Porumbei cu garnitura de pilaf si raci

El hamam de aroussa

Numele acestei mâncări se traduce „porumbeii miresei”. In seara nunţii, tinerilor însurăţei evrei din Maroc li se servesc în mod tradiţional doi porumbei grăsuţi, umpluţi cu diferite ingrediente dulci, pentru a avea, astfel, o viaţă dulce, plină de fericire. Pentru ca mâncarea să iasă perfect, este nevoie de doi porumbei foarte tineri, a căror carne […]

Piepti de porumbel prajiti cu afine

Porumbel in sos tomat

Porumbel in sos tomat din: porumbei, unt, vin, rosii, sare, piper. Ingrediente: 4 porumbei 4 linguri unt 1 pahar vin 4 roşii sare piper   Mod de pneparare: Porumbeii se spală şi se curăţă bine. Se prăjesc, pe toate feţele, în unt. Se stropesc cu vin şi se adaugă roşiile trecute prin maşină. Se sărează, […]

Supa Harira

Supa frantuzeasca de porumbel

Supa frantuzeasca de porumbel din: porumbei, ulei sau untură, zarzavat pentru supă, făină, lămâie, ou, sare. Ingrediente: 2 porumbei fragezi 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untură 150 g zarzavat pentru supă 20 g făină 1/2 lă­mâie 1 gălbenuş de ou sare     Mod de preparare: Porumbeii curăţaţi se taie în patru, se […]

Supa de porumbel

Supa de porumbel cu taitei si legume

Supa de porumbel cu taitei si legume din: porumbel tânăr si maruntaie, tăiţei cu ou, morcov, pătrunjel, cartofi, usturoi, ceapa, ardei rosu, legume deshidratate fără sare, boabe de piper negru, sare. Ingrediente: 1 porumbel tânăr de 250-300 g şi măruntaie 2 cuiburi de tăiţei cu ou 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 cartofi 2 căţei de usturoi 1 ceapă 1 ardei roşu 1 […]

Porumbei cu garnitura de pilaf si raci

Friptura de porumbel cu garnitura

Friptura de porumbel cu garnitura din: porumbei mai măricei, costiţă afumată, ciuperci proaspete sau din conservă, cartofi, unt, untura, vin, pătrunjel verdesare. Ingrediente: 3 porumbei mai măricei 300 g costiţă afumată 300 g ciuperci proaspete sau din conservă 1 kg cartofi 50 g unt 2-3 linguri untură 50 ml vin 1 lingură pătrunjel verde tocat sare Mod de preparare: […]

Porumbei umpluti si glasati cu garnitura de pilaf cu ciuperci

Porumbei umpluti la cuptor

Porumbei umpluti la cuptor din: porumbei, piept de porc, vin alb, untura, rozmarin, ou, usturoi, pesmet, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: 2 porumbei 2 felii mari din piept de porc, crud, subtire 1 pahar mic de vin alb 1 lingura de untura rozmarin Pentru umplutura: maruntaiele de porumbei 1 ou 2 căţei de […]

Porumbei in suc propriu

Porumbei in suc propriu din: porumbei, ceapa, morcov, telina, usturoi, patrunjel, salvie, rozmarin, dafin, ansoa, vin alb, otet, ulei de masline, sare, piper si crutoane de paine rumenite in unt.   Ingrediente: 2 porumbei o ceapă mare 1 morcov o bucată de ţelină 2 căţei de usturoi mari pătrunjel verde salvie rozmarin o foaie de […]

Porumbei umpluti cu carne

Porumbel inabusit cu mazare, laptuca si ceapa verde

Porumbel inabusit cu mazare, laptuca si ceapa verde din: porumbei, sare şi piper negru, ceapă verde, usturoi, unt, făină, mazăre, lăptuci, supă de carne sau de legume. Ingrediente: 4 porumbei sare şi piper negru proaspăt măcinat ulei de măsline 1 legătură de ceapă verde, cu cozile tocate şi bulbii întregi 1 căţel de usturoi, decojit şi tocat mărunt 3 bucăţi bune de unt 1 […]

Cum se prepara mancare de porumbel (video)

