Biryani aromat cu legume

Calamar pane cu legume

Calamar pane cu legume din: calamar, faina, oua, pesmet, ulei, rosii, ardei, ceapa, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 600 g rondele de calamar 100 g făină 3 ouă bătute 150 g pesmet 250 ml ulei 500 g roşii 2 ardei 1 legătură ceapă verde 1 căţel de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se condimentează […]

Calamar pane in pesmet

Calamari pane cu usturoi

Calamari pane cu usturoi din: calamar, faina, oua, pesmet, ulei, rosii, ardei, ceapa, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 500 g calamar 100 g făină 3 ouă bătute 150 g pesmet 250 ml ulei 500 g roşii 2 ardei 1 legătură ceapă verde 1 căţel de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se condimentează cu sare […]

Calamar pane in pesmet

Calamari pane in pesmet

Calamari pane in pesmet din: calamar, faina, oua, pesmet, ulei, rosii, ardei, ceapa, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 500 g rondele de calamar 100 g făină 3 ouă 150 g pesmet 250 ml ulei 500 g roşii 2 ardei ceapă verde usturoi sare si piper   Mod de preparare: Se condimentează cu sare si piper 500 g […]

Calamar pane in pesmet

Calamar pane in pesmet

Calamar pane in pesmet din: calamar, faina, oua, pesmet, ulei, rosii, ardei, ceapa, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 600 g rondele de calamar 100 g făină 3 ouă 150 g pesmet 250 ml ulei 500 g roşii 2 ardei 1 legătură ceapă verde 1 căţel de usturoi sare si piper   Mod de preparare: Se condimentează cu […]

Inele de calamar prajite in ulei

Inele de calamar prajite in ulei

Inele de calamar prajite din: calamar, faina, usturoi, ou, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ineie de calamar 30 g făină un căţel usturoi un ou sucul unei lămâi ulei pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Inelele de calamar spălate se pun la macerat cu sucul de lămâie, puţin ulei şi sare. […]

Reteta calamari umpluti

Calamari umpluti din: calamari, parmezan, pesmet, patrunjel, oua, usturoi, sare, piper, rosii, busuioc. Ingrediente: 8 calamari curăţaţi, împreună cu tentaculele lor (cu lungimea de 13-15 cm), bine spălaţi 40 g parmezan ras 40 g pesmet fin 15 g pătrunjel cu frunze late, tocat 2 căţei de usturoi zdrobiţi 2 ouă mari, bătute uşor 1/4 linguriţă […]

Calamar pane in pesmet

Calamari pane

Calamari se consumă în întreaga lume, din zona mediteraneeană şi până în estul Asiei. Pentru prepararea lor se folosesc metode diferite: ei pot fi prăjiţi într-o cantitate mică de ulei, amestecând continuu, pot fi umpluţi sau fierţi într-o tocăniţă, aşa cum fac spaniolii, cu roşii, ceapă, chorizo şi vin alb. Preparatul numit calamari constă în […]

Calamar cu sos picant

Pane de calamari

Se amestecă 800 g de inele de calamari cu o lingură de ulei de măsline, sare şi piper. Separat, se amestecă doi căţei de usturoi mărunţiţi, o lingură de pătrunjel tocat şi una de pesmet. Se adaugă peste inele, se amestecă şi se rumenesc câteva minute. Se pun apoi inelele într-un castron şi se amestecă uşor […]

Reteta zilei: Calamari umpluti cu legume

Calamari umpluti cu legume din: calamari, unt, pesmet, ceapa, usturoi, praz, morcovi, supa, ulei de masline, patrnjel, sare, piper, rozmarin, orez cu sofran. Ingrediente:  4 calamari curatati 6 linguri unt 50g pesmet 2 cepe, tocate 4 catei de usturoi, tocat 1 praz, taiat cuburi 2 morcovi 150ml supa 2 linguri ulei de masline 2 linguri […]

Calamar cu legume chinezesti

Calamar cu legume chinezesti din: legume, castane, muguri, ulei de susan, sare, piper, calamari, verdeata. Ingrediente: 500 g legume chinezeşti (congelate) 100 g castane de apă din conservă 100 g muguri de bambus din conservă 100 g inimi de palmier din conservă 6-7 linguri ulei de susan praf de ghimbir, de usturoi şi de ceapă […]

