Foie gras cu struguri la tigaie

Specialitati: Foie gras

Incă din Antichitate, egiptenii îngrăşau gâştele hrânindu-le cu cereale. însă cei care au început să folosească separat ficatul de gâscă îndopată au fost romanii. Ei îndopau gâştele cu smochine. De altfel, atât în italiană, cât şi în spaniolă cuvântul care înseamnă „ficat” provine din termenul latinesc ficus (smochină). Mai târziu au apărut centrele de producţie […]

Gasca fripta

Friptura de gasca cu mere caramelizate

Friptura de gasca cu mere caramelizate din: gasca, sare, piper, usturoi, mere, zahar, scortisoara. Ingrediente: 1 gâscă de 6 kg, fără măruntaie şi fără gât sare piper negru proaspăt măcinat 3 căţei de usturoi tăiaţi în felii subţiri 8 mere Golden, curăţate de coajă şi tăiate în sferturi 50 ml suc de lămâie proaspăt 6 […]

Cartofi cu piept afumat

Piept de gasca cu pere caramelizate

Piept de gasca cu pere caramelizate din: piept de gasca, pere, zahar, ulei, sare, piper, faina, lamaie. Ingrediente: 1 kg piept de gâscă 4 pere nu prea coapte 250 g zahăr 3 linguri ulei sare piper 1 linguriţă făină 1 lingură zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se taie pieptul de gâscă în două […]

Piept de gasca cu pere in caramel

Piept de gasca cu pere in caramel

Piept de gasca cu pere in caramel din: piept de gasca, pere, zahar, ulei, sare, piper, faina, lamaie. Ingrediente: 1 kg piept de gâscă 4 pere nu prea coapte 250 g zahăr 3 linguri ulei sare piper 1 linguriţă făină 1 lingură zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se taie pieptul de gâscă în […]

Gasca cu ciuperci si sos de smantana

Gasca umpluta in vin

Gasca umpluta in vin din: boboc de gasca, ciuperci, ceapa, costita, rosie, verdeata, ou, ulei. Ingrediente: 1 boboc mare de gâscă 800 g ciuperci 1 ceapă 50 ml ulei de măsline 1 bucată costiţă afumată 1 roşie 1 legătură verdeaţă 1 ou Marinată: ulei de măsline sare piper 200 ml vin alb sau roze 4 […]

Gasca cu ciuperci

Gasca cu ciuperci

Gasca cu ciuperci din: gasca, ciuperci, ceapa, verdeata, sare, ou, piper, paine, lapte, costita, unt, vin. Ingrediente: 1 gâscă 250 g ciuperci (7-10 ciuperci mijlocii) 1 ceapă verdeaţă tocată sare piper măcinat 1 ou 1 felie de pâine 1 cană cu lapte dulce 100 g costiţă afumată 3 linguri cu unt 1 pahar cu vin […]

Pate de pui cu salvie şi rozmarin

Pate de gasca cu unt

Pate de gasca cu unt din: ficat, unt, smantana, maioneza, ceapa, sare, mustar, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g ficat de gâscă 5 linguri unt 1 lingură smântână 4 linguri maioneză 1 ceapă potrivită sare piper pătrunjel proaspăt muştar   Mod de preparare: Ficatul se fierbe bine, se lasă să se scurgă puţin şi se sfărâmă […]

Gasca la cuptor cu garnitura de budinca de cartofi, varza rosie cu costita si mere si carnaciori sotati

Fasole boabe cu carne de gasca

Fasole boabe cu carne de gasca din: fasole, pulpe si aripi de gasca, ceapa, ulei, sare, piper, tarhon, rosii, marar. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe 2 pulpe + spatele şi aripile de gâscă 2 cepe 4 linguri cu ulei sare piper boabe 4-5 fire de tarhon 2 roşii (sau bulion de roşii) mărar tocat   […]

Foie gras

Foie gras

Termenul foie gras (ficat gras) se refera la ficatul de gasca sau rata indopata. Daca pasarea (gasca) este indopata, ficatul acesteia isi mareste volumul de cateva ori fata de dimensiunile normale. Poate te intereseaza si Cum se prepara Foie gras cu dulceata (video) Ficatul astfel obtinut se vinde sub diferite forme: intreg, crud si conservat, […]

Friptura de gasca in sos de vin rosu

Friptura de gasca in sos de vin rosu

Friptura de gasca in sos de vin rosu din: ciuperci, gasca, rozmarin, dafin, usturoi, vin, ulei de masline, unt, sare, piper, verdeata de la telina, pasta de rosii. Ingrediente: 30 g ciu­perci (mânătărci) 1 gâscă tânără (cea. 3 kg) 2 crenguţe rozmarin 1 foaie de dafin 3 căţei de ustu­roi 500 ml vin roşu 1 […]

Gasca cu ciuperci si sos de smantana

Gasca cu ciuperci si sos de smantana

Gasca cu ciuperci si sos de smantana din: carne de gasca, ceapa, ciuperci, ulei, morcovi, rosii, bulion, smantana, vin, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de gâsca 200g ceapa 1 kg ciuperci 175g ulei 150g morcovi 500g rosii 50g bulion de tomate 300g smântâna 100ml vin alb 1 leg. verdeata sare piper   Mod […]

Friptură de gască la tavă

Friptură de gască la tavă

Friptură de gască la tavă Ingrediente: 1 gîscă 1 lingură untură sare   Mod de preparare: Se prepară la fel ca friptura de raţă cu mere coapte.La început focul trebuie să fie mai mic, apoi se întăreşte. Friptura se ţine la cuptor 11/2 oră. Se serveşte fie cu mere coapte, ca şi raţa, fie cu […]

