Pasca cu branza de vaci si stafide

Printeaza

Pasca cu branza de vaci si stafide din: faina, branza, stafide, rom, vanilie, sare, lamaie, smantana.

Ingrediente:Pasca cu branza de vaci si stafide

  • aluat simplu de cozonac din 500 g făină
  • 1 kg brânză de vaci grasă
  • 200 g zahăr
  • 50 g unt
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 1 linguriţă coajă de lămâie fin rasă
  • 1/2 linguriţă sare
  • 5 ouă
  • 4 linguri smântână grasă
  • 150 g stafide
  • 2 linguri făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Pregătiţi aluatul până la momentul în care se pune în forme, încingeţi cuptorul la treapta 4.

Bateţi albuşurile spumă. Frecaţi restul ingredientelor pentru umplutură, lăsând deoparte câteva stafide, apoi încorporaţi uşor spuma de albuşuri, amestecând cu telul.

Ungeţi cu unt şi tapetaţi cu făină o cratiţă, căptuşiţi-o pe fund şi pe pereţi cu circa 3/4 din aluatul dospit.

Aluatul rămas îl întindeţi în două suluri subţiri, împletiţi-le, lăsaţi-le puţin la crescut.

Puneţi umplutura în cratiţa cu aluat, presăraţi stafidele rămase. Puneţi o parte din aluatul împletit ca o ramă pe marginea cratiţei, iar restul aşezaţi-l de-a curmezişul, ca o cruce.

Ungeţi de deasupra cu puţin ou bătut.

Lăsaţi să se coacă circa 1 oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.