retete

Sos Olandez Autentic

Sos Olandez Autentic din: galbenusuri de ou, unt clarificat, zeama de lamaie, sare, piper, apa rece.   Ingrediente: 3 gălbenușuri de ou 200 g unt clarificat 2 lingurițe de zeamă de lămâie Sare și piper după gust O linguriță de apă rece   Mod de preparare: Într-un vas la bain-marie, bateți gălbenușurile împreună cu apa […]

retete

Rețetă de Chutney de Mango – Cum să faci un chutney delicios acasă

Rețetă de Chutney de Mango – Cum să faci un chutney delicios acasă din: mango, ceapa rosie, ardei iute, usturoi, otet de mere, zahar brun, seminte de mustar, seminte de chimen, sare, piper.   Ingrediente: 2 mango coapte și curățate, tăiate cuburi 1 ceapă roșie, tocată fin 1 ardei iute roșu, tocat fin (opțional, pentru […]

retete

Ajvar – Reteta Traditionala

Ajvar – Reteta Traditionala din: ardei copti, vinete, usturoi, ulei de masline, otet de mere, sare, piper negru. Ajvar este un sos sau pastă condimentată, originar din regiunea Balcanilor din Europa de Sud-Est. Acesta este obținut în principal din ardei copt sau ardei gras copt și vinete. Aroma sa bogată și gustul intens l-au transformat […]

retete

Ketchup de Casă pentru Iarnă

Ketchup de Casă pentru Iarnă din: rosii, ceapa, usturoi, otet de cidru de mere, zahar brun, sare, piper negru, cuisoare, scortisoara, nucsoara. Ingrediente: 2 kg roșii coapte și zemoase 1 ceapă mare, tocată mărunt 2 căței de usturoi, mărunțiți 1/2 cană oțet de cidru de mere 1/2 cană zahăr brun 1 lingură sare 1/2 linguriță […]

retete

Rețetă de tahini delicios și sănătos

Rețetă de tahini delicios și sănătos din: seminte de susan, ulei de susan, ulei de masline, sare, usturoi, suc de lamaie. Tahini este o pastă cremoasă și bogată în gust obținută din semințe de susan măcinate. Această pastă delicioasă și sănătoasă este un ingredient esențial în bucătăria mediteraneană și orientală. Ingrediente: 1 ceașcă de semințe […]

retete

Sosul Pesto: Aromele Vibrante ale Italiei

Sosul Pesto: Aromele Vibrante ale Italiei. Sosul Pesto este o delicioasă și aromată rețetă din bucătăria italiană, cunoscută în întreaga lume pentru gustul său bogat și vibrant. Istoria Sosului Pesto Sosul Pesto își are originile în regiunea Liguria din nord-vestul Italiei, mai precis în orașul Genova. Numele “pesto” provine din cuvântul italian “pestare,” care înseamnă […]

retete

Sos Wasabi clasic

Sos Wasabi clasic din: pudra de wasabi, apa rece, zahar, sos de soia. Wasabi provine din Japonia și este obținut din rădăcinile plantei Wasabia japonica, cunoscută și sub numele de hrean japonez. Rădăcinile sunt zdrobite pentru a produce o pastă sau pulbere verde.   Ingrediente: 2 linguri de pudră de wasabi 2 linguri de apă […]

retete

Dressing sau sos pentru salate

Dressing sau sos pentru salate. Dressingul sau sosul pentru salate este o componentă esențială a bucătăriei, utilizată pentru a adăuga gust și textură salatelor și altor feluri de mâncare. Iată o privire mai detaliată asupra dressingului, inclusiv istoria, tipurile, ingrediente comune și curiozități: Istorie: Istoria sosurilor pentru salate poate fi urmărită până în antichitate. Grecii […]

retete

Guacamole Autentic Mexican

Guacamole Autentic Mexican din: avocado, ceapa rosie, usturoi, rosii, suc de lime, coriandru, jalapeno, sare, piper. Guacamole este o reteta traditionala mexicana care dateaza de sute de ani. Cuvantul “guacamole” provine din limba azteca “ahuacamolli,” care inseamna “sos de avocado.” Reteta originala era facuta doar din avocado, sare si sucul de lamaie sau lime. Mai […]

retete

Chimichurri – sos verde si condimentat

Chimichurri – sos verde si condimentat. Reteta originala pentru chimichurri este un sos verde si condimentat, originar din Argentina, care este folosit pentru a insoti carne de gratar sau alte preparate. Acest sos are o aroma intensa si este usor de preparat. Iata cum sa faci reteta originala de chimichurri:   Ingrediente: 1 cana de […]

