Sos de rosii cu busuioc si oregano din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, dafin, busuioc, oregano, sare, piper, parmezan. Ingrediente: ulei de măsline 1 ceapă 2 catei usturoi 1 cutie roșii decojite 2 frunze de dafin 1 lingură de busuioc 1 lingura oregano sare și piper, dupa gust 1 cană parmezan Mod de […]
Articole din categoria:Sosuri
Sos frantuzesc cu ou
Sos frantuzesc cu ou din: maioneza, marar, patrunjel, ceapa si albusuri. Ingrediente: maioneza marar patrunjel ceapa albusuri de ou Mod de preparare: Pregătiţi obişnuit o maioneză în care puneţi mărar, pătrunjel şi ceapă tocată foarte fin. Adăugaţi apoi şi albuşurile fierte tăiate în cuburi mici. Acest sos este potrivit pentru cartofi prajiti sau preparate […]
Sos cu hrean si smantana
Sos cu hrean si smantana din: hrean, paine, lapte, sare, piper, zahar, smantana, otet. Ingrediente: 1 lingura de hrean ras 100 g miez de paine lapte dulce sare piper zahar 2 linguri de smantana putin otet Mod de preparare: Combinaţi 1 lingură cu hrean ras cu 100 g miez de pâine, muiat în lapte dulce. […]
Reteta zilei: Sos pesto cu fenicul
Sos pesto cu fenicul din: fenicul, usturoi, branza, ulei de masline, migdale. Ingrediente: 1 radacina fenicul 2 catei de usturoi ½ ceasca brânză rasă ½ ceasca ulei de măsline ½ ceasca migdale Mod de preparare: Tăiați frunzele. Spalati foarte bine. Combinați toate ingredientele in blender si omogenizati. Dati la rece pana la servire. […]
Marinada pentru vanat cu vin
Marinada pentru vanat cu vin din: vin alb, otet, ulei, dafin, sare, boabe de piper. Ingrediente: 200 ml de vin alb 4 linguri de oţet 3 linguri de ulei 3-4 foi de dafin o linguriţă de sare o linguriţă de boabe de piper Mod de preparare: Se curăţă carnea de piele, se spală foarte […]
Sos brun pentru carne de vanat
Sos brun pentru carne de vanat din: unt, faina, vin negru, apa, sare, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 1 lingură cu unt 2 linguri cu făină 1 pahar cu vin negru 1 pahar cu apă sare cimbru foi de dafin frunze de pătrunjel Mod de preparare: Spălaţi frunzele de pătrunjel şi păstraţi şi tijele, scuturaţi de apă, […]
Sos marinat pentru vanat
Sos marinat pentru vanat din: otet, ulei, apa sau supa, ceapa, piper, dafin, cimbru, usturoi, sare. Ingrediente: 1 pahar oţet 1 pahar ulei 2 pahare apă (sau supâ) 2 cepe piper măcinat foi de dafin cimbru 5-6 căţei de usturoi sare Mod de preparare: Oţetul, uleiul, apa (supa), cepele tăiate mărunt, piperul, foile de dafin, […]
Reteta zilei: Sos pesto cu tahini
Sos pesto cu tahini din: coriandru, menta, usturoi, ulei de masline, seminte de susan, suc de lime, sare, piper. Ingrediente: 1 legatura coriandru 1 legatura menta 2 catei usturoi 1 ceasca semințe de susan 1 ceasca ulei de măsline 1 lingura de suc de lime sare de mare și piper negru, dupa gust Mod de […]
Reteta zilei: Sos tahini de casa
Sos tahini de casa din: seminte de susan, ulei de masline. Ingrediente: 2 cani semințe crude de susan ½ ceasca ulei de măsline Mod de preparare: Intr-o tigaie, la foc mic, prajiti semintele timp de 10 minut, cu 2 linguri ulei.. Adăugați apoi semințele in blender cu uleiul de măsline rămas […]
Vinegreta cu mustar
Vinegreta cu mustar din: mustar, lamai, usturoi, ulei de masline si sare. Ingrediente: 14 linguri mustar 2 lămâi 12 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline sare Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul, pisaţi-l mărunt şi săraţi-l, apoi frecaţi-l cu uleiul adăugat treptat. Când aţi obţinut o pastă omogenă, adăugaţi muştarul şi diluaţi amestecul […]
Sos picant de rosii cu usturoi
Sos picant de rosii cu usturoi din: rosii, ceapa rosie, usturoi, coriandru, lime, ardei iute, chimen, oregano, sare de mare, zahar. Ingrediente: 500 g rosii din conserva 1 ceapa rosie, tăiata bucăți 4 catei de usturoi ½ legatura coriandru sucul de la 1 lime ¼ ceasca ardei iute ½ lingurita chimen ½ linguriță oregano uscat […]
