Ciorba de miel cu orez si verdeata

Ciorba de miel cu legume si orez

Ciorba de miel cu legume si orez din: carne de miel, unt, ceapa, rosii, usturoi, orez, verdeata, sare. Ingrediente: 800 g carne de miel cu os 100g unt o ceapă 4 roşii 3 căţei usturoi 2 litri apă 3 linguri suc de lămâie 100 g orez 50 g făină verdeaţă, după gust sare   Mod […]

Supa de miel cu paste

Supa de miel cu orez

Supa de miel cu orez din: carne de miel, unt, ceapa, rosii, usturoi, orez, verdeata. Ingrediente: 800 g carne de miel 100g unt o ceapă 4 roşii 3 căţei usturoi 2 litri apă 3 linguri suc de lămâie 100 g orez 50 g făină verdeaţă, după gust sare   Mod de preparare: Carnea se trece prin […]

Ciorba de miel cu orez si verdeata

Ciorba de miel cu orez si verdeata 

Ciorba de miel cu orez si verdeata din: carne de miel, unt, ceapa, rosii, usturoi, orez, verdeata.   Ingrediente: 800 g carne de miel 100 g unt o ceapă 4 roşii 3 căţei usturoi 2 litri apă 3 linguri suc de lămâie 100 g orez 50 g făină verdeaţă   Mod de preparare: Carnea se trece […]

Supa de miel cu usturoi 

Supa de miel cu usturoi 

Supa de miel cu usturoi din: carne de miel, unt, ceapa, rosii, usturoi, orez, verdeata. Ingrediente: 800 g carne de miel 100g unt o ceapă 4 roşii 3 căţei usturoi 2 litri apă 3 linguri suc de lămâie 100 g orez 50 g făină verdeaţă, după gust sare   Mod de preparare: Carnea se trece prin […]

Frigărui de pui cu dovleac şi cartofi

Frigarui fragede de miel

Frigarui fragede de miel din: carne de miel, lamai, boia, rosii, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de miel 2 lămâi o lingură boia dulce sau iute 4-5 roşii sare piper   Mod de preparare: Carnea se taie cuburi cât mai egale care se pun într-un castron. Se presară boia, sare şi piper, se amestecă şi […]

Ciorba de miel cu orez si rosii

Ciorba de miel cu orez si rosii

Ciorba de miel cu orez si rosii din: carne de miel, unt, ceapa, rosii, usturoi, orez, verdeata. Ingrediente: 800 g carne de miel 100 g unt o ceapă 3 roşii 3 căţei usturoi 2 litri apă 3 linguri suc de lămâie 100 g orez 50 g făină verdeaţă sare   Mod de preparare: Carnea se […]

Reteta zilei: Chiftele de miel in sos de curry

Chiftele de miel in sos de curry din: carne de miel, chimion, ghimbir, sare, unt, ceapa, usturoi, pasta de curry, apa fiarta, pasta de tomate, coriandru. Ingrediente:  1 lingură carne tocata de miel 1 lingura chimion 1 lingură de ghimbir proaspăt tocat 1 lingurita sare 2 linguri unt 1 ceapă mare, decojită și tocata 4 […]

Miel

Miel fraged la gratar

Miel fraged la gratar din: cotlete de miel, cimbru, rozmarin, lamai, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 cotlete de miel 4 crenguţe cimbru 2 crenguţe rozmarin 4 căţei usturoi sucul a două lămâi 8 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se pisează usturoiul şi se amestecă cu cimbrul, rozmarinul, sucul lămâilor şi uleiul. Se adaugă […]

Sandvis asezonat cu oua

Drob de miel cu oua de casa

Drob de miel cu oua de casa din: organe de miel oua, ceapa, ulei, verdeata, sare, piper. Ingrediente: toate organele de la un miel 4 cepe 4 ouă fierte 3 ouă crude 2 linguri ulei verdeaţă, după gust sare piper   Mod de preparare: Spălate bine şi, eventual ţinute în apă cu oţet, organele de […]

Reteta zilei: Frigarui cu miel si legume

Frigarui cu miel si legume din: miel, ceapa, ardei, rosii cherry, ciuperci, lamaie, rozmarin, orez, vin rosu, ulei de masline, salvie, sare, piper. Ingrediente:  675gr carne de miel, cuburi 12 cepe mici 2 ardei, fara seminte, taiati bucati 12 rosii cherry 12 ciuperci felii de lamaie si crengute de rozmarin si orez, pentru servire Ingrediente […]

Tocana nationala

Tocana irlandeza cu carne de miel

Tocana irlandeza cu carne de miel din: ceafa de miel, unt, ceapa, cartofi, usturoi, morcovi, telina, varza, sare, piper. Ingrediente: 750 g ceafă de miel, tăiată felii 125 g unt nesărat 4 cepe tăiate 500 g cartofi curăţaţi, tăiaţi în cuburi 1 căţel de usturoi o legătură de ierburi aromate 1,5 l supă de pui […]