retete

Sos simplu de Ceapă

Sos simplu de Ceapă din: ceapa, ulei de masline, zahar brun, supa de legume, sare, piper. Sosul de ceapă este o alegere delicioasă pentru a îmbogăți aromele diferitelor feluri de mâncare, cum ar fi carnea, legumele sau pastele.   Ingrediente: 3-4 cepe mari 2 linguri ulei de măsline 1 lingură zahăr brun 1/2 cană supă […]

retete

Pesto de leurdă și nuci

Pesto de Leurdă și Nuci din: frunze de leurda, nuci, parmezan, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline. Leurda conține substanțe cu potențial antibacterian și antiviral, care pot ajuta la protejarea organismului împotriva infecțiilor. Leurda conține antioxidanți precum vitamina C, care ajută la combaterea stresului oxidativ din corp și sprijină sănătatea celulară.   Ingrediente: […]

retete

Wasabi – Despre sosul wasabi

Wasabi – Despre sosul Wasabi este un condiment japonez unic și intens picant, cunoscut pentru aroma sa puternică și gustul său iute. Aici sunt câteva informații despre sosul wasabi: Originea: Wasabi provine din Japonia și este obținut din rădăcinile plantei Wasabia japonica, cunoscută și sub numele de hrean japonez. Rădăcinile sunt zdrobite pentru a produce […]

retete

Pesto de leurdă cu migdale

Pesto de leurdă cu migdale din: frunze de leurda, migdale, parmezan, usturoi, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, sare. Leurda conține substanțe cu potențial antibacterian și antiviral, care pot ajuta la protejarea organismului împotriva infecțiilor.   Ingrediente: 100 g frunze de leurdă proaspete 50 g nuci sau migdale 50 g parmezan ras 1 cățel […]

retete

Sos de anghinare cu spanac

Sos de anghinare cu spanac din: anghinare, spanac, maioneza, parmezan, usturoi, paprika. Poate fi servit cu fulgi de piper, felii de castraveti, tije de telina sau biscuti dietetici. Ingrediente: 1 cutie inimi de anghinare 300 gr spanac congelat 240 ml maioneza 240 gr parmezan ras 2 catei usturoi zdrobit Paprika   Mod de preparare: Scurgeti […]

retete

Guacamole – reteta simpla si gustoasa

Guacamole din: avocado, ceapa rosie, suc de lime, usturoi, tabasco, sare. O reteta simpla, fara smantana sau maioneza care permite gustul avocado sa fie intens. Ingrediente: 4 avocado 2 linguri ceapa rosie tocata 3 linguri suc de lime 3 catei usturoi, zdrobit 1/4 lingurita tabasco Sare, dupa gust   Mod de preparare: Taiati avocado, scoateti […]

retete

Sos de anghinare cu parmezan

Sos de anghinare cu parmezan din: inimi de naghinare, maioneza, parmezan, usturoi, paprika. Poate fi servit cu fulgi de piper, felii de castraveti, tije de telina sau biscuti dietetici. Ingrediente: 1 cutie inimi de anghinare 120 ml maioneza 120 gr parmezan 1 catel usturoi, zdrobit Paprika   Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 170C. Scurgeti […]

retete

Sos de branza cu bacon

Sos de branza cu bacon din: crema de branza, maioneza, cheddar, patrunjel, pudra de usturoi, bacon.   Ingrediente: 1 pachet crema de branza 60 gr maioneza 180 gr cheddar rasa 2 linguri ceapa verde rasa 1 lingurita patrunjel uscat 1/4 lingurita pudra de usturoi 8 felii bacon, gatit   Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la […]

retete

Sos de gouda afumata

Sos de gouda afumata din: crema de branza, maioneza, gouda afumata, ceapa verde, parmezan, piper. Ingrediente: 1 pachet crema de branza 50 ml maioneza 120 gr gouda afumata, rasa 6 fire ceapa verde, tocata 2 linguri parmezan ras 1/2 lingurita piper     Mod de preparare: Bateti impreuna crema de branza cu maioneza. Incorporati gouda, […]

retete

Sos de marar cu smantana

Sos de marar cu smantana din: smantana, ceapa, marar, sare. Potrivit pentru legume precum telina, ardei, castraveti, broccoli sau alte legume, dupa preferinta. Ingrediente: 568 ml smantana 1/4 ceapa 1 lingura marar tocat 1/2 lingurita sare   Mod de preparare: Adaugati in blender toate ingredientele si omogenizati. Transferati intr-un bol si serviti cu legume sau […]

retete

Sos de verdeata cu usturoi

Sos de verdeata cu usturoi din: usturoi, frunze de menta, frunze de patrunjel, frunze de busuioc, capere, ulei de masline, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 catel usturoi Cateva frunze menta Cateva frunze patrunjel Cateva frunze busuioc 1 lingura capere 60 ml ulei de masline Coaja si sucul de la 1/2 […]