O reteta video despre cum se prepara mancare de porumbel, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Poate iti place si: Carpaccio de porumbel Ciulama cu carne de porumbel si ciuperci Piepti de porumbel prajiti cu afine   Cum se prepara mancare de porumbel   Poate iti place si: Supa de porumbel cu […]

Piepti de porumbel prajiti cu afine

Piepti de porumbel prajiti cu afine

O reteta delicioasa de piepti de porumbel prajiti cu afine din: ulei de masline, piept de porumbel, afine, frunze de salata, verdeturi, otet de zmeura, suc de lamaie, mustar cu boabe, sare si piper negru. Ingrediente: 1-1/2 lingură ulei de măsline 8 piepţi de porumbel, fără piele 175 g afine, decongelate, dacă erau congelate 150 […]

Porumbei cu struguri

Porumbei cu struguri

O reteta delicioasa de porumbei cu struguri din: porumbel, struguri, ulei de masline si slanina. Ingrediente: 1  porumbel 125 g struguri albi 2 linguri ulei de măsline 4 felii slănină   Mod de preparare: Porumbelul se curăţă bine, se spală şi se umple cu boabele de strugure. Se înfaşoară în feliile lungi şi subţiri de […]

Porumbei umpluti cu carne tocata de vitel

Porumbei umpluti cu carne tocata de vitel

O reteta de porumbei umpluti cu carne tocata de vitel din: porumbei, carne tocata de vitel, chifle, ou, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 porumbei 250 g carne tocată de viţel 2 chifle 1 ou 1 ceapă mică 2 linguri unt pătrunjel verde sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se prepară […]

Porumbei fripti

Porumbei fripti

O reteta de porumbei fripti din: porumbei, boia de ardei, slanina, unt si sare dupa gust. Ingrediente: 5 porumbei boia de ardei 200 g slănină 2 linguri unt sare, după gust Mod de preparare: Se curăţă porumbeii, li se taie ghearele şi capetele, se despică, se curăţă, se spală bine şi se dau cu puţină […]

Porumbei cu struguri

Porumbei a la Franciscana

O reteta delicioasa de porumbei a la Franciscana din: porumbei, ficatei, inimi, pipota, oua, jales, patrunjel, paine, sare si piper. Ingrediente: 2 porumbei ficăţeii, inimile şi pipota porumbeilor 4 ouă 2 linguri de jaleş tăiat mărunt 2 linguri de pătrunjel tăiat mărunt 4 felii de pâine albă sare piper   Mod de preparare: Dăm jos […]

Porumbei marinati cu orez cu garnitura de pilaf

Porumbei marinati cu orez cu garnitura de pilaf

 Porumbei marinati cu orez cu garnitura de pilaf Ingrediente: 9 porumbei 1/4 l vin roşu 1 foaje dafin sare piper 1 ceapă 100 g zarzavat 150 g unt 200 g orez 150 g piept afumat 1/2 1 supă   Mod de preparare: Se curăţă bine porumbeii şi se pun la marinat 24 ore cu vin, […]

Porumbei la frigare cu garnitura de sote de arpagic si mazare si cu cartofi chips

Porumbei la frigare cu garnitura de sote de arpagic si mazare si cu cartofi chips

 Porumbei la frigare cu garnitura de sote de arpagic si mazare si cu cartofi chips Ingrediente: 12 porumbei tineri 12 crutoane prăjite de mărimea unui porumbel 300 g cartofi ulei de prăjit sare piper 300 g mazăre 200 g arpagic 80 g unt lăp­tuci sau salată verde 1 lingură oţet   Mod de preparare: Se […]

Porumbei cu garnitura de pilaf si raci

Porumbei cu garnitura de pilaf si raci

Porumbei cu garnitura de pilaf si raci Ingrediente: 9 porumbei 200 g orez sare piper şofran 20 creveţi sau 30 raci 1 păhărel coniac 200 g unt 80 g stafide 1 pahar vin roşu 3/4 lingură făină 1 l supă 1 morcov 500 g oase 1 fir praz   Mod de preparare: Se frig porumbeii […]