Melci

Printeaza

Melci

Ingrediente:Melci

  • 50 melci
  • 1 lingură otet
  • 1 ceapă
  • puţin unt ames­tecat cu ulei
  • 1 păhărel de vin
  • 1 pahar de apă
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 5 cătei de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Punem melcii în apă rece cu puţină sare. Ii spălăm bine, apoi îi fierbem la foc iute, cu puţină sare, două pahare de apă şi oţet, 10 minute. Luăm melcii de pe foc şi îi spălăm de multe ori cu apă abun­dentă. Apoi scoatem carnea din coji.

Tăiem mărunt o ceapă şi o punem în­tr-o cratiţă cu puţin unt amestecat cu ulei să se prăjească puţin. Adăugăm carnea melcilor amestecînd bine. După ce melcii încep să capete puţină culoare, turnăm un păhărel de vin şi un pahar de apă.

Presărăm piper şi sare, punem foaie de dafin şi pătrunjel tocat mărunt şi lăsăm totul să fiarbă încet 3 ore. Sosul trebuie să scadă pînă rămîne numai 1/2 pahar.

Tăiem mărunt trei căţei de usturoi, îi pu­nem în cratiţă şi amestecăm bine.

Spălăm cu grijă cojile, pe care le um­plem cu carnea şi cu sosul melcilor, apoi le punem într-o tavă, presărînd pătrun­jel şi usturoi (doi căţei) tocat mărunt. Dăm tava puţin la cuptor şi după aceea servim melcii calzi, avînd grijă ca fiecare melc să aibă sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.