Spaghete cu Sos Bolognese Autentic

Printeaza

Spaghete cu Sos Bolognese Autentic din: spaghete, vita, porc, ceapa, morcovi, telina, vin, rosii, pasta de tomate, lapte, nucsoara, sare, piper, ulei, parmezan.

Spaghetele cu sos Bolognese reprezintă nu doar un fel de mâncare, ci o poveste culinară scrisă în inima Italiei.

Această rețetă, rădăcinată în tradiția bogată a regiunii Emilia-Romagna, oferă o combinație perfectă între textura pastelor al dente și bogăția aromelor sosului lent gătit.

Descoperă secretul preparării unui sos Bolognese autentic și transformă o masă obișnuită într-o experiență gastronomică memorabilă.

Reteta Spaghete cu Sos Bolognese Autentic

Ingrediente:

  • 400g spaghete
  • 300g carne tocată de vită
  • 150g carne tocată de porc
  • 1 ceapă mare, tocată fin
  • 2 morcovi, tocați fin
  • 2 țeline, tocate fin
  • 2 căni de vin roșu
  • 800g roșii în bulion
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 1 ceașcă de lapte
  • 1 linguriță de nucșoară
  • Sare și piper, după gust
  • Ulei de măsline
  • Parmezan ras, pentru servire

 

Mod de Preparare:

Într-o oală mare, încălziți uleiul de măsline și adăugați ceapa, morcovii și țelina. Sotați la foc mediu până când legumele devin translucide.

Adăugați carnea tocată și gătiți până se rumenește uniform.

Turnați vinul roșu peste amestecul de carne și legume, lăsați să fiarbă, apoi reduceți focul și lăsați să se reducă la jumătate.

Adăugați roșiile și pasta de tomate, amestecând bine. Condimentați cu sare, piper și nucșoară.

Lăsați sosul să fiarbă la foc mic, acoperit, timp de 3-4 ore, amestecând ocazional. Dacă sosul devine prea gros, adăugați puțină apă.

În ultima jumătate de oră de gătire, adăugați laptele și ajustați condimentele, dacă este necesar.

Între timp, fierbeți spaghetele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când sunt al dente.

Scurgeți-le și păstrați puțină apă de la paste.

Amestecați spaghetele cu sosul Bolognese, adăugând puțină apă de la paste dacă este necesar, pentru a asigura o consistență perfectă.

Serviți fierbinte, presărat cu parmezan ras.

Valori Nutriționale (per porție)

  • Calorii: 650 kcal
  • Proteine: 35g
  • Grăsimi: 25g
  • Carbohidrați: 75g
  • Fibre: 6g

 

Un vin roșu sec, cum ar fi un Chianti, va adăuga profunzime și aromă sosului.

Cheia unui sos Bolognese autentic este gătitul lent și atent, care permite aromelor să se dezvolte și să se îmbine.

Serviți acest fel de mâncare cu un pahar de vin roșu robust, care va complementa bogăția sosului.

Spaghetele cu sos Bolognese autentic aduc în fiecare bucătărie esența bucătăriei italiene tradiționale.

Dedicația pentru pregătirea sosului reflectă pasiunea pentru mâncare bine făcută și adună la masă familii și prieteni, celebrând împreună plăcerea unei mese delicioase.

Savurează fiecare îmbucătură din această capodoperă culinară și lasă tradiția și gustul să te transporte în inima Italiei, unde fiecare masă este o sărbătoare a vieții și a bucuriei de a mânca.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.