cu vin alb

Sos tartar cu vin alb din: faina, margarina, ulei, mustar, vin, zahar, sare, piper. Ingrediente: 2 lingură de făină 20 g margarină ulei muştar 1 pahar vin alb zahăr sare piper   Mod de preparare: Făina se amestecă cu apă călduţă, se adaugă margarina şi sarea. Se fierb 10 minute. Se ia de pe foc, se […]

Salsa de ardei si rosii

Salsa de ardei si rosii 

Salsa de ardei si rosii din: rosii, ceapa, coriandru, ardei, sare. Ingrediente: 200 g roşii 1 ceapă mică 6 fire de coriandru 3 ardei iuţi sare   Mod de preparare: Roşiile se spală şi se şterg de apă, se taie în jumătăţi, se îndepărtează cotoarele şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. […]

Sos dip de branza

Sos dip de branza

Sos dip de branza din: ardei, chili, usturoi, sare, branza, ulei, coriandru. Ingrediente: 4 ardei iuţi uscaţi roşii 2 chili uscaţi 2 căţei de usturoi sare 6 linguri de brânză Manchego proaspăt rasă 4 linguri de ulei de măsline coriandru sau pătrunjel pentru ornat   Mod de preparare: Ardeii iuţi şi chili se înmoaie circa 30 de […]

Guacamole cu rosii cherry

Guacamole cu rosii cherry

Guacamole cu rosii cherry din: rosii cherry, ulei de masline, avocado, ceapa, ardei iute, lamai, coriandru, feta, sare, piper. Ingrediente:  1 cana rosii cherry, taiate in jumatati 2 linguri de ulei de masline 4 avocado, fără sâmburi și tăiate în bucăți 1 ceapa, cuburi 1 ardei iute, fara semințe, cuburi sucul de la 2 lămâi verzi […]

Reteta zilei: Sos de rosii cu busuioc si oregano

Sos de rosii cu busuioc si oregano din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, dafin, busuioc, oregano, sare, piper, parmezan. Ingrediente:  ulei de măsline 1 ceapă 2 catei usturoi 1 cutie roșii decojite 2 frunze de dafin 1 lingură de busuioc 1 lingura oregano sare și piper, dupa gust 1 cană parmezan   Mod de […]

Sos frantuzesc cu ou

Sos frantuzesc cu ou

Sos frantuzesc cu ou din: maioneza, marar, patrunjel, ceapa si albusuri. Ingrediente: maioneza marar patrunjel ceapa albusuri de ou   Mod de preparare: Pregătiţi obişnuit o maioneză în care puneţi mărar, pătrunjel şi ceapă tocată foarte fin. Adăugaţi apoi şi albuşurile fierte tăiate în cuburi mici. Acest sos este potrivit pentru cartofi prajiti sau preparate […]

Sos cu hrean si smantana

Sos cu hrean si smantana

Sos cu hrean si smantana din: hrean, paine, lapte, sare, piper, zahar, smantana, otet. Ingrediente: 1 lingura de hrean ras 100 g miez de paine lapte dulce sare piper zahar 2 linguri de smantana putin otet   Mod de preparare: Combinaţi 1 lingură cu hrean ras cu 100 g miez de pâine, muiat în lapte dulce. […]

Reteta zilei: Sos pesto cu fenicul

Sos pesto cu fenicul din: fenicul, usturoi, branza, ulei de masline, migdale. Ingrediente:  1 radacina fenicul 2 catei de usturoi ½ ceasca brânză rasă ½ ceasca ulei de măsline ½ ceasca migdale     Mod de preparare: Tăiați frunzele. Spalati foarte bine. Combinați toate ingredientele in blender si omogenizati. Dati la rece pana la servire. […]

Marinada pentru vanat cu vin

Marinada pentru vanat cu vin

Marinada pentru vanat cu vin din: vin alb, otet, ulei, dafin, sare, boabe de piper. Ingrediente: 200 ml de vin alb 4 linguri de oţet 3 linguri de ulei 3-4 foi de dafin o linguriţă de sare o linguriţă de boabe de piper   Mod de preparare: Se curăţă carnea de piele, se spală foarte […]

Sos brun pentru carne de vanat

Sos brun pentru carne de vanat

Sos brun pentru carne de vanat din: unt, faina, vin negru, apa, sare, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 1 lingură cu unt 2 linguri cu făină 1 pahar cu vin negru 1 pahar cu apă sare cimbru foi de dafin frunze de pătrunjel   Mod de preparare: Spălaţi frunzele de pătrunjel şi păstraţi şi tijele, scuturaţi de apă, […]

