Sarbatorile Pascale reprezinta un moment special pentru toate familiile, indemnandu-ne sa ne reunim si sa primim in casele noastre Lumina Sfanta. Va invitam sa pregatiti cu drag meniul pentru Masa de Paste, inspirandu-va din multitudinea de retete cu carne de miel, oua rosii, cozonaci si pasca. Reteta zilei: Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti Inrosirea oualelor […]
Articole din categoria:paste
Retete de Paste traditionale, propuse special pentru a va putea ajuta sa aveti cele mai bune bucate pe masa.
Incepand cu pregatirea Oualelor Rosii, aperitive, continuand cu ciorbe, supe, fripturi de miel, deserturi special si bauturi cu specific traditional, toate le gasiti pe site-ul nostru, va asteapta sa le vizionati si preparati.
In ziua Sfanta de Paste, gatitind preparatele noastre va veti simti speciali atat voi, cat si invitatii vostri.
Va invitam sa le pregatiti, sa le serviti cu drag familiei si nu numai si sa ne impartasiti parerile voastre.
Oua rosii traditionale
Oua rosii traditionale din: oua, vopsea, otet, ulei. Ingrediente: 20 oua vopsea oua otet ulei Mod de preparare: Se spala bine oualele si se pun la fiert intr-o cratita in apa rece. Dupa preferinte se pot fierbe dup ace clocoteste apa intre 10-20 minute. Se opreste focul si se pun in apa rece. […]
Oua rosii de Pasti
Oua rosii de Pasti din: oua, vopsea, otet. Ingrediente: 20 oua vopsea oua otet Mod de preparare: Se spala bine oualele si se pun la fiert intr-o cratita in apa rece. Se pot fierbe dup ce clocoteste apa intre 10-20 minute. Se opreste focul si se pun in apa rece. Intre timp se fierb […]
Pasca cu gris
Pasca cu gris din: branza, stafide, oua, gris, zahar. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g stafide 3 ouă 3 linguri griş 5 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat coaja rasă de la o lămâie Mod de preparare: Se prepară umplutura, amestecând 500 g brânză de vaci cu 100 g stafide, 3 ouă, […]
Pasca cu umplutura de ciocolata
Pasca cu umplutura de ciocolata din: faina, margarina, zahar, ciocolata, cacao, lapte, oua, zahar vanilat. Ingrediente: 250 g făină 125 g margarina 1 ou 50 g zahăr 1 praf de sare margarină pentru uns forma Umplutură: 100 g ciocolată de menaj 2 linguri cacao 2 linguri făină 200 ml lapte 4 ouă 100 g margarină […]
Pasca cu branza de vaci si stafide
Pasca cu branza de vaci si stafide din: faina, branza, stafide, rom, vanilie, sare, lamaie, smantana. Ingrediente: aluat simplu de cozonac din 500 g făină 1 kg brânză de vaci grasă 200 g zahăr 50 g unt 1 fiolă esenţă de vanilie 1 fiolă esenţă de rom 1 linguriţă coajă de lămâie fin rasă 1/2 […]
Aperitive pentru masa de Paşti (2016)
Masa de Pasti trebuie sa inceapa cu aperitivele. Ca aperitive, se servesc in primul rand ouale rosii, cu ceapa verde, ridichi sau oua umplute . Va propunem o serie de aperitive pentru masa de Paşti: Reteta zilei: Aperitive cu spanac si branza Aperitive cu spanac si branza din: ulei de masline, spanac, ceapa verde, usturoi, […]
Retete culinare pentru Masa de Pasti (2016)
Retete culinare pentru Masa de Pasti: Cum se prepara Baitul pentru pastrama de oaie (VIDEO) Bait pentru pastrama de oaie: Cum se prepara Baitul pentru pastrama de oaie: Pofta buna! Barcute cu carne de oaie Barcute cu carne de oaie din: faina, drojdie, sare, apa, carne de oaie tocata, ulei, ceapa, patrunjel, rosie, sare, piper, […]
Oua de ciocolata (varianta)
Oua de ciocolata din: faina, unt, zahar pudra, oua, smantana, sare, nuci, esenta de rom, gem de caise, doua fursecuri, ciocolata, zeama de lamaie. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 200 g unt 750 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri 4 linguri smântână sare Pentru umplutură: 250 g nuci măcinate 1 esenţă de rom 7 linguri […]
Pasca cu rom, fructe de padure si cocos
Pasca cu rom, fructe de padure si cocos din: unt, oua, zahar, praf de copt, faina, lamaie, esenţă de rom, sare, brânză dulce, smântână, zahăr vanilinat, nucă de cocos, praf pentru budincă de vanilie, fructe de pădure congelate. Ingrediente: 125 g unt 1 ou 3 linguri zahăr 1 plic praf de copt 250 g făină coaja rasă de la 1 lămâie […]
