Supa chinezeasca iute acrisoara din: carne de porc, orez, supa de pasare, ciuperci, muguri de bambus, radacina de ghimbir, amidon, ou, otet, ceapa verde, sare, piper, boia, ulei de susan. Ingrediente: 250 g carne de porc 75 g orez 1 1/2 l supă de pasăre 4 ciuperci 2 linguri muguri de bambus din conservă 3-4 […]
Articole din categoria:Porc
Sa ne bucuram de retetele cu carne de porc sau, dupa gust, purcelusi de lapte
Retetele cu preparate de porc sunt foarte apreciate in bucataria traditionala romaneasca, fie ca vorbim de rasele romanesti sau porcii vientamenzi, marele alb sau mangalita. Exista numeroase retete in acest sens, retete care va asteapta sa le incercati sis a va exprimati parerea. Ca este sau nu sanatoasa, carnea de porc este solicitata si consumata atat in restaurant, cat si acasa de catre toata lumea, iar in preajma Sarbatorilor de iarna este preferata de romanii de pretutindeni.
Frigărui din coaste de porc
Frigărui din coaste de porc din:coaste de porc cu slanina, sos de soia, vin rosu, catei de usturoi, piper macinat, cimbru, seminte de fenicul, cartofi. Ingrediente: 1 kg coaste de porc cu slănină, 50 ml sos de soia 150 ml vin roșu, 5 căței de usturoi, piper măcinat cimbru, semințe de fenicul 1 kg cartofi […]
Vinete cu piept de porc
Vinete cu piept de porc din: piept de porc, vinete, ulei de masline, seminte de chimen macinate, sare, piper, oregano, vin si masline. Ingrediente: 200 g piept de porc 2 vinete 8 linguri ulei de măsline 1 lingură semințe de chimen măcinate sare piper oregano 100 ml vin 100 g măsline Mod de […]
Parjoale moldovenesti – gustoase si aromate
Parjoale moldovenesti – gustoase si aromate din: carne tocata de vita, carne tocata deporc, ceapa, usturoi, cartofi, paine alba, lapte, oua, sare, piper, marar, patrunjel, pesmet, malai, faina. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 500 g carne tocată de porc 2 cepe de mărime medie 4-5 căței de usturoi 2 cartofi 3-4 felii de […]
Sarmale traditionale cu carne de porc, slanina si sunca afumata
Sarmale traditionale cu carne de porc, slanina si sunca afumata din: orez, carne de porc, slanina, morcov, ceapa, sunca afumata, zeama de varza, rosii, boia, varza murata, frunze de dafin, cimbru, ulei, sare, piper, malai, smantana, ardei iute. Ingrediente: 250 g orez 500 g carne de porc 150 g slănină 1 morcov 2 cepe 200 […]
Cotlet de porc cu telina la cuptor
Cotlet de porc cu telina la cuptor din: cotlet de porc fara os, telina, condimente, mustar, zeama de lamaie, ulei, unt, smantana, usturoi, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet fără os 700 g țelină condimente pentru carnea de porc 3 linguri muștar zeama de la 2 lămâi 4-5 linguri ulei 1 lingură unt […]
Varză cu bere și ciolan de porc
Varză cu bere și ciolan de porc din: varza, ceapa, ulei, bere, boabe de piper, foi de dafin, ciolan, mustar picant, bere. Ingrediente: 1 varză 2 cepe 2 linguri ulei 200 ml bere boabe de piper 2 foi de dafin 1 ciolan 200 g muştar picant 300 ml bere Mod de preparare: Ciolanul […]
Rulada de carne de porc cu mirodenii
Rulada de carne de porc cu mirodenii din: carne de porc, apa, sare, piper, usturoi, boia de ardei dulce, foaie de dafin. Ingrediente: carne de porc (burta porcului, dar sa fie macra) doua cani de apa sare piper macinat usturoi boia de ardei dulce foaie de dafin Mod de preparare Se face un […]
Cum se prepara Gulaș de fasole (video)
Cum se prepara Gulaș de fasole din: boia, ciolan afumat, ciolan proaspat, piper, pasta de gulas, slanina afumata, ceapa, morcovi, patrunjel, fasole, vin rosu, vin alb, suc de rosii. Ingrediente: Boia ciolan afumat ciolan proaspăt piper pasta de gulaș 30 dkg slănină afumată 2 kg ceapă 2 kg morcovi 2 kg pătrunjel 5 kg fasole […]
Piftie de porc – racituri gustoase
Piftie de porc din: picioare, cap de porc, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac telina, foid e dafin, boabe de ienibahar, usturoi, sare. Cea mai gustoasa piftie este aceea pregatita din picioare de porc si urechi. Ingrediente: 1 kg picioare sau cap de porc 1 ceapa 2 morcovi 1 patrunjel 1 pastirnac 1 telina 2 foi de […]
