Melci de mare cu sos de rosii si ardei iute

Melci de mare cu sos de rosii si ardei iute din: melci de mare, usturoi, ceapă, roşii bine coapte, ardei iute, ulei de măsline, sare fină. Ingrediente: 600 g melci de mare 2 căţei de usturoi 1 ceapă 300 g roşii bine coapte 1/2 ardei iute 100 ml de ulei de măsline sare fină   Mod de preparare: Se curăţă foarte bine […]

Scoici cardium şi melci de mare

Foarte apreciate pe vremuri în nordul Europei, scoicile cardium nu mai sunt la fel de populare. Ele cresc pe coastele Atlanticului, dar şi în sud, spre Marea Mediterana. Melcii de mare Busycon au o cochilie în formă de spirală. Sunt carnivori, iar carnea lor este extrem de tare şi, spre deosebire de cea a scoicilor […]

Pilaf de melci

Pilaf de melci

Pilaf de melci Ingrediente: 30 melci 150-200 g ulei 1 ceapă l-2 linguri bulion de roşii 1 ceaşcă orez sare piper Mod de preparare: Spălăm melcii, îi curăţăm şi îi fierbem 10-15 minute cu căsuţa lor în apă cloco­tită. Apoi îi scoatem, îi spălăm în 2-3 ape, căutînd să fie curaţi. Prăjim în ulei o […]

Melci

Melci

Melci Ingrediente: 50 melci 1 lingură otet 1 ceapă puţin unt ames­tecat cu ulei 1 păhărel de vin 1 pahar de apă 1 foaie de dafin 1 legătură de pătrunjel 5 cătei de usturoi sare piper Mod de preparare: Punem melcii în apă rece cu puţină sare. Ii spălăm bine, apoi îi fierbem la foc […]

Buseuri cu melci

Buseuri cu melci

Buseuri cu melci Pentru:12 persoane   Ingrediente: 72 buşeuri coapte 40—50 melci 1 1/2 pahar vin 80 g unt sare piper 3 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 3/4 lingură făină 100 g ciu­perci 3 căţei usturoi   Mod de preparare: Melcii sc spală în 2-3 ape cu sare şi se pun la fiert 30 minute cu […]