Inele de calamar cu sare şi piper

Inele de calamar cu sare şi piper

Incinge 500 ml ulei de floarea soarelui intr-un vas. într-un bol, pune 3 linguri făină, 6 linguri mălai, 1 linguriţă sare, 2 linguriţe boia iute şi 1/2 linguriţă chili. Unge 500 g inele de calamar cu 1 ou bătut şi apoi tăvăleşte inelele in amestecul de făină. Prajeste in uleiul bine incins 2 minute, pe […]

Calamari crocanti cu salata

Calmari crocanţi săraţi si piperaţi cu salată de castraveti

O reteta de calmari crocanti sarati si piperati cu salata de castraveti din: calmari, boabe de piper, sare de mare, piper negru, amestec de cinci condimente, faina de porumb, ulei vegetal, castravete, morcov, ardei rosu, frunze de coriandru, otet de orez, zahar tos si ulei de susan. Clamari prajiti in baie de ulei reprezinta un […]

Calmar umplut cu orez, roşii si verdeţuri

Calmar umplut cu orez, roşii si verdeţuri

O reteta de calmar umplut cu orez, rosii si verdeturi din: calmari, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, vin alb, orez, rosii, zahar tos, sare de mare, piper, menta si patrunjel. Ingrediente: 10 calmari tineri, curăţaţi; tentaculele puse deoparte ulei de măsline, pentru asezonat Umplutură de orez: 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă […]

Calamari cu cuşcuş

Calamari cu cuşcuş

O reteta delicioasa de calamari cu cuscus din: cuscus, ardei gras, usturoi, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, coriandru, sare, piper si calamari. Ingrediente: 300 g cuşcuş 1/2 ardei gras roşu 1 că­ţel de usturoi 4 crenguţe de pătrunjel 4 linguri ulei de măsli­ne 1 lingură suc de lămâie 1/2 linguriţă coriandru măcinat sare […]

Calamari în sos de roşii

Calamari în sos de roşii

O reteta de calamari in sos de rosii din: rondele de calamari, oua, faina, pesmet, rosii in bulion, ceapa, patrunjel, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g rondele de calamari 2 oua 100 g faina 150 g pesmet 500 g rosii in bulion 1 ceapa 1 legatura patrunjel 1 lamaie 200 ml ulei, pentru […]

Calamari cu cuşcuş

Retete gustoase: Calamari umpluti

O reteta delicioasa de calamari umpluti din: calamari, somon, orez, morcovi, ceapa, vin alb, usturoi, lamaie, oregano, foaie de dafin, sare, piper si ulei. Ingrediente:  3 calamari mari 100 g somon afumat 100 g orez 1-2 morcovi 1 ceapa mare 100 ml vin alb 2-3 catei de usturoi 1/2 lamaie oregano 1 foaie de dafin […]

Calamari pane cu legume

Calamari crocanţi cu ghimbir, făină de orez şi bere

O reteta delicioasa de Calamari crocanţi cu ghimbir, făină de orez şi bere din: calamari, faina de orez, faina alba, bere, radacina de ghimbir si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g calamari medii proaspeţi 150 g faină de orez 50 g faină albă 1/2 pahar bere japoneză (sau alta bere blondă, puţin alcoolizată) 4 […]

Calamari umpluţi cu orez negru

Calamari umpluţi cu orez negru

O reteta de calamari umpluti cu orez negru din: calamari, orez negru, supa concentrata de peste, ceapa, ciuperci shitake, sos de soia si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 4 calamari medii 100 g orez negru 1 ceapă mică 1  l supă concentrată de peşte 2   ciuperci shitake uscate 2 linguri sos de soia ulei de […]

Calamari cu cuşcuş

Calamari umpluţi cu piure de vinete

O reteta de calamari umpluti cu piure de vinete din: calamari, creveti, vanata, ou, parmezan, ceapa, patrunjel, pesmet, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei gras si patrunjel. Ingrediente: 8 calamari medii 100 g creveţi 1 vânătă 1 ou 1 lingură parmezan ras 1 ceapă 1/2 legătură pătrunjel 2  linguri pesmet 4 linguri ulei de […]

