Reteta zilei: Sos de rosii coapte cu usturoi

Sos de rosii coapte cu usturoi din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, ardei gras, sare, curcuma, coriandru, otet, zahar. Ingrediente: 4 rosii, taiate in jumatati 1 ceapa, taiata in jumatati 3 catei usturoi, tocat 2 linguri ulei de măsline 8 ardei grasi mici 1 lingură sare 1 lingură curcuma ¼ cana coriandru, tocat ¾ […]

Reteta zilei: Sos barbeque cu chili

Sos barbeque cu chili din: pasta de tomate, sirop de artar, otet, pudra de ceapa, praf de usturoi, sare de mare, chili. Ingrediente: 180gr pasta de tomate 1 ceasca sirop de arțar 6 linguri oțet 1 ½ linguri pudră de ceapă ½ linguriță praf de usturoi ¾ lingurița sare de mare 1 linguriță chili   […]

Reteta zilei: Sos teriyaki

Sos teriyaki din: usturoi, ghimbir, zahar brun, sos de sioa, praf de mustar, piper alb, suc de ananas. Ingrediente: 2 catei usturoi tocat 1 lingură ghimbir tocat ¼ cana zahar brun ½ cana sos de soia ½ lingura praf de mustar ¼ lingurița piper alb 2 cani suc de ananas   Mod de preparare: In […]

Reteta zilei: Sos iute cu aroma de ceapa

Sos iute cu aroma de ceapa din: ceapa, usturoi, whisky, ketchup, otet, sos worchestershire, zahar brun, sos iute, sare, piper. Ingrediente: ½ ceapă feliata 4 catei usturoi ¾ ceasca whisky 2 căni ketchup ⅓ ceasca oțet ¼ cana sos worcestershire ½ cana zahar brun 1 linguriță sos iute ½ lingurița sare ½ lingurița piper Mod […]

Reteta zilei: Vinegreta cu oregano

Vinegreta cu oregano din: usturoi, ceapa, mustar, oregano, patrunjel, piper, sare, otet, ulei de masline, parmezan. Ingrediente: 2 lingurite usturoi, tocat 2 lingurițe de ceapa, mărunțita 2 linguri muștar dijon 2 lingurițe oregano uscat 2 lingurițe pătrunjel uscat ½ lingurița piper negru ½ lingurița sare ¼ cana oțet 1 ¼ cană ulei de măsline 2 […]

Reteta zilei: Sos de branza cu usturoi si parmezan

Sos de branza cu usturoi si parmezan din: unt, usturoi, crema de branza, lapte, parmezan, piper, sare. Ingrediente: 4 linguri unt 3 catei usturoi, tocat 240gr crema de brânză 1 cană lapte 240gr parmezan, ras ½ lingurița piper 1 praf sare   Mod de preparare: Topiți untul într-o cratiță medie. Adăugați usturoiul și gătiți timp […]

Reteta zilei: Dressing de ghimbir

Dressing de ghimbir din: ulei, otet, miere, ghimbir, sare, piper. Ingrediente: ½ cana ulei ½ cana oțet ⅓ ceasca miere 1 lingură ghimbir proaspăt ras 1 praf de sare ⅛ lingurița piper negru   Mod de preparare: Combinați toate ingredientele într-un borcan. Agitați puternic. Serviți cu salata, dupa preferinta. Dressing de ghimbir Savurati! Incoming search […]

Reteta zilei: Friptura la gratar cu sos pesto

Friptura la gratar cu sos pesto din: carne de porc, sare, piper, coriandru, menta, usturoi, otet, chimen, miere, piper rosu, ulei de masline. Ingrediente pentru friptura: 2kg carne de porc sare si piper Ingrediente sos pesto: 1 legatura coriandru proaspăt 1 legatura mentă proaspătă 3 catei usturoi, decojit 3 linguri oțet 1 lingură chimen 1 […]

Reteta zilei: Sos de ardei copti

Sos de ardei copti din: pasta de tomate, ardei copti, usturoi, ceapa, piper, sare, busuioc, oregano. Ingrediente: 180gr pasta de tomate 4-5 ardei copti 1 catel usturoi ½ ceapă 1 linguriță piper 1 lingurita de sare 1 lingurita busuioc 1 lingurita oregano Mod de preprare: Pregatiti ingredientele. Amestecati toate ingredientele într-un blender. Folisiti sau depozitati […]

Reteta zilei: Sos pesto cu avocado si coriandru

Sos pesto cu avocado si coriandru din: avocado, coriandru, limeta, lamaie, usturoi, otet, ulei de masline, otet balsamic, salata, morcovi baby. Ingrediente: 1 avocado 1 cană coriandru sucul de la 1 limeta sucul de la 1 lamaie 1 catel usturoi, tocat 1 lingură oțet ¼ cana ulei de masline ¼ cana oțet balsamic salata sau […]

