Rapane

Rapane în Sos de Unt și Capere: O Reteta Simplă și Gustoasă

Rapane în Sos de Unt și Capere: O Reteta Simplă și Gustoasă din: rapane, unt, suc de lamaie, capere, sare, piper, frunze de patrunjel. Rapanele în sos de unt și capere reprezintă o rețetă simplă, dar elegantă, ce aduce în prim-plan aromele marine și ușurința preparării. Combinația de rapane, unt, lămâie și capere oferă un […]

Rapane

Rapane în Sos de Vin și Usturoi

Rapane în Sos de Vin și Usturoi din: rapane, vin alb sec, usturoi, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Savurați gustul mării cu această rețetă sofisticată și incredibil de gustoasă de rapane în sos de vin și usturoi. Această delicatesă marină, rafinată și plină de arome, este o adevărată încântare culinară. Prăjite rapid și servite […]

Paste cu melci si usturoi

Paste cu melci si usturoi

Paste cu melci si usturoi din: paste cochilie, melci, unt, usturoi, patrunjel, sare si piper. Melcii sunt o sursă bogată de proteine și aminoacizi esențiali, care sunt necesari pentru construirea și repararea țesuturilor din organism. Melcii conțin vitamine și minerale importante, cum ar fi vitamina B12, fier, calciu, magneziu și zinc. Aceste substanțe nutritive pot […]

Melci cu sos de rosii

Melci cu sos de rosii

Melci cu sos de rosii din: melci de mare, usturoi, ceapă, roşii bine coapte, ardei iute, ulei de măsline, sare. Melcii sunt o sursă bogată de proteine și aminoacizi esențiali, care sunt necesari pentru construirea și repararea țesuturilor din organism. Melcii conțin vitamine și minerale importante, cum ar fi vitamina B12, fier, calciu, magneziu și zinc. Aceste substanțe nutritive pot contribui la sănătatea […]

Midii in stil italian

Scoici si melci de mare

Scoici si melci de mare. Foarte apreciate pe vremuri în nordul Europei, scoicile cardium nu mai sunt la fel de populare. Ele cresc pe coastele Atlanticului, dar şi în sud, spre Marea Mediterană. Melcii de mare Busycon au o cochilie în formă de spirală. Sunt carnivori, iar carnea lor este extrem de tare şi, spre […]

Melci in aluat

Melci in aluat

Melci in aluat din: melci, dafin, cimbru, usturoi, unt, faina, vin, oua, sare, piper, patrunjel, lamaie, ulei. Ingrediente: 4 duzini melci 1 frunză dafin cimbru 3-4 căţei usturoi 40 g unt aluat: 125 g făină 125 ml vin alb 2 ouă sare piper pătrunjel 1 lămâie ulei sare piper Mod de preparare: Se fierb melcii […]

Melci cu cartofi egipteni

Deliciu de melci

Deliciu de melci din: melci, apa, vin alb, morcovi, ceapa, haşme, cimbru, patrunjel, dafin, piper, sare, unt si mujdei.   Ingrediente: 48 melci apa vin alb morcovi ceapa haşme cimbru proaspat patrunjel verde o foaie de dafin piper sare Pentru untul de melci: 200 g unt 1 lingura cu patrunjel verde 1 lingura cu mujdei […]

Melci in sos brun cu menta si ienupar

Melci in sos brun cu menta si ienupar din: melci, apa, ardei iuti verzi, mentă proaspătă, coajă de portocală amară, cuişoare, bace de ienupăr, seminţe de anason verde, chimion, cimbrişor, rozmarin pudră, boia dulce, ceai verde, rădăcină de lemn dulce, ghimbir, piper negru proaspăt măcinat, sare marină. Ingrediente: 5 kg de melci 61 apă 7 ardei iuţi verzi 5 frunze de mentă proaspătă 1 coajă de […]

retete

Paella cu melci, iepure si pui

Paella cu melci, iepure si pui din: ulei de măsline, pui, carne de iepure, praf de pătmnjel, usturoi, ardei roşu, roşii, fasole albă, bob proaspăt, apă, melci, orez, şofran, lapţi proaspeţi (dâton, peşte-sabie etc.), icre de peşte proaspete (ton, anghilă imperială, anghilă mică, hering etc.), fasole verde, sare, piper negru.   Ingredinete:  250 ml ulei de măsline […]