Sfaraiala

Dopiaza de miel

Dopiaza de miel din: ceapa, usturoi, ghimbir, ulei, scortisoara, cardamom, cuisoare, carne de miel. Ingrediente: 4 cepe curăţate 7 căţei de usturoi, curăţaţi 1 baton de 2,5 cm de ghimbir proaspăt, tăiat 450 ml apă 10 linguri ulei vegetal 1 bucată de 2,5 cm de scorţişoară 10 boabe de cardamom 10 cuişoare 1,25 kg carne […]

Curry de miel cu spanac si iaurt

Miel Pasanda

Precum multe alte feluri de mâncare ce îşi au rădăcinile în bogata tradiţie culinară a Indiei, şi mielul Pasanida presupune o listă lungă de ingrediente. El va satisface, însă, cu siguranţă cele mai variate gusturi. Cuvântul pasanda este derivat din cuvinte care în limbile hindu şi urdu înseamnă „a place”. Prin urmare, mâncarea nu se […]

Specialitati: Tagine de miel

Specialitati: Tagine de miel

Tagine denumeşte atât un fel de mâncare, cât şi vasul în care este servit acesta. Tagine provine din Africa de Nord şi este un important simbol cultural al ţărilor din această regiune: Tunisia, Maroc şi Algeria. Vasul tagine este fabricat, în mod tradiţional, dintr-un lut roşu, gros, care se coace apoi în cuptor, se pictează […]

Ciolanele de miel

Ciolanele de miel

Ciolanele de miel, unele dintre cele mai puţin apreciate bucăţi de carne de miel, pot fi transformate, cu puţină răbdare, într-o mâncare deosebită. Ele au numeroşi adepţi în diverse zone culinare, între care se distinge bucătăria mediteraneeană datorită bucătarilor greci şi nord-africani, care au transformat ciolanele în simboluri ale bucătăriei lor naţionale. Această bucată de […]

Blanchetă de miel

Navarin de miel

Datorită aromei sale specifice, carnea de miel este adecvată preparării prin fierbere înăbuşită. Această specialitate tradiţională franceză (navarin d’agneau) se prepară uneori din ceafă sau limbă de miel (majoritatea reţetelor recomandă, însă, spata), împreună cu fasole şi legume rădăcinoase, care se recoltează spre sfârşitul toamnei şi pot fi păstrate vreme îndelungată, precum cartofi, morcovi, napi. […]

Picior de miel dezosat

Picior de miel dezosat

Picior de miel dezosat din: vin, otet, ulei, mustar, rozmarin, usturoi, picior de miel. Ingrediente: 175 ml vin roşu sec 50 ml oţet din vin roşu 125 ml ulei de măsline extravirgin 5 linguri muştar de Dijon cu boabe mari 25 g ierburi la alegere (rozmarin, busuioc, cimbrişor, oregano, pătrunjel) 6 crenguţe de rozmarin proaspăt […]

Fricandou la cuptor cu garnitură de ciuperci pe crutoane, crochete de cartofi şi sote de morcovi

Ciolane de miel

Ciolane de miel din: ciolane de miel, faina, ulei, ceapa, morcovi, telina, usturoi, piper, cimbrisor, dafin, vin. Ingrediente: 4 ciolane de miel (750 g), curăţate de grăsime 125 g făină obişnuită 2 linguri ulei de măsline 3 cepe, tăiate în cuburi 125 g morcovi, tăiaţi în cuburi 125 g ţelină, tăiată în cuburi 4 căţei […]

Friptura greceasca de miel cu vin

Friptura frageda de miel

Friptura frageda de miel din: pulpa de miel usturoi, rozmarin, ulei, ceapa, morcovi, vin, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de miel fără os o căpăţână usturoi 5 fire rozmarin 2 linguri ulei o ceapă 2 morcovi 150 ml vin roşu 800 ml supă sare piper boabe   Mod de preparare: Se fac incizii în […]

Stufat de miel cu usturoi

Stufat de miel cu usturoi din: coaste de miel, ceapa, usturoi, bulion, ulei, sare, verdeata. Ingrediente: un kg coaste de miel şi gât 10 legături ceapă verde 10 legături usturoi verde 2 linguri bulion o ceapă uscată 4 linguri ulei sare verdeaţă, după gust   Mod de preparare: Se toacă mai mare ceapa verde şi usturoiul […]

Sos de carne - bolognese

Carne de miel cu mazare

Carne de miel cu mazare din: carne de miel, mazare, sofran, usturoi, ulei, lamaie, sare, masline. Ingrediente: 1 kg şi jumătate de carne de miel tăiată bucăţele 2 kilograme de mazăre verde un vârf de cuţit de şofran sare câţiva căţei de usturoi 3 linguriţe de ulei de măsline coaja de la o lămâie rasă […]

