Trufe cu raci si crevete

Printeaza

Trufe cu raci si crevete din: trufe albe, raci, inimi de lăptucă, ficat de pasăre, unt, vin de Marsala, crevete, sos de maioneză, nucşoară rasă, sare, piper.

Ingrediente:Trufe cu raci si crevete

  • 200 g raci
  • 50 g trufe albe
  • 2 inimi de lăptucă
  • 100 g ficat de pasăre
  • unt cât o nucă
  • vin de Marsala
  • 200 g crevete
  • 150 g sos de maioneză
  • 1 praf de nucşoară rasă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se taie racii şi se scoate carnea de la cozi apoi se opăresc câtfeva clipe în apă moderat sărată. Se spală trufele şi inimile de lăptucă, se taie primele în feliuţe sub­ţiri şi mărunt lăptucile.

Se pune untul la topit într-o tigaie, se adaugă vinul şi se perpeleşţe ficatul de pasăre la foc puternic. Se sărează, se piperează şi se scoate ficatul. Cu ceea ce a rămas în tigaie, se frig la foc puternic cozile de raci decorticate.

Se curăţă crevetele şi se amestecă cu maioneza. Se toacă ficatul şi se aşază toate ingredientele într-o salatieră. Se adaugă nucşoara şi se lasă să se liniştească la rece înainte de a se servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.