Parjoale din ficat de porc
Parjoale din ficat de porc din: ficat de porc, ou, cartof, faina, verdeata, sare, piper. Ingredinte: 1/2 kg. ficat de porc 1 ou un cartof crud faina verdeata piper sare Mod de preparare Se dau ficatul si cartoful crud prin masina de tocat, obtinindu-se o pasta omogena. Se adauga celelalte ingrediente. Din compozitia […]
Piftie – usor de preparat si foarte gustoasa
Piftie – usor de preparat si foarte gustoasa din: picioare de pasare, cap si sorici de porc, picioare de vaca, cap de vitel, sare, usturoi, ceapa. Ingredinte: picioare de pasare, curcan, gasca, cocos din cap si sorici de porc din picioare de vaca si din cap de vitel sare usturoi 1-2 cepe Mod […]
Limba cu maioneza
Limba cu maioneza din: limba de porc, castraveti murati, oua, ulei, mustar uite, sare si piper. Ingredinte: 2 buc. limba de porc 6-8 buc. castraveciori murati 2 oua 200 ml ulei 2 linguri de mustar iute pentru maioneza sare piper Mod de preparare Limba de porc se spala foarte bine, se fierbe […]
Budinca de carne cu sos de smantana
Budinca de carne cu sos de smantanadin: carne de vitel sau purcel, franzela, lapte, unt, oua sare, piper, salata si sos de smantana. Ingredinte: 1 kg carne de vitel sau de purcel 1 felie de franzela 1 ceasca lapte 75 g unt 4 oua sare piper salata sos de smintina Mod de preparare Se […]
Aperitiv delicios cu muschi de porc
Aperitiv delicios cu muschi de porc din: chifle, muschi de porc, varza, ceapa, maioneza, ketchup, ulei, usturoi si unt. Ingredinte: 6 chifle 600 gr. muschi de porc 1 buc. varza mica 2 buc. ceapa 3 linguri maioneza 3 linguri ketch-up ulei usturoi unt Mod de preparare Carnea se taie in cuburi mai groase. Ceapa […]
Reteta zilei: Retete cu porc
Reteta zilei: Porc caramelizat Porc caramelizat din: porc, zahar brun, piper cayenne, ghimbir, piper, sare, ceapa, ulei, ceapa verde. Poate te intereseaza si Coaste de porc cu sos barbeque Ingrediente: 1,5 kg carne de porc 1/2 cană de zahăr brun 1 lingurita piper cayenne 1 lingurita praf de ghimbir 1/2 lingurita piper negru 1 linguriță […]
Reteta zilei: Salata cu porc si legume
Salata cu porc si legume din: carne de porc, ardei gras, rosie, ceapa, cartofi, oua, maioneza, sare, piper. Ingrediente: 500gr carne de porc 1 ardei gras, taiat cuburi 1 roșie tăiată cuburi 1/2 ceapa tocata 3 cartofi 2 oua maioneză sare piper Mod de preparare: Adaugati carnea de porc într-o oală, acoperiți cu apă […]
Reteta zilei: Rulouri de porc
Rulouri de porc din: cotlete de porc, oua, pesmet, faina, branza, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 cotlete de porc 2 oua 1/2 cană pesmet 1/2 cană de făină 1/2 cană de brânză rasă 4 linguri unt 2 linguri ulei sare si piper, după gust Mod de preparare: Bateti cotletele cu ciocanul de carne […]
Reteta zilei: Meniu de Craciun
Reteta zilei: Porchetta Porchetta din: pulpa de porc, sare, condimente, boia de ardei, fulgi de ardei rosu, piper, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc sare 1 ½ lingurita condimente italiene 1 lingurita boia de ardei ½ lingurita fulgi de ardei rosu ½ lingurita piper negru 3 catei de usturoi , […]
Reteta zilei: Rulada de porc
Rulada de porc din: carne de porc, ceapa, oua, ulei de cocos, pasta de rosii, boia, oregano, mustar, piper, sare, ulei de masline. Ingrediente: 2 kg de carne de porc tocata 2 cepe tocate 3 oua fierte 1 ou 1 linguriță ulei de cocos 1 linguriță pastă de roșii 3/4 linguriță boia 3/4 linguriță oregano […]
Reteta zilei: Cotlete de porc cu mozzarella
Cotlete de porc cu mozzarella din: cotlete de porc, ceapa, mozzarella, maioneza, piper, sare. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1 ceapă 1/2 cană de brânză mozzarella rasa 8 lingurițe maioneză piper si sare, dupa gust Mod de preparare: Spălați cotletele de porc și uscați-le cu șervețele de hârtie. Condimentați ambele părți cu […]
