Homar cu porumb din: homari, salate romane, ridichi, porumb, ceapa, ceapa de tuns, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 2 homari, fierti 2 salate romane (se foloseste doar mijlocul) 1 legatura de ridichi 150 g de porumb din conserva 2 cepe mici 1 lingura de ceapa de tuns, taiata fin 3 linguri de ulei de masline 1 lingura de otet din vin rosu […]
Articole din categoria:Homar
Homar gatit in bucataria noastra
Retetele cu homari sunt usor de preparat, insa mare atentie, trebuie sa fie mereu proaspeti, sa fie tinuti in conditii propice si gatiti la temperaturile indicate.
Despre toate acestea gasiti informatii pe site-ul nostrum care va asteapta cu drag. Cu siguranta si parerile voastra sunt importante, prin urmare va invitam sa ni le impartasiti.
Homar cu curry
Homar cu curry din: homar, rosie, sare, condimente, chimen, usturoi, ceapa, cimbru, piper, ardei iute, apa, ulei, pudra de curry. Ingrediente: 2 homari 1/2 lingurita de sare 1 rosie 1 lingura condimente 1/4 lingurita chimen 4 catei de usturoi 1 ceapa 2 crengute de cimbru 1/4 lingurita piper negru 1-2 ardei iuti 1/4 cana cu […]
Homar prajit cu ierburi aromatice
Homar prajit cu ierburi aromatice din: cozi de homar, usturoi, sare, ulei de masline, oregano, busuioc, unt sau margarina, zeama de lamaie, sos Worcester, piper alb, ierburi aromatice. Ingrediente: 6-8 cozi de homar 1 căţel de usturoi 1/2 lingurita sare 4 linguri ulei de măsline 1/2 oregano fărâmiţat 1/2 lingurita busuioc tocat 50 g unt sau margarina […]
Homar umplut
Homar umplut din: homari, ulei de masline, vin, ceapa, tarhon, oua, smantana, faina, sherry, sare, piper, unt, faina, lapte, nucsoara. Ingrediente: 2 homari nefierti 2/3 cana ulei de masline 2/3 cana vin alb sec 1 cana supa de peste sau pui 2-3 linguri ceapa tocata marunt 1-2 linguri tarhon, tocat 2 galbenusuri 3/4 cana smantana foarte […]
Homar cu busuioc
Homar cu busuioc din: cozi de homar, usturoi, sare, ulei de masline, oregano, busuioc, unt sau margarina, zeama de lamaie, sos Worcester, piper alb, ierburi aromatice. Ingrediente: 6-8 cozi de homar 1 căţel de usturoi 1/2 lingurita sare 4 linguri ulei de măsline 1/2 oregano fărâmiţat 1/2 lingurita busuioc tocat 50 g unt sau margarina zeama […]
Homar cu chilii si sos din fasole neagra
Pentru chinezi, ca şi pentru occidentali, homarul reprezintă o mâncare foarte elegantă. în această reţetă cantoneză, aroma naturală a cărnii de homar este îmbogăţită fără a se apela la produse lactate, cum se întâmplă în bucătăria occidentală. Mai întâi coada homarului se taie în secţiuni, fără a se îndepărta carapacea. Aceste bucăţi se prăjesc în […]
Homar Thermidor
Thermidor este numele uneia dintre lunile calendarului Revoluţiei Franceze, creat în anul 1793 (ea dura aproximativ de la mijlocul lunii iulie şi până la mijlocul lui august). Totuşi, acest preparat pe bază de homari nu a fost creat în perioada Revoluţiei, ci un secol mai târziu, într-un restaurant parizian numit Maire’s situat în apropierea Comediei […]
Homar prajit cu oregano si busuioc
Homar prajit cu oregano si busuioc din: cozi de homar, usturoi, sare, ulei de masline, oregano, busuioc, unt sau margarina, zeama de lamaie, sos Worcester, piper alb, ierburi aromatice. Ingrediente: 6-8 cozi de homar 1 căţel de usturoi 1/2 lingurita sare 4 linguri ulei de măsline 1/2 oregano fărâmiţat 1/2 lingurita busuioc tocat 50 g unt sau […]
Reteta zilei: Paste cu branza, creveti si homar
Paste cu branza, creveti si homar din: paste, unt, faina, lapte, branza gruyere, branza cheddar, sare, piper, nucsoara, piper cayenne, homar, pesmet, arpagic. Ingrediente: 250gr paste 4 linguri de unt 3 linguri de faina 2 cani de lapte 180gr branza gruyere, maruntita 120gr branza cheddar, maruntita 1/2 lingurita de sare 1 1/2 lingurita piper negru […]
Retete delicioase: Homar delicios
Homar delicios din: boabe de piper negru, ghimbir, usturoi, ceapa verde, sare de mare, ulei de masline, miere, homari, ardei iute si coriandru. Ingrediente: 1 lingura cu varf de boabe de piper negru o bucata de ghimbir de marimea unui deget, curatat si tocat marunt 4 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri o […]
Homar fiert cu sos de lamaie
Homar fiert cu sos de lamaie din: homar, telina, ulei de masline, lamaie, sare, piper. Ingrediente: un homar mare o crenguţă de ţelină trei sferturi de cană cu ulei de măsline două lămâi mari, suculente sare şi piper alb, după gust Mod de preparare: Homarul se spală şi se astupă cu o bucăţică de […]
Homar umplut cu sos alb
Homar umplut cu sos alb din: homari, ulei de masline, vin, supa de peste, ceapa, tarhon, galbenusuri, smantana, faina de mustar, sherry, sare, piper, unt, faina, supa de peste, lapte, nucsoara. Ingrediente: 2 homari nefierti 2/3 cana ulei de masline 2/3 cana vin alb sec 1 cana supa de peste sau pui 2-3 linguri ceapa […]
Homari Newburg
O reteta delicioasa de homari cu:unt, paprika, sherry, smantana, galbenusuri, coniac. Ingrediente: 3 homari 4 linguri de unt o jumătate de linguriţă de paprika 120 ml sherry 200 g smântână 4 gălbenuşuri o lingură de coniac Mod de preparare: Homarii se fierb în apă timp de 20 de minute, apoi se scoate carnea […]