Muschi cu sos de vin

Muschi cu sos de vin

Muschi cu sos de vin din: muschi, ceapa, unt, vin, piper, sare. Ingrediente: 600 g muschi 1 ceapă unt 50 g vin 250 ml piper boabe 5-6 bucăţi foi de dafin 2-3 bucăţi sare după gust.   Mod de preparare: Muşchiul bine curăţat de pieliţe se sărează şi se prăjeşte într-o tigaie cu unt (tăiat […]

Cotlete de porc cu cartofi copti

Cotlete de porc cu cartofi copti

Cotlete de porc cu cartofi copti din: cotlete, cimbru, unt, vin, sare, piper, cartofi. Ingrediente: 4 cotlete împănate 1-2 linguri cimbru uscat 2 linguri unt 300 ml vin alb sare piper cartofi copţi   Mod de preparare: Se rumenesc cotletele în unt pe toate părţile, începând cu partea cu grăsime. Se presară apoi cimbru, sare […]

Cotlete de iepure la tigaie cu garnitura cu budinca de conopida cu branza si soteu de mazare

Cotlete cu usturoi si vin 

Cotlete cu usturoi si vin din: cotlet, usturoi, vin, dafin, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăţi cotlet 4 căţei de usturoi 2 linguri untură 1 cană vin alb sec 1 lingură amestec de rozmarin, oregano şi fulgi de ardei iute 1 foaie de dafin sare şi piper   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 190°C. Se […]

Cotlete de porc cu vin

Cotlete de porc cu vin 

Cotlete de porc cu vin din: cotlete, cimbru, unt, vin, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete împănate 1-2 linguri cimbru uscat 2 linguri unt 300 ml vin alb sare piper cartofi copţi   Mod de preparare: Se rumenesc cotletele în unt pe toate părţile, începând cu partea cu grăsime. Se presară apoi cimbru, sare şi piper şi […]

Muschiulet cu ciuperci

Muschiulet cu ciuperci

Muschiulet cu ciuperci din: muschiulet de porc, ciuperci, masline, unt, ulei, vin. Ingrediente: 500 g muşchiuleţ de porc 300 g ciuperci proaspete 100 g măsline feliate 2 linguri unt 2 linguri ulei 150 ml vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Carnea se porţionează şi se rumeneşte în amestec de unt topit şi ulei. […]

Ciolan de vita inabusit

Pulpa de porc in bere

Pulpa de porc in bere din: pulpa de porc, ceapa, piper, boia, bere, ulei, sare. Ingrediente: 650 g pulpă de porc împănată 2 cepe mari o linguriţă piper măcinat o linguriţă boia 500 ml bere blondă 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se taie carnea felii şi se presară cu sare, piper şi […]

Mamaliga cu carne de porc si legume

Mamaliga cu carne de porc

Mamaliga cu carne de porc din: piept de porc, vin, malai, unt, rosii, castraveti, ulei, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 4 felii de piept de porc fără os 100 ml vin alb 170 g mălai 50 g unt 4 roşii cherry 2 castraveţi 1 lingură de ulei 1 verdeaţă pentru decor 1/2 linguriţă de fulgi de chili […]

Porc cu boabe de mustar

Porc cu boabe de mustar din: pulpa de porc, ceapa, mustar, zahar, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g pulpă de porc 2 cepe roşii 2 linguri de muştar cu boabe întregi 1 linguriţă de zahăr 1 căţel de usturoi ulei sare piper pătrunjel roşii şi castraveţi (garnitură)   Mod de preparare: Spală carnea, porţioneaz-o […]

Muschiulet de porc cu mustar iute

Muschiulet de porc cu mustar iute

Muschiulet de porc cu mustar iute din: muschi d eporc, mere, ceapa, ulei, mustar, sare, piper. Ingrediente: un muşchi subţire de porc 3 mere 2 cepe 3 linguri ulei 2 linguri muştar iute sare piper   Mod de preparare: Ceapa şi merele se taie felii, se umezesc cu o lingură de ulei, se presară cu […]

Coaste glazurate

Coaste glazurate din: coasta de porc, boia, cimbru, sare, piper, miere, bere, ulei. Ingrediente: 1 kg coastă de porc 2 linguri de boia 1 lingură de cimbru 1 lingură de sare mare 1 linguriţă de piper negru măcinat 100 g miere 200 ml bere ulei   Mod de preparare: Amestecă boiaua, cimbrul, sarea şi piperul. […]

Cotlete de porc cu cimbru

Cotlete de porc cu cimbru

Cotlete de porc cu cimbru din: cotlete de porc, cimbru, unt, vin, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete împănate 1-2 linguri cimbru uscat 2 linguri unt 300 ml vin alb sare piper cartofi copţi   Mod de preparare: Se rumenesc cotletele în unt pe toate părţile, începând cu partea cu grăsime. Se presară apoi cimbru, sare […]