Sos de chili pentru friptura
Sos chili pentru friptura din: zeamă de la carnea de vită, pastă de roşii, pastă de chili, zeama de lămâie. Ingrediente: 1/3 cană zeamă de la carnea de vită 2 linguriţe pastă de roşii 1 linguriţă pastă de chili zeama de la o lămâie Mod de preparare: Prăjiţi într-o tigaie ceea ce rămâne din amestecul în […]
Sos chili pentru fripturi
Sos chili pentru fripturi din: zeamă de la carnea de vită, pastă de roşii, pastă de chili, zeama de lămâie. Ingrediente: 1/3 cană zeamă de la carnea de vită 2 linguriţe pastă de roşii 1 linguriţă pastă de chili zeama de la o lămâie Mod de preparare: Prăjiţi într-o tigaie ceea ce rămâne din amestecul în […]
Reteta zilei: Crema de branza cu aroma de lamaie
Crema de branza cu aroma de lamaie din: branza de capra, iaurt, suc de lamaie, coaja de lamaie, sirop de artar, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 125 gr brânză de capră ¼ ceasca iaurt 2 lingurițe suc de lămâie 1 lingurita coaja de lamaie ½ linguriță de sirop de arțar 1 lingurita ulei […]
Sos pentru carne de vanat
Sos pentru carne de vanat din: unt, faina, vin negru, apa, sare, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 1 lingură cu unt 2 linguri cu făină 1 pahar cu vin negru 1 pahar cu apă sare cimbru foi de dafin frunze de pătrunjel Mod de preparare: Spălaţi frunzele de pătrunjel şi păstraţi şi tijele, scuturaţi de apă, prăjiţi […]
Sos de rosii cu oregano
Sos de rosii cu oregano din: ulei de măsline, ceapa, usturoi, piure de rosii, rosii, oregano. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 lingură piure de roşii 800 g de roşii din conservă 1 linguriţă de oregano Mod de preparare: Incinge într-o cratiţă 1 lingură ulei de măsline şi […]
Sos cu unt de arahide
Sos cu unt de arahide din: lapte, unt de arahide, sos de soia, miere, otet de orez, usturoi, ghimbir. Ingrediente: ¼ cana de lapte ¼ ceasca unt de arahide 2 linguri de sos de soia 1 ½ lingura de miere 2 linguri otet de orez 1 catel de usturoi 1 lingura de ghimbir proaspat Mod […]
Sos pesto cu nuci si parmezan
Sos pesto cu nuci si parmezan din: usturoi verde, parmezan, nuci, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 legatura usturoi verde 1/3 cana parmezan ras 1/3 cana nuci prajite 1/4 ceasca ulei de măsline 1 lingura suc de lamaie 1/2 linguriță sare 1/8 linguriță piper negru Mod de preparare: Curatati usturoiul. […]
Reteta zilei: Sos de curcan
Sos de curcan din: curcan, supa de curcan, unt, ceapa, usturoi, cimbru, faina, sare, sherry, suc de lamaie. Ingrediente: 1 tacam curcan, bucăți supa de curcan ¼ ceasca unt ½ ceapă 3 catei usturoi 1 crenguta cimbru ¼ ceasca făina 1 linguriță sare 3 lingurițe sherry suc de lămâie Mod de preparare: Curatati si […]
Chutney de ceapa cu vin rosu
Chutney de ceapa cu vin rosu din: ceapa, zahar tos, otet de vin, vin rosu si scortisoara. Ingrediente: 8 cepe mari roşii 100 g zahăr tos 100 ml oţet de vin roşu 100 ml vin roşu 1 pliculeţ cu scorţişoară Mod de preparare: Taie ceapa solzişori şi pune-o împreună cu zahărul într-un […]
Sos de branza cu sofran
Sos de branza cu sofran din: sofran, crema de branza, ceapa verde, busuioc, sare, piper, legume. Ingrediente: putin sofran, cateva grame 200 g crema de branza 1 legatura ceapa verde 10 frunze de busuioc sare si piper legume proaspete, pentru servire Mod de preparare: Puneti 1 lingura apa calda intr-un bol si presarati sofranul. […]
Sosuri gustoase
Va prezentam cateva sosuri gustoase si usor de pregatit: Reteta zilei: Guacomole picant Guacomole picant din: ceapa verde, coriandru, limeta, avocado, sare, ardei iute, nachos. Ingrediente: ½ fir ceapa verde 1 legatura coriandru ½ limeta 4 avocado sare ½ ardei iute nachos, pentru servire Mod de preparare: Tocati coriandrul, ceapa verde si ardeiul iute. […]
