Scoici cardium şi melci de mare

Printeaza

Foarte apreciate pe vremuri în nordul Europei, scoicile cardium nu mai sunt la fel de populare. Ele cresc pe coastele Atlanticului, dar şi în sud, spre Marea Mediterana. Melcii de mare Busycon au o cochilie în formă de spirală. Sunt carnivori, iar carnea lor este extrem de tare şi, spre deosebire de cea a scoicilor cardium, nu poate fi consumată crudă. Trebuie fierţi 10 minute pentru a putea fi scoşi din cochilie.

Melcii winkle sunt printre cei mai delicaţi melci. Sunt atât de mici încât, pentru a-i scoate din cochilie, trebuie să folosiţi un ac. Scoicile proaspete trebuie sa aiba carapacea bine inchisa şi sa fie ţinute într-un vas cu apă uşor sărată cam 1 oră, pentru a putea fi curăţate de nisip. înainte de a le prepara, frecaţi-le bine cu o periuţă sub jet de apă rece. Apoi puneţi-le la fiert într-o cratiţă largă cu puţină apă. încălziţi-le uşor, scuturând cratiţa, pânâ se deschid, cam 5 minute, apoi scurgeţi-le şi serviţi-le.

Melcii vii, din ambele specii, se pun în apa clocotită şi se lasă să fiarbă la foc mic cam 5 minute. Melcii winkle trebuie scoşi din cochiliile lor înainte de a-i servi la masă, dar Busycon se lasă în cochilii. Serviţi i cu oţet, sare şi piper. Pentru a mânca melcii winkle, folosiţi un ac cu care scoateţi fiecare melc din cochilie. Stropiţi-i cu puţin oţet şi asezonaţi-i cu sare şi piper.

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. De ce nu se vede poza?

  2. Acum se vede 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.