Vin Fiert cu Ghimbir și Scorțișoară

Printeaza

Vin Fiert cu Ghimbir și Scorțișoară din: vin, portocala, ghimbir, scortisoara, cuisoare, anason, zahar, coaja de lamaie.

Pe măsură ce zilele devin mai scurte și aerul mai rece, vinul fiert cu ghimbir și scorțișoară se transformă într-o băutură de nelipsit din căminele celor care caută confort și căldură.

Acest elixir al sărbătorilor de iarnă nu doar că încălzește trupul, dar și sufletul, aducând cu el aromele și amintirile sezonului festiv. Aflați cum să pregătiți acest vin fiert aromat, care promite să vă încânte simțurile și să vă aducă mai aproape de cei dragi.

Reteta Vin Fiert cu Ghimbir și Scorțișoară

Ingrediente:

  • 750 ml vin roșu (de preferat sec)
  • 1 portocală mare, tăiată în felii
  • 1 bucățică de ghimbir proaspăt, de aproximativ 2 cm, curățată și tăiată felii
  • 2 bățuri de scorțișoară
  • 4 cuișoare
  • 3 stele de anason
  • 50-100g zahăr (după gust)
  • Opțional: coaja de la o lămâie pentru un plus de aromă

 

Mod de Preparare:

Într-o oală mare, combinați vinul roșu cu felii de portocală, ghimbir, scorțișoară, cuișoare și anason.

Dacă preferați vinul fiert mai dulce, adăugați zahărul la acest pas.

Lăsați amestecul să ajungă aproape de punctul de fierbere pe foc mediu, apoi reduceți focul și lăsați să fiarbă ușor timp de aproximativ 15-20 de minute.

Este important să nu lăsați vinul să fiarbă, pentru a nu pierde alcoolul și aromele fine.

După ce vinul s-a infuzat suficient, luați oala de pe foc și strecurați lichidul pentru a îndepărta condimentele și felii de portocală.

Serviți vinul fierbinte în căni sau pahare rezistente la căldură.

Valori Nutriționale (per porție)

  • Calorii: 200 kcal
  • Carbohidrați: 15g
  • Zahăr: 14g
  • Sodiu: 10mg
  • Alcool: 10g

Un vin roșu sec, robust, este ideal pentru vinul fiert, oferind o bază bogată de arome.

Ajustați cantitatea de zahăr și tipul de condimente folosite conform preferințelor personale.

Vinul fiert se potrivește de minune cu deserturi de iarnă sau cu un platou de brânzeturi și fructe uscate.

Pentru o masă festivă, acompaniați vinul fiert cu o gamă variată de băuturi calde, cum ar fi ciocolată caldă sau ceai de ierburi.

Vinul fiert cu ghimbir și scorțișoară este mai mult decât o simplă băutură; este o tradiție care aduce împreună familii și prieteni, încălzind atmosfera și inimile.

Pregătiți-l cu dragoste și bucurați-vă de fiecare sorbit, lăsându-vă purtați de magia sărbătorilor de iarnă.

Fiecare înghițitură din acest vin fiert cu ghimbir și scorțișoară vă va încălzi sufletul, oferindu-vă momentul perfect de relaxare și bucurie alături de cei dragi.

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.