Calamari cu chili la tigaie

Calamar cu legume chinezesti

Calamar cu legume chinezesti din: legume, castane, muguri, ulei de susan, sare, piper, calamari, verdeata. Ingrediente: 500 g legume chinezeşti (congelate) 100 g castane de apă din conservă 100 g muguri de bambus din conservă 100 g inimi de palmier din conservă 6-7 linguri ulei de susan praf de ghimbir, de usturoi şi de ceapă […]

Inele de calamar cu sos chaud-froid

Inele de calamar cu sos chaud-froid

Inele de calamar cu sos chaud-froid din: inele de calamar, faina, bere sau lapte, ou, sare, ulei, unt, faina, supa de oase, frisca, gelatina. Ingrediente: 500 g inele de calamar congelate 100 g făină 200 ml bere sau lapte 1 ou sare 150 ml ulei Pentru sos 40 g unt 50 g făină 400 ml […]

Kalamaria tiganita cu tzatziki

Kalamaria tiganita cu tzatziki

Kalamaria tiganita cu tzatziki din: castraveti, sare, iaurt, lamaie, menta, usturoi, calamari, piper, faina. Ingrediente: 2 castraveţi sare 400 g iaurt natural 1 lingură de zeamă de lămâie 3 linguri de mentă proaspătă tocată mărunt 4 căţei de usturoi 1 kg calmari mici piper făină ulei pentru prăjit sferturi de lămâie pentru ornat   Mod […]

Salata de calamar cu sos

Salata de calmari

Salata de calmari din: calmari, ridichi de luna, morcovi, telina, ceapa, praz, dafin, ulei de masline, sare si piper boabe.   Ingrediente: 300 g de calmari, foarte proaspeţi 5-6 ridichi de lună 2 morcovi 2 ţeline plus frunzele acestora 1/2 ceapă 1 fir de praz 1 foaie de dafin ulei de măs­line sare piper boabe […]

Salata de calamar cu fasole cannellini, rucola si ardei iute

Salata de calamar cu fasole cannellini, rucola si ardei iute din: calamar, sare, piper negru, fasole cannellini, ardei iuţi proaspeţi, rucola, lămâie verde sau galbena, ulei de măsline, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 1 kg calamar, tranşat şi curăţat de intestine sare şi piper negru proaspăt măcinat conservă de 400 g de fasole cannellini 2 ardei iuţi proaspeţi, unul roşu […]

Calamar cu pasta de usturoi la tigaie

Reteta zilei: Calamar cu pasta de usturoi la tigaie

Calamar cu pasta de usturoi la tigaie din: bacon, calamar, ceapa, morcov, zahar, ceapa verde, ulei, orez, seminte de susan, salata verde, usturoi, ghimbir, pasta de chili, fulgi de chili, sos de soia, ulei de susan, vin de orez, curry, sirop de porumb.   Ingrediente: 300gr bacon, maruntit 2 calmari, curățati și tăiati în bucăți […]

Calmar cu legume

Calmar cu legume din: calmar, mazare, patrunjel, sare, ulei de masline, dafin, ulei de masline, lamaie, ceapa, morcov, piper rosu, ienupar. Ingrediente:  1200gr calmar proaspat curatat 200g de mazăre proaspătă pătrunjel sare fină şi sare grunjoasă ulei de măsline 1 foaie de dafin ulei de măsline 1 lămâie 1 ceapă 1 morcov boabe de piper […]

Retete

Calamar prajit cu lamaie si chili

Calamar prajit cu lamaie si chili din: calmar, lămâie, ceapă, usturoi, ulei, sare, chili proaspăt (ardei iute). Ingrediente: 500 g calmar 50 g lămâie ceapă usturoi ulei sare chili proaspăt (ardei iute) Mod de preparare: Tăiaţi şi înlăturaţi capul calmarului şi apoi tăiaţi carnea în bucăţi de 1-1,5 cm. Spălaţi usturoiul şi ceapa şi tocaţi-le mărunt. […]

Salata de calamar cu avocado

Reteta zilei: Salata de calamar cu avocado si coriandru

Salata de calamar cu avocado si coriandru din: calamar, ceapa, ardei iute, suc de limeta, ardei gras, coriandru, ulei de masline, avocado, sare, fulgi de ardei.   Ingrediente: 500gr calamar proaspete, curățat 2 cepe, tocate marunt 2 ardei iuti, tocati sucul de la 2 limete 1 ardei gras, tocat 2 linguri coriandru, tocat 2-3 linguri […]

retete

Calamari cu garnitura de legume si lamaie

Calamari cu garnitura de legume si lamaie din: calamari, cartofi natur, salată verde, lămâie, salată de morcov. Ingrediente: 5 calamari cartofi natur salată verde lămâie salată de morcov   Mod de preparare: Speli calamarii şi îi fierbi puţin în apă cu sare. Când sunt fierţi, îi pui pe grătar să se frigă. Serveşti calamarii alături […]