Melci cu usturoi si patrunjel

Melci cu usturoi si patrunjel

Melci cu usturoi si patrunjel din: melci, usturoi, patrunjel, piper rosu, ulei de masline, sare, sare mare marină. Ingrediente: 800 g de melci 3 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 praf de piper roşu 100 ml ulei de măsline 1 praf de sare sare mare marină     Mod de preparare: Se pun melcii într-un […]

retete

Melci de mare cu sos de rosii si ardei iute

Melci de mare cu sos de rosii si ardei iute din: melci de mare, usturoi, ceapă, roşii bine coapte, ardei iute, ulei de măsline, sare fină. Ingrediente: 600 g melci de mare 2 căţei de usturoi 1 ceapă 300 g roşii bine coapte 1/2 ardei iute 100 ml de ulei de măsline sare fină   Mod de preparare: Se curăţă foarte bine […]

Retete de Revelion: Midii cu ardei iute

O reteta delicioasa de midii cu rosii si ardei iute din: rosii, ulei de masline, usturoi, salota, ardei iute, vin alb, pasta de tomate, zahar, midii si busuioc. Ingrediente: 2 rosii foarte coapte 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 1 salota, tocata fin 1 ardei iute rosu sau verde, fara seminte, tocat […]

Melci cu sos de rosii

Scoici cardium şi melci de mare

Foarte apreciate pe vremuri în nordul Europei, scoicile cardium nu mai sunt la fel de populare. Ele cresc pe coastele Atlanticului, dar şi în sud, spre Marea Mediterana. Melcii de mare Busycon au o cochilie în formă de spirală. Sunt carnivori, iar carnea lor este extrem de tare şi, spre deosebire de cea a scoicilor […]

Supa crema de melci cu unt asezonat

Supa crema de melci cu unt asezonat

Supa crema de melci cu unt asezonat din: melci, usturoi, unt moale, ulei de masline, lamaie, patrunjel, vin alb, ceapa, morcov, hasme, cuisoare, verdeata asortata, sorici de porc, sare si piper.   Ingrediente: 4 duzini de melci la cutie 30 de catei de usturoi 200 g unt moale 1 lingura ulei de masline 1 lamaie […]

Paste cu melci si usturoi

Paste cochilie cu melci

O reteta delicioasa de paste chochilie cu melci din: paste cochilie, melci, unt, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 24 paste-cochilie 2 duzini de melci la conservă, în suc propriu 150 g unt 4 căţei de usturoi 2 linguri pătrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 240 C (treap­ta 8). Fierbeţi […]

Melci cu sos de rosii

Pilaf de melci

Pilaf de melci Ingrediente: 30 melci 150-200 g ulei 1 ceapă l-2 linguri bulion de roşii 1 ceaşcă orez sare piper Mod de preparare: Spălăm melcii, îi curăţăm şi îi fierbem 10-15 minute cu căsuţa lor în apă cloco­tită. Apoi îi scoatem, îi spălăm în 2-3 ape, căutînd să fie curaţi. Prăjim în ulei o […]

Melci cu cartofi egipteni

Melci

Melci Ingrediente: 50 melci 1 lingură otet 1 ceapă puţin unt ames­tecat cu ulei 1 păhărel de vin 1 pahar de apă 1 foaie de dafin 1 legătură de pătrunjel 5 cătei de usturoi sare piper Mod de preparare: Punem melcii în apă rece cu puţină sare. Ii spălăm bine, apoi îi fierbem la foc […]

Melci cu cartofi egipteni

Buseuri cu melci

Buseuri cu melci Pentru:12 persoane   Ingrediente: 72 buşeuri coapte 40—50 melci 1 1/2 pahar vin 80 g unt sare piper 3 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 3/4 lingură făină 100 g ciu­perci 3 căţei usturoi   Mod de preparare: Melcii sc spală în 2-3 ape cu sare şi se pun la fiert 30 minute cu […]

Melci in aluat

Melci fierti

Melci fierti din: melci, otet, sare, vin, ceapa, morcov, usturoi, cimbru, dafin, sare, boabe de piper. Ingrediente: 3 duzini de melci 1 pahar oţet 1 lingură sare 1 pahar cu vin 1 ceapă 1 morcov 3 căţei de usturoi cimbru dafin sare 10 boabe piper   Mod de preparare: Melcii sunt mai gustoşi începând din […]

Melci cu cartofi egipteni

Melci cu cartofi egipteni

Melci cu cartofi egipteni din: melci, cartofi, unt de arahide, lapte, lamaie, sos de soia, zahar, unt, patrunjel, usturoi, mustar cu boabe, sare, piper, cartofi. Poate te intereseaza si: Paella cu melci, iepure si pui Melci mici cu ulei si sare Melci cu usturoi si patrunjel Supa crema de melci cu unt asezonat   Ingrediente: […]