Morun fript cu marar

Printeaza

Morun fript cu marar din: morun, marar, unt, smantana, lamaie, vin, sare grunjoasa, sare, piper.

Ingrediente:Morun fript cu marar

  • 1 kg de morun
  • 1 legătură mare de mărar
  • 100 g unt
  • 1 pahar cu smântână
  • 1 lămâile
  • 4 linguri cu vin alb
  • 2 linguri cu sare grunjoasă
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Tăiatţi peştele în felii de 200 g fiecare. Spălaţi şi uscaţi feliile cu şerveţele absorbante.

Tăiaiţi o folie mare de aluminiu şi ungeţi toată suprafaţa cu unt. Aşezaţi jumătatce din legătura de mărar bine spălat şi uscat în prosop, apoi feliile de peşte. Presăraiţi sare grunjoasă peste tot şi piperaţi după gust. Acoperiţi cu restul tijelor de mărar.

Pe fiiecare felie de peşte puneţi câte 1 bilă de unt. Stropiţi cu vin alb, închideţi folia de; aluminiu ca pe un sac.
Princdeţi capetele cu agrafe şi aşezaţi sacul în formă de sticlă termorezistentă sau în tavă, lăsaţi la cuptor pentru 1/2 oră.

Scoaateţi peştele, serviţi în folie. Alături: unt topit şi felii de lămâie, pâine proaspătă şi vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.