Reteta zilei: Guacomole picant
Guacomole picant din: ceapa verde, coriandru, limeta, avocado, sare, ardei iute, nachos. Ingrediente: ½ fir ceapa verde 1 legatura coriandru ½ limeta 4 avocado sare ½ ardei iute nachos, pentru servire Mod de preparare: Tocati coriandrul, ceapa verde si ardeiul iute. Adaugati intr-un castron, impreuna cu avocado si pasati cu o furculiță. Se adaugă […]
Sos enchilada cu oregano
Sos enchilada cu oregano din: ulei de canola, amidon de porumb, praf de chilli, chimen, supa de pui, sos de rosii, oregano, sare. Ingrediente: 3 linguri ulei de canola 1/3 ceasca amidon de porumb 1/3 ceasca praf de chili 2 lingurite de chimen 4 cesti supa de pui 1 ceasca sos de roșii 2 lingurite oregano […]
Sos grecesc (tzatziki) cu iaurt
Sos grecesc (tzatziki) cu iaurt din: iaurt, castraveti, usturoi, ulei, marar, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 400 g iaurt grecesc 4 castraveciori de vară 2 căţei de usturoi 1 lingură ulei de măsline 1 lingură zeamă de lămâie 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Decojeşte castraveciorii şi dă-i pe râzătoarea mare. Sărează […]
Sos pesto cu parmezan si nuci
Sos pesto cu parmezan si nuci din: usturoi verde, parmezan, nuci, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 legatura usturoi verde 1/3 cana parmezan ras 1/3 cana nuci prajite 1/4 ceasca ulei de măsline 1 lingura suc de lamaie 1/2 linguriță sare 1/4 linguriță piper negru Mod de preparare: Curatati usturoiul. […]
Reteta zilei: Sos pesto cu cajuu
Sos pesto cu cajuu din: salata creata, ulei, cajuu, usturoi, sare de mare, lamaie, parmezan, apa. Ingrediente: 2 cana salata creata ½ ceasca ulei ½ ceasca cajuu 1 catel usturoi zdrobit 1 lingurita sare de mare sucul de la 1 lămâie ½ ceasca parmezan proaspăt ras 1 lingură de apă Mod de preparare: Pregătiți toate […]
Guacamole cu ceapa
Guacamole cu ceapa din: avocado, rosii, ceapa, lamaie, usturoi. Ingrediente: 2 bucăţi avocado 2 roşii 1/2 ceapă 1/2 lămâie sare 2 catei usturoi pâine prăjită, pentru servit Mod de preparare: Avocado se taie pe jumătate şi apoi se desfac jumătăţile în sens invers. Se înlătură coaja, iar miezul se striveşte cu furculiţa. Se adaugă […]
Sos de usturoi aromat
Sos de usturoi aromat din: usturoi, ulei, smantana, patrunjel. Ingrediente: 5-6 căţei de usturoi 2-3 linguri de ulei de măsline 150 g de smântână 2-3 fire de pătrunjel Mod de preparare: 5-6 căţei de usturoi se curăţă şi se zdrobesc cu o linguriţă de sare. Se amestecă bine cu 2-3 linguri de ulei […]
Reteta zilei: Sos pesto cu nuci de pin
Sos pesto cu nuci de pin din: busuioc, nuci de pin, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 4 cani busuioc 2 linguri nuci de pin 4 catei usturoi ⅓ ceasca ulei de măsline Mod de preparare: Curatati si spalati busuioc, apoi maruntiti. Curatati si taiati usturoiul. Adaugati in blender busuioc, usturoi și nuci […]
Reteta zilei: Dressing de coriandru cu menta si usturoi
Dressing de coriandru cu menta si usturoi din: coriandru, menta, usturoi, seminte de susan, ulei de masline, suc de limeta, sare de mare, piper. Ingrediente: 1 legatura coriandru 1 legatura menta 2 catei usturoi 1 ceasca semințe de susan 1 ceasca ulei de măsline 1 lingura suc de limeta sare de mare și piper […]
Reteta zilei: Sos pesto cu parmezan si usturoi
Sos pesto cu parmezan si usturoi din: usturoi verde, parmezan, nuci, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 legatura usturoi verde ⅓ cana parmezan ras ⅓ cana nuci prajite ¼ ceasca ulei de măsline 1 lingura suc de lamaie ½ linguriță sare ⅛ linguriță piper negru Mod de preparare: Curatati usturoiul. […]