Rondele de calamar pane

Rondele de calamar pane din: calamar, oua, faina, pesmet, ulei, lamaie, sare, piper.   Ingrediente: 400 g calamar 3 oua 100 g faina 200 g pesmet 200 g ulei 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Tăiaţi calamarulîn rondele, stropiti-le cu zeamă de lămâie, apoi treceţi rondelele prin făină. Treceţi- le prin ouăle bătute, după […]

Retete usoare: Salata de fructe de mare

O reteta de salata de fructe de mare din: scoici, calamari, caracatita, creveti, surimi, ulei de masline, usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 100 g scoici 100 g calamari 100 g caracatita mica 100 g creveti 100 g surimi 50 ml ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lamaie sare piper   Mod de […]

Retete de Revelion: Calamar umplut

Calamar umplut din: calamari, sprot afumat, ou, pesmet, ceapa verde, vin, usturoi, patrunjel, ulei si piper. Ingrediente:  2 calamari 250 g sprot afumat 1 ou 1 lingura cu pesmet 1 legatura de ceapa verde 1 pahar cu vin alb 2 catei de usturoi patrunjel ulei piper   Mod de preparare: Spală calamarii şi tamponează-i cu un […]

Calamar cu masline

Calamari cu masline

Calamari cu masline din: calamari, masline, ceapa, pasta de tomate, usturoi, boia, ulei, sare si piper. Măslinele verzi conţin mai puţine calorii şi lipide decât măslinele negre. De aceea, atunci când sunteţi într-o cură de slăbire, alegeţi le pe cele verzi. Gustul uşor amărui, prezent uneori, vine de la o substanţă numită oleuropein, conţinută doar de […]

Retete gustoase: Calamar umplut

O reteta delicioasa de calamar umplut cu:peste, cod, praz, pesmet, ou, patrunjel verde, vin alb sec, unt, piper, otet, sare, frunze de dafin. Ingrediente: 3 calamari 200g file de cod 2 fire de praz 1 lingura de pesmet 1 ou patrunjel verde 200 ml vin alb sec unt piper otet sare frunza de dafin   […]

Calamar umplut în sos de roşii

Calamar umplut în sos de roşii din: calamari, ton, ceapa verde, rosii uscate, capere, pesmet, rosii cherry, vin alb, ou, unt, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 4 calamari mari sau 12 mici 1 cutie cu tin 1 legatura de ceapa verde 4 rosii uscate 1 lingurita cu capere 75 g pesmet 10 rosii cherry 150 ml […]

Spaghete cu scoici şi calamari

Spaghete cu scoici şi calamari din: vin, scoici, sofran, unt, ceapa, sare, paste, ulei de masline, ghimbir, usturoi, rondele de calamari, rosii, patrunjel. Ingrediente: 1/2 cana vin alb sec, plus 2 linguri 20 scoici mari de lac (mercenaria) 1/2 lingurita sofran 1/4 cana unt 1 cana ceapa taiata felii de circa 5 mm grosime sare […]

Salată grecească de calamari

Salată grecească de calamari din: rondele de calamari, salata, castravete, feta, ceapa verde, masline, rosie, ardei gras, ulei de masline, otet din vin rosu, usturoi, busuioc, oregano, piper. Ingrediente: 500 g rondele de calamari 1 salata romana mare 1 castravete de sera mediu, taiat felii subtiri 150 g feta, zdrobita un pic cu furculita 3 […]

Salată de calamari cu vinegretă de roşii

Salată de calamari cu vinegretă de roşii din: rondele de calamari, zeama de portocala, zeama de lamaie, busuioc, fulgi de ardei iute, ulei de masline, rosie, otet din vin alb, ulei de masline, sare, piper, frunze de rucola. Ingrediente: 24-28 rondele calamari zeama de la 1 portocala si 1 lamaie 1/2 lingurita busuioc uscat 1/2 […]

Calamari cu sos de roşii

Calamari cu sos de roşii din: inele de calamari, ulei de masline, morcov, ceapa verde, usturoi, rosii in bulion, vin, bulion, cimbru, foaie de dafin, boia iute, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg inele proaspete de calamari 2 linguri ulei de masline 1 morcov mare, taiat cubulete 2 fire ceapa verde, tocate 1 ceapa medie, tocata […]

Calamari prăjiţi în aluat de bere

Calamari prăjiţi în aluat de bere din: rondele de calamari, faina, bere, amidon de porumb, praf de copt, usturoi, patrunjel, faina, ulei. Ingrediente: 1 kg rondele de calamari 1 1/2 cani faina 1 1/2 cani bere 2 lingurite amidon de porumb 1/4 lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare 2 catei de usturoi, tocati 2 […]