Kalamaria tiganita cu tzatziki

Kalamaria tiganita cu tzatziki

Kalamaria tiganita cu tzatziki din: castraveti, sare, iaurt, lamaie, menta, usturoi, calamari, piper, faina. Ingrediente: 2 castraveţi sare 400 g iaurt natural 1 lingură de zeamă de lămâie 3 linguri de mentă proaspătă tocată mărunt 4 căţei de usturoi 1 kg calmari mici piper făină ulei pentru prăjit sferturi de lămâie pentru ornat   Mod […]

Calamar cu pasta de usturoi la tigaie

Reteta zilei: Calamar cu pasta de usturoi la tigaie

Calamar cu pasta de usturoi la tigaie din: bacon, calamar, ceapa, morcov, zahar, ceapa verde, ulei, orez, seminte de susan, salata verde, usturoi, ghimbir, pasta de chili, fulgi de chili, sos de soia, ulei de susan, vin de orez, curry, sirop de porumb. Poate te intereseaza si: Salata de calamar cu avocado si coriandru Calamari […]

Spaghete cu scoici şi calamari

Spaghete cu scoici şi calamari din: vin, scoici, sofran, unt, ceapa, sare, paste, ulei de masline, ghimbir, usturoi, rondele de calamari, rosii, patrunjel. Ingrediente: 1/2 cana vin alb sec, plus 2 linguri 20 scoici mari de lac (mercenaria) 1/2 lingurita sofran 1/4 cana unt 1 cana ceapa taiata felii de circa 5 mm grosime sare […]

Salată grecească de calamari

Salată grecească de calamari din: rondele de calamari, salata, castravete, feta, ceapa verde, masline, rosie, ardei gras, ulei de masline, otet din vin rosu, usturoi, busuioc, oregano, piper. Ingrediente: 500 g rondele de calamari 1 salata romana mare 1 castravete de sera mediu, taiat felii subtiri 150 g feta, zdrobita un pic cu furculita 3 […]

Salată de calamari cu vinegretă de roşii

Salată de calamari cu vinegretă de roşii din: rondele de calamari, zeama de portocala, zeama de lamaie, busuioc, fulgi de ardei iute, ulei de masline, rosie, otet din vin alb, ulei de masline, sare, piper, frunze de rucola. Ingrediente: 24-28 rondele calamari zeama de la 1 portocala si 1 lamaie 1/2 lingurita busuioc uscat 1/2 […]

Calamari cu sos de roşii

Calamari cu sos de roşii din: inele de calamari, ulei de masline, morcov, ceapa verde, usturoi, rosii in bulion, vin, bulion, cimbru, foaie de dafin, boia iute, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg inele proaspete de calamari 2 linguri ulei de masline 1 morcov mare, taiat cubulete 2 fire ceapa verde, tocate 1 ceapa medie, tocata […]

Calamari prăjiţi în aluat de bere

Calamari prăjiţi în aluat de bere din: rondele de calamari, faina, bere, amidon de porumb, praf de copt, usturoi, patrunjel, faina, ulei. Ingrediente: 1 kg rondele de calamari 1 1/2 cani faina 1 1/2 cani bere 2 lingurite amidon de porumb 1/4 lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare 2 catei de usturoi, tocati 2 […]

Calamari umpluti

Retete gustoase: Calamari umpluti

O reteta delicioasa de calamari umpluti din: calamari, somon, orez, morcovi, ceapa, vin alb, usturoi, lamaie, oregano, foaie de dafin, sare, piper si ulei. Ingrediente:  3 calamari mari 100 g somon afumat 100 g orez 1-2 morcovi 1 ceapa mare 100 ml vin alb 2-3 catei de usturoi 1/2 lamaie oregano 1 foaie de dafin […]

Calamari crocanţi cu ghimbir, făină de orez şi bere

Calamari crocanţi cu ghimbir, făină de orez şi bere

O reteta delicioasa de Calamari crocanţi cu ghimbir, făină de orez şi bere din: calamari, faina de orez, faina alba, bere, radacina de ghimbir si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g calamari medii proaspeţi 150 g faină de orez 50 g faină albă 1/2 pahar bere japoneză (sau alta bere blondă, puţin alcoolizată) 4 […]

Calamari umpluţi cu orez negru

Calamari umpluţi cu orez negru

O reteta de calamari umpluti cu orez negru din: calamari, orez negru, supa concentrata de peste, ceapa, ciuperci shitake, sos de soia si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 4 calamari medii 100 g orez negru 1 ceapă mică 1  l supă concentrată de peşte 2   ciuperci shitake uscate 2 linguri sos de soia ulei de […]

