Miel cu garnitura de fasole verde

Miel cu garnitura de fasole verde 

Miel cu garnitura de fasole verde din: miel, usturoi, chimen, suc de lamaie, ceapa, supa, pasta de tomate, scortisoara, zahar, fasole verde, sare, piper, patrunjel. Ingrediente:  1 kg carne de miel cu os 8 catei de usturoi 1 lingurita chimen sucul de la 1 lamaie 2 cepe, feliate 500 ml supa 5-6 linguri pasta de tomate […]

Frigarui picanti de miel cu vin

Frigarui picante de miel cu vin

Frigarui picante de miel cu vin din: carne de miel, ceapa, otet, vin, usturoi, fulgi de ardei iute, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g carne de miel o ceapă 5 linguri oţet din vin 5 linguri vin roşu 3 căţei usturoi 1/2 linguriţă coriandru măcinat 1/4 linguriţă fulgi de ardei iute 1/2 legătură pătrunjel 1/2 linguriţă […]

Carne de miel cu cimbru la cuptor

Carne de miel cu cimbru la cuptor

Carne de miel cu cimbru la cuptor din: busuioc, ulei, cimbru, vin, miel, usturoi, sos de soia, sare si boia de ardei iute. Ingrediente: 4 linguri busuioc 30 ml ulei 4 linguri cimbru 1 ceasca vin alb 1/4 sfert de miel 2 lingura praf de usturoi 4 linguri sos soia 1/4 lingurita sare,usturoi dupa gust 1/2 […]

Reteta zilei: Placinte cu carne de miel

Placinte cu carne de miel din: miel, ulei, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, menta, condimente, fulgi de ardei iute, sare, aluat patiserie, ou. Ingrediente:  300gr carne tocata de miel 1 lingura ulei ⅔ ceasca ceapă tocată 1 cățel de usturoi, tocat ½ ceașca roșii 2 linguri frunze de patrunjel 2 linguri frunze de menta 2 lingurițe […]

Reteta zilei: Chiftele de miel cu sos de usturoi

Chiftele de miel cu sos de usturoi din: miel, ceapa, usturoi, chimion, turmeric, sare, piper, patrunjel, ou, ulei de masline, sos de usturoi. Ingrediente:  1 kg carne tocata de miel 1 ceapă mică, tocată 2 catei usturoi, tocat 2 lingurite de chimion 1 lingurita turmeric ¾ lingurita sare ¼ linguriță de piper negru ¼ ceasca […]

Miel cu sote de fasole verde

Miel cu sote de fasole verde

Miel cu sote de fasole verde din: miel, usturoi, chimen, suc de lamaie, ceapa, supa, pasta de tomate, scortisoara, zahar, fasole verde, sare, piper, patrunjel. Ingrediente:  1 kg carne de miel cu os 8 catei de usturoi 1 lingurita chimen sucul de la 1 lamaie 2 cepe, feliate 500ml supa 5-6 linguri pasta de tomate 1 […]

Miel cu sote de fasole verde

Miel cu sote de fasole

Miel cu sote de fasole din: miel, usturoi, chimen, suc de lamaie, ceapa, supa, pasta de tomate, scortisoara, zahar, fasole verde, sare, piper, patrunjel. Ingrediente:  1 kg carne de miel cu os 8 catei de usturoi 1 lingurita chimen sucul de la 1 lamaie 2 cepe, feliate 500ml supa 5-6 linguri pasta de tomate 1 bat […]

Friptura greceasca de miel

Friptura greceasca de miel

Friptura greceasca de miel din: picior de miel, usturoi, ceapa, suc de lamaie, lamaie, vin alb sec, apa, ulei, unt, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: un picior de miel de aproximativ 2 kg 2 catei de usturoi, taiati pe jumatate 1 ceapa tocata marunt sucul de la jumatate de lamaie 3 felii de lamaie taiate […]

Cotlete de miel cu sote de legume

Cotlete de miel cu sote de legume

Cotlete de miel cu sote de legume din: cotlete de miel, sare, piper, usturoi, rozmarin, cimbru, piper cayenne, ulei, faina, vin, conopida, ceapa, varza, cartofi, napi, unt, otet, ceapa. Ingrediente cotlete de miel: 4 cotlete de miel sare și piper, dupa gust 2 catei mari de usturoi, tocat 1 lingura frunze proaspete de rozmarin, tocate 1 […]

Cotlete de miel in crusta de fistic

Cotlete de miel in crusta de fistic

Cotlete de miel in crusta de fistic din: iaurt, suc de lamaie, sare, piper, cotlete de miel, pesmet, fistic, fulgi de ardei, sare, piper, unt si ulei. Pentru marinada: 1/2 cana iaurt 2 linguri suc de lamaie 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu 1/2 lingurita de sare 1/4 lingurita piper 6-8 cotlete de miel Pentru […]