Sos marinat pentru vanat

Sos marinat pentru vanat

Sos marinat pentru vanat din: otet, ulei, apa sau supa, ceapa, piper, dafin, cimbru, usturoi, sare. Ingrediente: 1 pahar oţet 1 pahar ulei 2 pahare apă (sau supâ) 2 cepe piper măcinat foi de dafin cimbru 5-6 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Oţetul, uleiul, apa (supa), cepele tăiate mărunt, piperul, foile de dafin, […]

Reteta zilei: Sos pesto cu tahini

Sos pesto cu tahini din: coriandru, menta, usturoi, ulei de masline, seminte de susan, suc de lime, sare, piper. Ingrediente:  1 legatura coriandru 1 legatura menta 2 catei usturoi 1 ceasca semințe de susan 1 ceasca ulei de măsline 1 lingura de suc de lime sare de mare și piper negru, dupa gust Mod de […]

Reteta zilei: Sos tahini de casa

Sos tahini de casa din: seminte de susan, ulei de masline. Ingrediente:  2 cani semințe crude de susan ½ ceasca ulei de măsline         Mod de preparare: Intr-o tigaie, la foc mic, prajiti semintele timp de 10 minut, cu 2 linguri ulei.. Adăugați apoi semințele in blender cu uleiul de măsline rămas […]

Sos dip de branza

Vinegreta cu mustar

Vinegreta cu mustar din: mustar, lamai, usturoi, ulei de masline si sare. Ingrediente: 14 linguri mustar 2 lămâi 12 căţei de us­turoi 2 linguri ulei de măsline sare   Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul, pisaţi-l mărunt şi săraţi-l, apoi frecaţi-l cu uleiul adăugat treptat. Când aţi obţinut o pastă omogenă, adăugaţi muştarul şi diluaţi amestecul […]

Sos picant de rosii cu usturoi

Sos picant de rosii cu usturoi

Sos picant de rosii cu usturoi din: rosii, ceapa rosie, usturoi, coriandru, lime, ardei iute, chimen, oregano, sare de mare, zahar. Ingrediente:  500 g rosii din conserva 1 ceapa rosie, tăiata bucăți 4 catei de usturoi ½ legatura coriandru sucul de la 1 lime ¼ ceasca ardei iute ½ lingurita chimen ½ linguriță oregano uscat […]

Sos de chili pentru friptura

Sos de chili pentru friptura 

Sos chili pentru friptura din: zeamă de la carnea de vită, pastă de roşii, pastă de chili, zeama de lămâie. Ingrediente: 1/3 cană zeamă de la carnea de vită 2 linguriţe pastă de roşii 1 linguriţă pastă de chili zeama de la o lămâie   Mod de preparare: Prăjiţi într-o tigaie ceea ce rămâne din amestecul în […]

Sos de chili pentru friptura

Sos chili pentru fripturi

Sos chili pentru fripturi din: zeamă de la carnea de vită, pastă de roşii, pastă de chili, zeama de lămâie. Ingrediente: 1/3 cană zeamă de la carnea de vită 2 linguriţe pastă de roşii 1 linguriţă pastă de chili zeama de la o lămâie   Mod de preparare: Prăjiţi într-o tigaie ceea ce rămâne din amestecul în […]

Crema de branza cu miere si mar

Reteta zilei: Crema de branza cu aroma de lamaie

Crema de branza cu aroma de lamaie din: branza de capra, iaurt, suc de lamaie, coaja de lamaie, sirop de artar, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente:  125 gr brânză de capră ¼ ceasca iaurt 2 lingurițe suc de lămâie 1 lingurita coaja de lamaie ½ linguriță de sirop de arțar 1 lingurita ulei de […]

Sos brun pentru carne de vanat

Sos pentru carne de vanat

Sos pentru carne de vanat din: unt, faina, vin negru, apa, sare, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 1 lingură cu unt 2 linguri cu făină 1 pahar cu vin negru 1 pahar cu apă sare cimbru foi de dafin frunze de pătrunjel   Mod de preparare: Spălaţi frunzele de pătrunjel şi păstraţi şi tijele, scuturaţi de apă, prăjiţi […]

Sos de rosii cu oregano

Sos de rosii cu oregano

Sos de rosii cu oregano din: ulei de măsline, ceapa, usturoi, piure de rosii, rosii, oregano. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 lingură piure de roşii 800 g de roşii din conservă 1 linguriţă de oregano   Mod de preparare: Incinge într-o cratiţă 1 lingură ulei de măsline şi […]

