Raci prajiti

Printeaza

Raci prajiti din: raci, faina, sare, sare, ulei.

Ingrediente:Raci prajiti

  • circa 20 raci fierţi
  • 3 linguri făină
  • sare
  • 3-4 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Racii se fierb. După ce s-au răcit, se curăţă trăgându-se intestinul afară (de la coadă) şi se scoate carapacea şi stomacul, lăsând racul cu cleştii. Racii astfel pregătiţi se trec printr-un amestec format din făina amestecată cu apă şi sare, care trebuie să aibă consistenţa unei smântâni.

Uleiul se încinge într-o tigaie mai adâncă, şi în el se pun racii acoperiţi de amestecul de făină cu apă. Se rumenesc uniform pe toate părţile şi pot fi serviţi imediat, pentru a nu se înmuia stratul crocant de deasupra. Pot fi serviţi cu mujdei de usturoi sau, mai bine, cu scordolea.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.