Calamar cu sparanghel si bacon

Printeaza

Calamar cu sparanghel si bacon din: calamar, sparanghel, bacon, ulei de masline extravirgin, usturoi, rosii, vin alb, sare si piper.

Ingrediente:Calamar cu sparanghel si bacon

  • 500 g calamar
  • 500 g sparanghel
  • 100 g bacon (felii)
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi
  • 400 g roşii
  • 1 pahar vin alb
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă calamarii şi îndepărtează-le extremităţile, apoi taie-i pe lungime.

Opăreşte roşiile în apă clocotită, curăţă-le de pieliţă, taie-le jumătăţi, scoate-le seminţele şi taie pulpa cuburi mici. îndepărtează baza dură a firelor de sparanghel şi curăţă-le tija. Pune sparanghelul în apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe 5 minute, scurge-l şi aşază-l într-un vas.

Întinde feliile de bacon pe planşetă, pune pe fiecare 1 calamar desfăcut şi 2 fire de sparanghel. Rulează totul în jurul sparanghelului, cu felia de bacon în exterior.

Căleşte căţelul de usturoi zdrobit într-o tigaie cu uleiul încins. Aşază rulourile în tigaie, potriveşte gustul de sare şi piper şi prăjeşte-le 5 minute pe toate părţile. Toarnă vinul alb şi lasă la fiert până când acesta se evaporă.

Scoate rulourile din tigaie, pune în locul lor capetele calamarilor şi înăbuşă-i în sosul existent 3-4 minute, apoi aşază rulourile la loc în tigaie.

Adaugă roşiile, pune sare şi piper, după gust, şi fierbe rulourile încă 5 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.