Raci cu sos

Printeaza

 Raci cu sos

Intr-o oală în care apa clocoteşte, pui racii vii şi îi fierbi până capătă culoarea roşie. Atenţie! De la raci nu con­sumi decât carnea din cleşti şi torace. Cât sunt calzi, spargi crusta cleştilor şi a toracelui şi scoţi bucăţelele de carne. Racii au o carne de culoare alb-roz, foarte, foarte gustoasă.

Faci un sos din puţin ulei, câţiva căţei de usturoi, 1-2 linguri de bulion, sare, piper, busuioc şi cimbru, pe care îl fierbi separat. Când sosul este gata îl torni peste carnea de rac.

De asemenea, carnea de rac o mai poţi con­suma ca atare, cu mujdei de usturoi şi cu mămăliguţă.

Raci cu sos

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Ador racii. Chiar maine ma duc sa cumpar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.