Miel in sos de vin

Miel in sos de vin din: carne de miel, ceapa, usturoi, dafin, cimbru, faina, ulei, vin. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel de gătit o ceapă mare 6 căţei usturoi o crenguţă cimbru o foaie dafin 250 ml vin o lingură făină 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se încinge uleiul şi se […]

Miel la tava cu rozmarin

Miel la tava cu rozmarin

Miel la tava cu rozmarin din: pulpe de miel, vin, cimbru, rozmarin, usturoi, morcovi, telina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 bucăţi pulpe inferioare de miel 300 ml vin roşu 3-4 crenguţe rozmarin 3-4 crenguţe cimbru 3-4 căţei de usturoi 1 cartof 2-3 morcovi 2-3 rădăcină de pătrunjel 2 păstârnaci 1 ţelină mică sare piper ulei […]

Pulpa de miel cu sos la cuptor

Pulpa de miel cu sos la cuptor

Pulpa de miel cu sos la cuptor din: pulpa de miel, usturoi, ceapa, vin, rozmarin, cimbru, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 1 pulpă superioară de miel 3 legături ceapă verde 3 legături usturoi verde 300 ml vin alb 4-5 crenguţe de rozmarin proaspăt 4-5 crenguţe de cimbru proaspăt sare piper ulei de măsline   […]

Friptura greceasca de miel

Friptura de miel aromatizata

Friptura de miel aromatizata din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: o pulpa de miel fără os 5 căţei usturoi 2 crengute rozmarin coaja unei lămâi 4-5 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Carnea scoasă de la frigider cu o oră înainte de gătire se curăţă bine de toate […]

Cotlete de miel in coniac

Cotlete de miel in coniac din: cotlete de miel, ceapa, ulei, coniac, zahar, sare, piper. Ingrediente: 8 cotlete de miel o ceapă 10 linguri suc de roşii 2 linguri ulei 2 linguri coniac o lingură sos de soia o lingură zahăr brun sare piper   Mod de preparare: Se face sosul, pentru care ceapa tocată […]

Miel la tava cu rozmarin

Miel la tava

Miel la tava din: pulpe de miel, vin, rozmarin, cimbru, usturoi, morcovi, telina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi pulpe inferioare de miel 300 ml vin roşu 3-4 crenguţe rozmarin 3-4 crenguţe cimbru 3-4 căţei de usturoi 1 cartof 2-3 morcovi 2-3 rădăcină de pătrunjel 2 păstârnaci 1 ţelină mică sare piper ulei de măsline […]

Cotlete de miel glazurate cu rozmarin

Cotlete de miel glazurate cu rozmarin din: cotlete de miel, rozmarin, marinada. Ingrediente: 2 cotlete de miel cu os de circa 200 g fiecare 4 linguri marinadă pentru glazură 2 linguri rozmarin, proaspăt, tocat     Mod de preparare: Aşază carnea în tava de friptură şi unge cu marinaîa, presară rozmarinul şi lasă să stea […]

Coaste de miel in crusta

Coaste de miel in crusta

Coaste de miel in crusta din: coaste de miel, unt nesarat, ulei de masline, sare, piper, pesmet, patrunjel, usturoi, mustar. Ingrediente: 2 randuri coaste de miel 15g unt nesarat 1 lingura de ulei de masline sare piper Pentru crusta: 50 g pesmet 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi 2 lingurite de mustar   Mod […]

Costite de miel in crusta de pesmet

Costite de miel in crusta de pesmet

Costite de miel in crusta de pesmet din: coaste de miel, mustar dijon, branza, cimbru, rozmarin, paine neagra, piper, ulei de masline. Ingrediente: 6 coaste de miel 1 lingura mustar de Dijon 75 g brânză 1 legatura mix de cimbru și rozmarin 1 felie pâine neagră piper ulei de masline     Mod de preparare: […]

Oua rosii de Pasti

Meniu pentru Masa de Paste 2018

Sarbatorile Pascale reprezinta un moment special pentru toate familiile, indemnandu-ne sa ne reunim si sa primim in casele noastre Lumina Sfanta. Va invitam sa pregatiti cu drag meniul pentru Masa de Paste, inspirandu-va din multitudinea de retete cu carne de miel, oua rosii, cozonaci si pasca. Reteta zilei: Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti Inrosirea oualelor […]

Placinta de miel cu cartofi

Placinta de miel cu cartofi din: faina, untura, pulpa de miel, cartofi, rosii, ulei, sare, piper, usturoi. Ingrediente:  Pentru aluat: 750 g făină de grâu 60 g untură 10 g sare 380 ml apă călduţă Pentru umplutură: un kg pulpă de miel un kg cartofi 60 g roşii uscate 3 căţei usturoi 3 fire pătrunjel […]

