Raci cu ciuperci din: cozi de raci, unt, branza, boia, sare, ciuperci, oua, cartofi, lamaie, coniac. Ingrediente: 30 de cozi de raci fierte 80 g unt de raci 60 g brînză rasă 60 g unt sare boia iute 500 g cartofi 3 gălbenuşuri nucşoară rasă 300 g ciuperci 1/2 lămîie 1 lingură făină puţin coniac […]
Articole din categoria:raci
Sa ne bucuram de savoarea retetelor de raci in bucatarie
Cum se prepara mancarea: Pentru a a putea fi gatiti, se spala foarte bine, apoi se fierb in apa cu mirodenii.
In timpul fierberii isi schimba culoarea, devenind rosu aprins, in caz contrar trebuiesc aruncati, deoarece sunt stricati. Evitati sa cumparati daca nu sunt tinuti in conditii propice, pe pat de gheata.
Raci aromati fierti in vin
Raci fierti in vin din: raci, ceapa, morcovi, telina, vin alb, unt, sare, piper, boia iute, otet. Ingrediente: 20 de raci 1 ceapă mare 2 morcovi 1 ţelină 1 pahar cu vin alb 1 lingură cu unt sare piper boabe boia iute de ardei 2 linguri cu oţet Mod de preparare: Curăţaţi legumele, tăieţi-le […]
Rasol de raci
Rasol de raci din: raci, usturoi, piper, dafin, sare. Ingrediente: circa 20 raci vii 4-5 căţei de usturoi piper boabe foi de dafin sare Mod de preparare: Inainte de a fi fierţi, racii (încă vii – nu se pregătesc raci morţi!) sunt bine spălaţi cu apă rece, eventual frecaţi cu o periuţă pe burtă şi […]
Cozi de raci cu ciuperci
Cozi de raci cu ciuperci din: raci, ciuperci, unt, branza, cartofi, oua, sare, boia, faina, lamaie, coniac. Ingrediente: 12 capace 36 de cozi de raci fierte 80 g unt de raci 60 g brînză rasă 60 g unt sare boia iute 600 g cartofi 3 gălbenuşuri nucşoară rasă 300 g ciuperci 1/2 lămîie 1 lingură […]
Racii
Deşi, în ultimul timp, racii au devenit o raritate în bucătăria europeană, ei sunt foarte frecvent consumaţi în America de Nord şi de Sud, precum şi în Australia, unde există nişte specii de raci numite marrons şi yobbies. Racii sunt nişte crustacee de dimensiuni relativ mici, ce fac parte din aceeaşi familie cu homarul, însă […]
Raci fierti in vin cu legume
Raci fierti in vin cu legume din: raci, ceapa, morcovi, pastarnac, sare, piper, boia, unt, vin. Ingrediente: 500 g raci sau câte 2 raci de persoană 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac sare piper boabe boia de ardei 1 pahar cu vin alb 1 lingură cu unt Mod de preparare: Curăţaţi legumele, tăiaţi-le felii […]
Raci fierti in vin alb
Raci fierti in vin alb din: raci, ceapa, morcovi, telina, vin alb, unt, sare, piper, boia iute, otet. Ingrediente: 24 de raci 1 ceapă mare 2 morcovi 1 ţelină 1 pahar cu vin alb 1 lingură cu unt sare piper boabe boia iute de ardei 2 linguri cu oţet Mod de preparare: Curăţaţi legumele, […]
Raci fierti (Rasol de raci)
Raci fierti (Rasol de raci) din: raci, usturoi, piper, dafin, sare. Ingrediente: circa 20 raci vii 4-5 căţei de usturoi piper boabe foi de dafin sare Mod de preparare: Inainte de a fi fierţi, racii (încă vii – nu se pregătesc raci morţi!) sunt bine spălaţi cu apă rece, eventual frecaţi cu o periuţă […]
Raci prajiti
Raci prajiti din: raci, faina, sare, sare, ulei. Ingrediente: circa 20 raci fierţi 3 linguri făină sare 3-4 linguri ulei Mod de preparare: Racii se fierb. După ce s-au răcit, se curăţă trăgându-se intestinul afară (de la coadă) şi se scoate carapacea şi stomacul, lăsând racul cu cleştii. Racii astfel pregătiţi se trec printr-un […]