retete

Sos cu susan si coriandru

Sos cu susan si coriandru din: migdale, seminte de susan, seminte de coriandru, seminte de chimion, sare, piper.   Ingrediente: 40 gr migdale sau alune de padure 30 gr seminte susan 30 gr seminte coriandru 30 gr seminte chimion Sare si piper, dupa gust   Mod de preparare: Prajiti migdalele sau alunele, impreuna cu susan, […]

retete

Sos cu somon afumat si crema de branza

Sos cu somon afumat si crema de branza din: crema de branza, smantana, ceapa verde, suc de lamaie, sos picant, somon afumat, avocado. Ingrediente: 1 pachet crema de branza 50 ml smantana 1 fir ceapa verde, tocata 2 lingurite suc de lamaie 1 picatura sos picant 150 gr somon afumat, maruntit 1 avocado, pasat   […]

Retete

Sos de crab

Sos de crab din: crema de branza, smantana, carne de crab, hrean, ceapa verde, boabe de mustar, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet crema de branza 60gr smantana 1 conserva carne de crab 1 lingurita hrean 2 lingurite ceapa verde 1/4 lingurita boabe mustar 1/8 lingurita sare 1/8 lingurita piper     Mod de preparare: Bateti […]

retete

Sos de avocado cu branza

Sos de avocado cu branza din: crema de branza, cheddar, avocado, ceapa, usturoi, ardei.   Ingrediente: 2 pachete crema de branza 150 gr cheddar, ras 1 avocado 1 ceapa mica 1 catel usturoi, zdrobit 1 ardei gras sau 1 ardei iute, dupa preferinta   Mod de preparare: Combinati toate ingredientele intr-un blender si omogenizati. Trasferati […]

retete

Sos de scoici

Sos de scoici din: crema de branza, maioneza, sos worcestershire, ceapa verde, scoici, sare, piper.     Ingrediente: 2 pachete crema de branza 60 gr maioneza 2-3 lingurite sos worcestershire 1 lingura dijon 8-10 fire ceapa verde, tocata 2 conserve scoici, maruntite si scurse Sare Piper   Mod de preparare: Combinati toate ingredientele intr-un blender […]

retete

Sos de iaurt cu castravete si menta

Sos de iaurt cu castravete si menta din: castravete, iaurt, menta, sare, piper. Ingrediente: 1/2 castravete 150 gr iaurt 2 linguri menta proaspata, tocata Sare si piper, dupa gust   Mod de preparare: Dati castravetele pe razatoare si stoarceti bine de lichid. Amestecati apoi cu iaurt si menta si asezonati, dupa gust.     Pofta […]

retete

Marinata pentru pui

Marinata pentru pui din: sos de soia, apa, ulei, ceapa deshidratata, seminte de susan, zahar, ghimbir, ardei rosu deshidratat, pudra de usturoi. Ingrediente: 120 ml sos de soia 60 l apa 50 ml ulei 2 linguri ceapa deshidratata 2 linguri seminte de susan 1 lingura zahar 1 lingurita ghimbir 1/8 lingurita ardei rosu deshidratat 3/4 […]

retete

Dressing pentru salata de pui

Dressing pentru salata de pui din: ulei de susan, susan, zahar, maioneza, suc de lamaie, ulei, sos de soia. Ingrediente: 2 lingurite ulei de susan 2 linguri susan, prajit 2 inguri zahar 2 linguri maioneza 2 linguri suc de lamaie 2 linguri ulei 2 linguri sos de soia   Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele […]

sosuri

Sos salsa pentru pizza

Sos salsa pentru pizza din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii uscate, sos de rosii, oregano, busuioc, dafin, zahar, sare si piper. Sos picant cu ardei Sos iute de ardei Sos de macris cu lamaie   Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare tocată fin 2-4 căţei de usturoi zdrobiţi 4 căni roşii […]

Reteta zilei: Maioneza cu ulei de avocado

Maioneza cu ulei de avocado din: ou, suc de lamaie, mustar, sare, ulei de avocado. Ingrediente: 1 ou 2 lingurite suc de lamaie 2 lingurițe de muștar 1/4 linguriță sare 3/4 cană ulei de avocado     Mod de preparare: Spargeti oul si adaugati galbenusul intr-un bol. Adăugați suc de lămâie, muștar și sare. Apoi […]

Reteta zilei: Sos de masline

Sos de masline din: ulei de masline, usturoi, masline, cimbru, busuioc, oregano, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 1/4 cană de ulei de măsline 1 cățel de usturoi tocat 8 măsline kalamata tocate 1/4 linguriță cimbru 1/4 linguriță de busuioc 1/4 linguriță oregano 1/4 lingurita patrunjel piper negru măcinat, după gust sare, dupa gust     Mod […]