Reteta zilei: Friptura de porc cu sos de soia
Friptura de porc cu sos de soia din: friptura de porc, sos de soia, otet balsamic, sos worchestershire, suc de lamaie, mustar dijon, piper, usturoi, ulei. Ingrediente: 2 fripturi de porc 2 1/2 linguri sos de soia 2 linguri de oțet balsamic 2 linguri sos worcestershire 1 linguriță suc de lămâie 1 linguriță de […]
Reteta zilei: Friptura cu sos de mustar
Friptura cu sos de mustar din: porc, smantana, patrunjel, mustar, unt, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 fripturi de porc 5 linguri smântână 3 linguri de patrunjel tocat 1 lingură de muștar 1 lingura unt 2 linguri de ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se condimenteaza fripturile cu sare și piper pe […]
Reteta zilei: Chiftele cu porc si vita
Chiftele cu porc si vita din: carne de vita, carne de porc, ou, pesmet, usturoi, lapte, ceapa, marar, piper, sare, faina, ulei, apa. Ingrediente: 1/2 kg carne tocata de vita 1/2 kg carne tocata de porc 1 ou 1 cană pesmet 1 cățel de usturoi 1/2 cană de lapte 1 ceapa tocata 1/4 linguriță de […]
Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos de vin
Cotlete de porc cu sos de vin din: cotlete de porc, ulei, unt, vin rosu, otet balsamic, dafin, praf de usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1 lingura ulei 2 linguri unt 1 cană de vin roșu 1 lingură de oțet balsamic 1 frunza de dafin praf de usturoi sare piper Mod de […]
Reteta zilei: Muschi de porc aromat la cuptor
Muschi de porc aromat la cuptor din: muschide porc, usturoi, cimbru, ulei de masline, sare, coaja de lamaie, piper. Ingrediente: 3 1/2 kg muschi de porc 4 catei de usturoi tocat 4 lingurițe de cimbru tocat 4 lingurițe de ulei de măsline 1 1/2 linguriță sare 1 linguriță coajă de lămâie tocată 1/4 linguriță piper […]
Reteta zilei: Snitele de porc cu ou
Snitele de porc cu ou din: carne de porc, faina, ou, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 bucati carne de porc 1/4 cană de făină 1 ou sare si piper, dupa gust 2 linguri ulei Mod de preparare: Într-un vas puțin adânc, combinați făina, sarea și piperul. Într-un castron separat, bateți ușor oul cu […]
Reteta zilei: Cotlete prajite
Cotlete prajite din: cotlete de porc, ceapa, suc de lamaie, ulei de masline, piper, pudra de usturoi, sare. Ingrediente: 6 cotlete de porc 2 cepe 4 linguri suc de lamaie 4 linguri de ulei de măsline 1/4 linguriță piper 1 linguriță pudră de usturoi sare, dupa gust Mod de preparare: Condimentați cotletele cu sare, […]
Reteta zilei: Cotlete de porc cu salvie si cimbru
Cotlete de porc cu salvie si cimbru din: cotlete de porc, unt, apa, salvei, ceapa, usturoi, ulei de masline, dafin, cimbru, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc 2 linguri unt 1 1/2 cani apă 1 lingurita salvie uscata 1/2 ceapa tocata marunt 2 linguri de ulei de măsline 3 căței de usturoi 2 […]
Reteta zilei: Ficat de porc cu ceapa la tigaie
Ficat de porc cu ceapa la tigaie din: ficat de porc, lapte, ceapa, faina, sare, ulei, piper, piure de cartofi. Ingrediente: 1 kg de ficat de porc 1 cană de lapte 1 ceapa (decojita) 1/2 cană de făină sare, dupa gust 3 linguri ulei piper, după gust piure de cartofi, pentru servire Mod […]
Reteta zilei: Porc cu sos de ciuperci
Porc cu sos de ciuperci din: cotlete de porc, ciuperci, ceapa, usturoi, supa, apa, faina, praf de chili, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 7-8 cotlete de porc 1/3 cană de ciuperci proaspete 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi 3/4 cană supa sau apă 2 linguri de făină 1/8 linguriță praf de chili 1/4 linguriță […]
Reteta zilei: Friptura cu sos de smantana si mustar
Friptura cu sos de smantana si mustar din: fritura de porc, smantana, patrunjel, mustar, unt, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 fripturi de porc 5 linguri smântână 3 linguri de patrunjel tocat 1 lingură de muștar 1 lingura unt 2 linguri de ulei de măsline sare si piper wedges, pentru servire Mod de preparare: […]