Calamari pane cu legume

Rondele de calamari pane cu mujdei

Rondele de calamari pane cu mujdei din: rondele de calamari, oua, faina, pesmet, usturoi, patrunjel, ulei de masline, lamaie, sare, piper.   Ingrediente: 700 g rondele de calamari 3 oua 150 g faina 200 g pesmet 1 capatana de usturoi 1 legatura patrunel 500 ml ulei de masline 1 lamaie sare piper   Mod de […]

Spaghete cu creveti si vin

Spaghete cu calamar, scoici si creveti

Spaghete cu calamar, scoici si creveti din: rosii, usturoi, scoici, calamar, creveti, spaghete, vin, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 rosii 4 catei de usturoi 400 g scoici 300 g calamar 300 creveti mici 200 g spaghete 100 ml vin alb ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Incingem 4-5 linguri ulei […]

Mancarea uşoară de berbec

Salată de calamari fripţi cu vinegretă de roşii

Salată de calamari fripţi cu vinegretă de roşii din: rondele calamari, zeama de portocala, zeama de lamaie, busuioc, fulgi de ardei iute, ulei de masline, rosie, otet din vin alb, zahar, ulei de masline, sare, piper, ruccola, zeama de lamaie. Ingrediente: 24-28 de rondele calamari zeama de la 1 portocala si 1 lamaie 1/2 lingrita […]

Salata de calamari

Salata de calamari din: zeama de lamaie, usturoi, patrunjel, sare, piper, calamari, ardei iute, capere, ghimbir, ulei de masline, telina.   Ingrediente: zeama a doua lamai 6 catei de usturoi pisati jumatate de legatura de patrunjel sau busuioc tocata sare si piper dupa gust un kilogram si jumatate de calamari un ardei iute feliute o […]

Spaghete cu mazare si calamar

Spaghete cu mazare si calamar din: rosii, spaghete, inele de calamar, unt, mazare, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 2 rosii 300 g spaghete 200 g inele de calamar 100 g unt 50 g mazare boabe 50 ml suc de rosii sare piper     Mod de preparare: Fierbem pastele în apă cu sare, […]

Calamar umplut cu ceapa si morcov

Calamar umplut cu ceapa si morcov din: calamari, morcov, ton, ceapa, pesmet, vin, ou, unt, usturoi, sare si ulei. Ingrediente: 4 calamari congelati 1 morcov 1 cutie de ton 1 ceapa 2 linguri cu pesmet 100 ml vin 1 ou 2 linguri cu unt 2 catei de usturoi sare ulei   Mod de preparare: Spală […]

retete

Calamar crocant cu maioneză, lămâie verde si ardei iute

Calamar crocant cu maioneză, lămâie verde si ardei iute din: maioneza, ardei iute, coaja si zeama de lamaie, sare de mare, piper, ulei de masline, cartof, calamr, faina si lamai.   Ingrediente: 4 linguri cu varf de maioneza 2 ardei iuti proaspeti, curatati de semitne si tocati marunt coaja rasa si zeama de la o […]

Calamar umplut

Calamar umplut

O reteta delicioasa de calamar cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, orez, rosii, menta, suc de rosii, sare, piper, patrunjel, cartofi. Ingrediente: un kilogram calamari 6 linguri cu ulei de măsline o ceapă doi căţei de usturoi o cană cu orez două roşii o lingură cu mentă toca­ta jumătate de cană cu suc de ro­şii […]

Inele de calamar cu sare şi piper

Inele de calamar cu sare şi piper

Incinge 500 ml ulei de floarea soarelui intr-un vas. într-un bol, pune 3 linguri făină, 6 linguri mălai, 1 linguriţă sare, 2 linguriţe boia iute şi 1/2 linguriţă chili. Unge 500 g inele de calamar cu 1 ou bătut şi apoi tăvăleşte inelele in amestecul de făină. Prajeste in uleiul bine incins 2 minute, pe […]

Calamari crocanti cu salata

Calmari crocanţi săraţi si piperaţi cu salată de castraveti

O reteta de calmari crocanti sarati si piperati cu salata de castraveti din: calmari, boabe de piper, sare de mare, piper negru, amestec de cinci condimente, faina de porumb, ulei vegetal, castravete, morcov, ardei rosu, frunze de coriandru, otet de orez, zahar tos si ulei de susan. Clamari prajiti in baie de ulei reprezinta un […]

Calmar umplut cu orez, roşii si verdeţuri

Calmar umplut cu orez, roşii si verdeţuri

O reteta de calmar umplut cu orez, rosii si verdeturi din: calmari, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, vin alb, orez, rosii, zahar tos, sare de mare, piper, menta si patrunjel. Ingrediente: 10 calmari tineri, curăţaţi; tentaculele puse deoparte ulei de măsline, pentru asezonat Umplutură de orez: 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă […]