Boboc de gasca umplut

Boboc de gasca umplut

Boboc de gasca umplut din: boboc de gasca, ciuperci, ceapa, costita, rosie, verdeata, ou, ulei. Ingrediente: 1 boboc mare de gâscă 800 g ciuperci 1 ceapă 50 ml ulei de măsline 1 bucată costiţă afumată 1 roşie 1 legătură verdeaţă 1 ou Marinată: ulei de măsline sare piper 200 ml vin alb sau roze 4 foi […]

Sarmale cu nuci in cuiburi

Sarmale cu piept de gasca

Sarmale cu piept de gasca din: piept de gasca, hrean, orez, ceapa, ardei, bulion, ulei. Ingrediente: 500 g piept de gâscă tocat 25 frunze de hrean fragede 50 g orez 1 ceapă 1 morcov 1 ardei capia copt cimbru 2-3 linguri de bulion 2 linguri de ulei piper foi de dafin   Mod de preparare: […]

Sarmale de stevie

Sarmale cu carne de gasca si orez 

Sarmale cu carne de gasca si orez din: piept de gasca, hrean, orez, ceapa, ardei, bulion. Ingrediente: 500 g piept de gâscă tocat 25 frunze de hrean 50 g orez 1 ceapă 1 morcov 1 ardei capia copt cimbru 2-3 linguri de bulion 2 linguri de ulei piper foi de dafin   Mod de preparare: Se […]

Foie gras cu struguri la tigaie

Specialitati: Foie gras

Incă din Antichitate, egiptenii îngrăşau gâştele hrânindu-le cu cereale. însă cei care au început să folosească separat ficatul de gâscă îndopată au fost romanii. Ei îndopau gâştele cu smochine. De altfel, atât în italiană, cât şi în spaniolă cuvântul care înseamnă „ficat” provine din termenul latinesc ficus (smochină). Mai târziu au apărut centrele de producţie […]

Gasca si arpagic in sos de vin

Friptura de gasca cu mere caramelizate

Friptura de gasca cu mere caramelizate din: gasca, sare, piper, usturoi, mere, zahar, scortisoara. Ingrediente: 1 gâscă de 6 kg, fără măruntaie şi fără gât sare piper negru proaspăt măcinat 3 căţei de usturoi tăiaţi în felii subţiri 8 mere Golden, curăţate de coajă şi tăiate în sferturi 50 ml suc de lămâie proaspăt 6 […]

Piept de raţă cu orez sălbatic şi struguri

Piept de gasca cu pere caramelizate

Piept de gasca cu pere caramelizate din: piept de gasca, pere, zahar, ulei, sare, piper, faina, lamaie. Ingrediente: 1 kg piept de gâscă 4 pere nu prea coapte 250 g zahăr 3 linguri ulei sare piper 1 linguriţă făină 1 lingură zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se taie pieptul de gâscă în două […]

Piept de gasca cu pere in caramel

Piept de gasca cu pere in caramel

Piept de gasca cu pere in caramel din: piept de gasca, pere, zahar, ulei, sare, piper, faina, lamaie. Ingrediente: 1 kg piept de gâscă 4 pere nu prea coapte 250 g zahăr 3 linguri ulei sare piper 1 linguriţă făină 1 lingură zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se taie pieptul de gâscă în […]

Gasca cu ciuperci si sos de smantana

Gasca umpluta in vin

Gasca umpluta in vin din: boboc de gasca, ciuperci, ceapa, costita, rosie, verdeata, ou, ulei. Ingrediente: 1 boboc mare de gâscă 800 g ciuperci 1 ceapă 50 ml ulei de măsline 1 bucată costiţă afumată 1 roşie 1 legătură verdeaţă 1 ou Marinată: ulei de măsline sare piper 200 ml vin alb sau roze 4 […]

Boboc de gasca umplut

Gasca cu ciuperci

Gasca cu ciuperci din: gasca, ciuperci, ceapa, verdeata, sare, ou, piper, paine, lapte, costita, unt, vin. Ingrediente: 1 gâscă 250 g ciuperci (7-10 ciuperci mijlocii) 1 ceapă verdeaţă tocată sare piper măcinat 1 ou 1 felie de pâine 1 cană cu lapte dulce 100 g costiţă afumată 3 linguri cu unt 1 pahar cu vin […]

Pate de curcan cu masline

Pate de gasca cu unt

Pate de gasca cu unt din: ficat, unt, smantana, maioneza, ceapa, sare, mustar, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g ficat de gâscă 5 linguri unt 1 lingură smântână 4 linguri maioneză 1 ceapă potrivită sare piper pătrunjel proaspăt muştar   Mod de preparare: Ficatul se fierbe bine, se lasă să se scurgă puţin şi se sfărâmă […]

