retete

Sapte retete cu carne de miel pentru Paşte

Sapte retete cu carne de miel pentru Paşte: Miel persan cu melasă de rodii   Se încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Intre timp, se taie felii 4 cepe roşii şi se pun într-o tigaie mare, împreună cu 6 căţei de usturoi curăţaţi. Se pune deasupra 1 pulpă de miel de 2 kg, apoi […]

Masa de Paste

Şase retete pentru masa de Paşte

Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Sase retete retete pentru masa de Paşte: Miel in crusta de mustar O reteta de miel in crusta de mustar din: pulpa de miel, usturoi, mustar de dijon, sare si piper. Ingrediente: 1 […]

Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti

Reteta zilei: Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti

Inrosirea oualelor de paste este o traditie romaneasca care dateaza de secole. Legenda preluata de crestini spune ca in ziua de joi cand Iisus a fost rastignit, oualele aduse de Fecioara Maria si lasate la picioarele acestuia s-au inrosit de la sangele lui care curgea siroaie. De aceea se spune ca este bine ca oualele […]

Retete delicioase de Paste

Retete delicioase de Paste

Va prezentam o serie de retete delicioase de Paşte, retete simple, usor de preparat, delicioase si potrivite pentru masa de paşte! Drob delicios de miel Tocăniţă de miel cu tarhon verde Frigărui de miel şi cuşcuş cu caise şi seminţe de pin Pască delicioasă cu smantană Coaste de miel marinate cu muştar şi rozmarin Miel […]

Retete culinare pentru masa de Pasti

Retete culinare pentru masa de Pasti

Va prezentam o serie de retete culinare de Paste, retete simple, usor de preparat, delicioase si potrivite pentru masa de pasti!   Drob de miel cu ficat de pui Ciorba de linte cu miel Frigărui de miel cu tarhon Miel caramelizat cu usturoi marinat Tocana cu carne de miel Miel marocan Arpagic cu miel Tarta […]

Patru retete pentru masa de Paşte

Retete de Paste

Pentru ca se apropie Sarbatorile Pascale m-am gandit sa va dau o mana de ajutor in cautarea retetelor si sa strang cateva retete speciale si delicioase pentru masa de Paste:     Retete de prajituri pentru Paste. 5 prajituri gustoase   Retete de prajituri pentru Paste: Reteta zilei: Prajitura cu smochine si migdale   Prajitura […]

Drob cu carne de vita si verdeata

RETETA DE PASTE: Trei moduri simple in care poti sa prepari DROBUL DE MIEL acasa

Drobul se prepară din organele mielului, fierte şi tocate mărunt, la care se adaugă multe verdeţuri, ouă, puţină smântână. Amestecul se pune apoi la cuptor. Din punct de vedere nutriţional, drobul de miel are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii. La prepararea drobului se […]

Retete pentru masa de Paşte

Retete de Pasti

Pentru ca se apropie Sarbatorile Pascale m-am gandit sa va dau o mana de ajutor in cautarea retetelor si sa strang cateva retete speciale si delicioase pentru masa de Pasţi: Pulpă de miel la cuptor impănată cu cartofi   Pulpă de miel la cuptor impănată cu cartofi Ingrediente: 1 pulpă de miel sos harrissa 2 […]

Ciorbă de burtă de miel

Ciorbă de burtă de miel

Ciorbă de burtă de miel din: burta si intestine de miel, picioare de miel, carne de miel, pastarnac, patrunjel, telina, morcov, ceapa, galbenusuri, smantana, sare, otet si mujdei de usturoi. Ingrediente: burta şi intestinele de la miel (bine spălate) picioarele mielului până la genunchi (care rămân de la cele 4 pulpe) 1 bucăţică (1/2 kg) […]

Drob cu ficat de pasare

Drob din pipote si ficat de pasare

Drob din pipote si ficat de pasare din: pipote de pui, ficat de pasare, orez, oua, sare, piper, marar, patrunjel, ceapa, ulei. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Drob de miel (VIDEO) Drob cu ciuperci pleurotus Drob cu fistic   Ingrediente: 1 kg pipote de pui 500 g ficat de pasăre sau pateu de […]

Ciorba de ied

Ciorba de cap de miel

Ciorba de cap de miel din: cap de miel, oase de miel, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, leustean, orez, ou, smantana, sare si otet.   Ingrediente: 1 cap de miel câteva oase de miel 2 morcovi 1 rădăcină pătunjel 1 ţelină mică 1 ceapă frunze de leuştean 1 pahar cu orez 1 ou 1 […]

Stufat traditional de miel

Stufat dobrogean din carne de vită

Stufat dobrogean din carne de vită din: carne de vita, ceapa, morcovi, ardei grasi, usturoi, rosii, cartofi, marar, ulei de masline, bulion de rosii, sare, piper. Ingrediente: 500g carne de vită tăiată cuburi 2 cepe mari, tocate 2 morcovi, tăiați rondele 2 ardei grași, tăiați în fâșii 2 căței de usturoi, mărunțiți 400g roșii tocate […]

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana Ingrediente: aluat de cozonac 1 kg. smantana 450 g. zahar 150 g. faina 10 albusuri un praf de sare coaja de lamaie si de portocala stafide fructe confiate dupa gust   Mod de preparare: Smantana se scurge, se bate cu un praf de sare, nu foarte mult pentru a evita separarea . […]

Frigarui de miel cu cartofi

Frigarui de miel cu tzatziki

O reteta delicioasa de frigarui de miel cu tzatziki din: usturoi, tocatura de miel, ulei de masline, boia dulce, boia iute, sare, piper macinat, ceapa, lamaie, ulei de masline, castravere, usturoi, iaurt si branza de vaci. Ingrediente: 2 catei de usturoi 500 g tocatura de miel 1 lingura de ulei de masline 1, 1/2 lingurita […]

Cozonac ardelenesc

Cozonac ardelenesc

Cozonac ardelenesc Ingrediente: 1 kg făina 500 ml lapte 300 g zahăr 60 g drojdie 250 g unt 4 ouă un ou pentru uns esenţă de rom un praf de sare zahăr vanilat sau baton de vanilie coajă rasă de lămâie 200 g stafide Pentru cremă 300 g nucă coaptă şi măcinată 150 g zahăr […]