Porumbei cu legume

Printeaza

Porumbei cu legume din: porumbei, inima, ficat, morcov, radacina de patrunjel, patrunjel verde, ou, ciuperci champignon, boabe de piper, foaie de dafin, piper, nucsoara, sare, vin, ulei de masline, rosii cherry, foi de palcinta, unt, amestec de legume, ulei de masline, seminte de susan, condimente.

Ingrediente:Porumbei_cu_legume

  • 2 porumbei
  • inima si ficatul porumbeilor
  • 1 morcov mic
  • 1 radacina mica de patrunjel sau telina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ou
  • 250 g ciuperci champignon
  • 2-3 boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • piper
  • nucsoara
  • sare
  • 150 ml vin alb
  • ulei de masline
  • 2 rosii cherry
  • 6 foi de placinta
  • 75 g unt
  • 400 g amestec de legume congelate
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • 1 lingura seminte de susan
  • condimente

 

Mod de preparare:

Cureţi fulgii porumbeilor şi îi pârleşti la flacără, îndepărtezi cu grijă guşile, fără să le spargi, apoi îi tai sub piept şi le scoţi măruntaiele.

Ii speli în mai multe ape şi îi laşi să se scurgă, îi ungi cu ulei de măsline şi îi presari cu sare, piper şi nucşoară în interior şi la exterior. îi păstrezi la rece câteva ore, de preferat de seara până dimineaţa.

Cureţi legumele şi ciupercile. Razi fin legumele. Tai ciupercile în felioare, iar verdeaţa, inima şi ficăţeii mărunt.

Inăbuşi aceste ingrediente în ulei, sub capac, până scad, apoi sărezi şi condimentezi amestecul după gust.

Când s-au răcit, adaugi oul şi omogenizezi. Fierbi porumbeii 3/4 oră, în apă cu vin, sare, boabele de piper şi foaia de dafin. Reci, îi umpli cu amestecul de legume şi cu o roşioară.

Coci porumbeii 40 de minute la foc mediu, pe o parte, îi întorci 10 minute pe cealaltă parte şi îi laşi să se rumenească 20 de minute, cu piepturile în sus.

Ungi câte 2 foi de plăcintă cu unt topit şi le suprapui. Pliezi foaia în două, cu o vergea de lemn.

Increţeşti uşor aluatul de pe vergea, apoi tragi uşor vergeaua, uneşti capetele şi modelezi cuibul.

Aşezi cuiburile în tavă, pe hârtie de copt, le ungi cu untul rămas, presari susan şi coci 1/4 oră. Sotezi 5 minute legumele congelate, în ulei, le sărezi şi condimentezi, apoi le pui în cuiburi.

Porumbei cu legume

Porumbei_cu_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.