Gasca la cuptor cu garnitura de budinca de cartofi, varza rosie cu costita si mere si carnaciori sotati

Fasole boabe cu carne de gasca

Fasole boabe cu carne de gasca din: fasole, pulpe si aripi de gasca, ceapa, ulei, sare, piper, tarhon, rosii, marar. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe 2 pulpe + spatele şi aripile de gâscă 2 cepe 4 linguri cu ulei sare piper boabe 4-5 fire de tarhon 2 roşii (sau bulion de roşii) mărar tocat   […]

Piept de gasca umplut cu garnitura de pilaf cu stafide

Piept de gasca umplut cu praz si mar

Piept de gasca umplut cu praz si mar din: pieptul şi pulpele de la o gâscă tânără, franzelă, ouă, usturoi, morcov, praz, mar, unt, vin alb, supă de oase, făină, sare, piper, boia dulce, patrunjel Ingrediente: pieptul şi pulpele de la o gâscă tânără 2 felii franzelă 2 ouă 3-4 căţei de usturoi 1 morcov 1 fir de praz 1 măr […]

Cum se prepara Salata de fasole verde cu foie gras

Foie gras

Termenul foie gras (ficat gras) se refera la ficatul de gasca sau rata indopata. Daca pasarea (gasca) este indopata, ficatul acesteia isi mareste volumul de cateva ori fata de dimensiunile normale. Poate te intereseaza si Cum se prepara Foie gras cu dulceata (video) Ficatul astfel obtinut se vinde sub diferite forme: intreg, crud si conservat, […]

Confit de gâscă

Confit de gâscă

O reteta delicioasa de confit de gasca din: gasca, untura de gasca, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 3 căni untură de gâscă 6 căţei de usturoi 6 frunzuliţe de cimbru proaspăt 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper negru râşnit   Mod de preparare: Decupează pieptul şi pulpele gâştei şi păstrează carcasa cu […]

Friptură de gâscă cu mere, pere şi scorţişoară

Friptură de gâscă cu mere, pere şi scorţişoară

O reteta delicioasa de friptura de gasca cu mere, pere si scortisoara din: gasca, mere, pere, vin alb sec, ceapa verde, ulei, scortisoara, stelute de anason, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 4 mere pere 200 ml vin alb sec 4 cepe verzi 2 linguri de ulei 2 batoane de scorţişoară 2 steluţe de anason […]

Gasca si arpagic in sos de vin

Gasca si arpagic in sos de vin

O reteta de gasca si arpagic in sos de vin din: pulpe dezosate, vin rosu sec, arpagic, morcovi, ulei, usturoi, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept sau pulpe dezosate de gasca 1 l vin rosu sec 600 g arpagic 2 morcovi 50 ml ulei 2 catei de usturoi 3-4 frunze de […]

Gasca si arpagic in sos de vin

Friptură de gască cu usturoi

O reteta delicioasa de friptura de gasca din: gasca, untura de gasca, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 3 ceşti untură de gâscă 4 căţei de usturoi 6 frunzuliţe de cimbru proaspăt 1 linguriţă sare 1 lingură piper negru râşnit   Mod de preparare: Tranşează gâscă, păstrând pulpele şi pieptul. Foloseşte doar pulpele şi […]

Piept de gască cu napi şi sfeclă roşie

Piept de gască cu napi şi sfeclă roşie

O reteta delicioasa de piept de gasesc cu napi si sfecla rosie din: piept de gasca, verdeturi, gin, foaie de dafin, ienupar, sare, piper, zahar din trestie de zahar, otet, napi, ceapa, usturoi, otet de merel, ulei de masline extravirgin, sfecla, mustar, dulceata de fructe, otet balsamic si otet de mere. Ingrediente: pentru marinată: 1 […]

Friptura de gasca cu chimion

Friptura de gasca cu chimion

O reteta simpla de friptura de gasca din: gasca, varza, mere, cartofi, ceapa, chimion, otet si sare. Ingrediente: 1 gâscă (cca 1,25 kg) 600 gr varză 80 gr mere 80 gr cartofi 1 ceapă chimion otet sare   Mod de preparare: Gasca afumată şi spălată o tăiem bucăţi (porţii), presărăm chimion, o punem în vas […]

Gasca umpluta

Gasca umpluta

O reteta delicioasa de gasca umpluta din: gasca, ciuperci, oua, smantana, vin negru, untdelemn si magheran Ingrediente: 1 gâscă 200 gr ciupreci (champignons) 6 ouă 200 ml smântână acră 1/2 l vin negru untdelemn magheran   Mod de preparare: Gâscă o sărăm pe dinafară şi pe dinăuntru şi, după aceea, pregătim ingredientele cu care o […]