Friptura de miel cu ierburi

Friptura de miel cu ghimbir

Friptura de miel cu ghimbir din: pulpe de miel, scortisoara, curcuma, ghimbir, piper cayenne, coriandru, cardamom si ulei de masline. Ingrediente 1.5 kg pulpa de miel dezosata 1 lingurița scorțișoara 2 lingurite curcuma ½ lingurita ghimbir ½ lingurita piper cayenne 2 lingurite de coriandru 1 lingura cardamon 1 lingura ulei de masline salata de cușcuș și […]

Coaste de miel in crusta de pesmet

Coaste de miel in crusta de pesmet

Coaste de miel in crusta de pesmet din: coaste de miel, unt nesarat, ulei de masline, sare, piper, piure de mazare, pesmet, patrunjel, usturoi, mustar. Ingrediente: 2 randuri coaste de miel 15g unt nesarat 1 lingura de ulei de masline sare piper Pentru crusta: 50 g pesmet 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi […]

Rulada de miel cu anghinare

Rulada de miel cu anghinare

Rulada de miel cu anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin, cimbru verde, anghinare in saramura, rosii, ulei de nuci, mustar, sare, piper. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel, preferabil partea de pe abdomen 500 g bucati din pulpa de miel, fara os si piele 5 g rozmarin 5 g cimbru verde 1 kg […]

Frigarui de miel cu sos tzatziki

Frigarui de miel cu sos tzatziki

Frigarui de miel cu sos tzatziki din: usturoi, tocatura de miel, ulei de masline, boia dulce, boia iute, sare, piper macinat, ceapa, lamaie, ulei, castravere, usturoi, iaurt, branza. Ingrediente: 2 catei de usturoi 500 g tocatura de miel 1 lingura de ulei de masline 1, 1/2 lingurita de boia dulce de ardei 1/2 lingurita de […]

Souvlaki de miel in pita

Souvlaki de miel in pita

Souvlaki de miel in pita din: usturoi, sare de msare, ulei de masline, coaja de lamaie, zeama de lamaie, marar, carne de miel, pita. Ingediente: 2 catei de usturoi, tocati marunt 2 lingurite sare de mare 4 linguri ulei de masline coaja rasa si zeama de la o lamaie 1 lingura de marar tocat marunt 700 g […]

Drob de miel pentru masa de Paşti

Drob de miel in prapur cu verdeata

Drob de miel in prapur cu verdeata din: maruntaie de miel, ficat, prapur, ceapa, oua, faina, untura, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1 kg maruntaie de miel 500 g ficat de miel un prapur 150 g ceapa 4 oua 100 g faina 150 g untura verdeata piper sare   Mod de preparare: Maruntaiele se oparesc, se spala […]

Salata de anghinare si crab

Miel cu anghinare

Miel cu anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin, cimbru verde, anghinare in saramura, rosii, ulei de nuci, mustar, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 500 g bucati din pulpa de miel, fara os si piele rozmarin si cimbru verde 1 kg anghinare in saramura 30 g ulei de nuci 150 g mustar […]

Cotlet de miel cu linte şi salată feta

Cotlet de miel cu linte

Cotlet de miel cu linte din: mazare, linte verde, otet de vin, zahar brun, menta, branza feta, cotlete de miel si ulei de masline. Ingrediente: 300 g de mazăre congelată 800 g linte verde din conservă, clătită şi scursă bine 4 linguri oţet de vin 2 linguri de zahăr brun 1 legătură mică de mentă, […]

Aperitive cu carne de miel

Aperitive cu carne de miel

Aperitive cu carne de miel din: maruntaie de miel, ceapa verde, marar verde, ceapa, sare, piper, busuioc, smantana. Ingrediente: maruntaie de la un miel 1 legatura ceapa verde 1 legatura marar verde 2 cepe uscate sare piper busuioc aluat pentru clatite, gata preparat smantana   Mod de preparare: Faci 10-20 clătite şi le laşi să […]

Miel marinat cu ghimbir

Miel marinat cu ghimbir

Miel marinat cu ghimbir din: coaste de miel, frunze de menta, ghimbir, usturoi, rozmarin, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 12 coaste de miel 10 frunze de mentă 1 bucată ghimbir proaspăt 1 căţel de usturoi 1 crenguţă de rozmarin 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 legătură pătrunjel sare şi piper […]

Pulpa umpluta

Pulpa de miel cu menta

Pulpa de miel cu sos de menta din: jeleu de menta, zeama de lamaie, menta verde, pulpa de miel dezosata, usturoi, rozmarin, piper, lamaie si vin alb sec sau supa de pui. Ingrediente: Pentru sos: 200 g jeleu de mentă 2 linguri zeamă proaspătă de lămâie 4 linguri mentă verde tocată Pentru pulpa de miel: […]