Colaci

Aperitive pentru masa de Paşti (2016)

Masa de Pasti trebuie sa inceapa cu aperitivele. Ca aperitive, se servesc in primul rand ouale rosii, cu ceapa verde, ridichi sau oua umplute . Va propunem o serie de aperitive pentru masa de Paşti: Reteta zilei: Aperitive cu spanac si branza Aperitive cu spanac si branza din: ulei de masline, spanac, ceapa verde, usturoi, […]

Retete culinare pentru Masa de Pasti (2016)

Retete culinare pentru Masa de Pasti: Cum se prepara Baitul pentru pastrama de oaie (VIDEO) Bait pentru pastrama de oaie: Cum se prepara Baitul pentru pastrama de oaie: Pofta buna! Barcute cu carne de oaie Barcute cu carne de oaie din: faina, drojdie, sare, apa, carne de oaie tocata, ulei, ceapa, patrunjel, rosie, sare, piper, […]

Retete culinare pentru Masa de Pasti (2015)

Retete culinare pentru Masa de Pasti: Miel umplut cu orez si stafide Miel umplut cu orez si stafide din: piept de miel, ficat de curcan, ceapa, sare, piper, patrunjel, orez, stafide, morcov, oua, ulei si unt. Ingrediente: 800 g piept de miel 250 g… Read more » Pulpa de miel umpluta cu ficat si ceapa Pulpa de […]

Aperitive pentru masa de Paşti

  Retete pentru masa de Paşte: Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci din: ciuperci negre uscate, salota, margarina, ficat de pasare, branza de vaci, oua, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 20 g ciuperci negre uscate 1 salota 15 margarina 20 g ficat de pasare […]

Reteta zilei: Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor din: pulpa de miel, pudra de coriandru, pudra de chimen, scortisoara, anason, cardamon, sare de mare, piper alb si ulei de masline.   Ingrediente: 1.5kg pulpa de miel cu os 1/2 lingurita de pudra de coriandru 1/2 lingurita pudra de chimen 1/2 lingurita de scortisoara 2 bucati anason stelat, maruntit […]

Reteta zilei: Friptura de miel aromata

Friptura de miel aromata din: pulpe de miel, scortisoara, curcuma, ghimbir, piper cayenne, coriandru, cardamom si ulei de masline. Ingrediente 1.5 kg pulpa de miel dezosata 1 lingurița scorțișoara 2 lingurite curcuma ½ lingurita ghimbir ½ lingurita piper cayenne 2 lingurite de coriandru 1 lingura cardamon 1 lingura ulei de masline salata de cușcuș și […]

Friptura de miel cu usturoi si rozmarin

Reteta zilei: Friptura de miel cu rozmarin si usturoi

Friptura de miel cu rozmarin si usturoi din: pulpa de miel, rozmarin, usturoi, ulei vegetal, sare, piper, broccoli si cartofi copti. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 crengute de rozmarin 4 catei de usturoi 2 linguri de ulei vegetal Sare si piper dupa gust Broccoli si cartofi copti pentru servire     Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Coaste de miel in crusta de pesmet

Coaste de miel in crusta de pesmet din: coaste de miel, unt nesarat, ulei de masline, sare, piper, piure de mazare, pesmet, patrunjel, usturoi, mustar de dijon. Ingrediente: 2 randuri coaste de miel 15g unt nesarat 1 lingura de ulei de masline Sare si piper dupa gust Piure de mazare pentru servire Ingrediente pentru crusta: […]

Reteta zilei: Cotlete de miel

Cotlete de miel din: cotlete de miel, ulei vegetal, unt nesarat, sare, piper si garnitura. 3 cotlete de miel 2 linguri de ulei vegetal 5g unt nesarat Sare si piper dupa gust Garnitura dupa preferinta       Mod de preparare: Asezonati cotletele de miel cu sare si piper dupa gust. Incalziti uleiul și untul […]