Gasca salbatica la cuptor

Gasca salbatica la cuptor

Gasca salbatica la cuptor din: gasca, unt, untura de gasca, ceapa, usturoi, vin, sare, piper, rosii, marar, cimbru, leustean, patrunjel. Poate te intereseaza si: Piept de gasca umplut cu praz si mar Gasca cu legume la cuptor Cum se prepara Sarmale de gâscă, viţel şi jambon de ţară (VIDEO)   Ingrediente: 1 gâscă (are între […]

Pastramă de gasca cu usturoi

Pastramă de gasca cu usturoi

Pastramă de gasca Ingrediente: 10 linguri sare 5 linguri silitră 2 linguri ienibahar măcinat 1 lingură chimion 1 lingură scorţişoară 1 căpăţână usturoi 5 litri apă 1 gasca   Mod de preparare: Se lasă în saramură 3 zile. După ce i-a trecut vremea de potroacă, carnea se scurge, se înveleşte în tifon subţire şi în […]

Piept de gasca impanat cu sunculita afumata

Piept de gasca impanat cu sunculita afumata

 Piept de gasca impanat cu sunculita afumata Dezosezi pieptul de gâscă, îl frăgezeşti bătându-l puţin cu ciocanul de şniţele, apoi îl împănezi cu slăninuţă afumată. Presari sare, piper, puţin ghimbir şi îl rulezi legându-l cu aţă de bumbac. Il aşezi apoi într-un vas rezistent la cuptor, torni ulei, vin alb şi puţină apă şi-l dai […]

Gasca salbatica impanata cu peste afumat cu garnitura de masline, rosii, ardei si manatarci la cuptor si pilaf

Gasca salbatica umpluta cu garnitura de piure de cartofi si legume sotate

 Gasca salbatica umpluta cu garnitura de piure de cartofi si legume sotate Ingrediente: 1 gască a 3 kg ficatul şi pipota de la gîsca 300 g carne porc 1 felie franzelă ouă sare piper cimbru 1 pahar vin 1/2 lingura făină 80 g costiţă afumată 2 cepe 100 g zarzavat 400 g carote 400 g […]

Gasca salbatica in foitaj cu garnitura de cartofi noi fierti si dati in unt

Gasca salbatica in foitaj cu garnitura de cartofi noi fierti si dati in unt

Gasca salbatica in foitaj cu garnitura de cartofi noi fierti si dati in unt Ingrediente: 1 gască a circa 3 kg ficatul şi pipota de la gîscă 200 g file sau piept afumat 2 cepe sare piper cimbru 300 g ciuperci 1 pahar vin 1 lingură bulion 200 g foitaj 2 gălbenuşuri 150 g untură […]

Piept de gasca umplut cu garnitura de pilaf cu stafide

Piept de gasca umplut cu garnitura de pilaf cu stafide

Piept de gasca umplut cu garnitura de pilaf cu stafide Ingrediente: 1 gască de 3,500 kg 1 felie franzelă 3 ouă 6 căţei usturoi 1 morcov 1 fir praz 2 mere sare boia 500 g orez 100 g unt 150 g stafide 1 pahar vin 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Gasca se curăţă, […]

Gasca la cuptor cu garnitura de clătite umplute cu ficat si mere coapte

Gasca la cuptor cu garnitura de clătite umplute cu ficat si mere coapte

 Gasca la cuptor cu garnitura de clătite umplute cu ficat si mere coapte Ingrediente: 1 giscă de 3,500 kg 12 mere de aceeaşi mărime 40 g zahăr sare piper cimbru 60 g costiţă afumată 150 g făină 2 ouă ficatul de la gască 1 felie fran­zelă 1/2 lapte 30 g caşcaval 1 pahar vin 3 […]

Gasca fripta

Gasca fripta

Gasca fripta Ingrediente: 1 gîscă tînără 1/2 lingură untură garnitură de cartofi (700 g cartofi, 100 g untură, 1 ceapă) sare piper Mod de preparare: Pîrlim şi curăţăm de intestine o gîscă tînără, dăm sare şi piper şi o aşezăm în­tr-un vas de sticlă rezistentă la foc sau într-o tavă. Punem puţină untură ca sâ […]

Gasca cu fasole uscata (casulet)

Gasca cu fasole uscata (casulet)

Gasca cu fasole uscata Ingrediente: 1/2 gîscă 1/2 lingură unt sau untură (sau grăsime de gîscă) 1/2 kg fasole uscată 200 g costiţă 1 pereche debreţini 1 ceapă citeva felii de mor­cov şi de telină 1/2-l lingură făină 2 linguri bu­lion de roşii 1/2 păhărel de vin 1 polonic apă clocotită 1 foaie de dafin […]

Ficat de gasca natur

Ficat de gasca natur

Ficat de gasca natur  Ingrediente: 300 g ficat 3 linguri untură de gâscă     Mod de preparare: Se alege un ficat frumos, proaspăt şi alb, se îndepărtează vâna de sânge şi locul unde a fost fierea şi se ţine două ore în apă puţin sărată. Se şterge uşor cu o cârpă şi se aşază […]

Creveti cu ficat de gasca

Ficat de gască

  Tăiem ficatul de gîscă în felii groase de 1,5 cm, nu prea mari. Dăm feliile în făină şi le prăjim în tigaie, în grăsime încinsă, la foc viu. Cînd ficatul este gata, îl sărăm şi îl servim fierbinte la masă.   Pofta buna!

Pateu de ficat de gască

Pateu de ficat de gască (varianta)

Pateu de ficat de gască Ingrediente: ficat de pasăre lapte grăsime de pasăre untură vin foaie de dafin ceapă piper sare unt coniac aspic   Mod de preparare: Se fierbe ficatul de gîscă, ca aici, se lasă să se răcească, apoi se trece prin sită ca să fie mai pufos sau prin maşina de tocat […]