Reteta zilei: Muschi de porc marinat

Muschi de porc marinat din: muschi de porc, usturoi, sare, ceapa verde, alge uscate, telina, creson, sos de soia, sake, mirin, limeta. Ingrediente:  600gr muschi porc 1 catel usturoi, zdrobit 1 praf sare 4 fire ceapa verde, tocata doar partea alba 10gr alge uscate, inmuiate in apa 1 tulpina telina, tocata putin creson Ingrediente sos: […]

Hamburger de porc cu varza

Hamburger de porc cu varza din: friptura de porc, varza, morcovi, maioneza, iaurt, usturoi, mustar, conopida, ardei, sare, piper. Ingrediente: 250 g friptură de porc la tavă 1/4 varză mică albă 1/4 varză mică roşie 2 morcovi 3 linguri de maioneză 1 lingură de iaurt 1 linguriţă de muştar 2 căţei de usturoi 1 conopidă mică […]

Colac cu muschi de porc

Muschi cu piper

Muschi cu piper din: muschi de porc, piper, usturoi, ulei, boia, sare. Ingrediente: 600 g muşchi de porc 60 g piper mozaic 2 căţei de usturoi 1 lingură de ulei 1 linguriţă rasă de boia sare   Mod de preparare: Unge carnea cu ulei şi usturoi pisat. Dă-o cu sare şi boia. Rumeneşte-o în tigaie […]

Pulpa de caprioara marinata cu garnitura de varza rosie, cu slanina, ceapa si mere si tocanita de bureti cu ceapa

Pulpa de porc la cuptor cu mirodenii

Pulpa de porc la cuptor cu mirodenii din: pulpa de porc, unt, miere, cimbru, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de porc împănată 100 g unt 2 linguri miere 2-3 crenguţe de cimbru 500 g ceapă 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Ceapa se taie peştişori, se amestecă cu ulei, […]

Rulada cu carne in cocă dospită

Rulada frageda

Rulada frageda din: pulpa de porc, gutui, rozmarin, miere, vin, boia, sare, piper. Ingrediente: o bucată pulpă de porc de 2 kg 2 gutui 2 crenguţe rozmarin 4 linguri miere 100 ml apă 100 mi vin alb boia sare piper 2 linguri zahăr 50 g unt zeama de la 1/2 lămâie   Mod de preparare: […]

Ciolan de porc cu varza calita

Ciolan de porc cu varza calita din: varza, untura, ciolan, vin, piper, ienubahar. Ingrediente: o varză medie, acră o lingura untură de pasăre un ciolan de porc 750 ml vin spumos boabe de piper boabe de ienibahar   Mod de preparare: Se taie varza fidelută şi apoi se pune într-o strecurătoare. Se toarnă apă clocotită […]

Reteta zilei: Escalop de porc cu mere caramelizate

Escalop de porc cu mere caramelizate din: cartofi, mar, usturoi, ou, unt, ulei de masline, prosciutto, escalop de porc, salvie, sare, piper. Ingrediente:  2 cartofi, rasi 1 mar, ras 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 ou, batut unt 1 lingura ulei de masline 4 felii prosciutto 4 bucati escalop de porc 4 frunze salvie 1 […]

Muschi de porc cu avocado

Muschi de porc iute

Muschi de porc iute din: muschi d eporc, mere, ceapa, ulei, mustar, sare, piper. Ingrediente: un muşchi de porc 3 mere 2 cepe 3 linguri ulei 2 linguri muştar iute sare piper   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi care se presară cu sare şi piper şi se ung cu muştar. Ceapa şi merele […]

Burger de porc cu conopida

Burger de porc cu conopida

Burger de porc cu conopida din: carne de porc, varza, morcovi, maioneza, iaurt, usturoi, mustar, conopida, ardei, sare, piper. Ingrediente: 250 g carne de porc gatita 1/4 varză mică albă 1/4 varză mică roşie 2 morcovi 3 linguri de maioneză 1 lingură de iaurt 1 linguriţă de muştar 2 căţei de usturoi 1 conopidă mică 1 […]

Chiftele aromate de porc

Chiftele aromate de porc din: carne de porc, paine, lapte, ceapa, oua, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de porc de tocat 2 felii păine inmuiate în lapte o ceapă 2 ouă o legătură patrunjel sare piper   Mod de preparare: Carnea se trece prin maşina de tocat si, la final, se trece şi ceapa. […]

