Cozi de raci şi ciuperci la capac

Printeaza

Cozi de raci şi ciuperci la capac

Ingrediente:Cozi de raci şi ciuperci la capac

  • 12 capace
  • 36 de cozi de raci fierte
  • 80 g unt de raci
  • 60 g brînză rasă
  • 60 g unt
  • sare
  • boia iute
  • 600 g cartofi
  • 3 gălbenuşuri
  • nucşoară rasă
  • 300 g ciu­perci
  • 1/2 lămîie
  • 1 lingură făină
  • puţin coniac

 

Mod de preparare:

Se face un sos suprem din fiertură de raci, făină, 1/4 1 zeamă de peşte sau raci şi puţin coniac. Se fierbe 5 minute, apoi se leagă cu smîn­tînă, 1 gălbenuş şi cu zeama de lămîie.

Se prepară un piure de cartofi (600 g cartofi, 60 g unt, 2 gălbenuşuri şi nucşoară rasă), cu el se spriţuieşte contu­rul vasului pe fund ca un cerc, în mijloc se pun cozile de raci fierte şi ciuper­cile tăiate amestecate cu sosul, deasupra se pune brînza rasă şi untul topit, se dă la gratinat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.