Porumbei umpluţi cu mere şi mure
PrinteazaO reteta de porumbei umpluti cu mere si mure din: porumbei, sare, piper, mure, mere acrisoare, ulei si vin rosu.
- 4 porumbei (a circa 350 g)
- sare
- piper
- 500 g mure (proaspete sau congelate)
- 3 mere acrisoare
- 1 lingura ulei
- 100 ml vin rosu
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Porumbeii se sărează şi se piperează pe dinăuntru şi pe dinafară. Murele congelate se lasă să se decongeleze. Se spală merele, se taie sferturi şi se curăţă de cotoare. Apoi sferturile se taie felii şi se ames¬tecă împreună cu murele. Se umplu porumbeii cu acest amestec.
Se încinge uleiul şi se aşază porumbeii cu pieptul în sus. Se repartizează de jur-împrejur fructele. Se toarnă vinul şi se coace totul la cuptor cca 30 min.
Intre timp se stropesc cu zeama din tavă. Se servesc alături cartofi gratinaţi.
Porumbei umpluţi cu mere şi mure
Pofta buna!