Drob de porc cu ciuperci
Drob de porc cu ciuperci din: ficat de pui, carne de porc tocata, ciuperci, ceapa verde, ceapa uscata, marar, oua, unt, faina, boia, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g ficat de pui 500 g came de porc tocata 400 g ciuperci 2 legături de ceapă verde 2 cepe uscate 1 legătură de mărar tocat […]
Retete usoare pentru Pasti
Retete usoare pentru Pasti: Reteta zilei: Coaste de miel in crusta de pesmet aromat Coaste de miel in crusta de pesmet aromat din: coaste de miel, mustar dijon, branza, cimbru, rozmarin, paine neagra, piper, ulei de masline. Ingrediente: 6 coaste de miel 1 lingura… Read more » Cum se prepara Rulada de miel cu trei […]
Retete culinare pentru Masa de Pasti (2015)
Retete culinare pentru Masa de Pasti: Miel umplut cu orez si stafide Miel umplut cu orez si stafide din: piept de miel, ficat de curcan, ceapa, sare, piper, patrunjel, orez, stafide, morcov, oua, ulei si unt. Ingrediente: 800 g piept de miel 250 g… Read more » Pulpa de miel umpluta cu ficat si ceapa Pulpa de […]
Preparate gustoase pentru masa de Paşte (2015)
Preparate gustoase pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Ciocanele de pui cu legume si cimbru la cuptor Ciocanele de pui cu legume si cimbru la cuptor din: ciocanele de pui, sare, piper, ardei iute, rosii cherry, ceapa, ardei gras, praz, ienibahar, ulei de masline, patrunjel, cimbru, sos… Read more » Reteta zilei: Sote de cartofi […]
Retete pentru Sarbatorile Pascale (2015)
Retete pentru Sarbatorile Pascale: Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar Cotlete de miel la gratar din: cotlete de miel, suc de lamaie, ulei de masline, condimente, orez si legume. Poate te intereseaza si Cotlete de miel cu fistic si marar… Read more » Cotlete in vin rosu Cotlete in vin rosu din: ulei, cotlete […]
Pasca din aluat fraged cu mascarpone
Pasca din aluat fraged cu mascarpone din: faina, unt, margarina, galbenusuri, zahar pudra, sare, branza dulce, mascarpon, oua, stafide, esenta de rom, zahar, gris, migdale. Ingrediente aluat: 250 g faina 125 g unt sau margarina 2 galbenusuri 200 g zahar pudra 1 praf de sare cate 1 lingura margarina si faina pentru forma Ingrediente umplutura […]
Retete pentru Sfintele Sarbatori de Paste !
Retete pentru Paste: Cum se prepara pulpa de miel cu vin rosu si fasole alba O reteta video despre cum se prepara pulpa de miel cu vin rosu si fasole alba, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 3 tbsp olive oil 4 lamb shanks 1 large onion, sliced […]
Salate gustoase pentru masa de Paşti
Salate pentru masa de Paşti: Reteta zilei: Salata cu mere si migdale Salata cu mere si migdale din: salata creata suc de portocala, otet de vin rosu, sare, ulei de masline, mar, migdale, parmezan si piper. Ingrediente: 1 salata creata sucul de la 1 portocala 1 lingura otet de vin rosu sare […]
Drob moldovenesc din ficat de pasăre
Drob moldovenesc din ficat de pasăre din: oua, ficat de pasare, marar, patrunjel, praz, usturoi, condimente, sare, piper, concentrat de legume, ulei, praf de copt, faina si otet. Ingrediente: 5 oua 1 kg ficat de pasare 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 4 bucati de praz 6 catei de usturoi condimente sare piper concentrat de […]
Aperitive pentru masa de Paşti
Retete pentru masa de Paşte: Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci din: ciuperci negre uscate, salota, margarina, ficat de pasare, branza de vaci, oua, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 20 g ciuperci negre uscate 1 salota 15 margarina 20 g ficat de pasare […]
Retete traditionale pentru Paşte
Retete pentru Paşti: Retete traditionale pentru Paşte Ruladă de miel cu garnitură de anghinare Ruladă de miel cu garnitură de anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin, cimbru verde, anghinare in saramura, rosii cherry, ulei de nuci, mustar dulce, sare si piper. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel, preferabil partea de pe abdomen […]