Sos dip de branza

Sos cu unt de arahide

Sos cu unt de arahide din: lapte, unt de arahide, sos de soia, miere, otet de orez, usturoi, ghimbir. Ingrediente: ¼ cana de lapte ¼ ceasca unt de arahide 2 linguri de sos de soia 1 ½ lingura de miere 2 linguri otet de orez 1 catel de usturoi 1 lingura de ghimbir proaspat   Mod […]

Sos pesto cu nuci si parmezan

Sos pesto cu nuci si parmezan

Sos pesto cu nuci si parmezan din: usturoi verde, parmezan, nuci, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente:  1 legatura usturoi verde 1/3 cana parmezan ras 1/3 cana nuci prajite 1/4 ceasca ulei de măsline 1 lingura suc de lamaie 1/2 linguriță sare 1/8 linguriță piper negru   Mod de preparare: Curatati usturoiul. […]

Reteta zilei: Sos de curcan

Sos de curcan din: curcan, supa de curcan, unt, ceapa, usturoi, cimbru, faina, sare, sherry, suc de lamaie. Ingrediente:   1 tacam curcan, bucăți supa de curcan ¼ ceasca unt ½ ceapă 3 catei usturoi 1 crenguta cimbru ¼ ceasca făina 1 linguriță sare 3 lingurițe sherry suc de lămâie Mod de preparare: Curatati si tocati […]

Sos de branza cu sofran

Sos de branza cu sofran

Sos de branza cu sofran din: sofran, crema de branza, ceapa verde, busuioc, sare, piper, legume. Ingrediente:  putin sofran, cateva grame 200 g crema de branza 1 legatura ceapa verde 10 frunze de busuioc sare si piper legume proaspete, pentru servire   Mod de preparare: Puneti 1 lingura apa calda intr-un bol si presarati sofranul. […]

Sos de chili pentru friptura

Sosuri gustoase

Va prezentam cateva sosuri gustoase si usor de pregatit: Reteta zilei: Guacomole picant Guacomole picant din: ceapa verde, coriandru, limeta, avocado, sare, ardei iute, nachos. Ingrediente:  ½ fir ceapa verde 1 legatura coriandru ½ limeta 4 avocado sare ½ ardei iute nachos, pentru servire   Mod de preparare: Tocati coriandrul, ceapa verde si ardeiul iute. […]

Reteta zilei: Guacomole picant

Guacomole picant din: ceapa verde, coriandru, limeta, avocado, sare, ardei iute, nachos. Ingrediente:  ½ fir ceapa verde 1 legatura coriandru ½ limeta 4 avocado sare ½ ardei iute nachos, pentru servire   Mod de preparare: Tocati coriandrul, ceapa verde si ardeiul iute. Adaugati intr-un castron, impreuna cu avocado si pasati cu o furculiță. Se adaugă […]

Sos brun pentru carne de vanat

Sos enchilada cu oregano

Sos enchilada cu oregano din: ulei de canola, amidon de porumb, praf de chilli, chimen, supa de pui, sos de rosii, oregano, sare. Ingrediente: 3 linguri ulei de canola 1/3 ceasca amidon de porumb 1/3 ceasca praf de chili 2 lingurite de chimen 4 cesti supa de pui 1 ceasca sos de roșii 2 lingurite oregano […]

Sos grecesc (tzatziki) cu iaurt

Sos grecesc (tzatziki) cu iaurt din: iaurt, castraveti, usturoi, ulei, marar, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 400 g iaurt grecesc 4 castraveciori de vară 2 căţei de usturoi 1 lingură ulei de măsline 1 lingură zeamă de lămâie 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Decojeşte castraveciorii şi dă-i pe râzătoarea mare. Sărează […]

Sos pesto cu nuci si parmezan

Sos pesto cu parmezan si nuci

Sos pesto cu parmezan si nuci din: usturoi verde, parmezan, nuci, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente:  1 legatura usturoi verde 1/3 cana parmezan ras 1/3 cana nuci prajite 1/4 ceasca ulei de măsline 1 lingura suc de lamaie 1/2 linguriță sare 1/4 linguriță piper negru   Mod de preparare: Curatati usturoiul. […]

Reteta zilei: Sos pesto cu cajuu

Sos pesto cu cajuu din: salata creata, ulei, cajuu, usturoi, sare de mare, lamaie, parmezan, apa. Ingrediente:  2 cana salata creata ½ ceasca ulei ½ ceasca cajuu 1 catel usturoi zdrobit 1 lingurita sare de mare sucul de la 1 lămâie ½ ceasca parmezan proaspăt ras 1 lingură de apă Mod de preparare: Pregătiți toate […]