Calamari umpluti

Calamari umpluţi cu piure de vinete

O reteta de calamari umpluti cu piure de vinete din: calamari, creveti, vanata, ou, parmezan, ceapa, patrunjel, pesmet, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei gras si patrunjel. Ingrediente: 8 calamari medii 100 g creveţi 1 vânătă 1 ou 1 lingură parmezan ras 1 ceapă 1/2 legătură pătrunjel 2  linguri pesmet 4 linguri ulei de […]

Rulouri de calamar cu sparanghel şi bacon

Rulouri de calamar cu sparanghel şi bacon

O reteta de rulouri de calamar cu sparanghel si bacon din: calamar, sparanghel, bacon, ulei de masline extravirgin, usturoi, rosii, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g calamar 600 g sparanghel 150 g bacon (felii) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi 400 g roşii 1 pahar vin alb sare şi […]

Calamari crocanţi cu ghimbir, făină de orez şi bere

Calamari pane cu mujdei

O reteta de calamari pane cu mujdei din: rondele de calamari, oua, faina, pesmet, usturoi, patrunjel, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 700 g rondele de calamari 3 ouă 150g făină 200g pesmet 1 căpăţână de usturoi 1 leg. pătrunjel 50 ml ulei de măsline 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: […]

Calamari umpluti

Calamari umpluţi cu garnitură de roşii

O reteta de calamari umpluti cu garnitura de rosii din: calamari, ceapa, ulei de masline extravirgin, vin alb, mazare, ceapa, ricotta, pesmet, parmezan, sare, piper si civeta. Ingrediente: 3 calamari mari (circa 600 g fiecare) 1/2 ceapă 2 linguri ulei de măsline extravirgin; 1/2 pahar vin alb pentru umplutură: 300 g mazăre boabe 1/2 ceapă […]

Calamari umpluti

Sote de calamari cu crutoane

O reteta de sote de calamari cu crutoane din: calamari, rosii, usturoi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, vin alb, paine taraneasca, rozmarin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 8 calamari (mici spre medii) 2 roşii prunişoare 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 ardei iute roşu 1/2 pahar de vin […]

Calamar pane in pesmet

Calamari la grătar cu sos picant

O reteta de calamari la gratar cu sos picant din: calamari, rosii, telina, rucola, capere, ulei de masline extravirgin, lamaie, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 8 calamari medii 4 roşii 1 tijă de ţelină 150 g rucola 20 g capere din conservă, desărate 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lămâie boia iute sare […]

Calamar umplut cu rosii

Calamar umplut cu rosii

O reteta delicioasa de calamar umplut din: rosii uscate, calamar, capere, pesmet alb, verdeata proaspata, sare, piper negru, albus, ulei de masline, otet balsamic, suc de lamaie, ulei de masline, salata verde si rosii cherry. Ingrediente: 8 roşii uscate la soare tub de calamar mare sau 8 mai mici, având 300 g în total, tentaculele […]

Calamari umpluti

Calamar umplut cu legume

  Ingrediente: 8 tuburi de calamar 3 căţei de usturoi 150 g crutoane din paine de secară două ouă o legătură de pătrunjel 200 g morcovi, 300 g fasole verde 300 g mazăre o lămîie capere un ardei iute sare piper oregano ulei smîntînă mărar   Mod de preparare: Intr-un vas se înmoaie cru- toanele […]

Inele de calamar cu masline

Inele de calamar cu masline

Inele de calamar cu masline din: inele de calamar, rosii, ardei, ceapa, usturoi, masline, vin, ulei de masline, lamai, pasta de ardei, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 500 g inele de calamar congelate 700 g rosii doi ardei grasi doua cepe 5 catei de usturoi 250 g masline negre 500 ml vin alb demisec 100 […]

Calamar cu sos picant

Calamar cu sos picant

Calamar cu sos picant din: calamar, rosii, ceapa, vin, ulei, usturoi, zahar, sare, piper, rucola, orez, paste. Ingrediente: 600 g tuburi de calmar un kg roşii două cepe 250 ml vin alb 120 ml ulei de măsline doi căţei de usturoi o linguriţă de zahăr tos sare piper salată rucola o frunză de dafin paste […]