Miel delicios umplut

Pulpa de miel cu portocale

Pulpa de miel cu portocale din: pulpa de miel, portocale, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1,8 kg pulpă de miel 8 portocale 2 cepe 4 linguriţe de ulei de măsline 8 căţei de usturoi 250 ml de zeamă de la supa de pui sare fină piper negru măcinat   Mod de preparare: Se storc […]

Picior de miel dezosat

Picior de miel cu vin

Picior de miel cu vin din: vin, otet, ulei, mustar, ierburi, usturoi, picior de miel. Ingrediente: 175 ml vin roşu sec 50 ml oţet din vin roşu 125 ml ulei de măsline extravirgin 5 linguri muştar de Dijon cu boabe mari 25 g ierburi (rozmarin, busuioc, cimbrişor, oregano, pătrunjel) 6 crenguţe de rozmarin proaspăt 2 […]

Gratar de miel cu sos de branza

Ciolane de miel cu legume

Ciolane de miel cu legume din: ciolane de miel, faina, ulei, ceapa, telina, morcovi, usturoi, piper, cimbrisor. Ingrediente: 4 ciolane de miel (750 g), curăţate de grăsime 125 g făină obişnuită 2 linguri ulei de măsline 3 cepe, tăiate în cuburi 125 g morcovi, tăiaţi în cuburi 125 g ţelină, tăiată în cuburi 4 căţei de […]

Retete pentru Masa de Paste

Retete pentru Masa de Paste Reteta zilei: Miel aromat pe pat de orez basmati si ardei iute Reteta zilei: Tocanita de miel cu orez Reteta zilei: Frigarui de miel Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu ceapa verde si sos pesto Reteta zilei: Chiftelute de miel Pofta buna!

Retete de Pasti

Drob de miel. Cele mai bune reţete pentru masa de Paşti

Masa de Paști nu ar mai fi aceeaşi fără acest preparat atât de apreciat de români. Drob de miel: Drob de miel cu legume   Drob de miel cu legume din: maruntaie de miel, dovlecel, ciuperci champignon, morcov, ardei gras, oua, ulei de masline, unt, paine, smantana, verdeata, ceapa verde, pasta de rosii, sare si […]

Drob de miel

Drob de miel. 12 retete de drob de miel

Drobul de miel este unul din preparatele tradiționale care nu pot lipsi de pe masa de Paște. Drob de miel: Drob de miel cu verdeata si usturoi   Drob de miel cu verdeata si usturoi din: organe de miel, prapur, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, leustean, sare, ulei, oua, piper. Ingrediente: 1, 5 kg organe de […]

Cateva retete gustoase pentru masa de Pasti

Cateva retete gustoase pentru masa de Pasti

Cateva retete pentru masa de Paste: Stufat de miel cu ceapa verde si marar   Stufat de miel cu ceapa verde si marar din: carne de miel, ceapa, faina, marar, ulei, usturoi, bulion, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 ceapă uscată medie 1 linguriţă făină 1 legătură mărar 4-5 linguri ulei […]

Miel la cuptor cu rozmarin

Cotlete de miel la gratar cu rozmarin

Cotlete de miel la gratar cu rozmarin din: cotlete de miel, usturoi, ulei, lamaie, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 8 cotlete de miel 8 căţei de usturoi, pisaţi 100 ml suc de lămâie 25 ml ulei de măsline 1 linguriţă cu rozmarin proaspăt, tăiat mărunt 1 linguriţă cu piper negru măcinat sare, după gust   Mod […]

Fricandou la cuptor cu garnitură de ciuperci pe crutoane, crochete de cartofi şi sote de morcovi

Friptura de miel inabusita

Friptura de miel inabusita din: spata de miel, vin, condimente, rodie, menta, lamaie, cardamom, coriandru, chimen, boia, cuisoare, piper. Ingrediente: 2 kg spată cu os de miel 300 ml vin alb sec 4 linguri amestec de condimente pentru fripturâ 100 g seminţe de rodie 3 linguri mentă tocată zeama de la 1 lămâie Pentru marinat; […]

Maklouba

Pulpa de miel cu garnitura de conopida

Pulpa de miel cu garnitura de conopida din: ulei, ceapa, usturoi, pesmet, masline, rozmarin, cimbru, patrunjel, pulpa de miel, sare, piper, vin, supa, conopida, lamaie. Ingrediente: Pentru umplutura: ulei de măsline 1 ceapă, tăiată mărunt 6 căţei de usturoi, zdrobiţi 180g pesmet alb 80 g măsline negre, fără sâmburi 15 g rozmarin proaspăt 15 g […]

Carne de miel cu spanac sau cu stevie

Carne de miel cu spanac sau cu stevie

Carne de miel cu spanac sau cu stevie din: carne de miel, spanac, unt, faina, lapte, usturoi, bulion, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg spanac sau ştevie 2 linguri cu unt 1 linguriţă cu făină sare piper 1 ceaşcă mare cu lapte usturoi 1 linguriţă cu bulion de roşii   Mod […]