Vinul Riesling

Unul dintre cele mai bune soiuri de struguri din lumea vinului, Riesling provine din Germania, unde este folosit ca singur ingredient pentru majoritatea vinurilor fine. Soiul este cultivat şi în afara graniţelor ţârii, în regiunea franceză Alsacia şi de asemenea în întreaga Europă Centrală, fiind apreciat şi în Noua Zeelandâ, în Africa de Sud şi […]

Vermutul

Vermutul

Vermutul face parte din categoria de băuturi numite, după reglementările europene, „vinuri aromatizate”. Sunt vinuri fermentate (şi fortificate), care conţin şi alte ingrediente în afara sucului de struguri. Vermutul este aromatizat cu un amestec de ierburi uscate şi rădăcini, ingrediente care sugerează originea sa, înainte de a deveni apreciat ca băutură de sine stătătoare el […]

Bauturi de Revelion: Busuioaca

Bauturi de Revelion: Busuioaca

Busuioaca din: 100 ml Busuioacă de Bohotin, 30 ml suc proaspăt de lămâie, 60 ml suc proaspăt de portocală, 10 ml rom alb, cuburi de gheaţă. Mod de preparare: Intr-un shaker, pe jumătate plin cu cuburi de gheaţă, se amestecă uşor toate ingredientele, mai puţin romul, care se adaugă ulterior în pahar. Se serveşte în cupe […]

Compot cu biscuiti

Vin rosu fiert cu compot de visine

Vin rosu fiert cu compot de visine din: compot, lichior, vin rosu, zahar, lamaie, scortisoara, anason. Ingrediente: 1 compot de vişine (800 g) 4 linguri lichior de migdale sau extract de migdale 700 ml vin roşu 100 g zahăr 1 lămâie baton de scorţişoară anason stelat cuişoare   Mod de preparare: Vişinele se strecoară din […]

Vin_fiert_cu_gutui

Vin fiert cu gutui

Vin fiert cu gutui din: vin, gutuie, zahar, anason. Ingrediente: 800 ml vin alb 1 gutuie mare zahăr după gust 1/2 anason stelat   Mod de preparare: Se spală bine gutuia, se taie felii şi i se scoate cotorul. Vinul se aduce la fierbere, se adaugă feliile de gutuie, zahărul după gust şi bucăţelele de […]