Reteta calamari umpluti

Printeaza

Calamari umpluti din: calamari, parmezan, pesmet, patrunjel, oua, usturoi, sare, piper, rosii, busuioc.

Ingrediente:

  • 8 calamari curăţaţi, împreună cu tentaculele lor (cu lungimea de 13-15 cm), bine spălaţi
  • 40 g parmezan ras
  • 40 g pesmet fin
  • 15 g pătrunjel cu frunze late, tocat
  • 2 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 2 ouă mari, bătute uşor
  • 1/4 linguriţă sare
  • 1/4 linguriţă piper negru proaspăt măcinat
  • 1 conservă (425 g) roşii lunguieţe, cărnoase
  • 2 linguri busuioc proaspăt, tocat mărunt
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Tocaţi mărunt tentaculele calamarilor şi amestecaţi-le cu parmezan, pesmet, pătrunjel, usturoi, ouă, sare şi piper, pentru a obţine umplutura.

Umpleţi fiecare corp de calamar cu această compoziţie, dar numai până la jumătate, pentru că la prăjit, umplutura se va umfla. Prindeţi capătul cu o scobitoare.

Incingeţi uleiul la foc mediu şi rumeniţi calamarii pe toate părţile, cam 6 minute.

Scurgeţi roşiile, având grijă să păstraţi sucul. Tocaţi-le şi puneţi-le, împreună cu frunzele de busuioc în tigaia în care se prăjesc calamarii.

Asezonaţi sosul şi lăsaţi-l să fiarbă cu capac, alături de calamarii umpluţi, întorcându-i din când în când, aproximativ 30 de minute.

Serviţi-i calzi, împreună cu sosul de roşii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.