Mancare de legume şi prune

Mancare de porc cu legume

Mancare de porc cu legume din: ceafa de porc, ardei, ceapa, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 4 bucăţi ceafa de porc 4 ardei graşi divers coloraţi 2 cepe rosii 3-4 fire ceapă verde 2 linguri ulei sare piper verdeaţă, după gust   Mod de preparare: Carnea se taie fâşii subţiri pe lung. Ardeii şi ceapa […]

Cotlete fripte in ulei

Cotlete pane aromate

Cotlete pane aromate din: cotlete de porc, oua, faina, cascaval, ulei, sare. Ingrediente: 4 felii cotlete de porc fără os 2 ouă 5 linguri făină 50 g caşcaval ulei pentru prăjit sare     Mod de preparare: Carnea se taie în două dacă felia este prea mare şi se bate cu ciocanul special. Ouăle se bat […]

Coaste cu sos picant

Coaste cu sos picant

Coaste cu sos picant din: coaste de porc, zahar, miere, bere, usturoi, sos picant, mustar. Ingrediente: 2 bucăţi lungi de coaste de porc 100 g zahăr brun 2 linguri boia iute 250 ml bere 3 căţei usturoi o lingură miere 3 linguri sos picant o lingură muştar   Mod de preparare: Se amestecă zahărul cu […]

Friptura impanata

Friptura impanata din: muschi de porc, sorici, ceapa piper, cimbru, miere, ulei, sare. Ingrediente: o bucată muşchi file o bucată şorici cu un pic de slănină 4-5 cepe o lingură boabe de piper o lingură cimbru o lingură miere 4-5 linguri ulei sare   Mod de preparare: Ceapa se taie mare, se amestecă cu ulei […]

Carne de porc dulce-acrisoara

Carne de porc dulce-acrisoara

Carnea de porc dulce-acrişoară cunoaşte două variante distincte. Ambele sunt caracteristice bucătăriei chinezeşti, una este însă originară din China, cealaltă provine din restaurantele chinezeşti din Occident. Sosul însă e diferit, în amândouă variantele se foloseşte zahăr pentru dulceaţă şi oţet, însă reţetele occidentale apelează deseori la roşii, fie sub formă de pastă, fie ketchup, şi […]

Tocanita de porc cu mere

Tocanita de porc cu mere din: tarhon, smantana, ulei, spata de porc, ceapa, mere, cidru, faina, sare. Ingrediente: 1 legătură tarhon, tocat 3 linguri smântână 1 lingură ulei 2 kg spată de porc, tăiată bucăţi 1 ceapă, tocată 2 linguri făină cu un praf de sare 2 mere acre, tăiate bucăţi 500 ml cidru   […]

Pulpa de porc umpluta cu legume

Pulpa de porc umpluta cu ciuperci

Pulpa de porc umpluta cu ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, marar, patrunjel, oua, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: o bucata pulpa de porc de circa 1,5 kg 450 g carne tocata amestec pentru cârnati 150 g ciuperci o legatura mârar o legătură pătrunjel 2 oua 2 cepe 3 linguri ulei 100 g unt sare piper […]

Garf la cuptor cu garnitură de ţelină sotată şi coşuleţe din aluat umplute cu castraveţi in sos de friptură

Cap de porc condimentat

Cap de porc condimentat din: cap de porc, sare, piper, dafin, ceapa. Ingrediente: un cap de porc 200 g sare o lingură boabe de piper negru 5 foi dafin 3 cepe   Mod de preparare: Se taie capul de porc, înlăturând pe cât posibil oasele. Sarea se pune într-un vas suficient de mare care să […]

Cotlet de porc cu sos de smantana

Cotlet de porc cu sos de smantana

Cotlet de porc cu sos de smantana din: cotlet de porc, ulei, ceapa, smantana, vin, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 felii cotlet de porc, fără os 5 linguri ulei 1 ceapă 200 g smântână, pentru gătit 200 ml vin alb 50 ml apă zeama de la 1 lămâie sare piper 1 praf de boia 1 […]

Muschiulet de porc la cuptor cu legume

Muschiulet de porc la cuptor cu legume

Muschiulet de porc la cuptor cu legume din: muschiulet de porc, file de porc, ciuperci, usturoi, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: un muşchiuleţ subţire de porc 2 felii piept de porc proaspăt 200 g ciuperci mici 4 căţei usturoi 5 linguri ulei sare piper 3-4 fire pătrunjel   Mod de preparare: Muşchiul se taie în […]

Friptura de porc rece

Friptura de porc cu salvie

Friptura de porc cu salvie din: escalop de porc, mustar, suc de mere, mere, otet, mustar, salvie, smantana. Ingrediente: 4 escalopuri de porc, de 115 g fiecare 2 linguriţe de muştar 120 ml suc limpede de mere câteva frunze proaspete de salvie, uşor zdrobite 250 g mere, decojite, fără cotor şi tocate bine 2 linguri […]