Reteta zilei: Dressing cu aroma de capsuni

Dressing cu aroma de capsuni din: capsuni, mustar dijon, otet balsamic, sare, ulei de masline. Ingrediente: 8 căpșuni, feliate 1 lingură muștar Dijon 2 linguri oțet balsamic 1 vârf sare 4 lingurițe ulei de măsline     Mod de preparare: Pregatiti ingredientele. Într-un mic blender, amestecați căpșunile, muștarul Dijon, oțetul balsamic și sare, adaugati uleiul […]

Reteta zilei: Sos de rosii cu ardei si usturoi

Sos de rosii cu ardei si usturoi din: rosii, usturoi, ardei, ceapa, morcovi, telina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii cherry 3 catei usturoi 2 ardei 1 ceapă 2 morcovi 2 tulpini de țelină sare si piper     Mod de preparare: Pregatiti o tava cu foaie de copt. Asezati rosiile, ardeii si usturoiul […]

Reteta zilei: Guacamole cu ardei iute si usturoi

Guacamole cu ardei iute si usturoi din: avocado, usturoi, ceapa, sare, piper, ardei iute, lamaie. Ingrediente: 3 avocado 2 catei usturoi ¼ ceapă sare si piper 1 ardei iute fără semințe 1 lămâie     Mod de preparare: Pasati avocado. Adăugați ceapa, usturoiul și chili-ul tocat în bucăți mici. Adăugați lămâie, sare și piper, după […]

Reteta zilei: Sos de rosii picant cu coriandru

Sos de rosii picant cu coriandru din: rosii, ceapa, coriandru, ardei iute, sare, lamaie. Ingrediente: 1kg rosii ½ ceapă ½ legatura coriandru 1 radei iute 1 lamaie sare, dupa gust   Mod de preparare: Se încălzește tigaia și se adaugă puțin ulei. Adăugați roșiile și gatiti cateva minute. Scoateți roșiile din tigaie și utilizați o […]

Reteta zilei: Pesto cu suc de lamaie

Pesto cu suc de lamaie din: ulei de masline, nuci, suc de lamaie, busuioc, parmezan, piper, sare. Ingrediente: 1/2 ceasca ulei de măsline 1/2 cană de nuci de pin sucul de 1/2 lămâie busuioc proaspăt 1/2 ceașcă de parmezan mărunțit piper si sare, dupa gust   Mod de preparare: Spalati busuiocul bine si eliminati cotoarele. […]

Reteta zilei: Sos picant de rosii cu usturoi

Sos picant de rosii cu usturoi din:rosii, ardei iute, lamaie, coriandru, chimen, boia, usturoi, sare. Ingrediente: 1 cană de roșii cubulete 1 ardei jalapeno sucul de la 1/2 de lamaie 1 legatura coriandru 1 lingură de chimen măcinat 1 lingură de boia 1 cățel de usturoi sare Mod de preparare: Tocati legumele. Adaugati usturoiul, chimenul, […]

Reteta zilei: Sos Tzatziki cu menta

Sos Tzatziki cu menta din: castravete, iaurt, smantana, praf de usturoi, oregano, menta, marar, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1 castravete 1 ceasca de iaurt 1 smantana 2 linguri de praf de usturoi 1 lingurita oregano 1 lingurita de menta 1 praf marar 2 linguri ulei de măsline sare Mod de preparare: Amestecati iaurtul cu […]

Reteta zilei: Sos de ardei copt cu migdale

Sos de ardei copt cu migdale din: migdale, ulei, parmezan, usturoi, fulgi de chili, rozmarin, busuioc, ardei. Ingrediente:  1 cana migdale 1 ceasca ulei de măsline ½ cana parmezan 1 lingurita usturoi ½ linguriță fulgi de chili ⅛ ceasca frunze de rozmarin 5 frunze de busuioc 5 ardei Mod de preparare: Tăiați ardeii pe jumătate […]

Reteta zilei: Sos pesto cu rucola si coriandru

Sos pesto cu rucola si coriandru din: rucola, coriandru, nuci, sare de mare, piper, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie. Ingrediente:  4 pahare rucola 2 cesti de coriandru proaspat ½ ceasca de nuci ⅛ lingurita sare de mare ¼ linguriță de piper proaspăt macinat 2 catei usturoi ½ ceasca ulei de măsline 1 lingura […]

Reteta zilei: Sos aromat de afine

Sos aromat de afine din: afine, ardei iute, zahar, coaja de lime,apa, sare, tequilla. Ingrediente:  400gr afine 2 ardei iuti, fara seminte, tocat ½ ceasca zahăr coaja de lime rasa ⅓ ceasca apă ½ linguriță sare 2 lingurițe tequilla   Mod de preparare: Adăugați toate ingredientele, cu excepția tequilla intr-o cratita. Aduceți la fiert și […]

Reteta zilei: Sos picant cu creveti

Sos picant cu creveti din: creveti, crema de branza, maioneza, ceapa verde, ketchup, sos picanr, biscuiti. Ingrediente:  200gr carne de creveți 240gr crema de branza ¼ ceasca maioneza ½ ceapa verde, tocata marunt 2 linguri de ketchup sos picant biscuiti, pentru servire   Mod de preparare: Combinați crema de branza, maioneza si ketchup. Adaugati peste […]