Raci cu scordolea
Racii sunt pregătiţi exact ca şi racii fierţi. In plus, se pregăteşte o scordolea. La masă se prezintă racii fierţi şi scordoleaua separat, urmând să fie servite împreună în farfurii. Pofta buna! Poate te intereseaza si: Vinete cu dovlecei cu scordolea Vinete cu dovlecei […]
Raci
O reteta de raci din: cozi de raci, zeama de lamaie, vin alb, sos de soia, miere, sare, piper sichuan, ceapa verde, morcovi, ulei de susan, usturoi, condimente si amidon. Ingrediente: 16-20 cozi de garnele uriase (raci) zeama de la 1 lamaie 150 ml vin alb sec 1 lingurite sos de soia 2 lingurite miere […]
Reteta unt cu raci
Reteta unt cu raci din: unt, raci, pasta de tomate, sare. Ingrediente: 200 g unt 25 raci 1 linguriţă pastă de tomate sare Mod de preparare: Se fierb racii în apă sărată. Cînd sînt fierţi şi răciţi, se alege carnea, se dă prin maşina de tocat sau se toacă cu satîrul foarte mărunt şi […]
Raci cu sos
Raci cu sos Intr-o oală în care apa clocoteşte, pui racii vii şi îi fierbi până capătă culoarea roşie. Atenţie! De la raci nu consumi decât carnea din cleşti şi torace. Cât sunt calzi, spargi crusta cleştilor şi a toracelui şi scoţi bucăţelele de carne. Racii au o carne de culoare alb-roz, foarte, foarte gustoasă. […]
Raci fierti in vin
Raci fierti in vin Ingrediente: 30 raci 1-2 1 vin alb puţin cimbru 1 foaie de dafin pătrunjel verde 1 ceapă 1 morcov ardei roşu 1 praf de şofran sare 5-10 boabe de piper Mod de preparare: Turnăm într-o oală 1-2 1 de vin alb, adăugăm cimbru, foaie de dafin, pătrunjel verde, ceapă şi morcov […]
Raci cu mujdei
Raci cu mujdei Ingrediente: 30 raci 1 morcov mare 1 pătrunjel potrivit 1 ceapă mare 2-3 cătei de usturoi sare piper boabe pătrunjel 4 căpăpatani de usturoi pentru mujdei Mod de preparare: Punem la fiert 1 1 apă cu zarzavat, sare (mai multă de cît de obicei) şi boabe de piper. Lăsăm să fiarbă o […]
Cozi de raci şi ciuperci la capac
Cozi de raci şi ciuperci la capac Ingrediente: 12 capace 36 de cozi de raci fierte 80 g unt de raci 60 g brînză rasă 60 g unt sare boia iute 600 g cartofi 3 gălbenuşuri nucşoară rasă 300 g ciuperci 1/2 lămîie 1 lingură făină puţin coniac Mod de preparare: Se face un […]
Scordolea cu raci
Scordolea cu raci Pentru: 12 persoane Ingrediente: 50—60 cozi fierte de raci 200 g nuci curăţate 3 felii franzelă 5 căţei usturoi sare 250 g ulei lămîie 80 g măsline 3 ouă Mod de preparare: Nucile se macină şi se pisează cu franzala muiată şi stoarsă, sare şi usturoi şi se amestecă (montează) apoi […]
Raci cu maioneza si aspic
Raci cu maioneza si aspic Pentru: 12 persoane Ingrediente: 36 cozi de raci sau 1 cutie de homar (600—700 g) 2 gălbenuşuri sare piper zeamă de lămîie 1/2 l aspic 100 g ulei muştar 3 funduri de anghinare 18 forme de tarte ovale (de mărimea unui ou de gîscă) 2 salate verzi Mod […]
Raci fierti (varianta)
Raci fierti din: raci, apa, sare, usturoi, frunza de dafin, condimente. Ingrediente: 18 raci apă cât să-i cuprindă sare câţiva căţei de usturoi o frunză de dafin puţine condimente Mod de preparare: Se controlează ca toţi racii care trebuie pregătiţi să fie vii. Se fierbe atâta apă într-o oală cât să acopere racii, […]