Rulouri de calamar cu sparanghel şi bacon

Rulouri de calamar cu sparanghel şi bacon

O reteta de rulouri de calamar cu sparanghel si bacon din: calamar, sparanghel, bacon, ulei de masline extravirgin, usturoi, rosii, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g calamar 600 g sparanghel 150 g bacon (felii) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi 400 g roşii 1 pahar vin alb sare şi […]

Calamari pane cu legume

Calamari pane cu mujdei

O reteta de calamari pane cu mujdei din: rondele de calamari, oua, faina, pesmet, usturoi, patrunjel, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 700 g rondele de calamari 3 ouă 150g făină 200g pesmet 1 căpăţână de usturoi 1 leg. pătrunjel 50 ml ulei de măsline 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: […]

Calamari cu cuşcuş

Calamari umpluţi cu garnitură de roşii

O reteta de calamari umpluti cu garnitura de rosii din: calamari, ceapa, ulei de masline extravirgin, vin alb, mazare, ceapa, ricotta, pesmet, parmezan, sare, piper si civeta. Ingrediente: 3 calamari mari (circa 600 g fiecare) 1/2 ceapă 2 linguri ulei de măsline extravirgin; 1/2 pahar vin alb pentru umplutură: 300 g mazăre boabe 1/2 ceapă […]

Calamari cu cuşcuş

Sote de calamari cu crutoane

O reteta de sote de calamari cu crutoane din: calamari, rosii, usturoi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, vin alb, paine taraneasca, rozmarin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 8 calamari (mici spre medii) 2 roşii prunişoare 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 ardei iute roşu 1/2 pahar de vin […]

Calamari crocanti cu salata

Calamari la grătar cu sos picant

O reteta de calamari la gratar cu sos picant din: calamari, rosii, telina, rucola, capere, ulei de masline extravirgin, lamaie, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 8 calamari medii 4 roşii 1 tijă de ţelină 150 g rucola 20 g capere din conservă, desărate 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lămâie boia iute sare […]

Calamar umplut cu rosii

Calamar umplut cu rosii

O reteta delicioasa de calamar umplut din: rosii uscate, calamar, capere, pesmet alb, verdeata proaspata, sare, piper negru, albus, ulei de masline, otet balsamic, suc de lamaie, ulei de masline, salata verde si rosii cherry. Ingrediente: 8 roşii uscate la soare tub de calamar mare sau 8 mai mici, având 300 g în total, tentaculele […]

Calamari cu cuşcuş

Calamar umplut cu legume

  Ingrediente: 8 tuburi de calamar 3 căţei de usturoi 150 g crutoane din paine de secară două ouă o legătură de pătrunjel 200 g morcovi, 300 g fasole verde 300 g mazăre o lămîie capere un ardei iute sare piper oregano ulei smîntînă mărar   Mod de preparare: Intr-un vas se înmoaie cru- toanele […]

Salata de calamar cu sparanghel

Inele de calamar cu masline

Inele de calamar cu masline din: inele de calamar, rosii, ardei, ceapa, usturoi, masline, vin, ulei de masline, lamai, pasta de ardei, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 500 g inele de calamar congelate 700 g rosii doi ardei grasi doua cepe 5 catei de usturoi 250 g masline negre 500 ml vin alb demisec 100 […]

Calamari cu legume

Calamar cu sos picant

Calamar cu sos picant din: calamar, rosii, ceapa, vin, ulei, usturoi, zahar, sare, piper, rucola, orez, paste. Ingrediente: 600 g tuburi de calmar un kg roşii două cepe 250 ml vin alb 120 ml ulei de măsline doi căţei de usturoi o linguriţă de zahăr tos sare piper salată rucola o frunză de dafin paste […]