Reteta zilei: Ketchup

Ketchup din: pasta de tomate, otet, zahar, sare, oregano, pudra de mustar, piper cayenne, ceapa, usturoi, piper. Ingrediente:  350gr pasta de tomate ⅔ ceasca otet 1 lingură de zahăr ½ lingurita sare ½ linguriță oregano ½ linguriță pudră de muștar ½ linguriță cayenne ½ linguriță de ceapă ½ linguriță praf de usturoi ¼ linguriță de […]

Sos tartar cu vin alb

Sos tartar cu vin alb

Sos tartar cu vin alb din: faina, margarina, ulei, mustar, vin, zahar, sare, piper. Ingrediente: 2 lingură de făină 20 g margarină ulei muştar 1 pahar vin alb zahăr sare piper   Mod de preparare: Făina se amestecă cu apă călduţă, se adaugă margarina şi sarea. Se fierb 10 minute. Se ia de pe foc, se […]

Salsa de ardei si rosii

Salsa de ardei si rosii 

Salsa de ardei si rosii din: rosii, ceapa, coriandru, ardei, sare. Ingrediente: 200 g roşii 1 ceapă mică 6 fire de coriandru 3 ardei iuţi sare   Mod de preparare: Roşiile se spală şi se şterg de apă, se taie în jumătăţi, se îndepărtează cotoarele şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. […]

Sos dip de branza

Sos dip de branza

Sos dip de branza din: ardei, chili, usturoi, sare, branza, ulei, coriandru. Ingrediente: 4 ardei iuţi uscaţi roşii 2 chili uscaţi 2 căţei de usturoi sare 6 linguri de brânză Manchego proaspăt rasă 4 linguri de ulei de măsline coriandru sau pătrunjel pentru ornat   Mod de preparare: Ardeii iuţi şi chili se înmoaie circa 30 de […]

Guacamole cu rosii cherry

Guacamole cu rosii cherry

Guacamole cu rosii cherry din: rosii cherry, ulei de masline, avocado, ceapa, ardei iute, lamai, coriandru, feta, sare, piper. Ingrediente:  1 cana rosii cherry, taiate in jumatati 2 linguri de ulei de masline 4 avocado, fără sâmburi și tăiate în bucăți 1 ceapa, cuburi 1 ardei iute, fara semințe, cuburi sucul de la 2 lămâi verzi […]

Reteta zilei: Sos de rosii cu busuioc si oregano

Sos de rosii cu busuioc si oregano din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, dafin, busuioc, oregano, sare, piper, parmezan. Ingrediente:  ulei de măsline 1 ceapă 2 catei usturoi 1 cutie roșii decojite 2 frunze de dafin 1 lingură de busuioc 1 lingura oregano sare și piper, dupa gust 1 cană parmezan   Mod de […]

Sos frantuzesc cu ou

Sos frantuzesc cu ou

Sos frantuzesc cu ou din: maioneza, marar, patrunjel, ceapa si albusuri. Ingrediente: maioneza marar patrunjel ceapa albusuri de ou   Mod de preparare: Pregătiţi obişnuit o maioneză în care puneţi mărar, pătrunjel şi ceapă tocată foarte fin. Adăugaţi apoi şi albuşurile fierte tăiate în cuburi mici. Acest sos este potrivit pentru cartofi prajiti sau preparate […]

Sos cu hrean si smantana

Sos cu hrean si smantana

Sos cu hrean si smantana din: hrean, paine, lapte, sare, piper, zahar, smantana, otet. Ingrediente: 1 lingura de hrean ras 100 g miez de paine lapte dulce sare piper zahar 2 linguri de smantana putin otet   Mod de preparare: Combinaţi 1 lingură cu hrean ras cu 100 g miez de pâine, muiat în lapte dulce. […]

Reteta zilei: Sos pesto cu fenicul

Sos pesto cu fenicul din: fenicul, usturoi, branza, ulei de masline, migdale. Ingrediente:  1 radacina fenicul 2 catei de usturoi ½ ceasca brânză rasă ½ ceasca ulei de măsline ½ ceasca migdale     Mod de preparare: Tăiați frunzele. Spalati foarte bine. Combinați toate ingredientele in blender si omogenizati. Dati la rece pana la servire. […]

Marinada pentru vanat cu vin

Marinada pentru vanat cu vin

Marinada pentru vanat cu vin din: vin alb, otet, ulei, dafin, sare, boabe de piper. Ingrediente: 200 ml de vin alb 4 linguri de oţet 3 linguri de ulei 3-4 foi de dafin o linguriţă de sare o linguriţă de boabe de piper   Mod de preparare: Se curăţă carnea de piele, se spală foarte […]

Sos brun pentru carne de vanat

Sos brun pentru carne de vanat

Sos brun pentru carne de vanat din: unt, faina, vin negru, apa, sare, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 1 lingură cu unt 2 linguri cu făină 1 pahar cu vin negru 1 pahar cu apă sare cimbru foi de dafin frunze de pătrunjel   Mod de preparare: Spălaţi frunzele de pătrunjel şi păstraţi şi tijele, scuturaţi de apă, […]