Reteta zilei: Pulpa de miel la cuptor
Pulpa de miel la cuptor din: pulpa de miel, pudra de coriandru, pudra de chimen, scortisoara, anason, cardamon, sare de mare, piper alb si ulei de masline. Ingrediente: 1.5kg pulpa de miel cu os 1/2 lingurita de pudra de coriandru 1/2 lingurita pudra de chimen 1/2 lingurita de scortisoara 2 bucati anason stelat, maruntit […]
Reteta zilei: Friptura de miel aromata
Friptura de miel aromata din: pulpe de miel, scortisoara, curcuma, ghimbir, piper cayenne, coriandru, cardamom si ulei de masline. Ingrediente 1.5 kg pulpa de miel dezosata 1 lingurița scorțișoara 2 lingurite curcuma ½ lingurita ghimbir ½ lingurita piper cayenne 2 lingurite de coriandru 1 lingura cardamon 1 lingura ulei de masline salata de cușcuș și […]
Reteta zilei: Friptura de miel cu rozmarin si usturoi
Friptura de miel cu rozmarin si usturoi din: pulpa de miel, rozmarin, usturoi, ulei vegetal, sare, piper, broccoli si cartofi copti. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 crengute de rozmarin 4 catei de usturoi 2 linguri de ulei vegetal Sare si piper dupa gust Broccoli si cartofi copti pentru servire Mod de preparare: […]
Reteta zilei: Coaste de miel in crusta de pesmet
Coaste de miel in crusta de pesmet din: coaste de miel, unt nesarat, ulei de masline, sare, piper, piure de mazare, pesmet, patrunjel, usturoi, mustar de dijon. Ingrediente: 2 randuri coaste de miel 15g unt nesarat 1 lingura de ulei de masline Sare si piper dupa gust Piure de mazare pentru servire Ingrediente pentru crusta: […]
Reteta zilei: Cotlete de miel
Cotlete de miel din: cotlete de miel, ulei vegetal, unt nesarat, sare, piper si garnitura. 3 cotlete de miel 2 linguri de ulei vegetal 5g unt nesarat Sare si piper dupa gust Garnitura dupa preferinta Mod de preparare: Asezonati cotletele de miel cu sare si piper dupa gust. Incalziti uleiul și untul […]
Meniu pentru masa de Paşti
Sarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va prezentam un meniu pentru masa de Paşti: Ciorba de miel O reteta de ciorba de miel din: carne de miel, apa, praz, morcovi, ceapa, arpacas, usturoi, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 […]
Opt retete cu carne de miel pentru Paşte
Opt retete cu carne de miel pentru Paşte: Miel cu rozmarin şi miere O reteta delicioasa de miel cu rozmarin si miere din: ceala, ulei de masline, miere, rozmarin si pulpa de miel. Ingrediente: 2 cepe, tăiate rondele ulei de măsline 1 lingură de miere (alegeţi o miere cu parfum de flori pentru aromă) […]
Sapte retete cu carne de miel pentru Paşte
Sapte retete cu carne de miel pentru Paşte: Miel persan cu melasă de rodii Se încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Intre timp, se taie felii 4 cepe roşii şi se pun într-o tigaie mare, împreună cu 6 căţei de usturoi curăţaţi. Se pune deasupra 1 pulpă de miel de 2 kg, apoi […]
Şase retete pentru masa de Paşte
Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Sase retete retete pentru masa de Paşte: Miel in crusta de mustar O reteta de miel in crusta de mustar din: pulpa de miel, usturoi, mustar de dijon, sare si piper. Ingrediente: 1 […]
Reteta zilei: Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti
Inrosirea oualelor de paste este o traditie romaneasca care dateaza de secole. Legenda preluata de crestini spune ca in ziua de joi cand Iisus a fost rastignit, oualele aduse de Fecioara Maria si lasate la picioarele acestuia s-au inrosit de la sangele lui care curgea siroaie. De aceea se spune ca este bine ca oualele […]
Retete delicioase de Paste
Va prezentam o serie de retete delicioase de Paşte, retete simple, usor de preparat, delicioase si potrivite pentru masa de paşte! Drob delicios de miel Tocăniţă de miel cu tarhon verde Frigărui de miel şi cuşcuş cu caise şi seminţe de pin Pască delicioasă cu smantană Coaste de miel marinate cu muştar şi rozmarin Miel […]