Reteta unt cu raci

Racii

Deşi, în ultimul timp, racii au devenit o raritate în bucătăria europeană, ei sunt foarte frecvent consumaţi în America de Nord şi de Sud, precum şi în Australia, unde există nişte specii de raci numite marrons şi yobbies. Racii sunt nişte crustacee de dimensiuni relativ mici, ce fac parte din aceeaşi familie cu homarul, însă […]

Shrimp Chowed with Garlic

Raci fierti in vin cu legume

Raci fierti in vin cu legume din: raci, ceapa, morcovi, pastarnac, sare, piper, boia, unt, vin. Ingrediente: 500 g raci sau câte 2 raci de persoană 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac sare piper boabe boia de ardei 1 pahar cu vin alb 1 lingură cu unt   Mod de preparare: Curăţaţi legumele, tăiaţi-le felii […]

Raci cu mujdei

Raci fierti in vin alb

Raci fierti in vin alb din: raci, ceapa, morcovi, telina, vin alb, unt, sare, piper, boia iute, otet. Ingrediente: 24 de raci 1 ceapă mare 2 morcovi 1 ţelină 1 pahar cu vin alb 1 lingură cu unt sare piper boabe boia iute de ardei 2 linguri cu oţet   Mod de preparare: Curăţaţi legumele, […]

Scordolea de raci

Raci fierti (Rasol de raci)

Raci fierti (Rasol de raci) din: raci, usturoi, piper, dafin, sare. Ingrediente: circa 20 raci vii 4-5 căţei de usturoi piper boabe foi de dafin sare   Mod de preparare: Inainte de a fi fierţi, racii (încă vii – nu se pregătesc raci morţi!) sunt bine spălaţi cu apă rece, eventual frecaţi cu o periuţă […]

Crevete prăjite

Raci prajiti

Raci prajiti din: raci, faina, sare, sare, ulei. Ingrediente: circa 20 raci fierţi 3 linguri făină sare 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Racii se fierb. După ce s-au răcit, se curăţă trăgându-se intestinul afară (de la coadă) şi se scoate carapacea şi stomacul, lăsând racul cu cleştii. Racii astfel pregătiţi se trec printr-un […]

Cubulete din peste prajit

Raci cu scordolea

Racii sunt pregătiţi exact ca şi racii fierţi. In plus, se pregăteşte o scordolea. La masă se prezintă racii fierţi şi scordoleaua separat, urmând să fie servite împreună în farfurii.                     Pofta buna! Poate te intereseaza si: Vinete cu dovlecei cu scordolea   Vinete cu dovlecei […]

Reteta unt cu raci

Reteta unt cu raci

Reteta unt cu raci din: unt, raci, pasta de tomate, sare. Ingrediente: 200 g unt 25 raci 1 linguriţă pastă de tomate sare   Mod de preparare: Se fierb racii în apă sărată. Cînd sînt fierţi şi răciţi, se alege carnea, se dă prin maşina de tocat sau se toacă cu satîrul foarte mărunt şi […]

Raci cu sos

Raci cu sos

 Raci cu sos Intr-o oală în care apa clocoteşte, pui racii vii şi îi fierbi până capătă culoarea roşie. Atenţie! De la raci nu con­sumi decât carnea din cleşti şi torace. Cât sunt calzi, spargi crusta cleştilor şi a toracelui şi scoţi bucăţelele de carne. Racii au o carne de culoare alb-roz, foarte, foarte gustoasă. […]

Raci cu mujdei

Raci fierti in vin

Raci fierti in vin Ingrediente: 30 raci 1-2 1 vin alb puţin cimbru 1 foaie de dafin pătrunjel verde 1 ceapă 1 morcov ardei roşu 1 praf de şofran sare 5-10 boabe de piper Mod de preparare: Turnăm într-o oală 1-2 1 de vin alb, adăugăm cimbru, foaie de dafin, pătrunjel verde, ceapă şi morcov […]

Raci cu mujdei

Raci cu mujdei

Raci cu mujdei Ingrediente: 30 raci 1 morcov mare 1 pătrunjel potrivit 1 ceapă mare 2-3 cătei de usturoi sare piper boabe pătrunjel 4 căpăpatani de usturoi pentru mujdei Mod de preparare: Punem la fiert 1 1 apă cu zarzavat, sare (mai multă de cît de obicei) şi boabe de piper. Lăsăm să fiarbă o […]

Cozi de raci şi ciuperci la capac

Cozi de raci şi ciuperci la capac

Cozi de raci şi ciuperci la capac Ingrediente: 12 capace 36 de cozi de raci fierte 80 g unt de raci 60 g brînză rasă 60 g unt sare boia iute 600 g cartofi 3 gălbenuşuri nucşoară rasă 300 g ciu­perci 1/2 lămîie 1 lingură făină puţin coniac   Mod de preparare: Se face un […]

Reteta unt cu raci

Scordolea cu raci

Scordolea cu raci Pentru: 12 persoane Ingrediente: 50—60 cozi fierte de raci 200 g nuci curăţate 3 felii franzelă 5 căţei usturoi sare 250 g ulei lămîie 80 g măsline 3 ouă   Mod de preparare: Nucile se macină şi se pisează cu franzala muiată şi stoarsă, sare şi us­turoi şi se amestecă (montează) apoi […]

Raci cu maioneza si aspic

Raci cu maioneza si aspic

Raci cu maioneza si aspic  Pentru: 12 persoane   Ingrediente: 36 cozi de raci sau 1 cutie de homar (600—700 g) 2 gălbenuşuri sare pi­per zeamă de lămîie 1/2 l aspic 100 g ulei muştar 3 funduri de anghinare 18 forme de tarte ovale (de mărimea unui ou de gîscă) 2 salate verzi   Mod […]