Tartine pentru masa de Pasti

O reteta de tartine pentru masa de Pasti din: franzela, unt, urda, branza de vaci, usturoi si verdeturi. Ingrediente: 8 felii de franzela 50 g unt 200 g urda sarata 50 branza proaspata de vaci 1 catel de usturoi verdeturi de sezon: ceapa verde, usturoi verde, chives, rucola papadie, untisor, leurda etc.   Mod de […]

Drob cu legume pentru masa de Paşti

O reteta de drob cu legume pentru masa de Pasti din: ficat de miel, limba de miel, carne de miel, oua, legume, patrunjel verde, bulion, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g ficat de miel 1 limbă de miel 300 g carne de miel 2 ouă 1 pungă cu legume congelate pentru supă 1 legătură […]

Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti

Reteta zilei: Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti

Inrosirea oualelor de paste este o traditie romaneasca care dateaza de secole. Legenda preluata de crestini spune ca in ziua de joi cand Iisus a fost rastignit, oualele aduse de Fecioara Maria si lasate la picioarele acestuia s-au inrosit de la sangele lui care curgea siroaie. De aceea se spune ca este bine ca oualele […]

Retete delicioase de Paste

Retete delicioase de Paste

Va prezentam o serie de retete delicioase de Paşte, retete simple, usor de preparat, delicioase si potrivite pentru masa de paşte! Drob delicios de miel Tocăniţă de miel cu tarhon verde Frigărui de miel şi cuşcuş cu caise şi seminţe de pin Pască delicioasă cu smantană Coaste de miel marinate cu muştar şi rozmarin Miel […]

Retete de Paste

Retete de Paste

Pentru ca se apropie Sarbatorile Pascale m-am gandit sa va dau o mana de ajutor in cautarea retetelor si sa strang cateva retete speciale si delicioase pentru masa de Paste:   Retete de prajituri pentru Paste. 5 prajituri gustoase   Retete de prajituri pentru Paste: Reteta zilei: Prajitura cu smochine si migdale   Prajitura cu […]

Retete de Pasti

Retete de Pasti

Pentru ca se apropie Sarbatorile Pascale m-am gandit sa va dau o mana de ajutor in cautarea retetelor si sa strang cateva retete speciale si delicioase pentru masa de Pasţi: Pulpă de miel la cuptor impănată cu cartofi   Pulpă de miel la cuptor impănată cu cartofi Ingrediente: 1 pulpă de miel sos harrissa 2 […]

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana Ingrediente: aluat de cozonac 1 kg. smantana 450 g. zahar 150 g. faina 10 albusuri un praf de sare coaja de lamaie si de portocala stafide fructe confiate dupa gust   Mod de preparare: Smantana se scurge, se bate cu un praf de sare, nu foarte mult pentru a evita separarea . […]

Drob fals

Drob de miel in prapur

Drob de miel in prapur Ingrediente: 1 kg maruntaie de miel 500 g ficat de miel un prapur 150 g ceapa 4 oua 100 g faina 150 g untura verdeata piper sare   Mod de preparare: Maruntaiele se oparesc, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cind au fiert, se lasa […]

Ciorba scotiana cu ceafa de miel

Ciorba din cap si maruntaie de miel

Ciorba din cap si maruntaie de miel din: cap, maruntaie de miel, morcov, patrunjel, ceapa, orez, bors, otet, galbenus, smantana, sare, tarhon, leustean. Ingrediente: cap si maruntaie de miel morcov si patrunjel cca 250 g, o ceapa de marime mijlocie o lingura orez bors zeama sau sare de lamaie sau otet un galbenus 100 ml […]

Frigarui de miel cu cartofi

Frigarui de miel cu tzatziki

O reteta delicioasa de frigarui de miel cu tzatziki din: usturoi, tocatura de miel, ulei de masline, boia dulce, boia iute, sare, piper macinat, ceapa, lamaie, ulei de masline, castravere, usturoi, iaurt si branza de vaci. Ingrediente: 2 catei de usturoi 500 g tocatura de miel 1 lingura de ulei de masline 1, 1/2 lingurita […]