Friptură de gâscă cu mere, pere şi scorţişoară

Friptura de gasca in sos de vin rosu

Friptura de gasca in sos de vin rosu din: ciuperci, gasca, rozmarin, dafin, usturoi, vin, ulei de masline, unt, sare, piper, verdeata de la telina, pasta de rosii. Ingrediente: 30 g ciu­perci (mânătărci) 1 gâscă tânără (cea. 3 kg) 2 crenguţe rozmarin 1 foaie de dafin 3 căţei de ustu­roi 500 ml vin roşu 1 […]

Gasca cu ciuperci si sos de smantana

Gasca cu ciuperci si sos de smantana

Gasca cu ciuperci si sos de smantana din: carne de gasca, ceapa, ciuperci, ulei, morcovi, rosii, bulion, smantana, vin, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de gâsca 200g ceapa 1 kg ciuperci 175g ulei 150g morcovi 500g rosii 50g bulion de tomate 300g smântâna 100ml vin alb 1 leg. verdeata sare piper   Mod […]

Friptura de gasca cu chimion

Friptură de gască la tavă

Friptură de gască la tavă Ingrediente: 1 gîscă 1 lingură untură sare   Mod de preparare: Se prepară la fel ca friptura de raţă cu mere coapte.La început focul trebuie să fie mai mic, apoi se întăreşte. Friptura se ţine la cuptor 11/2 oră. Se serveşte fie cu mere coapte, ca şi raţa, fie cu […]

Gasca salbatica la cuptor

Gasca salbatica la cuptor

Gasca salbatica la cuptor din: gasca, unt, untura de gasca, ceapa, usturoi, vin, sare, piper, rosii, marar, cimbru, leustean, patrunjel. Poate te intereseaza si: Piept de gasca umplut cu praz si mar Gasca cu legume la cuptor Cum se prepara Sarmale de gâscă, viţel şi jambon de ţară (VIDEO)   Ingrediente: 1 gâscă (are între […]

Pastramă de gasca cu usturoi

Pastramă de gasca cu usturoi

Pastramă de gasca Ingrediente: 10 linguri sare 5 linguri silitră 2 linguri ienibahar măcinat 1 lingură chimion 1 lingură scorţişoară 1 căpăţână usturoi 5 litri apă 1 gasca   Mod de preparare: Se lasă în saramură 3 zile. După ce i-a trecut vremea de potroacă, carnea se scurge, se înveleşte în tifon subţire şi în […]

Piept de gască cu napi şi sfeclă roşie

Piept de gasca impanat cu sunculita afumata

 Piept de gasca impanat cu sunculita afumata Dezosezi pieptul de gâscă, îl frăgezeşti bătându-l puţin cu ciocanul de şniţele, apoi îl împănezi cu slăninuţă afumată. Presari sare, piper, puţin ghimbir şi îl rulezi legându-l cu aţă de bumbac. Il aşezi apoi într-un vas rezistent la cuptor, torni ulei, vin alb şi puţină apă şi-l dai […]

Gasca umpluta

Gasca salbatica umpluta cu garnitura de piure de cartofi si legume sotate

 Gasca salbatica umpluta cu garnitura de piure de cartofi si legume sotate Ingrediente: 1 gască a 3 kg ficatul şi pipota de la gîsca 300 g carne porc 1 felie franzelă ouă sare piper cimbru 1 pahar vin 1/2 lingura făină 80 g costiţă afumată 2 cepe 100 g zarzavat 400 g carote 400 g […]

Confit de gâscă

Gasca salbatica in foitaj cu garnitura de cartofi noi fierti si dati in unt

Gasca salbatica in foitaj cu garnitura de cartofi noi fierti si dati in unt Ingrediente: 1 gască a circa 3 kg ficatul şi pipota de la gîscă 200 g file sau piept afumat 2 cepe sare piper cimbru 300 g ciuperci 1 pahar vin 1 lingură bulion 200 g foitaj 2 gălbenuşuri 150 g untură […]

Piept de gasca umplut cu garnitura de pilaf cu stafide

Piept de gasca umplut cu garnitura de pilaf cu stafide

Piept de gasca umplut cu garnitura de pilaf cu stafide Ingrediente: 1 gască de 3,500 kg 1 felie franzelă 3 ouă 6 căţei usturoi 1 morcov 1 fir praz 2 mere sare boia 500 g orez 100 g unt 150 g stafide 1 pahar vin 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Gasca se curăţă, […]